هدایت شده از غدیر شناسنامه شیعه
✍ «لیلة القدر» در کلام ۱۵ نَفَر از بزرگان دین🔰
✅ آیت الله العظمی امام خمینی(ره):
در ماه مبارک رمضان قضیهای اتفاق افتاد که ابعاد و ماهیت آن تا ابد برای امثال ما در ابهام مانده است و آن نزول قرآن است، نزول قرآن بر قلب رسول الله(ص) در لیلةالقدر.
✅ آیت الله العظمی امام خامنه ای(حفظه الله):
لیلة القدر، شب ولایت است. هم شب نزول قرآن است، هم شب نزول ملائکه بر امام زمان است، هم شب قرآن و شب اهل بیت است، هم شب قرآن و هم شب عترت است. لذا سوره مبارکه قدر هم، سوره ولایت است...افضل اعمال شب قدر، دعاست.
✅ مرجع شهید آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری(ره):
رمضان الکریم، ضیافت الله است، صیقل دهید جسم و روح را، تا درک کنید، لیلة القدر را.
✅ آیت الله العظمی بهاءالدینی(ره):
منظور از احیا در شب قدر، در حقیقت احیای دل است؛ نه صرف بیدار ماندن ظاهری.اصل این است که انسان در این شب برای لحظاتی نیز شده از خواب غفلت بیدار شود و دلش را احیا کند، حیات ببخشد. انسان اگر بتواند شب قدر، با خود خلوتی داشته باشد و با عبادات و نماز و دعا عروجی حاصل کند و طهارتی کسب کند، توانسته است در حد خود شب قدر را احیا کند.
✅ آیت الله العظمی بهجت فومنی(ره):
بسیاری از بزرگان شبهای ماه رمضان را بیدار میماندند و نمیخوابیدند...قرآن سر گرفتن مخصوص شب قدر نیست.خیلی از عبادات وجود دارد که ما به جهت این که نوشته است در فلان زمان آن را باید بجا آورد، ما خود را از آن محروم میکنیم.
✅ آیتالله العظمی مجتبی تهرانی(ره):
در شبهای قدر درخواست ما از پروردگارمان دو چیز است: یکی ترمیم نسبت به گذشته و دیگری ترسیم امور آینده.
✅ آیت الله علامه مصباح یزدی(ره):
شب قدر، ولایت را اثبات میکند. در اصول کافی در باب حجت، روایتی از امام معصوم(ع) آمده است که خطاب به شخصی فرمودند: «برای اثبات ولایت ما برای مخالفین، با سوره قدر احتجاج کنید. چرا که یکی از دلایل لزوم امام بعد از پیغمبر اکرم(ص) این سوره است.»
✅ آیت الله علامه حسن زاده آملی(ره):
الهی وای بر آن که در شب قدر فرشته بر او فرود نیامده با دیو همدم و همنشین شود.
✅ آیت الله العظمی جوادی آملی(حفظه الله):
وقتي از امام صادق(سلام الله عليه) سؤال ميكنند كه علامت شب قدر چيست؟ فرمود شب قدر رايحه خوبي دارد از بوي آن شب معلوم است كه اين شب، شب قدر است.
✅ آیتالله العظمی سبحانی تبریزی(حفظه الله):
سرنوشت همه بندگان در شب قدر رقم میخورد. برخی میگویند آدمی در تعیین سرنوشت خویش اختیاری ندارد در حالی که این امر صحیح نیست و این خود انسان است که راه سعادت یا شقاوت را انتخاب میکند؛ شبهای قدر فرصتی هستند تا انسان بتواند تقدیر خود را رقم بزند و به وسیله دعا و عبادات وارده آیندهای نیک را برای خود ترسیم نماید. برخی حوادث تاثیرگذار در زندگی انسان به اختیار او نیستند، با این حال خوشبختی و بدبختی نهایی هر فرد به اختیار و انتخاب خود او بستگی دارد. ملائکه در شب قدر با فرود به زمین به محضر مبارک امام عصر(عج) مشرف شده و مقدرات جهان را به ایشان ارائه میکنند. این یکی از مهمترین اهداف ملائکه برای آمدن به زمین در شب قدر است.
✅ آیت الله العظمی صافی گلپایگانی(ره):
قرآن، شب قدر را «لیلة مبارکة» خوانده و در شأن آن یک سوره نازل شده و شرافت آن شب، از هزار ماه بیشتر است.از جمله وظایف مهم در این شبها، تجدید عهد با ولی امر و خواندن دعای معروف «اَللُهَّم کُن لِوَلِیِّکَ...» میباشد؛ زیرا شب قدر به آن حضرت تعلّق خاص دارد.
✅ آیت الله العظمی علوی گرگانی(ره):
شب های قدر را از دست ندهید...درباره آن هرچه بگوییم، کم است.
✅ آیت الله العظمی مکارم شیرازی(حفظه الله):
نادیده انگاشتن گناهان کوچک به معنای بیاعتنایی به نهی کردن خداوند محسوب میشود. در ایامی که فرصت درک شب قدر وجود دارد، بهترین کار توبه و بازگشت از گناهان است. شب قدر برای بازگشت انسان و بخشیده شدن او از بهترین شب ها است. بنابراین در ایام شبهای قدر که به احیاء و شب زنده داری می پردازیم، از گناهان کوچک و بزرگ خود نیز توبه کنیم.
✅ آیت الله مجتهدی تهرانی(ره):
اندازهگیری برنامههای ما اعم از سلامتی، عمر طولانی، رفاه، بلا، گرفتاری و هر پیشامدی در شب قدر اتفاق میافتد. شبی که مورد اختلاف است و حتی برخی، عید فطر را برای آن قائلند. برخی اولیاء، تمام سال را احیاء میگرفتند تا آن شب قدر که معلوم نیست چه وقت است را درک کنند.
✅ آیتالله حقشناس(ره):
در روایت وارد شده است که هر کس احیاء را به مذاکره علم بگذراند؛ هر یک ساعت ثواب یک احیای تام و تمام را در بر دارد. مذاکره علم همین است، همین «قالالصادق» و «قالالباقر»است. اگر بخواهید از امیرمومنان(ع) تبعیت بکنید؛ باید به این نکات توجه بفرمایید.
هدایت شده از غدیر شناسنامه شیعه
خدا همیشه منتطر بازگشت بنده اش هست خصوصا در شب های قدر، اما چند گروه حتی در شب قدر هم بخشوده نمی شوند:
1- شرابخوار
2- قاطع رحم
3- عاق والدین
4- کسانی که از دیگران کینه به دل دارند .
همیشه سعی می کنیم از سه گروه اول نباشیم ولی خیلی از ما از مورد آخر غافل می شویم و به راحتی کینه افراد را در دل خود پرورش می دهیم و همیشه برای آن خود را به خوبی توجیه می کنیم که این خود یکی از وسوسه های شیطانی است که نرم نرم در وجود ما اثر می گذارد و روح ما را کدر کرده و مانع استجابت دعا می شود .
5- حق الناس
اگر فردی حقی از مردم به گردن دارد یا ظلمی به شخصی کرده است، پیش از قرار گرفتن در فضای قدر باید آنها را از گردن خود رد کند و یا اگر حقی از خدا به گردن دارد، مثل این که نمازهایی را نخوانده و از او قضا شده است باید در کنار توبه حقوق خدا را نیز ادا کند.
