✨شاهدی قابل تامل از «اصل حمایت» در رویکرد رهبر انقلاب به تصمیمات دولتها
سال 1379 دولت آقای خاتمی با توجیهاتی نظیر «اصلاح نظام اداری، کاهش تصدیهای غیر ضروری، ارتقای بهرهوری و کارایی نیروی انسانی و مدیریت دستگاههای اجرایی، حذف موازی کاریها و تجمع امور کشاورزی، دام، توسعه و عمران روستایی» لایحه ادغام دو وزارتخانه «جهاد سازندگی» و «کشاورزی» را تدوین و تقدیم مجلس ششم کرد که با تصویب مجلس، تبدیل به قانون شد.
شعارهای زیبایی است: حذف موازی کاری، ارتقای بهره وری، کاهش تصدیهای غیرضرور...
آن ایام، رهبر حکیم انقلاب اسلامی پیرو اطلاعی که از تصویب این لایحه در دولت یافتند، نامه تلخی به رئیس جمهور وقت نوشتند که بعدها منتشر شد:
«شنیدم در دولت با وجود دفاع و رأی موافق جنابعالی، نتیجه رأیگیری تأمینکننده حفظ و بقای ساختار انقلابی و کارآمد جهاد سازندگی نیست. این نگرانی هست که این تشکیلات مبارک، با آنهمه آثار و تجربههای موفق، در وزارت جدید حل و هضم شود، یقیناً این خسارت بزرگی برای کشور و نظام و انقلاب خواهد بود.
اگر آنچه پیش آمده تغییرناپذیر و نهایی است، مقتضی است در انتخاب مسئول برای تشکیلات جدید جلو این ضرر متراکم گرفته شود و اگر نهایی نیست در آن تجدید نظر شود».
به عبارات دقت کنید: ساختار انقلابی و کارآمد جهاد سازندگی، خسارت بزرگ ادغام، ضرر متراکم ادغام...
اما پس از آنکه مجلس شورای اسلامی لایحه دولت را تصویب کرد، رهبر حکیم انقلاب اسلامی به سیاق همیشگی، رویکرد حمایت از این تصمیم دستگاههای نظام را اتخاذ کردند:
«ادغام این دو وزارتخانه باید این امید را در دلها زیاد کند که جنبههای مثبت را تعمیم دهد؛ هم جهاد سازندگی که از اوّل انقلاب میداندار کارهای بسیار باارزش و مهم بود، و هم وزارت کشاورزىِ سابق که مجموعهای از تجربهها و امکانات فراوان در آن متراکم بود». (1380/10/12)
حال تصور بفرمائید که آن ایام، کسانی با تکیه بر اندیشه و مبانی فکری رهبر انقلاب، در فضای کارشناسی با ادغام این دو وزارتخانه مخالفت میکردند و موافقان ادغام، از موضع حمایتی رهبر انقلاب چماقی بر سر مخالفان میساختند... میگفتند با چیزی مخالفت کردید که رهبر انقلاب تعبیر امید را درباره آن به کار بردند!
در این ماجرا، درسهای بسیاری برای جریان انقلابی وجود دارد...
@syjebraily
📌در فضاهای غبارآلود، آنجا که در جامعه هیجان کاذب جای عقلانیت را میگیرد، گاهی روایتهای غالب با منافع مردم متضاد است. اینجاست که یک سیاستمدار باید میان محبوبیت و حقیقت یکی را انتخاب کند. از خدای متعال میخواهم هرگز منافع بلندمدت مردم را فدای محبوبیت کوتاه مدت خود نکنم.
#آسترازنکا
@syjebraily
📷بازدید از شرکت دانشبنیان بهیار صنعت اصفهان
آنچه در این بازدید دو روزه برای این حقیر شوقانگیز و امیدآفرین بود، صرفا تمرکز دقیق این مجموعه روی فناوریهای برترساز از شتابدهندهها تا نیمههادیها و پیشرفتها و دستاوردهایشان نبود؛ بلکه جوانان فرزانه و دانشمندی بود که این پیشرفتها را رقم زدهاند، نگاهشان به قله است و تجارب زیستهشان آنها را سرشار از اعتماد و خودباوری کرده است. قله نزدیک است...
