⚡️آیا آمریکا از برجام خارج میشود؟
پاسخ این پرسش تقریبا بدیهی است. واشنگتن اگر یقین داشته باشد که در صورت خروج آمریکا، ایران برجام را با اروپا ادامه خواهد داد، دلیلی برای ماندن در برجام ندارد.
اما اگر این پیام روشن به واشنگتن مخابره شود که روز خروج آمریکا از برجام، روز خروج ایران نیز هست، کاخ سفید حتما در برجام باقی خواهد ماند.
مواضع مقامات دولت آقای روحانی تاکنون موید گزینه نخست بوده است. یعنی این پیام را به واشنگتن دادهاند که در صورت خروج آمریکا، ایران برجام را با اروپا ادامه خواهد داد.
آمریکا تاکنون از عمل به تعهداتش طفره رفته است، اما خروج کامل واشنگتن و باقی ماندن ایران در برجام، این توافق را به عنوان یک تعهد یکجانبه ایرانی تثبیت خواهد کرد.
وظیفه دستگاه دیپلماسی کشور در مقطع فعلی، ایجاد اجماع جهانی برای عمل آمریکا به تعهدات خود در برجام و اعلام صریح این موضع است که خروج آمریکا مساوی خروج ایران خواهد بود.
سر دادن شعارهایی نظیر منزوی شدن آمریکا در صورت خروج از برجام از سوی کسانی که آمریکا را کدخدا خواندند و به #امید برد-برد قدمهای عاشقانه با آن زدند، حقیقتا منزجر کننده است. اگر به منزوی کردن آمریکا باور داشتید، اوضاعتان این نبود...
@jebraily
بانک مرکزی در اقدامی شایسته خرید و فروش رمزهای موسوم به ارز مجازی را ممنوع کرده است.
اما آنچه فوریت دارد، جلوگیری از صرف الکترونیکی ریال برای خرید این رمزهاست که بخشنامه بانک مرکزی در این باره ابهام دارد.
به عبارت روشنتر، آنچه باید ممنوع شود، ممنوعیت پرداختهای اینترنتی برای خرید بیتکوین و امثال آن است.
@jebraily
آقای جهانگیری اخیرا در رابطه با حمایت از کالای ایرانی گفتهاند تولیدکنندگان ایرانی باید کیفیت کالاهایشان را افزایش دهند.
این باید، از آن بایدهایی است که مخاطب آن خود آقای جهانگیری است. اگر ایشان انتظار افزایش کیفیت تولیدات ایرانی را دارند، توصیه از پشت تریبون راهگشا نیست؛ به وزارت صنعت، معدن و تجارت که مسئول صدور پروانه بهرهبرداری است، دستور دهند شاخصهای کنترل کیفیت خطوط تولید را ارتقا دهند.
آقای روحانی اخیرا بعد از ۵ سال حرف خوبی به مدیران خود زدند. گفتند "چرا توضیح واضحات میدهید؟ برنامه ارائه کنید."
پیشنهاد ما به آقای جهانگیری این است که به جای توضیح واضحات، برای ارتقای کیفیت محصولات ایرانی، دستور دهند شاخصهای کنترل کیفیت برای صدور پروانه بهرهبرداری ارتقا یابد.
@jebraily
گزارش خبرگزاری فارس از مناظره با آقای لیلاز در دانشگاه علم و صنعت را میتوانید در لینکهای زیر مطالعه کنید
@jebraily
لیلاز:
http://fna.ir/blyz25
جبرائیلی:
http://fna.ir/blz5py
هدایت شده از نودِ اقتصادی
7.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 یاسر جبرائیلی کارشناس مسائل اقتصاد سیاسی: فاینانسها را با دلار 3200 گرفتیم، الان باید با دلار 6000 تومان پس بدهیم!
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
🆔 http://eitaa.com/joinchat/3257663490Cc31d686e72
یک پیشنهاد برای تفکیک تولید داخلی از مونتاژ داخلی!
🔹همان اندازه که واردات مذموم است، مونتاژکاری صرف نیز مذموم است. بنگاهی که اثری از واحد تحقیق و توسعه در آن دیده نمیشود و صرفا مشغول واردات قطعات و سرهم کردن آنهاست، نه تنها هیچ کمکی به پیشرفت کشور نمیکند، بلکه اشتغالی هم که ایجاد میکند در نگاه کلان کاملا کاذب است. #اشتغال_کاذب یعنی اشتغالی که ارزش افزوده آن تقریبا هیچ باشد و زنجیره ارزش اصلی محصولی که تولید میشود، در خارج از کشور باشد.
🔹مونتاژکاران به نام تولید داخلی و با معافیتهای گمرکی و امتیازات و تسهیلات فوقالعادهای که دریافت میکنند، هزینهای بسیار بیشتر از حقوقی که به کارگران میپردازند، به کشور تحمیل میکنند. به این دلیل است که خسارت یک واحد مونتاژکار بدون واحد تحقیق و توسعه و چشمانداز تولید واقعی، بیش از خسارت واردات است.
