⚡️از معیارها و شرایط بسیار مهم جهت تشخیص افراد واجد صلاحیت برای نامزدی ریاست جمهوری، "مدیر و مدبر" بودن است. رد صلاحیت آقای جهانگیری که بیتدبیریها، اتلاف منابع، بحرانآفرینیها و ناتوانیهایشان در حل مشکلات کشور به وضع امروز منجر شده، مطالبهای معقول و منطقی از شورای نگهبان است.
@syjebraily
✨ با کدام رویکرد میخواهید با قاچاق مبارزه کنید؟
آقای لاریجانی گفتهاند "قاچاق مسئله مهمی است؛ اگر چه در این سالها گفته شده است که حجم قاچاق از 20 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار کاهش یافته است اما باید گفت که رقم 15 میلیارد دلار نیز، رقم کمی نیست و این میزان، رقمی است که میتواند تولید را نابود کند".
این عبارات را در ذم قاچاق، ننهجون آن بنده خدا نیز با اندکی حذفیات و اضافات میتواند بیان کند. اما آنچه از یک نامزد ریاستجمهوری انتظار میرود این است که کلیات ابوالبقاء را به کناری نهد و دقیقا بگوید مسائل کشور را با کدام رویکرد و با چه روشی حل خواهد کرد؟
فیالمثل درباره همین بحث قاچاق، دو رویکرد متباین و متضاد وجود دارد که دو روش و دو نتیجه متفاوت از آن ناشی میشود.
ما معتقدیم موثرترین شیوه مبارزه با قاچاق، کور کردن منابع مالی قاچاق است. چه، قاچاقچی ارز مورد نیاز خود را یا از محل صادرات کشور تامین میکند یا از بازار داخل. بر این اساس، راهکار مبارزه با قاچاق، اجرای دقیق سیاست پیمانسپاری ارزی، اشراف کامل دولت بر جریان ارز، و هدایت مصارف ارزی توسط دولت در جهت منافع عمومی است. وقتی ارز حاصل از صادرات، تحت اشراف دولت قرار گرفت و تحت هدایت دولت تخصیص یافت، قاچاقچی اساسا ارزی در اختیار نخواهد داشت که صرف کالای قاچاق کند.
اما نئولیبرالها قاچاق را یک مسئله اخلاقی قلمداد میکنند و میگویند قاچاقچی قاچاق میکند، چون تعرفه واردات بالاست. اگر تعرفه را پایین بیاوریم، قاچاقچیها واردات خود را از مبادی رسمی انجام خواهند داد و مسئله قاچاق حل خواهد شد. مثل اینکه برای جلوگیری از وقوع تخلف "عبور از چراغ قرمز"، همه چراغها را سبز کنیم یا محدودیت را از سرعت در جادهها برداریم تا هیجکس مشمول جریمه سرعت بیش از حد مجاز نشود!
این جماعت اساسا نمیخواهند بفهمند که اگر برای کالایی تعرفه گذاشته میشود، یا واردات آن ممنوع میشود، هدف، حمایت از تولید داخلی است! اینها از پشت عینک ایدئولوژیک و متصلب تجارت آزاد به عالم مینگرند و نسخهشان برای همه مسائل پیچیده، همین رهاسازی است. نئولیبرالها به همین دلیل و برخی دلایل دیگر که ریشه در منافعشان دارد، با پیمانسپاری ارزی نیز به شدت مخالفند.
میبینیم که وقتی کمی از کلیگویی درباره قاچاق فاصله میگیریم و وارد جزئیات میشویم، دیگر نمیتوان در وسط لحاف خوابید و همه اطراف را راضی نگه داشت.
آقای لاریجانی اگر میخواهد به سوالات سخت پاسخ دهد، به ما بگوید از میان این دو رویکرد، کدام را برای حل مسئله قاچاق انتخاب خواهد کرد؟!
