🔳انگلیس، آتشبیار جنگ در شرق اروپا / 2
▪️باید این یادداشت وزیر امور خارجه انگلیس را کلمه به کلمه و با دقت چند برابری مطالعه کرد تا به کنه افکار، اهداف و آیندهای که سران لندن برای خود در جهان در نظر گرفتهاند پی برد. از آنجایی که نویسنده این مطلب خود وزیر خارجه انگلیس نیست و توسط اتاقهای فکر و افسران MI6 نوشته شده است، خیلی از مسائل و موارد را میتوان در خلال آن پیدا کرد. به نوعی آنچه در این یادداشت که در نشریه دیلی میل منتشر شده، فراتر از نگاه انگلیسیها به مسائل پیش آمده در شرق اروپا است و نگاه عمومی و کلی این کشور به سیاستهای جهانی لندن را در بر میگیرد، نگاهی که به شکلی ویژه و عجیب با قدرت نظامی امریکا همتراز شده و تلاش دارد تا با بهره گرفتن از این توانایی، بار دیگر هژمونی انگلیس را احیا کند.
▪️در این یادداشت یا به عبارت بهتر، مانیفست سیاست خارجی انگلیس آمده است: «زمان آن فرا رسیده است که دموکراسیهای آزادیخواه برای تحقق این چشمانداز به یکدیگر به صورت نزدیکتری همکاری کنند و ناتوی قوی در آن نقشی اساسی داشته باشد. انگلیس خود را در قلب یک شبکه جهانی از مشارکتهای دیپلماتیک و امنیتی قرار میدهد که فراتر از ناتو به روابطی مانند اتحاد اطلاعاتی حیاتی «پنج چشم» گسترش مییابد. ما با شرکای خود بیشتر و سریعتر پیش میرویم و یکی از این همکاریها در زمینه شراکت تازه توافق شده آکوس با آمریکا و استرالیاست. همچنین ما میخواهیم با کشورهایی چون کانادا برای پوشش مناطقی چون شمالگان هم همکاری عمیقتری داشته باشیم.» کلمات را چندباره و با دقت بسیار بخوانید تا متوجه عمق برنامه شوید.
▪️همانگونه که در یادداشت چندی پیش در مورد آکوس نوشتم، انگلیسیها در حال طراحی یک راهبرد آنگلوساکسونی برای آینده جهان هستند. کشورهای پهناور و قدرتمندی مانند کانادا، استرالیا و امریکا که مساحتی تقریبی برابر با روسیه و چین دارند، در کنار قدرت اقتصادی و نظامی کافی به خوبی انگیزههای انگلیسیها برای رسیدن به آرزوهایشان را عیان میکند. شاید در برابر قدرت جمعیتی چین این اتحادیه حرفی برای گفتن نداشته باشد، اما آنها سعی کردهاند با ایجاد برخی چالشهای اقتصادی و نظامی با بهره گرفتن از پیوندهای تاریخی، طرحهای خود را به پیش ببرند. در این رابطه نمیتوان جمعیت یک و نیم میلیاردی هند را فراموش کرد. هندیها در یک رقابت راهبردی و تاریخی با چین تنها کشوری هستند که توان تحمل تلفات بالا در یک نبرد فراگیر را دارند و البته در کنار کره و ژاپن که هر دو مرزهای مشترک با چین دارند، میتوانند ایده برخورد مستقیم را به پیش ببرند.
▪️همانگونه که گفته شد، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، ابزارهای همگرایی درون قارهای برای لندن را با چالش مواجه کرده و به همین دلیل آنها ناچار هستند تا با ابزاری نظامی مانند ناتو تلاش کنند اثرگذاری بر کشورهای اروپایی را بهبود ببخشند. در ادامه این یادداشت آمده است: «ما به همراه ناتو اعلام میکنیم که هرگونه تهاجم از سوی روسیه علیه اوکراین اشتباه استراتژیک بزرگی خواهد بود. انگلیس آماده استفاده از تمامی اهرمهای دیپلماتیک و اقتصادی برای اجتناب از چنین نتیجهای است و باید یادآور شود که در صورت بروز چنین اتفاقی، این روسیه است که باید بهای زیادی بابتش بدهد. در حالی که روسیه در مرزهای اوکراین نیرو مستقر میکند و به تضعیف دیگر همسایگانش چون گرجستان میپردازد، نمیتوانیم به سمت دیگری نگاه کنیم.»
▪️اینکه سیاست کشورهای اروپایی در برابر این نوع نگاه انگلیسیها چیست سوالی است که گاهی اوقات در کلام فرانسویها خارج میشود. آنها در تلاش هستند تا به هر شکل ممکن خود را از زیر سایه سخت و سنگین ناتو خارج کنند. وزیر خارجه انگلیس به صورت آشکاری به سایر کشورهای اروپایی طعمه میزند و البته وقاحت آنجاست که آنها هنوز فکر میکنند جهان در قرن 18 و 19 است و کشورهای دیگر توان دفاع از خود را ندارند. ارزشهایی که لیز تراس مدعی دفاع انگلیس از آنها است، نعل وارونه مقامات لندن را نشان میدهد.
▪️به عنوان مثال نوشته است: «انگلیس در دفاع از جهان آزاد پیشروست. ما بزرگترین هزینه کننده در امور دفاعی ناتو هستیم و کشورهایی چون استونی نیز بیش از دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور دفاع میکند. با اینکه افراد بیشتری به ما میپیوندند، اما زمان آن فرا رسیده که همه متحدان ناتو پا به عرصه بگذارند. ما رهبری دیپلماتیک را نشان میدهیم و شرکای خود از جمله از طریق ریاست بر گروه ۷ را در سراسر جهان گرد هم میآوریم تا رفتار غیرمسئولانه و بیثباتکننده روسیه را به چالش بکشیم.»
