🔸 آیا حجاب صرفا امری ارزشی است یا دارای آثار واقعی؟
پاسخ استاد پناهیان:
برای حوزه و دانشگاه زشت است که مردم حجاب را صرفاً امری ارزشی میدانند نه دارای آثار واقعی
🔘 چهل سال است نتوانستیم جا بیندازیم که دین یک امر واقعی است و احکامش تابع مصالح و مفاسد است
🔘 حجاب یک امر عقلانی مربوط به سلامت روانی جامعه است، نه امری صرفاً ارزشی و اعتقادی!
🔘چرا برخی سیاسیون توانستند با تمسخر حجاب، رأی جمع کنند؟ چون مردم حجاب را یک امر صرفاً ارزشی میدانند نه عقلانی
تشخیص تکلیف مقدم بر تکلیف است. گاهی تشخیص تکلیف، با مراجعۀ به علماست؛ اما همانجا هم باید تشخیص بدهید کدام عالم، مرجع شما باشد؟ غالباً بعد از فتوای مرجع تقلید هم تشخیص تکلیف به عهدۀ خود ماست؛ مثلاً فتوای مرجع این است که ماهیهای پولکدار حلال هستند؛ بعد از این حکم، خودمان باید بررسی کنیم که فلان ماهی پولک دارد یا ندارد؟ پس موضوعشناسی به عهدۀ خودِ مکلّف است.
وقتی از اطاعت میگوییم امّا از بصیرت و تشخیص نمیگوییم، بعضیها از دین بیزار میشوند و میگویند «چرا باید همهاش به ما دستور بدهند و ما اجرا کنیم!؟» درحالیکه خیلی جاها باید خودمان تشخیص بدهیم.
یکی از راههای اصلاح و تضمین تشخیص صحیح، این است که تکالیفی را که میدانیم قطعی است، انجام دهیم، تا قدرت تشخیصمان در سایر موارد بالا برود؛ این همان تقواست که در نتیجهاش خدا به ما قدرت تشخیص میدهد «يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً» ( انفال، 29)
گاهی پیغمبر و امام، اجازه میدهند مردم اشتباه کنند و نتیجۀ تشخیص اشتباهشان را ببینند تا قدرت تشخیص مردم افزایش یابد. دربارۀ ولیّفقیه هم همینطور است.
در جنگ بدر مردم خواستند در ازای گرفتن پول، اسیران را که 70 نفر بودند، آزاد کنند. رسولخدا(ص) مخالف بود و فرمود اگر این کار را بکنید سال بعد به همین تعداد کشته خواهیم داد. مردم گفتند: نه، آنها را آزاد کنیم. سال بعد در جنگ احد، 70 نفر کشته شدند. (تفسیر قمی،ج1،ص270( همۀ روضههایی که میخوانیم به خاطر عدمتشخیص مردم است.
عظمت حضرت خدیجۀ کبری(س) به این است که به سهولت تشخیص داد رسولخدا(ص) به نبوّت رسیده است، تا پای مرگ ایشان را همراهی کرد و اموال خود را فدای رسولخدا(ص) کرد تا جایی که ثروتمندترین زن مکّه، در اوج فقر و نداری از دنیا رفت. هیچوقت به او امر نشد که «همۀ اموالت را انفاق کن!» او خودش تشخیص داد و عظمتش واقعاً به همین است.
چرا مردم استفاده از ماسک (در ایام کرونا) را عقلانی و علمی میدانند ولی حجاب را یک امر صرفاً ارزشی میدانند نه عقلانی و علمی؟ با اینکه مردم ویروس را حس نمیکردند بلکه به گفتۀ پزشکها اعتماد کردند و ماسک زدند. مردم میدانستند که پزشکها از یک امر واقعی حرف میزنند.
حتی وقتی نمیتوانیم نسخۀ پزشک را درست بخوانیم با این حال به عنوان یک عالم به او اعتماد میکنیم؛ اما هنوز این اعتماد را نسبت به پیغمبر و ائمۀ هدی، به عنوان یک عالم، در مردم ایجاد نکردهایم.
چهل سال است که صداوسیما، آموزشوپرورش، حوزه و دانشگاه نتوانستند جا بیندازند احکام دین مثل حجاب، امور واقعی و تابع مصالح و مفاسد است. حجاب یک مقولۀ ارزشی و دینی معرفی میشود، امّا بستن کمربند ایمنی یک امر واقعی معرفی میشود. از علما تقاضا میکنم بررسی کنند چرا تلقی مردم از دین اینگونه است و چرا باید دعوای مضحک حجاب در جامعۀ ما وجود داشته باشد؟!
نظام مهندسی میگوید: من بهخاطر سلامتی و ایمنی خودت اجازه نمیدهم ساختمانی بسازی که روی سر خودت خراب شود. این یک گزاره اخلاقی است یا واقعی؟ موضوع حجاب در دستهبندی علوم، جزء علم «سلامت روان» قرار میگیرد. با علوم تجربی هم میشود ضرورت حجاب را فهمید.
بعضی از واقعیتها مثل حجاب با اینکه برای جامعه حیاتی هستند اما بهخاطر پیچیده بودن، طول میکشد تا آن را بفهمیم، لذا اسلام در مورد آنها ما را راهنمایی میکند.
اکثر مردم این آیۀ قرآن را باور ندارند که میفرماید: چه کسی جز آدم نادان از دین فاصله میگیرد؟ (بقره، 130) مردم افراد بیدین را نادان نمیدانند چون دین بهدرستی معرفی نشده است. لذا برخی از سیاسیون کشور در حدّ ریاستجمهور حجاب را مسخره میکنند و رأی میآورند، چون مردم حجاب را یک امر صرفاً ارزشی و عقیدتی میدانند نه دارای آثار واقعی.
