هدایت شده از کتاب معیشت پرهیزکارانه
#معیشت_پرهیزکارانه
اگر درون خودمان را مستحکم نکنیم، اگر پایههای تقوا را در دل و در جان خودمان و به تبع آنها در اعمال خودمان مستحکم نکینم، هر عقیدهای که داشته باشیم، هر سیاستی را که قبول داشته باشیم، نخواهیم توانست آن را بهدرستی محقّق کنیم. گاهی همین انحراف درونی، دید ما را نسبت به مسائل عوض میکند؛ ایمان و عقیدهی ما را تغییر میدهد. عدم پرهیز در عمل، به اعتقاد سرایت میکند.
#سید_علی_خامنه_ای
#تبیین
@maishat_parhizkarane
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#معرفی_کتاب
۸. معیشت مؤمنانه
#هشتمین کتاب سیر مطالعاتی #تمدن_ساز
چکیده:
انسان متکامل در بینش الهی، هم به آبادانی دنیا میپردازد و هم به آبادانی آخرت، و حاصل این دو، رسیدن به حیاتی است که در اصطلاح قرآنی از آن تعبیر به «حیات طیّبه» شده است. حیات طیبّه در سایهی رشد اخلاقی فردی و پیشرفت معنوی، علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و دستیابی به عدالت اجتماعی به دست میآید.
مؤلفههای متعددی را میتوان برای دستیابی به این هدف و آرمان بلند برشمرد. رهبر معظّم انقلاب اسلامی(مدّظلّهالعالی) با احاطهی بسیار خوبی که بر راهکارهای رسیدن به حیات طیّبه دارند بسیاری از این مؤلفهها را در بیانات خود به صورت شیوا و رسایی بیان فرمودهاند. کتاب معیشت مومنانه به راهکارهای آبادانی دنیا و آخرت میپردازد.
این کتاب در ۴بخش کلی در موضوعات #زهد، #رفاه، #تجملگرایی و #اشرافی_گری تدوین شده است.
انتشارات انقلاب اسلامی/ ۱۳۵صفحه / قطع رقعی/ مدت زمان تقریبی جهت مطالعه، هجده روز
شروع مطالعهی کتاب #معیشت_مومنانه دهم آذرماه است.
@t_manzome_f_r
#برشی از کتاب #معیشت_پرهیزکارانه
#هفتمین_کتاب_سیر_تمدن_ساز
سه خصوصیّت در مسئولان کشور لازم است، که اگر این سه خصوصیّت در آنها وجود داشت، آنگاه این نیروی عظیم ملّی میتواند جلوی هرگونه خبائث و دشمنی دشمنان را بگیرد.
این سه خصوصیّت، تقوا و شجاعت و خودآگاهی است. مسئولان کشور باید این سه خصوصیّت را داشته باشند تا کشور آسیب ناپذیر باشد. اگر تقوا نباشد، همه کارها خراب است. وقتی تقوا بود، هر تصمیمی که انسان میگیرد و هر حرفی که انسان میزند، برای مصلحت مردم و رضای خدا است. در این صورت صراط مستقیم پیموده خواهد شد.
وقتی تقوا نباشد، انسان از روی عصبانیت و کینه ورزی و طمع حرف میزند یا اقدام میکند یا دستور میدهد یا حکم میکند.
#سید_علی_خامنه_ای
#کتاب_معیشت_پرهیزکارانه
@t_manzome_f_r
#اطلاعیه !
☑️بانوان دانشجویی که دردانشگاههای استان قم مشغول به تحصیل هستند، جهت همکاری با #طرح_تبیین_منظومه_فکری_رهبری وفعالیت دردانشگاه محل تحصیل خود، با آیدی وشماره تماس زیر ارتباط بگیرند.
@F_Entezari_1372
۰۹۹۰۵۵۶۷۵۷۲
@t_manzome_f_r
#خاطرات_رهبر_انقلاب۲۸
(در زمان رژیم پهلوی) آمریکاییها هواپیماهای جنگی و بقیهی ابزارهای خودشان را به ما میفروختند؛ ولی اجازه تعمیر آنها را به ما نمیدادند؛ البته داستان آن فروشها هم داستان عجیبی است.
