💎 توصیه ای کارگشا از امام رضا علیه السلام
🔻امام رضا علیه السلام:
❇️ بر صاحب نعمت واجب است که به نانخورَش گشایش رساند.
صاحِبُ النِّعمَةِ یَجِبُ أن یُوَسِّعَ عَلی عِیالِهِ
📚 گزیده تحف العقول، ح ۲۳۳
•┈┈••✾••┈┈•
ارتباط موفق_55.mp3
14.15M
پيامبر مهربانیها؛ خَيْرُكُمْ خَيْرُكُمْ لاَِهْلِهِ /
بهترینِ شما، کسی است که برای خانوادهاش بهترین است.
نمیتوانی در اجتماعِ دوستان، بستگان، همکاران و... محبوب باشی و قدرت جذب بالایی داشته باشی؛
بدون اینکه در خانوادهات محبوب باشی.
[ حتی اگر کسی نداند؛ شما فرد محبوبی در خانوادهات نیستی، نَفْسِ دیگران این حقیقت را درک میکند.]
#استاد_شجاعی 🎤
آقایون مراقب چند رفتار ناپسند بعد از ازدواج باشید!
1⃣ بیتوجهی به ظاهر (همونطور که اوایل آشنایی به خودتون میرسیدین، بعد ازدواج هم به ظاهرتون رسیدگی کنید)
2⃣ مناسبتها رو فراموش نکنید.
3⃣ ادب رو رعایت کنید (کاری نکنید که همسرتون تصور کنه برای شما فرقی با یکی از دوستانتون نداره)
4⃣ به احساسات همسرتون توجه کنید.
همسر بزرگوار امام خميني قدسسرّه در مورد نحوه برخورد حضرت امام(ره) با ايشان ميگويد:
حضرت امام به من خيلي احترام ميگذاشتند و خيلي اهميت ميدادند. هيچ حرف بد يا زشتي به من نميزدند ... امام حتي در اوج عصبانيت هرگز بياحترامي و اسائه ادب نميکردند. (امام در هنگام ناهار يا شام) غذا را شروع نميکردند؛ به بچهها هم ميگفتند: صبر کنيد تا خانم بيايند ... حضرت امام [کارهاي خانه] جارو کردن و ظرف شستن و حتي شستن روسري بچه خودمان را هم وظيفه من نميدانستند و اگر به جهت نياز گاهي به اين کارها دست ميزدم، ناراحت ميشدند و آن را به حساب نوعي اجحاف نسبت به من ميگذاشتند. حتي وقتي وارد اتاق ميشدم، به من نميگفتند: «در را پشت سرتان ببنديد» صبر ميکردند تا بنشينم و بعد خودشان بلند ميشدند و در راه ميبستند... امام در مسايل خصوصي زندگي من دخالت نميکردند... هر طوري که دوست داشتم، زندگي ميکردم. به رفت و آمد با دوستانم کاري نداشتند... حضرت امام [کارهاي خانه] جارو کردن و ظرف شستن و حتي شستن روسري بچه خودمان را هم وظيفه من نميدانستند و اگر به جهت نياز گاهي به اين کارها دست ميزدم، ناراحت ميشدند و آن را به حساب نوعي اجحاف نسبت به من ميگذاشتند.
به احمدجان خيلي سفارش (مرا) کردند. به او گفتند: خيلي مواظب [مادرت] باش. من نتوانستم تلافي کنم و تو تلافي کن.»
خانم فريده مصطفوي، دختر امام تأکيد ميکند:«هيچ وقت ما نديديم ايشان[امام] به خانم بگويند «فلان کار را انجام بده» و يا حتي «يک چاي براي من بريز»... خيلي به ايشان[مادرم] اظهار محبّت و علاقه ميکردند و مقيد بودند اين اظهار محبّت و علاقه را جلوي ما فرزندان هم علني کنند. امام احترام فوقالعاده براي خانم قائل بودند... در طول شصت سال زندگي، هيچ وقت يک ليوان آب از خانم نخواستند... در شرايط سخت روزهاي آخر، هر وقت چشم باز ميکردند، اگر قادر به صحبت بودند، ميگفتند: خانم چطورند؟... اگر روزي خانم غذا را تهيه ميکردند، هر چقدر هم که بد ميشد، کسي حق اعتراض نداشت و امام از آن غذا تعريف ميکردند. امام به ما ميگفتند: هيچ کس مادر شما نميشود.»(1)خانم فريده مصطفوي، دختر امام تأکيد ميکند:«هيچ وقت ما نديديم ايشان[امام] به خانم بگويند «فلان کار را انجام بده» و يا حتي «يک چاي براي من بريز»... خيلي به ايشان[مادرم] اظهار محبّت و علاقه ميکردند و مقيد بودند اين اظهار محبّت و علاقه را جلوي ما فرزندان هم علني کنند. امام احترام فوقالعاده براي خانم قائل بودند... در طول شصت سال زندگي، هيچ وقت يک ليوان آب از خانم نخواستند...
