تحریم سفره مردم را قیچی نکرد. سفره مردم با تعدیل قیچی شد و فرصتی مهیا کرد تا پرچم تحریف اینگونه برافراشته شود. لذا راهکار نه تسلیم، که تجدیدنظر در این سیاست سفرهسوز است تا هم رونق به خوان ملت برگردد و هم فرصت جولان از تحریف سلب گردد.
@syjebraily
کسب این نشان افتخار از IMF و WB را تبریک و تهنیت عرض میکنم.
@syjebraily
هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌حتما کلیپ را مشاهده کنید!
⚠️یک بار برای همیشه برای خودمان مشخص کنیم که مراد از سیاست های بانک جهانی و سیاست های تعدیل چیست که رهبری در سالیان مختلف، آن را مورد ذمّ قرار داده اند.
‼️اگر واقعا باور داریم به سخنان رهبری و این را جزو موانع پیشرفت کشور می دانیم (این سخنرانی هم برای سالیان بسیار دور نیست و برای چند سال قبل هست)، برویم ببینیم این سیاست تعدیل یعنی چه که مانع استفاده از ظرفیت های کشور شده است.
⛔️سیاست تعدیل توصیه شده توسط WB و IMF چیست؟!
1⃣اصلاح قیمت ها
2⃣یکسان سازی نرخ ارز
3⃣هدفمند کردن یارانه ها
4⃣خصوصی سازی های وسیع
5⃣کوچکتر کردن دولت
6⃣حذف تعرفه ها در واردات
#نئولیبرالیسم
#بانک_جهانی
#بحران_نیلی
#بچه_های_شیکاگو
#صندوق_بین_المللی_پول
#سیاست_تعدیل_ساختاری
@jebhetse
⚡بلایی که IMF بر سر اکوادور آورد
اواخر دهه ۱۹۹۰ که اقتصاد اکوادور در نتیجه بلایای طبیعی دچار بحران شد، آمریکا و صندوق بینالمللی پول در مقام ناجی ظاهر شده و این کشور نفتی را برای دستیابی به هدف ادعایی مقابله با تورم و ایجاد رشد و ثبات اقتصادی، مجبور به انجام اصلاحات نئولیبرالی کردند. نتیجه این اصلاحات، ویران شدن اقتصاد این کشور آمریکای لاتین بود. سال ۲۰۰۷ وقتی رافائل کورآ روی کار آمد، همه سعی خود را کرد که فجایعی که نیولیبرالیسم در کشورش به بار اورده بود، جبران کند. پاسخ این شورش کورآ علیه نئولیبرالیسم، کودتای ناکام سپتامبر ۲۰۱۰ با هدایت سازمان سیا بود. نهایتا سال ۲۰۱۷ کورآ از قدرت کنار رفت و لنین مورنو، از طرفداران اصلاحات نئولیبرالی با کمک آمریکا در انتخابات به پیروزی رسید و اکوادور را به آغوش نئولیبرالیسم بازگرداند.
وقتی کورآ دولت را تحویل داد، بدهی اکوادور به اندازه ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور بود. در دوره کورآ اکوادور میانگین رشد سالانه ۱.۵ درصد را تجربه کرد. نرخ فقر ۳۸ درصد و فقر مطلق ۴۷ درصد کاهش یافت. ضریب جینی - بعنوان شاخص سنجش شکاف طبقاتی- از ۰.۵۵ به ۰.۴۷ کاهش یافت. مورنو سیاستهای دوره کورآ را کنار گذاشت دست به دامن صندوق برای اخذ وام و انجام "اصلاحات اقتصادی" شد. مارس ۲۰۱۹ هیئت اجرایی صندوق بینالمللی پول اعطای یک وام ۴.۲میلیارد دلاری به اکوادور را تصویب کرد. مانند همه تسهیلات صندوق، این وام ۴.۲ میلیارد دلاری نیز مشروط به انجام یک سری اصلاحات اقتصادی بود. در بیانیه صندوق برای تصویب اعطای وام به اکوادور آمده بود:
"برنامه مقامات اکوادور این است که اقتصادی پویاتر و پایدارتر ایجاد کنند که منافع آن شامل همه مردم این کشور شود. این برنامه چهار اولویت دارد: تقویت رقابتپذیری و ایجاد شغل، تقویت ثبات مالی، حمایت از فقرا و اقشار آسیب پذیر، و بهبود شفافیت و مبارزه با فساد."
کریستین لاگارد رئیس وقت صندوق بینالمللی پول نیز پس از تصویب اعطای وام به اکوادور گفت: "مقامات اکوادور در حال اجرای یک برنامه جامع اصلاحات هستند که اقتصاد این کشور را مدرن کرده و راه را برای رشدی قوی، پایدار و عادلانه هموار نماید".
