✨ دستاورد سیستم و دستاورد سیاستمدار
اخیرا بر سر افتتاح یک فرودگاه و یک خط آهن، بحثی در فضای مجازی میان برخی مدیران دولت آقای رئیسی و دولت آقای روحانی در گرفت. مدیران دولت آقای رئیسی، افتتاح این موارد را افتخار خود میشمردند و مدیران دولت آقای روحانی، عدد و رقم مینوشتند که چه میزان از این پروژهها در زمان دولت آقای روحانی انجام شده بود و چیزی به اتمام نمانده بود و...
اینکه یک دولتی پروژههای آغاز شده و پیش رفته در دولتهای سابق را به اتمام رسانده و افتتاح کند، چیز جدیدی نیست. همه دولتها هم افتتاحکننده پروژههایی هستند که سابقا آغاز شدهاند، هم کلنگزننده پروژههایی هستند که ممکن است تکمیل و افتتاح آن به دولت آینده موکول شود. چنانکه بسیاری از پروژههای عظیم (نظیر پارس جنوبی) که در دولت آقای روحانی افتتاح شد، حاصل میلیاردها دلار سرمایهگذاری در دولت آقای احمدینژاد بود.
در چنین شرایطی، این موفقیتها و دستاوردها باید به نام چه کسی ثبت شود؟!
پاسخ این پرسش را باید در تفکیک دو مبحث "دستاورد سیستم" و "دستاورد سیاستمدار" جستجو کرد.
نظام جمهوری اسلامی، در طول ۴۵ سال گذشته، روز به روز بر داشتههای قبلی خود افزوده است. هر دولتی آمده، بخشی از این مسیر را پیموده، آجری روی آجر گذاشته و این بنا را مرتفع کرده است. در طول این ۴.۵ دهه، زیرساختهایی ایجاد شده، توانمندیهایی تکوین یافته و ظرفیتهایی خلق شده که یک بستر و زمینه برای تاسیسها و اکتشافات و اختراعات و... است؛ شجره طیبه ای که پیوسته ثمر میدهد. وقتی یک کارخانهای تاسیس میشود، یا کشف علمی صورت میگیرد، در واقع برونداد سیستم است. خروجی آن زیرساختهایی است که دههها برایش زحمت کشیده شده است. این، دستاورد سیستم است.
اما پرسش اینجاست که چگونه این دستاوردهای سیستم را از دستاوردهای یک سیاستمدار تفکیک کرده و او را ارزیابی کنیم؟ پاسخ اینجاست که برای تفکیک دستاورد سیستم از دستاورد سیاستمدار، باید پروژههای اعلام شده سیاستمدار را، یا وعدههای او را ملاک ارزیابیاش قرار داد.
دستاوردی متعلق به سیاستمدار است که وعدهاش را داده باشد، پروژهای را برای تحقق آن وعده تعریف کرده باشد، پی در پی از پیشرفت آن پروژه و کامیابیها و حتی ناکامیهایش با مردم سخن گوید، مشکلاتش را بیان و راهکارهایش را تبیین نماید، مردم اجرای آن راهکارهای اعلامی سیاستمدار را توسط بدنه دولت مشاهده کنند و پیشرفت کار را ببینند. این دست پروژهها حتی اگر تا پایان عمر یک دولت به فرجام نرسد، روشن است که متعلق به کدام سیاستمدار است.
مبدع پروژههایی نظیر مسکن مهر یا سهام عدالت، آقای احمدی نژاد بود. این پروژهها مقداری در دولت خود وی پیش رفت، مقداری پس از پایان دولت وی. یا برجام، پروژه خاص منتسب به آقای روحانی بود. حتی اگر این پروژه در دولت آقای رئیسی به فرجام موفق میرسید، در کارنامه آقای روحانی ثبت میشد.
