﷽
#شهید_مطهری و واقعه #غدیر
#غدیر و آیه #اکمال دین
شهید مطهری (ره) آیه اکمال را این چنین تفسیر مینماید: «در همان سوره مائده، آیه «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا» (مائده/3)؛ امروز دین را به حد کمال رساندم و نعمت را به حد آخر، تمام کردم، امروز است که دیگر اسلام را برای شما به عنوان یک دین پسندیدم . نشان میدهد که در آن روز، جریانی رخ داده که آنقدر با اهمیت است که آنرا #مکمل_دین و #متمم_نعمت خدا بر بشر شمرده است و با بودن آن، اسلام، اسلام است و خدا این اسلام را همان میبیند که میخواسته و با نبودن آن، اسلام، اسلام نیست.
#شیعه به لحن این آیه که تا این درجه برای این موضوع اهمیت قائل است، استدلال میکند و میگوید: آن موضوعی که بتواند نامش مکمل دین و متمم نعمت و آن چیزی باشد که با نبودنش، اسلام، اسلام نیست، چه بوده است؟ میگوید ما میتوانیم موضوعی را نشان بدهیم که در آن درجه از اهمیت باشد، ولی شما نمیتوانید. به علاوه روایاتی هست که تأیید میکند این آیه هم در همین موضوع [غدیر خم] وارد شده است.» 📖
📚 امامت و رهبری
🌸
﷽
💠 از اسلام فقط با یک نیرو میشود پاسداری کرد و آن #منطق و #آزادی دادن و مواجهه صریح و رک و روشن با افکار مخالف است.
#شهید_مطهری
📚 #آزادی_انسان
@dabirkhane_kh_shomali
🎊﷽🎊
#عید_بزرگ_غدیر
🔹«كساني كه با تو #بيعت ميكنند در واقع با خدا بيعت ميكنند، دست خداوند بر روي دست آنان است. پس هر كس بيعت را بشــكند ، اين شكستن بر ضرر خود اوست، و هر كس به آنچه با خدا #عهد بسته وفادار باشد خداوند به او اجر عظيمي عنايت خواهد كرد».
قسمتی از خطبه #غدیر
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
💚
﷽
#عید_غدیر
اکمال و اتمام دین ✅
امروز دین شما را #کامل نمودم و نعمت خود را بر شما #تمام کردم و دین اسلام را برای شما پسندیدم.
💛(سوره مائده آیه 3)💛
#اللهم_صلی_علی_محمدوآل_محمد
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
💟🌷🌸💟🌷🌸💟
﷽
🔆«من کنت مولاه فهذا علی مولاه»🔆
💠 یکى از معانى کلمه «مولا» که مقصودم همین است، «مُعتِق» یعنى آزادکننده است. به کسى که آزاد می شود «مُعتَق» می گویند.
📖 کلمه مولا، هم به «مُعتِق» اطلاق شده است و هم به «مُعتَق»؛ یعنى هم به آزادکننده مولا مىگویند، هم به آزادشده.
⁉️اینکه رسول اکرم فرمود: مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ مقصود چیست؟ مقصود کدامیک از معانى مولا است؟
📝 من نمی خواهم بگویم که چه معنایى از نظر عقیده خودم در اینجا درست است، ولى به مناسبت بحثم عرض می کنم ملّاى رومى همین حدیث را در مثنوى آورده و یک ذوقى به خرج داده است و از کلمه مولا معنى «مُعتِق» یعنى آزادى بخش را گرفته است.
📚 داستان معروفى دارد؛ داستان قاضى خیانتکار و زن، بعد ملا از این گریز می زند، می گوید: همه ما در صندوق شهوات تن زندانى هستیم ولى خودمان نمی دانیم، احتیاج به آزادکنندهاى داریم که ما را از این صندوق شهوات نفس و بدن نجات بخشد، انبیاء و مرسلین آزادکننده و نجات بخش هستند.
🔖سپس می گوید:
زین سبب پیغمبر با اجتهاد
نام خود وانِ على مولا نهاد
گفت هرکس را منم مولا و دوست
ابن عمّ من على مولاى اوست
کیست مولا، آن که آزادت کند
بند رقّیت ز پایت بر کنَد
✅ این واقعاً یک حقیقتى است؛ یعنى قطع نظر از اینکه معنى جمله مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ همین باشد یا نباشد، یعنى پیغمبر که خودش و على را «مولا» نام نهاد به اعتبار آزادى بخشى بود یا نبود، این خود حقیقتى است که هر پیغمبر برحقى براى آزاد کردن مردم آمده است و خاصیت هر امام برحقى همین جهت بوده است.
#آزادی_انسان
دبیرخانه #بینش_مطهر خراسان شمالی
@dabirkhane_kh_shomali