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدئوهایی در حال منتشر شدن است که نشان میدهد شبهنظامیان طالبان با عبور از مناطق مرزی و ورود به خاک ایران برای اهالی چند روستای مرزی ایجاد مزاحمت کردهاند. پس از این اقدام یگانهای مرزبانی ارتش که در منطقه حضور دارند، اقدام به آتشباری روی مواضع طالبان کرده و درگیریها تا بعد از غروب هم ادامه داشته است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ویدئو هم از تجمیع شبهنظامیان طالبان در نزدیکی مرزهای ایران خبر میدهد. برخی از رسانههای محلی افغان مدعی سقوط دو پاسگاه مرزی ایران هستند. درگیری نیروهای مرزبانی ایران با طالبان در حوالی روستای شغالک شهرستان هیرمند در پی ایجاد مزاحمت طالبان برای کشاورزان ایرانی روی داده است.
هر چند مقامات مسوول تا این لحظه چیزی نگفتهاند اما ویدئوهای منتشر شده نشان میدهد شبهنظامیان طالبان با آمادگی قبلی و با یک طرح کلی وارد مناطق مرزی شده اند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ویدئو که مربوط به بعد از ظهر امروز (پیش از غروب آفتاب) است نشان میدهد که شبهنظامیان طالبان اقدام به گسیل نیرو به سمت مناطق مرزی کردهاند. هنوز ابعاد این درگیری مشخص نیست اما با توجه به خودسر بودن اعضای طالبان و منطقه درگیری که در استان هلمند افغانستان بوده، باید منتظر نتیجه نهایی ماند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ویدئو هم از آتشباری توپخانه ارتش مستقر در مناطق مرزی منتشر شده است. ارتش که همزمان با سقوط افغانستان به دست شبهنظامیان طالبان راهی مرز شده بود، مرزهای گسترده و دور افتاده دو کشور را کنترل میکند. آتشباری توپخاه ارتش حجم سنگین درگیریها را نشان میدهد. البته نکته دیگر به نظر این است که توپخانه در حال کوبیدن عقبه طالبان با استفاده از هدایت پهپادی است.
@syriankhabar
🔘 چند نکته در مورد درگیری امروز ارتش با شبهنظامیان طالبان
✔️روز سهشنبه یک درگیری محدود میان مرزبانان ارتش ایران مستقر در شهرستان زابل در شمال استان سیستان و بلوچستان با شبهنظامیان طالبان صورت گرفت. هر چند مدتزمان این درگیری زیاد نبود، اما بر اساس آنچه در همان دقایق اولیه منتشر شد، آن را تحلیل میکنیم. فقط این نکته را باید بگویم که این درگیری دارای یک عقبه است که در نهایت منجر به این حادثه شد....
1) این درگیری اولین درگیری مرزی میان نیروهای مرزبانی ایران و شبهنظامیان طالبان نخواهد بود. بر اساس اظهارات صورت گرفته توسط مسوولان امنیتی: «ماجرا از این قرار است که طی سالهای گذشته در داخل خاک ایران و در چند صدمتری مرز با افغانستان دیوارهایی برای مقابله با قاچاقیان و اشرار کشیده میشود؛ امروز برخی از کشاورزان ایران با عبور از این دیوارها ولی در داخل مرزهای ایران حضور داشتهاند، اما به واسطه وجود این دیوارها نیروهای طالبان تصور میکنند که به مرز آنها تجاوز شده است.» و اقدام به تیراندازی میکنند!
2) چه تضمینی وجود دارد که طالبان پس از این حادثه در سایر مناطق مرزی هم دست به تیراندازی نزند؟ آیا طالبان همه مرزهای بینالمللی ایران و افغانستان را میشناسد؟ چرا عناصر طالبان باید سر خود دست به تیراندازی بزنند؟ اصلا این افراد وارد خاک افغانستان هم شده بودند، آیا آنها نمیتوانستند پیش از تیراندازی رفته و از آنها بپرسند که اینجا چه میخواهید؟ نه اینکه نیروهای طالبان که در مرزها مستقر هستند به هیچ عنوان حرفهای نبوده و بسیار خودسر و بدون هماهنگی عمل میکنند؟
3) نکته سوم در این مورد، برخورد قاطع و سریع نیروهای مرزبانی ارتش است. تا جایی که شنیدهایم، علاوه بر حضور فیزیکی، توپخانه ارتش اقدام به چند دقیقه آتشباری سنگین بر مواضع شبهنظامیان طالبان کرده است. دلیل شدت این آتشباری فقط یک نکته میتواند باشد و آن هم هشدار جدی به عناصر طالبان که هر حادثهای میتواند تبعات سنگین و پاسخی دردناک در پی داشته باشد و آنها نمیتوانند به سادگی دست به تیراندازی بدون عواقب بزنند. البته به نظر میرسد که توپخانه ارتش در آمادهباش کامل بوده این یعنی حادثه یک عقبهای دارد.
4) چهارمین نکته این است که برخلاف ادعای طالبان در مورد اشراف کلی بر نیروهایشان در همه مناطق آنها نه تنها خوب توجیه نیستند، بلکه به شدت هم پراکنده عمل میکنند. بنابراین نیروهای مرزی ما باید به شدت هوشیار و آماده باشند. در حالی که مرز میان ارتش، سپاه و نیروهای مرزبانی تقسیم شده، باید هماهنگی میان هر سه ارگان وجود داشته باشد تا خدایی ناکرده دشمن از این فضا بهره نبرد.
