#ضرورت_اطاعت_از_امام_زمان
◽️ وَ لاَ تَصَدَّعُوا عَلَى سُلْطَانِکُمْ فَتَذُمُّوا غِبَّ فِعَالِکُمْ. وَ لاَ تَقْتَحِمُوا مَا اسْتَقْبَلْتُمْ مِنْ فَوْرِ نَارِ الْفِتْنَةِ، وَ أَمِيطُوا عَنْ سَنَنِهَا، وَ خَلُّوا قَصْدَ السَّبِيلِ لَهَا
🌎ای مردم... امام خود را تنها مگذاريد، كه در آينده خود را سرزنش مى كنيد. خود را در آتش فتنه اى كه پيشاپيش افروخته ايد نيفكنيد، راه خود گيريد، و از راهى كه به سوى فتنه ها كشانده مى شود دورى كنيد. به جانم سوگند كه مؤمن در شعله آن فتنه ها نابود شود. امّا مدّعيان دروغين اسلام در امان خواهند بود.
📘خطبه ۱۸۷ #نهج_البلاغه
مسئله ظهور مهدی در آخرالزمان و برقراری حکومت عدل و ایمان، یک نوید و یک آرمان اسلامی است و موعود اصلی اسلام آن آرمانهاست که تحقق خواهد یافت و وجود مقدس امام زمان تحقق دهنده این آرمانهاست.
یکی از طرق شناسایی آرمانهای اسلامی شناخت ماهیت و کیفیت این آرمان است، و همان طوری که سیره واقع شده رسولخدا و ائمهاطهار مثلًا امیرالمؤمنین در دوره چهارساله خلافت نشان دهنده آرمانهای اسلامی است، سیره توصیف شده مهدی در آینده نیز معرّف آرمانهای اسلامی است که هر مسلمانی باید برای تحقق این آرمانها کوشش کند و هر آرمان دیگری را نفی کند و تسلیم نشود و به آن قناعت نکند و بعلاوه وسیلهای است برای الهام گیری ایده و آرمان برای مسلمانان.
(استاد مطهری، یادداشتها، ج۹، ص۳۸۶)
✳️ عهد قلبیِ جمعی با امام
🔻 #امام علیه السلام پیش از آن که به #سرباز احتیاج داشته باشند، به #رفیقانی_صمیمی و بیریا احتیاج دارند. آنکه #عهد و پیمانی غیر از عهد و پیمان با #امام_مبین بر گردن دارد، نمیتواند در جمع یاران غار وارد شود و تا این عهد و پیمان مبدل به #عهد_قلبی_جمعی نشود، تحولی بزرگ در جهان حادث نخواهد شد.
📚 برگرفته از کتاب «از قلهی عاشورا تا دریای ظهور»
👤 اسماعیل شفیعی سروستانی
✳️ غفلت از موعود موجود و محرومیت از زندگی واقعی
🔻 #امام_مهدی ما #موعود_موجود است. فرهنگی كه گفت موعود هست ولی اين موعود الآن موجود نيست، در ساختار معرفتی خود دچار مشکل میشود و در ادامه فرهنگ معنوی خود دچار تناقض شده است.
🔸 تقريباً همهی اديان معتقد به موعود هستند ولی اين عقيده بهتنهايی بشر امروز را و امروز بشر را نجات نمیدهد! موعود خداوند، غايت زندگی فردی و اجتماعی بشر است و غايت هر چيز در مرتبهی خودش موجود است و افراد و جوامع بايد تلاش كنند تا به آن مرتبه دست بيابند.
🔹 آری! واقعيتِ متعالیِ موجود، #زمينه_ظهور میخواهد؛ نه آن كه بعداً موجود شود و بيايد. موعود ما الآن هست، شما #موانع را برطرف كنيد تا او #ظاهر شود ولی درهرحال و در عين غيبت، در حال تأثيرگذاری است، چون موجود است.
🔺 بشر وقتی كه از موعودِ موجودش - كه خدا او را در زندگی بشر گذارده - غفلت كند، درواقع از #زندگی_واقعی محروم میشود، و اين مسئله روشن است.
👤 #استاد_اصغر_طاهرزاده
📚 برگرفته از کتاب «دعای ندبه؛ زندگی در فردایی نورانی»
✍شفایزمین تنها بدست امام زمان :
امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:✨
به دست مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف تمام اختلافات - سیاسی، فرهنگی، دینی و اقتصادی بشر در کره زمین از بين ميرود..
ليرفع عن الملل والأديان الاختلاف.