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتگوی ترکیبی چند اقتصاددان و سیاستمدار!
غنی نژاد: "اقتصاد درست" رو باید اقتصاددان تعریف کنه
مدنی زاده: علم اقتصاد در مورد اینکه چه چیز درست است ساکت است. اینها وظیفه سیاستمدار است
جبرائیلی: سیاستمدار باید تصمیم بگیرد در مورد اختلافات اقتصاددان ها
طغیانی: جالب شد
درخشان: ما باید رهنمودهای امام و آقا در زمینه اقتصاد را دنبال کنیم
غنی نژاد: امام و رهبری متخصص نیستند که بگن اقتصاد درست کدام است
ثابتی: آنوقتی که امام انقلاب را از دست کمونیست ها نجات داد متخصص بود یا نبود؟
درخشان: آیا امام که انقلاب را از دست کمونیست ها نجات داد با سرمایه داری مخالف بود؟
غنی نژاد: خیر
امام: اسلام نه با سرمایه داری موافق است نه با کمونیسم. (27 فروردین 1360)
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 فقر فلسفه اقتصاد
🔹 در این کلیپ این سوال مطرح شده که آیا اقتصاددان میگوید چه اقتصادی خوب است یا سیاستمدار؟
💡 پاسخ درست؛ هر دو اظهارنظر میکنند، اما هر کدام به گونهای! و در زمانی خاص!
🔻 مارکس در سال ۱۸۴۷ کتاب #فقر_فلسفه را در پاسخ به کتاب #فلسفه_فقر پرودون نوشت تا اندیشههای سوسیالیسم تخیلی او را نقد کند.
♦️ نه از زمان مارکس بلکه از زمان آدام اسمیت همه میدانستند که اقتصاد دانشی سیاسی است و به همین خاطر اسمش را اقتصاد سیاسی Political Economy میگذاشتند.
🔹 بعدها اقتصاددانان به تبعیت از علوم طبیعی خواستند اقتصاد را دانش محض عاری از ارزش داوری تبدیل کنند، و تبدیل به علم اقتصاد Economics شد، اقتصاددانان اخلاق را کنار گذاشتند تا ارزش داوری نکنند، ولی نتوانستند ارزش داوری و توصیه سیاستی را کنار بگذارند؛ چون اقتصاددانی که ارزش داوری و تجویز نکند، مانند پزشکی است که برایتان نسخه نپیچد!
🔻 اقتصاد، سیاسی است هم چون ارزش داوری سیاستی میکند و هم چون نسخه سیاستی می پیچید، و سیاستمداران این نسخه ها را تصویب و اجرا میکنند، این است معنای اقتصاد سیاسی! و متاسفانه در کشور ما سیاستمداران فکر میکنند آنها نسخه سیاستی میپیچند، در حالی که اقتصاددانان نئولبیرال از قبل نسخه سیاستی آنها را پیچیده اند! این یک دو امدادی است که هرکدام چوب را در مرحله بعدی به دیگری میدهد.
📚 بخوانید کتاب فلسفه اقتصاد تطبیقی ۱ (اینجا) و ۲ (اینجا) و یا مختصرتر کتاب مبانی فلسفی و روششناسی اقتصاد (اینجا)
#غنینژاد، #مدنی_زاده, #طغیانی، #جبرائیلی، #درخشان
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🌸ولادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر مبارک
@syjebraily
انتخابات ۲۱ اردیبهشت ۲ نماد گفتمانی داشت: حسین صمصامی و عطا بهرامی.
مردم به نئولیبرالیسم نه گفتند...
@syjebraily
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
🔶 نتیجه انتخابات در تهران شکست ترولهای فحاش توییتر، سیگنالفروشهای شارلاتان بورس و کودکان لمپنی بود که از هیچ توهین و تهمتی دریغ نکردند تا «ولنگاریسم اقتصادی» را روی صندلی قانونگذاری بنشانند؛
⛔️ غافل از اینکه فیوهای فیک توییتر رایساز نیست.
🔖بنابرانی توصیه میکنم این جریان نامحترم و بیریشه برای سرخوردگی امروز فقط خودشان را ملامت کنند.
