#اقتدار_مردان
وقتی شما مرد خانواده ای را (شوهر و پدر یک خانواده) تکریم کنید و جایگاهش را تحکیم ببخشید، خود به خود در خانواده اش با طمانینه بیشتری امور را مدیریت میکند و فرزندانش هم در مسیر تربیتی که او در نظر گرفته قدم برمیدارند. اما هنگامی که برعکس شود، امور از کنترل همه از جمله زن خانواده (همسر و مادر آن خانواده) که اقتدارشکن ترین عنصر خانواده است، خارج میشود. در این موقعیت، دیگر اگر پسر نوباوه آن خانواده هم اراده خطا یا حتی فساد کند قوه قاهره ای وجود ندارد که پدرانه از خانه و خانواده حفاظت کند... حاکمیت هم از طریق دادگاه و پاسگاه نمیتواند کاری پیش ببرند و این است رمز سستی بنیان خانواده در ایران امروز... البته وخامت وضعیت خانواده در آینده نسبت به آنچه اکنون داریم بسیار بسیار بسیار بیشتر است...
آموختن فنون دلبری:
برای فلسفه چهارم نیز زن باید عالمه باشد، باید روان شوهر را بشناسد، درس مهر را بیاموزد، همیشه تمیز و نظیف باشد، شاداب و بانشاط خود را نگه دارد، باید بداند که از این نظر روح شوهر به منزله یک کودک است و اوست که باید #پرستار این روح فرسوده باشد.
📕استاد مطهری، یادداشتها، ج۵، ص۷۹
📌اطاعت از #همسر
✍ اطاعت حضرت فاطمه (س) از حضرت علی (ع) یک اطاعت کورکورانه و بدون اعتقاد نبود. حضرت زهرا ( س) به علم و ایمان و عقل و تدبیر شوهرش آگاه بود و به چرایی اعمال و دستورات همسرش اعتقاد داشت.
◀️ روزی #گرسنه ای درب خانه ی امام علی (ع) را کوبید و تقاضای کمک کرد. مروی است امام علی (ع) نیازمندی آن گرسنه را به #فاطمه (س ) بازگو کرد و حضرت فاطمه ( س) نیز با آنکه غذای کافی در اختیار نداشت، با اشتیاق رضایت و اطاعت خود را اعلام کرد (۱). از این روایت می توان برداشت کرد که رفتار بزرگوارانه و همراه با عزت و احترام مرد در جلب رضایت و اطاعت همسر تأثیر مستقیم دارد.
◀️ پس از رحلت رسول خدا (صلى الله عليه وسلم)، حضرت فاطمه ( س) تصمیم گرفت عده ای را که از آنها #ناراضی بود، نفرین کند، حضرت علی (ع) #مخالفت کرد، وقتی فاطمه ( س) پیام امام را شنید، گفت: «برمی گردم و #صبر میکنم و سخن او را می پذیرم و از او اطاعت می کنم» (۲) و هنگامی که امیرالمؤمنین (ع) او را به تسلیم به #قضای الهی و صبر دعوت می کند، فاطمه ( س) با وجود همه ی ناراحتیها و آزردگی ها تقاضای #همسرش را می پذیرد و به حکم #الهی رضایت میدهد (۳)
◀️حضرت فاطمه ( س) در بستر بیماری با آنکه مایل به دیدار خلفای اول و دوم نبود، اما به محض آنکه همسرش از او درخواست کرد پذیرفت و گفت: «خانه، خانه ی توست و من #همسر تو هستم. هر آنچه می خواهی #انجام بده.(۴)
◀️حضرت علی ع درباره ی وجود روحیه ی سازگاری در خانواده و نهایت #اطاعت همسرش فاطمه (س) از خودش می گوید: «به خدا سوگند، تا #پایان عمر فاطمه (ع )، یک بار او را به #خشم نیاوردم و بر کاری مجبور نساختم و او هم مرا به خشم نیاورد و از دستور من #سرپیچی نکرد» (۵)
📚۱)(مناقب آل ابی طالب ،ابن شهر آشوب، ۱۴۳۰: ج ۱، ص۳۴۷)
📚۲)(تفسیر العیاشی ،محمدبن مسعودعیاشی، ج۲، ص۶۷)
📚۳)(احتجاج علی اهل اللجاج ،طبرسی، ۱۳۹۲: ج ۱، ص۳۲۹ و ۳۳۰)
📚۴)بحار الانوار الجامعه لدرر اخبار الائمه ،مجلسی، ۱۴۰۳، ج۴۳، ص۱۹۸ به نقل از کتاب سلیم بن قیس).
11.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 💢 آثار شگفت انگیز احترام به والدین
🎙 مرحوم حجت الاسلام فاطمی نیا
#همسرانه
🌷حضرت فاطمه زهرا (س):
ای علی من از پروردگارم شرم دارم که از تو چیزی درخواست کنم که توان برآورده کردن آن را نداشته باشی.
سیرهحضرتزهراعلیهاالسلام
💠 نقش #همسر علامه طباطبایی (ره) در موفقیت های ایشان:
🔹دختر یک خانواده ی ثروتمند در تبریز بود. با یک طلبه ساده ازدواج میکند و بخاطر ادامه ی تحصیل همان طلبه ی ساده راهی #نجف می شود. گرما و غربت شهر نجف را در نظر بگیرید، خدا به ایشان فرزندی میدهد. بعد این فرزند میمیرد! بعد دوباره فرزند میدهد، دوباره در همان بچگی میمیرد ! دوباره فرزند میدهد دوباره ... !!