📚 بحار 53/4.
و فرمودند:✨
با آمدن مهدی علیه السلام تمام مذاهب و فرقه ها از بین میرود..
پس در كره زمين هيچ مذهبی الا دین خالص اهل بیت علیهم السلام باقی نميماند..
📚 إلزام الناصب 2/91.
و فرمودند:✨
خداوند به دست مهدی علیه السلام شرق و غرب کره زمین را فتح ميكند
و دشمنانی که عناد دارند، و با دین حق باز ایمان نمی آورند و فساد میکنند،کشته میشوند..
👈 و در كره زمين غیر از دين محمد صلی الله عليه وآله هيچ دينی باقی نميماند..
🔻امام علی علیهالسلام:
ثابِروا على اقْتِناءِ المَكارِمِ؛
✳️ در راه كسب مكارم اخلاق پشتكار و پايدارى ورزيد.
📚 غررالحكم، ح۴۷۱۲
سه چيز كمر شكن
۱- امام باقر عليه السّلام فرمود: سه چيز كمر شكن است مردى كه عمل خود را زياد پندارد و گناهان خود را فراموش كند و خود پسند باشد.
۲- امام صادق (ع) فرمود: شيطان لعين به لشگر خود گفت:
من اگر در سه مورد بر آدميزاده دست يابم پس از آن هر عملى كه بجا آورد خاطر پريشان نگردم كه مي دانم عملش پذيرفته نيست: هنگامى كه عمل خود را زياد پندارد و گناه خود را فراموش كند
۱ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ ثَلَاثٌ قَاصِمَاتُ الظَّهْرِ رَجُلٌ اسْتَكْثَرَ عَمَلَهُ وَ نَسِيَ ذُنُوبَهُ وَ أُعْجِبَ بِرَأْيِهِ
۲ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قَالَ إِبْلِيسُ لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَيْهِ لِجُنُودِهِ إِذَا اسْتَمْكَنْتُ مِنِ ابْنِ آدَمَ فِي ثَلَاثٍ لَمْ أُبَالِ مَا عَمِلَ فَإِنَّهُ غَيْرُ مَقْبُولٍ مِنْهُ إِذَا اسْتَكْثَرَ عَمَلَهُ وَ نَسِيَ ذَنْبَهُ وَ دَخَلَهُ الْعُجْبُ.
چگونه حضور منظم در نت و کار عمیق و تاثیرگذار منهای نت را با هم داشته باشیم؟
کسانی که به دنبال کار عمیق هستند، خود را از تکنولوژی دور نگه می دارند یا کمتر خود را درگیر اتفاقات می کنند. خیلی مهم است بدانید که اگر همیشه دنبال کننده دیگران باشید فرصتی برای اینکه خودتان کسی شوید که دیگران شما را دنبال کنند پیدا نمی کنید. پس کمی از غذاهای حاضر و آماده تکنولوژی و اینترنت فاصله بگیرید و کمی تفکر کنید. برای چی و به دنبال چی در نت حضور دارید؟ کمی خودتان برای خودتان غذا تهیه کنید. همان طور که مدام غذای حاضری و بیرونی خوردن انسان را دچار بیماری های معده و سوء تغذیه می کند. غذاهای حاضری و بیرونی روحی نیز همین بلا را سر مغز و قلب انسان می آورد.
استفاده شما از نت فقط باید برای دریافت برنامه ها و محتواهای مشخصی در زمان های مشخصی برای تحقق اهداف و انجام کارهایتان باشد. اگر بی هدف و صرفا برای گذران وقت در فضای مجازی حضور دارید بدانید آینده مبهمی در انتظار شماست. اما اگر طبق یک برنامه مشخص و در ساعاتی محدود و مشخص در این فضا قرار بگیرید. و فقط آنچه می خواهید دریافت کنید و خارج شوید یک آینده درخشان با رسیدن به اهداف بسیار بزرگ در انتظار شماست...
فکر کنید و انتخاب کنید...
❤ #امام_علی (ع) :
🌱صبر تحقق نمی یابد، مگر آن که
سختی مخالفت با عادت را تحمل کنی.
🍃هرکه گرفتاری های زمانه پیاپی بر او
رسد، فضیلت صبر را به وی ارزانی می دارد.🌾
📚میزان الحکمه، ج۶، ص۱۶۴
رشد و نمو و بارور شدن وجود آدمی جز در صحنه گرفتاریها و مقابله با شداید و مواجهه با مشکلات حاصل نمیشود، زیرا تا تعین در هم نریزد و خرد نشود تکامل حاصل نمیشود.