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
🔻چگونه مردم را به یک عمل خوب مثل حجاب متقاعد کنیم؟
با ذکر «مبانی اعتقادی»؟ یا با «نتایج دنیایی آن عمل»؟
پاسخ استاد پناهیان:
🔻توجه به نتیجۀ دنیایی یک عمل، راحتتر انسان را متقاعد و انگیزهمند میکند
📌انگیزههای دنیوی دینداری در آیات قرآن- ج۲
🔘 کاربرد کلمۀ «عاقبت» در قرآن، اکثراً در معنای «نتیجۀ اعمال ما در همین دنیا» است
🔘 در روایات وقتی میخواهند برای انجام یک کاری به انسانها انگیزه بدهند، غالباً نتایج و آثارش را میگویند
🔘 اگر حوزۀ علمیه، آثار حجاب و نتایج بیحجابی را برای مردم توضیح میداد، الان وضع حجاب در جامعه بهتر بود
_________
علمیترین نحوۀ برخورد با بسیاری از پدیدههای انسانی این است که به «عاقبت آن پدیدهها» نگاه کنیم یعنی نتیجه و آثارشان را مطالعه کنیم.
در حوزههای علمیه، این روش کمتر صورت میگیرد؛ ما بیشتر با مبانی و منشأ صدور حکم عملی-که فعل مکلّف است- کار داریم و به تطبیقِ آن با مبانی اعتقادی میپردازیم. اگرچه این روش درست است و در جای خود لازم است اما خیلی از اوقات متقاعدکننده نیست؛ آنطوری که عاقبتاندیشی، نتیجهگرایی و کارکردگرایی متقاعدکننده است.
آدم با دیدن نتیجه و کارکرد یک رفتار، راحتتر متقاعد و انگیزهمند میشود. وقتی آدم به نتیجۀ عمل نگاه کند اگر ببیند نتیجۀ آن پرسود است به سمتش میرود و اگر ببیند ضرر دارد از آن دست میکشد.
یکی از کلماتی که در آیات قرآن مکرر استفاده شده کلمۀ «عاقبت» است. عاقبت میتواند معنای اخروی داشته باشد که همان جزای اعمال در قیامت است اما کاربرد کلمۀ «عاقبت» در قرآن اکثراً در معنای «نتیجۀ کار در همین دنیا» است. میفرماید «انْظُرُوا كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُكَذِّبين» (انعام،11) یعنی ببینید مکذبین به اهدافشان در همین دنیا رسیدند یا نه؟ ببینید آنها در اثر رفتار خودشان به چه نتایجی از بلاها و گرفتاریها رسیدند.
«عاقِبَةُ الأمور» یعنی نتیجۀ کارهای ما. البته خدا بین کار ما و اثر آن حائل است؛ معلوم نیست خدا اجازه بدهد به آن نتیجهای که میخواهیم برسیم. بعضیها هم که به نتیجه میرسند، در حقیقت خدا به آنها مهلت و اجازه داده است. مثلاً برخی کافران تلاش کردند تا به ثروت برسند، آن ثروت صرفاً با تلاش آنها بهدست نیامده بلکه خدا این امکانات را در اختیارشان گذاشته است.
ما هم وقتی تلاش میکنیم، ممکن است به نتیجه برسیم یا نرسیم. خدا میفرماید: «وَ مَنْ يُسْلِمْ وَجْهَهُ إِلَى اللَّهِ وَ هُوَ مُحْسِنٌ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى وَ إِلَى اللَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ» (لقمان،22) تسلیم خدا باش و احسان کن. پس فقط تسلیم شدن کفایت نمیکند؛ عمل هم لازم است. بعد میفرماید: نتیجۀ کارها بهدست خداست.
ممکن است ببینید بعضیها تلاش کردند و نتیجه گرفتند، آن نتیجه صرفاً ناشی از تلاش خودشان نیست؛ خدا خواسته آن نتیجه را به آنها بدهد. خدا عاقبت را بهدست خودش گرفته، مثلاً طبق روایت، اگر با کسی به خاطر مال و ثروتش ازدواج کنی، به نتیجه نمیرسی و خدا تو را درماندۀ آن ثروت میکند. این یک قاعده است.
خدا میفرماید که شما تلاش کنید؛ حالا ممکن است شما را به نتیجه برسانم یا نرسانم. توحید یعنی همین نگاه که نتیجه دست خداست، نه اینکه خدا یکدانه است و دوتا نیست! خارج از مدار تقوا و احسان عمل نکن، دلت تسلیم خدا باشد، کار خوب بکن، آنوقت به نتایجی که میخواهی میرسی. اگر آدم بخواهد به زور به برخی نتایج برسد ممکن است خودش را بدبخت کند. ما باید در رسیدن به نتایج به خدا توکل کنیم.
در گفتگوهای اجتماعی و فرهنگی ما، عاقبتگرایی یعنی نتیجهگرایی و کارکردگرایی، باید افزایش پیدا کند. قبل از انقلاب، برخی از علما در فعالیت تبلیغی خودشان، به شیوه قرآن عمل کردند، مثلاً دربارۀ آثار موسیقی کتاب نوشتند و گفتند موسیقی با بدن و ذهن انسان چهکار میکند...
اما بعد از انقلاب، این کارها را کمتر انجام دادیم، انگار انتظار داریم همۀ مردم، عقیدتی دیندار بشوند، به این معنا که بگوییم «مگر تو به خدا عقیده نداری؟ حکم خدا این است...، دیگر حرف نزن!» نه؛ راهش این است که آثار حکم خدا را بگویی تا اگر یک کاری خوب است، او متقاعد بشود و عمل کند و اگر یک کاری بد است، او متقاعد بشود و ترک کند.
