♦️نکته ای برای این روزها♦️
♦️قال جواد الائمه (علیه السلام):
مَنْ أَصْغی إِلی ناطِق فَقَدْ عَبَدَهُ، فَإِنْ کانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ وَ إِنْ کانَ النّاطِقُ یَنْطِقُ عَنْ لِسانِ إِبْلیسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلیسَ.
(تحف العقول)
هر آن کس که به گوینده ای گوش فرا دهد او را مورد پرستش قرار داده است.اگر گوینده از خداوند بگوید خدا را پرستیده ، و اگر از زبان ابلیس سخن بگوید شنونده ابلیس و شیطان را پرستیده است.
♦️یادمان نرود که اصغاء نطق صرفا گوش دادن از باب الفاظ نیست.بلکه هویتی ادراکی در وجود انسان است که شاید بتوان آن را گیرایی و اثر پذیری از ناطق به صورت کلی معنا کرد.
آیا حواسمان هست افرادی که دنبال می کنیم فارغ از اینکه چه می گویند و چه چیز را به اشتراک می گذارند و ما نگاه میکنیم یا می شنویم،ما را در مدار وجودی خویش قرار می دهند؟
در واقع پی گیری هر کس که تاثیر بر شما بگذارد،لا محاله شما را هم آوا با وجود او خواهد کرد.
ممکن است مدتی چیزی نگوید و ننویسد اما از آن رو که متحد با منظومه ی وجودی او گشته اید،هم مسیر، هم میل و هم ارزش او خواهید گشت و پس از دوران غیبت او که سخنی بر زبان بیاورد یا به اشتراک بگذارد شما مفاهمه ای عمیق تر از پیش با او در خویش می یابید.
از همین روست که در این دوره ای که در آن هستیم بسیاری احساس میکنند تازه همدیگر را یافته اند،سربازانی تربیت شده از مبادی مشترک که از حضور خویش بی خبر بودند.
وجودِ پاشیده ی متکثری که سر تا سر وجودش هم آغوشی با دنیاست و در حال فکر، پی گیری،خواندن و یا دیدن ردپای آثار وجودی او هستید، بدون آنکه بدانید بود و نبود شماره در هم شکسته و هزار تکه خواهد کرد.
مواظب باشیم، هم عالمِ آدمیانی که عالمی فرودست مقصد آن هاست نگردیم و به هر کس اجازه ندهیم در مدار وجودی ما تاثیر گذار باشد که رجوع از ساحت تکثراتی که بر خواسته از عاطفه،عقل گرایی توهمی،وظایف من درآوردی اجتماعی و ... باشد، شیفتگی به اربابان سیاهی خواهد بود و رجوع از آن و بازگشت به جمعیت خاطر و لطافت روح کاری مشکل و زحمت آور و زمان گیر است.
امام على عليه السلام :
اموات خود را زيارت كنيد ؛ زيرا آنان از ديدار شما خوشحال مى شوند ؛ و انسان بايد بعد از آن كه بر سر قبر پدر و مادر خود برايشان دعا كرد حاجت خود را[از خدا] بخواهد .
الإمامُ عليٌّ عليه السلام :
زُورُوا مَوتاكُم ؛ فإنّهُم يَفرَحُونَ بِزِيارَتِكُم ، ولْيَطلُبِ الرَّجُلُ حاجَتَهُ عِندَ قَبرِ أبيهِ واُمِّهِ بعدَما يَدعُو لَهُما . [ الخصال : 618/10 . ]
مخفی بودن سه چیز در مورد مرگ.mp3
3.29M
▫️ مخفی بودن سه چیز در مورد مرگ
👤 حجةالإسلام رفیعی
🔸امیرالمؤمنین(ع) :
🍃آرزوی مرگ نکنید.
زیرا ترس و اضطراب لحظه های جان دادن و سکرات مرگ بسیار شدید و سخت است.
یکی از خوشبختی های انسان این است که عمرش طولانی باشد و در نتیجه با #توبه و انابه به سوی قیامت و سرای ابدی برود.
📚بحار الانوار، ج۶، ص ۱۳۸
✳️ توجه، توجه، توجه!
🔻 شما در حین رانندگی باید صددرصد #توجه داشته باشید چون یک آن #غفلت، شما و اتومبیلتان را به #سقوط میکشاند و گاهی حتی دیگران را هم نابود میکند؛ لذا یک لحظه غفلت، به دنبالش یک عمر پشیمانی است. در همین #زندگی هم همین است و ما باید همیشه توجه داشته باشیم.
