#تبیین_و_قانعکردن_دلها🔻
▪️تعلیم #دین ابعادی دارد؛ یکی از ابعاد، #رشد_دادن فکر و عقل #مردم است - که «و یثیروا لهم دفائن العقول» - یکی دیگر از آن ابعاد، رفع شبهات است. شبهات همیشه بوده، اما نوع شبهات متفاوت بوده است.
▫️در دورههای مختلف، علمای بزرگ ما را ملاحظه کنید؛ یکی از مسؤولیتهای خودشان را این میدانستند که با شبهات مقابله کنند. مقابله هم یا به نحو پیشگیری است یا به نحو درمان. پیشگیری، بهتر از درمان است. اینکه کلام را تعلیم میدادند، فلسفه را تعلیم میدادند و شخصیتی مثل علامهی حلی - که فقیه عالیقدری است - هم در کلام کتاب دارد، هم در فلسفه کتاب دارد، بهخاطر این بود که با بارور کردن عقلیت مخاطبانِ خودشان بتوانند از ورود یا جایگیر شدن شبههها در ذهن پیشگیری کنند. مخاطب آنها - چه انسان معمولی یا طالب علم، یا شخص فرزانه و تحصیلکرده - در مقابل شبههیی که به ذهن او میرسید یا دیگری به ذهن او وارد میکرد، درنمیماند. کار دیگر هم این بود که شبهه را درمان کنند؛ اگر شبههیی پیش میآمد، مجالس کلامی و بحث و پاسخ به سؤالات تشکیل دهند و کتاب بنویسند تا شبههها را برطرف کنند. برای این کار، فقه و فلسفه و کلام و تفسیر و علوم مقدماتی میخواندند؛ از تاریخ مطلع میشدند و بسیاری از علوم عصر خود را فرا میگرفتند تا بتوانند دین را تبلیغ کنند؛ «لقد منّ اللَّه علی المؤمنین اذ بعث فیهم رسولا من انفسهم یتلوا علیهم ایاته و یزکّیهم و یعلّمهم الکتاب والحکمة». یکی هم تزکیه است. تعلیم با تزکیه متفاوت است. اگرچه تعلیم چنانچه به شیوهی صحیح و با متد درست انجام بگیرد، تزکیه را هم در خود دارد؛ اما تزکیه جریان مستقلی است.
۱۳۸۳/۰۴/۱۵
#رهبر_معظم_انقلاب
#تبیین_اساس_کار_ماست.
@t_manzome_f_r
#پیام_صبحگاهی
دربارهی امام سجاد علیه السلام سخن گفتن و سیره نوشتن کار دشواری است، زیرا زمینهی معرفت و آشنایی مردم با این امام بزرگوار، بسیار زمینه ی نامساعدی دارد، در ذهن اغلبِ سیره نویسان و تحلیل گران این طور وارد شده که ایشان در گوشهای نشسته و به عبادت مشغول بود و کاری به سیاست نداشت.
سیرهی هر کسی به معنای واقعی کلمه، آن گاه روشن میشود که ما جهت گیری کلی آن شخص را بدانیم و سپس به حوادث جزئی او بپردازیم.
اگر آن جهت گیری کلی دانسته شد، آن حوادث جزئی هم معنی پیدا می کند؛ اما اگر چنانچه آن جهت گیری کلی دانسته نشد یا غلط دانسته شد، آن حوادث جزئی هم بی معنی یا دارای معنی نادرستی خواهد شد.
ائمه همواره برای تشکیل حکومت اسلامی تلاش میکردند، وقتی امام حسین در ماجرای کربلا به شهادت رسیدند و امام سجاد با آن وضع بیماری به اسارت درآمدند، در حقیقت مسئولیت امام سجاد از آن لحظه آغاز شد.
ایشان در صدد تحققِ همان آرمانی بودند که امام حسن و امام حسین آن را دنبال میکردند.
کتاب انسان ۲۵۰ ساله، ص۲۲۲
#امام_سجاد
#رهبر_انقلاب
@ensane250saale
@t_manzome_f_r
#دشمن_شناسی
در یک صورت، نظام جمهوری اسلامی میتواند خود را بهطور کامل از خطر و آسیب دشمن مصون نگه دارد و آن، وقتی است که با اقتدار خویش آنها را مأیوس کند. روزی که جمهوری اسلامی، با اثبات اقتدار سیاسی و اقتصادی خود و با اثبات قدرت ادامهی زندگی، دشمن را مأیوس کرد، میتوان اطمینان داشت که دشمن از توطئه دست خواهد کشید؛ چون احساس میکند تلاش او بیفایده است.
