اخبار و تحلیل های روزانه شنبه 28 تیرماه.pdf
278.5K
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ حرف روز (یکشنبه 29 تیر)
🔴 شرم شکستهای دومینووار!
روند مناسبات خصمانه آمریکا با جمهوری اسلامی ایران در روزهای اخیر وارد مرحله تازه و درعینحال پیچیدهای شده است. این پیچیدگی با چاشنی رادیکالیسم و بزرگنمایی نیز همراه است. وزیر خارجه آمریکا روز گذشته طی سخنرانی، اعلام کرد «ما در قبال ایران از اساس تغییر رفتار دادهایم چون در برابر آنها فقط قدرت جواب میدهد نه مماشات».
نکات تحلیلی: 1- تنگتر کردن حلقه فشارها علیه جمهوری اسلامی ایران؛ این سیاست اصلی و هدف غایی آمریکاییها از همه سیاستهای مزورانه و ریاکارانه علیه تهران است؛ اما ایران نهتنها منزوی نشده بلکه امروز به دنبال عقد قرارداد همکاری 25 ساله با قدرت آینده اقتصاد جهانی است. 2- اجماعسازی علیه ایران در مجامع و سازمانهای بینالمللی؛ تلاش برای همراهسازی اتحادیه اروپا در تداوم نقض برجام و اعلام این موضوع از سوی مایک پامپئو که «متحدان اروپایی آمریکا نیز موافق تمدید تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران هستند و صرفاً بر سر نحوه انجام این کار اختلافنظر وجود دارد»، در کنار تلاش برای به خدمت گرفتن سازمانهای بینالمللی همانند مدیرکل جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی و همسوسازی دبیر کل سازمان ملل، بخشی از این تلاشها برای اجماعسازی علیه ایران است؛ «واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد تأکید میکند که آمریکا هیچ شانسی برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران ندارد. همچنین سخنگوی وزارت خارجه چین، اظهارات وزیر خارجه آمریکا را «بهانهسازی برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که هیچ پایهای ندارد». 3- ورود به فاز عملیاتی بیثباتسازی و ناامن کردن ایران اسلامی؛ تلاش مذبوحانه و بینتیجه آمریکاییها در تحریک هموطنانی که از پارهای مشکلات اقتصادی و بیکاری و روند گرانیها و تورم گله جدی دارند، به سنگ خورد و تجمعات اندک بهبهان و محدود شهرهای دیگر خیلی سریع آنها را از روندهای تخریبگری و خشونتافزایی ناامید کرد. البته هنوز هم آمریکاییها از طریق گسیل تیمهای جاسوسی و خرابکاری وابسته به گروهک منافقین به دنبال فعالسازی گسلهای اجتماعی، اقتصادی، قومیتی و نارضایتی عمومی برای گسترش اعتراضات اجتماعی برای نمایش سایش مشروعیت و مقبولیت نظام اسلامی هستند و این راهبرد را کنار نگذاشتهاند.
نکته راهبردی: چرا امروز وزیر خارجه آمریکا سخن از تغییر رفتار خود با ایران میکند و معتقد است ایران تنها زبان قدرت را میفهمد؟ این نشان از استیصال آنها دارد؛ مگر در طول این چهار دهه گذشته مواجهه آمریکا با جمهوری اسلامی جز این بوده است؟ شرم شکستهای دومینووار از ایران اسلامی کابوس امروز امثال پامپئو، ترامپ و نتانیاهو است. (نویسنده: فتحالله پریشان)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ گزارش روز (یکشنبه 29 تیر)
🔴 تغییر قواعد بازی در یمن
محمد بن سلمان روزهای بسیار سختی را در ریاض سپری میکند. پاسخ قاطعانه یمنیها به حملات و جنایات سعودیها، آنهم در عمق راهبردی عربستان (مانند ریاض، جیزان و نجران)، قواعد بازی را به ضرر متجاوزین برهم زده و در مقابل، قدرت مقاومت را در هرگونه مذاکره دوجانبه و چندجانبهای تقویت کرده است.