🔹در سال حمایت از تولید داخلی، خوب است دولت همه تولیدکنندگان را مکلف کند که میزان داخلی بودن قطعات محصول را -بر حسب ارزش- بر روی جعبه کالا درج کرده و برنامه دقیق خود را برای داخلیسازی بیشتر قطعات به مشتری اعلام کنند. یعنی دقیقا به مشتری بگویند واحد تحقیق و توسعهشان در حال کار بر روی کدام فناوری است، یا با کدام شرکت دانش بنیان درباره ارتقای فناوری قرارداد دارند و زمانبندی پروژه چگونه است.
🔹آن مونتاژکاری که نه تنها از تولید داخلی استفاده نمیکند، نه تنها واحد تحقیق و توسعه ندارد، بلکه برنامهای هم برای این کار ندارد، به هیچ وجه شایسته حمایت نیست.شرط هرگونه حمایتی، باید ارائه برنامه مشخص برای تغییر رویکرد از مونتاژکاری به نوآوری باشد.
@jebraily
📈سالهای طلایی برنامه چهارم توسعه
🔹سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹ یعنی دوره پنجساله چهارم توسعه را باید سالهای طلایی اقتصاد ایران خواند.
🔹در این دوره ۵ ساله، با اینکه نرخ رشد متوسط گروه نفت، ۰.۲ درصد بوده است، بخشهای دیگر اقتصاد، رشد چشمگیری را تجربه کردند.
🔹رشد گروه صنعت ۷ درصد بود.
🔹گروه ساختمان ۵.۲ درصد رشد کرد.
🔹گروه حمل و نقل و انبارداری و ارتباطات ۱۳.۵ درصد رشد تجربه کرد.
🔹رشد گروه بازرگانی، رستوران و هتلداری، ۴.۹ درصد بود.
🔹رشد گروه خدمات ۶.۳ بود.
🔹نرخ رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص(یعنی سرمایهگذاری در کالاهای سرمایهای) ۵.۳ درصد بود.
🔹و نهایتا تولید ناخالص داخلی بدون نفت ۵.۸ درصد رشد را تجربه کرد.
🔸باید این دوران را دوران طلایی اقتصاد ایران خواند.
🔸واقعیت این است که مصائب اقتصاد ایران از فتنه ۸۸ و یک حرکت هماهنگ داخلی و خارجی برای قیچی کردن ملت ایران آغاز شد. فتنه از داخل و تحریم از خارج، رخدادهای ناگوار اقتصادی پس از سال ۹۰ را رقم زد.
🔹با این وجود، حجم عظیم زیرساختهای ایجاد شده در طول برنامه چهارم، آثار بلندمدت ستودنی و مثبتی بر اقتصاد ایران گذاشته است که باید نام آن را پیشرفت گذاشت؛ چیزی که هرگز به عقب برنخواهد گشت و منفی نخواهد شد.
🔹آنچه کشور امروز نیاز دارد، همان رویکرد انقلابی و جهادی است که طی سالهای برنامه چهارم توسعه در دستور کار دولت وقت بود.
وفاق ملی، یعنی اتحاد در برابر جریان فتنه داخلی و فشار خارجی، حتما ما را به دوره سالهای برنامه چهارم بازخواهد گرداند. اما هشیار باشیم که وقتی جریان فتنه داخلی سخن از وفاق ملی میگوید، منظورش جز تیزتر کردن لبه قیچی داخلی برای اعمال فشار بر ملت نیست.
@jebraily
این مرد به تنهایی در حال جبران همه نخواستنها و نتوانستنهاست.
سردار #نعمان_غلامی رئیس سازمان بسیج سازندگی توانسته طي 5 سال گذشته بيش از 145 هزار واحد كوچك توليدي در سراسر كشور راهاندازی کند كه به اشتغالزايي براي ۲۹۰ هزار نفر منجر شده است.
یک بار از او پرسیدم برای ایجاد هر شغل چقدر هزینه میکند. پاسخش جالب بود. او هزینه نمیکند! با تسهیلات قرضالحسنه ۱۰ میلیون تومانی همه این واحدهای تولیدی را راهاندازی میکند. با برگشت تسهیلات، واحدهای دیگری تسهیلات میگیرند و متولد میشوند. این یعنی هدایت و مدیریت صحیح منابع. ایجاد شغل پول نمیخواهد، هزینه نمیخواهد، جهاد میخواهد...
@jebraily
https://www.instagram.com/p/BiZFuGqgmxa/
آقای مهندس ضرغامی پیشنهاد بسیار خوبی دادهاند: اگر محرمانه نداریم، متن توافق دولت آقای روحانی با مدیران تلگرام منتشر شود.
مردم می خواهند بدانند چه ارتباطی میان سرویس دهی با امکانات دولتی به تلگرام در داخل ایران با انتخابات ۱۳۹۶ وجود دارد؟
@jebraily