🔸 استاد بزرگوار ما #علامه_طباطبایی، دمِ مرگ این جمله را دائما تکرار میکردند: «توجه، توجه، توجه!» اگر کسی این توجه را نداشته باشد، زندگی تباهی خواهد داشت و سقوط میکند. گاهی حتی سقوطش میرسد به آنجا که دیگر قابل اصلاح نیست و به تعبیر قرآن، یک حیوان درّندهای از کار درمیآید.
👤 #آیت_الله_مظاهری
📚 از کتاب #درس_زندگی
📖 ص ۳۲
#⃣ #سلوک
✳️ آخرین عمل
🔻 استادم برای توجه یافتن به عوالم برزخی، بهطور مضاعف بر مراقبهی بر #حلال و #حرام تأکید میکرد؛ سپس معتقد بود توجه به نفعِ اخروی داشتنِ هرآنچه انسان انجام میدهد، شاهراه بازشدن آسمانهای غیبی است و پس از اینها، دستور توجه به #مرگ را به من داده بود.
🔸 از آنجا بود که ارتباط من با وادی السلام و ارواح مؤمنان، ارتباطی عمیق و بیوقفه شد. استاد نظرش بر این بود که سالک باید آنقدر توجه به مرگ کند تا تمام افعالش به شکلی انجام گیرد که گویا این فعل، آخرین عملی است که او اجازه دارد در دنیا انجام دهد.
📚 از کتاب #کهکشان_نیستی | داستانی بر اساس زندگی #آیت_الله_قاضی_طباطبایی
📖 صفحات ۱۷۱ و ۱۷۲
👤 #محمدهادی_اصفهانی
12.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💡 در لحظه مرگ چه اتفاقی می افتد؟💡
💠 دکتر سید محسن میرباقری
🔔 اگرشیعیانآخرالزمانمیدانستند
چقدر دوستشاندارمازشوق میمردند...
🍃 ابراهیم مهزیار جدّ علی بن مهزیار می گوید: روز سوم ولادت امام مهدی عجّلاللهفرجه، حضرت امام حسن عسكری علیهالسلام میخواستند برای پسرشان عقیقه كنند، برای این امر شیعیان گوسفندهای زیادی فرستادند.
🍃 به حضرت عرض كردم: آقای من! عقیقه، یك گوسفند است چرا اجازه میدهید این همه گوسفند قربانی شود؟ فرمودند: پسر من عمری طولانی خواهد داشت. سپس از امام یك یادگاری طلب كردم و ایشان انگشترشان را به من دادند، پس از آن هر وقت به آن انگشتر نگاه میكردم خوشی عجیبی به دلم میآمد.
🍃 بعد از بازگشتم به اهواز شنیدم امام حسن عسكری(ع) شهید شدند. به سامرا برگشتم تا امام زمان عجّلاللهفرجه را ببینم اما موفق نشدم.
🍃 ایام حج به مكه رفتم تا حضرت را زیارت كنم ولی ایشان را ندیدم. روزی در طواف با خود گفتم: بیچاره شیعیان آخر الزمان! من امام هادی علیهالسلام و امام حسن عسكری علیهالسلام را دیدم اما امام زمان عجّلاللهفرجه را ندیدم این قدر بی قرار هستم آنها كه هیچ امامی را ندیدند چقدر بیقرار خواهند بود!
🍃 پس از آن جوانی آمد از من پرسید انگشتر امام عسكری علیهالسلام را به دست داری؟ گفتم : بله، بعد از آن او مرا با خود به خیمه امام زمان عجّلاللهفرجه برد. حضرت فرمودند: «دیدی با ما چه كردند؟ مجبور شدیم غایب شویم. نگران شدم. گفتم: آقا میخواهید انگشتر پدرتان را از من بگیرید؟ فرمودند: «ما خاندانی هستیم كه به هر كس هر چه بدهیم پس نمی گیریم. پس انگشتر خودشان را هم به من دادند.
🍃 سپس فرمودند: در طواف برای شیعیان ما دعا كردی؟ گفتم: بله آقا ولی خیلی دلم برایشان میسوزد، آنها امام خود را نمیبینند.
🍃 حضرت فرمودند: آنها خیلی نزد من عزیز هستند، شیعیان آخر الزمان ندیده به من عشق میورزند. اگر آنها بدانند چقدر دوستشان دارم از شوق میمیرند.
