فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴فرا رسیدن اربعین حسینی را به تمام عاشقان حضرت، تسلیت میگوییم.
@ssweekly
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر معظم انقلاب: کارزار بین جبهه حسینی و جبهه یزیدی تمام نشدنی است
🎥فیلم کامل بیانات امروز رهبر انقلاب در جمع دانشجویان عزادار اربعین. ۱۴۰۳/۶/۴
@ssweekly
🔺اربعین مکتب صلح جهانی
🔹ابراهیم فیاض، استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران در گفت و گو با صبح صادق
✍️سید عباس خادم الحسینی
📝بحث روایت اربعین در احادیث و مباحث دینی است و ساختار خودش را دارد؛ اما در زیارتنامه اربعین هم اشاراتی نسبت به مبارزه با سلطهگری و بحث سیستم صلح جهانی میکند که تمام این صلح باید ریشه ظلم جهانی را بسوزاند. صلح جهانی همان صلحی است که پس از شروع جنگ و کشتار ظالمان با آمدن امام زمان (عج) بار دیگر برقرار میشود. حرکت عظیم و زیارت اربعین به نظر من منشور صلح جهانی در مقابل ظلم جهانی است.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
🗞 صبح صادق شماره 1153 منتشر شد
📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «سکوی افتخار»؛ نگاهی به اهمیت حضور ورزشکاران در بازیهای جهانی با پرچم ملی را همینجا بخوانید.
🔹نسخه الکترونیکی هفته نامه صبح صادق، یکشنبهها صبح در پایگاه اینترنتی و پیشخوانهای مجازی منتشر میشود.
@ssweekly
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره 1153 منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «سکوی افتخار»؛
1153.pdf
2.5M
🗞 صبح صادق شماره 1153 منتشر شد
📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «سکوی افتخار»؛ نگاهی به اهمیت حضور ورزشکاران در بازیهای جهانی با پرچم ملی را همینجا بخوانید.
🔹نسخه الکترونیکی هفته نامه صبح صادق، یکشنبهها صبح در پایگاه اینترنتی و پیشخوانهای مجازی منتشر میشود.
@ssweekly
May 11
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره 1153 منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «سکوی افتخار»؛
🔺گام نخست وفاق
🔹سرمقاله 1153
✍️عزیز غضنفری - عضو شورای سیاست گذاری صبح صادق
📝رأی اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی دولت جدید از مهمترین رخدادهای جاری کشور به شمار میآید که همچنان محل بحث و بررسی از سوی کارشناسان سیاسی و رسانهها قرار دارد. در همین زمینه «سرلشکر سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران در پیامی خطاب به رئیسجمهور پزشکیان، رأی اعتماد کامل نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی را بیانکننده حسن اعتماد و همراهی «خانه ملت» با «دولت وفاق ملی» و تولید سرمایهای عظیم و مستحکم برای پشتیبانی مؤثر از برنامههای دولت چهاردهم دانست. نظر به اهمیت این موضوع، توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
1- طی روزها و هفتههایی که سپری شد، عبارت «وفاق ملی» به تدریج از سوی رسانهها و کارشناسان سیاسی و خاصه رئیسجمهور و اعضای دولت به عبارت پر تکرار سپهر سیاسی ایران تبدیل شد و هیچ بعید نیست که دولت دکتر پزشکیان مانند نامگذاری دولت سازندگی، دولت اصلاحات، دولت عدالت، دولت تدبیر و امید و دولت مردمی، به صورت دولت وفاق ملی نام بیابد و همین عنوان برای این دولت در تاریخ نیز بماند.
2- رئیسجمهور محترم در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بارها تأکید کردند که خود را موظف به اجرای برنامه هفتم، سیاستهای کلی نظام و سند چشمانداز میداند. دکتر پزشکیان در آن روزها اعلام کردند که نباید کشور با یک جریان اداره شود؛ دعوای ما بر سر قدرت است؛ اصولگرای اصلاحطلب هستم، با باند مخالفم و تعابیری از این دست. از این منظر ترکیب خاص و متمایز کابینه او با ادوار گذشته چندان عجیب و غریب نمینمایاند. او به آنچه پیشتر گفته بود، عمل کرد.
3- رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۸ آذرماه ۱۴۰۲، بیان داشتند: «از دوقطبیهای کاذب بپرهیزید. در کشور مدام دوقطبی درست میکنند؛ طرفدار زید، طرفدار عمرو؛ طرفدار فلان فکر، طرفدار [فلان]؛ این حرفها چیست! آن کسانی که مبانی شما را، اصول شما را، دین شما را، انقلاب شما را، ولایت فقیه را، این چیزها را قبول دارند، برادر شما هستند، حالا گیرم یک اختلافسلیقهای هم با شما داشته باشند.»
این بیان رهبر حکیم انقلاب اسلامی، یکی از الزامات اصلی و تعیینکننده وفاق ملی، وفاق و اصرار بر سر اصول و اغماض در سلایق است.
