سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇 💠 کسى که راز خود را بپوشاند همواره اختیار آن به دست اوست (و کسى که نپوشاند از اختیارش ب
✅ شرح و تفسیر حکمت ۱۶۲ نهجالبلاغه...👇🏻👇🏻👇🏻
🔹 منظور از #سرّ، امورى است مربوط به انسان که اگر دیگران از آن آگاه شوند ممکن است مشکلات عظیمى براى وى فراهم سازند؛ مثلاً شخصى که معتقد به مذهب اهلبیت است و در میان متعصبان لجوج و نادانى از مخالفان قرار گرفته است، بدیهى است اگر سرّ خویش را فاش کند جانش به خطر مىافتد و گاه افشاى اسرار سبب مىشود که حسودان انسان را از رسیدن به نتیجه کارش باز دارند و به اصطلاح چوب لاى چرخهایش بگذارند یا رقیبانى باشند که براى حفظ منافع خود پیشدستى کنند و کارى را که او ابداع کرده از وى بگیرند و به ثمر برسانند و از فواید آن بهره گیرند و ابداع کننده اصلى را محروم سازند.
🔺 بدیهى است عقل مىگوید: در چنین مواردى #اسرار را باید #مکتوم داشت و حتى براى عزیزترین عزیزان بازگو نکرد، زیرا آن عزیزان هم عزیزانى دارند که براى آنها بازگو مىکنند و چیزى نمىگذرد که آن سرّ، همه جا منتشر مىشود و صاحب سرّ در رسیدن به اهدافش ناکام مى ماند.
💠 در نامه ۳۱ نهج البلاغه (نامه امام به فرزند دلبندش امام حسن مجتبى(علیهما السلام)) نیز اشاره به #کتمان_سرّ شده است.
💠 همچنین در حکمت ۶ و ۴۸ نیز امام(علیه السلام)بر این معنا تأکید کرده است.
❇️ مسئله کتمان اسرار به قدرى اهمیت دارد که در حدیثى امام صادق(علیه السلام) آن را همچون #خونى مىشمرد که فقط باید در درون رگهاى خود انسان جریان یابد، مىفرماید: «سِرُّکَ مِنْ دَمِکَ فَلاَ تُجْرِیهِ فِی غَیْرِ أَوْدَاجِکَ».
🔸 البته مسئله کتمان سرّ در #مسائل_اجتماعى که براى یک جامعه سرنوشتساز است از اهمیت بسیار بیشترى برخوردار است و چه بسا افشاى یک سرّ سبب حمله غافلگیرانه دشمن و ریختهشدن خونهاى بىگناهان گردد.
🔺 در تاریخ زندگى پیامبر(صلى الله علیه وآله) موارد زیادى مىبینیم که از طریق کتمان، پیشگیرى از خسارات مهمى بر جامعه اسلامى کرد و از آن جمله مسئله کتمان اسرار در #فتح_مکه بود که با دقت انجام شد و هنگامى که لشگر اسلام با عِدّه و عُدّه فراوان در کنار مکه فرود آمدند تازه مکیان از جریان باخبر شدند و همین امر سبب شد مقاومتى نشان ندهند و خونى ریخته نشود و فوج فوج اسلام را پذیرا شوند.
🔻 گاه مىشد رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) هنگامى که به گروهى براى یکى از جنگ هاى اسلام مأموریت مىداد براى این که دشمن از هدف آگاه نشود دستور مىداد نامهاى بنویسند و آن را به صورت سربسته به فرمانده لشگر مىداد و مىفرمود: هنگامى که به فلان نقطه رسیدید نامه را باز کنید و مطابق دستور عمل نمایید و به این ترتیب دشمن از نقشههاى مسلمانان آگاه نمىشد.
🔹 این سخن را با حدیث پربار دیگرى از امیرمؤمنان(علیه السلام) ادامه مىدهیم که فرمود: « #خیر دنیا و آخرت در دو چیز جمع شده است: « #کتمان_سرّ و #دوستى_با_نیکان و تمام #شرور در دو چیز جمع شده: #فاشکردن_اسرار و #دوستى_با_اشرار». البته این قاعده کلى مانند غالب قواعد کلّى استثناى محدودى نیز دارد و آن در موردى است که انسان مىخواهد با شخص عاقل و دانایى مشورت کند و با کلى گویى نمىتواند نظر او را جلب نماید، بلکه باید جزئیات مطلب را با او در میان بگذارد تا بتواند از مشورت او بهره گیرد. هرگاه چنین کسى انسان رازدارى باشد مىتوان اسرار را در اختیار او براى رسیدن به اهداف مشورت گذارد.