#سیزدهمین_کتاب_سیر_مطالعاتی_تمدنساز
#استاد_سیدعلی_خامنهای
#تبیین
@t_manzome_f_r
@doshman_shenasi
مجموعهی #تبیین منظومه فکری رهبری
#تبیین_و_قانعکردن_دلها🔻
▪️مهمترین چیزی که در زندگی ائمه بطور شایسته مورد توجه قرار نگرفته، عنصر « #مبارزه_حاد_سیاسی» است. از آغاز نیمه دوم قرن اول هجری که خلافت اسلامی بطور آشکار با پیرایههای سلطنت آمیخته شد و امامت اسلامی به حکومت جابرانهی پادشاهی بدل گشت، ائمه اهل بیت "علیهمالسّلام" مبارزه سیاسی خود را به شیوهای متناسب با اوضاع و شرائط، شدت بخشیدند. این مبارزه بزرگترین هدفش تشکیل نظام اسلامی و تأسیس حکومتی بر پایهی امامت بود.
▫️بیشک #تبیین و #تفسیر_دین با دیدگاه مخصوص اهل بیت وحی، و رفع تحریفها و کجفهمیها از معارف اسلامی و احکام دینی نیز هدف مهمی برای جهاد اهل بیت بحساب میآمد. اما طبق قرائن حتمی، جهاد اهل بیت به این هدفها محدود نمیشد. و بزرگترین هدف آن، چیزی جز تشکیل حکومت علوی و تأسیس نظام عادلانه اسلامی نبود. بیشترین دشواریهای زندگی مرارتبار و پر از ایثار ائمه و یاران آنان بخاطر داشتن این هدف بود و ائمه از دوران امام سجاد و بعد از حادثهی عاشورا به زمینهسازی درازمدت برای این مقصود پرداختند. در تمام دوران صد و چهل سالهی میان حادثهی عاشورا و ولایتعهدی امام هشتم جریان وابسته به امامان اهل بیت - یعنی شیعیان - همیشه بزرگترین و خطرناکترین دشمن دستگاههای خلافت به حساب میآمد. در این مدت بارها زمینههای آمادهای پیش آمد و مبارزات تشیع که باید آن را نهضت علوی نام داد به پیروزیهای بزرگی نزدیک گردید، اما هر بار موانعی بر سر راه پیروزی نهائی پدید میآمد و غالباً بزرگترین ضربه از ناحیه تهاجم بر محور و مرکز اصلی این نهضت، یعنی شخص امام در هر زمان و به زندان افکندن یا به شهادت رساندن آن حضرت وارد میگشت و هنگامی که نوبت به امام بعد میرسید، اختناق و فشار و سختگیری به حدی بود که برای آماده کردن زمینه به زمان طولانی دیگری نیاز بود.
۱۳۶۳/۰۵/۱۸
#رهبر_معظم_انقلاب
#تبیین_اساس_کار_ماست.
@t_manzome_f_r
روش غلبه بر دشمن.mp3
1.19M
#صوت ۷
•◈• روش غلبه بر #دشمن •◈•
🔴 این است که ملت ایران، با همت و عزم خود، با آگاهی و هوشمندی خود، با همراهی مسئولان و کمک مسئولان و با برنامهریزی درست، مشکل تولید داخلی را حل کند و در این میدان پیش برود.
#دشمن_شناسی
#جهاد_کبیر
@t_manzome_f_r
مجموعه #تبیین منظومه فکری رهبری
#دشمن_شناسی
کسانی که روی مردم اثر میگذارند – کسانی که حرفشان، اقدامشان، عملشان، منششان، نوشتهشان، روی مردم اثر میگذارد – چند خطر بزرگ آنها را تهدیدشان میکند که باید مراقب باشند. یکی خطر خسته شدن است، یکی خطر راحتطلبی است، یکی خطر میل به سازش است، یکی خطر چسبیدن به منافع نقد است؛ همان خطری که بر سر همهی رهبرانی آمد که ملّتهای خودشان را از مسیر درست و راهی که شروع کرده بودند، منحرف کردند و بازداشتند. باید ایمان و پارسایی خودشان را تقویت کنند؛ باید اتّکای خودشان را به لطف و فضل خدا زیاد کنند؛ باید به دشمن لحظهای خوشبین نباشند.
#سیزدهمین_کتاب_سیر_مطالعاتی_تمدنساز
#استاد_سیدعلی_خامنهای
#تبیین
@t_manzome_f_r
@doshman_shenasi
مجموعهی #تبیین منظومه فکری رهبری
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
ما #تبیینیها تمام تلاشمان را برای #خامنهای_خوانی بکار گرفتهایم.
آشنایی با #خامنهای_عزیز، یعنی آشنایی با بهترین قرائت از #اسلام_ناب.
ما معارف #انقلاب_اسلامی را از سرچشمه #ولایت خواهیم گرفت.
✔️شما هم به جمع #خامنهای_خوانها بپیوندید...