غرض اینکه مجادله بر سر تصاحب ثمره سیاسی این یا آن پروژه توسط این یا آن جریان، مجادله نابجایی است. آنچه ملاک داوری مردم و نخبگان درباره یک سیاستمدار است، نه کلنگزنیهای اوست، نه افتتاحهای او. چه، اینها پروژهها و دستاوردهای طبیعی سیستم هستند. هر چند ممکن است همت - و امکانات- افراد در پیشبرد پروژهها متفاوت باشد. اگر بناست جریانهای سیاسی بر سر کارنامه رقابت کنند، محل رقابت باید پروژههای اختصاصی سیاستمدارانشان باشد، نه دستاوردهای سیستم.
@syjebraily
معافیت از پیمانسپاری دو معنی دارد:
۱- مجوز گرانفروشی ارز را دارید
۲- حاکمیت چشم بر محل مصرف ارز شما میبندد و میتوانید ارز حاصل از صادرات خود را در هرجای عالم صرف هر مصرف دلخواهی بکنید.
@syjebraily
مسؤولان برای مردمند و خدمتگزار و مدیون و امانتدار آنها هستند. مردم، محورند. کسی که در نظام جمهوری اسلامی مسؤولیتی به دست میآورد، باید همه همّ و غمّش برای مردم باشد؛ هم برای دنیای مردم، هم برای مادیّت مردم، هم برای معنویّت مردم، هم برای ایجاد عدالت در میان مردم، هم برای احیای شأن انسانی مردم، هم برای آزادی مردم. اینها جزو وظایف اصلی حکومت است. البته وقتی میگوییم «مردم»، منظور همه طبقات مردمند؛ لیکن بدیهی است کسانی از مردم باید بیشتر مورد توجّه قرار گیرند که بیشتر مورد محرومیت قرار گرفتهاند؛ لذا امام دائماً روی طبقات محروم و پابرهنگان کشور تکیه میکردند. این فریب است که کسی ادعا کند برای مردم کار میکند؛ اما در عمل، کار او برای طبقات مرفّه باشد، نه برای طبقات مستضعف و محروم. نه اینکه نباید برای طبقات مرفّه کار کرد؛ آنها هم از حقوق عمومی کشور باید بهرهمند شوند؛ اما به آن کسی که محرومیت دارد و دستش از حقوق خود خالی مانده است، باید بیشترِ توجّه و همّت و تلاش را اختصاص داد. لذا امام به طور دائم بر حقوق مستضعفان و محرومان و پابرهنگان تکیه میکرد. عملاً هم در تمام مدت پیروزی انقلاب تا امروز و قبل از آن، کسانی که بیش از همه سینه سپر کردند، از نظام دفاع کردند، سختیهای نظام را به جان خریدند و در مقابل دشمنان ایستادند، طبقات محروم و پابرهنه و مستضعفان جامعه بودهاند. اینها باید بیش از دیگران مورد توجّه قرار گیرند| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
دقيقاً کدام تثبیت؟
وقتی دست کم 3 نرخ برای ارز وجود دارد، تثبیت چه معنی دارد؟
وقتی 10% صادرات خرد، کل صادرات فرش و... از پیمان سپاری ارزی معاف میشود، عملا نرخ ارز در بازار قاچاق هم رسمی شده است.
بانک مرکزی فقط در حال مدیریت بازار با چند درصد از ظرفیتش است. همین. تثبیت اجرا نشده.
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
دولت خوراک پالایشگاهها را نقدی با دریافت دلار به پالایشگاههای خصوصی بفروشد و با این منابع فرآورده های مورد نیاز را وارد کند. پالایشگاهها هم محصولات خود را با هر قیمت و در هر کجا که دوست دارند بفروشند. نتیجه اینکه دولت مازاد بودجه خواهد داشت و تورم هم حل خواهد شد.
پیشنهاد ارایه شده ششمین راه حلی است که مطرح کرده ام. نکته اش هم این است که با همین قوانین رایج قابل انجام است و دیگر نیازی به تغییر قوانین هم نیست.
بازی یارانه پنهان باید حذف شود!
@hemmatgholizadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا قله پیشرفت، یک گام بیشتر نمانده و آن، رهایی از شرّ نرمافزارهای تحمیلی غرب است| برشی از سخنرانی در رویداد عصر پیشرفت
✨به کانال دکتر سید یاسر جبرائیلی در ایتا بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/890109952Cc8072c06f8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جمهوری اسلامی نیامده است که ایران را آمریکا کند...