🍃 برای همه زندگیمان همین دلخوشی كافی است كه قطب عالم امكان دوستمان دارد، الطاف و عنایاتش را به سویمان روانه كرده و برایمان دعا میكند
⭕️ رضایت امام علیه السلام ارزشمندتر و بالاتر از قضاوت مردم!
حضرت #امام_رضا علیهالسلام به یونس بن عبدالرحمن فرمودند:
🔸 ای یونس! وقتی امام تو، از تو راضی باشد، تو را چه باک که مردم دربارهی تو چه میگویند.
🔸 ای یونس! اگر در دست تو طلا باشد و مردم تصور کنند که کلوخ (یا سنگ و خاک) است، آيا قضاوت مردم، ارزش طلا را مىکاهد؟
عرضه داشت: خير.
🔸 امام رضا علیه السلام فرمودند: اگر در دست تو، کلوخی باشد و مردم بگويند که در دست تو طلا است، آيا داوری مردم به آنچه که در دست توست، قيمت میدهد؟
گفت: خير.
🔸 فرمودند: يونس! اگر امام عصر تو از تو راضى بود و تمام دنيا با تو بد باشد، نبايد تأثيری در روحيه تو بگذارد. چون قضاوت مردم، قيمت و ارزش تو را پايين نمىآورد.
💠... يَا يُونُسُ فَمَا عَلَيْكَ مِمَّا يَقُولُونَ إِذَا كَانَ إِمَامُكَ عَنْكَ رَاضِياً... يَا يُونُسُ وَ مَا عَلَيْكَ أَنْ لَوْ كَانَ فِي يَدِكَ الْيُمْنَى دُرَّةٌ ثُمَّ قَالَ النَّاسُ بَعْرَةٌ أَوْ بَعْرَةٌ وَ قَالَ النَّاسُ دُرَّةٌ هَلْ يَنْفَعُكَ شَيْئاً فَقُلْتُ لَا...
📜بحارالأنوار (ط - بیروت) ج۲، ص۶۶
✳ حیف که از امام زمان غافلیم...
🔻 #امام_رضا علیه السلام میفرمايند: امام همچون مادری نيکوکار به کودکی صغير است؛ «وَ كَالْأُمِّ الْبَرَّةِ بِالْوَلَدِ الصَّغِيرِ» اين نهايت دلسوزی است که در روی اين زمين میتوان پيدا کرد. امام نسبت به امت چنين برخوردی دارند و خداوند در نظام حکيمانهی خود چنين مديريتی را اراده کرده است. در نظر بگيريد #امام_زمان(عج) با چنين روحيهای چقدر مايلاند مردم از اين #سرگردانیها نجات يابند و به همين جهت حضرت صاحب الأمر(عج) بيش از ما برای #ظهور خودشان دعا میکنند تا خداوند شرايط ظهورشان را فراهم کند و با تمام دلسوزی به داد مظلومان برسند. حيف که مردم برای رفع #مشکلات خود از فرهنگ #امامت غافلاند و فکر میکنند راههای ديگری هست.
👤 #استاد_اصغر_طاهرزاده
📚 #مبانی_نظری_نبوت_و_امامت
دَرهَیاهویِدنیاییپٌـرازجمعیٺ
سَلٰامبَـراوکہجـایَش
هَمہجـٰاخـٰالۍاست..!
#السلامعلیڪیابقیةالله 🍃
✨اگر دلهایمان تاریک و ظلمانی نمی گردید
امام ما عیان میگشت و پنهانی نمی گردید
به قدر تشنگی گر طالب امر فرج بودیم
خدا داند فرج اینگونه طولانی نمیگردید.
صبحِ بی تو، رنگِ بعد از ظهر یک آدینه دارد
بی تو حتّی مهربانی حالتی از کینه دارد
بی تو میگویند:تعطیل است کار عشقبازی
عشق امّا کی خبر از شنبه و آدینه دارد؟
جغد بر ویرانه میخواند به انکار تو امّا
خاکِ این ویرانهها بویی از آن گنجینه دارد
خواستم از رنجش دوری بگویم، یادم آمد
عشق با آزار، خویشاوندی دیرینه دارد
روی آنم نیست تا در آرزو دستی برآرم
ای خوش آن دستی که رنگ آبرو از پینه دارد
در هوای عاشقان پر میکشد با بیقراری
آن کبوتر چاهی زخمی که او در سینه دارد
ناگهان قفل بزرگ تیرگی را میگشاید
آنکه در دستش کلید شهر پر آیینه دارد
✅قیصر امینپور