صوفی پژوهی
🔰۱۹ اردیبهشت سالروز بزرگداشت رئیس محدثان علمای امامیه گرامیباد. ✍️ ابوجعفر محمدبن یعقوب كلینی رازی
🔰۱۹ اردیبهشت سالروز بزرگداشت رئیس محدثان علمای امامیه گرامیباد.
💢نقد سفیان ثوری
🔶شیخ کلینی در ضمن حدیثی از سدیر صیرفی، نظر امام محمدباقر(علیه السلام) را در مورد سفیان این چنین نقل می کند که سفیان ثوری همچون ابوحنیفه از جمله افرادی می باشد که مردم را از راه خدا باز می دارد. سدیر صیرفی نقل می کند که:
👈🏻«از امام باقر(علیه السلام) شنيدم در حالى كه او وارد مسجد الحرام مىشد و من خارج مىشدم، دست مرا گرفت و برابر كعبه ايستاد و فرمود: اى سدير، همانا به مردم دستور داده شده كه بيايند به اين سنگها طواف كنند و سپس نزد ما آيند و ولايت خود را به ما اعلام دارند و اين است قول خداوند: «و به راستى من بسيار آمرزندهام براى كسى كه باز گردد و بگرود و كار خوب كند و سپس رهبرى شود» پس از آن اشاره به سينه خود كرد و گفت: به سوى ولايت ما هدایت شود. سپس فرمود: اى سدير، من كسانى را كه از دين خدا جلوگيری می کنند به تو نشان می دهم و نگاهى به ابی حنيفه و سفيان ثوری انداخت كه در آن روز حلقههائى در ميان مسجد الحرام تشكيل داده بودند و فرمود: آنانند كه سد راه دين خدايند بى رهبرى از طرف خدا و بىدليل روشن بر پيشوائى و گفتار خود، اگر اين خبيثها در خانه خود نشينند، مردم بگردند و كسى را نيابند كه به آنها از طرف خدا و رسولش خبر دهد آن وقت نزد ما می آيند و از طرف خدا تبارك و تعالى و رسولش به آنها خبر میدهیم.»[2]
⬅️طبق این روایت، امام باقر(علیه السلام) سفیان ثوری را هم ردیف ابوحنیفه قرار دارد است و هر دو را از کسانی میداند که در مقابل اهل بیت(علیهم السلام) کرسی علمی ایجاد کردهاند و اندیشههای نادرست خویش را به نام اسلام به دیگران منتقل میکنند و باعث شده اند مردم به سراغ مفسران واقعی اسلام نروند.
⬅️نکته دیگر این است که مسیری را که آنها برای مردم نشان میدهند به خصوص در مسیر عرفان، مسیری انحرافی است و اندیشههای سفیان در مقابل اندیشه های امام معصوم(علیهم السلام) میباشد و به تعبیری دیگر کرسیهای تدریس، امثال سفیان تلاشی برای غصب مقام عرفانی و علمی اهل بیت(علیهم السلام ) است.
⬅️طبق این روایت، امام باقر(علیه السلام) عنوان (الصَّادِّينَ عَنْ دِينِ اللَّهِ) را برای سفیان ثوری به کار برده است و درقرآن کریم برای کسانی که مردم را از راه خدا باز می دارند، ویژگی های از جمله عدم ایمان به آخرت، عدم تحمل شنیدن حق، بی بصیرت بودن را بر می شمارد و عذاب ها اخرتی انها را دوبرابر دیگران می داند «الَّذِينَ يَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ وَيَبْغُونَهَا عِوَجًا وَهُمْ بِالْآخِرَةِ هُمْ كَافِرُونَ أُولَٰئِكَ لَمْ يَكُونُوا مُعْجِزِينَ فِي الْأَرْضِ وَمَا كَانَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ۘ يُضَاعَفُ لَهُمُ الْعَذَابُ ۚ مَا كَانُوا يَسْتَطِيعُونَ السَّمْعَ وَمَا كَانُوا يُبْصِرُونَ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَضَلَّ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَفْتَرُونَ لَا جَرَمَ أَنَّهُمْ فِي الْآخِرَةِ هُمُ الْأَخْسَرُونَ(هود/19-22) همانان كه [مردم را] از راه خدا باز مىدارند و آن را كج مىشمارند و خود آخرت را باور ندارند. آنان در زمين درماندهكنندگان [خدا] نيستند، و جز خدا دوستانى براى آنان نيست. عذاب براى آنان دوچندان مىشود. آنان توان شنيدن [حق را] نداشتند و [حق را] نمىديدند. اينانند كه به خويشتن زيان زده و آنچه را به دروغ برساخته بودند از دست دادهاند. شك نيست كه آنان در آخرت زيانكارترند.»
