تاملات
♨️ پرونده ویژه تأملات 🔶 پرونده | سلبریتی و فرهنگ شهرت 📍[سلبریتی ها] اکنون کالا هستند چون تبدیل
🔰چرا سلبریتی مهم است؟
✍️هالی گروت
🔘
بخش چهارم🔸از طریق اشکال متنوع بازنمایی باواسطه، مخاطبان دسترسی بیسابقهای به زندگیهای پنهانی چهرههای عمومی پیدا کردند. این دسترسی، آشنایی کاذب بین چهره عمومی و مخاطبانش را پروراند که بعدها به سنگ بنای [شکلگیری] فرهنگ سلبریتی مدرن بدل خواهد گشت. همانطور که چهرههای عمومی بهطور فزایندهای از طریق روزنامهنگاری شایعه محور، تبلیغات تولیدشده و تأیید محصول “شناخته ” میشدند، آنها همچنین بهواسطهی انتشار انبوه تصاویر و داستانهای خود، در نوع خود به کالاهای قابلفروش بدل شدند. در این نقش، مخاطبان نهتنها میتوانند شخص مشهور را “بشناسند”، بلکه میتوانند تکهای از او را بخرند، مصرف کنند و صاحب شوند. 🔹بسیاری از محققان این نکته را مدنظر قرار دادهاند که سلبریتی برای بحث و استدلال در خصوص خاستگاه خود در قرن بیستم، نیازمند مصرف است. بااینحال تمام ویژگیهای اساسی فرهنگ سلبریتی در قرن نوزدهم توسعه یافت... منتسب کردن ظهور سلبریتی به دوره قبلی، نقطه عزیمت مهم از تحقیقات اواخر قرن بیستم است که سلبریتی را به سینما ربط میدهد و آن را با ظهور ستاره هالیوود همردیف میداند. قرن نوزدهم صحنه را برای [ظهور] سلبریتی مدرن فراهم کرد، قرن بیستم بهواسطهی رسانههای جمعی، سلبریتی را ورای همهی انتظارات تقویت نمود. هالیوود سلبریتی را ابداع نکرد، بلکه بهسادگی سلبریتی را به ما تقدیم کرد. 💢ستارگان صحنه به زنان و مردان معمولی گریز از زندگی دنیوی، الگوی آرزومندانهی زندگی خوب و رهایی از استرسها و تشویشهای مدرنیته را عرضه میکنند. ستارههای فریبندهی هالیوود از طریق تولید انبوه بهواسطهی شرکتهای روابط عمومی، استودیوهای فیلمبرداری و مطبوعات سرگرمکننده، موقعیت ممتازی را در تخیل جمعی، در سراسر جهان اشغال میکنند. آنها توهمات عامهی مردم را که میخواستند با آنها باشند و حتی توهمات کسانی که میخواستند شبیه آنها باشند و حتی برخی از آنان که میخواستند در معنای واقعی کلمه دقیقاً خودِ آنان [سلبریتی] باشند را دامن زدند. ✔️ادامه دارد... 🌠 #فرهنگ_شهرت ⚜️ @Taammolat74 ⚜️ @celebritism
تاملات
♨️ سخنرانیهای منسجم روشنفکری دینی و حوزوی در سایه غفلت ژورنالیسم اندیشه انقلاب اسلامی! 🔸به مناسبت
🔰نقدی بر سخنان آقای مهراب صادقنیا
🔸 گزارهها و آموزههای #اخلاق_سکولار و اخلاق منهای دستورات دینی، از زبان یک عمامه به سر! جناب آقای صادقنیا به تازگی اتصال روحانیت به نهاد سیاست را موجب به خطر افتادن آبرو و قداست علما و همچنین کاسته شدن #قدرت_اخلاقی بیان کرده اند. این درحالی است که کارشناسان اخلاق اسلامی معتقدند، با پدید آمدن انقلاب اسلامی #رشد چشمگیری در زمینه اخلاق و معنویت در جامعه رخ داده است. اخلاقی که مسئله برقراری عدالت و برپایی حکومت اسلامی را که از مهمترین احکام الهی است را نادیده بگیرد. اسلام دین همه جانبهای ست که اخلاق و معنویت و سیاست و جهاد را در کنار هم جمع میکند.