دربارۀ حجاب هم اگر حوزۀ علمیه در سالهای گذشته، به شیوۀ قرآن کار میکرد و آثار حجاب و نتایج بیحجابی را برای مردم توضیح میداد، الان وضعیت جامعه خیلی بهتر بود. آثار بیحجابی چیست؟ همین را برای مردم بگویند کافی است. آنوقت مردم خودشان حجاب میگیرند. شما فقط آثار بیحجابی را بگو و توضیح بده آثار این سبک پوشش برای زن و مرد و برای خانواده چیست و چه نتایجی دارد.
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
🔻آیا نیاز به تبلیغ حجاب داریم؟!
پاسخ استاد پناهیان:
نه کسانی که نگران حجابند شلوغش کنند، نه کسانی که طرفدار بیحجابیاند فکر کنند که میتوانند شلوغش کنند
🔻 دوران ابتذال و هرزگی گذشته و دیگر جامعه به آن سمت نمیرود
🔘 اصلاً نیاز به تبلیغ حجاب نداریم؛ کافی است ماهیت و نتایج بیحجابی را نشان بدهیم که عاقبت ندارد
🔘 اگر از حقیقت زندگی مردم غرب فیلم میگرفتیم و همه میدیدند که آنها از بیبندوباری چه فلاکتی میکشند، خودبهخود همه حجاب را میپذیرفتند
🔘 در جهان، بیحجابی دیگر دِمُده شده، تازگیاش گذشته و هیجانش را از دست داده و بشر تجربه کرده و تلخیهایش را دیده
______
در همین چند روزی که این ماجراها اتفاق افتاد و متأسفانه آن خانم مرحوم شدند، یک عدهای سعی کردند جامعه را جری بکنند که دیگر بیاییم ضدّ حجاب عمل بکنیم! خیلیها میگفتند «مردم دیگر حجابشان را برمیدارند!» اما اینطور نیست که آنها توهّم میکنند یا بعضیها را ترس برمیدارد. چرا؟ چون دوران ابتذال گذشته است.
ابتذال یک دورهای داشت؛ دیگر دورهاش تمام شده، دوران هرزگی گذشته است. دیگر جامعۀ بشری به آن سمت نمیرود. دیگر این چیزها حرف تازهای نیست. این برهنگی و بیبند و باری شنیعی که شما میبینید در فضای مسموم اینترنت هم آثارش بیشتر هست، جامعۀ بشری از این گذشته است! در بدترین شرایط، شما فکر میکنید چقدر طرفدار داشته باشد؟ اگر نعوذبالله مسئولین این مملکت، بدترین آدمهای زمین هم باشند که بخواهند همه را فاسد کنند، شما فکر میکنید چندنفر را میتوانند بیحجاب کنند؟
یک چیزی که تازگیاش گذشته و هیجانش را از دست داده و همه تجربه کردهاند و تلخیهایش را دیدهاند، این مسئله دیگر به قول امروزیها «دِمُده» شده است. لذا نه کسانی که نگران حجاب هستند شلوغش بکنند، نه کسانی که خیلی طرفدار بیحجابی هستند فکر بکنند که میتوانند شلوغش بکنند. دیگر بیحجابی چه هست و کجا را میخواهند با آن بگیرند؟ بعد میخواهند چطوری زندگی کنند؟ جهان از این بیحجابی چه دیده و چه سودی بُرده است؟ کدام اندیشمند پای آن ایستاده و از آن دفاع کرده است؟
بنده سالها قبل به کانادا رفته بودم، آنجا یک کسی که حدود بیست سال در ایران رئیس دانشگاه بود و حدود هفت سال هم در آنجا حضور داشت، به بنده میگفت: من قبلاً یک تصور اشتباهی داشتم که در این هفت هشت سال، برطرف شد. قبلاً فکر میکردم که جوانهای غربی به فساد و بیبندوباری علاقه دارند و جامعۀ غربی هم جامعۀ آزادی است، لذا جوانها هم میروند هر کاری دلشان میخواهد میکنند.
ایشان میگفت: من این تصور اشتباه را قبل از اینکه بیایم کانادا داشتم. اما در این مدتی که اینجا بودم، کانالهای تلویزیونی را میدیدم، مردم را میدیدم، دانشگاهها را میدیدم، کمکم متوجه شدم که اینطور نیست؛ یعنی فضای غرب آزاد نیست بلکه اینجا جوانها وادار به فساد میشوند و غربیها هزینه میکنند برای اینکه جوانها به هرزگی مبتلا بشوند. این را چه کسی میگوید؟ یک استاد دانشگاه، یک رئیس دانشگاه و کسی که نمایندۀ وزارت علوم است و آدم پختهای است و آنجا با جوانها و دانشجوها ارتباط دارد. حالا این گفتگوی بنده با ایشان مربوط به چه زمانی است؟ تقریباً اواخر دهۀ هفتاد شمسی. یعنی الآن از دوران این حرف بیش از بیست سال هم میگذرد.
انسان را خدا آفریده؛ صاحبش که کار از دستش در نرفته است! در دل همین جوانها اگر غریزۀ جنسی و نیاز عاطفی قرار داده، غیرت هم قرار داده است، در دل همین جوانها حیا هم قرار داده است.
اگر یک نفر دوربین میگذاشت روی کولش و میرفت از انگلیس، فرانسه و آلمان فیلم میگرفت، یا میرفت در آمریکا و کانادا، از حقیقت زندگی مردم آنجا فیلم میگرفت و نشان میداد که آنها از بی بند و باری، چه فلاکتی دارند میکشند و این فیلمها پخش میشد، آن وقت دیگر نیاز به تبلیغ حجاب هم نداشتید. ماهیت بیحجابی را رو کنید و نشان بدهید که بیحجابی عاقبت ندارد. ببینید، جامعهای که بی بند و باری میکند، این جامعه عاقبت ندارد.
