فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نیروی هوایی روسیه روز گذشته چند مقر و انبار مهمات گروهک تروریستی جبهه النصره / القاعده را در استان ادلب منهدم کرد. انفجار اول کمی عجیب بود؟!
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پرواز شبانه پهپاد شاهد بر فراز کییف
فرماندهی هوایی نیروهای مسلح اوکراین گزارش میدهد که حمله پهپادی دیشب گسترده ترین حمله در تمام دوران درگیری بوده است؛ طرف اوکراینی گزارش کرده در حملات شب گذشته بیش از 50 پهپاد شاهد به سوی اوکراین گسیل شدهاند، که 40 مورد از آنها به سمت کییف هدایت شده است.
میدونید فکر کنید که از این تعداد پدافند زلنسکی ۶۰ فروند را منهدم نکرده باشد. این حملات در پاسخ به حملات موشکی روز گذشته ناتو به ماریئوپل، کریمه و بخشهایی از مناطق روسیه صورت گرفت.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی مینویسم که روح بلند شهدا پاسدار و نگهبان ایران ما، ملت ما و زندگی ما است را میتوانید در این چند دقیقه مشاهده کنید. شهدا، زندهاند و همواره در کنار ما حضور دارند. آنها جان در راه حفظ میهن و ملت گذاشتند و چگونه میشود آن را رها کنند...
شهدا سرمایههای یک ملت هستند، همیشه یاد و نام شهدا را گرامی بدارید و از آنها حاجت بخواهید قول میدهم اگر با دل پاک و نیت پاک باشد، حاجت بگیرید. آنها همیشه و تا ابد در کنار ما هستند. بارها شده خوابشان را دیدهام و با هم گپ زدهایم و.... دعا کنید که خداوند ما را با شهدا محشور کند...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴تذکر فرمانده نیروی زمینی ارتش به همسایگان شرقی
✔️فرمانده نیروی زمینی ارتش:
▪️مرزهای مشترک با کشور افغانستان به طور کامل در کنترل نیروی زمینی ارتش هستند و در کنار ما برادران مرزبانی قرار دارند و امنیت به طور کامل برقرار است.
▪️بارها اشاره شد حضور ما در مرز به معنای اینکه خطری ما را تهدید میکند نیست بلکه به جهت اشراف اطلاعاتی و امنیت است که در مرزها برقرار است. در بحث برخورد با نوع تردد ممکن است گاهی اختلافی بین دو مرزبان پیش افتد که موضوع مهمی نیست و کاملاً در کنترل بوده است.
▪️همرزمان ما در مرزبانی و نیروی زمینی کاملا در منطقه مسلط هستند و تا هر جا که کشور مقابل مرز مشترک با ما دارد و مقررات بینالمللی را احترام بگذارد احترام متقابل میبیند و حسن همجواری به جا میآوریم ولی اگر جایی احساس شود طرف مقابل نمیخواهد به مقرارت تن بدهد با برخورد دیگری مواجه میشود.
✔️این ویدیو را چندین کانال برداشته و آدرس کانال خودشان هک کردهاند، انگار آنجا خبرنگار دارند. یک عادت بسیار بد و زشت میان فضای مجازی ایران که متاسفانه درست نشده است.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
27.37M
در این گزارش به بررسی آخرین تحولات مرزی ایران و افغانستان پرداخته و چرایی بینیازی ایران به جنگ با طالبان را بررسی کردهایم. در طول یکی دو روز گذشته شاهد سیل تحلیلهای عجیب و غریب در مورد حمله ایران به افغانستان توسط رابطهای موساد و سیا در فضای فارسی بودهایم، اما دیدگاه ما باوجود ضرورت برخورد قدرتمند و بدون شائبه با خرابکاری و نفهمی طالبان است، بر این استوار است که عملاً در کشور عقلای قوم به خوبی میدانند که ایران در میان یک میلیون گزینهای که پیش رو دارد، چیزی به اسم جنگ با طالبان وجود ندارد.
این گزارش در صدد آن است تا با بررسی رویدادها و روندهای موجود در حوزه سیاسی، نظامی، اقتصادی و رسانهای اتفاقات روز گذشته را تحلیل کرده و یک خروجی مناسب را به مخاطب ارائه کند. به هر حال سرکردههای طالبان خودشان هم ظرفیتها و قدرت ایران را به خوبی میدانند و بر این مساله واقف هستند که هر گونه رفتار نابخردانه میتواند چه تبعات ویرانگری برای آنها در پی داشته باشد. در این گزارش در مورد مسائل مهم و مختلف صحبت کردهایم.