@syjebraily
4_5859647070461233559.pdf
3.53M
در دولتهای نهم و دهم، ظرفیت نامی نیروگاههای کشور حدود ۳۰ هزار مگاوات افزایش یافت. اما در دولت آقای روحانی، افزایش ظرفیت تولید برق کشور نصف این رقم یعنی ۱۵ هزار مگاوات بود. برای اطلاع از اینکه چگونه اجرای غیرقانونی یک توافق خارجی چراغ خانه و صنعت ما را خاموش کرد، این فایل را مطالعه فرمایید.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پیام مهم آیتالله رئیسی خطاب به جوانان: اگر به هر دلیلی از وضعیت فعلی ناراحت و گلهمند هستید، نباید انتقام این دولت را از دولت آینده گرفت. مشارکت شما در انتخابات حتما میتواند آیندهای درخشان بیافریند.
#برای_مردم
#مشارکت_حداکثری
@syjebraily
✨به همت انتشارات انقلاب اسلامی و به مناسبت ایام چهاردهم و پانزدهم خرداد ماه و بزرگداشت یاد و خاطره امام راحل و سالروز انتخاب آیت اللّه العظمی خامنه ای به رهبری جمهوری اسلامی ایران کتاب #روایت_رهبری با تخفیف ۲۰ درصدی از ۱۲ الی ۱۶ خرداد به مخاطبان گرامی ارائه می شود.
▪️علاقه مندان میتوانند جهت دسترسی به این کتاب از طریق لینک زیر اقدام نمایند.
https://b2n.ir/534561
@syjebraily
✨با شعار امید و تدبیر آمدند، اما مردم را با بیتدبیریهایشان ناامید کردند.
کارنامه گذشته #سید_ابراهیم_رئیسی تجلی تدبیر است و برنامه آینده او نوید امید میدهد.
@syjebraily
✨ #روایت_رهبری را میتوانید با صدای استاد داوود نماینده و محمد امرایی بشنوید.
https://b2n.ir/p67484
@syjebraily
⚡️بارها به این مطلب پرداختهام که ادعای یارانه پنهان در اقتصاد ایران، یک ادعای واهی است که ریشه در کاهش ارزش ریال دارد. ریالی که هر هزار تومانش برابر یک دلار بود، امروز هر ۲۳ هزارتومانش یک دلار است. متولی حفظ ارزش پول نیز دولت بوده است. یعنی عملکرد دولت باعث شده است ارزش پول داخل حساب من و شما یا ارزش درآمد ماهانه ما بدون اینکه خطایی اقتصادی مرتکب شده باشیم، چندین برابر کاهش یابد.
▫️در چنین شرایطی، کسانی پیدا میشوند که ادعا میکنند دولت بالغ بر ۱۴۰۰ هزار میلیارد سالانه یارانه پنهان به مردم میدهد. وقتی سوال میکنیم که این ارقام را از کجا میآورید، میگویند قیمت بنزین مثلا در فلان کشور لیتری یک دلار است که میشود ۲۳ هزار تومان. وقتی ما بنزین را ۳هزار تومان میفروشیم، یعنی روی هر لیتر ۲۱هزار تومان یارانه میدهیم. سپس انواع نقشهکشیها برای گران کردن بنزین و سایر حاملهای انرژی به نام عدالت و هدفمندسازی این یارانه آغاز میشود. در صورتی که منشاء این یارانه ادعایی، کاهش ارزش ریال است. اگر ارزش هر هزار تومان به همان یک دلار برگردد، دیگر این یارانه پنهان ادعایی معنی نخواهد داشت. بنابراین، دولت از یک طرف باعث و بانی کاهش ارزش پول مردم میشود و از طرف دیگر، منت پرداخت یارانه به مردم را بر سرشان میگذارد و برای هدفمندی این یارانه نقشه میکشد.