🔸 امام صادق(علیه السلام) در حدیثى که درباره شرایط شخص مورد مشورت بیان کرده مىفرماید: «چهارمین شرط (بعد از عقل و دیانت و صداقت) این است که او را بر سرّ خود آگاه سازى و همانگونه که تو درباره موضوع مورد مشورت آگاهى دارى او هم آگاهى داشته باشد سپس سرّ تو را پنهان و مکتوم دارد... هرگاه او را بر سرّت آگاه ساختى و علم او نسبت به آن موضوع مانند علم تو شد مشورت کامل مىشود و خیرخواهى به کمال مىرسد».
✅ نکته: حفظ اسرار و اهداف مهم آن گاه سؤال مىشود که براى چه منظورى ما اسرار را کتمان کنیم و از دیگران پنهان داریم. با کمى دقت معلوم مىشود که آثار قابل ملاحظهاى مىتواند داشته باشد از جمله:👇🏻👇🏻👇🏻
1⃣ عدم توانایى طرف مقابل بر تحمل آن سرّ؛ همانگونه که در مورد ائمه هدى(علیهم السلام) و مطالب مربوط به مقامات آنها یا معارف خاص الهى در احادیث دیده مىشود و همان گونه که در داستان خضر و موسى در قرآن مجید آمده که خضر ـ آن مرد الهى ـ به موسى گفت: «تو توانایى تحمل بعضى از کارهاى مرا ندارى».
2⃣ گاه مکتوم بودن سرّ به نفع مردم است؛ مثل این که #شب_قدر به صورت سرّى در آمده و سبب مىشود که مردم در لیالى مختلف به امید درک شب قدر به در خانه خدا بروند و یا #پنهانبودن #زمان عصر #ظهور تا قیام قیامت که سبب آمادگى مداوم مردم مى شود و همچنین #مکتومبودن #پایان_زندگى_انسانها.
3⃣ گاه مىشود افشاى سرّ سبب سوء استفاده دشمن مىگردد و کارى که ممکن است به سادگى انجام گیرد بسیار پیچیده و پرهزینه مىشود همانگونه ک
سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇 💠 کسى که راز خود را بپوشاند همواره اختیار آن به دست اوست (و کسى که نپوشاند از اختیارش ب
ه در مورد مستور ماندن زمان حرکت لشگر اسلام براى فتح مکه در تاریخ اسلام ثبت شده است.
4⃣ گاه افشاى سرّ سبب برانگیخته شدن حسادتها مىگردد و براى پرهیز از آن چاره اى جز پوشانیدن آن نیست. همان طور که در حدیثى از رسول اکرم(صلى الله علیه وآله)مى خوانیم: «اسْتَعِینُوا عَلَى أُمُورِکُمْ بِالْکِتْمَانِ فَإِنَّ کُلَّ ذِی نِعْمَة مَحْسُودٌ».
5⃣ پرهیز از توقعات بیجا; گاه مىشود اگر مردم از امکانات فرد خاصى، با خبر شوند توقعات بیجا و بیش از حد از او داشته باشند و او را در تنگنا قرار دهند به همین دلیل سرّ خود را مىپوشانند.
6⃣ پرهیز از کارشکنىها; گاه مىشود انسان براى کار مثبتى نقشه کشیده و اگر آن را فاش کند گروهى به هر دلیل مشغول کارشکنى مىشوند، از این رو چاره اى جز کتمان آن سرّ نیست تا زمانى که به ثمر برسد و خود را نشان دهد.
7⃣ پرهیز از آبروریزى افراد؛ بسیار مىشود اسرارى نزد انسان است که اگر بازگو کند آبروى افراد آبرومندى که زمانى گرفتار لغزشى شدهاند مىریزد و یا سبب شماتت دشمن نسبت به خود انسان مىشود، زیرا مصیبتى به انسان رسیده که اگر آن را مکتوم دارد یک مصیبت است و اگر آشکار کند مصیبت شماتت دشمنان به آن افزوده مىشود، همان گونه که شاعر مى گوید: مگوى اندوه خویش با دشمنان *** که لا حول گویند شادى کنان
8⃣ پرهیز از ریاکارى؛ گاه انسان خدماتى به افرادى کرده که اگر آن را افشا کند بیم ریاکارى دارد. در این صورت، سرّ را مکتوم مىدارد که به اخلاص خویش کمک کند.
