هدایت شده از کاوش مدیا
اخبار سوریه
✅ فرمانده پیشین سنتکام: 📍من شخصاً احترام زیادی برای برنامه پهپادی، موشک های کروز و موشک های بالستیک
🔸صحبتهای فرمانده سابق سنتکام در مورد قدرت پهپادی و موشکی ایران، چیز جدیدی دستکم برای آنهایی که در این حوزه کار میکنند نیست، اما شاید بتواند ذهنهای زنگ زدهای را که همیشه منکر این قدرت و توانمندی و بالاتر از همه اینها، هوشمندی و درایت میشوند را هوشیار کند چرا که این ذهنها همواره به دهان غربیها بسته شده که قضاوت آنها را به نظاره نشسته و حواسشان به این هست که دارد چه اتفاقی روی میدهد. صحبتهای مککنزی مربوط به روزهایی است که برایان هوک فرستاده دولت ترامپ در امور ایران، موشکها و پهپادهای ایرانی را فتوشاپ خوانده بود.
🔸اینکه هوک آن روزها چقدر بر اساس اطلاعات دقیق و چه میزان برای ورود به یک جنگ روانی و رسانهای این موضوع را مطرح کرد، مشخص نیست اما فقط دو ماه پس از آن اظهارنظر بود که در شهریورماه 1398 به تعداد10 فروند پهپاد و 7 موشک کروز (برخی تعداد را تا 23 فروند بالاتر میبرند) تاسیسات نفتی سعودی در منطقه ابقیق و خریص را بدون آنکه خونی از دماغ کسی بیاید، منهدم کرد. شاید مهمتر از صحبتهای فرمانده سابق سنتکام، صحبتهای وزیر نفت سعودی در مورد این حمله در گفتوگو با شبکه تلویزیونی امبیسی قابل درکتر باشد.
🔸ما بارها به این حمله اشاره کرده و آن ورود به دکترین جدید نبردها در دوران معاصر نامیدیم، هر چند عدهای طبق معمول در صدد تخطئه و نایدیده گرفتن این توانمندی و این قدرت نوظهور بودند اما به صورت مشخص این عملیات نشان داد که بدون داشتن نیروی هوایی بسیار گرانقیمت که ریسک بالایی را برای چنین حملهای باید متحمل شود، میتوان کاری کرد، کارستان. اینکه یک بار نوشتم «حماسه حمله به آرامکو» به نظر حرف بیربطی نبوده و ذوقزدگی یک ژنرال کارکشته امریکایی که دست بر قضا دستش به خون حاج قاسم و ابومهدی المهندس هم آلوده است نشان از این امر دارد.
🔸اینکه این پهپادها و موشکها دقیقاً از کجا شلیک شدند شاید چند دهه بعد، گفته شود اما باید نگاهی به پشتِ پشتِ این عملیات داشت، یعنی مغزها و فکرهایی که آن را طراحی و اجرا کردند. این طراحی و اجرا، بسیار تمیز و بینقص بود و به همین دلیل مککنزی تلاش دارد آن را به خوبی تبیین کرده و از دل آن تهدیدی را بیرون بکشد که نیروی هوایی و قدرت پدافندی بسیار پرهزینه و گرانقیمت امریکا نمیتواند آن را سرکوب کند. این نشان از طراحی دقیق و عمیق دارد، یک راهبرد موفق که به گفته او همین الان میتواند هر ارتشی را در منطقه از پای در بیاورد.
🔸مککنزی در آخرین ماههای حضورش در به عنوان فرمانده سنتکام در اعترافی تلخ گفته بود که برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم، پهپادهای ایرانی برتری هوایی امریکا را به چالش کشیده است! یادتان باشد که 80درصد توان جنگی امریکا در نیروی هوایی این کشور نهفته است، یک برتری آشکار و علنی نسبت به بسیاری از کشورهای جهان که باعث شده دستکم تا همین الان در هر نقطهای که زورش برسد دست به عملیات بزند. از سوی دیگر، کسی این صحبتها را میکند که خودش فرماندهی یکی از گرانقیمتترین پهپادهای رزمی و شناسایی جهان را در اختیار داشته که با استفاده از آنها صدها نفر را کشته است.
🔸اعتراف به ناتوانی با پهپادهای ایرانی حاصل تجربه این ژنرال چهارستاره امریکایی از منطقه نیست، هر چند او شاهد دو حمله سنگین به آرامکو عین الاسد بود و هیچ وقت آنها را فراموش نمیکند بلکه تجربه جنگ ناتو علیه روسیه در اوکراین باید او را به این نتیجه مهم رسانده باشد. او با اعتراف به این مساله که پاتریوت برای مقابله با پهپاد ساخته نشده، به خوبی بر این امر واقف است که تقریباً همه سامانههای پدافندی غربی در اوکراین علیه پهپادهای انتحاری ساخت ایران دست به اقدام زدهاند، اما همه به شکل کامل شکست خوردهاند، در حالی که در اوکراین 99درصد فقط دو مدل پهپاد ایرانی حضور داشته است.