هدف قرار گرفتن تأسیسات نظامی و حیاتی سعودیها در جریان دو عملیات موشکی نیروهای مسلح یمن، با بهت و حیرت بن سلمان و حامیان غربی و صهیونیستی وی مواجه شده است. مقامات سعودی که تا قبل از دو عملیات اخیر یمنیها در خاک خود، سیاست «تحریف واقعیت» را در پیش گرفته و مدعی رهگیری و انهدام موشکها و پهپادهای یمن از سوی سامانههای دفاع موشکی خود میشدند، اینبار دیگر قدرت پیشگیری این تاکتیک نخنما را ندارند. آنها ناچار شدهاند در مقابل عملیات موفقیتآمیز یمنیها سکوت کرده و از ترس آشکارسازی بیشتر تلفات خود، کمترین سخنی در این خصوص به میان نیاورند. از زمان آغاز جنگ یمن در سال 2015 میلادی تاکنون، برخی خبرنگاران منتقد جنگ یمن از سوی سعودیها به زندان انداخته شده یا به بهانههای واهی اعدام شدهاند. همچنین رژیم سعودی با قتل فاجعهآمیز جمال خاشقجی که یکی از اصلیترین منتقدان جنگ یمن و راهاندازی آن توسط بن سلمان بود، هشدار صریحی را به منتقدان این جنگ در داخل عربستان مخابره کرده است. ازاینرو تصویر یا فیلمی در عربستان از عملیات یمنیها در آرامکو، ریاض و عملیات اخیر در جیزان و نجران منتشر نمیشود. به عبارت بهتر، سعودیها اینبار به جای «تکذیب شکست در یمن»، به سانسور مصادیق ناکامی خود در این جبهه روی آوردهاند. این تاکتیک نیز بهمانند تاکتیکهای قبل سعودیها در جنگ یمن مؤثر نخواهد بود و تأثیری جز افزایش هزینههای تصاعدی شکست سعودیها در این کشور نخواهد داشت.(نویسنده: حنیف غفاری)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ خبر ویژه (یکشنبه 29 تیر)
1️⃣ نگرانی تحلیلگران صهیونیستی از توافق تهران و پکن
«بهادرا کومار»، دیپلمات سابق هندی معتقد است؛ «اسرائیل صددرصد از چشمانداز توافق ایران با چین عصبانی است». وی میگوید: «از عملیات سیا در ایران برای بیثباتسازی غافل نشویم. ایران مدتهاست که با تروریسم آمریکایی، اسرائیلی مواجه بوده و روشهای تلافیجویانه را نیز یافته است.» اظهارات تحلیلگران صهیونیستی در موضوع «تفاهم جامع همکاری ایران و چین» دلیلی بر اثبات این ادعا است؛ «عاموس هرئیل» تحلیلگر هاآرتص بر این باور است که؛ «صفبندی روشن و واضح چین در کنار ایران، فشارهای اقتصادی تهران را کاهش میدهد. هرگونه تصمیمی برای افزایش فشارها و تنش با ایران باید بهطورجدی نوع واکنش پکن را نیز در نظر بگیرد». «ران بن شای» تحلیلگر یدیعوت احارانوت نیز میگوید: «اجرای این توافق، یک کمربند امنیتی دور اقتصاد ایران ایجاد خواهد کرد. این توافق در درازمدت موجب تهدید اسرائیل خواهد شد. دستیابی ایران به تکنولوژی جیپیاس چین موجب میشود تا اسرائیل بهسختی بتواند آنچه در ایران میگذرد را رصد کند». «یعکوف کاتص» سردبیر جروزالم پست هم برای فشار بیشتر روی چین برای دست برداشتن از توافق بلندمدت با ایران، پیشنهاد میدهد: «اسرائیل دیگر نباید پروژههای خود را به شرکتهای چینی بسپارد. شرکتهای چینی که قصد کار در اسرائیل را دارند، همزمان قرار است پروژههایی نیز در ایران به دست گیرند و این موضوع به امنیت اسرائیل مربوط میشود.»