🔹برپایی #حکومت_اسلامی بنا بر قول فقهای امامیه یکی از مهمترین احکام الهی است. چه آن را از باب امورحسبه و با ادله عقلیه لازم بدانیم و چه به نحوِ ولایت مطلقه و چه غیرهما...
اخلاقی که به احکام دین توجهی ندارد، همان اخلاق سکولار است. جناب آقای صادق نیا!
آمدیم و حکومت اسلامی و اتصال روحانیون به نهاد سیاست برپا نمیشد؛ آیا با محدود کردنِ حیطه دخالتهای علما به مواردی همچون #افتاء و #قضاوت و رسیدگی به #امور_حسبه ، دیگر #قدرت_اخلاق_علما با تعبیر و تعریف شما در بین مردم جامعه بالا میرفت؟
🔸این منطق حتی در شأنِ قضاوت و محاکمه به حق (که از شئون قطعی و حداقلی فقهاست) هم نتیجه مورد پسند شما را نمیدهد، چرا که قطعا یک طرفِ این محکمه از حکمِ صادر شده، طیب خاطر ندارد. و این باعث #عدم_نفوذ_اخلاقی حاکم (قاضی) در این طیف میشود.با این چنین تعریفی که از اخلاق و منها کردنِ آن از دستورات اسلام ارائه کرده اید، در هیچ برهه تاریخی که علما اندک شأن اجتماعیای دارا بوده باشند (حتی صرفا در حدِّ قضاوت)؛ قاعدتا نباید از چنین #نفوذ_اخلاقی ای برخوردار بوده باشند. چه قبل و چه بعد از انقلاب.
📌 حجت الاسلام #عالمزاده_نوری در جلسهای در سال1397 با موضوع «انقلاب اسلامی و توسعه معنویت»، به طور مفصل به این موضوع پرداختهاند. فایل صوتی کامل آن جلسه در اختیار مخاطبین ارجمند قرارخواهد گرفت.
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @bahaneee
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |«انقلاب اسلامی و توسعه معنویت»
🎙 حجتالاسلام محمد عالمزاده نوری
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⏰ سال1397
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
انقلاب اسلامی و توسعه معنویت ـ محمد عالم زاده نوری مهر 1397.mp3
24.63M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |«انقلاب اسلامی و توسعه معنویت»
🎙 حجتالاسلام محمد عالمزاده نوری
🔴 نقدی بر سخنان آقای مهراب صادقنیا
🔹جناب آقای صادقنیا به تازگی اتصال روحانیت به نهاد سیاست را موجب به خطر افتادن آبرو و قداست علما و همچنین کاسته شدن #قدرت_اخلاقی بیان کرده اند.
این درحالی است که کارشناسان اخلاق اسلامی معتقدند، با پدید آمدن انقلاب اسلامی #رشد چشمگیری در زمینه اخلاق و معنویت در جامعه رخ داده است.
حجت الاسلام #عالمزاده_نوری در جلسهای در سال1397 با موضوع «انقلاب اسلامی و توسعه معنویت»، به طور مفصل به این موضوع پرداختهاند.
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @bahaneee
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
حكايت دنيا، حكايت آب درياست كه هرچه تشنه از آن بيشتر بنوشد، تشنهتر مىشود تا سرانجام، او را بكُشد !
امام صادق (ع)
🌸
🌾🍂
🍃🌺🍂
💐🍃🌿🌸🍃🌼
⚜️ @Taammolat74
تاملات
❇️ تکنکتههای قرآنی - تمدنی 🔖 «آخرتاندیشی»، «سعی در عمل» و «خیرجهانی» (قسمت سوم) ✍️حبی
❇️ تکنکتههای قرآنی - تمدنی
🔖 تفاوت بین «سابقوا» و «سارعوا»
(قسمت چهارم)
✍️حبیبالله بابایی
🔸خدای متعال در آیهی 133 از سوره آل عمران کلمه «سارعوا» را بکار برده و فرموده «سارعوا الی مغفره من ربکم و جنه عرضها السماوات و الارض اعدت للمتقین»، و در آیهی 21 از سوره حدید کلمه «سابقوا» را استفاده کرده و فرموده است: »سابقوا الی مغفره من ربکم و جنه عرضها کعرض السماء و الارض». واژه «المسارعه» جدیت در تسریع حرکت است (چه رقیبی در کار باشد و چه نباشد)، لیکن در «المسابقه» نوعی مغالبه و غلبه بر دیگری وجود دارد (حتما باید رقیبی در جامعه باشد). مسابقه بدون رقیب و بدون دیگری معنا ندارد.