پشت این الفاظ شیک اما یک برنامه ریاضت اقتصادی در راه بود. ترجیع بند اصلاحات نئولیبرالی صندوق، کاهش هزینههای عمومی دولت، حذف یارانهها، آزادسازی تجاری و مالی، خصوصیسازی (از نوع رهاسازی داراییهای ملی برای چپاول جریان سرمایهداری) و... است و اکوادور البته از این "اصلاحات" استثنا نبود.
چند ماه بیشتر نگذشت که مشخص شد "لنین مورنو" تحت فشار صندوق، باید یارانه حاملهای انرژی را حذف نماید تا بلکه سالانه ۱.۳ میلیارد دلار ذخیره کند.
اکتبر ۲۰۱۹ مورنو شبانه شوک نئولیبرالی صندوق را به اقتصاد وارد کرد: یارانه سوخت حذف شد و قیمت افرایش یافت. واکنش مردم رنج دیده البته قابل پیشبینی بود. شورش اجتماعی درگرفت. دهها نفر کشته و هزاران نفر زخمی شدند. دولت وضعیت اضطراری اعلام کرد و کابینه از پایتخت به مکان دیگری منتقل شد. پس از چند سال حاکمیت نئولیبرالیسم، اقتصاد اکوادور بیمارتر و وضعیت مردم این کشور نفتی وخیمتر شد.
"سید یاسر جبرائیلی"
@syjebraily
⚠️از زندان آپارتاید به مذبح نئولیبرالیسم
در آفریقای جنوبی کسی نمیتوانست در انقلابی و مبارز بودن نلسون ماندلا تردیدی ایجاد کند. چه، سوابق درخشان مبارزاتی او چنین اجازهای نمیداد. ماندلا ۲۷ سال را در زندانهای رژیم آپارتاید گذرانده بود و پس از آزادی در تاریخ یازدهم ژانویه ۱۹۹۰، رهبر بلامنازع جنبش استقلال طلب کشورش شد تا ملت خود را از زیر سلطه رژیم آپارتاید رهایی بخشد.
آزادی ماندلا از زندان، نماد پایان رژیم آپارتاید بود. اما کنگره ملی آفریقا به رهبری ماندلا برای اینکه رژیم حاکم، به شکل مسالمتآمیزی قدرت را واگذار کند، مذاکراتی را با فردریک دکلرک رئیس جمهور رژیم برای انتقال قدرت برگزار کرد. دکلرک در جریان مذاکرات، قدرت سیاسی را به طور کامل واگذار کرد و آپارتاید برچیده شد.
اما به موازات مذاکرات سیاسی، یک مذاکرات اقتصادی نیز در جریان بود و توجه زیادی هم جلب نمیکرد. دکلرک موفق شد با این عنوان که اقتصاد یک مسئله "فنی" است و تنها یک راه برای اداره اقتصاد وجود دارد و آن سیاستهای نئولیبرالی "اجماع واشنگتن" است، انقلابیون را متقاعد کند که طراحی پایههای اقتصادی نظام جدید را به اقتصاددانان "مستقل" رژیم حاکم، بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول بسپارند.
اینگونه بود که دولت جدید، در ریل نئولیبرالیسم قرار گرفت: الحاق آفریقای جنوبی به گات و پس از آن به سازمان تجارت جهانی را امضا و موانع واردات را برداشت. با اجرای سیاستهای صندوق بینالمللی پول، کنترل دولت از روی معاملات ارزی و ورود و خرج ارز برداشته شد و راه برای سوداگریهای ارزی و خروج سرمایه از کشور باز شد. دروازهها به روی سرمایههای خارجی گشوده شد تا بلکه خارجیها ثروت بیافرینند و تنگدستان با ریزهخواری از این ثروت، سهمی نصیبشان شود. خدمات دولتی و زیرساختهای کشور خصوصیسازی شد و داراییهای ملی که اقلیت سفید پوست تصاحب کرده بودند، مصادره نشد.
آموزش مدیران نظام جدید نیز به تیمهایی از بانک جهانی سپرده شد تا نئولیبرالیسم درونیسازی شود. حتی رئیس بانک مرکزی و وزیر دارایی آپارتاید در مقام خود تثبیت شدند، چون اقتصاد یک مسئله "فنی" بود!