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
👈راه مواجهه با بی حجابی؟
پاسخ استاد پناهیان
#سبک_زندگی_مؤثرتر_از_آگاهی_و_ایمان (ج۷)
⭕️راهش این نیست که بگویی: «حجاب داشته باش و الا میروی به جهنم!» این نوعی زورگویی است! با سبکزندگی، داشتنِ حجاب را برایش آسان کن! و این دستور دین است. دستورهای دین، فقط دستورهای خاص شریعت نیست، بلکه توصیههایی وجود دارد که رفتارها را در جامعه و خانواده تنظیم میکند؛ مثل لزوم احترامگذاشتن به بزرگترها. در روایت میفرماید: پیرهای خودتان را احترام بگذارید، آنها در خانواده یا قبیله مانند پیغمبر هستند و نقش پیغمبر را دارند. (روضهالواعظین/2/476) اگر این قسمت از سبکزندگی خودمان را درست نکنیم پسفردا ولایتمداری را هم نمیفهیم!
⭕️آقای دکتر کاردان در کتاب روانشناسی اجتماعی، نوشته است: صهیونیستها برای اینکه جوامع اروپایی مثل آلمان، تحت فرمان یک رهبر، منسجم نشوند، در بین خانوادهها، پدرسالاری را از بین ببرند. برای این منظور، طرح ریختند و برنامهریزی کردند و سالها روی آن کار کردند» ایشان-بر اساس علم روانشناسی- توضیح میدهد که اگر در خانۀ شما، پدر محترم باشد، شما وقتی از این خانه وارد جامعه میشوید، دنبال رهبر میگردید!
⭕️حالا میبینید که یکسری قوانین، پشت درِ مجلس شورای اسلامی صف کشیده که تصویب بشود؛ تا سبکزندگیای که صهیونیستها برای جوامع اروپایی طراحی کرده بودند، بعد از تصویب مجلس، در کشور ما هم اجرا بشود! بخشی از اینها هم در سند 2030 وجود دارد.
⭕️ادب و سبکزندگی، با قوانین شرعی و حتی با اخلاق، یک تفاوتی دارد؛ ادب ممکن است در این جامعه به یک شکلی باشد، در آن جامعه، یک شکل دیگری داشته باشد. این اشکالی ندارد. البته شاید بعضیوقتها در یک قومی، یک «ادبِ بد» وجود داشته باشد. خُب میشود دربارۀ آن بحث کرد و آن را کنار گذاشت. مثلاً اگر یک جایی رسم بود که «غرور» زیادی رعایت بشود؛ این خوب نیست.
⭕️حالا ادب را چطور تعریف کنیم؟ یکی از بهترین روایتها برای تعریف ادب این روایت است که أمیرالمؤمنین(ع) میفرماید: اینکه خودت را کنترل کنی-هم وقتی شاد هستی و به چیزی تمایل داری، هم وقتی که میترسی یا ناراحت هستی- بهترین ادب است. «ضَبْطُ النَّفْسِ عِنْدَ الرَّغَبِ وَ الرَّهَبِ مِنْ أَفْضَلِ الْأَدَبِ» (غررالحکم/ 5932) همۀ هیجانهای خودت را بروز نده. آدم هرچیزی خواست که نمیگوید!
⭕️پیشنهاد بنده خصوصاً به جوانها این است که اگر خواستید تمرین خودتان را برای یک ادب و سبکزندگی درست، شروع کنید روی این رفتارِ خودتان برنامهریزی کنید «از خواب بیدار شدن!» از همین فردا شروع کنید! این را به هموطنان ارمنی و زرتشتی خودم هم پیشنهاد میدهم: بیدارشدن از خواب، در موقع اذان مسلمانها و حتی نیمساعت قبل از آن، برای نشاطِ روز و برای هوشمندی و سلامتی انسان لازم است.
⭕️یک پزشک متخصص-در یکی از رشتههای پزشکی- میگفت: «در تمام جهان، کسانی که متخصص این رشته هستند، میدانند که سلامتی بدن به سحرخیزی است» این واقعیت را پیامبر اسلام(ص) فرموده است و علوم تجربی هم تأییدش کرده است. لذا کسی که دین اسلام را هم قبول نداشته باشد، بهخاطر سلامتی خودش، لازم است سحر از خواب بیدار شود.
⭕️آثار ادب چیست؟ یکی از آثار ادب-همانطور که بیان شد- سهولت انجام دستورات دینی است. یکی دیگر از آثار ادب «مهربانی» است. ادب به آدم، قلب مهربانی میدهد(نوعاً اینگونه است) یکی دیگر از آثار ادب، در عقل و فهم است. امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: بهواسطۀ ادب، تیزهوشی بهدست میآید! «بِالْأَدَبِ تُشْحَذُ الْفِطَنُ» (غررالحکم/4333) اتفاقاً در روانشناسیِ هوش هیجانی هم با آزمایش و بررسی و تحقیق، به همین نتیجه رسیدهاند.
⭕️کنترلکنندههای سریالهای تلویزیون بیشتر از اینکه بخواهند مواظب باشند که «شرع رعایت میشود یا نه؟» مواظب باشند ادب رعایت میشود یا نه؟ فیلم خارجی یا ایرانی که بیادبی را رواج بدهد نشان ندهید! مثلاً فیلمی که یک پسری سر بابایش داد بزند و بعد هم هیچ اتفاق بدی برایش نیفتد (مثلاً جوانمرگ نشود!) یا فیلمی که یک دختری سر بابا و مامانش داد بزند و بعد هم بدبخت نشود، نشان ندهید! اگر نمیتوانید زشتیِ این بیادبی را نشان بدهید، این کار را نکنید. این خیلی بدتر از آن رفتار شرعی است که میخواهید رعایت کنید!