🔹به رغم تفاوت بین مسارعه و مسابقه، در هر دو نوعی از «مشارکت دیگران» وجود دارد. یعنی مسارعه و مسابقه هر دو در جامعه و در زندگی جمعی ممکن میشود. مشارکت دیگران در «المسارعه»، برای گرفتن انگیزه و بلکه انرژی از دیگران برای سرعت گرفتنِ خود است. در این فرایند سرعت دیگران در امر خیر به سرعت من در امر خیر میافزاید. ولی مشارکت دیگران در «المسابقه» برای پیشیگرفتن خود از دیگران است (سبقت دیگران از من در امر خیر، به سرعت بیشتر و در نتیجه سبقت از دیگران میانجامد).
💢حال نکته تمدنی اینکه «مسارعه» و سپس «مسابقه» در نیکیها به مثابه دو روش مهم قرآنی در بزرگشدگیِ نیکیها از امر خُرد به سمت امر کلان (گلوله برفیهای نیکی)، و تسرّی نیکی از ساحتهای کوچک (مثلا خانواده) به ساحتهای بزرگ در مقیاس جهانی است.
⚜️ @Taammolat74
🔰سرعتگرفتن در مغفرت
✍️ رسول لطفی
📍 در عرصه عمل و تحقق فرامین الهی، اطاعت لازم است اما کافی نیست، چرا که میدان عمل، میدان مسابقه است، میدان تکاپو و سرعت است. انسان در راستای نیازهایش درونی و بیرونی خود در تلاش است و در راستای منافع دنیوی خود در تکاپوست تا از سایرین سبقت گیرد. در واقع این آیه شریفه به نداى فطرت انسان اشاره دارد؛ چون فطرت او خواهان كمال و خواهان این است كه از دیگران كاملتر گردد؛ دین اما جهتگیری انسان و جامعه را معین میسازد.
📖 #بازخوانی_طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
بخش پنجم
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰سرعتگرفتن در مغفرت ✍️ رسول لطفی 📍 در عرصه عمل و تحقق فرامین الهی، اطاعت لازم است اما کافی نیست،
✔️ ادامه...
🔸 «دیـن نمی گویـد نیروهایـت را متوقـف بگـذار،دین می گوید سـرعت بگیر هرچه بیشـتر،مسابقه بده هرچه زیادتر،اما به سوی چه؟به سـوی چیزی که شایسـته توست،نه به سوی یک وجب آب وگِل، نه به سوی فلان مبلغ ناچیز، نه به سویِ زندگی مادی دنیا که هرچه باشد، برای تو کوچک و کم است.»
🔹جامعه ایمانی باید بستری برای سرعتبخشی آحاد آن جامعه به سوی مغفرت و جنت باشد. به زور نمیتوان کسی را مسلمان کرد و یا جامعه را به بهشت برد اما طبق این دستور آیه شریفه، جامعه ایمانی باید مساعدت کند و نیرو و تلاش جامعه را جهتدهی کند. روح مادیگری و سرمایهمداری را از جامعه کم کند و قلبها را به سوی مغفرت و جنت هدایت سازد. همت انسان در جامعه ایمانی باید مغرفت باشد. «مغفرت از همه چیز بالاتر است و پس از مغفرت آن چیزی است که ارزش و عظمتش از آسمان و زمین بالاتر است.»
🔸به تعبیر علامه طباطبایی(ره) در تفسیر این آیه، دلیل تقدم مغفرت بر جنت «به خاطر این است که زندگى در بهشت یک زندگى طیب و طاهر در عالمى طاهر است ، و کسى موفق به آن مى شود که قبلا آلودگى ها و قذارتهاى گناهانش ریخته شده باشد.» اما این مغفرت چیست که این مقدار ارزشمند است؟ آیا بین مغفرت و عمل رابطه و نسبتی است؟ بر همین اساس آیتالله خامنهای در تبیین نظام فکری اسلام، مفهوم مهم مغفرت را واکاوی میکند.