@syriankhabar
سلطان عمان بعد از ظهر روز یکشنبه در یک سفر رسمی وارد تهران شد. سلطان هیثم بن طارق آل سعید در نخستین سفر رسمی خود به ایران پس از رسیدن به مقام سلطانی کشور عمان در حالی در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مورد استقبال سید ابراهیم رئیسی قرار گرفت که روابط دو کشور در طول نیم قرن گذشته مبتنی بر احترام دوجانبه، اعتماد به سیاستهای دوستانه و حمایت از مواضع یکدیگر و در نهایت نیز تلاش برای حل مشکلات هر یک از دو طرف استوار بوده است.
سال گذشته رئیس جمهور ایران در سفری رسمی راهی عمان شد و در دیدارهایی که با سلطان عمان داشت، راههای توسعه همکاریهای دوجانبه مورد تبادل نظر قرار گرفت. عمان به عنوان سومین کشور پهناور شبه جزیره عربستان، از جمعیت کمی نسبت به مساحتش برخوردار است و تلاشها برای توسعه این کشور به دلایل مختلف تاکنون منجر به نتیجه نشده است. همکاری میان تهران و مسقط، باوجود تحولات مختلف در آسیای غربی همواره برقرار بوده و همین مساله باعث شده تا عمانیها از جایگاه خوبی در سیاست خارجی ایران برخوردار باشند./1
@syriankhabar
در این سفر، یک هیات بلندپایه سلطان هیثم را همراهی میکنند و نکته جالبی که در تصاویر منتشر شده از مراسم استقبال و دیدارها برداشت میشد، پوشیدن یک لباس هماهنگ و همرنگ بود که طراحی کلی آن به سنتهای عمانی به عنوان یکی از اصیلترین و قابل تکیهترین سنتهای شبهجزیره که با فرهنگ ایرانی و شبهقاره هماهنگ شده، همراه بود. مقامات عمانی همواره از احترام قابل توجهی در تهران برخوردار هستند و این احترام را تقریبا میتوان گفت هیچ یک از مقامات عربی حوزه خلیج فارس ندارند. در طول نیم قرن گذشته، هر مطلبی که سلطان عمان درخواست کرده در تهران با حسننیت پذیرفته شده است.
برای تایید این مدعا باید به آخرین سفر سلطان قابوس به ایران پیش از درگذشتش اشاره کرد. او در این سفر به دیدار رهبر انقلاب رفت و خواستار مذاکره مستقیم ایران و امریکا شد؛ موضوعی که هر چند با تردید آیتالله خامنهای همراه بود، اما به دلیل همان حرمت و احترام این درخواست پذیرفته شد. آیتالله خامنهای از سلطان قابوس به عنوان «یکی از مقامات محترم منطقه» یاد کرد و اینکه به درخواست او، مسقط به عنوان میزبان مذاکرات ایران و امریکا انتخاب شد/2
@syriankhabar
بسیاری بر این باور هستند که دلیل روابط خوب تهران – مسقط، کمک نظامی ایران به سلطان قابوس و نجات حکومتش از دست کمونیستهای ظفار بود؛ اما این دلیل تمامکننده و نهایی نیست. درک اینکه چرا روابط ایران و عمان تا این اندازه عمیق و قوی است به شناخت واقعی و حقیقتی عمانیها از قدرت و جایگاه ایران میرسد. در واقع، حکومت مسقط هنگامی که دیگر کشورهای امروزی عضو شورای همکاری خلیج فارس یک واحد سیاسی معین و مستقل نبودند وجود داشت و روابط سیاسی و حتی زد و خوردهای نظامی با ایران قرن هژدهم تا اوایل قرن بیستم داشت.
بنابراین این، داشتن روابط قوی و صحیح با ایران به عنوان یک سنت سیاسی ودیپلماتیک در نزد حکام عمانی مطرح است. درک صحیح و درست آنها از جایگاه و قدرت ایران به عنوان مهمترین و اصلیترین ستون ثبات در منطقه باعث شده تا آنها در حوزه سیاست خارجی به نسبت دیگر کشورهای شورای همکاری اشتباهات کمتری داشته باشند. شاید یکی از مهلکترین اشتباهات عمانیها در اواخر دوران سلطان قابوس، راه دادن نتانیاهو بود که آن هم تحت فشارهای بیسابقه امریکای ترامپ روی داد و پس از رفتن ترامپ هم دیگر تکرار نشد./3
@syriankhabar
سفر چندی پیش رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح کشور به عمان و دیدار او با مقامات سیاسی و نظامی عمانی به باور بسیاری از کارشناسان مقدمهای برای خرید تسلیحات و تجهیزات از ایران بوده است. پیش و همزمان با این سفر، دو کشور اقدام به مبادله هیاتهای بلندپایه نظامی کرده و بازدیدهای دو طرف از تجهیزات و امکانات هم گسترش یافت. در حقیقت، ایران با این نگاه که همسایهها، به ویژه عمانیها نامحرم نبوده و نیستند یک لیست باز برای خرید تجهیزات نظامی برای آنها ارائه کردند که گفته میشود با استقبال طرف عمانی مواجه شد.
