این گزارش صدا و سیما علیه سیاست تثبیت و محمدرضا فرزین حقیقتا حیرتانگیز است. جالب اینکه بعد از اینهمه رطب و یابس که میبافند، در انتها میگویند برای برخی اقلام نرخ ۲۸۵۰۰ را حفظ کردیم تا تورم نشود! اگر رانت بود و دست ملت نمیرسید، چرا این چند قلم حفظ شد؟
https://telewebion.com/episode/0x87a5722
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
ما طوری رهاسازی بنگاهها و جهانی سازی قیمتها را انجام داده ایم که اختیار سیاستهای مالی و پولی سالهاست دیگر در دست دولت نیست بلکه در اختیار مالکان جدید بنگاهها و بانکهای خصوصی که در پشت صحنه دست در دست هم دارند، می باشد. چاره ای نیندیشیم در چاره اندیشی آنها به دام خواهیم افتاد!
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 اندر حکایت پتروکراسی!
🔹فردا استاد دانشگاه مملکت، سرکلاس یا جلوی دوربین، ژست میگیرد: چرا باید قیمت این آبمعدنی نیملیتری، بیشتر از یک لیتر بنزین باشد؟ چرا سرمایهی مملکت(بنزین) را حراج میکنیم؟ دانشجو میپرسد چاره چیست؟ نگاهی به افق کرده و میگوید: نرخ #بنزین باید افزایش یابد تا به فوب خلیجفارس برسیم!
🔸آیا او نمیداند یا کتمان میکند که افزایش قیمت آب معدنی بخاطر افزایش قیمت محصولات پتروشیمی، آن هم به دلار روز است نه بخاطر نیم لیتر آب؟! پس چرا از یک طرف افزایش نرخ دلار را تجویز میکند، از طرفی خوراک گازی ارزان به پتروشیمیها را با فرمولهای دِمُدهی اقتصاد متعارف کلاسیک، اثبات میکند و از طرفی دیگر هم پیشنهاد افزایش نرخ بنزین را میدهد؟ این چرخه کی قرار است متوقف شود؟
🔹تا کی قرار است پتروشیمیها، پتروپالایشگاهها و فولادیها، مواد اولیه را رایگان یا به ریالِ ارزان دریافت کنند اما محصولات خود را به دلار روز، به تولیدکنندگان داخلی بدهند و از مالیات هم معاف بشوند؟! کدام دولت لیبرال در جهان این کار را میکند؟
🔸نامه برخی افراد بعنوان روزنامهنگار اقتصادی به محمد #مخبر معاون اول دولت، در حمایت از کاهش نرخ خوراک اولیه پتروشیمیها و افزایش نرخ محصولات آنها هم در نوع خود جالب بود! چرا به مخبر؟ نوشتهاند که آفرین همین مسیر را ادامه دهید و اسیر پوپولیسم نشوید!
🔹کاش روزی اسناد حمایت مالی پتروشیمیها از برخی روزنامههای اقتصادی، در قالب آگهی و رپورتاژ شفاف شود.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
وقتی مواد اولیه گران شد،
هزینه تمامشده تولید بالا میرود،
قیمت نهایی افزایش مییابد،
گرانیها قدرت خرید مردم و دولت را کاهش میدهد،
تولید بازار خود را از دست میدهد،
تولید تعطیل میشود،
مواد اولیه خام صادر میشود،
واردات جای تولید داخل را میگیرد...
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
پس از افزایش نرخ تسعیر (یعنی نرخ دلار که قیمت جهانی مواد اولیه در آن ضرب میشود) به ۳۷۵۰۰، قیمت هر کیلو استایرن بوتادین رابر که ماده اولیه تولید لاستیک است از ۴۹۶۰۰ تومان به ۵۸۶۰۰ تومان افزایش یافته است.