▪️امشب قیمت یک بسته شش عددی بطری آب نیملیتری را در والمارت چک کردم. ۱.۶۷ دلار بود. یعنی حدود ۳۸هزار تومان. با منطق بعض سیاسیون ما، شرکتهای آبمعدنی ایرانی که هر بطری آب نیملیتری را ۲۵۰۰ تومان میفروشند، در هر بسته ششتایی ۲۳ هزار تومان به مصرفکننده ایرانی یارانه میدهند! درباره سایر کالاها نیز همین معادله صادق است.
▫️قیمت حاملهای سوخت، یک قیمت کلیدی است و گران شدن آنها، گرانی همه کالاها در اقتصاد را در پی دارد. این مسئله بارها تجربه شده و برای ملت ما خاطره است!
▪️افزایش قیمت حاملهای انرژی، یعنی شروع دومینوی تورم، فشار به طبقات ضعیف و صاحبان درآمد ثابت و پولدارتر شدن دارندگان، سرمایهداران و ملاکان.
@syjebraily
✨یارانه پنهانی که کارگران به کارفرمایان پرداخت میکنند!
از آنجائیکه یارانه، تبدیل به یک موضوع اساسی در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری شده است، به نظر ضروری میرسد که از جوانب گوناگون به باطل بودن ادعای #یارانه_پنهان در اقتصاد ایران که سالهاست از زبان نئولیبرالهای با ریش و بیریش- هر دو- شنیده میشود، بپردازیم.
مبنای استدلال مدعیان وجود یارانه پنهان در اقتصاد ایران این است که قیمت دلاری یک سری کالاها به ویژه حاملهای انرژی را استخراج میکنند، سپس معادل ریالی این قیمتها را محاسبه میکنند و نام مابهالتفاوت حاصل شده را یارانه پنهان میگذارند. سال ۹۸ در آستانه گران کردن بنزین، یک عضو اصولگرای هیئت رئیسه مجلس مجلدی تمام رنگی تهیه کرده و برای دستگاهها و افراد مختلف ارسال کرد تا وجود ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان در اقتصاد ایران را اثبات کند. در صفحه ۳۳ این مجلد، قیمت دلاری بنزین(فوب خلیج فارس) درج شده و با احتساب هر دلار ۱۱ هزار تومان، ادعا شده بود که دولت سالانه ۱۶۹ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان بنزین پرداخت میکند.
در آن سو، آقای روحانی اصلاحطلب نیز استدلال مشابهی داشت. میگفت قیمت بنزین در ترکیه ۱۵ هزار تومان و در اروپا ۲۰ هزار تومان است اما با قیمت هزار تومان به ملت میفروشیم!
همین استدلال، مبنای فاجعه آبان ۹۸ شد. در آن زمان، طی مطالب متعددی بطلان این استدلال را نشان دادیم و سخن اساسی ما این بود که دولت که مسئول حفظ ارزش پول ملی است، حق ندارد از یک طرف ارزش ریال داخل جیب مردم را کاهش دهد و از طرف دیگر، مدعی پرداخت یارانه پنهان به مردم شود و برای "هدفمند" کردن آن به نام "عدالت"، نقشه بکشد!
متاسفانه این ایام، بحث یارانه پنهان مجددا داغ شده است و مبنای اصلی محاسبه آن، همین تفاوت دلاری و ریالی قیمت حاملهای انرژی است.
یک پرسش اساسی از مدعیان پرداخت یارانه پنهان این است که شما که میفرمایید در اروپا قیمت بنزین ۲۰ هزار تومان است، دستمزد نیروی کار چقدر است؟ آیا حاضر هستید دستمزد نیروی کار را نیز به دلار و یورو محاسبه کرده و معادل ریالی آن را بپردازید؟ میانگین دستمزد نیروی کار در اروپا برای هر ساعت ۲۸.۵ یورو است که با احتساب هر یورو ۲۸ هزار تومان، میشود حدود ۸۰۰ هزار تومان! با منطق نئولیبرالهای وطنی، کارگران ایرانی که حداقل حقوقشان برای هر ساعت حدود ۲۰ هزار تومان است، ساعتی ۷۸۰هزار تومان یارانه به کارفرمایان خود پرداخت میکنند! برای کارمندان دولت نیز میتوان محاسبه مشابهی انجام داد و ادعاهای مشابهی مطرح کرد.