4- از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، اگر فرد و گروهی بر سر اصول با شما تفاهم داشت، او برادر شماست. وفاق ملی علیالقاعده از منظر دولت چهاردهم یک امر تبلیغاتی و تزئینی نیست و بدون شاخص و مبنا نیز راه به جایی نخواهد برد. خوشبختانه دکتر پزشکیان در گام نخستِ وفاق ملی که ترکیب و تشکیل کابینه بود، به شایستگی از پس کار برآمد. امید میرود در ادامه راه و گام دوم وفاق ملی که تمرکز و صیانت از اصول و اغماض در سلایق است، مسیر پیشروی کشور توأم با ثبات، نشاط سیاسی و پیشرفت همهجانبه طی شود.
5- هر آنچه تاکنون اتفاق افتاده، صرفاً یک آغاز خوب است که میتواند نویدبخش دورهای مطلوب و تحولات مثبت باشد. مطلوب و تحولات مثبت نیز، یعنی در معیشت و زندگی مردم تغييرات سازنده و مؤثر ایجاد شود و مشکلاتی که وضعیت اقتصادی را برای مردم سخت کرده، روز به روز به سمت آسانی و گرهگشایی سوق پیدا کند.
بسیاری از پیمایشها و نظرسنجیها گویای آن است که از سالهای گذشته تاکنون مسائل اقتصادی متغیر تعیینکننده در مطالبات مردم کشور بوده است؛ از این منظر انتظار میرود دولت و مجلس با توافق و تفاهم بر این مسئله اصلی، در جهت رفع مشکلات اقتصادی بیش از پیش همت بگمارند.
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر معظم انقلاب: آقای رئیسجمهور برای انتخاب وزیران با من مشورت کردند
برخی را تایید و برخی را هم تاکید کردم. تعداد زیادی را هم نمیشناختم و نظری نداشتم.
@ssweekly
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره 1153 منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «سکوی افتخار»؛
🔺فصل نو
🔹نیم نگاه 1153
✍️اشکان پیرزاده - کارشناس مسائل بینالملل
📝در حالی که جهان بینالملل شاهد تحولات چشمگیر است و منطقه در وضعیت پیچیدهای قرار ، حضور «دکتر سیدعباس عراقچی» به عنوان وزیر امور خارجه و تأکید وی بر سیاست خارجی «فراگیر، فعال و اثرگذار» دولت چهاردهم، نشاندهنده آغاز فصلی نو در دستگاه سیاست خارجی کشور است. دکتر عراقچی همانند شهید دکتر حسین امیرعبداللهیان، فعالیت خود را به منزله یک کارشناس سیاسی در وزارت خارجه آغاز کرد و با تجربهای غنی، به مسئولیتهای بالاتر دست یافت. نکتهای که او در در صحن علنی مجلس بر آن تأکید کردند، این بود که خود را در درجه نخست یک «کارشناس» میدانند و همین سابقه کارشناسی، امری ضروری برای مدیران و تصمیمگیران ارشد کشور به شمار میآید.
عراقچی در دوران جوانی و در زمانی که لباس سبز پاسداری بر تن داشتند، در میدان نبرد به دفاع از وطن و پاسداری از ارزشها و تمامیت ارضی کشور دست زدند. سپس در عرصه دیپلماسی، به عنوان یک دیپلمات، همان راه دفاع از مصالح و منافع ملی را ادامه دادند.وی با طی مراحل گوناگون و کسب تجربه در مسئولیتهای متنوع وزارت خارجه و سپس عضویت در شورای راهبردی روابط خارجه، این انتظار را در بین نخبگان و کارشناسان سیاست خارجی کشور به وجود آوردهاند که برنامههای وزارت خارجه در دوران مسئولیت ایشان، ترکیبی از رویکردهای نوآورانه و پایبندی به اصول و سنتهای انقلاب اسلامی باشد. در این دوره، موضوعاتی همچون روابط جمهوری اسلامی ایران با جهان، تعامل با همسایگان و تلاش برای حل و فصل چالشهای منطقهای و بینالمللی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
همچنین، نقش محوری وزیر خارجه در توسعه دیپلماسی عمومی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و انعکاس تصویری صحیح از کشور در عرصه بینالمللی از مواردی است که انتظار میرود با نگاه دیپلماسی اثرگذار دولت چهاردهم تحقق یابد.
آقای دکتر عراقچی در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم برنامهها و نقشه راه خود را برای دوره چهارساله پیش رو تشریح کردند و عنوان داشتند: «استقلال، خودباوری، یاری مظلومان، نفی سلطهپذیری و سلطهگری، حسن همجواری با همسایگان، نهراسیدن از قدرتهای سلطهگر و حمایت همهجانبه از محور مقاومت و فلسطین، اساس سیاست خارجی ایران و رمز اقتدار و منزلت ماست.» در این فصل از دستگاه سیاست خارجی، «دیپلماسی مقاومت» کانون توجه سیاست خارجی دولت چهاردهم قرار گرفته است. حمایت از «محور مقاومت» همچنان راهبرد تغییرناپذیر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
ایران با کمک نیروهای همپیمان در غرب آسیا توانسته است بازدارندگی در برابر تهدیدات منطقهای و بینالمللی ایجاد کند. این حمایتها به متحدان ایران این امکان را میدهد تا در مقابله با رقبای منطقهای و فرامنطقهای مؤثرتر عمل کرده و منافع ایران را در سطح منطقهای و بینالمللی تأمین کنند. از سوی دیگر، این روابط متقابل، ایران را قادر میسازد تا بر تحولات منطقهای تأثیر بگذارد و مانع از دخالت و زیادهخواهی قدرتهای فرامنطقهای شود.
