📌 نقش پدر در زندگی کودک
پدراني كه در زندگي فرزندانشان شركت دارند، در پرورش كودكان همدل سهم بسزايي دارند.
بر اساس پژوهشهايي كه انجام شده است؛ كودكاني كه در پنج سالگي، پدرانشان به شكل مثبتي در مراقبت از آنها فعال بودند؛ سي سال بعد بزرگسالان اجتماعیتری شدند تا آنهايي كه پدرانشان غايب بودند.
موضوع نگران كننده اين است كه بسياري از پدران به شكل اختياري یا گاهی بدون اختیار خود را از زندگي فرزندانشان كنار كشيده اند.
🌺🍀💐🌷🍀🌺
👨🎤تربیت_فرزند
راهکار هایی برای کاهش افسردگی و افزایش نشاط فرزندان
ایجاد نشاط در کودکان ۳ فرمول مهم داره
1⃣مدیریت خواب
(خواب فرزندت رو تنظیم کن.شب ساعت۱۰ بخوابه تا صبح زود بتونه بیدار بشه .صبح زود بیدار شدن باعث نشاط در بچه ها میشه)
2⃣مدیریت فعالیت
(سعی کن فرزندت رو در کارهای خونه شرکت بدی در این صورت علاوه بر نشاط اعتماد به نفس بالاتری پیدا میکنه)
3⃣مدیریت تفریحات
(تفریح یعنی چیزی که شمارو از فضای ذهنی و فعالیت عادی روزهتون خارج میکنه.
سفر،پارک محله،سفر زیارتی...پیشنهاد خوبی برای نشاط در فرزندانمون هست.
بازی رایانه ای چون فعالیت ذهنی هستن تفریح محسوب نمیشن
🌿🌷🌺💐🌸🌹🌿
7.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠فیلم کوتاه: دختران تنها ...
🔻فیلم کوتاه بر اساس فرمایش پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله:
🔹إِنَّ الْأَبْكَارَ بِمَنْزِلَةِ الثَّمَرِ عَلَى الشَّجَرِ إِذَا أَدْرَكَ ثَمَرُهُ فَلَمْ يُجْتَنَى أَفْسَدَتْهُ الشَّمْسُ وَ نَثَرَتْهُ الرِّيَاحُ
🔸دوشيزگان، به سان ميوه اى بر درخت اند كه هر گاه ميوه اش برسد و چيده نشود، آفتاب آن را تباه مى گردانَد و بادها پراكنده اش مى سازند.
📗الکافی ج ۵ ص۳۳۷
یکی از مهمترین وظایف والدین نسبت به فرزندان ابلاغ پیام غدیر هست.
چرا که در پایان خطبه غدیر پیامبر اکرم فرموده اند: پس هر پدری یا مادری تا روز قیامت باید این حدیث را به فرزندش بیاموزد
ما پدر مادر ها طاقت نداریم که یک میوه ای را فرزندمان ببیند و نتواند آن را تناول کند.
چطور راضی شویم که بالاترین نعمت پروردگار در دو دنیا که ولایت علی بن ابیطالب هست، به فرزندمان نرسد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویر کودکی که در خواب با تبلت بازی و گریه میکند!!
این یک تصویر - فعلاً محدود - ولی بسیار مهم برای کودکان این عصر است. بچههایی که در عصر موبایل و تبلت به دنیا آمدهاند و بسیاری از والدین برای راحتی خودشان موبایل و تبلت را بدون هیچ محدودیت و ضابطهای در اختیار آنها میگذارند. یک آسیب بزرگ که محدود به دوره کودکی نیست و ابعاد مختلف رشدی را تا بزرگسالی هم تحت تأثیر جدی قرار میدهد.
✳️ اگر میخواهی لباس کسی را عوض کنی، عشقها و علاقههایش را عوض کن!