این مطالب را برای دوست و آشنا نقل کنید تا فردا که آن راننده سواری و باری که با قیمت افزایش یافته لاستیک مواجه شد، ناسزایش را به نظام و رهبری ندهد، تصور نکند این گرانی نتیجه مقاومت ما در برابر آمریکاست، خیال نکند نظام از جیب او کسر میکند و در سوریه و لبنان هزینه میکند. بگویید ریشه گرانیها کجاست...
بگوئید که پتروشیمیها و بورسبازها و کارشناسنماهای وابستهشان لابی کردند و فشار آوردند و چنین شد.
@syjebraily
حسن روحانی در اواخر عمر دولتش، ساعتی در وزارت اقتصاد به نصیحت پرداخت و در آن جلسه، جملهای به یادگار گذاشت که به نظرم مهمترین و درخشانترین و موثرترین جمله یک رئیسجمهور در طول تاریخ پس از جنگ درباره اقتصاد است: اقتصاد کتاب نیست.
نمیتوان و نباید از روی جدول و نمودار و آمار اقتصاد کشور را تحلیل کرد و برایش نسخه پیچید. نباید اجازه داد افراد از پشت میز دانشگاه به پشت میز مدیریت عروج کنند و تا آزمون جامعشان را دادند و از رسالهشان دفاع کردند، ردای اقتصاددانی بپوشند و برای کشور سیاست بنویسند.
اقتصاد نه کتاب است، نه ماشین حساب. مراودات پیچیده انسانی و معادلات پیچیدهتر سیاسی و مناسبات هولناک قدرت و ثروت را کنار گذاشتن و با استناد به چند قلم نمودار و آمار، تحلیل اقتصادی ارائه دادن، اشکالی ندارد. اما برای سرگرمی خوب است، نه سیاستورزی و اداره کشور...
@syjebraily
🌟آثار تورمی افزایش نرخ تسعیر
از یک مرجع معتبر خواستم درباره ادعاهای برادر خوشنیتمان آقای خاندوزی مبنی بر اینکه ۱-قیمت نهایی محصولات پتروشیمی با دلار ۳۷۵۰۰ معامله میشد و ۲-قیمتها پس از افزایش نرخ تسعیر تغییر نخواهد کرد، گزارشی بدهند. هر دو ادعا مستندا رد شد.
گزارش اول میگوید در هفته اول شهریور(پیش از گرانسازی) ۷۷٪ محصولات پتروشیمی با دلار زیر ۳۷۵۰۰ معامله شده است. یعنی باوجود رقابت با قیمت پایه ۲۸۵۰۰، نرخ نهایی زیر رقم ۳۷۵۰۰ بوده است. بهعبارت دیگر، پس از ابلاغیهای که آقای خاندوزی با مشارکت ذینفعان(به تصریح خودشان) انجام دادهاند، قیمت ۷۷٪ محصولات افزایش یافت.
گزارش دوم مستندا ادعای عدم تغییر قیمت نهایی محصولات را رد، و افزایش را تایید میکند. در ادامه چند نمونه مقایسهای (قبل و بعد از افزایش نرخ تسعیر) را با هم مرور کنیم.
۱- اکریلو نیتریل بوتادین استایرن
این ماده در بدنه لوازم خانگی نظیر جاروبرقی، یخچال، لباسشویی؛ قطعات خودرو نظیر پانلهای ابزار، اجزای داشبورد، آستر و دستگیره درب و... کاربرد دارد.
سه شنبه ۷ شهریور بیشترین قیمت هرکیلوگرم: ۴۸۹۰۰ تومان
سه شنبه ۱۴ شهریور: ۵۷۴۰۰ تومان
۲- استایرن بوتادین رابر
این محصول، ماده اصلی تولید لاستیک خودرو است.
سه شنبه ۷ شهریور بیشترین قیمت هرکیلوگرم: ۴۹۷۰۰ تومان
سه شنبه ۱۴ شهریور: ۵۸۷۰۰ تومان
۳- پلی اتیلن اکستروژن
این ماده در تولید لولههای گاز، آب، فاضلاب، زهکشی، محافظ کابل و... استفاده میشود.