5) هر چند این درگیری خیلی زود جمع شد، اما همین حادثه ساده به دلیل روحیه تند و نامنظم طالبان میتواند خطرناک باشد. با توجه به مرزهای طولانی دو کشور ضرورت دارد که کانالهای ارتباطی دقیقی با طالبان وجود داشته باشد تا در اینگونه موارد سریعتر به توافق رسید. در این مورد گفته شد که مسوولان امر ورود کرده و سعی کردند طالبان را به مورد توجیه کنند، اما باید پیش از یک درگیری دیگر، اعضای طالبان به خوبی توجیه شوند تا دیگر دست به چنین اشتباهی نزنند.
6) ما قول داده بودیم که در مورد افغانستان ننویسیم، اما این موضوع مربوط به داخل کشور و امنیت ملی ما است. شواهد و قرائن به ما میگوید که رهبران طالبان دنبال تنش با هیچ یک از کشورهای همسایه افغانستان نیستند و میخواهند در این آشفته بازار به نوعی خودشان را جمع کنند و به کشورداری و دولتداری برسند. به همین دلیل تاکید میکنم که چنین درگیریهایی شاید زیر سر عناصر محلی طالبان باشد اما رهبران کابلنشین از آن پشتیبانی نمیکنند.
7) هر چند این درگیری مرزی و محدودی بود اما نوع پرداخت رسانههای داخلی به آن جالب بود. در میان نبود یک خبر دقیق و صحیح برای انتقال به رسانهها، تلفنهای همراه تبدیل ابزار رسانهای برای ثبت تصاویر و ویدئوهای این درگیری شد. برای مدیریت فضای رسانهای کشور و جلوگیری از سوءتفاهم (که حتی خود ما هم به دلیل عجله دچار آن شدیم) باید سخنگوی ارتش، نیروهای مسلح، مرزبانی کشور و هر کسی که در این حوزه مسوولیت دارد در سریعترین زمان ممکن و از طریق مراکز معتبر اصل ماجرا را توضیح دهند.
8) در نهایت این را باید تاکید کنیم که فارغ از تفاوت دیدگاه ما با مسوولان امر در مورد افغانستان، باید به مردم این کشور کمک کرد. اگر ما هم مانند طالبان میخواستیم به هر کسی که از مرز رد میشود تیراندازی کنیم که الان به جای چند میلیون میهمان، چندین هزار کشته در مرز وجود داشت. طالبان دیر یا زود مضمحل میشود اما باید به آنها زندگی مدنی را یاد داد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همه این ویدئوهایی که منتشر شد مربوط به قبل از غروب است. به روایت خبرگزاری تسنیم، این درگیریها به دلیل ناآشنایی شبهنظامیان طالبان با نقطه صفر مرزی صورت گرفته است. آنها به سمت شهروندان ایرانی که در کنار دیواری در داخل خاک ایران نشسته بودند تیراندازی کردند که با پاسخ متقابل مواجه شدند. هیچ پاسگاهی به دست طالبان نیفتاده و تیراندازی محدود هم به پایان رسیده است. نیروهای مرزبانی ارتش در حال توجیه عناصر طالبان در مورد خط مرزی هستند.
به همین دلیل در مورد روند درگیریها نوشتههای ما به پایان میرسد و فقط تحلیل خبر میماند که در پستهای بعد در مورد آن توصیح خواهیم داد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ویدئو در حال دست به دست شدن است در مورد انهدام پاسگاه مرزی طالبان با آتش توپخانه ایران!! هر چه فکر میکنم که این درست است یا اشتباه، راه به جایی نمیبرم. فقط احساسم این است که این ویدئو را یک جایی دیدهام... حالا کجا یادم نمیآید...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در ادامه سریال انهدام پهپادهای ارتش متجاوز سعودی، امروز صبح هم یگان پدافندی ارتش یمن یک فروند پهپاد CH4 ارتش سعودی را در مرز دو استان صعده و عمران سرنگون کرد. این یازدهمین پهپاد از این مدل بود که با آتش پدافند ارتش یمن به زیر کشیده شد.
@syriankhabar
آتش در خرمن پول ملی ترکیه باعث استعفای وزیر اقتصاد ترکیه شد... البته این جابجایی فایده ندارد و لیر سقوط بیشتری را تجربه خواهد کرد
...
@syriankhabar
4_5856956509673490886.mp3
29.29M
🌺از درگیری مرزی تا مذاکرات هستهای...
🔹در این گزارش به درگیری مرزی بین مرزبانان ارتش با شبه نظامیان طالبان اشاره کردهایم....
🔹در ادامه نگاهی داشتیم به روابط ایران و امارات و سفر علی باقری به ابوظبی ابعاد احتمالی توافقات دو کشور..
🔹در بخش سوم به موضوع نشست اکو و توافقات صورت گرفته میان ایران و رژیم باکو اشاره شده است...
🔹همچنین نگاهی داشتهایم به مذاکرات هستهای و ابعاد و چرایی این مذاکرات و خواستهای ایران از مذاکرات...
🔹در آخر هم گذاری کوتاه آخرین تحولات سیاسی عراق داشتهایم.
