- ناشناس.mp3
15.16M
در این گزارش کوتاه به اهمیت سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به ابوظبی و توافق احتمالی صورت گرفته میان دو کشور اشاره کردهایم.
@syriankhabar
نشست خبری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023 برگزار شد... در این کره خاکی تنها نیروی دریایی که لباس فرمش آستین بلند است، ایران است! در گرمای طاقتفرسای جنوب به نظر آنهایی که زیر کولر یا در هوای خنک آن سال های پایتخت نشسته بودند چنین تصمیمی را گرفتند. نیاز به توضیح در مورد کشور سردسیر روسیه و البته چین نیست.... گاهی اوقات برخی تصمیمات چنان عجیب هستند که به هیچ عنوان نمیشود آن را توجیه کرد.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
37.74M
اسفتان والت نظریه پرداز امریکایی در حوزه روابط بینالملل یادداشتی در فارن پالیسی در مورد «معاهده پکن» در شکلدهی به یکی از اصیلترین تحولات در حوزه روابط بینالملل داشته است. این «رویداد شرقی» به مذاق والت خوش نیامده و در این یادداشت به شکل حسرتگونهای از فرصتسوزیهای امریکا در طول چند دهه گذشته به شدت اما به در لفافه انتقاد میکند. در این یادداشت که خوانشی بر آن داشتهایم، میتوان دیدگاه واقعی والت ساخت قدرت در عرصه بینالملل را به خوبی مشاهده کرد و دید که او از اینکه چین دارد جای امریکا را میگیرد، به نوعی عصبانی است. امیدوارم که این خوانش که به همراه یادآوری برخی مسائل مطرح شده در یادداشت نوشته شده توسط وی است، مفید واقع گردد.
@syriankhabar
آن نه عشق است که بِتوان بَرِ غمخوارش بُرد
یا توان طبل زنان بر سر بازارش بُرد
عشق می خواهم از آن سان که رهایی باشد
هم از آن عشق که منصور سر دارش بُرد
عاشقی باش که گویند: به دریا زد و رفت
نه که گویند: خسی بود که جوبارش بُرد
دلت ایثار کن آنسان که حقی با حق دار
نه که کالاش کنی، گویی: طرّارش بُرد
شوکتی بود در این شیوهی شیرین، روزی
عشق ِ بازاری ما رونق بازارش بُرد
عشق یعنی قلم از تیشه و دفتر از سنگ
که به عمری نتوان دست در آثارش بُرد
مرد میدانی اگر باشد از این جوهر ناب
کاری از پیش رود کارستان ک«آرش» برد
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رزمایش مشترک کمربند امنیتی ۲۰۲۳ در سواحل مکران از شب گذشته شروع شد.
@syriankhabar
18.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رسانههای غربی در طول ۱۳ ماه گذشته از جنگ در اوکراین تاش زیادی کردهاند تا سیمای متفاوت و خاص از این جنگ ارائه داده و با پوشش گسترده بیسابقه نبرد، مردم اروپا را همراه کرده و با مظلوم سازی از اوکراینیها به نوعی شرایط برای ارسال تسلیحات و تجهیزات را فراهم کنند. در این میان رسانههای انگلیسی نقش درجه یکی داشته و با مستقر کردن خبرنگاران بسیار زیاد و همچنین فرستادن خبرنگاران به خطوط نبرد تحلیل خاص خود را از این جنگ به مخاطب بیچاره تحمیل کنند. در این زمینه بیبیسی که همواره در رسانهها با عنوان محور شر به شمار رفته و استاد دروغگویی و کلاهبرداری در این زمینه است پوشش خاصتر و ویژهتری به این جنگ داده و اینجا خبرنگارش در ظاهر در محور باخموت همراه با مزدوران اوکراینی به خطوط نبرد میرود؟! در حالی که چند روزی است به صورت کامل باخموت سقوط کرده و آن چیزی که در مورد حضور در این منطقه می گویند دروغی بیش نیست حتی اینجا خط مقدم نبرد هم به شمار نمیرود. یا حتی اگر باشد خط مقدم نبرد در محور باخموت نیست و جای دیگری است. با این حال روایت سازی انگلیسیها از جنگ بسیار حرفهای و شیادانه است.