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
نشریه اخبار و تحلیلها یکشنبه 29 تیر.pdf
126.7K
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
🗞 هفتهنامه صبح صادق 🗞
📎 شماره 959
👤 امام خامنهای مجلس یازدهم را یکی از قویترین و انقلابیترین مجالس دوران انقلاب دانستند
✔️شش فرمان برای خانه ملت
✔️ابزار اندیشه یا غریزه؟
✔️آهنگ 1400
✔️عدالت و انصاف را #اعدام-نکنید!
📎دانلود فایل: http://ssweekly.ir/comp/959/959.pdf
🌐 ما را در سایت ssweekly.ir یا شبکه های اجتماعی @ssweekly دنبال کنید
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ حرف روز (دوشنبه 30 تیر)
🔴 آرامش در انتظار بازار ارز
طی روزهای اخیر قیمت ارز، روزانه و حتی ساعتی، رکوردهای جدیدی را ثبت کرد. قیمت دلار از فروردینماه تاکنون بیش از 10 هزار تومان افزایش یافته و تأثیر این افزایش قیمت بر تورم بسیار سریعتر از آنچه تصور میشد، حس میشود؛ اما خبرها نوید بازگشت آرامش به این بازار را میدهد؛ رئیسکل بانک مرکزی، یکشنبهشب اعلام کرد: «با اقدامات در دست اجرا، بهتدریج و در روزهای آینده بازار ارز به آرامش خواهد رسید.»
نکات تحلیلی: 1- یکی از مهمترین دلایل نوسانات اخیر بازار ارز، الزام بازگرداندن ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به سامانه نیما است. بانک مرکزی آخرین فرصت برای صادرکنندگان را 31 تیرماه اعلام کرده است. صادرکنندگانی که طی سالهای 97 و 98 ارز خود را بازنگرداندهاند، طی روزهای اخیر برای تأمین بدهی ارزی خود به دولت، از طریق بازار آزاد تلاش زیادی کردهاند. آنها میتوانند 20 درصد از بدهیهای ارزی خود را بهصورت نقدی وارد سامانه نیما کنند؛ اما دلیل اصلی پیشبینی کاهش قیمت ارز پس از 31 تیرماه به عرضه ارزهای حاصل از صادرات در بازار نیما برمیگردد. 2- بانک مرکزی طی روزهای اخیر به هر میزان هم که ارز در بازار تزریق میکرد، بلافاصله توسط خریداران از بازار جمع میشد و عملاً توان تغییر رویه در بازار وجود نداشت؛ اما پس از 31 تیرماه علاوه بر افزوده شدن به میزان عرضه ارز توسط صادرکنندگان، بانک مرکزی نیز میتواند قیمت ارز را مدیریت کند. ازاینرو، برخی تحلیلگران وضعیتی شبیه با سال 97 و ریزش شدید نرخ ارز را برای روزهای آینده نیز پیشبینی کردهاند. 3- تعدادی از مردم و همچنین دلالان بازار ارز نیز که با انگیزههای مختلف و ازجمله سودجویی اقدام به خرید ارز در روزهای اخیر کردهاند دلیل دیگری بر افزایش قیمت ارز بودهاند. بانک مرکزی انتظار دارد با بالا بردن ریسک سوداگری در بازار ارز، حضور این دسته از افراد را در بازار کمرنگ کند. 4- خبرهایی از گشایش ارزی از طرق دیگر مانند بازگشت اموال بلوکهشده ایران در کره جنوبی، تأمین ارز از طریق برخی کشورهای همسایه، گشایش ارزی از طریق روابط راهبردی با چین و ... به گوش میرسد که خبر از آرامش در بازار طی روزها و ماههای آینده میدهد.