@syriankhabar
برخیز تا یک سو نهیم این دلق ازرق فام را
بر باد قلاشی دهیم این شرک تقوا نام را
هر ساعت از نو قبلهای با بت پرستی میرود
توحید بر ما عرضه کن تا بشکنیم اصنام را
می با جوانان خوردنم باری تمنا میکند
تا کودکان در پی فتند این پیر دردآشام را
زین تنگنای خلوتم خاطر به صحرا میکشد
کز بوستان باد سحر خوش میدهد پیغام را
غافل مباش ار عاقلی دریاب اگر صاحب دلی
باشد که نتوان یافتن دیگر چنین ایام را
دنیا و دین و صبر و عقل از من برفت اندر غمش
جایی که سلطان خیمه زد غوغا نماند عام را
باران اشکم میرود وز ابرم آتش میجهد
با پختگان گوی این سخن سوزش نباشد خام را
@syriankhabar
پیامهای سخنان سردار قاآنی.mp3
14.2M
پیامهای سخنان سردار قاآنی خطاب به آمریکا...
در این گزارش به ابعاد سخنان فرمانده نیروی قدس سپاه در روز پنجشنبه پرداخته شده است.
@syriankhabar
فرانسه از توافق با مقامات امارات برای فروش تجهیزات نظامی خبر داد. طبق بیانیه کاخ ریاست جمهوری فرانسه، ماکرون که با هدف افزایش همکاریهای اقتصادی-نظامی به کشورهای حاشیه خلیج فارس سفر کرده در توقف اول خود در دوبی، قرارداد فروش ۸۰ فروند جنگنده رافال و ۱۲ فروند بالگرد کاراکال را با مقامات اماراتی امضاء کرد.
این توافق میتواند بزرگترین معامله پاریس پس از قرارداد با کشورهایی چون یونان، مصر و کرواسی برای فروش جنگنده باشد. پیش از این کاخ الیزه اعلام کرده بود، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه عصر جمعه وارد دوبی خواهد شد و در جریان آن با محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی دیدار و گفتوگو خواهد کرد. ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرد، پاریس شراکت طولانی مدتی با امارات دارد و این سفر امکان تقویت روابط و همکاری سیاسی، راهبردی، دفاعی، اقتصادی و فرهنگی را به وجود خواهد آورد.
عقد این قرارداد، کمتر از یک ماه مانده تا ریاست دورهای فرانسه در اتحادیه اروپا و پس از شوکی که استرالیا با لغو قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری خرید زیردریایی به صنعت نظامی دفاعی فرانسه وارد کرد، برای پاریس از اهمیت بالایی برخوردار است.
@syriankhabar
✴️ امارات و ساخت یک نیروی هوایی مدرن
🔸هر چند ماکرون که سعی دارد با استفاده از همه ظرفیتها و فرصتهای موجود به جنگ رقبای خود در انتخابات آتی ریاست جمهوری برود ضمن تبریک امضای این قرارداد، از افزایش همکاریهای استراتژیک بین دو کشور استقبال کرد. با این حال، تلاش امارات برای خرید هر چه بیشتر جنگندههای مدرن، زنگ خطری بزرگ برای کشورهای همسایه امارات به شمار میرود. در حالی که عربستان با جمعیت و مساحت چند ده برابری با امارات توان هوایی مشخصی دارد و عمان نیز به عنوان رقیب سنتی اولاد زاید چندان دل خوشی از مقامات ابوظبی ندارد، خرید این تعداد جنگنده هشداری جدی و عمیق برای کشور ما نیز به شمار میرود. این تعداد جنگنده که از نسلهای بسیار جدید رافال به شمار رفته و دارای توانمندی ویژهای به عنوان یک جنگنده مولتیرول است باید مسوولان ایران را هوشیار کند.
🔸خرید 80 فروند رافال در کنار 50 فروند اف 35 و تلاش برای خریداری نسلهای جدید اف16 و ارتفای اف16های قدیمی به نسل جدید، عملا امارات را به عنوان یکی از دارندگان عمده جنگنده مدرن در سطح جهان مطرح خواهد کرد که حتی ارتشهای اروپایی نیز از آن بیبهره هستند. اینکه هدف عمده طرف اماراتی از خرید این تعداد جنگنده چیست، به مسائل و موارد متعددی بستگی دارد اما در مجموع نشان دهنده چند موضوع بسیار مهم است. نخست آنکه ثروت بسیار زیاد مقامات اماراتی را به سمت نظامیگری سوق داده است و این انباشت تجهیزات باعث شکلگیری برخی رفتارهای احمقانه هم از طرف اولاد زاید شده است.
🔸در این مورد میتوان به دخالتهای بیرویه امارات در یمن، اتیوپی، لیبی و حتی مناطقی دورتر در افریقا اشاره کرد. در واقع از همینجا به موضوع دوم میرسیم. اگر گزارشهای پیشین ما را خوانده باشید، نوشته بودیم که اماراتیها در کنار انگلیسیها در حال ساخت و اجاره بنادر مختلفی در سطح جهان به ویژه در مسیر دسترسی به اروپا از طریق خلیج عدن تا مدیترانه هستند. این لنگرگاهها یا بنادر به هر شکل نیاز به حفاظت دارند و به نظر میرسد سیل خرید تجهیزات به ویژه جنگندههای پیشرفته توسط طرف اماراتی برای حفاظت از چنین کلنیهای مستعمراتی مدرنی است که با کمک انگلیسیها در صدد ساخت آن هستند.
🔸موضوع سوم به یک اصل قدیمی و همیشگی در نزد کشورهای عرب منطقه باز میگردد و آن هم چیزی نیست جز باج دادن به کشورهای اروپایی. در واقع این میزان خرید جنگنده به هیچ کار مفید اماراتیها در یک جنگ گسترده به عنوان مثال با ایران نخواهد آمد، چرا که به دلیل فاصله بسیار نزدیک سرزمینی و توان موشکی ایران همه زیرساختهای این کشور در کمتر از یک ساعت منهدم خواهد شد. با این حال، نمیتوان از نظر دور داشت که اگر قصد اماراتیها دو مورد بالاتر باشد در راهبرد کلان آنها درست خواهد بود اما کشوری به اندازه و حجم جمعیت امارات با چنین اقداماتی فقط میتواند میزان دشمنیها را بیشتر کند.