با این حال، این همکاریها صرفاً نظامی نبوده و برخی از شرکتهای ایرانی نزدیک به دو دهه است که پروژههای مختلفی را در عمان اجرا کرده و میکنند. شاید یکی از معروفترین آنها مپنا باشد که دو دهه پیش چندین نیروگاه کوچک را در مناطق مختلف عمان به سامان رساند که هنوز هم در حال تولید برق هستند. همچنین شرکتهای ایرانی در سایر حوزههای اجرایی عمان وارد شده و موفق شدند برنده مناقصههایی شوند که یک طرف آن کمپانیهای بزرگ غربی و شرقی بودند. /5
@syriankhabar
حالا بیش از یک دهه از سفر سلطان قابوس فقید به ایران میگذرد و در پاسخ به سفر سال گذشته سیدابراهیم رئیسی به عمان، سلطان هیثم بن طارق آل سعید به تهران سفر کرده است. بسیاری بر این باور هستند که او با دست پر به تهران آمده است و ممکن است دوباره ایران و امریکا پشت درهای بسته هتلهای مسقط دیدار کنند. با این حال، فارغ از این مساله موارد مهمی است که در روابط دو طرف اثرگذار است. موضع عمان در مورد برنامه هستهای کشورمان، تحریمها، تهدیدها و اعمال فشارها، موضع این کشور در مورد فعالیت تکفیریها علیه دولت سوریه، موضعگیری صحیح و درست آنها در مورد تجاوز نظامی به یمن و ... بیانگر وجود مصادیق بسیار برای توسعه این همکاریها است.
سلطان هیثم بن طارق چه با پیام امریکا و چه با پیام برقراری روابط ایران و مصر آمده باشد، مهمان عزیز و محترمی در تهران است که کشورش در طول سالهای گذشته محمل کمک به کشورمان برای دور زدن تحریمها و کمک به ملت مظلوم یمن بوده است. باید دید توافقها و تعاملات صورت گرفته در چه بازه زمانی به نتیجه خواهد رسید. /6
@syriankhabar
یک خبر هم از ترکیه بشنوید... علیرغم تلاش وافر اردوغان برای کسب آرای بالای 60درصد و به دست آوردن یک پیروزی قاطع، او تا اینجای کار چیزی بیش از 53درصد از آرای مرحله دوم را به دست آورده است. قلیجدار اوغلو هم با به دست آوردن چیزی بیش از 46درصد آرا، نشان داد که باوجود تبلیغات گسترده و سنگین دولت حاکم، ظرفیتهایی دارد که کسی به ان توجه نکرده است.
بسیاری تحلیلهایی کرده بودند که مردم سرخورده ترکیه از نتایج دور اول، حاضر نیستند در دور دوم پای صندوقهای رای آمده و به قلیچدار اوغلو رای بدهند اما شمارش آرا نشان داد که این تحلیل هم مانند پیروزی او در دور اول، ناشی از نقص اطلاعات است. به هر حال، کسی انتظار شکست اردوغان را نداشت اما پیروزی قاطع و سنگینی هم به دست نیاورد. هر چه آرای او به 50درصد نزدیکتر شود، موقعیت او در آینده متزلزلتر میشود. شاید این یکی از دلایل حضور دوباره مردم ترکیه پای صندوقهای رای بوده است.
@syriankhabar
خوب، همانگونه که انتظار میرفت، اردوغان پیروز انتخابات ترکیه شد. او با همه تلاشی که کرد نتوانست بالای 55 درصد آرا را به دست بیاورد (انتظار داشت که همه آرای سنان اوغان به سبد او ریخته شود) اما چیزی حدود سه درصد آرا بیش از دور اول به دست آورد. باید دید ترکیهی دوره جدید اردوغان راه به کجا خواهد برد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شب گذشته هم مواضع ناتو در سراسر خاک اوکراین هدف حملات سنگین پهپادی قرار گرفت. پودر حالی که شب گذشته بزرگترین حمله پهپادی روسیه علیه ناتو صورت گرفت امشب شاهد ندادم حملات شاهدها بودیم...