@syriankhabar
برخیها اصلا ارزش پرداختن ندارند، یعنی آن اندازه بیاهمیت هستند که برای دیده شدن دست به هر کاری میزنند و هیچ حد و مرزی هم قائل نیستند و اصلا برایشان مهم هم نیست که در این زمینه چیز میدانند، نمیدانند، صلاحیت دارند یا ندارند! البته این بابایی که این مطلب را نوشته من یکی دو بار قبلا خدمتش رسیدهام و باز هم اگر شد، خواهیم رسید. متاسفانه وقتی در طویله باز شد، هر کسی که رسید یک لگدی به امنیت ملی و تصمیمات کلی کشور میزند و این هم یک نمونهاش است! حالا چون بحث خرید سوخو 35 داغ است، این هم آمده و لگدی پرانده به این امید که بگویند، به، این هم وسط ماجراست. نمیخواهم وارد مبحث تخصصی ماجرا شوم، اما سواد و اطلاع و صدالبته شعور این «مقام آگاه به مسائل نظامی» که وجود خارجی هم ندارد همسطح خالق این مقام آگاه که نویسنده باشد، است. آخه ابله، پهپاد چه ارتباطی به جنگنده دارد، اگر اینگونه است که دستور بده کلا نیروی هوایی را تعطیل کنند و به جای هزینههای هنگفت روی جنگندهها بروند و روی پهپاد سرمایهگذاری کنند؟
syriankhabar
25.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حملات سنگین موشکی ارتش روسیه به مواضع ناتو در یکی از جبهههای نبرد به روایت دوربین مزدوران اوکراینی. همانگونه که مشاهده میکنید موشکهای متعدد به صورت پیاپی به مواضع مزدوران ناتو اصابت میکند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
برخیها اصلا ارزش پرداختن ندارند، یعنی آن اندازه بیاهمیت هستند که برای دیده شدن دست به هر کاری میز
بروید سه پاراف آخر توهمات این بابا را بخوانید که مزخرفات را چگونه سر هم کرده است! رژیم صهیونیستی و امریکا هر دو از سازندگان مطرح پهپاد هستند و امریکا یک سر و گردن از همه جلوتر است و صهیونیستها از آنها دزدی میکنند و البته ابتکاراتی هم دارند، اما چرا آمریکا بزرگترین نیروی هوایی جهان و رژیم صهیونیستی هم دنبال برتری مطلق هوایی در منطقه است؟ تا از بیش از 1200 باری که رژیم صهیونیستی به سوریه حمله کرده، چند نوبت با پهپاد حمله کرده و چند نوبت با جنگنده؟ چرا امریکا دنبال جنگنده نسل شش است، مگر پهپادهایش پیشرفتهترین در نوع خود نیستند؟
حالا مزخرف بعدی که نشان میدهد طرف خط تولید دوچرخه و اسکوتر را با جنگنده اشتباه گرفته و اصلا در باغ نیست و هنوز هم در خانهخرابههای اطراف نجف سیر میکند را در ادامهاش میخوانید که به نقل از «مقام آگاه به مسائل نظامی» بلغور کرده که « تامین زیرساختها چندان سخت نیست، هواپیماهای روسی و غیرروسی هم ندارد، مساله اولویت است که ایران هنوز خرید جنگنده را با وجود هزینههای مختلف سیاسی و اقتصادی، در اولویت قرار نداده است. درصورتی که روزی تصمیم بگیرد که زیرساخت های خرید جنگنده را فراهم کند به سرعت می تواند این کار را انجام و در این زمینه مشکلی نخواهد داشت. این موضوع زیاد هم هزینه ساز نیست چرا که زیرساخت های لازم برای ایران فراهم است!!»