🔹در افواه و اذهان عمومی مغفرت از گناه، زیاد به کار آید اما آنچه در نظر دارند معمولاً معنای دقیقی از مغفرت نیست. مغفرت، در پندار عامیانه ملازمهای با عمل و جبران فعلی شخص ندارد و نوعی بخشش و گذشت را در نظر دارند که خدای متعال بی حساب، از روی دلبخواه، یک کسی را مورد لطف بیجایی قرار بدهد؛ حال آنکه «غفران یعنی التیـام دادن و پُرکردن یک خلأ... مغفـرت یعنـی پرکـردن آن خلأهایی که زخمهای روح انسـانند،با پرکردن آنها انسـان به کمال میرسـد. این، شایسـته است که انسان در راهـش کوشـش کنـد، مسـابقه بدهد، سـرعت بگیرد. مغفـرت خیلی مهم است.»
💢از همین روست که غفران گناه، به معنای جبران و اصلاح صدمهای است که عمل ناروا و گناه بر روح انسانی وارد ساخته است. مغفرت، ترمیم و تکمیل خطاست. پوشاندن نواقصی است که حین عمل ممکن است پیش بیاید. استناد بسیار خوبی به آیه شریفه شده است : (وَ إِنِّي لَغَفَّارٌ لِمَنْ تابَ وَ آمَنَ وَ عَمِلَ صالِحاً ثُمَّ اهْتَدى) بنابراین مغفرت مبتنی بر عمل است که فهم میشود.
🔗 برای مطالعه قسمت قبل، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰 رمضانیّه
✍️ صدیق قطبی
بخش پنجم
🔸روزهداری نباید دستاویزی برای خودبرتربینی و خوارداشتِ دیگران باشد. فراموش میکنیم که هدف از روزه تطهیر جان و کسب رضایت پروردگار است نه خوراک دادن به نفس برتریخواه و دیگرستیز. داوری مختص خداوند داور است و ما گماشته بر دیگران نیستیم. «وَمَا جَعَلْنَاكَ عَلَيْهِمْ حَفِيظًا وَمَا أَنْتَ عَلَيْهِمْ بِوَكِيلٍ: و ما تو را بر ايشان نگهبان نكردهايم و تو وكيل آنان نيستى.»(انعام: ۱۰۷)
⚜️ @Taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | اسرار روزه
🎙 استاد محمد شجاعی
بخش نخست
نویسنده کتاب پرتوی از اسرار روزه
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
اسرار روزه _1.mp3
10.97M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | اسرار #روزه
🎙 استاد #محمد_شجاعی
بخش نخست
🔹 اسرار روزه
شما در ماه رمضان محدود
میشوید،تا بهرهاش را کسِ
دیگری ببرد ....
روزه دقیقاً به همین معناست!
⚜️ @Taammolat74
📎
✅جریانات سیاسی ممکن است کهنه شوند، ممکن است به فراموشی سپرده شوند، ممکن است دچار شکست و ورشستگی شوند، اما یکی از مفاهیم و شعارهایی که هیچوقت کهنه نمی شود #عدالت است. مبارزه با بی عدالتی و تبعیض همیشه تاریخ زیباترین و جذاب ترین شعارها و اقدامات بوده است. امروز کشور در عدالت، دچار عقب ماندگی مفرط شده است. بی عدالتی هایی که گاه به قوانین و ساختارها و زیرساخت های قانونی و بودجه و برنامه ها بر می گردد و گاه به مدیران و سوءمدیریت آنان.
حالا جامعه رئیس جمهوری می خواهد که عدالتخواه باشد.
سه حوزه ی «کنش گری میدانی»، «تولید علم و اندیشه» و «سیاستگذاری و ریل گذاری و قانونگذاری» منفک و جدا از هم نیستند بلکه متصل و مؤثر از همدیگرند.ر نامزدی در هیچکدام از این سه سطح، عدالتخواه نبوده باشد نمی تواند در دایره انتخاب ما قرار بگیرد. افراد باتوجه به سوابق خود میبایست نشان داده باشند که اهل عدالت و عدالتخواهی بودهاند و هستند وگرنه نمیتوان سابقهتراشی کرد!
✍️داود مدرسی یان
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74