دستگاه سیاست خارجی دولت چهاردهم با تأکید بر دیپلماسی فعال و اثرگذار، در چارچوبی متوازن و هماهنگ با سیاستهای کلان نظام جمهوری اسلامی ایران، ضمن همافزایی و تقویت ظرفیتهای «میدان» و «دیپلماسی»، ضامن تحقق امنیت ملی و رشد جایگاه کشور در عرصه بینالمللی خواهد بود.
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره 1153 منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «سکوی افتخار»؛
🔺برادر شغال!
🔹واکاوی آینده به کارگیری ابزار تحریم به وسیله دولت آمریکا در دوران پسا بایدن
✍️زهرا توحیدیان - دبیر گروه بینالملل
📝 آمریکا سالهاست که از قدرت دلار و نقش خود در بازارهای جهانی به مثابه ابزار اعمال نفوذ بر دیگر کشورها استفاده میکند. واشنگتن سه برابر بیشتر از هر کشور یا سازمان بینالمللی دیگری به ابزار تحریم روی آورده و نزدیک به یک سوم از کل کشورهای جهان را با نوعی جریمه مالی برای اتباع، داراییها یا سازمانهای مربوطه آن هدف قرار داده است.
این تحریم به قدری زیاد شده که به زعم کارشناسان حقوق بینالملل، به ابزار جنگی در حوزه اقتصادی تبدیل شده است. در سه دهه اخیر، کانون تمرکز تحریمهای دفتر کنترل داراییهای خارجی آمریکا (اوفک) از آمریکای مرکزی به آسیا و خاورمیانه منتقل شده است؛ به گونهای که در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، کلمبیا شدیدترین کشور تحریم شده بود. از آن زمان به بعد، تعداد سالانه تحریمها به طور قابل توجهی افزایش یافت و در سال ۲۰۱۸، تحریمها بیشتر به ایران معطوف شد تا جنگ میان روسیه و اوکراین، شمار قابل توجهی از این تحریمها را به مسکو اختصاص داد.
...
دولت بایدن به شدت به وضع تحریمها علیه روسیه متمایل بود و در اقدامات بیسابقهای، شمار بالایی از شرکتها و افراد را تحت تحریم قرار داد. بنا بر آمار اندیشکده مرکز امنیت نوین آمریکا، دولت بایدن در سال ۲۰۲۳، هزار و ۶۲۱ نهاد، ۸۷۹ شخص و در مجموع دو هزار و ۵۰۰ هدف را به فهرست تحریمهای ایالات متحده اضافه کرد. این میزان در سال ۲۰۲۲، دو هزار و ۲۷۵ مورد بود. این اعداد نسبت به سابقه تحریمهای وضع شده آمریکا افزایش چشمگیری دارد. واشنگتن از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ سالیانه به طور متوسط تنها ۸۱۵ مورد را به فهرست تحریمها اضافه کرده بود.
...
کارزار انتخاباتی هریس اگرچه از اظهار نظر درباره دیدگاههای او درباره سیاست خارجی خودداری کرده است، با این حال به تازگی «برایان نلسون»، مسئول پیشین مقابله با تأمین مالی غیرقانونی در وزارت خزانهداری را به عنوان عضو جدید معرفی کرده است. کارشناسان معتقدند، دیدگاه هریس در قبال تحریمها منعکسکننده یا حتی سختگیرانهتر از دولت بایدن باشد، به عبارت دیگر او همان رویکرد بایدن را در پیش میگیرد و بعید است ترمز ابزار تحریم را بکشد.
...
پیشبینی دیدگاههای ترامپ با وجود چهار سال حضور در کاخ سفید، دشوار است. «ویلیام راینش» یکی از مقامات دولت کلینتون و مشاور ارشد مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی، میگوید: «به نظر من، او بیثبات است و مدام تمایل دارد از سویی به سوی دیگر منحرف شود.» «جفری ساننفلد» استاد مدیریت در دانشگاه ییل و بنیانگذار انستیتو رهبری ارشد اجرایی، گفت: «هر دو حزب از این تحریمها به صورت بسیار گستردهای حمایت میکنند. دولت ترامپ در بسیاری موارد دقیقاً همانند دولت بایدن از این تحریمها پیشتیبانی کرده و میکند.»
ترامپ در پاسخ به این پرسش که آیا از کاهش تحریمهای وضع شده بر روسیه برای حصول صلح در جنگ اوکراین استفاده خواهد کرد، گفت این ابزار را دوست ندارد، اما درباره جمهوری اسلامی ایران بسیار مؤثر است.
....
«امیلی کیلکریز» عضو ارشد پیشین دفتر نمایندگی تجاری آمریکا، بر این باور است که ترامپ احتمالاً بیش از هریس به کاهش تحریمها در عوض امتیازات مرتبط با پایان دادن به جنگ اوکراین متمایل است؛ اما باید در نظر داشت که ترامپ در زمان حضور در کاخ سفید، از تحریم به ویژه برای مقابله با چین به صورت گسترده استفاده کرده بود.