سه شنبه ۷ شهریور بیشترین قیمت هرکیلوگرم: ۳۱ هزار تومان
سه شنبه ۱۴ شهریور: ۳۹ هزار تومان
۴- پلی اتیلن سبک خطی
این ماده در تولید نایلون و نایلکس، نایلون کشاورزی و لولههای پلی اتیلن کاربرد دارد.
سه شنبه ۷ شهریور بیشترین قیمت هرکیلوگرم: ۳۰۲۰۰ تومان
سه شنبه ۱۴ شهریور: ۳۵۷۰۰ تومان
۵- پلی اتیلن سبک تزریقی:
این مادره در ظروف بستهبندی مواد غذایی، قوطیهای نگهدارنده، داروها، انواع لوازم پلاستیکی آشپزخانه، انواع اسباببازی و... کاربرد دارد.
سه شنبه ۷ شهریور بیشترین قیمت هرکیلوگرم: ۳۴۴۰۰ تومان
سه شنبه ۱۴ شهریور: ۳۷۸۰۰ تومان
۶- پلی اتیلن سنگین بادی:
این ماده در تولید لوازم ایمنی، مخازن آب، اسباب بازی، لوله و اتصالات، قطعات پلاستیکی و... کاربرد دارد.
سه شنبه ۷ شهریور بیشترین قیمت هرکیلوگرم: ۲۵۸۰۰ تومان
سه شنبه ۱۴ شهریور: ۳۳۴۰۰ تومان
چنانکه ملاحظه میفرمایید، قیمت نهایی همه موارد افزایشی بوده است. یکی از استدلالهای مضحکی که میشود این است که محصول نهایی با دلار ۶۰ تومان دست ملت میرسیده است. سوال اینجاست که فرضا این ادعای غلط، درست باشد؛ وقتی ما عرضه مدیریت قیمت نهایی را نداریم، الان چه تضمینی هست که با افزایش ۳۰ درصدی قیمت مواد اولیه، محصول نهایی با دلار ۸۰ تومان دست مصرفکننده نرسد؟
اینکه ما در روی زمین، قیمتها را افزایش دهیم و شوک تورمی ایجاد کنیم و بازار آرامش یافته را ملتهب کنیم و فردا تورم را به انتظارات و تحریم و فتنه و... نسبت دهیم، نامش هرچه باشد، مدیریت اقتصاد نیست.
البته که با این اقدام آقای خاندوزی، پتروشیمیها و بورسبازها سرمست و خوشحالند و ایشان میتواند بورس سبزپوش را بهعنوان کارنامه موفق خود ارائه کند. لکن باید مسئولیت تورم ناشی از این اقدام را نیز مسئولانه بپذیرد.
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
🔹سهشنبه شب خبر ۲۱: سیاست تثبیت ارز شکست خورد و موجب رانت شد.
🔹پنجشنبه ظهر خبر ۱۴: سیاست تثبیت ارز با موفقیت اجرا شد، کارساز بوده و موجب ثبات بازار شد.
همچنانکه نوکر بادنجان نیستیم، نوکر تثبیت هم نیستیم. شما بفرمایید میگوییم بد است، باز شما بفرمایید میگوییم خوب است. هر طور شما صلاح بدانید استدلال علمی برایش جور میکنیم.
این وضع آشفته علم، مرا یاد قطعهای از کتاب انسان نوشته مرحوم دکتر شریعتی انداخت که برایتان خلاصهاش میکنم:
آخر شاهنامهای که امروز شاهد آنیم، ثمره حماسه شومی است که فرنسیس بیکن برای علم جدید، در جنگ با مذهب سرود: "علم باید دغدغه یافتن حقیقت را کنار بگذارد و از این پس تنها در جستجوی قدرت باشد".
علم از هنگامی که از حقیقتپرستی به قدرتپرستی رو کرد و از حرم خدا جدا شد و متعه بورژوازی گشت، عفت و قداست و حرمت دیرینش را از دست داد و روسپی و وقیح و لاابالی و بیرحم و بیایمان شد.