نکته راهبردی: بالا رفتن قیمت ارز باعث افزایش تورم و تحمیل فشارهای معیشتی بر مردم میشود. در شرایطی که فشارهای اقتصادی، بیکاری و محدودیتهای شغلی ناشی از شیوع کرونا آرامش روانی را در جامعه کمرنگ کرده است، باید تلاش شود بازار ارز که تأثیر مستقیمی بر معیشت مردم میگذارد به ثبات لازم برسد تا هم اعتماد به قول و فعل مسئولین افزایش یابد و هم فضای امیدبخشی به مردم برای گشایشهای اقتصادی بعدی فراهم شود. (نویسنده: علی کارگر)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ گزارش روز (دوشنبه 30 تیر)
🔴 عاقبت یک خائن
جنگیدن در سوریه سخت، شناخت دوست و دشمن سختتر است. گاهی وسط یک کوچه خط مرزی است، خانوادهای نصف شده در این سمت و آن سمت کوچه. آنجا دیگر جنگ با کلاش و تیربار نیست؛ دشمن برای زدن یک نفر، توپ 23 که مخصوص هدفگیری هواپیما است، میآورد و با کرنت آدم میزنند، در صورتی که این سلاح فقط برای زدن تانک کاربرد دارد. عربستان آنقدر سلاح میدهد که برایش مهم نیست چه سلاحی کجا مصرف میشود. در چنین شرایطی یک جاسوس به نام «موسوی مجد» مانند یک آنتن به سرویسهای سیا و موساد وصل میشود، او اعدام شد؛ همه فهمیدند که این عاقبت خیانتکاری است که سربازان وطنش را به یک مشت دلار آمریکایی و صهیونیستی میفروخت.
گزارههای خبری: 1- موسوی مجد از ایران به سمت سوریه اعزام نشده است که از حرم دفاع کند، بلکه او به همراه پدر در سوریه به تجارت مشغول بود. 2- موسوی مجد عضو بسیج یا سپاه پاسداران نبود و مانند هزاران نفر از مردم سوریه که در جنگ علیه داعش میجنگیدند، وانمود میکرد که در سپاه مدافعان حرم است. 3- بهواسطه اطلاعاتی که وی به سازمان سیا میداد، مقدار اندکی دلار میگرفت و چون تاریخ مصرفش تمام شد، سازمان سیا ارتباطش را با وی قطع کرد. 4- اطلاعاتی که وی به سازمان سیا میداد، باعث شهادت سردار سلیمانی نشد و قاتل شهید سلیمانی شخص ترامپ و فرماندهان عالیرتبه ارتش تروریستی آمریکا هستند. قطعاً آنها هم مثل موسوی مجد مجازات خواهند شد. 5- اعدام کسی که به کشورش خیانت کرده است، کمترین مجازات او است. او در کنار بسیاری از شهدای مدافع حرم با تظاهر و خودنمایی، لباس رزم و اسلحه دفاع در دست داشته است؛ اما خدمتش به آنطرف خط بود. خدای او و خدای شهدا یکی است، خدایی که شهدا را عزیز و در قلبها ماندگار میکند و آنها را زنده ابدی میگرداند ولی خائنان را رسوا و منفور میکند.
