#خاطرات_رهبر_انقلاب۱۱
دوران کودکی ما نان گندم نمیتوانستیم بخوریم، نان جو گندم میخوردیم چون نان گندم گرانتر بود. البته یک دانه نان گندم میخریدیم برای پدرم فقط، ما نان جو گندم میخوردیم، گاهی هم نان جو...
وضعمان خیلی خوب نبود و اتفاق میافتاد شبهایی که در منزل ما شام نبود. مادرم با زحمت زیادی که حالا بماند آن زحمت چگونه انجام میشد، برای ما شام تهیه میکرد. آن شام هم که تهیه میشد و با زحمت تهیه میشد، نان و کشمشی بود.
آن وقتها، از لحاظ مالی در فشار بودیم، یعنی خانوادهمان، خانواده مرفهی نبود. پدرم یادم هست روحانی معروفی بود، اما خیلی پارسا و گوشهگیر بود، لذا زندگیمان خیلی به سختی میگذشت. در دوران کودکی با زحمت بسیار، برای ما کفش خریده بود که تنگ بود. پدرم دیگر قادر نبود که اینها را عوض بکند یا کفش دیگر بخرد، آمدند گفتند که خوب این کفشها را میشکافیم، اندازه میکنیم و برایش بند میگذاریم. یک عالمه خوشحال شدیم که کفشهایمان بندی شد. آمدند شکافتند و بند گذاشتند بعد زشت شد، چون بندهایش خیلی فرق داشت با کفشهای دیگر، خیلی زشت و ناجور درآمده بود. چقدر غصه خوردیم و خلاصه چارهای نداشتیم.
۱۳۷۶/۱۱/۱۴
#خاطرات
#سید_علی_خامنه_ای
@t_manzome_f_r
روزمان را با #قرآن شروع کنیم
وَلَنَبْلُوَنَّكُم بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ
ﻭ ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭼﻴﺰﻱ ﺍﻧﺪﻙ ﺍﺯ ﺗﺮﺱ ﻭ ﮔﺮﺳﻨﮕﻲ ﻭ ﻛﺎﻫﺶ ﺑﺨﺸﻲ ﺍﺯ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻭ ﻛﺴﺎﻥ ﻭ ﻣﺤﺼﻮﻟﺎﺕ [ﻧﺒﺎﺗﻲ ﻳﺎ ﺛﻤﺮﺍﺕ ﺑﺎﻍ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺍﺯ ﺯﻥ ﻭ ﻓﺮﺯﻧﺪ] ﺁﺯﻣﺎﻳﺶ ﻣﻰﻛﻨﻴﻢ. ﻭ ﺻﺒﺮﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺸﺎﺭﺕ ﺩﻩ.
الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِله وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
ﻫﻤﺎﻥ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﭼﻮﻥ ﺑﻠﺎ ﻭ ﺁﺳﻴﺒﻲ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺳﺪ ﮔﻮﻳﻨﺪ: ﻣﺎ ﻣﻤﻠﻮﻙ ﺧﺪﺍﻳﻴﻢ ﻭ ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺍﻭ ﺑﺎﺯ ﻣﻰﮔﺮﺩﻳﻢ.
أُولَٰئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ
ﺁﻧﺎﻧﻨﺪ ﻛﻪ ﺩﺭﻭﺩﻫﺎ ﻭ ﺭﺣﻤﺘﻲ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺷﺎﻥ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺁﻧﺎﻧﻨﺪ ﻛﻪ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻳﺎﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ.
بقره ۱۵۵_۱۵۷
@t_manzome_f_r
#برشی از کتاب #معیشت_پرهیزکارانه
#هفتمین_کتاب_سیر_تمدن_ساز
انسانی که ایمان به غیب ندارد، جوری زندگی میکند و میاندیشد و انسانی که ایمان به غیب دارد، جور دیگری.
یعنی این ایمان، انسان را رها نمیکند، انسان وقتی که ایمان به غیب آورد، در نوع بینش او و نوع عمل او و نوع تلاش و مبارزهی او یک تفاوت محسوسی با آن انسان مادّی که ایمان ندارد، به وجود میآید.