📖پی نوشت:
[1]. كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، الكافي، دار الكتب الإسلامية - تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق، ج1 ؛ ص392.
🖊پایگاه جامع فرق، ادیان و مذهب، شخصیت سفیان ثوری از منظر امام باقر(ع)
#دیدگاه_علما_در_مورد_تصوف
#شیخ_کلینی
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
کلینی؛ الگویی موفق در مبارزه با فرقههای انحرافی
💢به گواهی گزارشهای تاریخی، انشعابهای متعدد در دو مذهب شیعه و اهلسنت و تنشهای اعتقادی میان آنها در کنار جریانهای برون دینی با نگاه انتقادی نسبت به اسلام و تحیر شیعیان از غائب بودن امام زمان و… همه و همه نشان از التهاب شدید فضای فکری و عقیدتی روزگار کلینی دارد.
🔸کلینی با شناخت صحیح از وضعیت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بسیار هوشمندانه به نقد پندارهای نادرست فرقههای انحرافی میپردازد.
🔸 مهمترین اثر وی کتاب کمنظیر بلکه بینظیر و جامع «الکافی» است. این کتاب ارزشمند که یکی از مهمترین کتاب حدیثی شیعه به شمار میرود، ناظر به وضعیت فرهنگی و اعتقادی آن دوران نوشته شده است.
🔸الکافی تنها یک کتاب حدیثی نیست؛ چرا که نوع تبویب و عنوانبندی و شیوهٔ گزینش احادیثش نشان از آن دارد که نویسنده رویکردی متکلمانه و عقلگرایانه در پاسخ به شبهات روز دارد.
🖊سایت حق پژوهی با اندکی تصرف
❇️شیخ کلینی با ذکر صحیح مبانی اعتقادی و منشی شیعه، در کتاب «الکافی» تلاش در حذف جریانهای انحرافی خصوصا صوفیمآبانه داشته است.
#دیدگاه_علما_در_مورد_تصوف
#شیخ_کلینی
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
📌 پنجشنبه
☀️ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۳۰ شوال ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 9 می 2024 میلادی
🔻مناسبتها:
🔹درگذشت آیتالله شیخ محمدتقی آملی؛ ١٣٩١ق.
📎 #تقویم
💢نقد آموزه های صوفیه از منظر امام صادق علیه السلام1️⃣
🔸 آنچه در اين مقاله آمده در راستاي اين هدف ، بازكاوي روايتي بس مهم و پربار و دربر گيرنده گفتگوي انتقادآميز صوفيه با امام صادق (ع) و پاسخها و رهنمونهاي متقن امام خطاب به آنان به نقل از جامع حديثي «كافي» است.
👌🏻انتخاب اين روايت و بررسي متني آن از دو جهت حائز اهميت است.
1️⃣در برخي از منابع روايي درباره صوفيه احاديثي نقل شده كه به نقد و تضعیف آنان ناظر است. اما از آنجا كه اين روايات در منابع اصلي و اولي انعكاس نيافته، هيچگاه نتوانسته به عنوان شاهدي از گفتار ائمه (ع) در نقد صوفيه بكار آيند.
👌🏻اما وقتي به روايتي برمی خوريم كه محدث متكلمي همچون ثقهالاسلام كليني آن را در كتاب كافي ـبه عنوان نخستين و محكمترين جامع روايي شيعهـ منعكس ساخته و چنانكه خواهيم آورد خود بر آن عنوان «دخول الصوفيه علي ابي عبدالله» گذاشته و روايت را در كتاب الزهد جاي داده كه به تلقي غلط صوفيه از زهد ناظر است ، ميتواند بيانگر اهميت و نقش اين حديث در بازشناخت نظرگاه اهلبيت (ع) باره تصوف باشد.
🖊البته گفتني است كه در برخي از منابع اوليه رجال شيعه همچون رجال كشّي در كنار ياد كرد نام سفيان ثوري ماجراي برخورد او با امام صادق (ع) بهصورت مختصر آمده است.