نتیجه این روند البته روشن بود: سال به سال به میزان فلاکت مردم آفریقای جنوبی افزوده شد. در نظام جدید ضدآپارتاید، نرخ بیکاری سیاهان دو برابر شد، دو میلیون نفر بیخانمان شدند، یک میلیون نفر از مزارع اخراج شدند، تعداد آلونکنشینها پنجاه درصد بیشتر شد، و آفریقای جنوبی به مقام نابرابرترین کشور جهان نائل آمد. آیا ماندلا و آزادیخواهان آفریقای جنوبی طالب چنین وضعی بودند؟ هرگز! همه ماجرا این است که ماندلا و یارانش معنی "آزادی سیاسی" را خوب میفهمیدند، اما هیچ فهمی از "آزادسازی اقتصادی" نداشتند. آنها گرگهای نئولیبرال را بیش از پیش "آزاد" کردند تا سیاهان ستمدیده از آپارتاید را که مست رهایی بودند، بدرند.
✍🏻سید یاسر جبرائیلی
@syjebraily
فرانسیس فوکویاما اخیرا در مقالهای در مجله فارین افیرز نوشته بود که شهروندان اوکراینی حاضرند برای آرمانهای لیبرال جان دهند. لیبرالیسم، مکتبی است که اساسا با جهان آخرت کاری ندارد.
در توئیتی نوشتم: "لیبرالیسم، آنگونه که میزس تعریفش میکند، آموزهای است که کاملاً معطوف به رفتار انسانها در این جهان و افزایش رفاه مادی آنهاست. فرانسیس فوکویاما باید به ما بگوید چگونه اوکراینیها با «مرگ برای آرمانهای لیبرال» به «رفاه مادی» میرسند؟!"
فوکویاما پاسخ داده است که این، نشاندهنده فقر تعریف میزس از لیبرالیسم است و او دغدغه آزادی سیاسی نداشت.
این بحث را انشاءالله ادامه داده و ترجمهاش را برای شما منتشر خواهم کرد. شاید مباحثه با یکی از نظریهپردازان اصلی لیبرالیسم، فرصت خوبی برای نمایش کاستیهای معرفتشناختی، هستیشناختی و انسانشناختی این مکتب باشد.
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
فرانسیس فوکویاما اخیرا در مقالهای در مجله فارین افیرز نوشته بود که شهروندان اوکراینی حاضرند برای آر
آنان که با آراء میزس آشنایند، بلاتردید از ادعای فوکویاما برآشفته خواهند شد.
از او خواستم اولا ادعایش مبنی بر اینکه میزس دغدغه آزادی سیاسی نداشته را اثبات کند. ثانیا بر فرض که سخن او صحیح باشد. چگونه داشتن دغدغه آزادی سیاسی جان دادن برای این آرمان را توجیه میکند؟ آیا اوکراینیها با جان دادن، به آزادی سیاسی میرسند؟
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
همزمان که صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی در حال تقدیر و تشکر از ما به دلیل گرانسازی غذا هستند، دولت موسس این نهادهای نئولیبرال -یعنی آمریکا- در حال اتخاذ تدابیری برای کاهش هزینههای غذا و انرژی مردم کشورش است. نسخههای نئولیبرالیسم علم نیست، عامل دشمن است. بفهمیم...
"سید یاسر جبرائیلی"
@syjebraily
ساخت هواپیمای ۷۲نفره یک ایده جدید نیست. این پروژه، بزرگترین طرح کلان ملی مصوب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری است که سال ۹۱ به تصویب رسیده، از ۹۶ آغاز شده و پیشرفت خوبی هم داشته است. عجیب است که کسانی از بغض آقای رئیسی، این طرح عظیم ملی را تحقیر میکنند.
@syjebraily
⚡️لیبرالها و رجوع به تاریخ اسلام
یکی از خصوصیات لیبرالیسم ایرانی این است که وقتی میخواهد به تاریخ اسلام مراجعه کند، رجوعش برای پرهیز از تکرار فاجعه نیست، برای رقم زدن فاجعه مشابه است!
این جریان با بازخوانی تاریخ نمیخواهد از تکرار فجایعی که خون به دل ائمه اطهار(س) کرد، جلوگیری کند و خود متذکر شده و به اصحاب تذکر دهد که چه کنیم تا علی(ع) خانهنشین نشود و حسن(ع) بییاور نماند و حسین(ع) شهید نشود. بلکه دقیقا میخواهد همان فاجعه گذشته را بار دیگر در حال رقم بزند و نقشی که برای خود تعریف میکند، نقش طلحه بن عبیداللهها و ابوموسی اشعریها و عبیدالله ابن عباسها و اشعث ابن قیسها و شبث بن ربعیها و سعد ابن ابیوقاصها و عبداللهابن عمرهاست.
یعنی پرچمدار انتصاب غدیر و مدعی نصب الهی ائمه و مخالف حکومت یزید نیست، بلکه خانهنشینی علی(ع) و صلح حسن(ع) و کنار آمدن حسین(ع) با یزید را میخواهد.
