🔰 تنظیمگری اجتماعی با زمان
✍🏻 رسول لطفی
📍 مدتی است که بحث و نظر پیرامون تصمیمگیری بر افزایش تعطیلات در عرصه عمومی جریان دارد و حال بعد از کش و قوسهای فراوان به سرانجام رسید و قوه تقنین در کمال شگفتی و تعجب به تعطیلی شنبه رای داد. روشن است که مسئله گاهشماری و نظم تقویمی، انسجامبخش و شکلدهنده نظم فرهنگی و اجتماعی هم هست و از این روست که اهالی فکر و فرهنگ نیز با وسواس جدی به فرایند اتخاذ تصمیم نقد و نظر داشته و دارند. مسئله فقط تعطيلي یک روز نیست، مسئله تغییر نظم اجتماعی است.
⚜️ @Taammolat74
⚜️@Fekrat_Net
👇👇👇
تاملات
🔰 تنظیمگری اجتماعی با زمان ✍🏻 رسول لطفی 📍 مدتی است که بحث و نظر پیرامون تصمیمگیری بر افزایش تعطی
🔹«زمان» به مثابه امر فرهنگی مسئله پراهمیت و مورد تأکیدی است که درونمایههای الاهیاتی و معرفتی نیز دارد. مسئله چنان پراهمیت است که متفکر طرازی چون آیت الله حسینی طهرانی در «رساله نوين درباره بناي اسلام بر سال و ماه قمري» صورتبندی مهمی پیرامون تقویم زمانی دارند و آنرا از منظر ادله عقلی و شرعی بررسی میکنند. جدا از حکمتهای زمان و تنظیمگیری آن، مسئله لایههای پیچیدهتری نیز پیدا میکند. اهمیت فرهنگی روز جمعه که اصالت و هویت نظم اسلامی را دارد موضوع دیگری است که مورد دقت اهل اندیشه اسلامی نیز بوده است. آیت الله حائری شیرازی دراین باره جمله مهمی دارند که «ما تعطیلی جمعهمان را آنقدر جدی نمیگیریم که آنها (یهودیان) تعطیلی شنبهشان را جدی میگیرند!»
🔸شهید مطهری(ره) پیرامون همین مسئله مینویسد:«ما باید توجه داشته باشیم به نغمههای که کم و بیش در مجلهها و در مقالات ادبی و به اصطلاح علمی و نیمه علمی شنیده میشود. مینویسند این برای ایران سبب رکود کارهاست که تعطیلات خودمان را جمعه قرار بدهیم در حالی که اکثریت مردم دنیا که ما با آنها سر و کار داریم تعطیلاتشان یکشنبه است...درباره تاریخ هم میگویند: اکثریت مردم دنیا سال مسیحی را انتخاب کردهاند ولی ما سال هجری را انتخاب کردهایم و این اسباب زحمت است که ما تاریخ خودمان را به هجری بنویسیم و آنها به مسیحی، پس بیاییم تاریخ هجری را به تاریخ مسیحی تبدیل کنیم. اینها همه مقدمه جذب شدن و مقدمه هضم شدن فرهنگی در هاضمه دیگران است.»
🔹در هر صورت، به نظر میرسد در این مسئله و سایر مباحثی که بُعد فرهنگی ویژهای را در بردارد و خلاف ریتم سنتی سبک زندگی ایرانی است باید با دقتنظر برخورد کرد و پشتوانه نظری آنرا نیز مدنظر قرار داد. به ویژه آنکه جریان رسانهای پرقدرتی تلاش دارد ابعاد فرهنگی را تحت شعاع نگاه اقتصادی قرار دهد و اصل بحث را به بهبود روابط تجاری جهانی و افزایش هماهنگی با تعطیلات جهانی برای بالارفتن مبادلات اقتصادی تقلیل دهد که خود نگاه جدیتر به این موضوع را میطلبد.
🔸به نظر میرسد بررسی این مسئله بهانه خوبی است تا زمینه گفتگو و تبادل فکر پیرامون اهمیت زمان در نظم اجتماعی و همچنین بحث اوقات فراغت صورت بگیرد چراکه پرداخت این موضوع بهنوعی دچار آسیب شده و از منظری دچار سادهسازی هستیم. به علاوه آنکه از طرح پرسشهای بنیادین در این مسئله غفلت شده و بهنوعی تلاشی برای دیدن متفاوت امکانات و ارائه راهحلهای دقیقتر صورت نمیگیرد.
⚜️ @Taammolat74
⚜️@Fekrat_Net
گزارش تصویری از نمایشگاه کتاب تهران 🌹
گفتگوهای جذابی شد
ارتباطات خوبی شکل گرفت
مشروح مصاحبه ها رو در کانال فکرت دنبال کنید
⚜ @Taammolat74
⚜ @Fekrat_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ من فکر میکنم مسئله فراتر از فقدان شخص است، این واکنش به درک یک موقعیت است و آن موقعیت «خدمت صادقانه و خالصانه» است. این دریافت شهودی جامعه از موقعیت، لایههای باطنی را تکان داد و اینجاست که شاهد تبلور امر ملی هستیم
لذا میتوان این حادثه را روح جدیدی برای جامعه ایرانی درنظر گرفت...
دستگاههای نظری و معرفتی و چارچوبهای تحلیل اجتماعی چگونه میتوانند ابعاد این عظمت را تحلیل کنند؟!