2️⃣چنانكه در بررسي متني و نكات برگرفته از گفتار امام صادق خطاب به صوفيه خواهيم آورد، اين روايت لغزشگاههاي فكري و منشي صوفيه را به خوبي ترسيم كرده و تصويري رسا از صوفيه از منظر اهلبيت (ع) ارائه نموده است.
🖊علی نصیری گیلانی
#دیدگاه_علما_در_مورد_تصوف
#شیخ_کلینی
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
💢اشتباهات علمی نورعلی تابنده/حکم سرقت
🔶سرقت از قدیمیترین جرایم بشری است که در جوامع مختلف به شیوههای گوناگون دیده میشود، به این خاطر در هر جامعهای برای مبارزه با آن، مجازاتهایی مشخص شده است.
🔸نورعلی تابنده (مجذوب علیشاه، قطب سابق دراویش سلطانعلیشاهی و دارنده دکترای حقوق)، در ضمن سخنرانی خویش، داستانی از جنید بغدادی یکی از بزرگان متصوفه بیان کرده و درضمن آن داستان، به اشتباه حد سرقت را در مرتبه اول و دوم بریدن بندانگشت دانسته است.
🔸این در حالی است که سخن او معارض با روایات حضرات معصومین علیهمالسلام و دین مبین اسلام و فتوای مراجع تقلید است. مُحَمَّدِ بْنِ قَیْسٍ از امام باقر علیهالسلام نحوه قضاوت امیرالمؤمنین علیهالسلام را در مورد حد و مجازات سارق نقل کرده که: «امیرمؤمنان علی علیهالسلام درباره دزد اینگونه قضاوت نمود که هرگاه فردی دزدی کند، دست راستش را قطع میکنم و هرگاه دومین بار دزدی کند، پای چپش را قطع میکنم و هرگاه بار دیگر دزدی کند، او را زندانی مینمایم.» پس طبق این روایت، در مرتبه اول دست راست سارق بریده میشود و در مرتبه دوم، پای چپ او بریده خواهد شد.
🌐https://www.adyannet.com/fa/news/44478
📎 #نقد_تصوف
📎 #نور_علی_تابنده
📎#حد_سرقت
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
Hendi_Gholat.mp3
9.98M
نقد شبهه تعطیل که غلات، صوفیه و شیخیه به آن تمسّک کردهاند
🎙استاد سید محسن هندی
0:00 تقریر شبهه غلات و صوفیه و شیخیه
1:31 هدف اصلی دعوت انبیا
2:08 حد وسطی بین خالق و مخلوق نیست.
3:10 خود اهل بیت ع چه کسی را عبادت میکنند؟
4:09 لفظ پرستیده نمیشود اما مدلول الفاظ حقیقتاً پرستیده میشود.
5:26 التفات به ذات خدا حقیقی است.
6:16 تنزیه از تنزیه، عین تشبیه و شرک است.
9:21 جمعبندی بحث درباره معبود و مخاطب ایاک نعبد
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
🎉 ۲ جلد از مجموعه کتابهای «حدیث زندگی» در روز اوّل نمایشگاه کتاب تهران رسید.
♦️ شرح احادیث منتخب حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی) در ابتدای جلسات درس خارج فقه
کتابهای «مکارمالاخلاق»
و
«النّوادر»
#عرفان_اسلامی
#کتاب_اخلاقی
🔸قابل توجه اساتید و پژوهشگران حوزه فرق و ادیان
🔹چنانچه در طول بازدید از سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با مواردی از ترویج فرقهها و نحلههای انحرافی مواجه شدید مراتب را جهت پیگیری به ادمین مجمع مفام در پیام رسان ایتا با ذکر نام کتاب و شماره غرفه و انتشارات و توضیح در مورد موضوع گزارش ارسال نمایید.
همچنین میتوانید موارد ترویج فرقهها را با ذکر مستندات جهت پیگیری برای ما ارسال فرمایید.
🔸 ادمین در پیام رسان ایتا: @Mafam_admin
🔸شماره تماس: 09107625204
#مفام
#مجمع_فرق_ادیان_اقوام_مذاهب
#رصد
#نمایشگاه_کتاب
#تهران
#فرقه_ها
5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸شب زیارتی سیدالشهدا،
به یاد تمامی
شهدا وشهید محمّد حسین حدادیان
#دراویش_سلطانعلیشاهی
#شهید_محمدحسین_حدادیان