🔸موضوع چهارم به رقابت امارات با قطر بازمیگردد. در حالی که قطریها در چند قرارداد بیش از یکصد جنگنده بسیار مدرن اف 15، یوروفایتر و رافال خریداری کرده و در حال حاضر به لحاظ تعداد و مدرن بودن از اماراتیها جلوتر هستند، این خرید امارات را میتوان از این منظر هم نظاره کرد. در واقع در رقابت چند سال گذشته میان دوحه و ابوظبی، محمد بن زاید نمیخواهد در هیچ زمینهای از رقیب قطری عقب بماند. داشتن یک نیروی هوایی لاکچری که به درد هیچ هم نخورد باز هم عقدههای بیپایان بن زاید را در مورد قرار داشتن در صدر کشورهایی که یک نیروی هوایی پیشرفته دارند، کمی پوشش خواهد داد.
🔸با همه این احوال، باید گفت چنین خریدهایی باعث گسترش رقابت تسلیحاتی در منطقه خواهد شد. کشورهای غربی که مدام از ایران میخواهند تا در مورد موشکهایش مذاکره کند به شدت منافق و چند رو هستند. فرانسویها در طول جنگ هشتساله با قرار دادن پیشرفتهترین ورژنهای جنگنده میراژ به ارتش بعث صدام و بروزرسانی این جنگندهها در حمل موشکهای ضدکشتی ضربات سختی به اقتصاد کشور ما وارد کردند، حضور مجدد آنها و تقویت زیرساختهای نظامی کشورهای عرب منطقه (فارغ از اینکه بتوانند از این توانمندی استفاده کنند یا نکنند) فرصتطلبی آنها در فروش تسلیحات را نشان میدهند.
🔸جمهوری اسلامی ایران باید این مسائل را به دقت زیر نظر قرار دهد. اینکه این جنگندهها نمیتوانند ضربه چندانی به کشور ما وارد کنند یک مبحث است اما دستکم نگرفتن دشمن هم یک موضوع دیگر. چندی پیش در ضمن گزارشی نوشتم که اماراتیها در دشمنی با ملت ایران از رژیم صهیونیستی هم بدتر هستند و نباید به آنها اعتماد کرد. در این حوزه ما نیز باید هر چه سریعتر نسبت به نوسازی نیروی هوایی خود به شکلی که در شأن ملت و ارتش ایران باشد، اقدام کنیم.
@syriankhabar
موضعگیری مقامات آمریکایی در مورد مذاکرات وین و نوع نگاه ایران به این مذاکرات واقعاً جالب و عجیب است پس از پایان هفتمین دور مذاکرات در وین اظهاراتی در مورد آنچه رویداد گفت: ما میدانیم چرا به اینجا رسیدهایم. دولت پیشین آمریکا تصمیم گرفت از برجام خارج شود و این امر منجر به گسترش چشمگیر و بیسابقه برنامه هستهای ایران شد. این موضوع نمیتواند ادامه یابد.
هرچند سخنگوی کاخ سفید نگفته که این موضوع به چه شکل نمیتواند ادامه یابد و اصولاً به جز تحریم و تحریم که ما در نقطه پایانی انواع و اقسام آن هستیم آمریکا چه ابزار دیگری برای فشار بر مردم ایران دارد که میخواهد پیشرفت هستهای ایران متوقف کند؟ همه میدانند که دست آمریکا برای فشار بیشتر بر ایران کاملاً خالی است و هیچ ابزاری برای تحت فشار قرار دادن بیشتر ایران ندارد. بنابراین هر چه آمریکا در مورد برنامهها و طرحهای بعدی خود می گوید همه دروغ و غیر واقعی است....
@syriankhabar
اخبار سوریه
موضعگیری مقامات آمریکایی در مورد مذاکرات وین و نوع نگاه ایران به این مذاکرات واقعاً جالب و عجیب است
▪️جن ساکی با زدن نعل وارونه و کتمان حقیقت از راه جعل حقیقت ادعا کرده که رییس جمهوری آمریکا همچنان معتقد است که یک «جایگزین بهتر» وجود دارد. وی متعهد به بازگرداندن آمریکا به پایبندی به برجام است و این پایبندی تا زمانی که ایران نیز اقدام مشابه انجام دهد، ادامه مییابد!! بایدن در این خصوص جدی است و اگر ایران هم به طور مشابه متعهد باشد، یک راه حل وجود دارد اما در این هفته ما شاهد این تعهد از ایرانیها نبودیم.
▪️وقاحت آمریکایی را خوب نگاه کنید!؟ بایدن دقیقاً در مورد چه چیزی دقیق است؟ در مورد چه مسئله ای میتواند در خود دهد در حالی که در عمل هیچ اتفاقی نیفتاده هیچ موضوعی توسط آمریکایی برقرار نشده است به صورت واضح هدف اصلی آمریکا دو مسئله همزمان است نخست رسیدن به توافقهه بر اساس آن فرمولی که خودشان تایید کرده و قبول دارند و دوم نیز تعطیلی همیشگی برجام با زدن اتهامات گوناگون به ایران است یعنی در واقع آمریکایی در حال برنامه ریزی برای این مهم است که ایران را مقصر اصلی در به نتیجه نرسیدن برجام معرفی کند.