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
👈آیا در مواجهه با بی حجابی تنها باید بگوییم ارزشهای اسلامی را رعایت کنید؟!
نهضت «لزوم کنترل رفتار» در غرب چیست؟
پاسخ استاد پناهیان:
#سبک_زندگی_مؤثرتر_از_آگاهی_و_ایمان (ج۳)
⭕️ روزی خواهد رسید که هرکسی دنبال تحصیل علم در هر رشتهای باشد، اگر مردم «رفتار غلطی» از او ببینند، به او میگویند: «مگر تو نمیخواهی باسواد بشوی؟ این چه رفتاری است؟! این چه طرز لباس پوشیدن است؟ این چه مُدل مویی است؟ این رفتارهایت، هَوسی شده است! آدمِ هوسران که دانشمند نمیشود!» این حرف را بیدینهای جامعه میگویند نه فقط دیندارها!
⭕️ آنوقت خود دانشمندان از بدحجابی در دانشگاهها جلوگیری میکنند و میگویند: «اینجا محل علم و دانش است! در محیط علمی که نمیشود هرزگی کرد؛ این مانع رشد علمی است» اگر باسواد بشویم و رشد کنیم، به اینجا خواهیم رسید. ولی الان به حجاب که میرسیم میگوییم: «ارزشهای اسلامی را رعایت کنید!» این یعنی: ما که نمیفهمیم حجاب به چه دردی میخورد ولی بههرحال باید رعایت کنیم!
⭕️ رفتار، قدرت تفکر تو را سامان میدهد و گرایشهای تو را تنظیم میکند. صهیونیستها این موضوع (اهمیت رفتار و سبک زندگی) را خیلی خوب فهمیدهاند، لذا میگویند: فکر و ایمان و دین شما مهم نیست؛ هر کسی را میخواهید بپرستید، به هر پیامبری که میخواهید معتقد باشید، هر دین و ایمانی که میخواهید داشته باشید! فقط سبک زندگیتان را بگذارید ما تنظیم کنیم، آنوقت بردۀ ما خواهید شد!
⭕️ الان صهیونیستها زیاد به جهانبینی مردم کاری ندارند، بلکه به رفتار و سبک زندگیِ آنها کار دارند! میگویند: این ساندویچها را بخورید، این موسیقیها را گوش دهید، این لباسها را بپوشید... آنها روی سبک رفتار، لباسپوشیدن، مدل مو و... برنامهریزی میکنند آنوقت میگویند: «دین آزاد است!» چرا؟ چون دیگر از دین احساس خطر نمیکنند.
⭕️ امیرالمؤمنین(ع) میفرمود: تا وقتی که لباس و طرز غذاخوردنِ شما شبیه دشمنان نشود، سعادتمند خواهید بود. (لَا تَزَالُ هَذِهِ الْأُمَّةُ بِخَيْرٍ مَا لَمْ يَلْبَسُوا لِبَاسَ الْعَجَمِ وَ يَطْعَمُوا أَطْعِمَةَ الْعَجَمِ فَإِذَا فَعَلُوا ذَلِكَ ضَرَبَهُمُ اللَّهُ بِالذُّل؛ محاسن/2/410) آن کسانی که میخواهند شما را نابود کنند، اگر سبک غذاخوردن و لباسپوشیدن شما را عوض کردند، بیچاره هستید!
⭕️ الان در غرب، یک نهضتی راه افتاده است دربارۀ «لزوم کنترل رفتار»؛ اما این نهضت هنوز به ایران اسلامی نرسیده است، چرا؟ چون این حرفِ دین هم هست! آن کسانی که بهعنوان کارگزار و مدیران میانی، کشور را اداره میکنند، کِی میخواهند این فریفتگی به فکر و فرهنگ صهیونیستها را از دست بدهند؟ کِی میخواهند بفهمند که دین، عقلانی است؟! حتی بسیاری از تجربیات علوم تجربی هم دین(گزارههای دینی) را تأیید میکند. لااقل بر اساس همین دانش تجربی عمل کنید! امروزه دانش تجربی نشان میدهد که نوعِ رفتار و سبک زندگی مهم است.
⭕️ متاسفانه در آموزشهای دینی ما هم، این جانیفتاده است، الان کسی که میخواهد آموزش دینی بدهد، معمولاً سراغ جهانبینی و ایمان و بحثهای کلامی و اعتقادی میرود نه سراغ اصلاحِ رفتار!
⭕️ دربارۀ آثار رفتار بر گرایشها و اندیشه، روایات مختلفی وجود دارد. مثلاً اینکه امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: «الْقَلْبُ مُصْحَفُ الْبَصَر» (نهجالبلاغه/ حکمت409) قلب صفحهای است که چشم روی آن مینویسد. تو بگو «به کجاها نگاه میکنی؟» تا معلوم شود ایمانت چقدر است؟
⭕️ امام صادق(ع) میفرماید: «إِيَّاكُمْ وَ النَّظِرَةَ فَإِنَّهَا تَزْرَعُ فِي الْقَلْبِ الشَّهْوَة» (تحفالعقول/ 305) نگاه خودت را بهصورت هرزه به اینطرف و آنطرف نینداز، نگاه در قلبِ تو شهوت تولید میکند. (نه اینکه چون تو شهوتران هستی، نگاه میکنی!)