@syriankhabar
افرادی مانند رضا نصری فکر می کنند مردم ابله هستند و نمیدانند و شاید فکر میکند شعور مردم هم اندازه نفهمی و خریت خودش است جوری از دیپلماسی صحبت میکند که انگار ارباب و صاحبکار آمریکاییاش خیلی به دیپلماسی اهمیت میدهد و کاری به میدان ندارد؟! اگر دیپلماسی مهم و برتر از میدان است پس چرا ارباب آمریکایی شما که ماهیانه هزاران دلار از نهادهای مختلف آن حقوق میگیرید تا در ایران دروغ پراکنی و سمپاشی کنید به آن پایبند نیست؟! همین امروز که این مطلب را مینویسم آمریکا بیش از ۸۰۰ پایگاه در سراسر جهان دارد و حاضر نیست در اوکراین از زبان دیپلماسی استفاده کند و در طول ۱۵ ماه گذشته بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار اسلحه برای جنگ افروزی به شرق اروپا فرستاده است؟
متاسفانه گروهی ابله هم در ایران هستند که مزخرفات و اراجیف این فارسیزبان آمریکایی را میشنوند و بازنشر میکنند! یکی به این یابو بگوید که اگر دیپلماسی قدرتش بیش از میدان است پس چرا آمریکا اجازه نمیدهد دیپلماسی در یمن کار کند و جنگ در آنجا به پایان برسد یا اینکه حاضر نیست نیروهایش را از و سوریه بیرون بکشد؟ پس حرف مفت نزن...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پرواز مقتدرانه شاهد ۱۳۶ بر فراز مواضع ناتو در شهر خملینتسکی در غرب اوکراین...
ارتش زلنسکی امروز اعلام کرد که ۲۹ فروند موشک و ۲۴ فروند پهپاد را ساقط کرده است... البته هیچ سندی هم برای انهدام این تعداد منتشر نکرد، اما به شدت ادعا کرد.
@syriankhabar
🔴جایگاهی که اسد به بن سلمان داد
🔻منابع آگاه از دیدار رئیس جمهوری سوریه و ولیعهد سعودی در حاشیه اجلاس سران عرب در جده در تاریخ ۱۹ مه جاری خبرهای متفاوتی میدهند. طبیعی است که موضوع لبنان در راس دستورکار این دیدار قرار داشته باشد چراکه سفر اسد در واقع نقطه اوج روندی بود که از چند ماه قبل و بسیار جلوتر از توافق آشتی عربستان-ایران در پکن در تاریخ ۱۰ مارس گذشته آغاز شده بود. پس این مطلب که دیدار اسد و بن سلمان تنها بر تقویت روابط دوجانبه متمرکز بوده، درست نیست چراکه این موضوع در سفر ماه آوریل وزیر خارجه عربستان به دمشق مطرح شد و گفتوگو درباره آن از اواخر سال ۲۰۲۱ میان حسام لوقا، رئیس دستگاه اطلاعاتی سوریه و خالد الحمیدان، همتای سعودیاش در قاهره و ریاض آغاز شده بود.
🔻منابع یاد شده میگویند که اسد در اجلاس جده برای این شرکت نکرد که ستاره آن باشد و کانون توجه باشد؛ صرف بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در اجلاسی به ریاست عربستان به تنهایی برای قرار گرفتن در کانون توجهها کافی بود. به گفته این منابع، درستتر اینکه این حضور یک برگ برنده ارزشمند بود که رئیس جمهوری سوریه آن را به ولیعهد عربستان تقدیم کرد و در حالی که بن سلمان با کشمکشی با امارات و قطرِ تحت حمایت ترکیه، بر سر رهبری کشورهای حوزه خلیج فارس مواجه است، با آن برگ ارزشمند او را به عنوان رهبری عربی به رسمیت شناخت و استقبال گرم بن سلمان از اسد نیز به همین دلیل بود.
🔻چنین برگ برندهای در سیاست همانند به رسمیت شناختن نقش محوری سوریه در پروندههای متعدد منطقه است. بنابراین دیدار اسد و بن سلمان برای تکمیل بحث و گفتوگو در پروندههای منطقهای مورد توجه دو کشور از جمله پرونده لبنان و انتخاب رئیس جمهوری در این کشور مناسب بوده و موضوع ریاست جمهوری لبنان به شکل عمیقی مورد بررسی قرار گرفت و به ریزترین جزئیات آن رسیدگی شد، این موضوع در انصراف ریاض از وتویی که پیش از این در مسیر رئیس جمهور شدن سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده قرار داده بود، منعکس شد و ریاض وتو را لغو کرده و یک رویکرد بیطرف منفعل را در پیش گرفت و گامها به سمت ابتکار عمل فرانسه نزدیک شد و اکنون منتظر یک اقدام پیشرفتهتر است.