🔸در بعدی دیگر، به نظر میرسد تجربه جنگ اوکراین اندیشکدههای متعدد امریکایی را وادار کرده به بررسی این پدیده بپردازند. آنچه این اندیشکدهها انجام میدهند جمعآوری دیدگاهها برای بهبود نوع برخورد در آینده است. حاصل این گفتوگوها به عنوان راهبردهای کلان جهت مقابله احتمالی با این پهپادها به نهادهای دولتی و نظامی امریکا ارسال میگردد. باتوجه به اینکه در اوکراین تجربه برخورد با دو مدل پهپاد ایرانی وجود دارد، نمیتوان به درک نهایی غرب از قدرت پهپادی ایران باور داشت. ایران هر روز در حال گسترش توانمندیهای خود است و این موضوعی است که ارزیابی آن از عهده این اندیشکدهها خارج است و باید از این دست جلسات بیشتر و بیشتر بگذارند.
@syriankhabar
در سفر وزیر امور خارجه به لبنان یک اتفاقی افتاد که در رسانههای داخلی زیاد دیده نشد و آن هم تماس تلفنی امیرعبداللهیان با یحیی السنوار بود. هر چند گفته شده که در این تماس وزیر خارجه عید فطر!! را به رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه تبریک گفته اما بدون شک با توجه به نقش و جایگاه سنوار در مقابله با صهیونیستها و تهدیدات مکرر این رژیم مبنی بر ترور این رهبر مقاومت فلسطین باید این تماس تلفنی را بخشی از دیپلماسی فشار ایران بر رژیم صیهونیستی دانست. حضور همزمان در جنوب لبنان، دیدار با سیدحسن نصرالله و گفتوگو با برخی رهبران مقاومت فلسطینی در بیروت و در نهایت نیز تماس با السنوار صهیونیستها را دچار سرگیجه کرده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موسی غنینژاد چند شب پیش در مناظرهای با مسعود درخشان در شبکه افق در حوزه اقتصاد کشور، حرفهای بسیاری زد، حرفهایی که در این 44 ساله با آن این کشور را اداره کردند و حالا هم به اینجا رساندند. میخواستم در مورد این مناظره و برخی اظهارات غنینژاد به عنوان پدر نئولیبرالها در کشور چیزی بنویسم یا بگویم که برخی از دوستان گفتند.
اما او اینجا موضعی میگیرد، حرفی میزند و نکتهای را میگوید که نشان از نافهمیاش از سیاست در اقتصاد دارد. کدام رهبر جهان اقتصاددان بودهاند که مرحوم امام (ره) و رهبر انقلاب دومی و سومیاش باشند؟ با این حال، برای اینکه غنینژاد بداند که درک رهبری از اقتصاد ایران و وضعیت آن بسیار بیشتر از او است، توصیه میکنم صحبتهای امروز ایشان با کارگران را با دقت چند بار گوش کنند... نسخه پیچی اقتصاد لیبرالی مدنظر غنینژاد مانند سمی مهلک است که در این 44 سال ایران را ویران کرده، اما او برای ردگمکنی میگوید اصول اقتصادی ایران را چپها نوشتهاند... در حالی که مجریان دولتهای ایران در این 5 دهه همه تحصیلکرده دانشگاههای غربی بودند...
@syriankhabar
امروز دهم اردیبهشتماه، روز ملی خلیجفارس است. بر اساس مستندات تاریخی، در چنین روزی در 500 سال پیش، ارتش مدرنشده ایران وارد یک سلسله نبردهای سخت و سنگین با ارتش متجاوز اسپانیا در جزایر و سواحل جنوبی کشور شد و برای همیشه این اشغالگران را از منطقه بیرون راند. رشادتها و جانفشانیهای ارتش ایران به فرماندهی امامقلی خان حاکم فارس در کنار مردم سواحل جنوبی، خاطرهای تاریخی در ذهن مردم کشور ما ساخت تا حدود دو قرن بعد، میرمهنای بندرریگی هم هلندیها را اخراج کند. سوال این است که چرا ایرانیها در آن روزگار این بود که چرا انگلیسیها را از این خطه آبی بیرون نکردند؟
با این حال، روز دهم اردیبهشتماه، در حالی گرامی داشته میشود که بیش از آنکه یک روز تاریخی باشد، یک روز هویتی است یعنی بیش از آنکه نگاه تاریخی به این مهم داشته باشیم باید نگاهی هویتی، فرهنگی و فکری به این پهنه از ایرانِ فرهنگی داشته باشیم کاری که متاسفانه 18 سال پس از تعیین این روز به این مناسبت، همچنان در پیچیدگیهای روابط سیاسی و تفاوتهای فکری گم شده است. با این حال، این روز ملی را به همه ایرانیان تبریک میگوییم.