9⃣ پرهیز از کارهاى عجولانه; گاه انسان سرّى دارد که اگر عجله در افشاى آن کند ممکن است به نتیجه نرسد ولى هر گاه براى مطالعه و تحقیق بیشتر آن را مکتوم دارد و در فضاى آرامى به نتیجه برساند به نفع اوست.
0⃣1⃣ پرهیز از وحشت افراد کمظرفیت؛ بسا حوادث تلخى ممکن است براى جامعه اى در پیش باشد که اگر مسئولین آن را فاش کنند، بسیارى از افراد وحشت زده مىشوند از این رو آن را مکتوم مىدارند تا آرامشى در کار باشد و یا شخصى مبتلا به بیمارى خطرناکى شده، طبیب آن را به او نمىگوید تا آرامش خود را از دست ندهد.
🔺 از اینجا روشن مىشود این که امام(علیه السلام) در این گفتار حکیمانه مىفرماید: «هر کس سرّ خود را بپوشاند اختیارش به دست اوست» تا چه اندازه داراى فلسفه هاى گوناگون و مثبت است.
@syed213
1_97751823.mp3
3.77M
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
#شب_اول محرم، سینه زنت آرزوشه
با دستای یه پیرغلامت، پیرهن سیاه بپوشه
🎤 #حاجمحمودکریمی
@syed213
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
به جانعشققسمغیر #چهارده_معصوم
به پای هیچکسی خم نمیشوم هرگز
قسم به قلب سپیدت سیاهپوش کسی
به جز شهید #محرّم نمیشوم هرگز...
#السلامعلیکیااباعبدالله
@syed213
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ پروفسور هارولد جی کُنیگ روانپزشک مطرح از دانشگاه مشهور duke آمریکا، در مورد فواید بسیار عالی دینداری میگوید.
✅ این کلیپ لذت بخش را مشاهده و به دوستان و اعضای خانواده تان هدیه بدهید.
@syed213
12.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 نماهنگ "چشمام مثه ابرا میباره"
ویژه آغاز ماه محرم...
🎤 #حاجمیثممطیعی
@syed213
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ یک سوال از دبیر ستاد امر به معروف: برای شما حجاب مهم تر است یا اختلاس؟
@syed213
#خاطرات_شهید
هر سال که نزدیک ماه محرم می شدیم مصطفی حسابی سرش شلوغ بود باید تدارک هیئتش رو می دید هر وقت خونمون می آمد، آروم و قرار نداشت، بس که فکرش درگیر کاراهاش بود دوست داشت به بهترین شکل ممکن برنامه ها و مراسم عزاداری انجام بشه و برای اربابش چیزی کم نذاره دورت بگردم دیدی اون همه خلوص و صداقت در کارها و رفتارت چه پاداشی داشت؟..."
#راوی_مادرشهید
#شهید_مصطفی_صدرزاده🌷
#فرمانده_گردان_عمار_فاطمیون
@syed213
سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
#خاطرات_شهید هر سال که نزدیک ماه محرم می شدیم مصطفی حسابی سرش شلوغ بود باید تدارک هیئتش رو می دید
به دوست داشتَنَت مشغولم!
همانند سربازے ڪه سالهاست،
در مقرے متروڪه، بیخبر از اتمامِ جنگ،
نگهبانی میدهد...
.❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقام معظم رهبری؛
امروز، پدافند در اولویت اول است
دهم شهریور روز نیروی پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران گرامی باد
@syed213
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتم برم گردان نمیخواهم بمانیم
این خاک مایل نیست ما با هم بمانیم...
#مصطفیصابرخراسانی
#شب_دوم_محرم
#ورود_کاروان_به_کربلا
@syed213
بارالها، گریهکنهای حسینم را ببخش...!
این دعای #مادرت را دوست میدارم حسین..؛
#صلیاللهعلیکیااباعبداللهالحسین
@syed213
سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇 💠 فقر ، مرگ بزرگ تر است. 📒 #نهج_البلاغه #حکمت163 @syed213 🎇🌹🕊 🎇🌿🌹 🎇🎇🎇🎇
✅ شرح و تفسیر حکمت ۱۶۳ نهجالبلاغه...👇🏻👇🏻👇🏻
بلاى فقر...!