استفاده از این ابزار به منزله راهی کمهزینه برای تحمیل دستورالعملها و خواستههای آمریکا به کشورهای دیگر، صرف نظر از اینکه چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا پیروز شود، به یک ویژگی جاودان در سیاست خارجی آمریکا تبدیل شده است. سیاستی که به نظر میرسد با بازگشت ترامپ یا روی کار آمدن هریس دستخوش تغییر جدی نمیشود و شاید تنها کانون تمرکز آن اندکی تغییر کند.
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
🗞 صبح صادق شماره 1154 منتشر شد
📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «لشکر آزادگان»؛ نگاهی به خدمترسانی پاسداران انقلاب اسلامی به زائران اربعین را همینجا بخوانید.
🔹نسخه الکترونیکی هفته نامه صبح صادق، یکشنبهها صبح در پایگاه اینترنتی و پیشخوانهای مجازی منتشر میشود.
@ssweekly
May 11
1154.pdf
2.24M
🗞 صبح صادق شماره 1154 منتشر شد
📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «لشکر آزادگان»؛ نگاهی به خدمترسانی پاسداران انقلاب اسلامی به زائران اربعین را همینجا بخوانید.
🔹نسخه الکترونیکی هفته نامه صبح صادق، یکشنبهها صبح در پایگاه اینترنتی و پیشخوانهای مجازی منتشر میشود.
@ssweekly
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره 1154 منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «لشکر آزادگان
🔺چراغ راه دولت چهاردهم
🔹سرمقاله
✍️علی حیدری - سردبیر
📝پس از اخذ رأی اعتماد هیئت دولت از مجلس، رئیس جمهور، معاونان و وزیران دولت چهاردهم با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. اولین دیدار دولت جدید با رهبر معظم انقلاب حاوی رهنمودها و نکات راهبردی برای دکتر مسعود پزشکیان و کابینه تازه نفس او بود. امام خامنهای در این دیدار، با شکرگزاری تشکیل سریع دولت با همت رئیس جمهور و کمک ارزنده مجلس، ضمن توصیه به قدرشناسی فرصت و نعمت خدمت به مردم، نکات مهمی را بیان کردند که اهم آنها عبارتند از: شناسایی ظرفیتهای انسانی و طبیعی کشور، تهیه پیوست عدالت برای قوانین و تصمیمهای مهم دولت، رسیدگی هرچه بیشتر به معنویت خود در دوران مسئولیت، خردمندانه شدن حکمرانی با رجوع به کارشناسان، امید نبستن به دشمن و منتظر موافقت دشمن نماندن، حضور در بین مردم و انجام سفرهای استانی، بهکارگیری جوانان مؤمن، متعهد، انقلابی و پرانگیزه، حکمرانی قانونمند در فضای مجازی و دستیابی به لایههای زیرساختی هوش مصنوعی، اهتمام به تولید ملی برای حل مشکلات اقتصادی، رعایت اولویتها در کارهای زیربنایی و کارهای فوری، نهراسیدن از موانع در کارها و علاج پیری زودهنگام جمعیت کشور.
🔹تأمل و رفتارشناسی سلوک مدیریتی رهبر معظم انقلاب در دوران زعامتشان نشان میدهد، رویه معظمله در آغاز کار دولتها فارغ از جهتگیری سیاسی آنها ترسیم نقشه راه و چشمانداز حرکت در مسیر خدمت به مردم و ساختن و آبادانی ایران اسلامی بوده و در طول دوره استقرار دولتها، در کنار هدایت و راهبری، با حمایتها و پشتیبانی خود به دولتمردان برای ایفای نقش هر چه بهتر در مسئولیت اجرایی آنها کمک کردهاند. ایشان به این هم بسنده نکرده و به هر بهانهای، به ویژه در دیدار با اعضای هیئت دولت به مناسبتهای مختلف، ابعاد گوناگون مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را تبیین و راهکارهای عملی برای آنها را مطرح کردهاند که بدون شک در کنار نگاه عمیق و داهیانه امام جامعه، محصول خرد جمعی و نظرات تخصصی کارشناسان و مشاوران رهبری در حوزههای مختلف بوده است.
🔹نگاهی به موارد مطرح شده در دیدار اخیر نشاندهنده این است که توجه رهبری به موضوعات کلان و راهبردی امروز کشور ایشان را از پرداختن به مسائل دیگر که لازمه حرکت صحیح دولت برای خدمت هر چه بیشتر به مردم و حل مشکلات است، غافل نکرده است.
🔹بدون شک، دولت جدید در ابتدای راهی قرار دارد که در کنار فرصتها و ظرفیتهای بسیار خوبی که در کشور وجود دارد، موانع و مشکلاتی را هم پیش روی خود خواهد داشت که نوع مواجهه برای حل و فصل و عبور از آنها میتواند نویدبخش فردایی بهتر باشد.
🔹دولت چهاردهم با شعار وفاق و استفاده از ظرفیتهای گوناگون با نصبالعین قرار دادن رهنمودهای رهبر حکیم انقلاب و حمایت و پشتیبانی ایشان و بهرهگیری از تجارب بیش از چهار دهه گذشته، میتواند گامهای مؤثری در تقویت بنیانهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه بردارد و با انسجام و وحدت به سوی حل مشکلات مردم، به ویژه در عرصههای اقتصادی و معیشتی حرکت کند.