شاید نتوانیم این جماعت را تغییر دهیم، اما حتما میتوانیم به مردم بگوئیم مبادا گمان کنید اینها به راه سلمان و ابوذر و محمد ابن ابیبکر و مالک اشترند، اینان اخلاف اشعریها و اشعثها هستند. اینها همان جماعتی هستند که امیرالمومنین را خانهنشین کردند و معاویه را بر تخت نشاندند و حسین(ع) را در صحرای کربلا تنها گذاشتند.
و برتری ملت ایران بر ملت حجاز در عهد رسولالله(ص) و ملت کوفه در عهد امیرالمومنین(ع) همین است که تاکنون اجازه نداده است خواص عافیتطلب و سستعنصر، حادثههای تلخ آن دوران را تکرار کنند.
"سید یاسر جبرائیلی"
@syjebraily
بیانیه رسمی سازمان برنامه دولت سیزدهم: "دولت در حال #اصلاحات_ساختاری بر اساس آموزههای #جریان_اصلی علم اقتصاد است".
https://akharinkhabar.ir/money/9163318
معنی دیگر این بیانیه آن است که تغییر جریان سیاسی حاکم بر دولت، جریان اقتصادی را تغییر نداده است؛ لذا طبیعی است که نباید انتظار نتیجه متفاوت داشت.
@syjebraily
هدایت شده از حمیدرضا مقصودی
📢سلسله نشستهای #ایران_آینده
❇️پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی برگزار میکند:
💡#تیغ_جراحی
(پیامدهای اجتماعی سیاستهای تعدیل اقتصادی دولت)
➖➖➖
⏰سه شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
ساعت ۱۷الی ۱۹
📌لینک نشست وبیناری
🌐https://www.skyroom.online/ch/pajooh/neshast
#ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
مدل تهرانی مقدم
نقل شده است که:
شهید تهرانی مقدم خدمت رهبری می رسند تا دستاوردهای موشکی را به ایشان عرضه کنند. ظاهرا به تکنولوژی برد بلند موشک دست پیدا کرده اند. با دقت ۱۰۰ متر به هدف برخورد میکند. رهبری میگویند دقت را به ۱۰ متر برسانید. نباید موشک ها جایی به جز هدف اصلی را تخریب کند. شاید در صدمتری هدف شما، مردم عادی زندگی کنند.
🌷 میگویند چشم
ماهها تلاش میکنند و دقت را به ۱۰ متر میرسانند. خدمت رهبری میروند برای گزارش دادن. رهبری میگویند: دقت را به یک متر برسانید. بعضی اعضای تیم آشفته میشوند. که موشک چندصد کیلویی، اگر در ده متری هم بخورد هدف را نابود میکند. رهبری میفرمایند دفت را بالاتر ببرید. شاید در ده متر آنطرفتر، مردم بیگناه زندگی کنند. باید هدف را دقیق در نظر بگیرید.
🌷حاج حسن میگوید: چشم
دقت را به همین منوال تا نقطهزنی بالا میبرند. تا مردم آسیب نبینند.
فشار را بر خود بیشتر میکنند تا مردم آسیب نبینند. مدل تهرانی مقدم یعنی این.
مدیر انقلابی، فشار را به خود وارد میکند تا مردم آسیب نبینند. نه این که تا اندکی کمبود پیش بیاید، بدون انکه برای رفع کمبود تلاش کند، بگوید گرانش کنید که کمبود از بین برود. آیا حواسش نیست که کمر مردم زیر بار این گرانی میشکند؟
تا این که برق کم میشود، بگوید صنعت را و دولت را تعطیل کنید. چرا تعطیل؟ تلاش کنید برای رفع مشکل. مدل تهرانی مقدم یعنی این. تا مردم آسیب نبینند.
صنعت یعنی درآمد مردم. دولت یعنی خدمت به مردم. این دو که تعطیل شود، چه کسی باید مشکل مردم را رفع کند؟
باور کنیم که برنامهای طولانی اجرا شده که به اینجا برسیم. که کشاورزی تعطیل شود تا خودکفا نباشیم (به بهانه خشکسالی) تا برق تولید نشود که صنعت نداشته باشیم (به بهانه خشکسالی)، که کالا گران شود تا مردم نتوانند زندگی کنند (به بهانه قاچاق و رانت و فساد). روبروی برنامه تاریخی و گسترده، باید برنامهریزی استراتژیک و عمیق داشته باشیم.
باید پازل طراحی شده را بشناسیم.
در غیر این صورت شکست میخوریم.
برنامه نفوذ در اقتصاد، کشاورزی، انرژی و ... جدی است و باید جدی گرفته شود.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⚡درسهای زغال...