📕استاد مطهری، بیست گفتار، ص۱۳۸
🌺قالَ مولاناامیرالمؤمنین علیه السلام:
♦️اَلدَّهْرُ يَوْمَانِ يَوْمٌ لَكَ وَ يَوْمٌ عَلَيْكَ فَإِذَا كَانَ لَكَ فَلاَ تَبْطَرْ وَ إِذَا كَانَ عَلَيْكَ فَاصْبِرْ
🔅دنیا دو روز است روزی به سود تو و روزی به زیان تو ، هر گاه به سود تو بود سرکشی مکن و وقتی به زیان تو بود شکیبایی پیشه کن
📚 نهج البلاغه حکمت ۳۹۶
✳️ این صدا باید روزی چندین بار از درون ما برخیزد!
🔻 ما باید تمرین کنیم تا از #دنیا بُت نسازیم و محبت این زرقوبرق را از دل بیرون بیاوریم.
🔸 میگویند: شاهزادهای متحول شد و در راه خدا قرار گرفت. سبب تحولش این بود که روزی برای شکار آهو رفته بود، ناگهان از غیب صدایی شنید که میگوید: «ألِهذا خُلِقتَ؟!» یعنی آیا برای همین آفریده شدی؟! این جمله باعث تنبه و #بیداری او شد. این صدا باید روزی چندین بار از درون خود ما برخیزد.
👤 #آیت_الله_فاطمینیا
📚 از کتاب #در_مسیر_بندگی. اثر گروه شهید هادی. ص ۱۳
🔴اثر بی توجهی و بی اعتنایی به پدر!
فرزند آیت الله کوهستانی، درباره احترام به پدر، از دیدگاه پدر گرامی خود چنین حکایت می کند:
روزی در حیاط منزل مشغول انجام کاری بودم، آقا چند بار مرا صدا کرد، ولی من چون نشنیده بودم متوجه خطاب ایشان نشدم.
برای مرتبه آخر که مقداری بلندتر مرا مورد خطاب قرار داد صدای مبارک ایشان را شنیدم و بلافاصله به محضرشان رسیدم.
با ناراحتی فرمود:
«چرا جواب ندادی؟»
عرض کردم: صدای شما را نشنیدم، اگر کوتاهی کردم حاضرم مؤاخذه شوم.
فرمود:
من که تو را بخشیدم ولی از اثرش می ترسم...
گویا مراد معظم له این بود که فرزند نباید در مراقبت و اطاعت از والدین خود کوتاهی کند و باید همواره گوش به فرمان پدر و آماده خدمت گزاری باشد
زیرا که سهل انگاری در این زمینه آثار نامطلوبی روی فرزند خواهد داشت.
📕بر قله پارسایی،کرامات آیت الله کوهستانی
شخصی خدمت پیغمبر اسلام(ص) آمد و عرض کرد: «حق والدین بر فرزند چیست؟» حضرت فرمود: «آنها را با اسم صدا نزند، جلوتر از آنها راه نرود، پیش از آنها ننشیند و کاری نکند که مردم، پدرش را لعنت کنند.
حضرت امام باقر علیه السلام فرمودند:
بندهای که در حیات و زنده بودن پدر و مادرش به حال آنها نیکوکار است. اگر پس از مرگ، آنها را فراموش کند و حقوق و بدهی آنها را ادا نکند و برای آنها طلب رحمت نکند، خداوند او را عاق والدین به شمار میآورد. بندهای که در زمان زنده بودن پدر و مادرش به آنها نیکی و احترام و احسان نکرده، عاق والدین میباشد، اگر پس از مرگ جبران کند و قرض و بدهی آنها را ادا کند و با دعا و طلب رحمت آنها را یاد کند، خداوند متعال او را نیکوکار، نسبت به پدر و مادرش به شمار میآورد و ثبت میکند
🔴 عاق والدین چیست؟
علامه مجلسی در شرح کتاب اصول کافی درباره معنای عاق والدین مینویسد: «عقوق والدین به این است که فرزند، حرمت آنها را رعایت نکند و بیادبی نماید و آنها را به سبب گفتاری یا رفتاری برنجاند و آزار و اذیت کند و در چیزهایی که منع شرعی و عقلی ندارد، از آنها نافرمانی کند؛ چه اینکه در بیان امام صادق علیه السلام آمده است که کمترین ناسپاسی والدین، گفتن «اُف» است....