⭕️ امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: از بیکاری، هوسرانی در میآید «مِنَ الْفَرَاغِ تَكُونُ الصَّبْوَةُ» (غررالحکم/9251) و ما بهصورت سازمانی در کشورمان حدود 4سال به اسم «دبیرستان» جوان را بیکار نگه میداریم؛ درحالیکه این سن، سنّ کار و خستهشدن بدن و فکر-بهصورت توأمان- است. ما به جوانان این مملکت خیانت میکنیم که میگوییم «کار نکن، فقط میخواهیم با داده(اطلاعات) حافظۀ تو را پُر کنیم!» ما بهصورت سازمانی، فساد را در جامعه رواج میدهیم.
⭕️ کسی که کار میکند، بهتر میفهمد. البته کاری که جوان دبیرستانی بخواهد از آن پول در بیاورد، شاید پیدا نشود اما کاری که نخواهد از آن پول در بیاورد، خیلی فراوان است! اصلاً «کار» باید ناموس دبیرستان باشد. دبیرستانی که در کنار تحصیل، بچهها را به کار و فعالیت وادار نمیکند، در واقع دارد برای مملکت فساد میآورد!
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 آیا اگر حجاب آزاد بشه، احترام به اسلام و دین بیشتر میشه؟
🍃🌹🍃
⭕️ پاسخ در #vs سیدکاظم روح بخش با امید دانا و قضاوت با شما
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا حجاب فقط مال مسلمانهاست؟!
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 حجاب در شاهنامه فردوسی🤔
تمسخر امام جمعه کرج و پاسخ شهبازی مجری برنامه پاورقی
🍃🌹🍃
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
کانال جامع محتوای تبیینی ویژه حجاب و عفاف👇
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
آنچه درباره حجاب و عفاف باید دانست
پاسخ بسیاری از سوالات پیرامون حجاب و عفاف
محتوای تبیینی برای بهره برداری هدایتگران، اساتید و سخنرانان پیرامون حجاب.
سیاست، سخنواره، پاسخ به شبهات، ضرورت و فلسفه، دلایل عقلی، روانشناسی، اهمیت و مواضع و... در قالبهای پرده نگار، موشن، کلیپ،یادداشت، عکس نوشت و..
آنچه در این کانال میخوانید:
لینک فهرست مطالب و راهنمای کانال
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab/243
آنچه درباره حجاب و عفاف باید بدانیم
فهرست مطالب و راهنمای بسته جامع محتوایی تبیینی عفاف ویژه سخنرانان در کانال
در این کانال میخوانید:👇
1. سخنواره | عفاف و حجاب بایدها و نبایدها
https://eitaa.com/tabeen_hejab/117
2. سیاستها و ملاحظات تبیینی عفاف و حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/118
3. پاورپوینت حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/119
4. پاورپوینت چادر پرچم است.
https://eitaa.com/tabeen_hejab/120
5. پاورپوینت چرایی مقاومت بر موضوع حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/121
6. پاورپوینت احکام پوشش
https://eitaa.com/tabeen_hejab/122
7. پاورپوینت حراج انسانیت (حجاب)
https://eitaa.com/tabeen_hejab/123
8. پاورپوینت حجاب در ادیان دیگر، حجاب در نگاه اندیشمندان غربی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/124
9. پاورپوینت مروارید صدف با موضوع حجاب ویژه مقطع ابتدایی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/125
10. پاورپوینت سیمای عفاف در آینه حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/126
11. پاورپوینت تاریخچه حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/127
12. بازخوانی جایگاه زن در محیط خانواده در معارف اسلامی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/128
13. استوری_موشن | حجاب اصیل ایرانی؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/129
14. طنز | چرا حجاب اجباری
https://eitaa.com/tabeen_hejab/131
15. آیا حجاب فقط در ایران حرام سیاسی است؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/133
16. معرفی کتاب: زنان غربی با چه سرعتی به سمت فرهنگ حیا و تواضع حرکت میکنند؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/134
17. از بیحجابی اجباری چه میخواهند؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/135
18. چرا حجاب نماد قدرت است ؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/136
19. تجربه نگاری: رابطه صحبت با جوانان و وضعیت حجاب؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/138
20. تجربه نگاری: لطفا بهخاطر ترس از جهنم محجبه نشوید!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/139
21. معرفی کتاب: کتاب ترگل بیست دلیل عقلی و روانشناسی برای حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/140
22. آیا دین و حجاب باعث عقب ماندگی کشورها شده است؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/141
23. اولین زنی که در ایران کشف حجاب کرد؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/142
24. حجاب ستیزان: برای ساعتی سه دلار!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/143
25. آیا بدن خودمه، لباس خودمه، اختیارش رو دارم !!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/144
26. کوچه بن بستی که غرب به ته آن رسیده/سیــر تاریخی پـوشاک و برهنه سازی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/145
27. ضوابط پوشش در حوزه علمیه قم؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/146
28. قدم به قدم تا فروپاشی خانواده... تقابل غرب و دین ....
https://eitaa.com/tabeen_hejab/147
29. اهمیت حفظ عفاف و حجاب و ترمیم سنگر وبازپسگیری آن از دشمنان
https://eitaa.com/tabeen_hejab/148
30. فرق زن با #حجاب با زن بی حجاب به زبان ساده
https://eitaa.com/tabeen_hejab/149
31. استوری_موشن | حجاب_و_عفاف
https://eitaa.com/tabeen_hejab/151
32. پوستر | انقلاب، بدون زنان پیروز نمی شد
https://eitaa.com/tabeen_hejab/152
33. آزادی اجتماعی یا #امنیت؛ کدام یک اولویت مردم است؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/153
34. بهش میگی امر به معروف کن، میگه بلد نیستم! چرا بلد نیستی....