غربیها توافق پاریس را با این پیشفرض پخت و پز کردند که کشورهای صنعتی دیگر از وابستگی به سوختهای فسیلی رها شدهاند؛ و اقتضای تداوم استعمار است که نباید اجازه داد سوخت فسیلی موتور پیشرفت دیگران را حرکت دهد. اما به محض اینکه مشخص شد محاسبات اولیهشان برای عبور از سوختهای فسیلی اشتباه بوده و نتوانستهاند انرژیهای تجدیدپذیر را به اندازه رشد تقاضای انرژی تولید کنند، همه فلسفههایی که درباره گرم شدن زمین و رفتن برخی کشورها به زیر آب و انقراض گونه انسان و... بافته بودند، وحشیانه و بیملاحظه کنار گذاشتند و سراغ آلودهکنندهترین سوخت فسیلی یعنی زغالسنگ رفتند و به ریش همه آنانکه برای نجات زمین! استحمار شده و موتور پیشرفتشان را خاموش کرده بودند، خندیدند.
تجارت آزاد هم همین است. غربیها با حمایت از تولید داخلی به بام پیشرفت رسیدند و وقتی ماشینشان (خرشان؟!) از پل گذشت و یقین پیدا کردند که کسی را در جهان یارای رقابت با آنها نیست و به سادگی میتوانند رقبای ضعیف و نوپا را از دور خارج کرده و بازارهای جهان را تصرف کنند، گفتند حمایتگرایی خیلی خطای بزرگی بود که ما مرتکب شدیم و دیگران این خطا را نباید تکرار کنند و مرزها را باید برداشت و تجارت را آزاد کرد که رفاه همه ملتها اینگونه حداکثر میشود و اصلا ریشه جنگ در حمایت از تولید داخلی است و تجارت آزاد شاهکلید صلح بینالمللی است! این بود که آموزههای علم اقتصاد را بر اساس این آرمان بازنویسی کردند و تبدیل به #جریان_اصلی اش کردند و حتی وفق این آموزهها اقتصاددان تربیت کردند و راهی همان کشورهایی کردند که تحریمشان کردهاند و حتی اجازه صادرات یک قطعه! به اقتصاد آنها را نمیدهند و با هر متخلفی از این تحریم، چون جنایتکار جنگی برخورد میکنند. اما همینکه دیگرانی از میان مستعمرات سابق به قدرت رقابت رسیدند و توانستند در بازار اینها حضوری موثر بیابند و تولید ملی اینها را تهدید کردند، وحشیانه و بیملاحظه حمایتهای تعرفهای و غیرتعرفهای را از سر گرفتند و به ریش همه آنانکه در نتیجه تزویر اینها، "حداکثرسازی رفاه جهانیان و صلح بینالمللی با تجارت آزاد" آرمانشان شده بود و تولید ملیشان را در پای این آرمان ذبح کرده بودند، قاه قاه خندیدند.
ننگ بر شاه سلطانحسینهای تاریخ که بیتوجه به تجربه غرب، تسلیم تجویز غرب میشوند و خنجر آرمانها و ارزشهای استعمارگر را بر قلب پیشرفت کشورشان فرو میکنند؛ و میان این شاهسلطانحسینها که تسلیم تزویر میشوند، با آن شاهسلطانحسین که تسلیم زور شمشیر شد، شاید آن یکی شرف داشته باشد.
@syjebraily
⚡سود روزانه این تحول را محاسبه کنید!
حرکت نخستین قطار باری بینالمللی از مبدا چین به ایران که زمان لازم برای انتقال کالا را ۲۰روز کاهش میدهد، یک دستاورد مهم و از نتایج راهبرد نگاه به شرق است؛ راهبردی اقتصادی که لیبرالهای ایرانی -از فرط نگاه ایدئولوژیک به رابطه با غرب- تلاش کردند ایدئولوژیکش بنامند. تعلق ایدئولوژیک جریان لیبرال به رابطه با غرب و متمرکز ساختن همه ظرفیت سیاست خارجی برای ایجاد رضایت در دولتهای غربی در حوزههای مختلف - از هستهای تا حقوق بشر و منطقه- نه منجر به رضایت غربیها شده و نه حاصلی اقتصادی داشته است؛ بلکه باید گفت هم زیان و هم عدمالنفع فراوان تجربه کردهایم.