پی نوشت:
مجلسی، محمد باقر، بحار الأنوار، ج 94، ص 1، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، 1403ق.
راوندی، قطب الدین، سلوة الحزین، ص 207، ح 561، انتشارات مدرسۀ امام مهدی عج، قم، 1407ق.
شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 2، ص 98، ح 1839، دفتر انتشارات اسلامی، قم، 1413ق.
@sss1400
هدایت شده از غدیر شناسنامه شیعه
🔻شب قدر؛ شب احیای دل
آیت الله بهاءالدینی:
منظور از احیا در شب قدر، در حقیقت احیای دل است؛ نه صرف بیدار ماندن ظاهری.
اصل این است که انسان در این شب برای لحظاتی نیز شده از خواب غفلت بیدار شود و دلش را احیا کند، حیات ببخشد.
همان که امیر المومنین(علیه السلام) به فرزندش امام حسن فرمود: 《احی قلبک》 یعنی قلبت را زنده بدار.
این است که انسان اگر بتواند شب قدر، با خود خلوتی داشته باشد و با عبادات و نماز و دعا عروجی حاصل کند و طهارتی کسب نماید، توانسته است در حد خود شب قدر را احیا کند.
عطر ملکوت؛ دفتر چهارم؛ ص ۹۹
@ggg1400
هدایت شده از غدیر شناسنامه شیعه
📩 ایام قدر، قله ماه رمضان
🔻قلّهی ماه رمضان، ایّام قدر و لیالی مبارکهی قدر است؛ ما به این قلّه رسیدهایم؛ از فرصت بینظیر توسّل و تضرّع و دعا و طلبِ از پروردگار عالم [باید] استفاده کنیم... برای خودتان و همهی برادران دینیتان و کشورتان و جامعهتان دعا کنید و از خدا مطالبه کنید، درخواست کنید و مطمئنّ به اجابت باشید.
رهبر انقلاب ۱۴۰۰/۰۲/۱۲
در حقیقت از شب قدر، انسان مؤمن روزهدار، سال نویی را آغاز میکند. در شب قدر تقدیر او در دوران سال برای او از سوی کاتبان الهی نوشته میشود. انسان وارد یک سال نو، مرحلهٔ نو و در واقع یک حیات نو و ولادت نو میشود.
رهبر انقلاب، 1388/06/29
👈گذشتن از آتش برگه عبور می خواهد👉
✍ ابن شهر آشوب در فضایل از طریق عامه از ابن عباس نقل کرده است که گفت:
🔹 به رسول خدا "صلی الله علیه و آله" عرض کردم:
❓ آیا عبور از آتش برگه عبور و گذرنامه لازم دارد؟
👌 فرمودند بله ،
❓سوال کردم: آن چیست؟
🔹 فرمودند:
✅ دوستی و محبت علی ابن ابی طالب "علیه السلام"
📙مناقب ابن شهر آشوب: 2/156،
📗بحارالانوار: 39/202،
📘فضایل و مناقب: 1/146
----------------
پیامبر(ص):
اگر مردم بر محبت علی بن ابی طالب اتفاق داشتند خدای بزرگ، آتش دوزخ را نمی آفرید.
پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمود: «یا علی، اگر بیم آن را نداشتم که آنچه را با حضرت مسیح علیهالسلام میکنند، با تو کنند، کلامی دربارهی تو میگفتم که از میان جمعیتی عبور نکنی، مگر اینکه به خاک زیر قدمت تبرک کنند».
کافی، ج۸، ص۵۷،
✨تمام خیرات و خوبیها در گرو #پذیرش_ولایت امیرالمؤمنین علیه السّلام، دوستی با دوستان و دشمنی با دشمنان آن حضرت!
▼قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّیاللهُعَلَیْهِوَآلِهِ:
⭕️ﻣﻦْ ﺳَﺮّﻩُ ﺃَﻥْ ﻳَﺠْﻤَﻊَ ﺍﻟﻠﻪُ ﻟَﻪُ ﺍﻟْﺨَﻴْﺮَ ﻛُﻠّﻪُ، ﻓَﻠْﻴُﻮَﺍﻝِ ﻋَﻠِﻴّﺎً ﺑَﻌْﺪِﻱ، ﻭَ ﻟْﻴُﻮَﺍﻝِ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺀَﻩُ ﻭَ ﻟْﻴُﻌَﺎﺩِ ﺃَﻋْﺪَﺍﺀَﻩُ.
▲رسـول خـدا صلّىاللهعلیهوآله فرمودند:
💠كسى كه دوست دارد خداوند تمام خير و خوبی را برای او جمع كند، پس بايد #محبت و #ولایت (امیرالمؤمنین) علی علیهالسّلام را #بعد_از_من بپذیرد، و همچنین دوستان او را دوست بدارد و با دشمنانش دشمنی ڪند.
📜بحارالأنوار، ج۲۷، ص۵۵، ح۹
.................
از رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) درباره امام علی (علیهالسّلام) نقل شده است:
حُبُّ عَلِیٍّ حَسَنَةٌ لَا یَضُرُّ مَعَهَا سَیِّئَةٌ وَبُغْضُ عَلِیٍّ سَیِّئَةٌ لَا یَنْفَعُ مَعَهَا حَسَنَة.
«دوستی علی حسنهای است که با داشتن آن، سیئه زیانی نمیرساند و دشمنی علی سیئهای است که با وجود آن حسنه سودی ندارد.»
............
*فقیر کیست ؟*
◼️مردی از شیعیان خدمت امام صادق علیه السلام آمد و شکایت از فقر و تنگدستی نمود ، حضرت فرمود :
تو از دوستان مایی و اظهار فقر و تنگدستی می کنی با اینکه تمام شیعیان ما بی نیاز و غنی هستند ؟!
آنگاه فرمود : تورا تجارت پرفایده ایست که بی نیازت کرده . عرض کرد آن تجارت چیست ؟
فرمود : اگر کسی از ثروتمندان بگوید روی زمین را برای تو پر از نقره می کنم و از تو می خواهم دوستی و ولایت اهل بیت پیغمبر را از قلب خود خارج کنی و نسبت به دشمنان آنها دوستی و محبت پیدا نمائی آیا حاضر می شوی این کار را بکنی ؟
عرض کرد :
نه یابن رسول الله، اگر چه دنیا را پر از طلا بنمایند!
فرمود: پس تو فقیر نیستی ؛ *بینوا کسی است که آنچه تو داری نداشته باشد* ۰
حضرت مقداری مال به او بخشیدند و مرخص شد ۰
◼️مثتل خوارزمی ج ۲ ص ۱۰۸ و تتمة المنتهی ص ۱۳۴
🆔 @ggg1400
از علامه محمد تقی جعفری سوال می شود که چه شد که به این کمالات رسیدید ؟! ایشان در جواب خاطره ای از دوران طلبگی تعریف میکنند و اظهار میکنند که هر چه دارند از کراماتی ست که بدنبال این امتحان الهی نصیبشان شده است.
علامه جعفری چنین شرح می دهد: ما در نجف در مدرسه صدر اقامت داشتیم . خیلی مقید بودیم که ، در جشن ها و ایام سرور ، مجالس جشن بگیریم ، و ایام سوگواری را هم ، سوگواری می گرفتیم.