⚜ @Taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کلیپ تصویری | «چرا در غرب، اعمال خشونت از ناحیه پلیس نوعی مشروعیت دارد اما کمترین برخورد در کشورهای دیگر موجه نیست؟!»
دومین برنامه #عصر_پرسش
🔶 موضوع | بنبســـــت آزادی؛
تاملی پیرامون دانشــگاه و امر سیــاسی
با حضور دکتر نیکونهاد
🔹تبعات واردات نصف و نیمه و ناقص ادبیات حقوقی مغرب زمین در کشور ما موجب شده که انگار یک آزادی بیان اتوپیایی در مغرب زمین وجود دارد.
پخش کامل به زودی در رسانه فکرت
⚜️ @Taammolat74
و رژیمی که در جنایت و نسل کشی هر روز از خودش سبقت میگیرد...
و منی که سرگشته و حیران از این حجم بیرحمی و سنگدلی و هر زمان با تصویری این چنین مواجه میشوم از بودنم شرم میکنم... 🖤
⚜️ @Taammolat74
49.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 کلیپ تصویری | «تأملی پیرامون وفاق اجتماعی»
🎙 دکتر حسین شهرستانی
🔹 این بخشی از مناظره دکتر #شهرستانی با دکتر دخانچی پیرامون #امر_ملی بود که چندی پیش برگزار شد. فارغ از هیاهوی این مناظره، به نظرم نکته کلیدی مسئله همین چند دقیقهای است که شهرستانی از «#انسجام_اجتماعی» سخن میگوید.
🔹به جد هم راستا با طرح آقای شهرستانی هستم؛ شاید بیش از هر لحظهای اکنون به #همدلی_جمعی محتاجیم. این نافی مسئله تفاوتها و یا کوتاه آمدن از اصول نیست بلکه سخن در این است وجهی سیاستگذاری در عرصه عمومی لازم است تا بتواند بیش از گذشته با مدیریت تکثرات، #وحدت_جمعی را حاصل سازد.
🔹وقتی محور اساسی ضدیت با جامعه ما تکیه بر تضاد و قطبیسازی میشود #عقلانیت_فرهنگی باید مسیر جامعه را به سمت تقویت انسجام اجتماعی رهنمون سازد. اینجاست که رهبری در اوج فتنه 1401 بیش از آنکه از حجاب سخن به میان آورد تکیه بر #وحدت و انسجام مردم دارد.
🔹 اکنون که ورود زودهنگام #انتخابات سربرآورده و فضای کشور سیاسی خواهد شد توجه به این نکته لازم است که شاید کنشگری اصیل برای #انقلابیگری، مردممداری است. #مردممداری نه فقط برجسته کردن یک قشر مردم که واقعا مردمداری حول یک امر ملی است. یکی از بهترین شاخصها برای انتخابات پیشرو نمایندهای است که به معنای واقعی کلمه مردممداری دارد و میتواند انسجام اجتماعی را بامعنای گشودگی کلمه پیشه کار خود قرار دهد.
⚜️ @Taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆👆
بد نیست حالا که رفتار لمپنیسم #محمد_فاضلی رو دیدیم مروری بر یکیاز مواضع گذشته ایشون داشته باشیم
ظاهراً #نئولیبرالیسم های ایرانی برخلاف پرستیژ آزاداندیشی، انتقاد را با خشونت پاسخ میدهند...
⚜@Taammolat74
هدایت شده از فکرت
#نشست | #پرونده_ویژه
✅ در آستانه چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، رسانه فکرت برگزار میکند:
💥 مناظره پلاس+
🖇 تحلیل گفتمان کاندیدهای ریاست جمهوری
👤 با حضور:
✔️سید حسین شهرستانی
✔️سید جواد میری
✔️مهدی جمشیدی
✔️تینا چهارسوقی امین
✔️علیرضا بلیغ
✔️حسین مهدیزاده
✔️حسین عباسیفر
⏰ یکشنبه سوم تیرماه، ساعت ۱۶
🏢 تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر(عج) و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشهورزان
علاقمندان میتوانند برای حضور در برنامه از طریق آیدی @reza_Ojaghi ثبتنام نمایند(ظرفیت محدود است)
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲 وب | ایتا | تلگرام | اینستاگرام
🔰 برای جهش ایران ...
امروز روز انتخاب بین دو کاندیدهای ریاست جمهوری نیست ؛ انتخاب بر سر دو سبک سیاستورزی هم نیست؛ بلکه انتخاب بین یک چهره سیاسی و یک چهره ماقبل سیاست است...
#برای_جهش_ایران
#سعید#جلیلی
⚜ @Taammolat74
📍 یادداشت | «پناهگاه کلمات؛ شورش علیه عصر بیمعنایی»
به مناسبت روز کتاب
▪️ #کتابخوانی بیش از هر چیزی به یک شعار بیروح فرو کاسته شده است، به مناسبتهایی که تنها در تقویم ثبت میشوند و از حقیقتِ ضرورتِ خود فاصله گرفتهاند. در دنیایی که آکنده از #هوش_مصنوعی، رسانههای مجازی و حجم انبوه تصویرهای گذراست، کتاب دیگر نه مرکزیت دارد و نه جاذبهای که زمانهای گذشته را به یادمان میآورد.
⚜️ @Taammolat74
👇👇👇