گزاره تحلیلی: موسوی مجد توسط نیروهای اطلاعاتی کشورمان رصد و شناسایی و دسترسیهای او قطع شد. دستگیری و اعدام این خائن طبعاً پیامهای زیادی برای عوامل نفوذی دشمن که در حال خیانت به ملت ایران هستند، دارد و کسانی که باید این پیام را میگرفتند، خودشان فهمیدهاند. (نویسنده: فرهاد مهدوی)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ خبر ویژه (دوشنبه 30 تیر)
🔸چه کسانی اغتشاش را تئوریزه میکنند
غلامرضا انصاری، عضو ارشد حزب اصلاحطلب اتحاد ملت در مصاحبه اخیر خود با روزنامه آرمان ملی اظهار کرده است: «هر زمان که امکان کنشگری آگاهانه و عقلایی در جامعه کاهش پیــدا کند و امکــان رقابت بین گروههای سیاسی از بین برود، بهصورت طبیعی فضای سیاسی به سمت رادیکالیزه شدن حرکت خواهد کرد. یکی از دلایل اصلی وقوع انقلاب اسلامی در سال ۵۷ این بود که اغلب مردم و نخبگان احساس میکردند هیچ نقشی در تصمیمگیریهای سیاسی و سرنوشت خود ندارند. در چنین شرایطی بود که نیروهای رادیکال و انقلابی فضا را به دست گرفتند و موفق شدند انقلاب را به پیروزی برسانند. امروز نیز اگر مردم و نخبگان دچار چنین احساسی شوند، که به نظر میرسد این وضعیت نیز در بخشهایی از جامعه رخ داده، فضا برای ظهور رادیکالیسم مهیا خواهد شد. رادیکالیسم نیز منشأ رادیکالیسم بیشتر و گرفتاریهای خیابانی خواهد بود.» اصلاحطلبان تندرو و رسانههای وابسته به آنها اصرار دارند که شرایط کشور را رادیکالیزه جلوه دهند. قبل از این، هدایتا... آقایی، از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ نیز در اظهاراتی تأکید کرده بود که اصلاحطلبان در حال حرکت به سمت رادیکالیسم هستند. حجاریان نفر دیگر این حلقه است که چند ماه قبل خواستار تشکیل شورایی از سوی اصلاحطلبان برای تصمیمگیری در شرایط وخامتی کشور شده بود. مصطفی تاجزاده نیز از تکرار آبان با خشونت بیشتر گفته و علیرضا علویتبار نیز اخیراً اعلام کرد که اصلاحطلبان احتمالاً قرار است از روشهای غیرقانونی علیه نظام استفاده کنند!
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
اخبار روزانه دوشنبه 30 تیر.pdf
285.5K
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
پشت پرده سفر ظریف به عراق
🔻سفر محمدجواد ظریف به عراق حاوی چند پیام و نکته است:
🔸 این سفر نخستین سفر یک مقام عالی ایران به عراق پس از نخستوزیری مصطفی الکاظمی است. این نشان میدهد که موضع جمهوری اسلامی در خصوص دولت جدید عراق، حمایت و پشتیبانی و ارتقاء سطح روابط به ویژه در عرصههای اقتصادی است.
🔸این سفر در حالی انجام شده که در هفتههای اخیر شاهد رونمایی از پیشنویس سند راهبردی ۲۵ ایران و چین و برخی حواشی ایجاد شده پیرامون آن هستیم. از این نقطهنظر، سفر ظریف به عراق مهر تأییدی بر این موضوع است که کشورهای همسایه و همجوار کماکان اولویت ایران در بسط و توسعهی روابط خارجی است که نمیتوانند تحتالشعاع اسناد و همکاریهای راهبردی با سایر کشورهای فرامنطقهای قرار گیرند.
🔸بحث و گفتگو بر سر مسائل دوجانبه بهویژه در عرصه همکاریهای اقتصادی و تجاری مهمترین محور این سفر است.اینکه بعضاً شنیده میشود که ظریف حامل پیام ایران به عربستان یا آمریکا از طریق الکاظمی که روابط خوبی با دو کشور مذکور دارد هست، واقعیت نداشته و تنها یک گمانهزنی است.
🔸 ظریف در این سفر کوتاه علاوه بر مقامات بلندپایهی دولت عراق با مقامات کردستان و سایر رهبران جریانات سیاسی عراق هم دیدار کرد که حاکی از اهتمام ویژهی ایران به حفظ و تحکیم عراق یکپارچه و تعامل با تمام جریانات و گروههایی است که با مرکزیت بغداد و در چارچوب قانون عمل میکنند.