🔸 عواقب عقوق والدین در دنیا و آخرت چیست؟
موجب خشم خدا و پیغمبر (ص) است.
مانع قبولی نماز است.
سلب توفیق میکند و گره در کار میاندازد.
دعا اجابت نمیشود.
فقر و تنگدستی میآورد.
موجب جوان مرگی است.
سبب گرفتگی زبان هنگام مرگ برای ادای شهادتین است.
مایه حزن و اندوه و عذاب دنیاست.
خداوند با عاق والدین سخن نمیگوید.
خداوند نگاه رحمت به او ندارد.
عاق والدین از جمله فراموششدگان است.
بهشت بر عاق والدین حرام است.
❇️ برای جبران عاق والدین، اگر آنها در قید حیاتاند:
1) بایست به والدین ثابت کنی که دیگر قصد تکرار چنین عملی را نداری.
2) چون به خاطر این ظلم، والدین شما آزرده خاطر شدهاند، بهتر است بیشتر از سابق احترام و ادب و اطاعت را نسبت به ایشان رعایت کنی. که سبب نرم شدن قلب والدین شما میشود. نهایتا با کمال خضوع و با توسل و خواهش از درگاه خداوند متعال و ائمه معصومین (ع) از والدینت بخواهی که تو را مورد بخشش قرار دهند. مطمئن باش که خدای مهربان قلب پدر و مادر را از جنس مهربانی خویش آفریده است. امکان ندارد فرزندی از آنان عذرخواهی کند و آنها او را نبخشند.
اما اگر در قید حیات نیستند،
1) واجباتی که از آنها در حال حیات فوت شده مثل نماز و روزه و حج و بدهیهای آنها ادا گردد.
2) به آنچه وصیت کردهاند، عمل شود.
3) آنها را تا آخر عمر نباید فراموش کرد. باید برایشان طلب آمرزش و رحمت کرد. به نیابت از آنها صدقه داد. اعمال مستحب به قصد و نیت آنها به جا آورد. هدایای معنوی برای آنها فرستاد.
🔴 #مردهابدانند!
💠 #مردها باید بدانند اگر همیشه #گوش خوب و #صبور باشند و هنگامیکه #زن با عصبانیت دارد مسلسلوار نسبت به شرایط موجود #گلایه میکند #شما با توجه ویژه گوش دهید و دلسوزانه به او توجه کنید، حتما همسرتان شیفته شما میشود!
💠 زنها از داشتن یک تکیه گاه #صبور و #آرام، خیلی زیاد #لذت میبرند!
💠 برای اینکه همسرتان متوجه شود دارید خوب گوش میدهید حتماً موقع صحبتهایش به او توجه کنید، به چشمانش با دقّت نگاه کنید، به نشانهی تایید، سرتان را تکان دهید، گاهی از جملاتی مثل: "درست میگی"، "صحیح"، "حلش میکنم نگران نباش" ، "خودتو ناراحت نکن" و هر جملهای که توجه شما را نشان میدهد استفاده کنید تا همسرتان هرچه سریعتر به #آرامش برسد و سپس، درباره مشکلش با او صحبت کنید تا حل شود.
💠 #همسرانه
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#توجه_مرد_به_همسر
🔸 مرز نیكی مرد به همسر
مرز نیكی مرد به همسر آن است كه به نیازهای واقعی و اصیل او توجه و زمینه رفاه و آسایش او را به گونه ای شایسته فراهم كند. حتی در گفت و گو و معاشرت با وی چنانچه به پیروی از هوا و هوس او نینجامد، سفارش شده است، چنان كه اطاعت از والدین با وجود جایگاه والای آنان، مشروط به پیراستگی از شرك و عدم مخالفت خواسته های آنان با دستورهای الهی است.
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 مفاتیح الحیات ص 285
❤️🍃❤️
#سیاستهای_همسرداری
👈❌بعد از دعوا سکوت نکنید❌
❗️اگر بعد از دعوا به زمان نیاز دارید تا دوباره روحیه خود را به دست بیاورید، اشکالی ندارد.
🏷اگر بعد از دعوا همسرتان را از خود برانید،
👌او احساس می کند می خواهید او را تنبیه کنید و به همین دلیل شاید نتواند به سمت شما بیاید و احساساتش را بازگو کند.
🔻به جای این کار به او بگویید:
👈❣ «احساسات من به سرعت احساسات تو به حالت قبلی برنمی گردند.
👌 به من فرصت بده.
✍وقتی حالم خوب شد،
در این مورد بیشتر صحبت می کنیم.»