زیان میلیونها دلاری و چند صدمیلیون دلاری که هر روز از زبان عناصر سیاسی جریان لیبرال بابت تاخیر در اجرای برجام بیان میشد، واقعی نبود؛ و اجرای برجام و بیحاصلی آن، توهم بودن این سخنان را آشکار ساخت. زیان واقعی، چشم بستن و بلکه دست رد زدن بر ظرفیتهای شرق بود که امروز میبینیم میتوانست چه دستاوردهایی را برای کشور رقم زند. درباره آثار این تبادل ریلی کالا و کاهش زمانی قابل توجه انتقال بار، اهل تجارت باید نظر دهند و فوایدش را بیان کنند؛ اینک باید سود روزانه این تحول را محاسبه کرد.
اما آنچه از نظر راهبردی حائز اهمیت است، آشکار شدن ثمرات راهبرد نگاه به شرق است که رهبر حکیم انقلاب اسلامی سالهاست بر آن تاکید دارند و روی زمین مانده است.
@syjebraily
بسم الله الرحمن الرحیم
#کتاب_رشد
یادداشتی از دکتر مصباحالهدی باقری کنی
اقتصاد علم نما..؟!
⏪ استاد بزرگوار #دکتر_درخشان بعد از سالها تلاش، کتاب *فریب بزرگ ؛ علم اقتصاد یا اقتصاد علم نما* را تمام کردند.کتابی که از آغاز با این عهد دنبال شد که *تقدیم به حضرت #آیت_الله_باقری_کنی (حفظهالله) شود. ایشان در مقدمه کتاب مینویسند:
*موضوع اين كتاب بررسي نقادانهای از منشأ #علم_اقتصاد_جديد است. در اين بررسی رويكرد تاريخی را اتخاذ كردهايم. اكثريت #اقتصاددانان_معاصر بر اين عقيدهاند كه اقتصادِ جديد ساحتی علمی است بدين دليل كه روش تحليلی بهكار رفته در آن بهواقع رياضی است. از اينرو به منشأ و ماهيت #رويكرد_رياضی به اقتصاد پرداختهايم زيرا كه از اهميت نظری بسيار بالايي برخوردار است. اين رويكرد مبتني بر مفاهيم و روابط اقتصاديی انتزاعی است كه فقط براي بهكارگيری رياضيات مناسباند. ما بر اين عقيدهايم كه رويكرد رياضی موجب شده است كه ظرفيت علم اقتصاد در توضيح و رويارويی با مسائل اقتصادی در دنيای واقعی محدود شود در حالي كه اين مسائل برای #سياستگذاران_اقتصادی از اهميت بسيار زيادی برخوردار است.
نشان دادهايم آنچه از رويكرد رياضی به اقتصاد حاصل شده است چيزی جز « #اقتصادِ_علم_نما » نيست كه امروزه به علم اقتصاد جديد معروف است. اقتصادِ علمنما فريب بزرگی است زيرا كه چهرۀ زشت #سرمايه_داری را در پشت نقاب زيبای «اقتصادِ علمی» كه ادعا میشود مستقل از ارزشهاست پنهان میكند. اقتصاددانان سرمايهداريی معاصر چنين میپندارند كه اقتصاد علم است زيرا كه ماهيتِ رياضی دارد. چنين باوری وجود رابطۀ متقابل بين اقتصاد و #نظام_ارزش_های_اخلاقی را نفی میكند در حالی كه چنين رابطهای در واقعيت وجود دارد.
💠 #اقتصاد_اسلامی بر #ارزش_های_الهی برای فرد و جامعه مبتنی است و لذا اقتصادِ علمنما موانع بزرگی را در مسير كشف اين نظام ايجاد كرده است. در اين كتاب توضيح دادهايم كه علم اقتصاد متعارف موجب شده است كه توانمندی و گسترۀ درك ما از #رويكرد_های_ارزش_بنيان به تحليلهای اقتصادی محدود شود. نخستين گام اساسی در ساختن چارچوبي مستحكم برای فرآيندهای نظريهپردازی و سياستگذاری در اقتصاد اسلامی توجه به همين حقيقت است.
✳️اين كتاب را در درجۀ اول براي دانشپژوهانی نگاشتهايم كه قصد دارند #پژوهش_در_اقتصاد_اسلامی را ارتقاء بخشند. هدف #رويكرد_اسلامی به #علوم_انسانی اين است كه ابعاد مختلف حيات بشری مشتمل بر امور اقتصادی و سياسی و اجتماعی و فرهنگی را در چارچوب منسجمی كه مبتنی بر نظام ارزشهای اسلامی است يكپارچه كند...*
📢انشاءالله فردا سه شنبه هفتم تیرماه ساعت یازده و نیم قبل از ظهر نسخه اولیه این کتاب *رونمائی* میشود.استاد تمایل قلبیشان بر رونمائی از این اثر در مرکز رشد بوده است.لذا دوستانی که تمایل به حضور در این جلسه دارند، یا به دفتر مرکز رشد (آقا میثم اخلاقی عزیز) اعلام کنند یا به شماره 09333063762 پیامک کنند تا متناسب با تعداد حضار،در خصوص مکان تصمیمگیری و اطلاع رسانی شود.
