بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
آیا در آنچه گفته شد سوگند مهمی برای صاحبان خرد نیست؟ یعنی هر صاحب عقلی که معنای سخن را میفهمد و حق را از باطل تمیز میدهد میداند که خدا وقتی به چیزی سوگند میخورد، آن چیز حتماً دارای شرافت و منزلت است و یقین میکند که موضوعی که برایش سوگند خورده حق است و هیچ تردیدی در درستی آن نیست و آن موضوع که در آیات بعد اشاره میشود اینست که اگر خدا به بعضی نعمت میدهد و از بعضی دریغ میکند برای امتحان است.
سوره فجر
🇮🇷🇵🇸
☫سیاست دشمنان مهدویت
@syasatmahdaviyat
🌴🕊🥀🕯🥀🕊️🌴
فرق بین عالم و جاهل
#نهج_البلاغه
▫️فَإِنَّ الْعَامِلَ بِغَيْرِ عِلْم کَالسَّائِرِ عَلَى غَيْرِ طَرِيق. فَلاَ يَزِيدُهُ بَعْدُهُ عَنِ الطَّرِيقِ الْوَاضِحِ إِلاَّ بُعْداً مِنْ حَاجَتِهِ. وَالْعَامِلُ بِالْعِلْمِ کَالسَّائِرِ عَلَى الطَّرِيقِ الْوَاضِحِ
🟠زيرا آن کس که بدون آگاهى (و مطالعه کافى) به انجام دادن کار پردازد همچون کسى است که از بى راهه مى رود و چنين کسى هر قدر جلوتر مى رود از منزل مقصود فاصله بيشترى مى گيرد ولى آن کس که از روى آگاهى عمل مى کند همچون رهروى است که در جاده روشن گام بر مى دارد (و به زودى به مقصد مى رسد)
✍چه تشبيه جالبى! افراد دانا و نادان هر دو در تلاشند; ولى دانا چون در جاده اصلى حرکت مى کند لحظه به لحظه به مقصد نزديک تر مى شود; ولى نادان چون در بى راهه گام بر مى دارد لحظه به لحظه از مقصد دورتر مى شود و به تعبير ديگر تلاش هاى او نتيجه معکوس دارد.
📘#خطبه_154
@nahjol_balagheh
#لحظاتی_با_احکام
✍ #تصرفات_انسان در حال مرض، احکامی دارد:🔰
1⃣➖ اگر مردی همسر خود را طلاق بائن دهد نه آن مرد از آن زن ارث می برد و نه آن زن از آن مرد ولی اگر مردی در حال مرض خود، همسرش را طلاق بائن دهد به مدت یک سال اگر آن مرد بمیرد زنش از او ارث می برد ولی اگر زن بمیرد آن مرد از او ارث نمی برد:↘️
👈 به شرط این که در این مدت آن مرد سالم نشود ( پس اگر بهبود یافت و بعد از بهبود یافتن مُرد این حکم از بین می رود یعنی هیچ یک از هم ارث نمی برند )
👈 و نیز به شرط این که آن زن پس از پایان عده ازدواج نکرده باشد پس اگر ازدواج کرده باشد این حکم از بین می رود یعنی هیچ یک از دیگری ارث نمی برند. (۱)
2⃣➖ مرد یا زنی که در مرض منجر به فوت می خواهد اموال خود را نذر کند یا وقف نماید و یا به کسی ببخشد باید احتیاط کند و فقط تا ثلث اموال خود را مصرف نماید و یا در این مورد به رساله فقها مراجعه شود زیرا فتاوا در این مورد مختلف است.
3⃣➖ اگر انسان در مرض منجر به فوت بخواهد اموال خود را بفروشد به قیمتی که در آن زمان به آن قیمت می ارزد اشکال ندارد و به فتوای همه فقها جایز است. (۲)
➖➖➖➖➖
(۱) الروضة البهیه فی شرح اللمعة الدمشقیة، ج۳، ص۳۲۶.
(۲) هدایة العباد، آیة الله گلپایگانی، ج۲، ص ۹۷.
🇮🇷🇵🇸
☫سیاست دشمنان مهدویت
@syasatmahdaviyat
🌴🕊🥀🕯🥀🕊️🌴