عصری پدید آمده که علم خاتم سلیمانی در انگشت کرده و فلک را سقف میشکافد و پا بر فرقدان مینهد و بر باد مینشیند و بر ماه حکم میراند، اما در بازار سوداگران، آسانتر از ذلیلترین کنیزان، به زر غالیه خرید و فروش میشود...
و چون تعصب با علم مغایر است و تعهد، آزادی علم را مقید میسازد و ایمان به بیطرفی علم خدشه میرساند و اخلاق، ارزشهای غیرعلمی و گرایشهای غیرمنطقی و ایدئالیستی است و اینها در پیشگاه علم که فقط به واقعیتها تکیه دارد بیارج است، برای عالم هیچ تفاوتی نمیکند که محل ماموریتش کاخ سفید باشد یا سرخ یا سیاه؛ که این رنگها، رنگهای ایدئولوژی است و امروز، ایدئولوژیها رنگی ندارند و عصر ما عصر تکنولوژی است...
دیروز که ما قرنها از دروازه این تمدن بزرگ به دور بودیم، چهره علم قداستی داشت که وحشیترین سلاطین خونخوار نیز چون هارون و طغرل بیک و ناصرالدین شاه به خاطر تظاهر به ارزشهای حاکم بر زمان و جا افتاده در روح جامعه و افکار عمومی و تثبیت شده در فرهنگ و ایمان مردم، به خانه عالم میرفت، بر نمد و بوریای او زانو میزد و دستش را بوسه میداد.
و امروز فون براون مظهر علم بیتعهد و آزاد قرن ماست؛ قرن علم برای علم. بسیار طبیعی و معمول است که عالم تا در دانشگاه تولید میشود و بیرون میآید خود را به بازار عرضه میکند و بر حسب قیمتی که در رابطه با تقاضا تعیین میشود خود را به فروش میرساند...
در وجدان حاکم بر عصر ما هیچ عیب و عاری ندارد که میبینیم علمای بزرگ عصر ما پس از آنکه در دانشگاه یا آزمایشگاه یا پشت میز کار و مقام علمی و تحقیقی خویش درخشیدند، کارخانهای تجارتخانهای یا موسسه استعماری و کارتل و تراستی آنها را با پول میخرند و این چنین، عالمی که خود را به سرمایهدار میفروشد تا خادمش شود با همه تیزهوشی و نبوغ علمی، در عمق روحش کمترین احساس شرمی ندارد....
@syjebraily
هدایت شده از KHAMENEI.IR
26.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 ببینید | باید تورم را کاهش دهید
🎥 مجموعه تصویری #جهت؛ شماره ۴
☝نکتهای که رهبر انقلاب خطاب به دولت درباره کاهش تورم و کمک به معیشت مردم بیان کردند
📽 بسته تصویری جهت؛ مرور تصویری دیدارها و بُرشی کوتاه از مهمترین نکتهها و توصیههای رهبر انقلاب
💻 Farsi.Khamenei.ir
میگویند یکی از دلایل اینکه مارکسیسم در کشورهای مسلمان پا نگرفت، ضدیت آشکارش با مذهب بود. لیبرالیسم اما مزوّرانه مذهب را به رسمیت شناخت، اما آن را از مرجعیت بایدها و نبایدها انداخت. به همین دلیل است که نئولیبرالهای ریشدار و سربه سجودِ آیهخوان، برای اسلام سیاسی خطرناکترند.
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
شرکت تولیدی گاز لوله اطلاعیه زده و گفته از این به بعد پلی اتیلن اکستروژن رو که قبلاً کسی حاضر نبود 3
در مقابل این گرانیها با اعداد و ارقام مشخص و مستند، با یک سری اعداد کیلویی برای توجیه افزایش نرخ تسعیر مواجه هستیم: ۲ میلیارد دلار به جیب دلالان میرفت، یک میلیارد دلار قرار است ارز بیشتری برگردد...
