4_6044253810044437850.pdf
2.61M
🖌استعمار فراحاکمیت و استقلال مجازی
سرمقاله روزنامه فرهیختگان، شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۸
@syjebraily
✨این ایام سی و چهارمین سالگرد فرمان حضرت امام خمینی(ره) به سرلشکر #محسن_رضایی برای تاسیس نیروهای زمینی، دریایی و هوایی سپاه است. نیروهایی که با مدیریت جهادی فرماندهان سپاه و تدابیر دقیق امامین انقلاب اسلامی، روز به روز بالندهتر و قدرتمندتر شدند و اینک هرازگاهی خبر تحقیر ابرقدرتهای پوشالی جهان توسط آنان در زمین و آسمان و دریا به گوش میرسد.
یکی از روندهای مهمی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد، نهادسازیهای خارج از عرف نظامهای سیاسی معاصر و مبتنی بر انقلاب اسلامی بود که یکی از این نهادها سپاه است. لیبرالهای ایرانی اما هرگز این نهادهای انقلابی را برنتابیدهاند. با تمام توان در برابر ادامه این نهادسازی انقلابی ایستادهاند و هرگاه فرصتی یافتهاند، در مقام انحلال نهادهای انقلابی برآمدهاند.
خاطرم هست در جلسهای یک وزیر دولت قبل به لفظ "فرماندهی" برای "ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی" خرده میگرفت که ادبیات نظامی وارد اقتصاد شده است! این است که نهادسازی انقلابی یک وجه ماجراست، وجود سربازان انقلابی و پا به رکاب که انقلابی عمل کنند، وجهی دیگر.
درود خدا بر فرماندهانی که با اطاعت از امام، نیروهای سهگانه را تاسیس کردند و آنها که خالصانه و مجاهدانه برای اجرای تدابیر حضرت آقا سر از پا نشناختند تا در این روزهای بیتدبیری، اقتدار نظامی ایران، در دل مردم امید بیافریند...
http://yon.ir/BlESS
@syjebraily
✨درباره تحریم جدید آمریکا علیه بانک مرکزی
🔹تحریم جدیدی که وزارت خزانهداری آمریکا علیه بانک مرکزی ایران اعلام کرد، تحقیقا هیچ اثر اقتصادی ندارد و چنانکه بیانیه آمریکا تصریح دارد، تنها اثر این تحریم این است که رفع آن برای رئیس جمهور بعدی آمریکا "دشوار" خواهد بود. بانک مرکزی پیشتر در لیست SDN اوفک قرار داشت و آنچه الان اتفاق افتاده، اضافه شدن برچسب SDGT مرتبط با تروریسم به بانک مرکزی ایران است. در توضیح باید گفت وزارت خزانهداری آمریکا تحت برنامههای مختلف تحریمی، که حدود ۵۵ عنوان است، اشخاص حقیقی و حقوقی را در لیست SDN قرار میدهد و حکم به ضبط اموال، ممنوعیت معامله با اشخاص آمریکایی، ممنوعیت سفر به آمریکا، ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای طرفهای ثالث معامله و... میدهد. بانک مرکزی پیش از این تحت سه برنامه تحریمی IRGC IFSR و IRAN در لیست SDN قرار گرفته و مشمول تحریمهای ثانویه نیز بود. آنچه اکنون اتفاق افتاده، اضافه شدن برنامه تحریمی SDGT به تحریمهای بانک مرکزی است که هیچ محدودیت جدیدی را برای آن ایجاد نخواهد کرد.
🔹این اقدام آمریکا اما یک پیام سیاسی و یک اثر سیاسی مهم دارد. پیام سیاسی اقدام نمایشی علیه بانک مرکزی این است که همه هیاهویی که در قضیه آرامکو به پا شد و شاخ و شانههایی که کشیده شد، به یک برچسب SDGT خلاصه شده و باید نتیجه گرفت منبعد سقف واکنشهای ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش به ضربات محور مقاومت، در همین سطح خواهد بود. آمریکا و پادوهای سعودیاش با متهم کردن ایران و تبرئه انصارالله در قضیه آرامکو، اعتراف کرده بودند که توان و امکان انتقام از انصارالله را ندارند. اما ظاهرا متوحه نبودند که تلویحا اعتراف میکنند به طریق اولی، توان پاسخ دهی به برادر بزرگتر را هم ندارند. با اقدام تحریمی علیه بانک مرکزی، به آن اعتراف تلویحی مبنی بر ناتوانی در پاسخدهی، تصریح شد.
🔹اما اثر سیاسی تحریم بانک مرکزی تحت عنوان تروریسم، یک گام بزرگ دیگر در مسیر بیاثرسازی راهبردی است که قریب به دو دهه از عنوان تروریسم برای پیشبرد اهداف توسعهطلبانه آمریکا سوء استفاده کرده است. اگر در سال ۲۰۰۱ و آغاز جنگ علیه تروریسم جورج بوش شعار "یا با مایید یا با تروریستها" را سرمیداد و یک ائتلاف جهانی علیه تروریسم شکل داده بود، مبتذلسازی مفهوم تروریسم توسط ترامپ امکان هرگونه اجماع، ولو حداقلی، حول این عنوان را تقریبا محال کرده است. حتی همپیمانان اروپایی واشنگتن نیز حاضر نیستند به این بازی جدید علیه "تروریسم آمریکایی" وارد شوند.