@syriankhabar
این پروکسی هم شده برای ما دردسر، با سیتسم که به تلگرام وصل میشم با پروکسی است، با گوشی مشکلی نیست اما با تلفن نمیشه متن خیلی بلند را تایپ کرد یا گزارش نوشت و عموما هر وقت نوشتهام، مشکلات نگراشی بسیار داشتهاند. امروز هم همینجور شد. از صبح هر کاری کردم که به پروکسی وصل شوم، خوشبختانه وزیر قطع ارتباطات به گونهای موفق عمل کرده که ویپیان وصل میشود اما پروکسی نه! همه پروکسیها هم بعد از یک روز از کار میافتند. اگر کار هم کنند چنان سرعت اندکی دارند که یک عکس را بارگذاری نمیکنند. از این بابت هم از محضر شما عذر میخواهم. از صبح یک عکس و خبر در مورد تبریک روز ملی خلیج فارس گذاشتهام، هنوز منتشر نشده است!!!
@syriankhabar
هزینه هنگفت تاجگذاری چارلز پیر
همزمان با نزدیک شدن به مراسم تاجگذاری چارلز سوم، موسوم به چارلز پیر پادشاه انگلیس، گزارشها حاکی از آن است که مبلغ هنگفتی به ارزش تقریبا ۲۵۰ میلیون پوند برای چنین مراسمی در نظر گرفته شده است. حدود ۱۵۰ میلیون پوند از این مبلغ صرف استقرار افسران پلیس و تدابیر امنیتی مراسم و باقیمانده این بودجه نجومی خرج تدارکات صحنه و سه روز مراسم متوالی خواهد شد. مراسم تاجگذاری چارلز سوم از تاریخ ششم ماه مه (۱۷ اردیبهشت) با حضور تعداد زیادی از مقامات بلندپایه از کشورهای مختلف و هنرمندان و خوانندههای جهانی برگزار خواهد شد.
این درحالیست که هزینه تاجگذاری ملکه الیزابت در سال ۱۹۵۳، ۱.۵۷ میلیون پوند بود اما تهدیدات امنیتی اخیر، اعتراضات و نارضایتیهای داخلی در انگلیس موجب افزایش این هزینهها شده است. طبق گزارشهای منتشر شده، گویا دولت انگلیس پیشتر هزینه تمهیدات امنیتی را ۱۰۰ میلیون پوند تخمین زده بود اما اکنون مجبور شده این رقم را به ۱۵۰ میلیون پوند افرایش دهد تا از جان چارلز سوم، پادشاه ۷۴ ساله انگلیس مراقبت کند.
@syriankhabar
سایت عبری زبان «واللا» به نقل از منابع امنیتی اسرائیلی فاش کرد که اختلاف اساسی میان امان و موساد بر سر ارزیابی سیاست حزبالله در قبال رژیم صهیونیستی و اینکه آیا حزبالله در اتفاقات حدود سه هفته قبل و شلیک راکت و موشک از جنوب لبنان به سمت غرب الجلیل در نقش داشته است یا خیر؟ وجود دارد.
طبق گفته این منابع، ارزیابی امان حاکی از آن است که سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان اطلاع قبلی از شلیک موشک از جنوب لبنان نداشته است و این در حالی است که نتایج ارزیابی موساد عکس تحقیقات امان را نشان میدهد. واللا در ادامه نوشت وزیر جنگ این رژیم ارزیابی امان را پذیرفت و ارزیابی موساد را رد کرده است و حماس را مسؤول پرتاب این موشکها توسط فعالان وابسته به آن در جنوب لبنان دانست.
به گفته منابع امنیتی اسرائیل، محور مقاومت که شامل ایران، حزبالله، سوریه، حماس و غیره است، به دنبال ایجاد یک «شبکه راداری پیشرفته» در منطقه با هدف هشدار در مقابل حملات هوایی رژیم صهیونیستی در آینده است و همچنین هدف از آن دشوار کردن حملات رژیم به سوریه است.