#امروز_رشد
#مسیر_رشد
#استاد_هادی
#مکتب_رشد
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق علیهالسلام
@syjebraily
گفتاری مهم از دکتر محمدجواد ایروانی| طرح بانکداری مجلس یعنی اغتشاش/ بانکها مدعی شدند و زیر بار نظارت بانک مرکزی نمیروند
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1401/04/06/2735025/
🖊بازخوانی| وزارت بازرگانی، آری یا خیر؟!
⚠️ این توضیح ضروری را خدمت ابوجهلها و ابنالوقتها عارضم که این مطلب سال۹۶ و در اعتراض به تلاش دولت وقت برای تشکیل وزارت بازرگانی نوشته شده است!
مساله تجارت خارجی ما را احیای وزارت بازرگانی حل نخواهد کرد؛ چنانکه ادغام آن حل نکرد. هدف اصلی دستگاه تجارت خارجی مانند هر نهاد اقتصادی دیگر باید تقویت تولید ملی با ابزار تضمین و تامین بازار باشد. به این معنی که از یک سو از بازار داخلی برای تولید داخلی صیانت کند و از سوی دیگر، متولی شکلدهی به بازارهای جدید یا گسترش جغرافیایی بازار برای تولید داخلی باشد. حال وقتی ۸۰۰ قلم کالا شناسایی میشود که تولید داخلی آنها وجود دارد و باید واردات آنها ممنوع شود اما هیات دولت با این امر مخالفت میکند، چه تفاوتی دارد که این لیست ۸۰۰ قلمی را وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه کرده باشد یا وزارت بازرگانی؟! از سوی دیگر، یک نگرانی بسیار مهم درباره تشکیل این وزارتخانه وجود دارد و آن احتمال برنامهریزی دولت برای اجرای گسترده سیاست آزادسازی تجاری و حذف موانع گمرکی برای تسهیل واردات است. هدف از تشکیل وزارت بازرگانی، حذف مقاومتهای ناشی از دغدغههای تولید ملی از پیش پای واردات است. وزارت صنعت و معدن که با تولید سر و کار دارد، یک گرایش طبیعی برای صیانت از تولید داخلی برابر آسیبهای ناشی از واردات کالای خارجی دارد که با تفکیک وظیفه بازرگانی و تشکیل یک نهاد دیگر، نهاد متولی تجارت این گرایش و دغدغه را نخواهد داشت. سابقه و کارنامه وزارت بازرگانی به ما میگوید این نهاد بیشتر متولی واردات بوده است تا صادرات. بهترین نهاد برای سازماندهی به وضعیت تجارت خارجی، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است که میتواند دستگاهها و وزارتخانهها را در جهت تقویت تولید داخلی از نظر تضمین و تامین بازار و کنترل کیفیت صادرات و واردات هماهنگ کند. بهترین دستگاه متولی برای گسترش بازار نیز وزارت امور خارجه است که در تمام کشورها دارای نمایندگی است و میتواند از ویژگیهای بازار هدف، شناخت دقیقی به دست آورده و میان ظرفیت بازار خارجی و توان تولید داخلی پیوند بزند. این مهم نه با تمرکز وظیفه تجارت در یک دستگاه به دست خواهد آمد و نه با توزیع وظیفه. دستگاههای متولی تولید و تجارت، با هدف تضمین و تامین بازار برای تولید داخلی باید هماهنگ عمل کنند. وزارتخانههای صنعت و معدن و کشاورزی، برای شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای داخلی و تدوین استانداردهای صادراتی و دستگاه سیاست خارجی برای شناسایی ظرفیتهای بازار، میتوانند نقش مناسبی ایفا کنند. مساله بسیار مهم دیگر بحث نقلوانتقالات مالی است که پای بانک مرکزی را نیز به میان میکشد و با منطق موجود، باید درباره تفکیک یا ادغام وظیفه نقل و انتقالات مالی در بانک مرکزی یا دستگاههای دیگر نیز بحث کرد! اما مساله اصلی، نه ادغام و تفکیک که هماهنگ و همسو شدن این دستگاهها برای یک هدف مورد اجماع(تامین و تضمین بازار برای تولید داخلی) است که باید در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی این امر انجام شود. پیشنهاد مشخص ما این است که وظیفه کنترل واردات در وزارت صنعت و معدن باقی بماند، توسعه صادرات در معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه دنبال شود و هماهنگی و سیاستگذاری تجاری در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و با مشارکت همه دستگاههای دخیل از جمله بانک مرکزی انجام شود. بارها گفتهایم که مسائل کشور فرابخشیاند، بخشیتر و تخصصی کردن امور، نیاز به افزایش قدرت هماهنگی فرابخشی را افزایش میدهد؛ مسئلهای که در حال حاضر بزرگترین ضعف دولت ماست! این تصور که خیال کنیم یک وزارت بازرگانی تاسیس میکنیم و میتواند بدون همکاری سایر بخشها مسئله بازرگانی کشور را حل کند، یک توهم محض است.