🔹این مسیر، اگر با فریب مذاکره متوقف نشود، معادلات قدرت در نظام بینالملل را بازتعریف خواهد کرد.
@syjebraily
✨سامانه ثبت اموال مسئولان و پارادوکس اتاق بازرگانی
قوه قضائیه در اقدامی قابل تقدیر، سامانه ثبت اموال مسئولان را راهاندازی و بالغ بر ۲۵۰ هزار مدیر در سطح کشور را مکلف کرد داراییهای خود، همسر و فرزندانشان را به قوه قضائیه اعلام کنند.
فلسفه این سامانه این است که از سلامت نظام اداری صیانت کند تا مبادا مدیران از دسترسی خود به اطلاعات و نیز داشتن اختیارات تصمیمگیری، از این دسترسیها و اختیارات به نفع خود سوء استفاده کنند.
البته این سامانه، تنها مکانیسم پایش سلامت اداری نیست و در تمامی دستگاهها، حراست و حفاظت نیز وجود دارد.
اما یکی از پارادوکسهای نظامات سلامت اداری در کشور این است که ما از یک سو نگران سوء استفاده اقتصادی مسئولان از اختیارات و اطلاعات حاکمیتی هستیم و راه آن را میبندیم، اما از سوی دیگر، در حال تقدیم همان اطلاعات و اختیارات به تعداد معدودی از فعالان اقتصادی هستیم، بدون آنکه کمترین نظارتی بر آنها داشته باشیم!
این تعداد معدود فعال اقتصادی که فارغ از هر نظارتی، اطلاعات و اختیارات حاکمیتی دارند، در جایی به نام #اتاق_بازرگانی گردهم آمدهاند. اینها بلااستثناء فعال اقتصادی هستند، خود را پارلمان بخش خصوصی میدانند اما نماینده یک صدم اصناف کشور هم نیستند، در مراکز مهم تصمیمگیری اقتصادی کشور حضور دارند، هم اطلاعات به دست میآورند و هم حق رای دارند!
پرسش این است که وقتی اطلاعات و اختیارات حاکمیتی به قدری قابل سوء استفاده است که ما باید اموال مسئولان و خانواده آنان را در ابتدا و انتهای دوره مسئولیت مقایسه کنیم تا مبادا کاسبی کنند، با کدام منطق همین اختیارات و اطلاعات را به یک عده معدود تقدیم میکنیم که اتفاقا کارشان کاسبی است؟!
افرادی به انتخاب هیئت رئیسه اتاق بازرگانی اینک در بالغ بر ۱۳۶ جلسه و شورای تصمیمگیر مرتبط با سیاستهای کلی اصل ۴۴ حضور دارند، در شوراهای عالی بیمه، پول و اعتبار، صادارت، اقتصاد، اشتغال، شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، و دهها جلسه تصمیمگیر در سه قوه حضور دارند. این افراد یا طرف مشاوره هستند و به اطلاعات دسترسی دارند و یا اینکه اساسا حق رای دارند و در تصمیمگیری مشارکت میکنند. اما هیچ کدام از ضوابط حاکم بر مسئولان حاکمیتی بر آنها حاکم نیست. نه حراستی روابطشان را بررسی میکند، نه برای ترددهای خارجی مجوزی میگیرند، و نه اموالشان را اعلام میکنند.
جایگاهی که برای اتاق بازرگانی تعریف شده، نیاز به یک بازنگری اساسی دارد که انشاءالله در آینده به آن خواهم پرداخت. اما عجالتا، انتظار میرود تدبیر لازم برای جاری شدن ضوابط مسئولان(چه ضوابط گزینشی و حراستی و چه ضوابط پایش داراییها) در مورد نمایندگان اتاق بازرگانی در نهادهای حاکمیتی، اتخاذ شود.
@syjebraily
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
🔺 استاد سید محمّدمهدی میرباقری🔻
🔹 همیشه یک مرکزیتِ استراتژیک در درگیری اسلام و کفر وجود دارد که باید پای آن ایستاد تا نتیجه گرفت. مبارزه با امریکا و اسرائیل در حال حاضر، نقطهٔ استراتژیک مبارزه انقلاب اسلامی با نظام کفر است.
🔹 نظام استکبار، یک محور دارد که آمریکاست. اگر امریکا را بیندازیم، آلمان و فرانسه و انگلیس و بقیه هم میافتند. امام(ره) که با امریکا میجنگید، اما طرفداران امریکا در ایران و یا لیبرالیستهای به ظاهر مسلمان میگفتند: با شوروی بجنگید، چون کمونیست هستند! اینها نمیفهمیدند که دو تا محور که نمیشود انتخاب کرد! امام(ره) دقیقاً درست انتخاب کرد. استکبار همین را میخواست که امام(ره) با شوروی بجنگد و بعد آنها بگویند دیدید ما گفتیم دین افیون ملتهاست! دین با عدالت (به تعریف آنها: نظام کمونیستی) مبارزه میکند! در نتیجه آنها دوباره پرچم را به دست بگیرند.