یک شبی مصادف شده بود با ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) اول شب نماز مغرب و عشا می خواندیم و یک شربتی می خوردیم آنگاه با فکاهیاتی مجلس جشن و سرور ترتیب می دادیم .
یک آقایی بود به نام آقا شیخ حیدر علی اصفهانی ، که نجف آبادی بود ، معدن ذوق بود . او که ، می آمد من به الکفایه ، قطعا به وجود می آمد جلسه دست او قرار می گرفت.آن ایام مصادف شده بود با ایام قلب الاسد (10 الی 21 مرداد ) که ما خرما پزان می گوییم نجف با 25 و یا 35 درجه خیلی گرم می شد . آنسال در اطراف نجف باتلاقی درست شده بود و پشه های بوجود آمده بود که ، عربهای بومی را اذیت می کرد ما ایرانیها هم که ، اصلا خواب و استراحت نداشتیم .
آنسال آنقدر گرما زیاد بود که ، اصلا قابل تحمل نبود نکته سوم اینکه حجره من رو به شرق بود . تقریبا هم مخروبه بود .
گرما واقعا کشنده بود ، وقتی می خواستم بروم از حجره کتاب بردارم مثل این بود که وردست نان را از داخل تنور بر می دارم ، در اقل وقت و سریع !
با این تعاریف این جشن افتاده بود به این موقع ، در بغداد و بصره و نجف ، گرما ، تلفات هم گرفته بود ، ما بعد از شب نشستیم ، شربت هم درست شد ، آقا شیخ حیدر علی اصفهانی که ، کتابی هم نوشته بنام « شناسنامه خر » آمد.
مدیر مدرسه مان ، مرحوم آقا سید اسماعیل اصفهانی هم آنجا بود ، به آقا شیخ علی گفت : آقا شب نمی گذره ، حرفی داری بگو ، ایشان یک تکه کاغذ روزنامه در آورد . عکس یک دختر بود که ، زیرش نوشته بود » اجمل بنات عصرها » « زیباترین دختر روزگار » گفت : آقایان من درباره این عکس از شما سوالی می کنم . اگر شما را مخیر کنند بین اینکه با این دختر بطور مشروع و قانونی ازدواج کنید.
از همان اولین لحظه ملاقات عقد جاری شود و حتی یک لحظه هم خلاف شرع نباشد – و هزار سال هم زندگی کنید . با کمال خوشرویی و بدون غصه ، یا اینکه جمال علی (ع) را مستحبا زیارت و ملاقات کنید ، کدام را انتخاب می کنید . سوال خیلی حساب شده بود .
طرف دختر حلال بود و زیارت علی (ع) هم مستحبی .
گفت آقایان واقعیت را بگویید . جا نماز آب نکشید ، عجله نکنید ، درست جواب دهید. اول کاغذ را مدیر مدرسه گرفت و نگاه کرد و خطاب به پسرش که در کنارش نشسته بود با لهجه اصفهانی گفت : سید محمد! ما یک چیزی بگوئیم نری به مادرت بگوئی ها؟
معلوم شد نظر آقا چیست؟ شاگرد اول ما نمره اش را گرفت! همه زدند زیر خنده. کاغذ را به دومی دادند. نگاهی به عکس کرد و گفت: آقا شیخ علی، اختیار داری، وقتی آقا (مدیر مدرسه) اینطور فرمودند مگر ما قدرت داریم که خلافش را بگوئیم. آقا فرمودند دیگه! خوب در هر تکه خنده راه می افتاد.
نفر سوم گفت : آقا شیخ حیدر این روایت از امام علی (ع) معروف است که فرموده اند » یا حارث حمدانی من یمت یرنی » (ای حارث حمدانی هر کی بمیرد مرا ملاقات می کند) پس ما انشاالله در موقعش جمال علی (ع) را ملاقات می کنیم! باز هم همه زدند زیر خنده، خوب ذوق بودند. واقعا سوال مشکلی بود. یکی از آقایان گفت : آقا شیخ حیدر گفتی زیارت آقا مستحبی است؟ گفتی آن هم شرعی صد در صد؟ آقا شیخ حیدر گفت : بلی . گفت : والله چه عرض کنم (باز هم خنده حضار)
نفر پنجم من بودم. این کاغذ را دادند دست من. دیدم که نمی توانم نگاه کنم، کاغذ را رد کردم به نفر بعدی، گفتم : من یک لحظه دیدار علی (ع) را به هزاران سال زناشویی با این زن نمی دهم.
یک وقت دیدم یک حالت خیلی عجیبی دست داد. تا آن وقت همچو حالتی ندیده بودم. شبیه به خواب و بیهوشی بلند شدم اول شب قلب الاسد وارد حجره ام شدم، حالت غیر عادی، حجره رو به مشرق دیگر نفهمیدم، یکبار به حالتی دست یافتم. یک دفعه دیدم یک اتاق بزرگی است یک آقایی نشسته در صدر مجلس، تمام علامات و قیافه ای که شیعه و سنی درباره امام علی (ع) نوشته در این مرد موجود است.
یک جوانی پیش من در سمت راستم نشسته بود. پرسیدم این آقا کیست؟ گفت : این آقا خود علی (ع) است، من سیر او را نگاه کردم. آمدم بیرون، رفتم همان جلسه، کاغذ رسیده دست نفر نهم یا دهم، رنگم پریده بود.
نمی دانم شاید مرحوم شمس آبادی بود خطاب به من گفت : آقا شیخ محمد تقی شما کجا رفتید و آمدید؟ نمی خواستم ماجرا را بگویم، اگر بگم عیششون بهم می خوره، اصرار کردند و من بالاخره قضیه را گفتم و ماجرا را شرح دادم، خیلی منقلب شدند.
خدا رحمت کند آقا سید اسماعیل ( مدیر) را خطاب به آقا شیخ حیدر گفت : آقا دیگر از این شوخی ها نکن، ما را بد آزمایش کردی. این از خاطرات بزرگ زندگی من است.
🔸🔶ولايت، بالاتر از محبت و دوستى و عشق است؛
كه عشق على در دل دشمنان او هم خانه داشت.
🔸آنها كه شكوه و وقار كوه و زيبايى دشت و عظمت كوير و دريا و جلوه ى طلوع و غروب، اسيرشان مى كند و چشمشان را مى گيرد و دلشان را به بند مى كشد،
چگونه مى شود شكوه و عظمت آن روح بزرگتر از كوه،
زيبايى و گستردگى آن قلب وسيع تر از هستى
و عظمت و ناپيدايى آن سينه ى ناپيدا تر از كوير و عميق تر از دريا و
جلوهى آن طلوع بى غروب،
چشم و دل و عشق و احساسشان را پر نكند.
🔹🔷هر كس با هر مشربى و عقيده اى، مى تواند دوستدار على باشد.
در على، علم و عشق،
تدبير و شمشير،
حريت و عبوديت،
نجواى دل و آتش سخن،
زمزمه ى شب و فرياد روز،
قدرت و عزت و تواضع و ذلت،
نرمش و آشنايى و خشونت و پايدارى،
▪️در على اين همه هست و اين همه بخاطر حق است و براى اوست، و اين است كه همه ى او دوست داشتنى است و حتى دشمنش در دل، شيفته ى اوست و مخالفش ،در پنهان شيداى او.