✔️شما هم چند نفر را به #خامنهای_خوانها اضافه کنید.
✔️انشاءالله روزی خواهد آمد که در تمام ایران، #خامنهای_خوانی و آشنایی با #معارف_انقلاب_اسلامی رونق یابد.
@t_manzome_f_r
مجموعهی مردمی #تبیین منظومه فکری رهبری
هدایت شده از صوتهای رهبر انقلاب
تصدیق مهدویت در شیعه.mp3
361.3K
🔹تصدیق مهدویت در شیعه
#مهدویت
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※••
@khamenei_voice
@t_manzome_f_r
✔️گزیدهای از بیانات #رهبر_معظم_انقلاب در خطبههای نماز جمعهی تهران به تاریخ ۱۳۶۹/۱۱/۱۹ 🔻
▪️هرچه میزان تقوای ملت ما از لحاظ کیفیت و کمیت افراد باتقوا بالاتر برود، پیروزی و موفقیت ما سریعتر و زودتر خواهد بود. لذا در نمازهای جمعه، خطبای جمعه موظفند که هر هفته مردم را به تقوا دعوت کنند؛ چون این حرف، کهنهشدنی نیست.
▪️ملت ایران، نماز جمعه نداشت و از این نعمت محروم بود؛ انقلاب به او نماز جمعه داد.
▪️مردم و خود ائمهی محترم جمعه، نماز جمعه را در همه جای کشور قدر بدانند؛ نماز را با توجه، با خضوع، با ذکر و با دعا بجا بیاورند؛ و آنچه را که برای مردم لازم است، در خطبهی اول و دوم بگویند.
✔️ #اسلام برای #نماز_جمعه، خیلی اهمیت قائل است.🔻
۱. پیامبر خدا "صلّیاللهعلیهواله" فرمود: «من کان یؤمن بالله و الیوم الاخر فعلیه بالجمعه یوم الجمعه». یعنی هر کس که ایمان دارد، در روز جمعه نباید نماز جمعه را فراموش کند.
۲. امام باقر "علیهالسّلام" فرمود: «والله لقد بلغنی انّ اصحاب النّبی "صلّیاللهعلیهواله" کانوا یتجهّزون للجمعه یوم الخمیس». یعنی اصحاب پیامبر، در روز پنجشنبه خودشان را برای فردا آماده میکردند، تا به نمازجمعه بروند.
۳. امیرالمؤمنین "علیهالسلام" فرمودند: روز پنجشنبه دارویی نخورید که شما را در بستر بیندازد، تا مبادا نماز جمعهی فردا از دستتان برود.
۴. دربارهی احترام به نماز جمعه، از امام صادق "علیهالصّلاةوالسّلام" روایت است: «لیتزیّن احدکم یوم الجمعه»؛ روز جمعه، خود را زینت کنید. «یغتسل و یتطیّب و یسرّح لحیته»؛ غسل کنید، عطر بزنید و سر و صورت خود را مرتب نمایید. «یلبس انظف ثیابه»؛ تمیزترین لباسهایتان را بپوشید و به نماز جمعه بروید.
۵. در روایت دیگر دارد که ملائکهی الهی میایستند و میبینند که چه کسی زودتر وارد مصلا شد و همینطور مینویسند: نفر اول، نفر دوم، نفر سوم، نفر پنجم، نفر صدم؛ تا وقتی که امام جمعه بلند میشود خطبه را بخواند. یعنی هرچه میتوانید، زودتر در نماز جمعه حاضر شوید.
۶. در یک روایت دارد که امام مسلمین، زندانیانی را که به خاطر قرض به زندان افتادهاند، روز جمعه یا روز عید، به نماز جمعه یا به نماز عید بیاورد و محافظ هم برایشان بگذارد و وقتی که نماز را تمام کردند، آنها را به زندانشان برگرداند؛ یعنی حتّی زندانی هم از نمازجمعه محروم نماند.
۷. در یک روایت دارد که «لو یعلم امّتی ما لهم فیها»؛ اگر مردم منافع این سه چیز را میدانستند، «لیضربوا علیها بالسّهام»، بر سر آن با هم منازعه میکردند. آن سه چیز، عبارت از اذان و زود رفتن به نماز جمعه و قرار گرفتن در صف اول است، که ممکن است صف اول جهاد یا صف اول نماز جمعه باشد.
۸. در یک روایت فرمود: «من ترک الجمعه ثلاثا تهاونا طبع اللَّه علی قلبه». هر کس سه جمعه پشت سر هم، از روی بیاعتنایی نماز جمعه را ترک کند - اگر کسی کاری داشته باشد، آن مورد بحث نیست - خداوند بر قلب او مهر میزند.
#تبیین_اساس_کار_ماست.
@t_manzome_f_r