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 فرارسیدن سالروز رحلت پیامبر عظیم الشأن اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام را تسلیت میگوییم.
@ssweekly
🔺تعریف وفاق چیست
🔹نیم نگاه
✍️مهدی سعیدی - جریان شناس سیاسی
📝این روزها کلیدواژه «وفاق» به یکی از پربسامدترین واژههای سیاسی کشور بدل شده است. رئیسجمهور منتخب مردم با انتخاب عنوان «دولت وفاق» تلاش کرده است خود را فراتر از جناحبندیهای موسوم سیاسی کشور نشان دهد. تعبیر دولت وفاق مدنظر او البته مفهومی مبهم است که نیازمند تعریف ابعاد آن است، اما آنچه در قالب بستن اعضای کابینه ظهور پیدا کرد، استفاده از چهرههایی متفاوت از جناحهای سیاسی گوناگون کشور است. کابینهای که در آن افراد با گرایشهای سیاسی متفاوت در کنار هم قرار گرفتهاند تا بر مشکلات کشور فائق آیند.
🔹اما واژه وفاق، واژهای نیست که آقای پزشکیان مبدع آن در ادبیات سیاسی کشور بوده باشد و بارها این واژه و واژههای مشابه آن، همچون همدلی و وحدت و ... از سوی رهبر حکیم انقلاب اسلامی به کار گرفته شده است. معظمله در سخنرانیهای متعددی ابعادی از مفهوم وفاق را شرح دادهاند که این روزها میتواند مورد استفاده و استقبال دستاندرکاران و طراحان ایده دولت وفاق قرار گیرد.
🔹رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در طول سالیان متمادی تلاشهای مستمری را برای همدلی و وفاق میان همه ملت و جریانهای سیاسی و مسئولان کشوری دنبال کردهاند. در دوران دوم خرداد که با میدانداری رادیکالها، فضای دوقطبیسازی جامعه تشدید شده و برخی از تفرقهافکنان میداندار شده بودند، حکیم انقلاب اسلامی در دیدار با کارگزاران نظام اسلامی فرمودند: «خیلی از کارهایی که به نظر نشدنی میآید، شدنی است؛ در صورتی که مسئول، برای این کار متفرّغ باشد. این اختلافات و دعواها نمیگذارد شما متفرّغ باشید. وجود اینها در دولت، مجلس، قوّه قضائیه، داخل یک قوّه، بین دو قوّه، چیز بسیار بدی است. از جمله چیزهایی که بسیار بد است، اینگونه اختلافهاست. اینها را باید علاج کنید. البته الان بنده دوستانه و برادرانه عرض میکنم و واقعاً به عنوان نصیحت عرض میکنم که اینها را علاج کنید؛ اما اگر آدم ببیند همه میخواهند علاج کنند، ولی چند نفر نمیگذارند - چهار نفر اینجا، چهار نفر آنجا نمیگذارند - مجبوریم کسانی را که نمیگذارند #وفاق به وجود آید، بهگونهای علاج کنیم!» (21/9/1380)
🔹دعوت رهبری منحصر به اصلاحطلبان نبوده است و معظمله بارها از اصولگرایان نیز طلب وفاق و همدلی کرده است که برجستهترین آنها در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران که به آیتالله شهید رئیسی تعلق گرفت، است. معظمله در آن دیدار با صراحت اعلام داشتند: «دولت باید مظهر وفاق باشد. بعضی از این تغایرهای موهومی را که در بین مردم وجود دارد، بایستی با نگاه وفاقآمیز و نگاه ملاطفت به عموم مردم این توهّمات را تضعیف کرد. حالا ممکن است این نگاهها، این اختلاف نظرها بکلّی از بین نرود، لکن بایستی از تأثیرگذاری آنها در حرکت جامعه جلوگیری کرد.» (12/5/1400)
«وفاق» مانند هر کلیدواژه دیگری نیازمند تعریف است و رئیس جمهور باید در این مسیر پیشگام باشد و اجازه ندهد دیگرانی به جای او در مقام تعریف قرار گیرند و آن را تحریف کنند. آقای پزشکیان که ارادت و تعلق خود را به رهبری و گفتمان او بارها ابراز داشته است، خوب است که در تعریف وفاق مدنظر خود نیز همین مسیر را طی کند و بر تفسیر رهبری از وفاق صحه بگذارد و همان مسیر را مبتنی بر همان اصول و چارچوب ادامه دهد که حاصل آن همدلی و وفاق واقعی در کشور خواهد شد.
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
امام رضا علیهالسلام فرمود: «در شهر خراسان بقعهای است که در آینده محل رفت و آمد فرشتگان شود، پیوسته گروهی از آسمان فرود میآیند و گروهی بالا میروند تا در صور دمیده شود (تا قیامت).
از آنحضرت (علیهالسلام) در مورد نام آن بقعه پرسیدند؟ امام (علیهالسلام) فرمود: زمین طوس است که به خدا قسم باغی از باغهای بهشت است. هر کسی آنرا زیارت کند، مانند کسی است که رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) را زیارت کرده است و برای او ثواب هزار حج مبرور و هزار عمره مقبول مینویسند و من و پدران من تا روز قیامت شفیع او هستیم».