📚غدیر، صفحه ۱۱
📝 استاد علی صفایی حائری (عین صاد)
⭕️حسنفرحانالمالکی؛ عالم عربستانی در وصف #شیعه گفت:
شیعه حق دارد در روز قیامت #افتخار کند و به امیرالمومنین (علیهالسلام) و حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) بگوید که ما بخاطر محبت شما اذیت شدیم. شیعه در روز قیامت بخاطر حب منافقین و سرکشان و دعوت کنندگان به دوزخ؛ شرمسار نمیشود! در کارنامه شیعه محبت به ظالمین وجود ندارد!
منبع: bit.ly/2GoWgG3
📌روح پاک یونس
به #یونس بن عبدالرحمن که از اصحاب امام #کاظم(ع) و امام #رضا(ع) است، گفته شد:
بسیاری از مردم تو را #مذمت کرده و به #زشتی از تو یاد می کنند.
یونس بن عبدالرحمن گفت:
شاهد باشید هر کسی که #محبت #امیرمومنان علی علیه السلام را در دل داشته باشد، #حلال_کردم.
📚کشی، رجال، ص479.
.............
🔴 روزی عقربی یکی از دوستان امیرالمومنین عليه السلام را نیش زد ، و سریعا نزد امیرالمومنین عليه السلام آمد...
حضرت به او فرمود:
بر اثر این نیش نمی میری برو. او رفت و پس از مدتی آمد و عرض کرد : یاامیرالمومنین بر اثر آن نیش عقرب دو ماه زجر کشیدم. حضرت به او فرمود: میدانی آن عقرب چرا تو را نیش زد؟
عرض کرد: خیر. حضرت فرمودند : چون یک بار در حضور تو سلمان را به خاطر دوستی ما مسخره کردند و تو هیچ نگفتی و از سلمان دفاع نکردی این نیش عقرب بخاطر آن است.
نیش و کنایه زدن به محبین و موالیان حضرات معصومین(علیهم السلام) اینقدر مهم و حساس است. دفاع نکردن از سلمان این عقوبت را داشت.
مستدرک الوسایل جلد 12 صفحه 336
📌رابطه رزق حلال با محبت امیرمومنان علی علیه السلام
روزی #معاویه،#حلوایی زعفرانی برای #ابوالاسود دُؤلی فرستاد. ابوالاسود حلوا را کنار گذاشته بود، اما دختر وی نادانسته انگشتی از آن را خورده بود. ابوالاسود به دخترش اعتراض کرد که چرا حلوای معاویه را خورده است؛ زیرا معاویه قصد دارد دل ما را از #مال_حرام سیاه کند تا #محبت امیرمؤمنان #علی(ع) از آن گرفته شود.
دختربچه گفت: پدر جان،
هنوز حلوا جذب بدن من نشده است. پاهایم را بگیر و من را وارونه کن تا آن را بالا بیاورم. ابولاسود چنین کرد و در قابل شعری گفت: «ای پسر هند! ایا با حلوای زعفرانی، میخواهی #فضائل و #دین خود را به تو بفروشیم؟
پناه بر خدا! چگونه این کار عملی خواهد شد، در حالیکه سرور ما امیرمؤمنان علی(ع) است.»
📚عباس قمی، الكنى والألقاب، ج1، ص10.
📚منتجب الدين بن بابويه، الاربعون حدیثا، ص81.
....
امام صادق :
شیعیان ما بر سه گروهند :
۱) محبیینی که محبت به ما در سراسر وجودشان قرار گرفته ، که اینان از "ما" هستند .
۲) آنانکه با ارتباط با ما در پی آراسته شدن هستند ، که زینت اینان خواهیم بود .
۳) کسانیکه با نام ما در پی استفاده مادی از مردمند ، که سر انجام این گروه فقر و فلاکت است.
قال ابوعبدالله الصادق (ع) :
الشیعة ثلاث :محب واد فهو منا ، متزین بنا و نحن زین لمن تزین بنا، ومستاکل بنا الناس و من استأکل بنا افتقر. (بحارالانوار، ج۶۵ص ۱۵۳)
........
آزمایش قلب!
امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
من وصیّ پیامبران هستم، من حزب خدا و رسول او هستم و آن گروه سركش و ياغى، حزب شيطانند.
پس هركه دوست دارد حال خود را درباره محبّت ما بداند دلش را بيازمايد، اگر در قلب خود نسبت به كسى كه مردم را بر ضد ما مى شوراند احساس دوستى كرد، بداند كه خدا و جبرئيل و ميكائيل دشمن او هستند و خداوند دشمن كافران است.
«أنَا وَصِيُّ الأَوصِياءِ، وأنَا حِزبُ اللّه ورَسولِهِ، وَالفِئَةُ الباغِيَةُ حِزبُ الشَّيطانِ، فَمَن أحَبَّ أن يَعلَمَ حالَهُ في حُبِّنا فَليَمتَحِن قَلبَهُ، فَإِن وَجَد فيهِ حُبَّ مَن ألَّبَ عَلَينا فَليَعلَم أنَّ اللّه َ عَدُوُّهُ وجَبرَئيلُ وميكائيلُ ، واللّه ُ عَدُوٌّ لِلكافِرينَ»
🔺أمالی طوسی، ص146
.................
اميرالمؤمنين
علیبنابیطالب علیهالسلام:
ما دوستانی داریم که اگر آنها را
قطعه قطعه کنیم جز بر دوستی و محبت
آنان نسبت به ما افزوده نمیشود؛
و دشمنانی داریم که اگر عسل در گلوی
آنها بریزیم جز بر دشمنی آنان نسبت به
ما نخواهد افزود…
إنَّ لَنا مُحبّین لَوْ قَطَعْنا الوٰاحِدَ مِنْهم
إربًا إربًا مَا ازْدٰادوا إلّا حُبًّا؛
وَلَنٰا مُبْغِضیٖنَ لَوْ ألْعَقْناهُم العَسَل
مَا ازْدٰادوا إلّا بُغْضًا…
بحار الأنوار ۳۴/۲۶۷
................
#طیب ولادت محبین اهل بیت علیهم السلام
شیخ طوسی علیه الرحمه به سند صحیح از ثقات و اجلاء در تهذیب الاحکام نقل نموده است که امام صادق علیه السلام فرمودند: «مَنْ وَجَدَ بَرْدَ حُبِّنَا فِي كَبِدِهِ فَلْيَحْمَدِ اللَّهَ عَلَى أَوَّلِ النِّعَمِ قَالَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ مَا أَوَّلُ النِّعَمِ قَالَ طِيبُ الْوِلَادَةِ»( هر كس که خنكاى محبّت ما را در دلش احساس كرد پس خداوند را بر نخستين نعمت سپاس گويد، گفتم: فدای سرتان بشوم چیست نخستين نعمت ؟ فرمودند: حلال زادگى.
📚 طوسی، «تهذيب الأحكام»،ج4، ص 143
📚 این روایت به اسناد و طرق مختلف دیگر نیز نقل شده است بنگرید به: برقی، «المحاسن»، ج1، ص139/ قاضی نعمان، «شرح الأخبار»، ج3 ص8 /صدوق، «الأمالي»، ص475/ صدوق، «معاني الأخبار»، ص161/ صدوق، «علل الشرائع»، ج1، ص141/ طوسی، «الأمالي»، ص456/ فتال نیشابوری، «روضة الواعظين»، ج2ص271/ عماد الدین طبری، «بشارة المصطفى لشيعة المرتضى»، ص176/ اربلی، «كشف الغمة في معرفة الأئمة»، ج1ص، 401
.............