@syriankhabar
✴️وزیری که نمیتواند، باید برود
🔸فاطمی امین از وزارت صمت رفت؛ به عنوان یک شهروند به شدت مخالف تصمیمات، عملکرد و کارهایش بودم اما در مقام یک روزنامه نگار به سلامت او نمیتوان ذرهای شک داشت. در حوزه وزارت هر چند سلامت مهم است اما کارآیی مساله مهمتر و اصلیتری است. این کارایی است که میتواند امورات را به پیش ببرد. از زمان تشکیل دولت سیزدهم در مطلبی نوشتم «خدا خودش کمک کند» و دلیلش هم این بود که ایمان داشتم با این وزرا، با این سطح تجربه و فکر به جایی نخواهیم رسید.
🔸فاطمی امین نمونه آشکار مدیران سالمِ ناکارآمد هستند که همین ناتوانی باعث میشود کسی چیزی از سلامت آنها هم نداند. در جلسه استیضاح خودش از «مافیا» نام برد، از یک خودروسازی که دارد بازار را به هم میزند و از آنهایی گفت که او را تحت فشار گذاشته بودند. فکر نکنم فشاری که بر روی شریعتمداری بابت دامادش و نعمتزاده بابت دخترش وجود داشت و رسانههای مخالف دولت روحانی این دو موضوع را پیراهن عثمان کرده بودند، بر روی فاطمی امین وجود داشت؟ او چوب بیتجربگی، ترس و البته حمایت بیقید و شرط رئیس دولت را خورد.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
15.68M
در این گفتار کوتاه، اشارهای مختصر به مسائل مرتبط با خلیج فارس به ویژه اقداماتی که باید به لحاظ ترویج این نام صورت بگیرد داشتهام.
@syriankhabar
اخبار سوریه
✴️وزیری که نمیتواند، باید برود 🔸فاطمی امین از وزارت صمت رفت؛ به عنوان یک شهروند به شدت مخالف تصمیم
🔸
🔸اگر دقت کرده باشید، از بالا تا پایین موضوع و دلیل استیضاح، مساله خودرو بود. چند شب پیش به یکی از دوستان گفتم که وزیر اگر توان و عرضه داشت اجازه واردات خودرو را میداد، پاسخ داد که: برو از میرسلیم و مجمع بپرس که چرا اجازه واردات ندادند؟ گفتم شریعتمداری با یک بخشنامه واردات را ممنوع کرد و او هم میتوانست با یک بخشنامه بدون نیاز به مراجعه به مجلس این مساله را حل کند، اما او چون میترسید و پذیرش تبعات چنین امری برایش سنگین و غیرقابل تحمل بود ترجیح داد که توپ را به زمین مجلس بیندازد و در پاسکاری مجلس به مجمع رسید که همه میدانید چه اتفاقی افتاد.
🔸این دوستِ عزیز گفت، خوب شریعتمداری بلد بود، این یکی بلد نبود... گفتم بله، وزیری که بلد نیست و مملکت را بابت خودروی که مثل آب خوردن میشد آن را مدیریت کرد به این فلاکت و بدبختی انداخته باوجود همه سلامتش باید برود. چنین وزیری اگر بماند پراید را به زودی یک میلیارد تومان باید بخرید و همین عدد روی همه کالاهای دیگر هم اثر خواهد گذاشت. حالا مجلسیها به هر دلیل (مدیریتی، اختلاف سلیقه، نزدیک بودن به زمان انتخابات، عمل نکردن به وعدهها و...) او را از وزارت خلع کردند و حتی حضور رئیس دولت در جلسه استیضاح هم راه به جایی نبرد چرا که از همان ابتدا مشخص بود که این بار جایی برای جستن نیست.
🔸نگاهی به صحبتهای موافقان و مخالفان استیضاح نشان میدهد که منطقی که موافقان با آن قصد دفاع دارند بسیار ضعیف، سست و غیرقابل اتکا است ودلیلش هم همین ناتوانی مدیریتی فاطمی امین بود. متاسفانه رئیس جمهور در انتخاب وزرایش شانس نیاورد، حالا شاید عدهای ناراحت هم شوند، اما آن کسی که بیشتر این وزرا را معرفی کرد، تابستان سال گذشته کنار رفت و حالا در این دانشگاه و آن دانشگاه بساط سخنرانی گذاشته و دارد دستاوردهای!! خودش را توجیه میکند. شاید رئیس دولت شانش بیاورد و برای وزارتخانهای که خودش سه وزارتخانه است (صنعت، معدن و تجارت) یک وزیر قدرتمند و با تجربه انتخاب کند.