https://eitaa.com/tabeen_hejab/154
35. بیان روانشناسی ضرورت رعایت حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/156
36. آیه لا اکراه فی الدین یعنی چی؟ آیا به این معنیست که #حجاب در اسلام آزاده؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/157
37. عکس_نوشت | بی حجابی: انتقام از زنان ایرانی /نویسندگان و جامعه شناسان غربی در رابطه با #حجاب چه میگویند؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/163
38. پوستر | دورکردن زن، از خصوصیات زنانه افتخار نیست!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/164
39. استوری_موشن | #حجاب شما شخصیت شماست...
https://eitaa.com/tabeen_hejab/165
40. مجموعه #کلیپ های تحلیلی #مروارید | با موضوع عفاف و #حجاب/قست اول
https://eitaa.com/tabeen_hejab/167
41. مجموعه #کلیپ های تحلیلی #مروارید | با موضوع عفاف و #حجاب/قست دوم
https://eitaa.com/tabeen_hejab/168
42. موشن_گرافیک | "دلایل عقلانی #حجاب"
https://eitaa.com/tabeen_hejab/169
43. پوستر | بدون #حجاب، زن فراغت لازم را برای دستیابی به مراتب بالا را بدست نخواهد آورد
https://eitaa.com/tabeen_hejab/170
44. موشن_گرافیک | "درسی که باید از اندلس بگیریم
https://eitaa.com/tabeen_hejab/171
45. نمونه ای از مانتوهای پشت نویسی شده موجود در بازار
https://eitaa.com/tabeen_hejab/172
46. پوستر | سیاست غرب، بر عرضه و هرزه شدن زن
https://eitaa.com/tabeen_hejab/173
47. پروژه زن، زندگی، آزادی از کجا شروع شد؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/174
48. موشن_گرافیک |
اهمیت #حجاب و عفاف از دیدگاه امام خامنهای مدظله العالی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/175
49. طوری لباس نپوشید که باعث تحریک مردان شوید/سوئد
https://eitaa.com/tabeen_hejab/176
50. ماجرای دختری که دوباره حجاب را انتخاب کرد
https://eitaa.com/tabeen_hejab/177
51. پوستر | مهم ترین وظیفه زنان
https://eitaa.com/tabeen_hejab/178
52. یادداشت | درسی که باید از آندلس بگیریم
https://eitaa.com/tabeen_hejab/179
53. جایگاه زن در نظام هستی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/180
54. پوستر | خانه داری یعنی....
https://eitaa.com/tabeen_hejab/181
55. برای خداوند، حتی نوع راه رفتن زن هم اهمیت دارد/استناد قرآنی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/182
56. واقعیت حجاب استایل ها
https://eitaa.com/tabeen_hejab/183
57. حجاب، حکمی قرآنی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/184
58. برش صحبت های امام خامنهای راجع به #حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/185
59. جامعهى ما؛ خانوادهی ماست/کتب سلیمانی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/186
60. پوستر | خانواده مبنای همه طرح ها برای زنان
https://eitaa.com/tabeen_hejab/187
61. کلیپ |از تجارت فحشا تا ترور تنها با یک موبایل
https://eitaa.com/tabeen_hejab/188
62. مطالبه گری: اقتصاد حجاب!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/189
63. آیا اسلام ضد زن است؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/190
64. غرب و آزادی پوشش؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/191
65. تجربه نگاری: کار زیبای جبهه فرهنگی بخش آسارا پیرامون عفاف و #حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/192
66. مصداق زیست_مهربانانه مردم چیست؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/193
67. راهکارهای علمی و عملی برای دعوت دختران به #حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/194
68. سیاسیسازی #حجاب توسط غرب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/195
69. یادداشت | حجاب ستیزان و حجاب گریزان؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/196
70. قرآن در مورد #حجاب، امر می کند یا توصیه؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/197
71. تحلیل بیبیسی درباره راهبرد غرب برای سیاسیسازی حجاب در ایران
https://eitaa.com/tabeen_hejab/198
72. چطور میشه هــم غیرت داشـت و هـم به تبرج جاهلی ناموس خود بی تفاوت بود؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/199
73. نماهنگ | #شهید_غیرت
https://eitaa.com/tabeen_hejab/201
74. اعتراف یک قاتل در مترو!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/202
75. آیا اعتقادات مردم ایران ضعیف شده است؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/204
76. حرکت جالب استاد قرائتی در مقابل یک دختر بی حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/206
77. بازنشر | چرا خانومت #حجاب دﺍره!؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/207
78. برنامه استعمار برای زنان و مردان ما
https://eitaa.com/tabeen_hejab/208
79. یادداشت_کوتاه | شش_گام (مرحله) شیطانی برای #گمراهی انسان
https://eitaa.com/tabeen_hejab/209
80. یادداشت_کوتاه | جنگ_شناختیِ شیطانی و #بی_حجابی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/210
81. پشت پرده ی مباحث آزادی جنسی، روابط با همجنس و تغییر جنسیت
https://eitaa.com/tabeen_hejab/212
82. پوستر | چگونه یک زن تبدیل به یک سرگرمی سیار میشود؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/213
83. کلیپ |در شناخت حرکت و تاکتیک دشمن باید به روز باشیم
https://eitaa.com/tabeen_hejab/215
84. اینفو_گرافیک | #حجاب از منظر شخصیت های مشهور خارجی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/216
85. کلیپ_نوشت | کشف حجاب هم حرام شرعی، هم حرام سیاسی است
https://eitaa.com/tabeen_hejab/217
86. چگونه یک جامعه برده میشود؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/219
87. تلقی غیر واقعی از حجاب چگونه شکل میگیرد؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/220
88. واقعی دانستن یا غیر واقعی دانستن حجاب! کدام سوءبرداشت است؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/221
89. آیا حجاب صرفا امری ارزشی است یا دارای آثار واقعی؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/222
90. چگونه مردم را به یک عمل خوب مثل حجاب متقاعد کنیم؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/223
91. آیا نیاز به تبلیغ حجاب داریم؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/224
92. راه مواجهه با بی حجابی؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/225
93. آیا در مواجهه با بی حجابی تنها باید بگوییم ارزشهای اسلامی را رعایت کنید؟!