ابو علقمه می گوید: پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله بعد از نماز صبح رو به ما کرد و فرمود: اصحاب من! دیشب عمویم حمزه و برادرم جعفر (طیار) را در خواب دیدم. به آن دو نزدیک شدم و گفتم: «کدام عمل را برتر یافتید؟»
پاسخ دادند: پدر و مادر ما فدایت، ما صلوات بر تو، تشنه را سیراب کردن و محبت علی بن ابی طالب علیه السلام را برترین اعمال یافتیم.
متن حدیث؛
عَنْ أَبِی عَلْقَمَةَ قال: صَلَّی بِنَا رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله الصُّبْحَ ثُمَّ الْتَفَتَ إِلَینَا فَقَالَ: مَعَاشِرَ أَصْحَابِی رَأَیتُ الْبَارِحَةَ عَمِّی حَمْزَةَ بْنَ عَبْدِ الْمُطَّلِبِ وَ أَخِی جَعْفَرَ بْنَ أَبِی طَالِبٍ... فَدَنَوْتُ مِنْهُمَا فَقُلْتُ: بِأَبِی أَنْتَُما أَی الاْءَعْمَالِ وَجَدْتُمَا أَفْضَلُ؟ قَالا: فَدَینَاک بالآبَاءِ وَالامُّهاتِ وَجَدْنَا أَفْضَلَ الاْءَعْمَالِ الصَّلاةَ عَلَیک وَ سَقْی الْمَالِ وَ حُبَّ عَلِی بْنِ أَبِی طَالِبٍ علیه السلام.
«بحارالانوار،جلد 39،صفحه 274»
💎 سبب محبوبیت سلمان فارسی
🔸یکی از یاران امام صادق (ع) از ایشان پرسید:
چقدر از شما میشنوم که سلمان فارسی را نام میبرید؟
حضرت فرمود: نگو سلمان فارسی، بگو سلمان محمدی. میدانی چرا زیاد نام سلمان را می بریم؟
عرض کردم: نه نمی دانم.
🔻فرمود: به خاطر سه ویژگی.
۱. خواسته امیرالمؤمنین را بر خواسته خود مقدم می داشت.
۲. محرومان و فقرا را دوست داشته و بر ثروتمندان ترجیح میداد.
۳. علم و عالمان را گرامی می داشت.
سلمان، عبد صالح خدا، حقگرا و مسلمان بود و از مشرکین نبود.
📚 بشارةالمصطفی لشیعةالمرتضی، جلد ۱، صفحه ۲۶۷
•┈┈••✾••┈┈•
🔹عنْ مُحَمَّدِ بْنِ يُوسُفَ عَنْ مَنْصُورِ بْنِ بُزُرْجَ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اَللَّهِ اَلصَّادِقِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ مَا أَكْثَرَ مِنْكَ سَيِّدِي ذِكْرَ سَلْمَانَ اَلْفَارِسِيِّ فَقَالَ لاَ تَقُلْ سَلْمَانُ اَلْفَارِسِيُّ وَ لَكِنْ قُلْ سَلْمَانُ اَلْمُحَمَّدِيُّ أَ تَدْرِي مَا كَثْرَةُ ذِكْرِي لَهُ؟ قُلْتُ لاَ قَالَ لِثَلاَثٍ أَحَدُهَا إِيثَارُهُ هَوَى أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ عَلَى هَوَى نَفْسِهِ وَ اَلثَّانِيَةُ حُبُّهُ اَلْفُقَرَاءَ وَ اِخْتِيَارُهُ لَهُمْ عَلَى أَهْلِ اَلثَّرْوَةِ وَ اَلْعُدَدِ وَ اَلثَّالِثَةُ حُبُّهُ لِلْعِلْمِ وَ اَلْعُلَمَاءِ إِنَّ سَلْمَانَ كَانَ عَبْداً صَالِحاً حَنِيفاً مُسْلِماً وَ ما كانَ مِنَ اَلْمُشْرِكِينَ .
@ggg1400
@sss1400
چند توصیه کاربردی در شب های قدر :
1️⃣. به استناد روایت جهنی و شواهد دیگر شب قدر شب بیست و سوم ماه مبارک است، اما پیداست که پایبندی به عبادت شب نوزدهم و بیست و یکم آمادگی انسان برای شب قدر را از هر جهت می افزاید.
2️⃣. مهم ترین بستر ساز درک فیض شب قدر بیداری است. گویا فروبستن چشم در شب قدر محرومیت تلخی را به همراه می آورد. کاستن از فعالیت های جاری و دغدغه های روح فرسا و استراحت کافی در روز مطمح نظر قرار گیرد.
3️⃣. طبق روایات، ضایع کنندگان حقوق مردم، اصرار کنندگان به گناهان بزرگ، همراهان با ستمکاران، کسانی که اهل شراب مستمر و تار و طنبوراند، کسانی که به والدین خود ستم کرده اند و کسانی که کینه دیگران را در دل نهفته دارند، در شب قدر با دست رد مواجه می شوند.
از این جهت باید پیش از شب موانع آن را کنار زد و حقوق مردم را ایفاد کرد.
4️⃣. همراهی و همصدایی با جمع و حضور در مساجد مورد تاکید موکد اهل بیت (ع) است که فرمودند خداوند شرم دارد که سوز و گداز جمع را مورد بی اعتنایی قرار دهد.
5️⃣. شب قدر از همان لحظه اذان مغرب شروع و تا به اذان صبح استمرار دارد. عموما از ساعات اول و آخر شب قدر غفلت داریم.
6️⃣. با همه احترام به شیخ صدوق شب قدر شب مذاکره علم نیست، بلکه شب اشک، انابه، توبه، زاری، سوز و گداز است. شب الحاح و اصرار به درگاه الهی است برای نیل به خواهش و خواسته های ستودنی.
7️⃣. از التزام به اعمال رایج و متداول در شب های قدر؛ یعنی غسل، زیارت سالار شهیدان، دعای جوشن کبیر، دعای ابو حمزه ثمالی، قرآن به سر گرفتن و ... غفلت نکنیم.
8️⃣. شب قدر فقط شب توبه از گناهان گذشته و اصرار به برخورداری از چند خواسته کوچک نیست، در محضر خدایی که در مجد و عظمت هیچ چیز و هیچ کس به حد او نمی رسد، باید خواسته خدایی داشت.
9️⃣. تاکید اهل بیت (ع) در مواقع استجابت دعا؛ به ویژه در شب قدر دعا برای برادران و خواهران ایمانی در سراسر گیتی، طلب بخشش برای همه اموات و گذشتگان و همه شهیدان و همه عالمان الهی و ربانی است.
🔟. شب قدر، شب قلب عالم امکان؛ یعنی شب حضرت حجت (ع) است که همه فرشتگان نزد ایشان شرفیاب می شوند. توجه به آن وجود بی بدیل رمز بهره مندی از برکات این شب است.