اما واقعیت این است که این نحوه محاسبه ارزش حاملهای انرژی و نیروی کار، هر دو غلط است. ریال و دلار و یورو، در محدوده سرزمینی خود کارکردهای متفاوتی دارند و اساسا مفهوم PPP (برابری قدرت خرید) برای توضیح تفاوت کارکردی ارزهای مختلف در چارچوب مرزهایی که به آنها تعلق دارند، ابداع شده است.
گران کردن سوخت به بهانه عادلانه کردن یارانه پنهان، توصیه نهادهای نئولیبرال همچون صندوق بینالمللی پول است که در هر جای دنیا به این توصیه عمل شده، فاجعه آفریده است. سال ۹۸ همزمان با ایران، در چند کشور دیگر نیز شورشهای مشابهی از همین ناحیه رخ داد.
قیمت حاملهای انرژی را نمیتوان از اقتصاد جدا کرد و در خلاء، مجزا از سایر کالاها و خدمات، گرانشان کرد و از ناحیه این گرانی، به بخشی از جمعیت پول نقد پرداخت کرد. گرانی حاملهای انرژی، روی قیمت سایر کالاها نیز اثر مستقیم و غیرمستقیم میگذارد و تورم ایجاد میکند.
کما اینکه برخلاف ادعای آقای همتی در سال ۹۸ که میگفت اثر تورمی گرانی بنزین حدود ۴درصد است، تورم نقطهبهنقطه از ۲۷درصد آبان ۹۸ به ۴۶.۴درصد آبان ۹۹ رسید.
@syjebraily
هدایت شده از Class2
⚠️ ] چرا طرح بحث "یارانۀ پنهان" در حقیقت نوعی حساب سازی برای طلبکار شدن است؟
اگر کالایی مثل سیبزمینی که قیمت آن به دلار در 92 کشور جهان روی سایت (Global Product Prices ) قابل مشاهده است را در نظر بگیریم به سادگی متوجه خواهیم شد که در ماه مارس سال 2021 متوسط قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی در جهان 1.16دلار، در آمریکا 1.5 دلار و در کرۀ جنوبی 3.74 دلار بوده است. طبق آمارهای همین سایت در همین مقطع زمانی ایران متوسط قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی 0.15 دلار بوده است (شما اگر دوست داشته باشید میتوانید قیمت سیب زمینی را در مغازههای محل زندگی خود را با نرخ روز به دلار تبدیل کنید). اما منطق این که با حساب و کتابهای کاملا مشابه منت سر مردم بگذاریم که دولت بابت حاملهای مختلف انرژی "یارانۀ پنهان" پرداخت میکند دقیقا مثل این است که بگوییم کشاورزان ایرانی بابت هر کیلوگرم سیب زمینی بین 1.01 تا 3.59 دلار "یارانۀ پنهان" پرداخت میکند اگر این مبنا احمقانه برای محاسبۀ آنچه "یارانۀ پنهان" را نامیده شده قابل اعتنا فرض کرده و آن را به ارائه دهندگان تمام سایر کالاها و خدمات گسترش دهیم یعنی مثلا حقوق یک معلم یا یک پرستار یا یک پزشک، یک کارگر یا یک خبرنگار در ایران را تبدیل به دلار کرده با حقوق یک معلم یا یک پرستار یا یک پزشک یا یک کارگر یا یک خبرنگار در آمریکا مقایسه کنیم نتیجۀ نهایی این میشود که همه این اقشار در حقیقت نه فقط واقعا از دولت "یارانۀ پنهان" نمیگیرند بلکه هر روز دارند به دولت "یارانۀ پنهان" پرداخت هم میکنند!
⚡️شگرد شناخته شده لیبرالها این است که کارنامه و سابقه خود را به پای دیگری مینویسند و بر سرش فریاد میزنند. هرآنچه هستند را به دیگران نسبت میدهند و ناسزا میگویند تا کسی فرصت بازخواست از آنها را نیابد.