این ارقام از کجا آمدهاند؟ چرا ۲.۱ میلیارد دلار نه؟ چرا ۹۵۰ میلیون دلار نه؟
رئیس جمهور: "ما بهدنبال خارج کردن کالاهای مورد نیاز مردم از دلاریزه شدن هستیم؛ به نحوی که قیمت ارز تاثیری بر زندگی مردم نداشته باشد".
مطمئنم انشاءالله این اصلاحات در این دولت و به دست شخص آیتالله رئیسی انجام خواهد گرفت. او دغدغه معیشت مردم را دارد و وامدار الیگارشی نیست.
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
وزارت اقتصاد: با افزایش نرخ ارز پتروشیمیها، جلوی انتقال رانت به دلالان را گرفتیم.
خوب، می توانستید با محدود کردن فروش به تولیدکنندگان واقعی و نظارت بر روند تولید در صنایع پایین دست، این رانت! که در واقع مزیت کشور است را در شبکه گستردهتری از تولید به گردش در بیاورید.
فقط صنایع بالادست تولید هستند؟
https://eitaa.com/DrRezaGholami
پاشینیان به صراحت گفته که ارمنستان حاضر است جادهای برای ارتباط آذربایجان-نخجوان ایجاد کند. این ارتباط همینک نیز از طریق ایران برقرار است. لذا مسئله اساسا ارتباط آذربایجان-نخجوان نیست. علیاف به دنبال قطع ارتباط ایران با قفقاز است و تهران هرگز چنین اجازهای نخواهد داد.
#زنگزور
@syjebraily
سخنگوی انجمن صنعت تایر: قیمت مواد اولیه برای تولیدکنندگان تایر ۳۵٪ افزایش پیدا کرده است. با تغییر #نرخ_تسعیر قیمت پایه محصولات پالایشی و پتروشیمی، ما با افزایش هزینهها روبرو هستیم. با روال فعلی نمیتوان افزایش تولید و عرضه محصولات را به موقع انجام داد.
https://tn.ai/2954806
هدایت شده از KHAMENEI.IR
4_6050985136193802725.mp3
12.89M
🎧 صوت کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم «سیستان و بلوچستان» و «خراسان جنوبی». ۱۴۰۲/۶/۲۰
🌷 #ایران_عزیز
💻 Farsi.Khamenei.ir
بررسی کارشناسی قدس از تبعات منفی افزایش ۳۲ درصدی نرخ ارز پایه محصولات پتروشیمی بر مهار تورم و رشد تولید
اقتصاد در دام تغییرات نرخ ارز پتروشیمی
https://qudsdaily.com/Newspaper/item/68004
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
دکترین گران سازها: اگر مردم را خیلی ناچیز در چیزی شریک (سهامدار) کنیم نه تنها برای گران کردن مقاومت نمیکنند، بلکه همراهی هم خواهند کرد.
طرح اختصاص سهمیه بنزین به افراد بجای خودرو، طرحی پوپولیستی با شعار عدالت است که چشم به توهم پولی مردم (درآمد پولی بالاتر در کوتاه مدت) دارد.
https://eitaa.com/DrRezaGholami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم گفتهاند "توتال آخرین اطلاعات مهم فاز ۱۱ را از ما گرفت و رفت". این گفته ایشان مرا یاد فرمایشی از مرحوم ترکان انداخت که اصرار داشت "ما به توتال اطلاعات ندادیم، آنها به ما اطلاعات دادند".
البته آقای زنگنه وزیر نفت دولت سابق هم تصریح کرده بود که با توتال سند رازداری امضا کرده و سپس اطلاعات فاز ۱۱ را به این شرکت داده است. منتهی مرحوم ترکان میگفت حقیر متوجه فرمایش آقای زنگنه نشدهام!
آقای زنگنه میگفت اگر توتال از این اطلاعات سوء استفاده کند، شکایت میکنیم...
@syjebraily