✅علی نصیری
🔴#شبهاي_قدر و پاکسازي و زيباسازي جان
✍️احمدحسين شريفي
🔸اوج ميهمانپذيري خداي متعال در ماه رمضان، در شبهاي قدر است. ميهمان نيز بايد در اين شبها، شايستگي خود را از هر جهت نشان دهد. به همين دليل، اعمال خاصي در اين شب وارد شده است که در مجموع پنج دستهاند:
1)پاکسازي جسم و جان: أ) غسل پيش از غروب آفتاب، ب) صد مرتبه ذکر «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ إِلَيْه» همراه با توجه و تمرکز بر مضمون آن، ج) احيا و شبزندهداري. به تعبير زيباي مولوي:
مهمان توام ای جان زنهار مخسب امشب
ای جان و دل مهمان زنهار مخسب امشب
روی تو چو بدر آمد امشب شب قدر آمد
ای شاه همه خوبان زنهار مخسب امشب
ای سرو دو صد بستان آرام دل مستان
بردی دل و جان بستان زنهار مخسب امشب
ای باغ خوش خندان بی تو دو جهان زندان
آنی تو و صد چندان زنهار مخسب امشب
2)اعتراف به توحيد و خداباوري: دعاي «يا ذَا الَّذِي كانَ قَبْلَ كُلِّ شَيْءٍ، ثُمَّ خَلَقَ كُلَّ شَيْءٍ، ثُمَّ يَبْقى وَ يَفْنى كُلُّ شَيْءٍ، يا ذَا الَّذِي لَيْسَ فِي السَّمواتِ الْعُلى وَ لا فِي الْأَرَضِينَ السُّفْلى، وَ لا فَوْقَهُنَّ وَ لا بَيْنَهُنَّ وَ لا تَحْتَهُنَّ إِلهٌ يُعْبَدُ غَيْرُهُ، ...»
3)ابراز ضعف و ناتواني و هيچ بودن خود: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَمْسَيْتُ لَكَ عَبْداً داخِراً لا أَمْلِكُ لِنَفْسِي ضَرّاً وَ لا نَفْعاً، وَ لا أَصْرِفُ عَنْها سُوءً، أَشْهَدُ بِذلِكَ عَلى نَفْسِي، وَ أَعْتَرِفُ لَكَ بِضَعْفِ قُوَّتِي، وَ قِلَّةِ حِيلَتِي، ...»
4)توسل به واسطههاي فيض الهي: أ) توسل به قرآن و واسطه قرار دادن آن و بر سر گذاشتن آن: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِكِتابِكَ الْمُنْزَلِ، وَ ما فِيهِ وَ فِيهِ اسْمُكَ الْأَكْبَرُ، وَ أَسْماؤُكَ الْحُسْنى ...» ب) توسل به ديگر واسطههاي فيض الهي يعني پيامبران و اوليايي الهي و اهل بيت(ع): «اللَّهُمَ بِحَقِ هذا الْقُرْآنِ، وَ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ بِهِ، وَ بِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِيهِ، وَ بِحَقِّكَ عَلَيْهِمْ فَلا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ، بِكَ يا اللَّهُ، بِمُحَمَّدٍ، بِعَلِيٍّ، بِفاطِمَةَ، ...» ؛ و زيارت مخصوص سيدالشهداء در شبهاي قدر.
5)زيباسازي جان با ذکر خدا: أ) نماز (دو رکعت، در هر رکعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره توحيد، و بعد از نماز هفتاد مرتبه استغفر الله و اتوب اليه»؛ ب) صد رکعت نماز؛ ج) دعاي جوشن کبير (خواندن هزار اسم خداوند) و د) ساير ادعيه مثل ابوحمره ثمالي و ....
🔸و چه زيبا سروده است شاعر جوان آييني معاصر، محمد فردوسي:
امشب ای خالق یکتا همه را میبخشی
در شب قدر، خدایا همه را میبخشی
ای کریمی که همه ریزه خورخوان تواند
سفره ات هست مهیّا همه را میبخشی
گر چه ما غرق گناهیم ولی از سر لطف
می کنی باز مدارا همه را می بخشی
به علی، احمد و زهرا، به حسین و به حسن
تو، به این حُرمت اَسما همه را می بخشی
مِهر و کینه دو پر و بال عروج دل ماست
به تولّی و تبرّی همه را می بخشی
شیعه ی حیدر و آتش ... چقَدَر بی معناست
مطمئنّم که به مولا همه را می بخشی
دست خالی نرود هیچ کسی از اینجا
تو در این لیله ی احیا همه را میبخشی
پر توبه بده تا سوی تو پرواز کنم
تا ببینم که چه زیبا همه را می بخشی
من زمین خورده ام امّا نه شبیه عبّاس
به زمین خوردن سقّا همه را میبخشی
🌺🍃🍁🍃🍂🍃🍁🍃🍂🍃🍁
🍃
در بيمارستان ها وقت شام و ناهار، غذاها خيلی متفاوت است.
به يك نفر سوپ، چلوكباب و دسر می دهند و به يك كسی فقط سوپ می دهند و به يك نفر حتی سوپ هم نمی دهند و می گويند كه فقط آب بخور، به يک كسی می گويند كه حتی آب هم نخور.
جالب است كه هيچ كدام از اين بيماران اعتراض ندارند، زيرا آنها پذيرفته اند كه كسي كه اين تشخيص ها را داده است طبيب است و آن كسی كه طبيب است حكيم است.
پس اگر خدا به يک كسی كم داده يا زياد داده، شما گله و شكوه نكنيد كه چرا به او بيشترداده ای و به من كمتر داده ای، اين كارها روی حساب و حكمت است.
🍃
🌺🍃
امام صادق عليه السلام:
سرنوشت (مُقَدَّر شدن)، در شب نوزدهم است
و محكم ساختن، در شب بيست و يكم
و امضا (حتمى سازى)، در شب بيست و سوم
التَّقديرُ في لَيلَةِ تِسعَ عَشرَةَ، والإبرامُ في لَيلَةِ إحدى وعِشرينَ، وَالإِمضاءُ في لَيلَةِ ثَلاثٍ وعِشرينَ
🔹قدر این فرصت استثنائی را بدانیم
مالک تمام انسان ها خداوند متعال است و هر چیزی میخواهید باید بروید درب خانه خدا و آن هم بواسطه اهل بیت علیهم السلام..
تو این شب ها هر چیزی هستیم را کنار بگذاریم و از خداوند اول بخواهیم ظرفیت بیشتری پیدا کنیم و بعد بخواهیم این ظرفیت را از بهترین ها پُر کند.
این شب ها بهترین فرصت است که به خداوند نشان دهیم چقدر به او نیاز داریم.
🔹سید هادی موسوی
🌕 ارزش احیا در شب قدر
🔻رسول خدا (صلىاللهعليهوآله):
مَن أحيى لَيلَةَ القَدرِ حُوِّلَ عَنهُ العَذابُ إلَى السَّنَةِ القابِلَةِ
◻️ هركس شب قدر را #احيا بدارد، تا سال آينده عذاب از او برداشته میشود.
📚 اقبال الأعمال، ج ۱، ص ۳۴۵
•┈┈••✾••┈┈•
امام خمینی( ره):
▪️در این ماه فرق داشته باشیم با سایر ماهها و دنبال این باشیم که ان شاالله "لیله القدر" را دریابیم برکات "لیله القدر" را که قرآن در آن نازل شده است.