🔻در اینجا منابع یاد شده به سخنان دبیرکل حزبالله لبنان در هفتمین سالگرد شهادت مصطفی بدر الدین، فرمانده حزبالله در تاریخ ۱۲ مه اشاره کردند که در آن از لبنانیها خواسته بود از دعوت از رئیس جمهوری سوریه برای حضور در اجلاس سران عرب در جده، پس از تاکیدات رئیس حزب القوات اللبنانیه بر اینکه سطح نمایندگی سوریه در اجلاس از وزیر خارجه فراتر نخواهد رفت، استفاده کنند؛ نصرالله گفت، «به سوریه بروید قبل از اینکه اسد به اجلاس ریاض برود، این برای شما بهتر است»، در آن روز نصرالله درباره تاثیر دوباره سوریه بر مسایل منطقه همانند انتخابات ریاست جمهوری ترکیه به عنوان مثال (براساس اینکه این موضوع تاثیری بر انتخابات ریاست جمهوری لبنان دارد) بسیار سخن گفت و بر این نکته تاکید کرد که دمشق در همان جایگاهش باقی مانده و موضعگیریها، استراتژی و محور خود را تغییر نداده و در پایان نیز به شکل روشنی تاکید کرد که این یک پیروزی سیاسی است و ما جزو کسانی هستیم که این پیروزی بر آنها مبارک است. سخنان نصرالله که به طور قطع شامل پیشنهادی نبود، بر دادههای روشنی از روند مذاکرات عربستان-سوریه، تحولات در موضعگیری عربستان درباره حل مشکلات با کشورهای منطقه و اذعان مجدد عربستان به جایگاه و نقش دمشق مستند بود.
🔻منابع مذکور میگویند: همانگونه که از قبل میدانیم، عربستان که در حال ساماندهی دوباره به اولویتهای خود در منطقه است و در تفسیر تحولات جهانی واقعبینانهتر به نظر میرسد، لزوما آماده پذیرش نقش بزرگتر سوریه در منطقه و تبادل سلام و دست دادن با اسد نیست. در نهایت سلیمان فرنجیه در میان گروههای محور مقاومت ایستاده است، کاندیدای حزبالله و دوست شخصی اسد است و چه بسا این تبریک زودهنگامی را که سیدحسن نصرالله در سخنرانیاش به آن اشاره کرد، روشن میکند، اما ریاض در توجیه دوستان خود و همپیمانانش در لبنان درباره مسایل ضروری این مرحله بدون راهکار نخواهد ماند و در این چارچوب نگاهها به دستاوردهای جدیدی است که ولید البخاری، سفیر عربستان پس از بازگشت دو روز قبل خود به بیروت ارائه میکند. همزمان اطلاعاتی از پیشرفت در موضعگیری عربستان از مرحله لغو وتو در مورد فرنجیه به موضعگیری حمایتی مطرح شده که احتمالا در رمز شب نمایندگانی که هنوز تصمیم نگرفتهاند و در انتظار شنیدن آشکار این کلمه عبور هستند، به طور مشخص نمایندگان اهل تسنن نمایان میشود. /الاخبار
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پایتخت اوکراین از ساعتی پیش هدف حملات سنگین موشکی ارتش روسیه قرار گرفته و صدای انفجار در مناطق مختلف این شهر به گوش میرسد. در همین حال ابری از انهدام موشکهای پدافندی در آسمان شهر قابل مشاهده است و رد شلیک سامانههای پدافندی نیز دیده میشود. هنوز ارتش زلنسکی در مورد انهدام کامل موشکهای شلیک شده خبری منتشر نکرده اما به عنوان مثال باید منتظر ماند و دید که آیا از مجموعه ۳۰ موشک شلیک شده توسط روسها، ۴۰ فروند را ساقط کرده است یا نه...
@syriankhabar
شاید جزو معدود کسانی بودهام که در این سالها به شکلهای مختلف ثابت کردهام که اردوغان انگلیسی است؛ موضوعی که دیگر نیاز به اثبات هم ندارد و آن اندازه روشن است که همه میتوانند ان را قضاوت کنند. پیش از شروع انتخابات در گزارشی صوتی در کانال تاکید کردم که انتخابات ترکیه در واقع رقابت میان امریکا و انگلیس است و حالا این گزارش روزنامه تلگراف انگلیس تایید کننده آن گزارش است. در واقع، تلگراف مانند دیگر نشریات انگلیسی امروز نتوانسته خوشحالی خود از پیروزی اردوغان را پنهان کند و برای آنکه این خوشحالی مختص انگلیس نداند تا احیاناً کسی شک نکند، آن را به همه اروپا تسری داده و داد خوب بودن اردوغان سر داده است.