🔹 امام(ره) با آمریکا به اسم دین جنگید، اما پرچم عدالتخواهی را هم از شوروی گرفت. راه ساقط کردن شوروی، مبارزه با شوروی نبود، بلکه مبارزه با امریکا بود. الآن هم راه ساقط کردن همه مستکبران عالَم، مبارزه با امریکاست.
☑️ @mirbaqeri
هدایت شده از موکب "شهید ابراهیم هادی"
نذر فرهنگی اربعین = نشر فرهنگ حسینی
عاشقان حضرت حسین(ع)
با نذر #هزار تا #دویستهزار تومان در #حرکت_فرهنگی_اربعین سهیم شوید
🔰نذورات #نقدی
5041-7210-7482-6042
👈 به نام #موکب_شهید_ابراهیم_هادی
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🔰نذورات #غیرنقدی
09225034495
👈 برادر عبداله زاده
~~~~~~~~~~~~~~~~
#حب_الحسین_یجمعنا
🆔️ @piaderaviarbaein
✨یکی از کارهای شگفتانگیزی که ژنرال پارک چانک هی رئیس جمهور کره جنوبی در دوره ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۹، یعنی دوره خیز اقتصادی کره، انجام داد، جلوگیری از خروج سرمایه از کشور بود. قانونی وضع شد که بر مبنای آن، برای خروج غیرقانونی بالای یک میلیون دلار از کشور، مجازاتی از ده سال حبس تا اعدام در نظر گرفته شد.
کاری که ژنرال پارک انجام داد، در ادبیات اقتصاد سیاسی به #کنترل_سرمایه یا capital control مشهور است و نقطه مقابل آن، #آزادسازی_سرمایه یا capital liberalization است. کشور ما متاسفانه تکلیف خود را با مسئله خروج سرمایه روشن نکرده است. جریان #لیبرال برنامه آزادسازی سرمایه را در دست اجرا دارد و به انحاء مختلف پیگیر آن است، اما با مقاومتهایی روبرو بوده و خوشبختانه تا کنون موفق به نهایی کردن پروژه خود نشده است. اما در وضع موجود، درست است که ما آزادسازی سرمایه انجام ندادهایم، اما رویکردمان کنترل سرمایه هم نیست!
نتیجه این وضع این است که طی یکی دو سال گذشته، در شرایطی که دشمن به دنبال ایجاد محدودیتهای ارزی برای ماست، دهها میلیارد دلار از کشور خارج شده است.
پیامکی که میبینید، از جمله راههای خروج سرمایه است و حتما برای بخشهای اقتصادی دستگاه امنیتی ما قابل رهگیری است. آیا این عزیزان عنایتی به این فاجعه دارند؟
فریب شعار #خرید_منزل به ریال را هم نخوریم. کسی در خارج از ایران ملکش را به ریال نمیفروشد. این پیامکها اخیرا زیاد شدهاند و من تردید ندارم باید در چارچوب تلاش آمریکا برای تخلیه منابع ارزی ایران باید تحلیل شوند.
چندی پیش از بانک مرکزی خواستم ارزی را که به بازار تزریق میکند، شناسنامهدار کند تا قابل رهگیری باشد. شنیدم الحمدلله این کار توسط آقای همتی در دستور کار قرار دارد. با این وجود، نباید اجازه داد دشمن از انگیزههای سودجویانه برخی افراد، در جنگ اقتصادی علیه ما بهره گرفته و داراییهای ارزی ما را تخلیه کند. دستگاههای امنیتی در این زمینه باید تیزبین باشند و هر حرکتی را در نطفه خفه کنند.
یک سوال مهم برای من این است که چرا نمایندگان مجلس زیرساخت حقوقی لازم را برای اعمال مجازاتهای سنگین برای خروج سرمایه ایجاد نمیکنند؟ تکلیف روشن است: آزادسازی سرمایه یا رها بودن این وضعیت به نفع خروج سرمایه، برای اقتصاد ما سم مهلک است. در این زمینه تردید نباید کرد.
http://yon.ir/FRTXW
@syjebraily
🔹️پمپئو با اشاره به مقصد کشتی آدریان دریا سوال کرده است که آیا جهان ایران را درباره تحویل نفت به سوریه مسئول خواهد شناخت؟
🔸️روزی روزگاری ابرقدرتی وجود داشت به نام آمریکا؛ عادت به یکجانبهگرایی داشت، به تصمیم و اقدام فارغ از آنچه دیگر ملتها میاندیشند و میگویند.
افول آمریکا با التماسش به جهان برای مسئول شناختن ایران به دلیل تخطی از تحریمهایش، هویدا شد.
http://yon.ir/KsmEX
@syjebraily