"سید یاسر جبرائیلی"
@syjebraily
⚡دعوت نئولیبرالهای وطنی به یک چالش تاریخی
🔆از آنجائیکه؛
۱- به حکم مرجع تقلیدتان میلتون فریدمن، تورم را "همیشه و همه جا" یک "پدیده پولی" میدانید.
۲- استقراض مستقیم دولت از بانک مرکزی را علتالعلل افزایش رشد پایه پولی و تورم معرفی میکنید.
۳- مهمترین علت افزایش نرخ ارز را نیز حجم نقدینگی معرفی میکنید.
۴- مدعی هستید علم اقتصاد با محاسبات ریاضی میتواند به صورت دقیق، پدیدهها را پیشبینی کند؛
🔆با توجه به اینکه؛
۱- دولت فعلی حتی یک ریال از بانک مرکزی استقراض نکرد.
۲- افزایش پایه پولی در ۷ماه دولت فعلی نسبت به ۷ماه آخر دولت قبل ۴۲٪ کمتر شد و اصلا حجم نقدینگی هم کاهش یافت.
۳- دولت به توصیه شما ارز ۴۲۰۰ را حذف کرد و از محل پایه پولی منابع این ارز را تامین نکرد.
🔆با محاسبات دقیق ریاضی نشان دهید؛
۱- نرخ تورم در سال جاری نسبت به سال قبل چند درصد کاهش یافته و دقیقا چقدر خواهد بود؟
۲-رشد نرخ ارز در ۱۴۰۱ نسبت به ۹۹ -که پایه پولی و نقدینگی به دلیل استقراض دولت از بانک مرکزی و تامین منابع مالی ۴۲۰۰ فزاینده بود- چقدر کاهش خواهد یافت؟
۳- شما بر اساس محاسبات علمی مدعی شده بودید تورم ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تنها هفت درصد است. علت تورم نجومی خردادماه چیست؟
@syjebraily
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
Page 01, 08.pdf
664.2K
نسخه pdf سرمقاله روزنامه فرهیختگان با عنوان "تعدیل اردوغان با لیر چه کرد؟"
در این مقاله تفصیلی آثار اجرای سیاستهای اقتصادی نئولیبرال روی اقتصاد ترکیه واکاوی شده است.
@syjebraily
گاردین: امروز دیگر سوال این نیست که آیا آمریکا گرفتار جنگ داخلی خواهد شد یا خیر. مسئله این است که جبههبندی این جنگ چگونه بوده و چه کسی غلبه خواهد کرد| هیچ یک از طرفین به سادگی پیروز نخواهند شد. اما یک واقعیت روشن است: جنگ آغاز شده است...
@syjebraily
رئیسجمهور آمریکا دستور داده که قیمت بنزین توزیعی باید تابعی از هزینه صرف شده برای آن باشد، نه تابع مکانیسم بازار و عرضه و تقاضا.
به عبارت دیگر، او در حال قیمتگذاری دستوری است. این علم اقتصاد در کدام دانشگاه آمریکایی تدریس میشود که کاخ سفید بر اساس آن سیاستگذاری میکند؟
#بچه_های_شیکاگو
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
از آنجاکه تجویزهای علمی مرجع تصمیمهای سیاسی میشود، سکولاریسم علمی لاجرم به سکولاریسم سیاسی میانجامد؛ لذا نمیتوان مدعی امتزاج ساحات دین و سیاست بود، اما علم را از دین جدا کرد. همچنانکه در سیاست، دین است که جهت را تعیین و مسئله را تعریف و حدود را مشخص میکند، در علم نیز باید...
۹ ماه بعد از اجرای برجام آقای روحانی در سازمان ملل رسما از تعلل آمریکا در اجرای تعهدش گلایه کرد و روشن ساخت دستاورد ایران همان "تقریبا هیچ" است. برجام یک هدف نیست که تحصیل آن موضوعیت داشته باشد. وسیلهای است که باید منافع اقتصادی روشن و پایدار ایجاد کند؛ اگر نکرد، خسارت محض است.
"سید یاسر جبرائیلی"
@syjebraily