این در حالی است که #فقر مطلق بر زندگی شان حاکم است؛ تا حدی که یکی یکی، اسباب خانه را میفروشد . حتی رختخواب ! ....
🔸علامه درباره ایشان گفته بودند : «من نوشتن #المیزان را مدیون ایشانم »! و نیز گفته اند : «اگر #صبر_حیرت_انگیز همسرم نبود من نمیتوانستم ادامه ی تحصیل بدهم » صبر حیرت انگیز !!! نوشتن الميزان ...
🔺علامه نه تعارف داشته و نه اغراق می کند. علامه در جایی فرموده بودند : «ایشان وقتی در قم رو به حضرت معصومه (سلام الله علیها ) #سلام میدادند، من جواب خانوم را میشنیدم ! و همچین هنگامی که زیارت عاشورا می خواندند من جواب سلام امام حسین ( علیه السلام ) را می شنیدم !»
#
🕺مردها را عصبانی نکنید!
آنها به حل مسئله فکر نمیکنند، تلاش نکنیم تا متقاعدشان کنیم مردهادرعصبانیت شخصیتی بد بین، بددهن و نا مهربان دارند!
فقط یک راه دارد، سکوت کنید. وقتی سکوت کنید زودتر آرام میشوند. وقتی آرام شدند راحت تر متقاعد میشوند.😊
🏌♀️زنها را عصبانی نکنید!
غر زدن از ویژگی های بارز زنان است. یک زن را وقتی عصبانی کردید، عواقبش را تا یک هفته و گاهی تا یک ماه باید بپذیرید.
زنها ماجرای عصبانیتشان را در تمام این مدت با خود حمل می کنند.
🔴 مرگ خانواده و افول تمدن غرب
🔻در ساختارهای اجتماعی، خانواده بهعنوان یک نهاد اجتماعی با کارکردهای ویژه شناخته میشود.
🔻در سطحی فراتر، #خانواده نقش محوری در بخش نرمافزاری تمدنها ایفا میکند و از جایگاه راهبردی و اثرگذار در ظهور و سقوط تمدنها برخوردار است.
🔻با بررسی #تمدن_غرب برگرفته از مبانی فکری اومانیسم، فردگرایی و سیر تطورات خانواده در غرب، مشاهده میشود که خانواده به سمت اضمحلال و مرگ، پیش رفته است.
🔻خانم دکتر #نفیسه_اخوان_نیلچی کارشناس مسائل سیاسی، زنان و خانواده در یک یادداشت تحلیلی به بررسی تبعات مرگ خانواده در سه لایه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت پرداخته که در لایه بلندمدت، به نابودی و #افول_تمدن میانجامد.
✅ برای مطالعه این یادداشت میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید
👇👇🏿👇🏽
http://ascenter.ir/?p=8084
-------------
شخصی از کویت نامه ای به مرحوم آیت الله العظمی نجابت(رحمة الله عليه) نوشته بود که چه کنیم فرزندانمان بر اساس فطرت اولیه رشد کنند؟
💠از پیامبرﷺ روایت است:
✨«كُلُّ مَوْلُودٍ يُولَدُ عَلَى اَلْفِطْرَةِ وَ إِنَّمَا أَبَوَاهُ يُهَوِّدَانِهِ وَ يُنَصِّرَانِهِ»
به دنیا آمدن هر نوزادی با فطرت خداشناسی است؛ یعنی این نوزاد موحد و خداشناس و خداجوست. این پدر و مادرش هستند که او را یهودی یا نصرانی می کنند.
💢به هر حال این نامه و پرسش از مرحوم آیت الله نجابت ناظر به این روایت بود که چه کنیم فرزندان ما بر اساس همان فطرت اولیۀ الهی بار بیایند.
ایشان در جواب سه راهکار و توصیه نوشتند:
🔸اولاً: نانت حلال باشد.
ثانياً: محبت به آنها داشته باش.
ثالثاً: خود را رازق فرزندانت ندان، بلکه خدا را رازق خود و اهل و عیالت بدان.🔹
📚علقمه📄صفحه: ۱۲۶
👶 #فرزندپروری
🔸 وقتی کودک صدات میکنه، بیتوجهی نکن!
حتی اگه بیست بار چیزی رو تکرار کرد، تو هم بیست بار با آرامش جواب بده!
🔸 یادت باشه که تربیت کودک، یک شغل تمام وقت و پر مسئولیته.
🔸 اگه به درخواست کودک پاسخ ندی، مجبور میشه برای جلب توجه، لجبازی کنه.
💠گنج حکمت
🔷️حوصله پدر بچه را با شخصيت میکند
پدر اگر خوش اخلاق باشد، بچه با شخصیت میشود. بچه مثل ماهی است و حوصله پدر مثل حوض است که بچه در آن رشد میکند.
آن پدری که حوصله اش بیشتر باشد مثل دریاچه است، و فرزندش تا حد ماهیهای دریاچه بزرگ میشود.
پدری که از این هم با حوصله تر است، مثل دریاست و فرزندش به اندازه ماهیهای توی دریا بزرگ میشود و به اندازه نهنگ قدرت و جرعت پیدا میکند.
حسین بن علی(ع) فرزند اقیانوس است و در اقیانوس حوصله پدر و جدش رشد کرده، از این رو یک شخصیت زنده بزرگ است.
آيتالله حائری شیرازی