#سید_علی_خامنه_ای
@t_manzome_f_r
#سید_علی_خامنه_ای
با خود، کتاب همراه داشته باشید و از وقتهاى اضافهی خود براى کتابخوانى استفاده کنید.
۷۵/۲/۲۲
#هفته_کتاب
@t_manzome_f_r
هدایت شده از کتاب معیشت پرهیزکارانه
#معیشت_پرهیزکارانه
هر کس باید واعظ خود باشد، خود را مراقبت کند، از تخطی خود مانع شود، امر خود به معروف و نهی خود از منکر و موعظه کردن خود، بر امر و نهی و موعظهی دیگران مقدّم است. این همان تقوای الهی است.
#سید_علی_خامنه_ای
#تبیین
@maishat_parhizkarane
هدایت شده از کتاب معیشت پرهیزکارانه
#معیشت_پرهیزکارانه
تقوا یعنی پرهیز با حرکت، نه پرهیز با سکون؛ نه اینکه برو در خانهات بنشین، کاری به کار چیزی نداشته باش، با رانندگی نکردن، با کوهنوردی نکردن، با حرکت نکردن، با به خارزار قدم ننهادن؛ اسلام این را هیچ به ما توصیه نمیکند؛ میگوید بروید در سینهی قضایا و واقعیّتها و روبرو بشوید با حوادث، در عین حال پرهیز کنید.
#سید_علی_خامنه_ای
#تبیین
@maishat_parhizkarane
#خاطرات_رهبر_انقلاب۱۲
در دوران ریاست جمهوری که مرحوم پدر و مادرم در منزل خودشان زندگی میکردند، هیچ وقت به ذهن هیچ کس- نه به ذهن آنها، و نه به ذهن ما- خطور نمیکرد که حالا- مثلاً- چون ما رئیس جمهور هستیم، دستی بر این خانه بکشیم و آن را تعمیری بکنیم. حتی هنگامی که یکی از همسایههای ما در این جا ساختمان بلندی ایجاد کرده بود که بر این حیاط مشرف بود و مادر ما هم نمیتوانست دیگر بدون چادر در حیاط راه برود، بعضی از دوستان گفتند خوب است شما بگویید این کار را نکنند؛ ما پیغام دادیم، دیدیم که گوش نکردند! ما راه قانونی هم نداشتیم؛ یعنی آن قدر داعی و انگیزه پیدا نشد که به آن همسایه فشار بیاورند که خانهات را مثلاً یک متر کوتاهتر درست کن. این از آن چیزهایی است که در یک نظام و در یک کشور، برای همه مایه خشنودی و دلگرمی است. مقامات دنیوی و امکانات مادی موجب نمیشود که اشخاص وضع شخصی خودشان را با وضع عمومی اشتباه بگیرند و فکر کنند که باید در رفاه بیشتری زندگی کنند.
۱۳۷۴/۵/۱۷
#خاطرات
#سید_علی_خامنه_ای
@t_manzome_f_r
#برشی از کتاب #معیشت_پرهیزکارانه
#هفتمین_کتاب_سیر_تمدن_ساز
علاج دنیا پرستی را امیرالمومنین در خطبهی متّقین بیان فرموده است: عظُم الخالق فی انفسهم فصغُر ما دونه فی اعینهم. علاجِ دلبستن و مجذوب شدن به دنیا این است که انسان تقوا پیشه کند که از خواصّ تقوا یکی همین است که "عظم الخالق فی انفسهم". خدا در دل انسان، در جان انسان، آنچنان جایگاهی پیدا میکند که همهچیز در نظر او کوچک میشود. این مقامات دنیوی، این اموال، این زیباییها، این جلوههای زندگیِ مادی، این لذتهای گوناگون، در نظر انسان حقیر میشود و بر اثر عظمت یاد الهی در دل انسان، اهمیت پیدا نمیکند. از خصوصیات تقوا همین است.
#سید_علی_خامنه_ای
#کتاب_معیشت_پرهیزکارانه
@t_manzome_f_r