سالروز شهادت امام رئووف علی بن موسیالرضا علیه السلام را تسلیت میگوییم.
@ssweekly
🗞 صبح صادق شماره ۱۱۵۵ منتشر شد
📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «دولت کریمه»؛ نگاهی به اهمیت حکومت اسلامی در مسیر ظهور حضرت حجت (عج) را همینجا بخوانید.
🔹نسخه الکترونیکی هفته نامه صبح صادق، یکشنبهها صبح در پایگاه اینترنتی و پیشخوانهای مجازی منتشر میشود.
@ssweekly
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره ۱۱۵۵ منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «دولت کریمه»؛ ن
1155.pdf
2.17M
🗞 صبح صادق شماره ۱۱۵۵ منتشر شد
📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «دولت کریمه»؛ نگاهی به اهمیت حکومت اسلامی در مسیر ظهور حضرت حجت (عج) را همینجا بخوانید.
🔹نسخه الکترونیکی هفته نامه صبح صادق، یکشنبهها صبح در پایگاه اینترنتی و پیشخوانهای مجازی منتشر میشود.
@ssweekly
May 11
صبح صادق
🗞 صبح صادق شماره ۱۱۵۵ منتشر شد 📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «دولت کریمه»؛ ن
🔺انتخاب بین شکست و سقوط!
🔹صبح صادق به این پرسش که «چرا نتانیاهو چارهای جز سقوط ندارد؟» پاسخ میدهد
✍️حنیف غفاری - دکترای روابط بینالملل
📝اعتراضات در اراضی اشغالی به شکل بیسابقهای علیه «نتانیاهو» و کابینهاش گسترش پیدا کرده و اختلافات نخستوزیر و وزیر جنگ رژیم کودککش صهیونیستی بر سر محورهای «فیلادلفیا »و «نتساریم» به نقطه اوج خود رسیده است. «بنی گانتس» و «یائیر لاپید » که از آنها به عنوان رقبای سیاسی نتانیاهو یاد میشود، در حال زمینهسازی برای سقوط کابینه کنونی در تلآویو بوده و زوج تروریستی «بن گویر-اسموتریچ» نیز سردرگمتر از هر زمان دیگری مشغول رصد دامنه شکست خود در اراضی اشغالی و منطقه هستند. کشته شدن شش اسیر صهیونیست در نوار غزه، به نقطه کانونی و آشکارساز اعتراضات علیه نتانیاهو تبدیل شده و جایی برای تنفس مسموم جلاد غزه و همراهانش در تلآویو باقی نگذاشته است.
صورتبندی تحولات جاری در اراضی اشغالی چندان دشوار نیست. نخستوزیر رژیم صهیونستی تصور میکرد فرسایشیشدن جنگ به معنای هضم آن از سوی ساکنان اراضی اشغالی و تطبیق آنها با شرایط اضطراری طولانیمدت خواهد بود. پس از شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، نتانیاهو تصور میکرد آستانه تحمل ساکنان اراضی اشغالی در قبال جنگ نابرابر کنونی ارتقا یافته و قدرت مانور او و کابینه جنگ در قبال جبهههای غزه و شمال دوچندان شده است، اما انتقام اولیه حزبالله لبنان بابت شهادت فؤاد شکر و متعاقباً، آنچه در جریان هلاکت اسرای صهیونیست( آن هم به واسطه آتش خودی صهیونیستها) رخ داد، پیشفرضهای ذهنی نتانیاهو را درهم شکست.
🔹امروز صهیونیستها «جنگ» و «مذاکره» را با هم باختهاند: در صحنه نبرد، صهیونیستها حتی قدرت تحلیل جنگ ترکیبی جبهه مقاومت را پس از 11 ماه پیدا نکرده و هر بار از یک جبهه و با یک عملیات خاص غافلگیر میشوند. بیدلیل نیست که برخی سران ارتش رژیم اشغالگر قدس قویاً معتقدند پایان دادن به جنگ غزه در نقطه کنونی، بهترین تصمیم برای تلآویو به منظور جلوگیری از گسترش دامنه شکست و مواجهه با سناریوهای غیرقابل مدیریت خواهد بود. در صحنه مذاکرات نیز اصرار نتانیاهو مبنی بر باقیماندن نظامیان اشغالگر در محور موسوم به فیلادلفیا(صلاحالدین) و همچنین نتساریم(محوری که در جریان جنگ غزه پدید آمد و نوار غزه را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم میکند)، منجر به شکست مذاکرات قاهره و دوحه شده است. در چنین وضعیتی، نتانیاهو هم در مذاکرات و هم در میدان جنگ بازیگری شکستخورده به شمار میآید.تشدید نبرد در کرانه باختری بیش از آنکه بخشی از راهبرد خلق و استمرار بحرانهای مزمن نظامی ـ امنیتی از سوی صهیونیستها باشد، استراتژی فرار نتانیاهو از شکست به شمار میآید.