#آرزوهایغلط_در_میدان_جهاد
💠 اگر از فردی که دارد در میدان مبارزه با دشمنان خدا و در رکاب امام زمانش نبرد و #جهاد میکند سوال شود در دنیا چه آرزویی داری و او در جواب بگوید: "آرزو دارم #مدرک تحصیلی دکترا بگیرم یا بگوید آرزو دارم حافظ قرآن شوم و یا فلان شغل را داشتم و یا بگوید کاش درآمد خوب و #ثروت زیادی داشتم!" حتماً به او خواهیم گفت چه ارزشی بالاتر از جهاد در راه خدا چه گوهری نابتر از همین کاری که داری انجام میدهی؟ و اگر بخواهد از موقعیّت خود گلایه کند که چرا به جایی نرسیدهام مورد #سرزنش عقلا قرار میگیرد.
💠 گاه در زندگی مشترک جنس گلایهی زن یا مرد این است که چرا مشغلهی من در زندگی بابت همسرداری، فرزندداری و خانهداری مانع رشد و پیشرفت من شده و نتوانستم از لحاظ تحصیلی، معنوی، شغل و درآمدزایی به جایی برسم.
💠 ریشهی اینگونه توقّعات، ملاک #غلط ما در معنای پیشرفت است و فکر میکنیم #پیشرفت یعنی شغل، درآمد، ثروت، مدرک تحصیلی و جایگاه اجتماعی ویژه در حالیکه ملاک پیشرفت و ارزش در دین (که در روز قیامت نیز همان ملاک مورد بازخواست قرار میگیرد) چیزی جز انجام #تکلیفِ متناسب با شرایط فرد نیست.
💠 وقتی روایت داریم که "جهاد زن، خوب #شوهرداری کردن است" یعنی بالاترین ارزش و پیشرفتی که در نزد خدا برای یک زن خانهدار وجود دارد خوب همسرداری کردن است و ارزش و وظیفهای بالاتر از آن برای او وجود ندارد و مانند یک #مجاهدی است که دارد در وسط معرکه، مبارزه و نبرد میکند و در حال حاضر چیزی باارزشتر و بااولویتتر از این وجود ندارد تا در حسرت آن باشد.
🔴 ما نسبت به بچههایمان وظایفی داریم که هیچ نهاد و ارگانی نمیتواند جایگزین ما شود و آن کارها را انجام بدهد.
سوای درس و تحصیل بچهها، چقدر دغدغه داریم #اخلاق و ادب را برای خودمان و فرزندمان اعتلا ببخشیم؟ چقدر #ادب موضوع ماست؟!
مگر امیرالمومنین نفرمودهاند:
🔹« وَ لَا ميرَاثَ كَالْأَدَبِ»
«هیچ میراثی (ارثی) مثل ادب نیست»
یا در روایات شریف دیگری از امیرمؤمنان آمده است:
🔹«خَیْرُ ما وَرَّثَ الاْباءُ لِلاْبْناءِ الاْدَبُ»
«بهترین چیزى که پدران براى فرزندان به ارث مى گذارند ادب است».
همچنین در حدیث دیگرى از حضرت نقل شده:
🔹«قَلیلُ الاْدَبِ خَیْرٌ مِنْ کَثِیرِ النَّسَبِ»
«کمى ادب بهتر از برجستگى بسیار نسب است.»
چقدر خودمان را مخاطب این کلام نورانی میدانیم؟!
✅ توصیه رهبری به والدین
🔹 باید پدرها و مادرها، بچهها را از اوّل با کتاب محشور و مأنوس کنند. حتّی بچههای کوچک باید با کتاب اُنس پیدا کنند. باید خریدِ کتاب، یکی از مخارج اصلی خانواده محسوب شود.
۱۳۷۴/۰۲/۲۶
🔸مصاحبه مقام معظم رهبری در پایان بازدید از نمایشگاه کتاب
پدیده ای که نباید به چالش تبدیل شود
یک روان شناس کودک و نوجوان یکی از تبعات تک فرزندی را عدم ارتباط موثر با گروه همسالان دانست و گفت: در شرایطی که کودک تنها باشد و در خانه همبازی نداشته باشد بیشتر به انجام بازی های رایانه ای که به صورت انفرادی امکان پذیر است گرایش پیدا می کند و همین مسئله علاوه بر کاهش حرکت های فیزیکی ترس و واهمه از حضور در گروه های اجتماعی را در کودک افزایش می دهد ، لذا اضطراب اجتماعی در این کودکان بیشتر خواهد شد.