این گزارش را اگر بخوانید، به جز همان نخستوزیر مجارستان کسی از پیروزی اردوغان خوشحال نشده و جالب آنکه خود این گزارش به شکل خیلی نامحسوسی هم به آن اعتراف میکند که «رهبران اروپایی در ارسال پیام تبریک تعلل کردند!» و این یک نشانه خوب نیست اما تلگراف مانند دیگر رسانههای انگلیسی، گوشش دست نهادهای امنیتی است و هر چه آنها بگویند را منتشر میکند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
شاید جزو معدود کسانی بودهام که در این سالها به شکلهای مختلف ثابت کردهام که اردوغان انگلیسی است؛
▪️گزارش تلگراف به شکلی حرفهای نوشته شده که تا همه آن را مطالعه نکنید، متوجه هدف واقعی نخواهید شد و متوجه نمیشوید که به زعم این نشریه انگلیسی، چرا اروپاییها از پیروزی اردوغان باید خوشحال باشند! در وهله اول شما هم فکر میکنید که: بله، اردوغان به این دلیل که توانسته میان روسیه و اوکراین یک توافق امضا کند، سزاوار این خوشحالی است در حالی که علیالقاعده فقط اوربان مجارستانی خیلی زود پیروزیاش را تبریک گفتند. اردوغان هیچ وقت گزینه مناسبی برای اروپا نبوده و نیست و این خوشحالی صرفاً ناشی از وعدههایی است که قلیچدار اوغلو داد و به نظر میرسد اروپاییها میترسیدند او با حمایت امریکا به اتحادیه اروپا فشار بیاورد.
▪️تلگراف چند فقره از وعدههای رقیب اردوغان را ردیف کرده است که خیلی جالب هستند و نشان میدهد که انگلیسیها خیلی خوب شرایط را سنجیده و به خوبی میدانستند با چه واقعیتهایی روبهرو هستند. به عنوان مثال اینجا آمده: « آقای قلیچداراوغلو که وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات ترکیه، از روسیه روی برمیگرداند، هرگز نمیتوانست به عنوان رئیسجمهور با شخصی مثل پوتین رقابت کند. آقای اردوغان پس از کودتای نافرجامی که در ۲۰۱۶ علیه او شکل گرفت، به طرز چشمگیری قدرتش را افزایش داده است.» دقت کردید؟ اردوغان به زعم تلگراف دارد با پوتین «رقابت» میکند! نوشابهای که این نشریه انگلیسی برای رئیس جمهور ترکیه باز کرده، تروریستهای سوری هم توفیقی در باز کردنش نداشتند!
▪️در استدلال بعدی آمده است: « قلیچداراوغلو وعده داده بود که اصلاحاتی را در ترکیه انجام دهد و مسیر سیاسی کشور را به دموکراسی پارلمانی و قوانینی که به هنجارهای اروپا نزدیکتر هستند، بازگرداند اما با این حال وعدههایش مبنی بر عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا، که مدتهاست متوقف شده، مورد استقبال این اتحادیه قرار نمیگرفت. اگرچه قلیچداراوغلو وعده آزادسازی روادید را برای مردم ترکیه جهت سفر به اروپا داده بود اما اروپاییها حتی چنین چیز سادهای را هم برای ترکیه قائل نبودند و حتی این مسئله میتوانست سیاستمداران اصلی اتحادیه اروپا را وارد یک جنگ فرهنگی بر سر اسلامی شدن فرهنگ یهودی-مسیحی اروپا بکند. شاید اکثر رهبران اروپایی اذعان نکنند، اما آنها با حفظ فاصله میان ترکیه و اتحادیه اروپا موافق هستند.»
▪️حالا شما پاراگراف بالا را چند بار بخوانید... متوجه خواهید شد که حالا کار قلیچدار اوغلو خوب بوده، بد بوده، درست بوده... همانگونه که در بالاتر گفته شد، تلگراف به درستی تشخیص داده بود که اگر قلیچدار اوغلو پیروز میشد، کاخ سفید کشورهای اروپایی را تحت فشار قرار میداد تا درهای این اتحادیه را دستکم برای «سفر آزاد» به کشورهای عضو باز کند. به زبان دیگر، این نشریه انگلیسی یا به عبارت بهتر دستگاه امنیتی و دیپلماتیک انگلیس دارد به کشورهای اروپایی میگوید که بروید و خوشحال باشید که نامزد امریکا در انتخابات پیروز نشده و ما پیروز شدهایم که اگر قلیچدار اوغلو پیروز شده بود، روزگارتان سیاه بود! به زبان سادهتر، تلگراف از سران کشورهای اروپایی میخواهد به همین میمنت هر چه سریعتر پیام تبریک برای بابارجب بفرستند.