آن روز صندوق مشترکی بین ایران و آمریکا وجود داشت که بنده اوایل انقلاب که به وزارت دفاع رفتم و در آنجا مشغول کار شدم، این را کشف کردم؛ بعد به مجلس رفتم و آن را پیگیری کردم، که متاسفانه تا امروز هم آمریکاییها جواب ندادهاند؛ صندوق با نام اختصاری F.M.S داشتند که دولت ایران پول را در آن صندوق میریخت؛ اما قیمت جنس و نوع جنس و برداشت پول را آمریکاییها به عهده داشتند؛ وقتی انقلاب پیروز شد میلیاردها دلار در این صندوق پول بود که هنوز هم آمریکاییها جوابی ندادهاند و آن پولها را به ملت ایران بر نگرداندهاند.
بیانات در جلسهی پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه صنعتی امیر کبیر ۱۳۷۹/۱۲/۲۲
#خاطرات
#سید_علی_خامنه_ای
@t_manzome_f_r
بسماللهالرحمنالرحیم
سلام بر هم تشکیلاتیهای عزیز.
از امروز به مرور، برشهایی از کتاب معیشت مومنانه، #۸مین کتاب سیر مطالعاتی #تمدن_ساز، در کانال برگزاری میشود.
@t_manzome_f_r
برشی از #معیشت_مومنانه
#اسلام به انسان به عنوان یک #فرد، توصیه میکند #زهد بورزد. #زهد یعنی دلباخته و دلبستهی #دنیا نشود؛ اما در عین اینکه توصیه به زهد میکند، قطع رابطهی با دنیا و کنار گذاشتن دنیا را ممنوع میشمارد. #دنیا چیست؟ دنیا همین طبیعت، همین بدن ما، زندگی ما، جامعهی ما، سیاست ما، اقتصاد ما، روابط اجتماعی ما، فرزند ما، ثروت ما، خانهی ماست. دلبستگی به این دنیا، دلباخته شدن به این نمونهها، در این خطاب فردی، کار مذمومی است. دلباخته نباید شد. این دلباخته نشدن، دلبسته نشدن، اسمش #زهد است؛ اما اینها را رها هم نباید کرد. کسی از متاع دنیا، زینت دنیا، از نعمتهای الهی در دنیا رو برگرداند، این هم ممنوع است. «قل من حرّم زینة الله الّتی اخرج لعباده و الطّیبات من الرّزق قل هی للّذین امنوا»؛ یعنی کسی حق ندارد که از دنیا اعراض کند. اینها جزو مسلّمات و معارف روشن دین است. این، نگاه فردی است. در این نگاه به فردِ انسان، اسلام استفادهی از لذائذ زندگی و لذائذ حیات را برای او مباح میکند؛ اما در کنار او یک لذت بالاتر را که لذت اُنس با خدا و لذت ذکر خداست، آن را هم به او یاد میدهد. انسان در یک چنین راهی، به عنوان انسانِ اندیشمند و دارای اختیار، باید انتخاب کند و در این صراط حرکت کند و برود. در این نگاه، مخاطب البته فردِ انسان است. هدف این حرکت و این تلاش هم رستگاری انسان است. اگر انسان به این دستورالعمل و نسخهای که به او داده شده است. عمل بکند، رستگار میشود. این، یک نگاه است.
#معیشت_مومنانه
#هشتمین_کتاب_سیر_مطالعاتی_تمدن_ساز
#استاد_سید_علی_خامنه_ای
@t_manzome_f_r
تبیین منظومۀ فکری رهبری
بسماللهالرحمنالرحیم سلام بر هم تشکیلاتیهای عزیز. از امروز به مرور، برشهایی از کتاب معیشت مومنا
برشی از کتاب #معیشت_مومنانه
#زهد به معنای این نیست که انسان #دنیا را یکباره کنار بگذارد، این نه ممشای بزرگان دین بوده و نه معنای #زهد این است.
#زهد بیرغبتی است، #حرص نزدن است، نچسبیدن به #دنیا و #زخارف مادّی است. به #دنیا نچسبیم. بهترین #دستاورد یک انسان در زندگی هم همین است که خود را چسبیدهی به #دنیا، معلَّق به دنیا، آویختهی به این #زخارف نکند.
در این صورت انسان خودش هم #راحت_تر است.
#معیشت_مومنانه
#هشتمین_کتاب_سیر_مطالعاتی_تمدن_ساز
#استاد_سید_علی_خامنه_ای
@t_manzome_f_r