برشی از سخنرانی در رویداد عصر پیشرفت
@syjebraily
هدایت شده از قم | بلد امین
🔹همایش تخصصی با حضور دکتر سیدیاسر جبرائیلی در قم
🔻رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔻موضوع ایران و تحول در نظم جهان
⏰ زمان دوشنبه ۱۵ آبان ماه | ساعت ۹:۳۰
🔻مکان دانشگاه قم، دانشکده فنی و مهندسی،تالار شهید مصطفیاحمدیروشن
🔻شرکت در جلسه برای عموم دانشجویان دانشگاه های استان قم آزاد است
🔸بسیج دانشجویی دانشگاه قم
#مرگ_بر_آمریکا
☑️ با بَلَد امین رسانه اخبار تمدنی از قم با خبر شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/2907373602Cdee2e90031
رای لیستی در سال ۱۴۰۲ هیچ موضوعیتی ندارد. فلسفه رای لیستی، عدم امکان شناخت مستقیم افراد در گذشته و اعتماد ناگزیر به تهیهکنندگان لیست بود. یکی از برکات فضای مجازی، فراهم شدن امکان شناخت افراد است. مواضع و عملکرد افراد در مسائل گوناگون کاملا در دسترس و تکلیف رای دهنده، تحقیق است.
مجلس، عرصه سیاست است و عرصه سیاست، جای افراد ناشناخته نیست.
افراد یا عملکرد دارند، یا مواضع. کسی که در بزنگاههای مهم سیاسی سکوت اختیار کرده و به وظیفه سیاسی خود عمل نکرده است، حداقل شرایط لازم برای ورود به مجلس را ندارد.
انتخابات، محل انتخاب میان مواضع و جهتگیریهاست. آنکه سکوت اختیار کرده، اساسا از دایره انتخاب خارج است.
✨به کانال دکتر سید یاسر جبرائیلی در ایتا بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/890109952Cc8072c06f8
"مملکت مال حزبالهیهاست"، یک نمک روی زخم حزبالهیهاست. چه، از اساس یک گزاره خلاف واقع است و تنها کارکردش این بود که بر تراژدیهای حزباللهی بودن افزود...
@syjebraily
امروز صورتهای مالی شرکتهای خودروسازی را مرور میکردم. ایران خودرو در دوره مالی منتهی به 31 شهریور 1402 برای خرید مواد اولیه 89 همت هزینه کرده که در دوره مشابه سال قبل، این رقم 50 همت بوده است. یعنی ظرف یک سال، فقط هزینه مواد اولیه این خودروساز 78% افزایش یافته است.
افزایش تیراژ تولید حدود ۲۰ درصد بوده است.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در رویداد عصر پیشرفت، یکی از عزیزان حاضر در جلسه سوال کرد که چرا در سال ۹۸ از رای لیستی حمایت کردید؟
-اشتباه کردم...
✨البته مخالفان آن روز رای لیستی، ظاهرا امروز موافق شدهاند. چون احتمال میدهند این بار لیست آنها رای بیاورد! حقیر نه آن روز کاندیدا و ذینفع بودم، نه امروز هستم. تشخیص آن روزم حمایت از لیست واحد جبهه انقلاب در برابر رقیب بود، امروز آن تشخیص را ندارم. ادعای عصمت هم ندارم...
🔼 پرسش
⏺ و
🔽 پاسخ
اگر بنای مردم این است که به کسی که ممکن است اشتباه کند، اعتماد نکنند؛ و دنبال کسی هستند که یا هرگز اشتباه نمیکند، یا زیر بار اشتباه خود نمیرود و به اشتباه خود اعتراف نمیکند، حقیر آن فرد نیستم.