🔻 براى «سازندگى» و «تربيت» بايد از اعماق شروع كرد. هنگامى كه مىخواهيم «رفتار» و «گفتار» كسى را عوض كنيم، هنگامى كه مىخواهيم «لباس» كسى را دگرگون كنيم، بايد پيش از اين مرحله، «عشقها» و «علاقههايش» را عوض كنيم و ناچار «شناختهايش» را و ناچار «فكرهايش» را، كه ادامهٔ تفكّر، شناخت است و ادامهٔ شناخت، عشق و ادامهٔ عشق، عمل.
‼️ اين برگهايى كه ما به افراد مىچسبانيم، در برابر نسيمى دوام نخواهند آورد، چه رسد به طوفانهاى كوهافكن اين قرن. ريزش برگهاى پاييزى به من درسى داد كه در هنگام خوابِ ريشهها، برگها مىريزند حتى با نسيمى؛ اما در بهارهاى سبز و همراه بيدارى ريشهها، از چوب خشك مرده، از چوب سخت و متراكم، جوانهها و شكوفهها مىجوشند و بارور مىشوند.
👤 #استاد_علی_صفایی_حائری
📚 از کتاب #مسئولیت_و_سازندگی
📖 صفحات ۴۳ و ۴۴.
بخشهایی از نامهی استاد صفاییحائری به دخترش مُنیره👇
🌸🍃«زندگیِ تمام، زندگی زاینده و سازنده است. و تو مهربانِ من ناچار باید برای این زندگی تمام و کریم و مسرور و برای حیات طیبه و پاک از ذلت و حقارت و ابتذال آماده شوی...
دیگر نمی توانی با تکیه بر مادر و پدر و حتی همسر و فرزند و یا برادر و خواهر زندگی کنی. چرا تو از کسانی نباشی که دیگران را بارور کردهای و دیگران را ساختهای و پناهگاه و تکیه گاه خوبی برای آنها بودهای؟
اینکه میگویم خب، به خاطر این است که تنبل پرور و ذلت ساز نباشی، که سازنده و مفید باشی و با پناهی که میدهی، بسازی تا در هنگامی که بر تو تکیه کردهاند، پاشکسته و ذلیل نمانند»🍃🌸
🌸🍃«تو سعی کن امیر دنیا باشی، نه اسیر آن. اگر بخواهی امیر باشی و در باتلاق نمانی، باید هدف را فراموش نکنی و از حرکت چشم نپوشی. باید سنگ راه دیگران نباشی و گردوخاک بلند نکنی.
در زن، جلوه کردنها و خودنماییها ریشه دار است. میخواهد چشمها را به خودش جلب کند و زبانها را به دنبال خودش بکشد. مواظب باش اسیر چشمها و زبانها نشوی و سعی کن تا به گونهای حرکتکنی که خلق خدا را گرفتار حالتها و رفتارت نسازی و آنها را اسیر ننمایی؛ که اگر کسی آلوده شد، این آلودگی دامان تو را میگیرد و تو را رها نمیسازد...
حجاب؛ یعنی همین دقت در برخورد که آلوده نشوی و آلوده نسازی؛ که اسیر نشوی و اسیر ننمایی. حجاب، فقط این نیست که زن خود را بپوشاند؛ که زن و مرد، هر دو باید در این دنیایی که راه است و میدان حرکت است و کلاس و کوره است؛ سنگ راه نباشند و دیگران را در خود اسیر نسازند و چشمها و دلها را نگه ندارند و در دنیا نمانند...🍃
🌿
کانال های آموزشی در شبکه های اجتماعی
بسیار زیاد شده است
اما همچنان به نظر من بسیار بسیار
فاصله زیادی داریم تا رسیدن به جامعه ای
متمدن ، که مردمانش بتوانند در کنار
یکدیگر با بالاترین سطح تعامل زندگی خوبی را تجربه کنند.
