منابع دیپلماتیک روز یکشنبه اعلام کردند، تمامی کارمندان دیپلماتیک و وابستگان آنها در سفارت عربستان در کابل، پایتخت افغانستان روز چهارشنبه و پس از آن تخلیه شدند که طالبان افغانستان تمامی کارمندان زن سفارت را از حضور در محل کار خود منع کرد.
ظاهرا سعودیها سفارت خود را در واکنش به ممنوعیت همکاری کارمندان زن با سازمانهای بینالمللی بستهاند. اما گمان میرود که این تخلیه بر اساس توافقهای از پیش برنامه ریزی شده باشد! البته این مساله به نظر همه بهانه باشد، چرا که این احتمال بسیار بالا است که سفارت عربستان در کابل به دلیل افزایش تهدیدهای امنیتی بسته شده باشد. تمامی کارمندان سفارت نیز به ریاض منتقل شدهاند.
البته این منبع مطلع همچنین گفت که عربستان پس از آن از دست کابل خشمگین شده که طالبان طرح ریاض را در ۱۱ اوت سال ۲۰۲۱ مورد بیاعتنایی قرار دادند. اعضای طالبان افغانستان پیش بینی میکنند که سفارت عربستان سعودی در کابل در چند روز آینده به فعالیتهای عادی خود بازگردد. طالبان مایل است برای آنکه عربستان سفارتش را بار دیگر در پایتخت افغانستان باز کند، ضمانتهایی را ارائه دهد.
@syriankhabar
خبرگزاری لیبرال و غربگرای ایسنا است و تیترهایی که نشانه بیسوادی کامل سردبیر را در آن میتوان مشاهده کرد! اصلا ایسنا میداند «مزدور» به چه کسی میگویند؟ در گروه شبهنظامی واگنر، چند خارجی حضور دارند؟ چند نفر مانند لهستان از 40 کشور جهان دارند میجنگند؟ اینکه تیتر میزنید مزدوران واگنر، در حالی که متن خبری که ترجمه کردهاید حتی یک کلمه مزدور وجود ندارد (البته تکلیف رسانههای انگلیسی که مرجع تقلید ایسنا است متفاوت است) اما تیتر بسیار مهم و بنیان برافکن ایسنا را مشاهده میکنید که فردا باعث میشود دیگر کسی به عضویت واگنر در نیاید...
@syriankhabar
🔳امریکا در تلاش برای اخراج «واگنر» در سودان و لیبی!
▪️در حالی که امریکا شرکت بدنام بلکواتر را که متشکل از مزدورانی از دهها کشور بود به عنوان ارتش خصوصی استخدام کرده و هنوز هم با نام جدید از این گروه مزدور چندملیتی بهره میگیرد، به نظر نگرانیهای واشنگتن از ضرباتی که از گروه پیمانکار نظامی واگنر روسیه و ماموریتهای این گروه به ویژه در اروپا خورده، آنها را وادار به واکنش کرده است.
▪️در این راستا خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: دولت واشنگتن تلاش کرده تا کشورهای آفریقایی را برای اخراج گروه پیمانکار نظامی خصوصی «واگنر» تحت فشار بگذارد به طوری که حضور این گروه در سودان و لیبی در راس موضوع تمامی نشستهای میان مقامات آمریکایی و مصری قرار داشته است.
▪️ویلیام برنز، مدیر سازمان سیا در جریان سفرهای اخیرش به مصر و لیبی بر گروه واگنر تمرکز داشت در حالی که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفر ماه اخیرش به قاهره و دیدار با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر درباره گروه واگنر صحبت کرد.
▪️یکی از مقامات ارشد دولت مصر گفت: گروه واگنر به دغدغهای برای مقامات آمریکایی تبدیل شده است. صحبت درباره این موضوع در راس تمامی نشستها قرار دارد. مصر یکی از مجراهای کلیدی سیاست آمریکاست و دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به جای برقراری ارتباط و مکاتبه با روسیه از طریق کانالهای مستقیم، از قاهره برای ارسال پیام به مسکو استفاده میکند. مصریها با همتایان سودانی و لیبیایی خود تماس گرفته تا نارضایتی واشنگتن را نسبت به گروه واگنر اعلام کنند.
▪️یک مقام سودانی گفت، عباس کامل، مدیر آژانس اطلاعات مصر از ژنرال عبدالفتاح برهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان خواست تا به «استفاده گروه واگنر از سودان به عنوان یک پایگاه» برای عملیاتهایشان در مرکز آفریقا رسیدگی کند. در این گزارش آمده است، ویلیام برنز نیز شخصا به لیبی سفر کرد تا با دولتهای رقیب این کشور دیدار و درباره گروه واگنر با خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی گفتوگو کند. طبق این گزارش، مصر از خلیفه حفتر خواسته تا نیروهای گروه واگنر را در نزدیکی مرزهایش مستقر نکند، در حالی که آمریکا درخواست کرده که نیروهای واگنر از پستهای خود در زمینه تضمین امنیت تاسیسات نفتی لیبی اخراج شوند.