فریاد #وا_مدرکا یادتان هست؟
او از هلند دکترا ندارد...
@syjebraily
⚡️نقد و بررسی مناظره سوم انتخابات ریاست جمهوری از شبکه مردم ایران در تلویبیون و صفحه رسمی آیت الله رئیسی در اینستاگرام
▪️شنبه ۲۲ خردادماه بلافاصله با پایان مناظره(بعد از اذان مغرب)
@syjebraily
✨از آقا سعید جلیلی بابت اقدام برخاسته از عقلانیت انقلابی ایشان تشکر میکنم.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیایید با رایمان بنای امید را از نو بسازیم...
@syjebraily
🔆رای ما، فرمانده تولید...
آمارها و اطلاعات بخشهای مختلف اقتصاد کشور نشان میدهد اثر شوک تحریم تخلیه شده و اقتصاد ما در حال احیاست. در دوماهه نخست ۱۴۰۰، صادرات غیرنفتی ایران نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۵۰ درصد رشد کرده است. بخشهای مختلف اقتصاد بهویژه صنعت نیز در حال تجربه رشدهای قابل توجه هستند. صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است که اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۱ شاهد رشد ۲.۵ درصدی خواهد بود. سال گذشته جلوی واردات ۶میلیارد دلار کالای غیرضرور گرفته شد و حدود ۳میلیارد دلار کالای سابقا وارداتی، داخلیسازی شد. نظام ارزی کشور در حال سازمان یافتن است، ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی بازمیگردد و صرف تامین نیازهای وارداتی میشود. ایرانی که قبل از تحریمها نفتش را صادر کرده و بنزین وارد میکرد، سال گذشته ۳میلیارد دلار بنزین صادر کرده است...
در چنین شرایطی پرسش اساسی این است که آیا بهتر نیست گفتمان همین دولت که در حال دستیابی به این دستاوردهاست، ادامه یابد و کاندیدای مورد حمایت این جریان پیروز انتخابات شود؟
این پرسش، یک پاسخ تلخ دارد و آن اینکه روی کار آمدن دولت آقای روحانی در سال ۹۲، این پیروزیها بر تحریم را هشت سال به تعویق انداخت.
تفاوت از زمین تا آسمان است میان دستاوردهای سیستماتیک یک دولت و دستاوردهای پراکنده در یک دولت. فرق میکند شرایطی که یک دولت در وزارت امور خارجه خلاصه شود و وزرای تولید امکان تشرف به محضر ریاست محترم را نیابند و آتش باختیار در گوشه و کناری کاری انجام دهند، با شرایطی که رئیس دولت، پای کار تولید باشد و برای وزارت خارجه هم ماموریتی درباره تولید تعریف کند. فرق میکند که ایده مرکزی یک دولت در جنگ اقتصادی، التماس و تقدیم امتیاز به دشمن برای منصرف کردنش از جنگ باشد یا تقویت تولید برای پشیمان کردن دشمن از جنگ. فرق میکند که در شرایط تحریم مالی که تکتیراندازهای دشمن راه مبادلات بانکی را بستهاند، وزیری موفقیت تهاتر را فریاد بزند و رئیسجمهور، این مدل تجاری موفق را به سخره بگیرد؛ یا اینکه مسیرهای جایگزین تجاری توسط شخص رئیس جمهور دنبال شود.
بله عزیزان! این پیروزیها بر تحریم، سال ۹۲ در دسترس ما بود و ۸ سال به تعویق افتاد تا این درس بزرگ را بیاموزیم که وقتی دشمن به ما حمله میکند، هدفش اشغال سرزمین ماست و با مذاکره و التماس نمیتوان او را منصرف کرد؛ باید جنگید و بر او پیروز شد؛ و بدیهی است که پیروزی در جنگ، با فرمانده قائل به تسلیم دستیافتنی نیست. پیروزی در جنگ اقتصادی با فرماندهی که پشت تولیدکنندگان یعنی افسران و رزمندگان جنگ اقتصادی را خالی میکند و راه را بر واردات میگشاید تا رضایت بیگانگان را جلب کند، ممکن نیست.
