هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#چهارمین_جلسه دوره #بینش_ولایی
به همراه اعطای گواهی پایان دوره
استاد دوره: حجت الاسلام والمسلمین فخریان
زمان: چهارشنبه ۹۷/۵/۱۷ ساعت۱۷
#اصفهان، خیابان جامی، خانه انقلاب اسلامی
@t_manzome_f_r
تبیین منظومۀ فکری رهبری
#ولایت_فقیه در اندیشهی رهبر انقلاب تهیه و تنظیم: حجت الاسلام والمسلمین فخریان مرداد۹۷ #پنجمین کتا
بخشی از محتوای کتاب👇
وظایف حاکم اسلامی چهار نوع است.
یک نوع وظیفهی او نسبت به خودش است و رسیدگی او نسبت به اخلاق و رفتار و سلوک فردی خودش.
یک نوع وظایف که مربوط به معنویات مردم است، مثل رشد دادن اخلاق مردم، شکوفا کردن استعدادهای مردم، رسیدن به تعلیم و تربیت مردم و از این قبیل.
قسم سوم، آن وظایفی است که مربوط به ادارهی جامعه است، مثل استقرار عدالت اجتماعی، استقرار امنیت عمومی، تنظیم ارگانهای لازم برای خدمات عمومی، بالا بردن درآمد عمومی و کیفیّت و کمیّت بخشیدن به تولید عمومی و ملّی در جامعه.
و یک قسم هم که قسم چهارم است، تنظیم روابط امّت اسلام و جامعهی اسلامی با جهان. یعنی تنظیم سیاست خارجی و مسالهی جنگ و صلح و ایجاد روابط سالم و حفظ قدرت و شان و حیثیت و آبروی نظام اسلامی و ملّت اسلامی در جهان، چه در رابطهی با ملتها و چه در رابطهی با دولتها. این چهار قسم وظایف بر عهدهی حکومت اسلامی است.
آنچه که مهم است، این است که حکومت، آن وقتی قابل قبول است که این وظایف را ملتزم و متعهد باشد.
آن حاکمی و آن دستگاه زمامدار و حکمرانی که این وظایف را برای خود قائل نباشد، به آنها اهمیّت ندهد، برای آنها تلاش نکند، از نظر اسلام این دستگاهِ حکومت پذیرفته و قابل قبول نیست.
@t_manzome_f_r
تبیین منظومۀ فکری رهبری
#ولایت_فقیه در اندیشهی رهبر انقلاب تهیه و تنظیم: حجت الاسلام والمسلمین فخریان مرداد۹۷ #پنجمین کتا
بخشی از محتوای کتاب👇
دستورِ ولیّفقیه، #حکم_الله است.
کار ولیّفقیه چیست در جامعه؟ کار ولیفقیه عبارت است از ادارهی جامعه، البته بر مبنای اسلام.
شکی در این نیست. اما آنجاهایی که مصالح اسلامی را، مصالح اجتماعی را، ولیّفقیه تشخیص میدهد و بر طبقِ مصلحت، یک دستوری صادر میکند، آن دستور، حکم "الله" است. آن دستور، خودش، یک دستور شرعی است.
ولیّفقیه چه با اتّکا به دلیلِ قطعی و چه با اتّکا به ادلّهی شرعی، یک مصلحتی را برای جامعه تشخیص میدهد، آن مصلحت را اِعمال میکند، آن میشود حکمالله و برای همهی مردم، این حکم واجب الاطاعه است.
آنچه را که ولیّفقیه در جامعهی اسلامی بهعنوان قانون وضع میکند یا اجرا میکند، احکام ولیّفقیه، احکام اوّلی است، مثل احکامالله است.
در حکومتِ ولیّ فقیه، مقررات کشور، مقررات اسلامی و واجب الاطاعه است.
مقررات دستگاه قانونگذاری، مقررات دستگاه اجرا کننده، مقررات دستگاه قضایی، همهی اینها مظاهر حاکمیت ولایت فقیه است. در حقیقت به خاطر مشروعیت ولایتفقیه است که این همه مشروعیت پیدا میکند.
در جامعهی اسلامی تمام دستگاهها، چه دستگاههای قانونگذار، چه دستگاههای اجراکننده، اعم از قوهی اجرائیه و قوهی قضائیه، مشروعیتشان به خاطر ارتباط و اتصال به ولیّفقیه است، و اِلا به خودیِ خود هیچ مشروعیت ندارد.
@t_manzome_f_r
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برو نماز جماعتت رو بخون!؟
@t_manzome_f_r
✅ رهبرانقلاب: باید از برکت روز بيست و پنجم ماه ذیقعده که روز #دحوالارض است استفاده کرد.
@t_manzome_f_r
کتاب #ولایت_فقیه در اندیشه رهبر انقلاب رونمایی شد.
#پنجمین کتاب سیر مطالعاتی طرح تبیین منظومه فکری رهبری
مطالعه این کتاب از ۱۷مرداد شروع و در تاریخ ۲۵مرداد به پایان میرسد.