یک وقت فکر نکنید که این فقط تنهاست، نه؛ روزانه چندین یادداشت از همین دست اراجیف و مزخرفات در دیپلماسی ایرانی صادق خرازی منتشر میشود اما این را یکی از دوستان برایم فرستاد؛ چرا که هم نویسنده را خیلی خیلی خوب میشناخت (البته فکر کنم به اندازه من کمی بیشتر) و هم کمی بیش از «مقام آگاه به مسائل نظامی» او از مسائل نظامی سررشته داشت. یارو یک چیزی فهمیده که ایران توانمندی خوبی در ساخت جنگنده دارد و بعد آمده نوشته که ساخت زیرساختهای لازم هزینهساز نیست!! بله، باید تو رو ببرند آنجا تا برایشان زیرساخت بسازی... اگر مثلا حرف نزنی، میگویند لالی، زبان نداری، کوری؟ خوب بشین از فک و فامیلت دفاع کن و به نوری المالکی فحش بده، چه سوادی در حوزه جنگنده و هواگردها داری؟
ایران اولین قرارداد خرید جنگنده را در سال 1394 امضا کرد و دومین قرارداد که بالگرد را هم شامل میشد در سال 1399. قرارداد اول سالهاست وارد فاز اجرایی شده وقرارداد دوم نیز در حال انجام است. نوچههای غرب و رژیم صهیونیستی هم که فکر میکنند اگر بنویسند که ایران چون خوب پهپاد میسازد و در این زمینه پیشرفت کرده پس نیازی به جنگنده ندارد بهتر است از همان کانالی که سفارش را گرفتهاند، پاسخ بفرستند: ما نوشتیم، امتثال امر کردیم، اما کسی محل سگ به ما نگذاشت و ایرانیها (چون فقط یک غیرایرانی میتواند اینگونه بنویسد) دارند کار خودشان را میکنند و نوشتههای ما هیچ اثری ندارد.
یک توصیه دیگر هم میکنم؛ بهتر در حوزهای که ربطی ندارد و تخصص نداری، ننویسی. میدانم که سفارش گرفتهای که این مطلب را بنویسی اما بعد از این چنین سفارشهایی نگیر، کار دست خودت میدهی و همه حواسشان هست.
@syrinkhabar
قدرت آتش کشتی جنگی روسها در رزمایش کمربند امنیتی 2023 را در این تصویر به خوبی مشاهده میکنید. نکته مهم این تصویر، نقش بستن حرف Z روی بدنه ناو است.
@syriankhabar
در پی صحبتهای متعدد در میان مقامات امریکایی در مورد سرنوشت لاشه پهپاد M!-9 سرنگون شده در دریای سیاه، ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت خارجه روسیه به پنتاگون کنایهای سنگین زده و گفته:
به همان گروه حامی اوکراینی که نیویورک تایمز نوشته بود خط لوله نورد استریم را منفجر کرده، تماس بگیرید، آنها متخصص کار در آبهای عمیق هستند...
@syriankhabar
✴️نگاه کیسینجر توافق ایران و عربستان
🔸وزیر امورخارجه «باستانی» آمریکا در واکنش به توافق ایران و عربستان، آن را تغییری اساسی در وضعیت استراتژیک خاورمیانه توصیف کرد. هنری کیسینجر، وزیر امورخارجه آمریکا در سالهای ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۷ در گفتوگو با روزنامه واشنگتن پست توافق ایران و عربستان برای برقراری روابط را که با میانجیگری چین انجام شد، یک تغییر اساسی در تحولات منطقه خاورمیانه توصیف کرد.
🔸وی در این باره گفت: من آن را تغییری اساسی در وضعیت استراتژیک خاورمیانه میبینم. سعودیها اکنون با بازی با آمریکا در برابر چین امنیت در حال متعادل کردن امنیت خود هستند. تنشزدایی در منطقه خاورمیانه در کوتاه مدت برای همه خوب است و اگر شی جینپینگ رئیس جمهور چین قصد دارد نقشی در مهار ایران و اطمینان بخشی به عربستان داشته باشد برایش آرزوی موفقیت میکند.
🔸این مقام سابق آمریکایی در ادامه خاطر نشان کرد: اما در دراز مدت ظهور چین به عنوان یک میانجی صلح مرجعیت دیپلماسی در نظام بینالملل را تغییر خواهد داد. ایالات متحده دیگر قدرت ضروری در منطقه و تنها کشوری که به اندازه کافی قوی یا منعطف برای میانجیگری صلح بین کشورها باشد، نیست. اکنون چین مدعی سهم خود در این زمینه است. چین در سالهای اخیر نشان داده است که باید در ایجاد نظم جهانی مشارکت داشته باشد و توافق ایران و عربستان یک حرکت قابل توجه از سوی پکن برای ایفای چنین نقشی است.
🔸وی با اشاره به تهدیدات مقامات صهیونیستی علیه ایران گفت که نقش رو به گسترش چین، تصمیمات اسرائیل علیه ایران را نیز پیچیده میکند، چراکه اکنون برای فشار بر ایران باید منافع چین هم در نظر گرفته شود.
@syriankhabar