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
🔹همایش تخصصی با حضور دکتر سیدیاسر جبرائیلی در قم 🔻رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی مجمع تشخیص مصلح
هم اکنون | ایران و تحول در نظم جهان
دانشگاه قم
قم|بازدید از چند کارخانه تولید کفش
تولیدکنندگان از تاثیر شدید نرخ ارز بر قیمت مواد اولیه بهشدت متضرر و گلهمند بودند. یک تولیدکننده به درستی خسارات دلاریزه شدن قیمت مواد اولیه ایرانی را در چند کلمه خلاصه کرد: کاهش سود تولید، کاهش کیفیت تولید، کاهش قدرت رقابت تولید، فشار به مردم.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مملکت مال حزبالهیهاست، یک دروغ بزرگ است...
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حذف وزیران تولیدی از شورای پول و اعتبار، در جهت مقابله با تعارض منافع نیست، در جهت مقابله با توسعه کشور است.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نئولیبرالها با شعار حمایت از تولید و حمایت از بخش خصوصی، در حال نابود کردن بخش خصوصی و تولید هستند. نسخه نئولیبرال جهانیسازی قیمتها(بهنام مبارزه با رانت و فساد و قاچاق)، مواد اولیه ایرانی را برای تولیدکننده ایرانی گران کرده است. نسخه نئولیبرال افزایش نرخ سود بانکی (بهنام کنترل تورم)، هزینه تامین مالی تولیدکنندگان را بالا برده است. این دو رویکرد، هزینه تمام شده تولید را نجومی کرده و قدرت رقابت را از تولید ایرانی گرفته است. رویکرد سوم، یعنی نسخه نئولیبرال کاهش ارزش پول ملی(به نام توسعه صادرات) نیز قدرت خرید مردم را از بین برده و بازار ایرانی را از تولید ایرانی سلب کرده است.
نتیجه طبیعی این سیاستها، نابودی تولید و نابودی بازار، و نهایتا خامفروش شدن کشور است.
میگویند کجای اقتصاد ایران نئولیبرال است؟ نئولیبرالیسم اینجاست...
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در کدام اقتصادی که "نقدینگی زیاد و کالای کم" عامل تورم است، با چنین شرایط خاصی، از لوازم خانگی تا خوراکی به فروش اقساطی گذاشته میشود؟
@syjebraily
امروز از چند کارخانه تولیدی بازدید کردم. از ظروف پلاستیکی تا قطعات پلاستیکی خودرو. افزایش قیمت مواد اولیه تولید، که ناشی از جهانیسازی قیمتها و گره خوردن مواد اولیه ایرانی به نرخ دلار است، آسیب جدی به این تولیدکنندگان وارد کرده است. با افزایش قیمتها، هزینه تمام شده تولید بالا میرود و لاجرم قیمت محصول افزایش مییابد. با افزایش قیمت محصول، توان خرید مردم کاهش مییابد. در نتیحه تولید نیز کاهش مییابد و تولیدکنندگان بهناچار ظرفیت تولید را کاهش میدهند و باید کارگران را اخراج کنند.
اگر هم بخواهند قیمت محصولاتشان را افزایش ندهند، حاشیه سودشان کاهش مییابد. در نتیجه، توان سرمایهگذاریهای جدید را از دست میدهند. همچنین، توان افزایش دستمزد نیروی کار را هم از دست میدهند و نیروی کار، شغل را رها میکند.
البته اثر جهانیسازی و دلاریسازی قیمتها، فقط این نیست. در سوی دیگر ماجرا، سودهای نجومی به جیب سهامداران پتروشیمیها سرازیر میشود. با نابودی تولید و اشتغال در داخل، اینها میتوانند با خیال آسوده مواد خام را صادر و درآمدهای ارزی کسب کنند. به این وضع، پایان خواهیم داد انشاءالله.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جهانیسازی و دلاریسازی قیمت مواد اولیه چگونه باعث کاهش رقابتپذیری تولید ایرانی شده است؟ حرفهای تلخ این تولیدکننده را بشنوید.
@syjebraily
سکوی سقوط| بازنشر به مناسبت سالگرد انتخاب آیتالله منتظری به رهبری آینده در نوزدهم آبان ۱۳۶۴
با انتخاب آقای منتظری به رهبری آینده، او در موقعیتی قرار گرفت که آزمونی برای فرضیه صلاحیت وی برای احراز مقام ولایت بود.
https://farhikhtegandaily.com/amp/63408/