🔹نتانیاهو تنها راه بقای خود را در حفظ فرامتن جنگ و شرایط اضطراری میبیند. به عبارت بهتر، روزی که پیمان آتشبس منعقد شود، نتانیاهو چارهای جز انحلال کنست، برگزاری انتخابات زودهنگام و متعاقباً خروج از مسند قدرت نخواهد داشت. در این صورت او مصونیت قضایی خود را نیز از دست خواهد داد و محاکمه وی بابت چهار پرونده رشوهگیری آغاز خواهد شد. بنابراین، ماندن در قدرت، خط قرمز نتانیاهو است، حتی اگر به بهای شکست سنگینتر رژیم اشغالگر قدس در جنگ غزه تمام شود.از این رو، اصرار نتانیاهو بر گسترش دامنه جنگ نه مصداق کنشگری هوشمندانه و راهبردی، بلکه نماد عینی واکنشی از ترس نسبت به آینده است و این معادله نمیتواند تا ابد پایدار بماند!
🔹نتانیاهو قاعدتاً در بزنگاه کنونی باید میان دو گزینه «تن دادن به آتشبس» و «استمرار جنگ» یکی را انتخاب کند. انتخاب هر یک از این دو گزینه معنایی جز شکست صهیونیستها در جنگ غزه نخواهد داشت.از سوی دیگر، جوبایدن و مقامات ارشد کاخ سفید در مذاکرات آشکار و پنهانی با نتانیاهو و گالانت (وزیرجنگ رژیم اشغالگر قدس) به آنها تأکید کردهاند که قدرت خلق راهکار میانه یا سوم(مانند انعقاد آتشبس موقت در ازای آزادی اکثر اسرای صهیونیست) را ندارند و دوراهی به وجود آمده در مقابل نخستوزیر رژیم صهیونیستی و رئیسجمهور آمریکا، یک واقعیت است! این فعل و انفعالات در حالی رخ داده که هنوز با گذشت 11 ماه بخش عمدهای از شبکههای تونلی حماس سالم باقی مانده و بدنه نظامی مقاومت فلسطین نیز در نوار غزه حضور دارد. در چنین شرایطی، صهیونیستها چارهای جز برافراشتن پرچم شکست در جنگ غزه و مواجهه با پیامدهای سخت و جبرانناپذیر این نسلکشی وقیحانه ندارند... .
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
🔺راه چندهزار ساله
🔹نیم نگاه
✍️اکبر معصومی - کارشناس بینالملل
📝 بلافاصله پس از سفر رئیسجمهور روسیه به جمهوری آذربایجان، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه طی یک موضعگیری عجیب، بار دیگر ادعای همیشگی پیوست سرزمین اصلی جمهوری آذربایجان به نخجوان از طریق کریدور «زنگزور» را مطرح کرد و مدعی شد: «موضع مسکو در این مورد کاملاً قطعی است. ما براساس این واقعیت پیش میرویم که راهحل باید برای ارمنستان، آذربایجان و همسایگان منطقه قابل قبول باشد.»
🔹موضعگیری روسها در حالی برخلاف منافع و امنیت جمهوری اسلامی ایران است که پیش از این موضعگیری، تهران رویکرد خود را نسبت به دالان زنگزور با صراحت تمام مطرح کرده و در عین حال برای ارتباطگیری جمهوری آذربایجان با نخجوان، مسیر مشخصی را معین کرده است.
جمهوری آذربایجان نزدیک به سه دهه است که از طریق جمهوری اسلامی ایران با نخجوان در ارتباط است و در همین راستا به تازگی کریدور آذریایجان -ایران- نخجوان مطرح و عملیاتی شده است.
🔹هدف روسیه
1- موضعگیری روسیه نسبت به زنگزور عوامل متعددی از جمله جنگ اوکراین نیز تأثیرگذار بوده باشد. به این صورت که روسیه با دادن امتیاز ظاهری به جمهوری آذربایجان، باکو را متقاعد کند که در فروش گاز به روسیه برای بیاثر کردن تحریمها کمک کند؛ یعنی باکو گاز روسیه را بخرد و به اروپا صادر کند.
2- برخی از گروهها و افراد در داخل کشورمان مطرح میکنند که روسیه در ابتدای کار دولت چهاردهم با مطرح کردن دالان زنگزور تلاش میکند نسبت به گرایش دولت به سمت غرب، هشدار دهد که احتمال چنین رویهای بسیار ضعیف است.
3-رویکرد سوم نیز مبتنی بر این گزاره تحلیل میشود که با توجه به اینکه محور ناتو و رژیم صهیونیستی به شدت بهدنبال فعال کردن کریدور زنگزور هستند، روسیه با پیشدستی، به دنبال عدم گرایش و عضویت باکو در ناتو است، تا از حضور ناتو در آسیای میانه و دریای خزر جلوگیری کنند.
با این حال، با در نظر گرفتن رویکرد سوم، به نظر میرسد ابتکار عمل روسیه نه تنها نتیجهای برای آنها نخواهد داشت، بلکه این وضعیت، اجراییشدن سیاست ناتو را به دست روسها هموار میکند و دولت غربگرای ارمنستان و آذربایجان در آینده با زنگزور برخلاف تصور روسها رفتار خواهند کرد و چنین تصمیمی یک اشتباه راهبردی برای روسهاست.