▪️در همین رابطه بهتر است به مواضع و سخنان وزیر امور خارجه آمریکا دقت کنید جایی که او در حالیکه دستانش خالی است و هیچ ابزاری جز تحریم در دست ندارد ایران را تهدید می کند. بلینکبن با بیان این که تهران در روزهای آینده باید تصمیمات بسیار مهمی بگیرد، گفت اگر مسیر پیروی متقابل به بنبست برسد، گزینههای دیگر را در مورد ایران دنبال خواهیم کرد. بلینکن گفت: ایران در مورد بازگشت به برجام جدی نیست.وزیر خارجه آمریکا افزود که همین باعث شد مذاکرات را در روز جمعه خاتمه ببخشیم.
▪️به صورت مشخص اگر آمریکا نخواهد همه تحریمهای ایران را بردارد و انتظار داشته باشد که فقط ایران همه تعهداتش در برجام را انجام دهد، بیراهه رفته است. طرف آمریکایی باید بداند که ایران هیچ چیزی دیگر برای از دست دادن ندارد و تقریباً هر آن چیزی که آمریکا میتوانست از آن علیه ملت ایران استفاده کند، روی میز آورده و این کشور حالا دیگر به مرحله آخر خود رسیده و تهدیداتی که میکند از روی استیصال است...
▪️موضع گیری مقامات آمریکایی نشان میدهد آنها دارای یک برنامه هماهنگ برای فشار روانی و رسانهای بر ایران هستند که البته این فشار و مسئله دستاوردی برای آنها در پی نخواهد داشت. رئیس جمهور آمریکا و اطرافیانش به خوبی میدانند که اگر نتوانند با ایران در موضوع هستهای به توافق برسند در حوزه سیاست داخلی شکست سنگینی خورده و در حوزه متحدان بینالمللی هم کاخ سفید را مقصر خواهند دانست...
@syriankhabar
پدافند ارتش یمن در ادامه مقابله با پهپادهای متجاوز ائتلاف متجاوز سعودی، آمریکایی، اماراتی صبح امروز یک فروند پهپاد دیگر ارتش متجاوز آمریکا را در آسمان مأرب سرنگون کرد. پهپاد اسکن ایگل ارتش تروریستی آمریکا که در آسمان شهرستان جوبه در جنوب مأرب در حال رصد تحرکات رزمندگان یمنی بود، ساقط شد. این ششمین پهپاد آمریکایی اسکن ایگل است که در استان مأرب سرنگون میشود.... در طول سه ماه گذشته ارتش تروریستی آمریکا در ادامه سیاست کمک به سعودیها و گروهکهای تکفیری _ وهابی وابسته به ریاض در جلوگیری از سقوط شهر مأرب، پشتیبانی اطلاعاتی و امنیتی سنگینی از آنها به عمل آورده است.
@syriankhabar
ده سال پیش در چنین روزی نیروهای مسلح ایران در اقدامی قابل تحسین و تاریخ ساز مهمترین و پیشرفتهترین پرنده جاسوسی متعلق به سازمان جاسوسی آمریکا را در شرق کشور به کنترل خود در آوردند. پهپاد RQ-170 یا همان جانور قندهار وقتی به کنترل ایران درآمد، همه را به حیرت انداخت و یک روز بعد باراک اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا در اظهاراتی خواستار بازگرداندن این پرنده پیشرفته و منحصر به فرد شد.
هرچند فرماندهان ایرانی هیچ وقت تکنیک به کار رفته برای نشاندن سالم این پرنده را افشا نکردند اما در طول ۱۰ سال گذشته این پهپاد آمریکایی پایه و اساس بسیاری از پهپادهای ساخت ایران شد و تکنولوژی به کار رفته در آن کمک بسیار زیادی به کشورمان برای توسعه پلتفرم های اینچنینی در حوزه پهپادی شد. تکنولوژی های به کار رفته در این پهپاد که به دست ایران افتاد متخصصان کشورمان را سالها جلو انداخته و آنها را قادر کرد تا پیچیدهترین و پیشرفته ترین تجهیزات و دستگاههایی که شرکتهای معتبر آمریکایی در حوزه پهپادی توسعه دادند را به دست بیاورد.
@syriankhabar
این چند روز در مورد سقوط لیر ترکیه زیاد نوشتیم، بگذارید چند خط هم در مورد ریزش روزانه و سقوط بیش از پیش پول ملی خودمان بنویسیم تا از جاده انصاف خارج نشویم. ریال با قرار گرفتن بر ریل کاهش ارزش روزانه بین 100 تا 200 تومان از ارزش خود در برابر سایر ارزها را از دست میدهد و اگر رویه همین باشد، مردم فقیرتر و بیچارهتر خواهند شد. گوشی تلفنم مشکل داشت و چند وقتی تمرکز کرده بودم که گوشی بخرم، اما هر چه من پول جمع میکنم، آن طرف گوشی بالاتر میرود... یعنی سرعت دویدن قیمتها چند برابر درآمد و پسانداز من است...
یخچال خانه پدرم مشکل داشت و دیگر قابل تعمیر نبود، یخچال فریزر ایرانی که از نظر ابعاد از یخچال خرابشده کوچکتر بود، قیمتش برابر با حقوق سه ماه حقوق پدر بازنشسته من بود... فقط خدا کنه که وسیلهای در خانه کسی خراب نشود... هر چه فکر میکنم که با این وضعیت چگونه کسی میتواند ازدواج کند و پدری برای دخترش جهیزیه بخرد و یک زوج وسایل منزل بخرند... امیدوارم که وضعیت بهتر شود، رسیدن به مرحلهای که پدر من با حقوق 6 میلیونی بازنشستگی فقط 200 دلار درآمد داشته باشد واقعا سخت است!! فقط دعا میکنم...