همه سعادت عالم در آن شب نازل شده است و از این جهت، از همه شبهای عالم بالاتر است؛ این را بتوانیم درک بکنیم.
📕"صحیفه امام جلد ۱۳ صفحه ۳۶"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 عمرمان رفت اگر این ماه رمضان توبه نکنیم، کی توبه کنیم؟!...
💬 شهید مرتضی مطهری
💠 دستورالعملی از امام زمان علیهالسلام برای رفع گرفتاری در حال اضطرار
📝 یک وقتی برای من مشکلی پیش آمد که در عمرم تاکنون چنین مشکلی پیش نیامده است و به گونهای بود که به تلف شدنم منتهی میشد. کاملاً مضطر شده بودم. این دستورالعمل را انجام دادم همزمان با تمام شدن آن، مشکلم حل شد. مشکل من بهگونهای بود که به حساب اسباب عادی اصلاً قابل حلّ نبود ولی جای شگفتی بود که با این عمل مشکل حل شد.
🔸درباره کیفیت آن #دستورالعمل، در دارالسلام عراقی چنین نقل شده است:
یک وقت ابن ابی البغل کاتب مورد غضب ابومنصورِ وزیر قرار گرفت بهگونهای که از ترس وزیر خود را مخفی کرد. وزیر به دنبال او بود و او هراسان و گریزان. شبی به کاظمین رفت و از کلیددار حرم خواهش کرد که شب را اجازه دهد تا در حرم بماند. او هم موافقت کرد. ابن ابی البغل شب در حرم مشغول توسّل و تضرّع بود. با اینکه درهای حرم بسته بود، ناگهان میبیند کسی وارد شد و مشغول زیارت حضرت کاظم و حضرت جواد علیهما السلام شد و شروع کرد به انبیاء اولوالعزم و ائمه علیهم السلام سلام داد. ولی در خطابات خود به حضرت ولی عصر علیه السلام سلام نداد. با خود گفت: شاید نام حضرت را فراموش کرده است یا از فرقههای منحرفی است که حضرت ولی عصر علیه السلام را قبول ندارند.
آن شخص ناشناس فرمود: چرا از دعای فرج غافلی؟ سپس این عمل را به او تعلیم داد. ابن ابیالبغل هم مشغول انجام عمل شد. آن مرد هم رفت. ابن ابیالبغل، خادم حرم را صدا زد. خادم از دارالزیت بیرون آمد. از او پرسید: مگر شما درها را نبسته بودید؟ خادم پاسخ مثبت داد. پرسید: پس آن شخصی که داخل روضه آمد، چه کسی بود و چگونه آمد؟ خادم گفت: او مولای ما صاحب الزمان علیه السلام است و او را بارها در مثل این شب در اوقات خلوت دیدهام.
هنوز آفتاب نزده بود که از حرم خارج شد و به مخفیگاه خود رفت. هنوز آفتاب بلند نشده در زده شد. در را باز کرد، عدّهای از طرف وزیر پشت در بودند و اماننامهای از طرف وزیر دادند و گفتند که وزیر تو را میخواهد. آیساً من الحیات نزد وزیر رفت. تا وارد شد، وزیر با قیافهای بشّاش با وی برخورد کرد و گفت: رفتهای و شکایت مرا به حضرت ولی عصر علیه السلام کردهای؟ سپس تعریف کرد که شب گذشته در خواب صاحب الزمان علیه السلام را دیده که مرا به ملاطفت با تو امر نموده است. ابن ابیالبغل نیز حکایت تشرّف شب گذشته را برای وزیر بازگو کرد. وزیر از گناه ابن ابیالبغل گذشت و او را از مقرّبین خودش قرار داد.
❖در کیفیت آن ختم در نقل دارالسلام عراقی اغلاطی وجود دارد که باید با نقل بحارالأنوار و دلائل الإمامة مقابله و تصحیح شود. من هم در موقع انجام دستورالعمل، دعا را با هر دو کتاب مقابله کردم و هر جا نیاز بود، مطابق احتیاط عمل کردم.
🔸کیفیت عمل مطابق نقل بحارالأنوار از این قرار است:
دو رکعت نماز بگذار و بعد از آن این دعا را بخوان:
«يَا مَنْ أَظْهَرَ الْجَمِيلَ وَ سَتَرَ الْقَبِيحَ يَا مَنْ لَمْ يُؤَاخِذْ بِالْجَرِيرَةِ وَ لَمْ يَهْتِكِ السِّتْرَ يَا عَظِيمَ الْمَنِّ يَا كَرِيمَ الصَّفْحِ يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ يَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالرَّحْمَةِ يَا مُنْتَهَى كُلِّ نَجْوَى وَ يَا غَايَةَ كُلِّ شَكْوَى يَا عَوْنَ كُلِّ مُسْتَعِينٍ يَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ قَبْلَ اسْتِحْقَاقِهَا»
ده مرتبه بگو: یا رَبّاهُ، ده مرتبه بگو: یا سَیّداهُ، ده مرتبه بگو: يَا مَوْلَيَاه، ده مرتبه بگو: یا غایتاهُ، و ده مرتبه بگو: یا مُنْتَهی غایةِ رَغْبَتاهُ.
سپس بگو: «أَسْأَلُكَ بِحَقِّ هَذِهِ الْأَسْمَاءِ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ ع إِلَّا مَا كَشَفْتَ كَرْبِي وَ نَفَّسْتَ هَمِّي وَ فَرَّجْتَ غَمِّي وَ أَصْلَحْتَ حَالِي»
سپس حاجت خود را از خدا بخواه.
سپس گونه راست خود را بر زمین بگذار و صد مرتبه بگو: «َ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَايَ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَاي»، بعد از آن گونه چپ خود را بر زمین بگذار و صد مرتبه بگو: «أَدْرِکْنی» و این را بسیار تکرار کن. سپس آن قدر بگو: «اَلْغَوْثَ، اَلْغَوْثَ» تا نفس قطع گردد.
بعد از آن سر بردار که خداوند به کرم خود حاجت تو را برآورده میکند، انشاءالله.
❖ آیتالله شبیری زنجانی
🔰 در فصل شصت و پنجم (صفحه 405) کتاب کهکشان نیستی میخوانیم:
🔹 ... نامه را از قبایم درآوردم و شروع کردم به خواندن:
🔸 " بسمه تعالی. سلام علیکم. حکم قضای نماز و روزه کسی که سه روزِ پیایی با خلع بدن در خدمت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف باشد چیست؟"
🔹 استاد پس از تاملی در حالی که می خندید گفت: " این احوالِ خودِ شیخ محمد تقی است که در حال بی هوشی و خلع بدن، در خدمت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف بوده است."
🔹 من که تا آن لحظه از محتوای نامه بی خبر بودم، در حیرت از احوال شیخ محمد تقی، نامه را به استاد که دستش را برای گرفتن آن دراز کرده بود، دادم. قلمی برداشت و با دست لرزان زیر نامه عباراتی را نوشت که چشمم اولین عبارت های ان را دید:
🔸 بسم الله الرحمن الرحیم
شوقی البک کشوق المجدب مطراََ. ( شوق من به تو مانند شوق زمین خشک به باران است )
اما بعد...
🔹پس از آن چند کلمه کوتاهی نوشت و نامه را بست و به دستم داد و مجدداََ در سکوت فرو رفت. در همین لحظات بود که در به صدا درآمد. با نگاهی به استاد از جا بلند شدم و به سمت در رفتم تا آن را به روی شاگردان اندکی که قرار بود خدمتش برسند باز کنم.