ان شاءالله
@t_manzome_f_r
کتاب ولایت فقیه.pdf
5.25M
دانلود کتاب #ولایت_فقیه در اندیشه رهبر انقلاب
#پنجمین کتاب سیر مطالعاتی طرح تبیین منظومه فکری رهبری
گردآورنده: حجه الاسلام والمسلمین فخریان
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#چهارمین_جلسه دوره #بینش_ولایی
به همراه اعطای گواهی پایان دوره
استاد دوره: حجت الاسلام والمسلمین فخریان
زمان: چهارشنبه ۹۷/۵/۱۷ ساعت۱۷
#اصفهان، خیابان جامی، خانه انقلاب اسلامی
@t_manzome_f_r
نظر یکی از اعضای طرح در مورد کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن از شهر میناب
🔰🔰🔰
به نظر من این کتاب یه دید جدیدی به آدم از اسلام میده. اولش ک نگاه می کنی می بینی ی کتابی هست با موضوع مبانی اعتقادی ک از راهنمایی همینجور راجع بهشون خوندیم. حجمشم ک دیگه بیشتر دل می زنه🙈.
اما وقتی شروع به خوندن می کنی می بینی با چیزایی ک از اسلام تو دبیرستان و دانشگاه خوندی متفاوته.
ی پنجره جدیدی رو به روت وا می کنه. پنجره ای ک اگر از همون راهنمایی مبانی ما رو بر اساس اون چیده بودند به نظرم اوضاع زندگی ما و تعهد و مسئولیتمون الان خیلی بیشتر بود. خلاصه اینکه تا حالا کتابی به شیوایی و روونی این کتاب، هم چنین پویاییش در زمینه مباحث اعتقادی نخونده بودم. تعاریف ناب زیادی تو این کتاب هست، علاوه بر اون با این کتاب آدم متوجه عظمت حضرت آقا میشه.
〰〰〰〰〰
سپاس از شما 🌹
@t_manzome_f_r
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
آغاز ارسال نکات و عکس نوشته های کتاب #ولایت_فقیه در اندیشه رهبر انقلاب، #پنجمین کتاب سیر مطالعاتی طرح تبیین منظومه فکری مقام معظم رهبری
🔰🔰
کتاب #ولایت_فقیه در اندیشه رهبر انقلاب
ولایت یک معنای دقیق و ظریفی دارد که معنای اصلی ولایت هم همان است و آن عبارت است از پیوستگی، پیوند و در همتنیدگی. چیزی که مفهوم وحدت دستبهدست هم دادن، باهم بودن، باهم حرکت کردن، اتّحاد در هدف، اتّحاد در راه و وحدت در همه شئون سیاسی و اجتماعی را برای انسان تداعی می کند.
فصل اوّل
#معنای_ولایت
صفحه ۳
@t_manzome_f_r
کتاب #ولایت_فقیه در اندیشه رهبر انقلاب
پیوند ولایت -که یک پدیده سیاسی اجتماعی و یک حادثه تعیین کننده برای زندگی است- با تلاش، با حرکت، با هجرت، با درکنارهم بودن و با هم کارکردن حاصل میشود.
فصل اوّل
#معنای_ولایت
صفحه ۳
@t_manzome_f_r
آیتالله العظمی نوری همدانی:
مردم پولشان را به بانکها ندهند!
باید پولها را به دست مردم سپرد تا در راه صنعت، کشاورزی و اشتغال به کار گرفته شود!
نیازمند به یک قانون قاطعی هستیم تا جلوی این مدل فعالیت بانک ها گرفته شود.
✅امروز بانکهای خارجی در دست یک درصد از #ثروتمندان بوده و این افراد با رباخواری چاقتر شده؛ روز به روز پول آنان بیشتر و ۹۹ درصد دیگر مردم #فقیر_تر میشوند.
✅ #ربا، گناه کبیرهای است که توصیف آن در شرع اینگونه آمده که یک درهم از ربا مقابل ۷۰ زنا با مادر در خانه کعبه است و خدای متعال در هفت جای قرآن نیز از آن انتقاد کرده است.
همین بانکدارها در کشورهای خارجی با این وضع پولی و مالی، دولتها را به وجود آورده و دولتها نیز قوانین را به نفع آنان وضع میکنند.
✅ ما به دنبال آن هستیم که #اقتصاد را در داخل کشور مرتب کرده و احتیاجی به خارج نداشته باشیم و یکی از عوامل اثرگذار در تحقق این موضوع، بانکها هستند و باید در راستای تحقق آن قدم بردارند.
✅ امروز ثروت #مردم در بانکهاست و بانکدارها نباید به نفع خود به تجارت بپردازند؛ باید پولها را به دست مردم سپرد تا در راه صنعت، کشاورزی و اشتغال به کار گرفته شود و در این صورت است که نعمت فراوان شده، ارزانی آمده و اشتغال ایجاد خواهد شد.
✅ اگر بانکها از این کار خود دست برندارند، در درجه اول مردم باید پول را به بانکها نداده؛ خود استفاده کرده و اشتغالزایی کنند و در درجه دوم، نیازمند به یک قانون قاطعی هستیم تا جلوی این مدل فعالیت بانک ها گرفته شود.
جلسه درس خارج، ۲۰ بهمن ۱۳۹۵
منبع: goo.gl/5KxV4y
@t_manzome_f_r