🔸این سفر حاکی از عزم و تحرک دیپلماتیکی ایران برای کاهش منازعات منطقهای آنهم با وجود همهگیری کرونا است. مطمئناً جمهوری اسلامی راهحلهای منطقی برای این مقصود دارد و آنها را با دولت عراق نیز مطرح کرده است که اخراج نیروهای آمریکایی و بیگانه که مهمترین عوامل بینظمی و منازعه در منطقه هستند، اصلیترین راهکار در این خصوص است.
🖌حمید خوشآیند|کارشناس مسائل منطقه
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly
✅ حرف روز (یکشنبه 5 مرداد)
🔴 دست و پای بیحاصل میزند!
در زبان عربی ضربالمثلی وجود دارد که زبان حال امروز ترامپ، رئیسجمهور مفلوک آمریکاست: «الغرِيقُ يتشبَّثُ بكُلّ حَشيش» یعنی، کسی که در حال غرق شدن است، برای نجات یافتن، به هر خس و خاشاکی دست میزند. با مروری بر وضعیت داخلی و خارجی ترامپ در آستانه انتخابات ریاستجمهوری 2020 میتوان از چرایی پارهای رفتارهای نابخردانه، تصمیمگیریهای عجولانه و اقدامات ناقض حقوق بشر و ضد حقوق بینالمللی وی و دولت آمریکا رمزگشایی کرد.
نکات تحلیلی: 1- بحران کرونا امروز همچون دستگاه واقعنمایی در آمریکا عمل کرده و عیار کارآمدی سیستم الگوی پرمدعای لیبرال دموکراسی را عیان نموده است؛ بهگونهای که ناکارآمدی آن آشکارا در منظر جهانیان بهویژه آمریکاییهایی که میخواهند حدود سه ماه دیگر در پای صندوقهای رأی حاضر شوند، قرار گرفته است. از سوی دیگر، قاطبه نظرسنجیهای مؤسسات معتبر آمریکایی همانند پیو، گالوپ و سیانان به طور میانگین ترامپ را 5 تا 10 درصد عقبتر از رقیب دموکراتش ارزیابی میکنند. بسیاری از تحلیلگران اقدامات نابخردانهای از جنس تعرض اخیر دو جنگنده اف15 آمریکایی به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران را نوعی فرافکنی فشارهای تجمیع شده داخلی از این طریق تحلیل میکنند. 2- ترامپ و کاخ سفید از مواضع رهبر معظم انقلاب در دیدار مصطفیالکاظمی که فرمودند شهادت ناجوانمردانه و اقدام تروریستی آمریکا در ترور شهید سلیمانی را هرگز فراموش نمیکنیم و «ضربه متقابل» را به آمریکا خواهیم زد، بیمناک و هراسان شده است. لذا اقدامات ناقض حقوق انسانی و بینالملل اخیر آمریکاییها ارسال پیام لرزانی به ایران میتواند باشد تا در تهدید «ضربه متقابل» تجدیدنظر نماید. 3- محک و آزمودن ایران آزموده، دیگر حماقت آمریکاییهاست. ترامپ در عرصه سیاست خارجی یک بازنده بزرگ است؛ ولی هر تغییر وضعیتی میتواند هزینههای بزرگتری را برایش تولید کند.
نکته راهبردی: اگرچه موج محکومیتهای سیاسی و حقوقی از سوی سازمانها و کشورها درباره اقدام تعرضی آمریکا به هواپیمای مسافربری ایرانی با کندی در جریان است، اما حرکت آغاز شده خوب است و لازم است دستگاه دیپلماسی با تبیین ابعاد قضیه و اینکه اگر امروز جلوی اقدام احمقانه امریکا در به خطر انداختن امنیت کریدور هوایی هواپیماهای غیرنظامی گرفته نشود، میتواند فردا برای آنها نیز تکرار شود، محوریت حرکت و ائتلافی علیه امریکا را بر عهده بگیرد و پاسخ محکم و درخوری را برای آمریکاییها تمهید نماید. (نویسنده: فتحالله پریشان)
💠🔸🔹 صبح صادق؛ ارگان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
@ssweekly