🔹 شیخ ابوالفضل خوانساری، سید عبدالحسین دستغیب، سید محمدهادی آملی، محمد تقی لاری، سید هاشم حداد، سید یوسف حکیم و چند تن دیگر از شاگردان داخل اتاق شدند و در مقابل او نشستند....
▪️پیامبر صلی الله علیه وآله:
إِنَّ اللهَ فَتَحَ هَذَا الدّيْن بِعَلِيّ، وَ إِذَا قُتِلَ فَسَدَ الدّيْنُ وَلاَ يُصْلِحَهُ إِلاَّ الْمَهَدِيُّ .
(به درستی که خداوند این دین را به دستان امیرالمومنین علی علیهالسلام پیروز کرد
و هنگامی که او شهید شود دین خراب خواهد شد و دیگر اصلاح نخواهد شد
مگر به دستان حضرت مهدی علیه السلام)¹.
👈 این روایت همان فرموده امام صادق علیهالسلام را تداعی میکند که:
والله بعد از شهادت امیرالمومنین علیهالسلام تا امروز، نه حرمتی برای خداوند باقی ماند و نه در این عالَم به کتاب و سنت پیامبرش عمل شد و نه در میان این مردم، حدّی اقامه شد و نه به حقّی عمل شد ❗️...(اما روزگار این چنین نخواهد ماند و در عصر ظهور) خدا حق را به اهلش برمیگرداند و دینی را که برای خودش و رسولش پسندیده اقامه میکند².
_
1.منتخبالأثر ج2 ص73
2.الکافی (ط - اسلامیه) ج3 ص537
14.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻آیتالله انصاری همدانی:
حتماً زیارت آل یاسین بخوانید و از حضرت بخواهید مشکلات دنیا و آخرت و سیر و سلوک شما را برطرف کنند چون الان اختیارات با حضرت است.
〰〰〰〰〰〰〰〰
🔻 عَنْ اَميرِالْمُؤْمِنينَ عليه السلام:
🔸 كسى كه منتظر امر و فرمان ما باشد، همانند كسى است كه در راه خدا بخون خود غلتيده است.
🔹اَلْمُنْتَظَر لِأَمْرِنا كَالْمُتَشَحَّطِ بِدَمِهِ فى سَبيلِ اللّه ِ.
📚منتخب الأثر/ ص ۴۶٩
#_امام_زمان
https://eitaa.com/mouodyavaran
تنزل الملائکه و الروح فیها ...
در شبی که همه آسمانیان متوجه امام عصر (عج) هستند و بر گرد او طواف می کنند ، خسران بزرگ است اگر ما به یادش نباشیم.
آقا بیا تا زندگی معنا بگیرد
شاید دعای مادرت زهرا بگیرد
آقا بیا تا با ظهور چشمهایت
این چشمهای ما کمی تقوا بگیرد
آقا بیا تا این شکسته کشتی ما
آرام راه ساحل دریا بگیرد
آقا بیا تا کی دوچشم انتظارم
شبهای جمعه تا سحر احیا بگیرد
پایین بیا خورشید پشت ابر غیبت
تا قبل از آن که کار ما بالا بگیرد
اقا خلاصه یک نفر باید بیاید
تا انتقام دست زهرا را بگیرد
👏براي تعجيل در امر فرج مولا صلوات
✅علی اکبر لطیفیان
#شب_قدر
💎امامخامنهای
:
🏝 انتظار؛ انتظار یعنی ترقب، یعنی مترصد یک حقیقی که قطعی است، بودن؛ این معنای انتظار است. #انتظار یعنی این آینده حتمی و قطعی است؛ به خصوص انتظار یک موجود حی و حاضر؛ این خیلی مسئلهی مهمی است. ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
وظیفه منتظران امام زمان در اولین مرحله از انتظار، شناخت واقعي امام در عمل و کنش و رفتار است چرا که بهترین عمل همان انتظار، عملی که با ایمان عجین باشد.
................
#سلام_امام_زمانم
سلام بر جانِ حاضرِ غریبِ عالم ...
فِي هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِي کُلِّ ساعه...
🏴بر صاحب عصر تسلیت باید گفت
کان در گرانمایه یتیم است امروز
امام حسن عسکری (علیهالسلام) میفرمایند:
سوگند به خدا #حضرت_مهدی (عجلاللهتعالیفرجه) آن قدر غایب میشود که در زمان #غیبت طولانیاش از هلاکت نجات نمییابد مگر کسی که #خدای بزرگ ، او را بر عقیده به #امامت_مهدی (عجلاللهتعالیفرجه) ثابت گرداند و به او #توفیق دهد که برای تعجیل #فرجش دعا کند.
منابع:
کمال الدین ج۲ ص ۳۸۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امام زمان علیه السلام حاکم بر شرق و غرب عالم می شود
#امام_زمان
#حضرت_مهدی
#ماه_رمضان
https://eitaa.com/mouodyavaran
🌸امام سجاد علیهالسلام:
🌼زمانی که قائم ما قیام میکند خدای متعال آفتها را از میان شیعیان برطرف میکند و دلهایشان (در استقامت) همانند الوار آهنین قرار میدهد که قوّت یك مرد آنان برابر قوّت چهل مرد خواهد بود.
🌺قالَ الامام زَینُالعابدین علیهالسلام:
🌼اذا قامَ قائمُنا أَذهَبَ اللهُ عَزَّوجلّ عَن شیعَتِناَ العاهَةَ وَ جَعَلَ قُلوبَهُم كَزُبَرِ الحَدیدِ وَ جَعلَ قُوّةَ الرَّجلِ مِنُهم قُوَّةَ اَربعینَ رَجُلاً.
📚بحار، ج ٥٢، ص ۳۱۷
🌹حضرت مهدیعجلاللهتعالیفرجهالشریف:
🌸ما در رعایت حال شما هیچ کوتاهی نمیکنیم و یاد شما را از خاطر نمیبریم؛ وگرنه محنت و دشواریها شما را فرا میگرفت و دشمنان شما را از بُن و ریشه قلع و قمع میساختند.
🌹قالَ مولاناالمهدی عجلاللهتعالیفرجهالشریف:
🌼إنّا غَیرُ مُهمِلینَ لِمُراعاتِكُم ولا ناسین لِذِكرِكُم و لَولا ذلِكَ لَنَزلَ بِكُم اللّأْواءُ وَاصطَلَكُمُ الأَعداءُ.
📚بحار، ج ٥٣، ص ٧٢
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✳️ روایتی پر امید برای منتظران زمان غیبت
👈 عبد العظيم حسنىّ از امام جواد از آباء بزرگوارشان از امير المؤمنين عليه السّلام چنين روايت كند: براى قائم ما غيبتى است كه مدّتش طولانى است، گويا شيعه را در دوران غيبت او مىبينم كه جولان مىدهد مانند جولان چهارپايان، چراگاه را مىجويند امّا آن را نمىيابند،
👈 بدانيد هر كه در آن دوران در دينش استوار باشد و قلبش به واسطه طول غيبت امامش سخت نشود او در روز قيامت هم درجه من است.
كمال الدين / ترجمه پهلوان، ج1، ص: 564