در مورد نکوهش فقر در همین کلمات قصار تعبیرات متعددى دیده مى شود؛
1⃣ از جمله در حکمت ۳ آمده بود: «فقر، انسان هوشمند را از بیان دلیل و حجت خود گنگ مىسازد».
2⃣ و در حکمت ۵۶ آمده بود: «فقیر حتى در وطنش غریب است».
3⃣ و در حکمت ۳۱۹ نیز میخوانیم: «فقر سبب نقصان دین و مشوش شدن عقل و جلب کینه مى گردد».
4⃣ و در حکمت ۳۷۲ آمده است: «هرگاه اغنیا از کمک به دیگران بخل بورزند فقرا آخرت خود را به دنیایشان مى فروشند».
🔻🔻🔻
از مجموع این کلمات حکیمانه با سایر روایاتى که از رسول خدا و ائمه هدى(علیهم السلام)به ما رسیده به خوبى استفاده مىشود که اسلام براى مسئله #فقرزدایى اهمیت بسیار قائل است.
❇️ در حدیث معروف رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) که در کتاب کافى آمده است مى خوانیم: «نزدیک است که فقر انسان را به مرحله کفر برساند».
🔹 دلیل همه این است که فقر زمینه انواع #انحرافات عقیدتى و اخلاقى را به ویژه در وجود افراد #کمظرفیت فراهم مىسازد.
🔸 بسیار دیده شده است که افراد فقیر کلمات #کفرآمیز بر زبان جارى مىکنند و هنگامى که زن و فرزند خود را گرسنه مىبینند دست به هر کارى مىزنند، قوانین اجتماعى را مىشکنند، آداب و اخلاق انسانى را به فراموشى مىسپارند و براى رفع فقر خود هر کارى را مجاز مىشمارند و اگر شخص فقیر کمظرفیت واقعا کافر نشود، به مرز کفر نزدیک مىگردد و حداقل #رضایت به #قضاى_الهى را از دست مىدهد.
🔺 این احتمال نیز مىرود که مراد از کفر، #کفر_عملى باشد که همان آلوده شدن به انواع معصیتهاست.
✅ تعبیر به «مرگ بزرگ تر» اشاره به این است که انسان به هنگام مرگ حداقل از مشکلات این جهان آسوده مىشود در حالى که فقیرى که با فقر دست و پنجه نرم مىکند گویى پیوسته در حال جاندادن است.
✨ بنابراین همان گونه که ما به هنگام بیمارى و تهدید به مرگِ جسمانى به دنبال طبیب و درمان به هر سو مىرویم، به هنگامى که فقر دامان فرد یا جامعه را مىگیرد نیز باید براى نجات از آن تلاش و کوشش کنیم.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❇️ نکتهها:
1⃣ #فقرزدایى در تعلیمات اسلام:
اسلام تنها ناظر به زندگى جاویدان آخرت نیست بلکه به زندگى آبرومند این دنیا نیز که مقدمهاى براى آن است اهتمام فوقالعادهاى دارد، مسئله فقرزدایى را یکى از مهم ترین دستورات خود قرار داده و راهکارهاى آن را نشان داده است. از یک طرف همه را به سعى و کوشش و کسب و کار دستور مىدهد و جوان بىکار را بىمنزلت مىشمرد و #اداى_حق کارگران و کارمندان را از #مهمترین_واجبات مىداند، بلکه کار را از مهم ترین #عبادات قلمداد مىکند، کارگر خسته در حال خواب را در حال عبادت مىداند تا آنجا که توجه به معیشت و زندگى مادى را کفاره مهمترین گناهان ذکر مى کند، چنان که در حدیثى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله)مىخوانیم: «بعضى از گناهان است که نماز و صدقه و زکات هم نمىتواند آن را جبران کند. عرض داشتند اى رسول خدا! پس چه چیز آن را جبران مىکند؟ فرمود: به فکر معیشت و زندگى بودن و براى آن تلاش کردن». از طرف دیگر نیز به این نکته اشاره مىکند که خداوند امکانات کافى در روى زمین براى حل مشکل فقر آفریده است حداقل این است که انسان آب و زمینى در اختیار داشته باشد. اگر براى عمران و آبادى و بهرهگیرى از آن تلاش کند مىتواند فقر را از خود دور سازد، چنان که در حدیث معروفى مى خوانیم: «دور باد از رحمت خدا کسى که آب و زمینى به دست آورد و باز هم فقیر باشد». از سویى دیگر به حکومت اسلامى توصیه مى کند که مسئله فقرزدایى را در رأس کارهاى خود قرار دهد و با استفاده از زکات و خمس و مال الخراج و مبارزه با احتکار و تعیین قیمت در صورت لزوم و دعوت به ساده زیستن با فقر مبارزه کند. امروز نیز اگر جوامع اسلامى بخواهند عزت و احترام و سربلندى و استقلال خویش را باز یابند باید از طریق همکارى با یکدیگر به استفاده از تمام منابعى که خدا به صورت فراوان در اختیار آنان گذاشته است با فقر مبارزه کنند.