نهضت «لزوم کنترل رفتار» در غرب چیست؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/226
94. آیا اگر حجاب آزاد بشه، احترام به اسلام و دین بیشتر میشه؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/227
95. آیا حجاب فقط مال مسلمانهاست؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/228
96. حجاب در شاهنامه فردوسی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/232
۹۷. دلیل دشمنی غرب با چند متر چادر و روسری در چیست؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/254
98. آیا زمان پیامبر و امیرالمومنین برخوردی با بیحجابی نداشتیم؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/258
۹۹. حرفهای ۲۰ سال پیش رهبری که شنیده نشد!
▫️پشت پرده عجیب بی حجابیهای اخیر
https://eitaa.com/tabeen_hejab/259
100. آیا حجابمو رعایت کنم گرونی حل میشه؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/260
101. چه کسانی زن را برای التذاذ جنسی مردان معرفی کرده اند؟
زن در دو اندیشه
https://eitaa.com/tabeen_hejab/261
102. اظهارات بازیگر سابق هالیوود درباره حجاب
https://eitaa.com/tabeen_hejab/262
103. کجای قرآن گفته حجاب داشته باش؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/263
104. برداشت آزاد: استاندارد دوگانه عمل به قانون در ایران و آمریکا؟ حجاب نه اما مهریه و نفقه آری؟!
به چه معناست؟ Resisting arrest
https://eitaa.com/tabeen_hejab/268
105.تفاوت اثرگذاری جنسی نگاه، در مردان و زنان
خیلی از بانوان از اثرات مخرب چه چیزی بی اطلاع هستند؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/269
106. آیا حجاب اجباری است؟!
https://eitaa.com/tabeen_hejab/275
107.#شبهه: حاج آقا نمیشه یه کم بیخیالِ مسئله #حجاب بشید؟
https://eitaa.com/tabeen_hejab/281
108.# نظر امام خامنه ای در رابطه با ترویج بی حجابی
https://eitaa.com/tabeen_hejab/294
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 دلیل دشمنی غرب با چند متر چادر و روسری در چیست؟
🍃🌹🍃
🎙حجت الاسلام #عالی
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
هدایت شده از جهاد تبیین | عفاف، حجاب، خانواده
🇮🇷
📝 کانال جامع محتوای تبیینی ویژه حجاب و عفاف👇
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
👌بسته محتوایی برای بهره برداری هدایتگران، اساتید و سخنرانان پیرامون حجاب و عفاف.
✅ شامل: سیاستها و ملاحظات، سخنواره، پاسخ به شبهات، ضرورت و فلسفه، دلایل عقلی و روانشناسی، اهمیت و مواضع و... در قالبهای پردهنگار، موشن گرافیک، کلیپ، متن، یادداشت، اینفو گرافی، عکس نوشت و...
❌ آنچه در این کانال خواهید دانست:
لینک فهرست مطالب و راهنمای کانال
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab/243
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥آیا زمان پیامبر و امیرالمومنین برخوردی با بیحجابی نداشتیم؟
💥پاسخ دقیق و علمی استاد علی غلامی
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
آنچه در این کانال میخوانید:
لینک فهرست مطالب و راهنمای کانال
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab/243
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 پشت پرده عجیب بی حجابیهای اخیر
حرفهای ۲۰ سال پیش رهبری که شنیده نشد!
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
آنچه در این کانال میخوانید:
لینک فهرست مطالب و راهنمای کانال
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab/243
29.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠آیا حجابمو رعایت کنم گرونی حل میشه؟
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
آنچه درباره حجاب و عفاف باید بدانیم
لینک فهرست مطالب و راهنمای کانال
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab/243
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه کسانی زن را برای التذاذ جنسی مردان معرفی کرده اند؟
زن در دو اندیشه
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
آنچه درباره حجاب و عفاف باید بدانیم
لینک فهرست مطالب و راهنمای کانال
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab/243
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸اظهارات بازیگر سابق هالیوود درباره حجاب🤔
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
آنچه درباره حجاب و عفاف باید بدانیم
لینک فهرست مطالب و راهنمای کانال
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab/243
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کجای قرآن گفته حجاب داشته باش؟🤔
پاسخ استاد فرهنگ
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
آنچه درباره حجاب و عفاف باید بدانیم
لینک فهرست مطالب و راهنمای کانال
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab/243
🇮🇷
📝 کانال جامع محتوای تبیینی ویژه حجاب و عفاف👇
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab
آنچه درباره حجاب و عفاف باید بدانیم:
پاسخ بسیاری از سوالات پیرامون حجاب و عفاف
لینک فهرست مطالب و راهنمای کانال
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab/243
👌بسته محتوایی برای بهره برداری هدایتگران، اساتید و سخنرانان پیرامون حجاب و عفاف.
✅ شامل: سیاستها و ملاحظات، سخنواره، پاسخ به شبهات، ضرورت و فلسفه، دلایل عقلی و روانشناسی، اهمیت و مواضع و... در قالبهای پردهنگار، موشن گرافیک، کلیپ، متن، یادداشت، اینفو گرافی، عکس نوشت و...
❌ آنچه در این کانال خواهید دانست:
لینک فهرست مطالب و راهنمای کانال
🆔 https://eitaa.com/tabeen_hejab/243