🔹امروز، ایران از طوفان تحریم عبور کرده و آنانکه مصائب کنونی مردم را به سیاست خارجی نسبت میدهند، کاسبان واقعی این آدرس غلط هستند. ریشه مشکلات کنونی، احتکار و گرانسازی ارز و سپس فروش مواد اولیه با ارز گران است. #نئولیبرالیسم، رابینهودیسم معکوس است.
@syjebraily
🔹پس از مردمیسازی! یارانهها در اردیبهشت ۱۴۰۱، هر ماه تورم دهک اول (فقیرترین دهک جامعه) از تورم دهک دهم (پولدارترین دهک جامعه) بیشتر شده است به طوری که در بهمن ماه ۱۴۰۱ تورم دهک اول ۵۵ و تورم دهک دهم ۴۵ درصد بوده است. یعنی تورم فقرا ۱۰ درصد بیشتر از ثروتمندان بوده است| مرکز آمار
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
🔹تصور بفرمایید در جامعهای که سالهای سال بام تا شام این گزاره را از رسانههای کوچک و بزرگ شنیده که "علتالعلل تورم نقدینگی است"، درباره راهکارهای مهار تورم #رفراندوم برگزار کنیم. نتیجه قطعا به نفع کاسبان ارز گران خواهد بود که میلیاردها برای جا انداختن این آدرس غلط هزینه کردهاند.
@syjebraily
در دورهای که بانیان جهانیسازی و واضعان قواعد آن، در حال بازگشت به درون مرزها هستند و دولتها با اعطای یارانههای هنگفت، به مدد صنایع ملی آمدهاند، در ایران نه تنها تولید یارانه نمیگیرد، بلکه مواد اولیه ایرانی نیز به نرخ جهانی ضربدر دلار جعلی به تولیدکننده ایرانی فروخته میشود.
@syjebraily
✨اثر نرخ ارز بر تورم
📃امروز یادداشتی عالمانه دیدم از دکتر محمدعلی براتی. با ایشان توفیق آشنایی ندارم. لکن حرف حساب زدهاند و نوشتهشان تحسین برانگیز است. حتما بخوانید.
🔹متاسفانه این باور نادرست در میان کارشناسان اقتصادی وجود دارد که تورم بالای اقتصاد ایران را به گردن رشد نقدینگی میاندازند. این باور برگرفته از یک معادله ریاضی انتزاعی و ساده کتابهای درسی سالهای اول دوره کارشناسی اقتصاد است.
🔹سیاستهای مالیاتی و پولی در ایران و کشورهای نفتی نقش بسیار ضعیفتری در نوسانات کوتاهمدت و میانمدت تورم دارند.
🔹بالاتر بودن همبستگی نرخ تورم با وقفههای رشد نرخ ارز در مقایسه با همبستگی رشد نرخ ارز با وقفههای تورم، نشان میدهد رابطه علیت از نرخ ارز به تورم است و با مقایسه مشابه برای نرخ رشد نقدینگی ملاحظه میشود که تورم است که رشد نقدینگی را موجب میشود.
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%86-52/3959841-%D8%A7%D8%AB%D8%B1-%D9%86%D8%B1%D8%AE-%D8%A7%D8%B1%D8%B2-%D8%A8%D8%B1-%D8%AA%D9%88%D8%B1%D9%85
نتجیه اجرای سیاستهای نئولیبرال، جهانی است که درآمد کل آن بیش از هر زمان دیگری است، اما نابرابری تشدید شده است. در بسیاری از کشورها یک طبقه کوچک الیگارش ظهور کرد که میتوانست از منابع مالی خود برای تاثیرگذاری بر قدرت سیاسی از طریق لابیگری و خرید قدرت رسانه استفاده کند
"فوکویاما"
هدایت شده از اندیشکده قصد
#گزارش_تصویری
📌 جلسه هماندیشی اساتید اقتصاد اسلامی
💠 اندیشکده قصد
💡 @qasdway