@syriankhabar
برخی کانالها از انفجار و شلیک در مرکز کشور خبر دادهاند که تا این لحظه هیچ منبعی این گزارشها تایید نکرده است... هر چند تا نباشد چیزکی...
@syriankhabsr
این هم دیدگاه سیدیاسر جبرائیلی در مورد شلیک پدافند در بادرود نظنز... در حالی که برخی خبر میدهند که شلیکها در تمرین پدافندی صورت گرفته اما جبرائیلی چیز دیگری نوشته است!!
@syriankhabar
در این میان برخی هم خبر میدهند که یک فروند (برخی منابع دیگر تاکید دارند که بیش از یک فروند) در تمرین واکنش سریع سامانههای پدافندی منطقه هدف قرار گرفته است.
@syriankhabar
🔴 جای هیچ گونه نگرانی نیست...!!
🔸فرمانده پدافند هوایی منطقه نطنز: ساعتی پیش برای ارزیابی آمادگی میدانی، یکی از سامانههای موشکی منطقه آزمایش شد و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
🔸برای ارزیابی سامانههای مستقر در منطقه، این گونه تمرینات در فضای کاملاً امن و با هماهنگی کامل شبکه یکپارچه پدافندی صورت میگیرد.
@syriankhabar
از قرار معلوم قرار بوده که رجب طیب رو بتروکنند که شانس آوررده و نترکیده!! به گفته رسانههای وابسته و نزدیک به اردوغان امروز بمبی در محل حضور وی کار گذاشته شده بود که طرف شانس آورده است...
البته من هم به این موضوع شک دارم. مثل داستان ترور الکاظمی است! در حالی که لیر نرخ برابری 14 به یک در برابر دلار دارد، اردوغان باید هم از این بازیهادر بیاورد تا کمی با شعور مردم ترکیه بازی کند. جنگ در سوریه، عراق، لیبی و قرهباغ کم نبود، تنش با یونان و ارمنیها کم نبود، درگیری با مصریها کم نبود که حالا رجب زده به کلهاش که بود سراغ ترور خودش!!
@syriankhabar.
این هم شکرخوری اضافه ایدی کوهن ابله... یادتون هست در مورد نیروگاه بوشهر چی میگفت و در بقیه موارد هم چه زرهای مفتی میزد؟ یه عده هم در کشور ما دوره میافتند هر چه این مینویسد را به سرعت بازنشر میدهند... کانالی که خبر این صهیونیست را گذاشته بودم پاک کردم و فقط خواستم به این بابا برسونید کاری به موشکها در نطنز نداشته باشه، حواسش به غزه و جنوب لبنان باشد که به زودی اتفاقات بسیار مهمی روی خواهد داد...
@syriankhabar
حمله به پایگاه امریکاییها در شرق سوریه!
یک منبع غیر نظامی از هدف قرار گرفتن پایگاه غیر قانونی نظامیان تروریست آمریکایی در شرق سوریه خبر داد. این منبع به شبکه خبری روسیا الیوم گفت که سه راکت، به پایگاه آمریکا در میدان نفتی کونیکو در شمال دیرالزور اصابت کرده است. وی تأکید کرد، پس از اصابت این راکتها، بالگردهای آمریکایی به صورت گسترده بر فراز این پایگاه به پرواز درآمدند. هنوز هیچ اطلاعات بیشتری درباره ضررهای وارده به این پایگاه یا عاملان آن منتشر نشده است.
@syriankhabar
🔳 دستگیری اعضای منافقین در آلبانی
▪️پس از سالهای سال پناه دادن و حمایت کردن دولت وابسته آلبانی از تروریستهای گروهکی منافقین، بالاخره پلیس این کشور بخشی از ماهیت ضدبشری و ضدانسانی آنها را کشف و منتشر کرد. دولت آلبانی که به درخواست امریکا، تعدادی از کشورهای اروپایی و عربستان سعودی یک منطقه وسیع را به پیرمردها و پیرزنهای قاچاقچی این گروهک اختصاص داده، حالا در دردسر تازهای افتاده است.
🔻روزنامه آلبانیایی اگزیت نوشت، طبق سندی رسمی که اگزیت آن را رویت کرده است، چند تن از اعضای گروهک تروریستی منافقین که از سال ۲۰۱۳ در آلبانی مستقر شدهاند، با اتهاماتی از جمله قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و پولشویی دستگیر شدهاند.
🔻این سند که به دست یک منبع دیپلماتیک خارجی رسیده است، دارای امضا و مهر رئیس دایره جنایی اداره پلیس این کشور و دربرگیرنده جزئیات اتهامات وارده به این افراد است. طبق این سند، دو تن از اعضای گروهک تروریستی منافقین با هم دستی افراد آلبانیایی و یونانی به اتهام مبادرت مستقیم به قاچاق انسان بازداشت شدهاند. یازدهم ژوئیه ۲۰۲۱ پلیس یک خودروی حامل شهروندان سوری، عراقی و اقلیم کردستان را متوقف کرد. تحقیقات بیشتر به دستگیری اعضای اصلی گروه منجر شد.