🔸حقیقت آن است که تصمیمگیری نیاز به درایت و بالاتر از آن شجاعت دارد. وزیری که درایت نداشته باشد، شجاعت هم ندارد و این دو لازم و ملزوم هم هستند. به عنوان یک روزنامهنگار روزانه همه خبرها را چک میکنم و به ویژه در حوزه خودرو، از ابتدای سال گذشته که وعده واردات خودرو داده شد و سخنگوی وزارت صمت هم هر روز با خبرهایی مبنی بر راه افتادن کشتی حامل خودروها ملت را سر کار میگذاشت و تا روزی که گفت دعوا بر سر چگونگی توزیع و فروش آن است 14 ماه میگذرد و کسی چشمش خودروی وارداتی ندیده است! اینکه چرا وارد نشد باید از وزیر معزول پرسید چرا وارد نشد!!
🔸نکته و مساله جالب در استیضاح این بود که خود فاطمی امین هم نسبت به وضعیت خودرو منتقد بود!! این یکی دیگر واقعاً نوبر و بیسابقه بود! این عذر بدتر از گناهی بود که وزیر معزول صمت در برابر چشم ساکنان بهارستان بر زبان راند تا بر ناتوانی خود در مدیریت وضعیت خودروی کشور اعتراف کند. این انتقاد، اعتراف به ناتوانی و ضعف است. وزیر در مقام مسوول اجرایی کشور که قانون به او قدرت تصمیمگیری داده در برابر مردم مسوول است و اینکه او میتوانست تصمیم درست را در زمان درست بگیرد، اما چرا نگرفت؟ چرا اجازه داد بازار خودروی کشور چنان تشنه شود که به این سادگی نتوان آن را سیر کرد؟
🔸در طول این چند سال، هر وقت خواستیم با کسی صحبت کنیم، بحث کنیم، جدل کنیم فوراً پراید 300 میلیونی را بر سرمان کوبیدند و گفتند: شمایی که نمیتوانی (انگار مسوول این گرانی من بودم!!) قیمت یک پراید را ثابت نگه داری، چرا باید در مورد بقیه مسائل نظر بدهی؟ این چماقی که در این چند وقت بر سر ما کوبیدند، مقصرش شخص وزیر صمت بود و اینکه او میگوید مافیا بود، خودروساز بود، این بود یا آن، بیشتر بهانه است. اگر زور فاطمیامین به این مافیا نمیرسید باید به رئیس دولت مراجعه میکرد و خواستار برخورد میشد.
🔸اما در جلسه استیضاح جز اینکه توضیح داد و آمارها را دوره کرد و خواستار فرصت شد، دقیقا از مبارزه با کدام مافیا گفت؟ شما قانون وضع کن، شما بخشنامه بده، تصمیم صحیح بگیر و بعد ببین چه اتفاقی روی میدهد. اینکه امروز قیمت خودرو به شاخص در اقتصاد کشور تبدیل شده، یک فاجعه است که باعث شده تا همه دستاوردهای مثبت دیگر دولت سیزدهم زیر سوال برود. متاسفانه شخص رئیس جمهور هم از قرار معلوم اراده و برندگی لازم برای برخورد با هیولای فساد و مافیای این حوزه را ندارد.
@syriankhabar
اردوغان قافیه را به شدت تنگ دیده است، دست به هر کاری میزند تا رای بیاورد و به هر دریوزگی تن میدهد. حتی حاضر است با یکی مثل علیف هم ژشت و عکس یادگاری بگیرد شاید راهی به سمت تمدید دوباره ریاست جمهوری پیدا کرد. اردوغان از همه امکانات دولتی دارد استفاده میکند، از همه چیز. دهها شبکه تلویزیونی شب و روز او و دولت باغچهلی را نشان میدهند؛ روزانه دهها گزارش از رونمایی و بهرهبرداری ازاین طرح و آن پروژه منتشر میشود و خلاصه کاری کرده که به نظرم مردم ترکیه دارد حالشان به هم میخورد.
این همان فرصتی است که نظرم رقیب دارد از آن استفاده میکند. بر عکس اردوغان، قلیچدار اوغلو هیچ تلویزیونی ندارد، هیچ رسانه بزرگِ دولتی ندارد. او به همراه اکرم امام اوغلو شهردار استانبول که به عنوان معاون معرفیاش کرده با گوشیهای خود و با استفاده از ظرفیت شبکه اجتماعی دارند به پیش میروند. این روزها، ترکیه عرصه رقابت میان این دو پیرمرد است. یکی ربع قرن در قدرت بوده و دیگری به همین میزان در جناح مخالف منتقد، اما هیچ وقت تا این اندازه به قدرت نزدیک نبوده است.
@syriankhabar