#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
در محور نظام فکری شیعه، مسائل مهمی همچون صفات حق تعالی، مسألهی نبوت و فروع آن، مسألهی عدل، مسألهی امامت و مسائل مربوط به تکلیف و قیامت و غیره، همه و همه، متفرعات مسألهی صانع و توحید باری تعالی و مبتنی بر آن است.
صفحه۱
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
( یکی از ارکان جهانبینی اسلامی) تکریم انسان است؛ انسانمحوری. «أنّ الله سخّر لکم ما فی السّماوات و ما فی الأرض»؛ همهی اینها بالقوّه مسخّر انسان هستند. این مطلب نشاندهندهی آن است که این موجودی که خدا، آسمان و زمین و ستاره و شمس و قمر را مسخّر او کرده است، از نظر آفرینش الهی باید بسیار عزیز باشد؛ «و لقد کرّمنا بنی آدم» که این تکریم، هم تکریم تکوینی و هم تکریم تشریعی را شامل میشود.
صفحه ۱
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
استعداد بیپایان انسان در دارا بودن تمام چیزهایی است که برای تعالی کامل انسان لازم است. انسان استعداد دارد که تا آخرین نقطهی تعالی حیاتِ ممکنات بالا برود، اما بقیهی موجودات این امکان را ندارند.
انسان در جهانبینی اسلام، آن موجودی است که در او استعدادهای فراوانی نهفته است.
این انسان میتواند در میدانهای علم و دانش و کشف رمزها و حقایق خلقت تا بینهایت پیش برود، در سیر مراتب میتواند از فرشتگان بالاتر برود، از لحاظ انواع و اقسام قدرتمندیها میتواند به اوج قلهی قدرت برسد که این مهم در گرو عبودیت خدا است. عبودیت خداوند، راهها را در مقابل انسان باز خواهد کرد و در غیر اینصورت، بالهای او بسته خواهد شد و از پرواز باز خواهد ماند؛ در همهی رشتهها، حتی علم و دانش هم با توحید در سر راه انسان قرار میگیرد.
صفحه ۲
#تبیین
@t_manzome_f_r
تبیین منظومۀ فکری رهبری
ضرورت پژوهشی نو در #معارف_اسلامی با محوریت کتاب طرح کلی اندیشهی اسلامی در قرآن #زمان: دوشنبه ۱۶مهرم
#اطلاعیه
بسماللهالرحمنالرحیم
این کارگاه، صبح امروز ۱۶مهرماه در حوزهعلمیهی نرجس در شهر زاهدان توسط حجهالاسلامو المسلمین فخریان برگزار شد.
در این جلسه به ضرورت پرداختن به مباحث #اجتماعی و #حکومتی دین، ارائهی سرفصلهای #جدید جهت پژوهشِ طلاب و دانشجویان، #شاخص_های حکومت دینی، نقش ولیفقیه در ایجاد جامعهی دینی و استفادهی حداکثری از مناسبت #اربعین به جهت معرفی ظرفیتهای نظریهی #ولایت_فقیه در تحقق تمدن اسلامی و خواست عمومی ظهور، پرداخته شد.
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
دین اسلام، انسان را برترین آفریده و جانشین خدا و محور جهان میداند؛ به عنوان یکّهسواری که میتواند در محدودهی عظیم جهان، خرد خود را به کار بیاندازد و به مرتبهی قرب نائل آید.
در این میان، اشیای عالم به عنوان ابزارهایی در دست انسان است تا به این تکامل دست یابد.
صفحه ۲
#تبیین
@t_manzome_f_r
مقام معظم رهبری:
حقیقتاً باید بگویم که اگر مسئولان امور فرهنگی کشور بخواهند مسألهی #کودک ونوجوان را آنچنان که هست، مورد اهتمام قرار دهند، من خیال میکنم خیلی از آنهایی که مسئولند، از ساعات خوابشان هم خواهند زد تا به این مسأله بپردازند.
امروز قضیهی تربیت #کودک و نوجوان، با گذشتههای دور - حتّی با گذشتههای نه چندان دور، مثلاً با بیست سال پیش - خیلی تفاوت کرده است.
ما میخواهیم از این نسلی که امروز مثل مادّهی خامی و مثل ذخیرهای در اختیار یکایک ماست، چه ساخته شود؟
آیندهای را که آنها خواهند ساخت وپرداخت و پیش برد، چگونه تصویر کردهایم؟
اگر حقیقتاً به آرمانهای اسلامی و ملی و عظمت ایران و ایرانی و جبران راهی که دستهای استبداد سیاه در این صدوپنجاه سال، دویست سال اخیر ما را در آن کشانده است، فکر میکنیم؛ اگر اینها برایمان مهمّ است و به آینده به معنای حقیقی کلمه اهمیت میدهیم، پس بایستی به تربیت #کودک و نوجوان خیلی بپردازیم، دربارهی آن خیلی فکر کنیم و اهمیت آن را خیلی بشناسیم؛ که احساس میکنم برای برخی از مسئولان امور فرهنگی - دستاندرکاران - مسأله به این شکل مطرح نیست!
بیانات در دیدار مسئولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
۷۷/۲/۲۳
#تبیین
@t_manzome_f_r