🔹موضع تهران
جمهوری اسلامی ایران هیچگاه منافع و امنیت ملی را به منافع دیگران گره نخواهد زد و در موضوع زنگزور هم بر اساس منافع ملی خود هیچگاه با کسی تعارف نخواهد داشت؛ از این رو ایران برخلاف تصور روسها هیچگاه اجازه فعالسازی زنگزور مورد ادعای روسها را نخواهد داد. البته در کمال تعجب مطرح شدن دالان زنگزور نیز برخلاف امنیت روسیه است.
🔹 تیر ۱۴۰۱ رهبر معظم انقلاب در دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه با ایشان ، با ابراز خرسندی از بازگشت قرهباغ به آذربایجان فرمودند: «اگر سیاستی مبنی بر مسدودکردن مرز ایران و ارمنستان وجود داشته باشد، جمهوری اسلامی با آن مخالفت خواهد کرد، چراکه این مرز، یک راه ارتباطی چندهزار ساله است.» فرمانده کل قوا همچنین در دیدار «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه تصریح فرمودند: «جمهوری اسلامی، سیاستها و برنامههایی را که منجر به بستهشدن مرز ایران و ارمنستان شود، هرگز تحمل نخواهد کرد.»
🔹این در حالی است که طی روزهای گذشته «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان نیز تأکید کرد: «ترسیم دوباره مرزها، چه در شمال باشد، چه در جنوب، چه در شرق و چه در غرب، کاملاً غیرقابلقبول است و برای ایران خطقرمز بهشمار میرود.»
همچنین «محسن رضایی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، هم با تناقضآمیز خواندن رفتار دولتمردان روسیه اظهار کرد: «رفتار دولتمردان روسیه درباره گذرگاه زنگزور و جزایر سهگانه ایران بههیچوجه قابل قبول نیست و با اظهار دوستی آنها و روابط راهبردی با ایران در تناقض آشکار است. این ابهامات را باید برطرف کنند.»
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
🔺هر کسی از ظن خود یار وفاق میشود!
🔹نگاهی بر چیستی، الزامات و چارچوب وفاق ملی
🖊یعقوب ربیعی/ کارشناس سیاسی
📝وقتی باور به وفاق ملی در جامعه گسترش یابد و همکاری در پیشرفت به منزله یک اصل پذیرفته شود، یکی از معضلات مهم کشور، یعنی بخشینگری حل خواهد شد. متأسفانه، یکی از معضلات امروز و گذشته دولتها، عدم همکاریهای بینبخشی است. بخشی از مشکلات کشور در حوزه مدیریت انرژی، مدیریت منابع آب، مدیریت اراضی، محیطزیست، ترافیک، مدیریت شهری، تحول اداری، بازیافت، امنیت، سیاستهای پولی ـ مالی و ارزی، محرومیتزدایی، مسائل مرزی، بیمه تأمین اجتماعی و سلامت، صدور مجوزها و موارد مشابه ناشی از نبود روحیه همکاری و گفتگو برای حل مسئله است.
📎 در سایت هفته نامه متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
🔺نسل جوان و انتظار مشارکت در حکمرانی!
🔹صبح صادق ضرورت جوانگرایی در کشور را پس از دستور رهبر معظم انقلاب بررسی میکند
🖊نوید کمالی/ گروه راهبرد
📝باید بر این نکته تأکید داشت که جوانگرایی در دولت، به ویژه دولت چهاردهم که پرچمدار شعار «وفاق ملی» و توجه به نسل جوان و همچنین تلاش در مسیر کاهش مشکلات و چالشهای اقتصادی و اجتماعی کشور است، نه تنها به عنوان یک ضرورت، بلکه به منزله یک فرصت برای توسعه و پیشرفت کشور و عبور از گردنه سخت تعامل و همدلی با نسل Z ناراضی از وضع موجود مطرح است؛ از این رو دولت چهاردهم با بهرهگیری از ظرفیتهای نسل جوان، میتواند به ایجاد تغییرات مثبت و پایدار در جامعه دست یابد، البته این امر نیازمند تعریف و اجرای سازکارهای مناسب برای شناسایی، آموزش و توانمندسازی جوانان مستعد و علاقهمند خدمت به کشور و عبور از گزینشهای سلیقهای ناکارآمد و البته بعضاً تمسخرآمیز در مسیر بهکارگیری آنهاست.
📎 در سایت هفته نامه متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly
🔺ژست انگلیسی
🔹واکاوی حرکت نمادین بریتانیا برای محدود کردن فروش سلاح به رژیم صهیونیستی
🖊زهرا توحیدیان/ کارشناس بینالملل
📝از سوی دیگر، حزب «کییر استارمر» نخست وزیر بریتانیا، با وجود پیروزی در ماه ژوئیه، در مناطقی که جمعیت زیادی از مسلمانان داشتند، شکستهای قابل توجهی را متحمل شد و او از سوی برخی از قانونگذاران حزب کارگر تحت فشار بود تا موضع محکمتری در قبال رژیم صهیونیستی اتخاذ کند. همه این عوامل دست در دست هم داد تا دولت تازه روی کار آمده این کشور، در اقدامی که نه سیخ بسوزد نه کباب، با تعلیق برخی از مجوزها هم ژست حقوق بشری بگیرد و خود را دغدغهدار مردم فلسطین جای بزند و هم همانند گذشته به حمایت خود از تلآویو ادامه دهد.
📎 در سایت هفته نامه متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را دریافت کنید
@ssweekly