▪️موید این دیدگاه نگارنده در ادامه گزارش تلگراف آمده است: « دیپلماتهای اتحادیه اروپا گفتند که آقای قلیچداراوغلو به زودی متوجه میشد که آنکارا احتمالا با استقبال بسیار سردی مواجه خواهد شد. آقای اردوغان مدتهاست که از تلاش برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا دست کشیده و این مسئله برای بروکسل و کشورهای عضو آن مناسب است!!» زیبا نیست؟ کشورهای اروپایی که مخالف اردوغان به دلیل غیرقابل پیشبینی بودن و غیرقابل اعتماد بودن است باید خیلی خیلی خوشحال باشند که او پیروز شده تا کشورهای عضو اتحادیه دچار چالش عضویت نشوند. به همین دلیل است که در خط آخر گزارش آمده است: «شاید دوست داشتن اردوغان برای اروپاییها غیرممکن باشد اما این رئیسجمهور ترکیه جایگاه خود را بسیار مفید تثبیت کرده است.»
▪️تحلیل و تفسیر خط آخر چندان سخت نیست، انگلیس است که دارد به کشورهای اروپایی پیام میدهد چه بخواهید، چه نخواهید اردوغان پیروز این انتخابت شده، او جایگاهش را تثبیت کرده و برای پنج سال دیگر رئیس جمهور ترکیه خواهد بود، او کسی است که اهل معامله است و بر اساس همین گزارش در قبال پول حاضر است هر کاری کند: « این اتحادیه در طول بحران مهاجران سال ۲۰۱۵ هیچ مشکلی با پرداخت مبالغ هنگفت به اردوغان برای میزبانی پناهجویان سوری نداشت. ترکیه همچنین توافق کرد، مهاجرانی که به طور غیرقانونی از مدیترانه گذشتهاند را در ازای پول بازگرداند.»
✔️حالا شاید بیشتر ایمان آوردید که رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان با مغز استخوان انگلیسی است و لندنیها چگونه برایش بهعنوان «مرد قدرتمند ترکیه» برایش رپورتاژ میروند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
پایتخت اوکراین از ساعتی پیش هدف حملات سنگین موشکی ارتش روسیه قرار گرفته و صدای انفجار در مناطق مختلف
حمله امروز به کییف یک حمله ترکیبی با استفاده از موشکهای بالستیک اسکندر و هایپرسونیک کینژال بوده است. اهداف مشخص نشده، اما برخی منابع روس میگویند هدف سامانههای پاتریوت مستقر در پایتخت اوکراین بوده اما اینکه تا چه میزان در انهدام این اهداف موفق بودهاند، گزارشی منتشر نشده است.
سامانه پاتریوت مستقر در کییف اقدام به شلیک چندین موشک کرده که لاشه یکی از موشکهای این سامانه در خیابانهای کییف قابل مشاهده است. باید منتظر گزارشهای تکمیلی در این زمینه باشیم.
@syriankhabar
✴️سلطان عمان حامل پیام مصر بود
🔸سلطان عمان ساعتی پیش با رهبر انقلاب دیدار کرد. همانگونه که پیش از این هم گفته شده بود، سلطان هیثم بن طارق حامل پیام رئیس جمهور مصر برای مقامات عالیرتبه ایران بوده است، پیامی که با استقبال رهبر انقلاب مواجه شد.
🔸رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اظهارات سلطان عمان مبنی بر تمایل مصر برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران، تاکید کردند: ما از این موضع استقبال میکنیم و مشکلی در این زمینه نداریم.
@syriankhabar
اخبار سوریه
▪️گزارش تلگراف به شکلی حرفهای نوشته شده که تا همه آن را مطالعه نکنید، متوجه هدف واقعی نخواهید شد و
🔸چالشهای پیش روی اردوغان کم نیستند و توجه به این چالشها میتواند افقهای تازهای را برای کسانی که در این زمینه کار میکنند باز کند. اردوغانی که مجری سیاستهای لندن در آسیای غربی شده و حتی به واسطه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا دیگر تمایلی برای حضور در این اتحادیه ندارد (چون عملاً راهش ندادند) همچنان میتواند کارکردهای خوبی برای سران لندن داشته باشد و برنامهها و طرحهای آنها را در قفقاز، آسیای مرکزی، شبهقاره و آسیای غربی به پیش ببرد. این موضوع از بدیهیات سیاست است که ما در این چند سال بارها با آن برخورد کردهایم.