🔴 تصدقت شوم؛ الهی قربانت بروم، فدایت شوم: مروری بر پنج نامه ی امام به همسرش
⬅️امام خمینی در دوران سفر خود یا همسرشان که منجر به دوری گاه و بیگاه از ایشان و فرزندان و برادران و دیگر بستگان بوده است، نامه هایی به همسرشان نوشته اند، که واجد نکات جالبی از زندگی اندرونی امام است.
⬅️ گروه بررسی های شفقنا، پنج نامه از نامه های امام خمینی به همسرشان خانم خدیجه ثقفی را انتخاب کرده است که نمونه هایی از شخصیت عاطفی امام نسبت به همسرشان و مناسبات داخلی زندگی شخصیشان را ترسیم می کند.
⬅️ «الهی قربانت بروم»
نخستین نامه در فروردین ۱۳۱۲ از بیروت نوشته شده، که متن آن چنین است:
تصدقت شوم؛ الهی قربانت بروم، در این مدت که مبتلای به جدایی از آن نور چشم عزیز و قوّت قلبم گردیدم متذکر شما هستم و صورت زیبایت در آئینه قلبم منقوش است. عزیزم امیدوارم خداوند شما را بسلامت و خوش در پناه خودش حفظ کند. [حالِ] من با هر شدتی باشد میگذرد ولی بحمد الله تا کنون هر چه پیش آمد خوش بوده و الآن در شهر زیبای بیروت هستم؛ حقیقتاً جای شما خالی است فقط برای تماشای شهر و دریا خیلی منظره خوش دارد. صد حیف که محبوب عزیزم همراه نیست که این منظره عالی به دل بچسبد
در هر حال امشب شب دوم است که منتظر کشتی هستیم، از قرار معلوم و معروف یک کشتی فردا حرکت میکند ولی ماها که قدری دیر رسیدیم، باید منتظر کشتی دیگر باشیم. عجالتاً تکلیف معلوم نیست امید است خداوند به عزت اجداد طاهرینم که همه حجاج را موفق کند به اتمام عمل، از این حیث قدری نگران هستیم ولی از حیث مزاج بحمد الله به سلامت، بلکه مزاجم بحمد الله مستقیم تر و بهتر است. خیلی سفر خوبی است جای شما خیلی خیلی خالیست. دلم برای پسرت قدری تنگ شده است. امید است هر دو به سلامت و سعادت در تحت مراقبت آن عزیز و محافظت خدای متعال باشند اگر به آقا
و خانمها کاغذی نوشتید سلام مرا برسانید. من از قِبَل همه نایب الزیاره هستم
به خانم شمس آفاق سلام برسانید و به توسط ایشان به آقای دکتر سلام برسانید. به خاور سلطان و ربابه سلطان سلام برسانید
صفحه مقابل را به آقای شیخ عبد الحسین بگویید برسانند
ایام عمر و عزت مستدام. تصدقت، قربانت؛ روح الله
#تربیت_فرزند
دلیل لجبازی کودکان
1. تثبیت استقلال: گاهی کودک دوست دارد به گونه ای باشد که خودش میخواهد، نه آن گونه که شما میخواهید؛ زیرا احساس استقلال میکند؛ بنابراین، جایی برای نگرانی نیست.
2. جلب توجه: چنان سخن نگویید که کودک چنین موضعی بگیرد؛ او دوست دارد جلب توجه کند؛ پس به مخالفت هایش بی توجهی کنید و حساسیت نشان ندهید.
3. لجبازی: ممکن است این رفتار کودک به سبب لجبازی باشد که در اثر بی توجهی شما به خواسته های منطقی اش ایجاد شده است.
4. انتقامجویی: گاهی کودک برای انتقام جویی از پدر و مادری که دائم با هم درگیری و اختلاف دارند، چنین برخورد میکند.
👨🎤راهکارهای برای کاهش لجبازی کودک
۱-تکرار بیش ازحدتوصیه، کودک را لجباز می کند.
۲- بجای توصیههای دستوری از توصیههای خبری استفاده کنید.
۳-خواستههای موجه کودک را پاسخ دهید.