2⃣ پاسخ به یک سؤال...❓
بعضى مىگویند همانگونه که در روایات بالا و امثال آن به شدت از فقر مذمت شده و حتى فقر مایه روسیاهى در دو جهان شمرده شده است: در پاره اى از روایات نیز از فقر مدح بلیغى شده؛ از جمله پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: «الْفَقْرُ فَخْری وَبِهِ أفْتَخِرُ» و حتى قرآن مجید همه افراد را مخاطب ساخته مىگوید: «اى مردم شما همگى نیازمند به خدایید».
🔺 ولى جواب آن روشن است، زیرا آنچه مایه #افتخار انسان است #فقر_الى_الله است نه فقر در برابر انسانها و به بیان دیگر: فخر و افتخار این است که انسان خداوند را منبع تمام خیرات بداند و خود را در همه چیزها نیازمند او بشمارد و با امکاناتى که خدا به او داده است از مواهب الهى بهره گیرد. این احتمال نیز هست که منظور از فقر همان زندگى ساده و زاهدانه است که بعضى آن را فق
سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇 💠 فقر ، مرگ بزرگ تر است. 📒 #نهج_البلاغه #حکمت163 @syed213 🎇🌹🕊 🎇🌿🌹 🎇🎇🎇🎇
ر مىپندارند ولى انبیا و اولیا به چنین زندگى افتخار مىکردند همان گونه که مولاى ما على(علیه السلام)به لباس و غذاى بسیار ساده افتخار مىکرد.
@syed213
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️وَیلُ للمصلّین...
آیا مصداق ویل هستیم یانه؟!!!
❇️استاد رحیم پور ازغدی
@syed213
⭕️ اریک کندل استاد روانپزشکی دانشگاه کلمبیا و برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی:
🍃 علم و دین از دو حوزه متفاوت صحبت میکنن. علم از جهانی که در آن زندگی میکنیم سخن میگوید. اما دین به شما می گوید که چگونه زندگی خود را بسازید، چگونه زندگی اخلاقی داشته باشید، چگونه با اعضای خانواده و مردم دیگر تعامل داشته باشید. دین به شما یک تصویر از زندگی آخرت میدهد. من یهودی هستم اما مذهبی نیستم و هیچ تضادی بین علم و دین نمیبینم.
@syed213
دلشورهای افتاده در جانم برادر
غمگینم و سر در گریبانم برادر
حس بدی دارم، عجب دشت عجیبیست
مبهوت سِحر این بیابانم برادر
یک دشت مرد اجنبی دوروبر ماست
اینجا مزن خیمه، هراسانم برادر...
#ورود_کاروان_به_کربلا
#روز_دوم_محرم
@syed213
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا ایران برای اسرائیل تهدید است یا اسرائیل تهدید برای ایران؟!
اینو بفرستید به مزدورانی که میگن چرا با اسرائیل در فاصله دو هزار کیلومتری دشمنی دارید!
@syed213
Banifateme-Shab3Moharram1394[02].mp3
7.09M
نبودی بابا هر دفعه زمین خوردم
فقط اسمت و زیر دست و پا بردم...
🎤 #سیدمجیدبنیفاطمه
#شب_سوم_محرم
@syed213
اے ڪه می بخشی تو با انگشترے انگشت خویش
دست خالی رَد مکن ما را زِ ڪویت یا حسین
#صلیاللهعلیکیااباعبداللهالحسین
@syed213