▪️گروه واگنر که در سال ۲۰۱۴ میلادی تاسیس شد، عمدتا به عنوان یک مقاطعهکار امنیتی در آفریقا و آسیای غربی عمل کرده است. جزئیات دقیق درباره استقرارهایش در دسترس نیست، اگرچه یوگنی پریگوژین، بنیانگذار واگنر تایید کرده است که نیروهایش در لیبی مبارزه کردند. وی سال گذشته در پاسخ به سوال خبرنگاران آمریکایی مشارکت در سودان را رد کرد و گفت، در حال حاضر هیچ سندی دال بر حضور نیروهای واگنر در سودان وجود ندارد و وی شخصا به این کشور جنگزده کمکهای بشردوستانه کرده است.
▪️وی ماه گذشته به خبرگزاری راشاتودی گفت: چه کسی جنگها و انقلابها در کره، ویتنام، افغانستان، لیبی، سوریه، موزامبیک، جمهوری آفریقای مرکزی و غیره را برنامهریزی کرده است؟ برخی از این کشورها بعدا نزد گروه واگنر میآیند تا با مشتی آهنین به این جنگها پایان دهند.
▪️پس از آنکه نیروهای واگنر به یک سری پیروزی در مقابل ارتش اوکراین در دونباس دست یافتند، آمریکا ماه گذشته گروه واگنر را به عنوان یک «سازمان جنایی فراملیتی» اعلام کرد. با این حال، به رغم وسواسهای دیوانهوار و ناراحتی شدید دولت بایدن از عملکرد موفق گروه نظامی واگنر در محور باخموت، هنوز هیچ سندی دال بر اینکه فشار دولت بایدن نتایجی در سودان یا لیبی به همراه داشته، وجود ندارد.
▪️البته باید دید که امریکا در مورد حضور این شبهنظامیان روسی در کشورهای حوزه صحرا و افریقای مرکزی چه خواهند کرد؟ این گروه وظیفه آموزش نیروهای ارتش کشور افریقای مرکزی و حتی حفاظت از سران این کشور را بر عهده گرفته و به شکل قابل توجهی در حال مبارزه با گروههای شبهنظامی وابسته به فرانسه، انگلیس، امریکا و رژیم صهیونیستی هستند که وظیفه محافظت از شرکتهای چندملیتی غارتگر منابع الماس، طلا، اورانیوم و سایر فلزات گرانبهای این کشورها را هستند، است.
@syriankhabar
زلزله تمام خطوط مرزی ترکیه و سوریه را از استان اشغالی اسکندرون تا شرق حلب درنوردیده و مرکز آن هم شهر مرزی و البته تاریخی غازی عنتاب است. تلفات بسیار زیاد، خسارت بیاندازه و مدیریت این بحران به دلیل گستردگی ساده نخواهد بود. شهر تاریخی حلب هم بیشترین آسیب را دید. هر چه جنگ خراب نکرد، زلزله نابود کرد. منطقه ادلبستان القاعده هم خسارت سنگینی دیده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همانگونه که در بالا هم گفته شد حجم تلفات و خسارت بسیار سنگین است و دولت اردوغان طبق معمول همیشه تلاش دارد تا در وهله اول میزان خسارتها و تلفات را کوچک اعلام کند ولی استان اشغالی اسکندرون بالای ۵۰ درصد منهدم شده است و از این دست ساختمان هایی که در این ویدئو میبینید بیش از ۲۰۰۰ ساختمان در این منطقه با خاک یکسان شدهاند. وقتی ساختمانهای مستحکم دولتی مانند استانداری اسکندرون به شدت آسیب دیده استژ خانه های سست بنیان مردم عادی در این منطقه که در مناطق دور افتاده هستند دیگر چیزی برایشان باقی نمانده است. با توجه به اینکه زلزله در ساعت ۴ بامداد به وقت محلی روی داده خسارتها جانی بسیار زیاد است به احتمال می دهم بیش از ۲۰ هزار کشته و زخمی در برآورد اولیه با توجه به شدت زلزله روی دست اردوغان در آستانه انتخابات بماند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این هم تصویری دیگر از فروریختن یک ساختمان دیگر. خدا به فریاد مردم برسد. واقعا بمب ۷۵۰ پوندی به این شکلی تخریب نمیکرد. البته مشخصه که ساختمان سازی در ترکیه هم بدتر از ما ماستمالی است. یا اینکه برای فقرا این شکلی هست.