۴- به کودکانتان توجه بیشتری داشته باشید.
۵- سرزنش کردن بیش ازحدکودک، او را لجبازتر میکند
۶- به فرزندانتان حق انتخاب دهید.
📌 #کودکان با چه کسانی رفیق شوند؟
امام #صادق(ع) به یکی از فرزندان خود فرمود:
«فرزندم، هرگاه میخواهی با دیگران دیدار کنی، با #خوبان دیدار کن و بَدان را ملاقات نکن؛ زیرا، انسان های #بَد، مانند:
⬅️صخره ای هستند که #آب از آن نمی جوشد
⬅️و چون #درختی هستند که برگ سبز نمی دهد
⬅️و مانند زمینی هستند که #سبزه در آن نمی روید.»
📚اربلّی، کشف الغمه في معرفة الأئمه، ج۲، ص۱۸۵.
👨🎤توجه و محبت
اگر کودک ما، محبت را از مادر خود نتواند بگیرد، پدرش که آمد از او در خواست می کند.
اگر محبت و توجه را از پدر ومادر خود نیز نتوانست بگیرد، از فامیل و نزدیکان، آن را به دست می آورد.
اگر از اطرافیان هم نتیجه نگرفت، در آینده به دوستان خود پناه می برد.
زبان محبت حرف اول و آخر را در کودک ما می زند. زیرا محبت نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
فرزند شما، هیچ گاه این لحظات را از یاد نخواهد برد.
زمانی که به او عشق میورزید
زمانی که برای او وقت خصوصی میگذارید
زمانی که به گفته ها و شیرینکاریهایش
می خندید.
👨🎤تداوم مسیر
والدینی که حاضر باشند ناراحتی، خشم و قهر فرزند خود را تحمل کنند، ولی همچنان محکم او را در مسیر مسئولیت پذیری نگهدارند، در حقیقت درسی به او می دهند که در تمام زندگی کمکش خواهد کرد.
والدینی که چنین کاری نمی کنند، در حقیقت سرمشقی برای مسئولیت گریزی آینده او در اختیارش می گذارند؛ الگویی که کودک را از ارضای نیازهایش، و به تبع آن، از احساس ارزشمندی باز می دارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️چینیها در مدارس فیلم تلاش سخت پدران و مادرانشان را نشان میدهند تا فرهنگ کار تقویت شود و ارزش جایگاه والدین بیشتر شود.
⁉️ ما چه برنامهای برای تقویت فرهنگ کار در مدارس و رسانه ملی داریم؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥برای حرف مردم زندگی نکن!
⭕️ غمگین ترین افراد کسانی هستند که زیادی به حرف دیگران اهمیت می دهند.
● بهترین و بدترین معاش
علی بن شُعیب می گوید: خدمت امام رضا علیه السلام رسیدم و حضرت به من فرمود: ای علی! چه کسی است که زندگی و کسب و کار او از همه بهتر است؟
گفتم: ای آقای من، شما آگاهتر از من هستید.
حضرت فرمود:
🔸«یا عَلِی مَنْ حَسُنَ مَعَاشُ غَیرِهِ فِی مَعَاشِهِ» کسی که زندگی دیگران در کنار زندگی وی بهبودی پیدا کند (و افراد دیگر سر سفره کسب و کار او نشسته و بهره مند شوند)
حضرت مجدّداً پرسید: چه کسی زندگی و کسب و کارش از همه بدتر است؟
گفتم: شما آگاهتر هستید.
حضرت فرمود:
🔸«مَنْ لَمْ یعِشْ غَیرُهُ فِی مَعَاشِهِ، یا عَلِی أحْسِنُوا جِوَارَ النّعَمِ فَإنَّهَا وَحْشِیةٌ مَانَأَتْ عَنْ قَوْمٍ فَعَادَتْ إلَیهِمْ»
کسانی که دیگران از کنار زندگی آنها نان نمی خورند و دیگران بهرهای از زندگی او ندارند.
ای علی! وقتی نعمتهای خدا سراغ شما آمد، حقّ آنها را ادا کنید، چرا که نعمتها گریز پا هستند و اگر از گروهى دور شدند ديگر برنمیگردند.
📚 تحفالعقول؛ ص448
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷امام محمد باقر علیه السلام
#بهترین.. شما.. درباره مردم
🌸🔆 اهتمام به آبروى مؤمن
عَن اَميرِالمُؤمِنينَ (عليه السلام) عَن رَسولِ اللّهِ (صلى الله عليه وآله): مَن رَدَّ عَن عِرضَ اَخيهِ المُسلِمِ وَجَبَت لَهُ الجَنَّةُ اَلبَتَّةَ.