برخلاف کسانی که میپندارند دولت آینده کار سختی برای احیای اقتصاد در پیش دارد، معتقدم اقتصاد ایران امروز مستعد یک جهش بیسابقه است. رزمندگان جنگ اقتصادی ما در این هشت سال هرچند از فقدان فرماندهی و بلکه انحراف فرماندهی رنج بردند، اما آتش باختیار حماسهها آفریدند. اینک فرماندهی میجویند که در کارنامهاش دیدهاند دغدغهای جز تولید ندارد، ائتلافش با تولیدکنندگان است و میخواهد همه کشور را برای رونق تولید بسیج کند؛ تولیدی که زرادخانه تسلیحات پیشرفته و نقطهزدن ما در جنگ اقتصادی است.
فردا ما در یک دوراهی قرار داریم. دوراهی انتخاب میان فرمانده تولید و فرمانده تسلیم. من به فرمانده تولید رای خواهم داد: سید ابراهیم رئیسی.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حاج قاسم عزیز ما میگفت کل جمهوری اسلامی حرم است. فردا که رای میدهید بدانید او شاهد و ناظر بر دفاع شما از این حرم است، بدانید مدافع حرم شدهاید، همرزم حاج قاسم شدهاید...
@syjebraily
یکی از مهمترین مولفههای راستیآزمایی لغو تحریمها، فروش نفت و انجام مبادلات بانکی ارز نفتی است. به عبارت دقیقتر، پس از اینکه آمریکا اعلام میکند تحریمها لغو شد، ما باید بتوانیم از کانالهای رسمی نفت صادر کنیم و از کانالهای رسمی ارز حاصل را مبادله کنیم. طبیعتا مدت زمان لازم برای انجام این فرآیند لااقل برای یک محموله نفتی، حداقل زمان لازم برای راستیآزمایی لغو تحریمها نیز هست.
راستیآزمایی غیر از این نیز معنایی ندارد. یعنی راستیآزمایی بدین معنی نیست که دولت تدبیر و امید فیالمثل متن فرامین اجرایی آقای بایدن را بررسی و آن را تایید نماید. آنچه باید بررسی شود، رفع علیالارض تحریمهاست. کما اینکه طرف مقابل در قصه برجام، به متن تعهدات ایران اعتماد نکرد و صرف متن را به عنوان انجام تعهد توسط ایران نپذیرفت؛ آژانس را مامور کردند تا روی زمین انجام تعهدات ایران را تایید کند.
ما در دوره برجام یک بار از این ناحیه خسارت دیدهایم. طرف مقابل اجرای تعهدات ایران را راستیآزمایی کرد، اما دولت آقای روحانی بابت وعده روی کاغذ آمریکاییها جشن گرفت و شد آنچه شد. ۹ ماه بعد از شروع اجرای تعهدات آمریکاییها، آقای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل از تعلل آمریکاییها در اجرای برجام گلایه کرد و البته که بیحاصل بود.
یک نکته جالب این است که اوایل خردادماه امسال سوگیموری رئیس انجمن نفت ژاپن به صراحت اعلام کرد که آغاز واردات نفت از ایران پس از لغو تحریمها، حدود سه ماه زمان خواهد برد. اگر سایر واردکنندگان نفت ایران نیز چنین مهلتی نیاز داشته باشند، راستیآزمایی صادرات نفت حداقل سه ماه زمان نیاز دارد.
معالاسف باید گفت کسانی که با تحریف شرط راستیآزمایی، میخواهند این مسئله مهم را به بررسی عبارات لغو تحریم روی کاغذ تقلیل دهند، دنبال هرچه باشند، در پی لغو واقعی تحریمها نیستند.
@syjebraily