@syriankhabar
اردوغان نتوانست قلعه حلب را اشغال کند و در مسجد جامع اموی همراه برادران تروریستش نماز بگذارد اما کار خدا بود که قلعه تاریخی غازیان تپه یکی از نمادهای اصلی مبارزه مسلمانان با مهاجمان صلیبی بود و برای سیاست عثمانی گری و سلجوقی بازی اردوغان (که هیچ ارتباطی به این دو هم خوشبختانه نداشته و ندارد) بود و هزینه بسیار زیادی برای بازسازی آن کرده بود اینگونه به ویرانه تبدیل گردد. همانگونه که گفتم حجم خسارتها بسیار زیاد و غیرقابل تصور است. هرچه اردوغان در طول ۱۰ سال گذشته در سوریه ویران کرد خداوند در عرض چند ساعت یا به عبارت بهتر دو دقیقه سر خودش آورد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این تصاویر را که میبینم یادم به ویرانی شهر دوسلدورف آلمان میافتد که بمباران گسترده و چند روزه هزاران بمب افکن آمریکایی و انگلیسی با خاک یکسان شد. اینجا شهرک حرین واقع در نقطه صفر مرزی سوریه و ترکیه در ادلبستان تحت اشغال تروریستهای تکفیری القاعده است که به صورت کامل با خاک یکسان شده است. حجم خسارتها در استان ادلب سوریه بسیار زیاد است و مشخص نیست که سرکرده تروریستهای القاعده و جولانی با فرمانده و ارباب ترکش که خود گرفتار و بحرانی بزرگ است چگونه میخواهد به او کمک کند شاید رفیق شفیقش امیر قطر کمکهای سخاوتمندانه راهی ادبستان کند.
@syriankhabar
5.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این هم لحظه وقوع زلزله در ترکیه!! این چیزی بیش از یک زلزله بود، طرف داشت از رعد و برق و باران فیلم میگرفت که ناگهان زمین زیر پایش لرزید، برق شهر قطع شد و خانهها فرو ریخت... همانگونه که گفتم این چیزی بیش از زلزله بود؛ در میان باران ناگهان خانه بر روی سر مردم بیچاره آوار میشود و آیا این چیزی بیش از بلا نیست؟
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عرض کردم که آنچه در ترکیه در حال روی دادن است چیزی فراتر از یک زلزله است، غضب الهی در حال نازل شده است. فعال شدن گسل تاریخی زلزله در مناطق مرزی ترکیه با سوریه همچنان ادامه دارد و در حالی که مردم و نیروهای امدادی گرفتار برداشتن آوار ساختمانها و نجات مصدومان هستند، زلزله دیگری با بزرگی ۷.۵ ریشتر مناطق مرکزی ترکیه را در هم کوبید. ساختمانهایی که ترک برداشته بودند فرو ریختند و ساختمانهایی که سالم بودند ترک برداشتند تا در پس لرزههایی که مشخص نیست بر اثر فعال شدن این گسل قدرتمند در حال وقوع است چه بلایی بر سر ترکیه بیاورد. خداوند به فریاد مردم فقیر و فلک زده ترکیه برسد که در سرمای کشنده زمستان در حالی که امسال بارندگی هم در ترکیه اندک بود و همین یکی دو شب شب سیستم بارانایی آمده بود و مردم خوشحال از بارش رحمت الهی بودند این گونه در میان برف و سرما و باران گرفتار شدند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واقعاً دلم نمیخواهد این یک جملات را بنویسم اما ناچارم که یادآور شوم ظلمی که اردوغان به ملتهای عراق، سوریه و ایران در طول این دو دهه با سدسازیهای گسترده کرد و آب را بر مردم این مناطق بست، گلو و زمینهایشان را خشک کرد و فکر میکرد با استفاده از آنچه خدا در این جغرافیا قرار داده ابزار ظلم و ستم را میتواند فراهم کند؛ اما خدا اینگونه از او در آخرین ماههای حضورش در قدرت انتقام گرفت. این بدون شک نفرین مردم تشنه عراق و سوریه و ایران بود که در طول این سالها زجر بسیاری بر اثر سدسازیهای غیرانسانی اردوغان و اربابان انگلیسی او بر رودهای دجله و فرات کشیدند. او در ترکیه سد میزد مردم خوزستان و بصره گرفتار گرد و خاک میشدند، زمینهای بسیاری از مردم کشاورز این مناطق نابود گردید، خانه مردم را اردوغان با حماقتش خراب کرد اما خدا اینگونه انتقام گرفت... شاید بگویید که مردم بیچاره چه گناهی کردهاند اما نمیدانید ظلم حاکم دامن مردم را میگیرد؟ این که نوشتم این یک زلزله نیست بلکه غضب الهی است؛ فکر میکنید چه بلایی بر سر قوم عاد و ثمود آمد؟ آنها هم دست به فساد در زمین زدند و خداوند از آنها انتقام گرفت...
@syriankhabar
یکی از منابع اصلی درآمد ترکیه در طول سالهای گذشته، همین موضوع انتقال نفت غارت شده عراق توسط خانواده دزد و فاسد بارزانی بود که بیشتر آن را برای فامیلهای یهودی خود در فلسطین اشغالی میفرستادند و البته خط لوله باکو به سیحان (من به اشتباه نوشتم جیهان) که باز هم 40 درصد از نفت آن به دست اشغالگران صهیونیست میرسید. حالا بر اثر این زلزله وحشتناک باید دید چه بلایی بر سر این خط لولهها درآمده است. با شواهدی که من از باند فرودگاههای منطقه دیدم، به نظر نمیرسدکه این خطوط لوله آسیب ندیده باشند. هر گونه آسیب در این شرایط میتواند بهای نفت را که صبح امروز خود به خود چند دلاری بالا رفته بود، به بالای 100 دلار در هر بشکه برساند.
@syriankhabar