«اميرالمؤمنين (عليه السلام) از قول پيامبر (صلى الله عليه وآله) نقل ميكنند كه فرمود: اگر كسى از آبروى برادر مؤمن خود دفاع كند، بهشت بر او واجب ميشود.»
مَن رَدَّ عَن عِرضَ اَخيهِ المُسلِم وَجَبَت لَهُ الجَنَّةُ اَلبَتَّة آبروى مؤمن اينقدر مهم است كه اگر كسى از آبروى برادر مؤمن خود دفاع كند - به حسب اين روايت [اميرالمؤمنين (عليه السلام) از قول پيامبر (صلى الله عليه وآله)] - بهشت بر او واجب ميشود. حالا معناى واجب شدن بهشت اين نيست كه ديگر در هر صورت - هر كار كرديم و هر جور شد - اين يك تعهّد الهى است كه آدم را بهشت ببرد؛ نه، همهچيز دست خود ما است و ميتوان بهشت را با يك عمل واجب كرد، بعد خداى نكرده با يك عمل ديگر، همان را زايل كرد و بر خود حرام كرد. بههرحال آنچه در اين روايت مورد توجّه است و مورد اهتمام است، آبروى مسلمان است. شايعه درست كردن عليه مسلمان، شايعه را بازگو كردن عليه يك مسلمان، كه گاهى يك حرفى عليه كسى زده ميشود كه آبروى او را به خطر مىاندازد و ما [هم] مىشنويم آن را - و خب، گاهى خود ما هم ابتداكننده نيستيم امّا همان را نقل ميكنيم، نقل ما را هم ديگرى نقل ميكند و همينطور اين شايعه گسترش پيدا ميكند عليه يك مسلمانى؛ درحالىكه بعد معلوم ميشود كه هيچچيز هم نبوده يا اگر چيزى هم باشد نبايد منتشر كرد و نبايستى آبروى يك مسلمان را در خطر انداخت؛ چه برسد به اينكه در موارد متعدّدى هم خلاف واقع است. اهتمام به آبروى مؤمنين در اين روايت هست.
🎙مقام معظم رهبری 1383/10/21
برشی از کتاب سه دقیقه در قیامت (قسمت یازدهم)
...در این زمان جوان پشت میز گفت: شخصی اینجاست که چهار ساله منتظر شماست. این شخص اعمال خوبی داشته و باید به بهشت برزخی برود اما معطل شماست.
با تعجب گفتم: از کی حرف می زنی؟ یکی از پیرمردهای امنای مسجدمان را دیدم که در مقابلم و در کنار همان جوان ایستاده. خیلی ابراز ارادت کرد و گفت: کجایی؟ چندساله منتظر تو هستم. بعد از کمی صحبت این پیرمرد ادامه داد: زمانی که شما در مسجد و بسیج، مشغول فعالیت فرهنگی بودید، تهمتی را در جمع به شما زدم. برای همین آمده ام که حلالم کنید.
آن صحنه برایم یادآوری شد. من مشغول فعالیت در مسجد بودم. کارهای فرهنگی بسیج و ... این پیرمرد و چندنفر دیگر در گوشه ای نشسته بود بعد پشت سر من حرفی زد که واقعیت نداشت او به من تهمت زد البته حرف خاصی هم نبود او فقط نیت ما را از این کارها زیرسوال برد عجیب تر اینکه زمانی این تهمت را به من زد که من ابتدای حضورم در بسیج بود و نوجوان بودم!
آدم خوبی بود اما من نامه اعمالم خیلی خالی شده بود به جوان پشت میز گفتم: درسته ایشون آدم خوبی بوده من همینطوری از ایشون نمی گذرم هرچه می توانی ازش بگیر نامه اعمال من خالیه. تازه معنای آیه 37 سوره عبس را فهمیدم هرکسی (در رو جزا برای خودش) گرفتاری دارد و همان گرفتاری خودش برایش بس است و مجال این نیست که به فکر کس دیگری باشد.