🔖 البته که نخبگان متعهدی انتقادهای قابل تاملی به فرآیند سیاست و پیشنهادهای دغدغهمندانهای برای احیای امر سیاسی در کشور دارند که حتما باید سیاستمداران میان این دلسوزان و آن هرزهگوهای استادیومی تمایز قائل شود. امیدوارم خودشان هم با تصریح بیشتری علنا این تمایز را نشان دهند.
@Economics_Finance
📌سالهاست نظمی که از زمان جنگ جهانی دوم بر اقتصاد جهانی حاکم بوده، فرسوده شده است. نظم لیبرال امروز نزدیک به فروپاشی است | اکونومیست
@syjebraily
حاکمیت دین بر همه شئون زندگی، نهفقط بر دلوجان انسان و نهفقط بر اعمال شخصی انسان، بلکه در سرتاسر قلمرو زندگی انسان، از مسلمات همه ادیان الهی است؛ نهفقط دین مقدس اسلام... هم در قرآن، در سیره پیغمبر، در سیره خلفای پیغمبر، در سیره مسلمین، در کلمات ائمه علیهمالسلام، جزو واضحات است که دین برای اداره امور زندگی انسانهاست. اینجور نیست که دین بیاید اعتقاد را و ارتباط قلبی را متصدی بشود، بعد زندگی انسان را همهی میدانهای زندگی را بسپارد به روشهایی غیر از روش دین، روشهای بشری، روشهای جاهلی، روشهای طاغوتی، روشهای برخاستهی از انگیزههای خبیث و ظالمانه و خودخواهانه و مستکبرانه. چنین چیزی امکان ندارد. دین برای عدالت است. دین برای حاکمیت فضیلت است، چطور ممکن است زندگی انسان را بسپارد دست انگیزههای رذیلانه و برخاسته از رذائل و قدرتطلبیهای رایج دنیا؛ چنین چیزی ممکن نیست| رهبر حکیم انقلاب اسلام
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️سیاستمدارانی که از بینش و بصیرت اقتصادی محروم بوده و با استراتژی جریان سرمایهداری برای حکومت بر جهان بیگانه باشند، اسیر و برده استعمار خواهند شد...
🔹برشی از سخنرانی در دانشگاه تهران با موضوع «دانشگاه تمدن ساز و مسئله اقتصاد در گام دوم»/ فیلم کامل را در لینک زیر میتوانید مشاهده فرمایید
https://www.aparat.com/v/HGryK
@syjebraily
حاکمیت دلار آمریکا بر اقتصاد ایران یعنی شرکت #ملی صنایع پتروشیمی قیمت پایه محصولات پتروشیمیایی برای حراج در بورس کالا را بر اساس قیمت جهانی ضربدر نرخ دلار تعیین کند. چه قیمت جهانی نفت افزایش یابد و چه نرخ دلار، مواد پتروشیمی #ملی برای ایرانیان گران میشود.
استعمار آمریکایی در ایران شریک دارد...
@syjebraily
🔻علی علیزاده گفته است دیدگاههای اقتصادی آیتالله خامنهای(روحی فداه) را قبول ندارد.
این حقیر تاکنون هر موضعی در اقتصاد گرفتهام یا ریشه در اندیشه ایشان داشته، یا در امتداد اندیشه ایشان بوده است.
حاضرم در سلسله جلساتی برای علیزاده و مخاطبانش منظومه فکری رهبر انقلاب را تشریح کنم.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌جمهوری اسلامی، کشور ایران را از حضیض ذلت به اوج عزت رسانده است.
روزی نیست که خبری از دستاوردهای علم و فناوری در این کشور منتشر نشود. امروز ایران در میان ۱۰ ابرقدرت فناوری جهان قرار دارد. اما این ابرقدرت، گرفتار یک بیماری به نام دلاریزه شدن اقتصاد است که باید از آن رهایی یابد.
@syjebraily
این موضع سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس را باید در ادامه نامه دلارداران و دلاریفروشان به رهبر انقلاب برای گرانسازی ارز تحلیل کرد. «علت تورم نرخ ارز نیست»، یعنی دلار نیما از ۴۰ هزار تومان باید به ۶۰ هزار تومان افزایش یابد.
@syjebraily