🔸حالا اردوغان باید خودش را در منطقه نشان دهد، در پرونده سوریه باید دید که حاضر است مسیری را که شروع کرده، ادامه دهد یا آنکه میخواهد در کاسه پوتین بگذارید؟ در مورد عراق و ادامه مداخله در این کشور چطور؟ در مورد مصر و سیاستهای آن به چه شکل؟ آیا در مورد رژیم صهیونیستی هنوز هم فکر میکند که میتواند یکی به میخ بزند و یکی به نعل؟ اینها سوالاتی است که پاسخ گفتن به آنها زمان زیادی نمیخواهد؛ همین چند هفته و در بدترین شکل ممکن چند ماه آینده میتواند اثرات سیاست اردوغان را مشاهده کرد. شاید اقتصاد ترکیه دیگر یاریاش نکند اما به یاد داشته باشید که اردوغان بیش از آنکه یک سیاستگذار باشد، یک مجری ست، مجری فرامین رسیده از لندن!
🔸اردوغان علاوه بر سوریه، خودش را در چند موضوع دیگر باید نشان دهد: نخست مساله عضویت سوئد در ناتو است. اگر اردوغان این مساله را شش ماه تا یک سال دیگر کش داد و بر شروط خود برای عضویت سوئد پایند بود، باید تعجب کرد؛ موضوع دوم ماجرای تورم شدید ترکیه است، در این زمینه بحران گزنده هزینههای زندگی، قدرت خرید مردم ترکیه را کاهش داده است. تورم سالانه در آوریل به حدود ۴۰ درصد رسید، پس از اینکه سال گذشته میزان تورم رسما میزان ۸۵ درصد را نشان داد. نرخ برابری لیر در برابر دلار امریکا باوجود مداخله شدید بانک مرکزی ترکیه افزایش یافت و به عدد 21 نزدیک شد. این در حالی است که اردوغان بر سیاست نرخ بهره خود تاکید دارد!
🔸چهارمین مساله عملکرد اردوغان در برابر زلزلهزدگان این کشور است. در حالی که انتظار میرفت او در 10 استان زلزله زده رای اول را کسب نکند، در این استانها اول شد تا جریان تکنوکرات و شهرنشین ترکیه به شدت معترض این 10 استان شوند. با همه این اوصاف، اقتصاد ترکیه در شرایط فعلی توان مدیریت خرابیهای زلزله را ندارد. شاید خیلیها فکر کنند که فقط خانهها، تاسیسات، جادهها و ... ویران شد، اما آنچه که ویرانیاش در میانمدت هم قابل درمان نیست از دست رفتن صدها هزار شغل در این مناطق است. ساکنان این 10 استان توان فعلاً قدرت تولید ثروت را ندارند و باید برایشان خرج کرد و اینکه اردوغان دقیقاً قرار است از کجا بیاورد، سوال مهمی است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟦 هر تیر موشک خرمشهر؛ 80 هدف را منهدم میکند
🔹به نظرم با این خبر، نتانیاهو و فرمانده ارتش کودککش و وزیر جنگ این رژیم که همین هفته گذشته کلی هارت و پورت برای حمله به ایران کردند، تا صبح پوشکلازم شوند. این یعنی آنکه نقاط قوت رژیم صهیونیستی با موشکی که سرعتش 8 ماخ در فاز نهایی است هدف قرار گرفته و با سر جنگی بارشی که دهها بمبلت (به قول سردار حاجی زاده راکت) حمل میکند نابود میشوند. در نظر بگیرید که 10 فروند از این موشکها قرار باشد پایگاه هوایی هتساریم را هدف قرار دهد؛ آیا جنگندهای میتواند از روی باند بلند شود؟
🔹نحوه صحبت کردن سردار حاجیزاده به ما میگوید که موشک خرمشهر 4 (خیبر) مدتها پیش وارد خدمت شده و تازه از آن رونمایی شده است. این موشک با سرجنگی یک و نیم تنی خود میتواند 80 راکت یا بمبلت 18 کیلویی حمل کند. البته تحقیق و توسعه برای افزایش اقتدار دفاعی کشور و بزرگتر کردن دایره بازندارندگی در حال انجام است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا گاز Teren-6 سلاح شیمایی حساب میشود؟ شبهنظامیان وابسته به ناتو در اوکراین به صورت گسترده از این گاز در نارنجکهای خود استفاده میکنند...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی از تلفات بالای شبهنظامیان اوکراینی و مزدوران ناتو در نبرد با روسیه میگوییم، دقیقا باید چه تصویری در ذهنمان باشد؟ به این ویدئو با دقت نگاه کنید و بعد یک حساب سرانگشتی که در این 15 ماه چند حادثه اینچنینی روی داده است؟
@syriankhabar