در کویر بی آب و علف آموزش، اگر یاد گرفته باشیم که آنچه میخواهیم را چگونه به دست بیاوریم
قطعاً یاد نگرفته ایم که اگر آنچه را داریم از دست دادیم، چه کنیم
موضوع ؛ تشرف به حج، بیت الله الحرام
📌 یک قدم تا عاقبت به خیری...
یکی از تابعین در زمان امام صادق علیه السلام پولی را جمع کرده بود و می خواست با آن از کوفه حرکت کند و به سمت مکه بیاید تا حج انجام دهد؛ البته حج واجب نبوده است. قبل از اینکه از کوفه بیرون بیاید، در منزل اول به یک خرابه میرسد، می بیند که در آنجا یک زن دارد به دنبال چیزی می گردد ظاهراً میته ای در دستان آن زن می بیند. می رود و سؤال میکند. «ای خانم این چیست؟» آن زن در ابتدا نمی گوید، ولی بعد میگوید:
من عَلویّه هستم و شوهرم مدتی قبل فوت کرده است، و ما پول نداشتیم برای اینکه چیزی تهیه کنیم و چند روز است که بچه های من گرسنه هستند. امروز آمدم و دیدم که مرغ و پرندهٔ مرده ای در این جا افتاده است، با خود گفتم: همین را از باب أکل میته بردارم و به منزلمان ببرم.
این شخص، آن کیسهٔ پولی را که برای حجش گذاشته بود، به همین خانم و مخدره می دهد و به منزلش برمیگردد و دیگر پولی برای حج نداشته است. به او میگویند: «چرا نرفتی؟!» میگوید: « برایم بَداء پیدا شد و منصرف شدم؛ نمیروم.»
شب پیغمبر اکرم را در خواب می بیند و حضرت به او می فرمایند: شما فرزند مرا إکرام کردی، من یک ملَک را موکَّل کردم که تا روز قیامت، هر سال برای شما یک حج انجام بدهد؛ چه هر سال به مکه بروی یا نروی.
او صبر میکند، وقتی افراد به مکه میروند و برمیگردند، همه به او میگویند: حاج آقا، حج شما قبول باشد. ما شما را در عرفات دیدیم، شما را در منا دیدیم، شما را کنار زمزم دیدیم، شما را بین صفا و مروه دیدیم .
میگوید: «الحمدالله» و هیچ به روی خودش نمی آورد.
این قضیه و قضایا روی حساب است. و روی آن حساب همهٔ اشیاء و نظام عالم، دارد دقیق انجام می شود. ما خیال نکنیم که اگر نسبت به چیزی بخل کردیم، آن چیز برای ما باقی می ماند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📗آموزه های معرفت جلد ۲ ص۳۳۳
📝حضرت آیت الله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی
کانت:
اگر انسانها همدیگر را درک کنند ، قاضی ها باید شغل دیگری برای خود انتخاب کنند...
در استفاده از قیدهای *بعضی* ، *برخی* ، *عدهای* ، *احتمالا* و *شاید* سخاوتمند باشید
و در استفاده از *همه* ، *هیچکس* ، *قطعا* و *یقینا* خسیس.
👓 کاش یه شبکه اجتماعی هم وجود داشت که مردم برخلاف اینستاگرام تو اونجا از بدبختیهاشون عکس میگرفتن و به اشتراک میذاشتن! اینجوری زندگی واقعی هرکسی بهتر مشخص میشد و مردم گول لحظههای خوب زندگی بقیه رو نمیخورند و دائم خودشون رو مقایسه نمیکردند...
توی ذوق دیگران نزنیم
به هم ضدحال نزنیم.
اینطور همدیگر را آزار ندهیم.
هر بار که این کار را میکنیم آدمهای دور و برمان یکقدم عقب میروند،
یکقدم دورتر میشوند و اندکاندک آنقدر دور که با هم غریبه میشویم.
آدمها که دور شدند دیگر سر جای اول برنمیگردند.
آدمها کِش نیستند...
« احسان محمدی »