🔻این سند بیان میکند بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱، همین گروه قاچاق تلاش کرده ۴۰۰ نفر از اعضای گروهک تروریستی منافقین را از آلبانی به فرانسه منتقل کنند. اما این تمام ماجرا نیست، در ژوئیه ۲۰۲۱، مرسولهای از مواد مخدر توسط پلیس توقیف شد و دو تن از مقامات ارشد این گروهک به نامهای نرگس ابریشمچی و حسن نایت آقا دستگیر شدند. در این سند رسمی گزارش شده است، آنها به داشتن نقشی اساسی در انتقال محمولهای از مواد مخدر به ایتالیا اعتراف کردهاند.
@syriankhabar
ذات برخیها را با بلاهت و نفهمی پرداختهاند! چند باری در مورد حسین دهباشی و عقده دیده شدن نوشتم و گفتم داستان امثال او، داستان برادر حاتم طایی است که رفتند در چاه زمزم نجاست کردند تا مشهور شوند. اینها برای اینکه معروف شوند هر لیچاری را بار کشور و ایرانیها میکنند... نمیخواهم چیزی در مورد دکتر مرندی بنویسم، اما باید چند کلمه در مورد الدنگهای حاضر در فضای رسانهای کشور بنویسم که برای مشهور شدن حتی حاضر به تنفروشی هم هستند... گفتوگوهای این بابا را با فرماندهان ارتش دیدهام و از همانجا میشود میزان بدبختی و فلاکت او را برای دیدن شدن دید...
خلاصه تا به شما هم بند نکرده، او را ببینید و برایش بنویسید که دیده شدی...
@syriankhabar
🟤 ترکیه، سقوط پول ملی، نرخ تورم و بازی ترور اردوغان!!
🔹نرخ تورم ترکیه از سطح بسیار مهم ۲۰ درصدی نیز فراتر رفت. به گزارش دیلی صباح، مرکز آمار ترکیه در گزارشی اعلام کرد که نرخ تورم این کشور در ۱۲ ماه منتهی به نوامبر به ۲۱.۳۱ درصد رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه ماه قبل ۱.۴۲ درصد بیشتر شده است. این نرخ، بیشترین نرخ تورم ثبت شده ترکیه در سه سال اخیر محسوب میشود.
🔹در بین بخشهای مختلف، بالاترین نرخ تورم مربوط به بخش مواد غذایی و نوشیدنی با ۲۷.۱۱ درصد بوده است و پس از این بخش نیز، لوازم منزل با تورم ۲۶.۱۲ درصدی و حمل و نقل با ۲۵.۱۴ درصد قرار دارند. از سوی دیگر کمترین نرخ تورم مربوط به لباس و پوشاک با ۳.۸۸ درصد و ارتباطات با ۳.۵۴ درصد بوده است. از ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ که نرخ تورم ترکیه با رسیدن به ۲۵ درصد در بالاترین سطح ۱۵ سال اخیر خود قرار گرفت، شیب افزایش قیمتها عمدتا در مسیر کاهشی بوده است. هسته تورمی که تغییرات قیمتی مواد غذایی و انرژی را به دلیل نوسانات بالای آنها در نظر نمیگیرد، با ۰.۱۳ درصد افزایش نسبت به ماه قبل خود به ۱۷.۶۲ درصد رسید.
🔹بر مبنای ماهانه نیز نرخ تورم ترکیه در این ماه ۳.۵۱ درصد اندازهگیری شده که ۲.۰۱ درصد بیشتر از تورم ثبت شده ماه قبل در این کشور است. متوسط نرخ تورم ترکیه در دو سال گذشته ۱۱.۲۳ درصد بوده است که بالاترین نرخ ثبت شده مربوط به ۲۰.۳۵ درصد در ماه ژانویه و کمترین تورم ثبت شده نیز مربوط به تورم ۸.۵۵ درصدی ماه اکتبر بوده است. مقامات ترکیه دستیابی به تورم تک رقمی ۸.۵ را برای سال جاری هدفگذاری کردهاند و بانک مرکزی نیز پیشبینی کرده تورم تا پایان امسال به ۸.۳۲ درصد برسد.
🔹آماردهی ترکیه در مورد تورم هم درست مانند مرکز آمار خودمان است. نرخ تورم در این چند سال بیش از 500درصد بوده، بعد آقایان نمیدانم با چه گوشتی و چه لوبیا و عدسی حساب میکنند نرخ را قشنگ زیر 40 نگه میدارند!! در حالی که برخی از دوستان من میگویند نرخ تورم واقعی در ترکیه بیش از 40درصد است تلاشهای اردوغان جهت ماستمالی ماجرا جالب است. رفتن به سراغ گزینه ترور!! خیلی فکر هالیوودی میخواهد و البته نشاندهند خرابی اوضاع داخلی این کشور است.
🔹سال گذشته همین موقع لیر حدود 6 به ازای یک دلار بود، به برخی از دوستان میگفتم که میرود تا بالای 10 دلار و همه میگفتند که امکان ندارد و حالا نزدیک به 14 دلار است!! در کشور ما حاملهای انرژی به گونهای است که مردم میتوانند تهیه کنند اما در ترکیه با حقوق 200 تا 300 دلاری کسی نمیتواند ماهی 150 لیتر بنزین هم بزند! در حالی که در ترکیه چندی پیش 22 درصد به حقوقها اضافه شد، اما باز هم این را مورد اشاره قرار بدهم که حقوقها در ترکیه مانند کشور خودمان بستگی به هزار و یک عامل دارد...
🔹اما هر چه هست، وضعیت به رفاه مردم باز نمیگردد و اوضاع ترکیه برای بازپرداخت بدهی خارجی هم خراب است. با هر قروش کاهش ارزش پول ملی، میلیونها دلار بر بدهی خارجی این کشور افزوده میشود.
@syriankhabar