جوان هم رو به من کرد و گفت: این بنده خدا یک وقف انجام داده که خیلی با برکت بوده و ثواب زیادی برایش می آید. او یک حسینیه را در شهرستان شما، خالصانه برای رضای خدا ساخته که مردم از آنجا استفاده می کنند اگر بخواهی ثواب کل حسینیه را از او می گیرم و در نامه عمل شما می گذارم تا او را ببخشی. با خودم گفتم: ثواب ساخت یک حسینیه به خاطر یک تهمت؟ خیلی خوبه. بنده خدا این پیرمرد خیلی ناراحت و افسرده شد اما چاره ای نداشت ثواب یک وقف بزرگ را به خاطر یک تهمت داد و رفت به سمت بهشت برزخی. برای تهمت به یک نوجوان یک حسینیه را که با اخلاص وقف کرده بود داد و رفت!
✅عصاره و خلاصه دین👆
چکیده و خلاصه دین را از زبان فیلسوف بزرگ علامه طباطبایی در تصویر بالا ملاحظه بفرمایید و نشر دهید👆
👌گویند : ابوسعید ابیالخیر در راهی بود.
به همراهانش گفت: به هرجاییکه نظر میکنم، گوهر و جواهر ریخته اما نمیدانم چرا کسی نمیبیند و برنمیدارد؟!
همراهان گفتند : کو ، کجاست ؟
گفت: همهجاست.
هرجا که میتوان خدمتی کرد و بهراحتی دلی بهدست آورد.
آنجا که غمگینی و مسکینی هست.
آنجاییکه یاری طالب محبت است و رفیقی محتاج مروت.
#احکام
🔹#تجسس در حریم خصوصی دیگران چه حکمی دارد؟ آیا در این قبیل موارد، فرقی بین فضای حقیقی و مجازی وجود دارد؟
حکم تجسس در امور خصوصی دیگران در فضای مجازی / پاسخ حضرت آیت الله خامنه ای
🔹 آیت الله خامنه ای به پرسشی درباره «حکم تجسس در امور خصوصی دیگران» پاسخ گفته اند.
متن پرسش وپاسخ مطرح شده بدین شرح است:
سؤال : تجسس در حریم خصوصی دیگران چه حکمی دارد؟ آیا در این قبیل موارد، فرقی بین فضای حقیقی و مجازی وجود دارد؟
جواب: تجسس در امور شخصی و خصوصی دیگران چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی جایز نیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بزرگی حق الناس در نگاه پیامبر اسلام(ص) از زبان مقام معظم رهبری
📝 #یادمون_باشه
خیلی چیزا توی دنیا، به ما مربوط نیست!
خیلی از مسائل مربوط به همسرمون ،
فرزندمون ،
همکلاسیمون ،
رفیق مون ،
همکارمون و .....
پس ؛
۱ـ نه سعی کنیم، بفهمیم!
۲ـ و نه سعی کنیم، وانمود کنیم که میفهمیم!
چون خیلی زیاد ممکنه، برداشت ما؛ چیزی دقیقاً برعکسِ اون موضوع باشه!
این خُلق تجسسه !
تجاوزه !
یه جور خشونته ! ❌ ...
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨درمورد دیگران حدس و گمان نزن
که اکثر آنها گناه است و
درموردشان تجسس نکن!
📚سوره حجرات آیه ۱۲
🔴 اثرات منفی بگو مگو
❇️ بگو مگو،
دوستى طولانى را از بين میبَرد
و رابطه محكم را به جدايى میكشاند
وكمترين اثر بگومگو اين است كه هر كدام از دو طرف، میخواهد بر ديگرى پيروز شود
و همين در پى پيروزى بودن، مهمترين عامل قطع رابطه است.
📚امام هادى عليه السلام:
اَلْمِراءُ يُفْسِدُ الصَّداقَةَ الْقَديمةَ وَ يُحِلُّ الْعُقْدَةَ الْوَ ثيقَةَ وَ اَقَلُّ مافيهِ اَنْتَـكونَ فيهِ الْمُغالَبَةُ وَ الْمُغالَبَةُ أمتَنُ اَسْبابِ الْقَطيعَةِ نزهة الناظر، ص ۱۳۹، ح ۱۱.
🌺 #امام_خمینی (رحمة الله علیه):
✅ عزیزم! از جوانی به اندازهای که باقی است استفاده کن که در پیری همه چیز از دست میرود، حتی توجه به آخرت و خدای تعالی. از مکاید بزرگ شیطان و نفس اماره آن است که جوانان را وعده صلاح و اصلاح در زمان پیری میدهد تا جوانی با غفلت از دست برود، و به پیران وعده طول عمر میدهد. و تا لحظه آخر با وعدههای پوچ انسان را از ذکر خدا و #اخلاص برای او باز میدارد تا #مرگ برسد.
📚 صحیفه امام، جلد 20، صفحه 156
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شیوه جالب محاسبات خدا
استاد فاطمی نیا