✍حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها در ۲۰ جمادیالثانی سال پنجم بعثت، هشت سال پیش از هجرت، در مکه مکرمه به دنیا آمدند. ایشان فرزند رسول گرامی اسلام(ص)، همسر امیرالمومنین امام علی علیهالسلام و مادر ۱۱ امام معصوم صلوات الله علیهم هستند و خداوند در آیه تطهیر به پاکی ایشان شهادت میدهد.
🔸حضرت زهرا سلاماللهعلیها در مقام تقوا، عصمت و طهارت به مرتبهای رسیدند که پیامبر اکرم صلىاللهعليهوآله غضب و خشنودی آن حضرت را برابر با غضب و خشنودی خداوند میدانند. همچنین میفرمایند: دخترم فاطمه بهترین زنان از گذشتگان و آیندگان تا روز قیامت و سیدهی تمام زنان عالم است.
🔹حضرت فاطمه سلاماللهعلیها در دامان پیامبر صلىاللهعليهوآله پرورش یافتند. ایشان در تمام دوران زندگی شریک غمهای پدر بودند و همواره الگوی اخلاق حسنه و انسانیت به شمار میرفتند. همچنین حضرت زهرا همسر نمونه برای امام علی (علیهالسلام) و مادری فداکار برای فرزندان خود بودند. یکی از یادگارهای ایشان تسبیح معروف حضرت زهرا سلاماللهعلیها است که در تعقیب نمازها ذکر میشود.
🔸حضرت زهرا سلاماللهعلیها ادامهدهنده راه انبیا بودند و پیامبر گرامی اسلام هرگاه ایشان را میدیدند، تسکین مییافتند. از این رو ایشان را «ام ابیها» یعنی مادر پدر نامیدند. به مناسبت ولادت ایشان، این روز به عنوان "روز مادر" و "روز زن" نامگذاری شده است.
#تقویم_تاریخ
https://eitaa.com/tabian313
پيامبر خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) :
هر چیزی دارای سیماست،
سیمای دین شما نماز است.
#حدیث
#روایت
https://eitaa.com/tabian313
🌸🍃
🍃
✴️ ثواب گشودن گرفتاری مومن
و آسان گرفتن بر او در حال تنگدستی، پوشانیدن عیب او و یاری او:
❣امام صادق(علیه السلام) فرمودند:
✳️ هر مومنی که گرفتاری مومن دیگری را بگشاید، خداوند هفتاد گرفتاری دنیا و روز قیامت را برای او بگشاید
✳️و کسی که بر مومن فقیری آسان گیرد، خداوند حوائجش را در دنیا و آخرت آسان نماید.
✳️و کسی که عیب مومنی را که از آن عیب می ترسد بپوشاند، خداوند هفتاد عیب او را که از آن می ترسد، در دنیا و آخرت می پوشاند.
✳️و تا زمانی که مومن به برادر مومنش کمک کند، خداوند عزوجل نیز به او کمک می نماید. از این پند استفاده کنید و کارهای خوب را دوست بدارید.
📚ثواب الاعمال،شیخ صدوق
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
https://eitaa.com/tabian313
💎روایتی قابل تأمل از سیدالشهدا (ع)
🔻امام حسین علیهالسلام:
إنَّ النّاسَ عَبيدُ الدُّنيا، وَ الدّينُ لَعقٌ عَلى ألسِنَتِهِم يَحوطونَهُ ما دَرَّت مَعايِشُهُم، فَإِذا مُحِّصوا بِالبَلاءِ قَلَّ الدَّيّانونَ
❇️ مردم، بنده دنيايند و به ظاهر، دم از دين مىزنند و تا زمانى كه زندگیشان تأمين شود، از آن دفاع میكنند؛ امّا چون در بوته آزمايش قرار گيرند، ديندارانْ اندکاند.
📚 تحف العقول، ص۲۴۵
https://eitaa.com/tabian313
✳ سلاحِ آه...
🔻 در دعای شریف کمیل آمده است: « و سلاحه البکاء». اسلحهی بیرونی #مؤمن در برابر دشمن #آهن است و اسلحهی درونیاش #آه و گریه و اشک. اگر باطن مؤمن به سلاح اشک و ناله مسلح باشد، در مقابل خواستهای #غضب و #شهوت میایستد و از آنها پیروی نمیکند؛ ولی اگر مسلح نباشد، تسلیم میشود و طبق میل خشم و شهوت تصمیم میگیرد.
👤 #آیت_الله_جوادی_آملی
📚 برگرفته از کتاب «توصیهها، پرسشها و پاسخها»
📖 ص ۱۰۴
https://eitaa.com/tabian313
#تلنگر
✳ وقتی رفیق دوران محنت علی مقابلش شمشیر میکشد!
📌 #امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: #زبیر با ما بود، از ما #اهلبیت بود. واقعاً هم همینجور بود. میدانید بعد از رحلت #پیغمبر، در مسجد، در پای منبر خلیفهی اول - جناب ابوبکر - حدود ده نفر از صحابه بلند شدند و صریحاً از امیرالمؤمنین دفاع کردند؛ گفتند این جایی که شما نشستهای، حق #علیبنابیطالب است. یکی از آن ده نفر، زبیر بود! زبیر، رفیق دوران عشرت نبود؛ رفیق دوران محنت بود.
🔸 امیرالمؤمنین فرمود: زبیر همواره با ما بود، «حتّی شبّ ابنه عبدالله»؛ (شرح #نهجالبلاغه ابنابیالحدید، ج ۲، ص ۱۶۷) تا پسرش عبدالله بزرگ شد، آمد توی عرصه، در تصمیمگیریها دخالت کرد؛ آن وقت او عوض شد. زبیر همانی شد که آمد در مقابل امیرالمؤمنین شمشیر کشید! گاهی اوقات یک رخنهی کوچک در درون خانواده، یک چنین اثر بسیار مهمی میگذارد. لذا باید جلوی این رخنه را گرفت.
👤 #مقام_معظم_رهبری ۹۰/۱۰/۷
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا 🤲
https://eitaa.com/tabian313
🔅امام علی علیهالسلام:
✍️ کسی که زیاد به سرگرمی بپردازد، عقلش کم است.
📚 غررالحکم، ح ۸۴۲۶
#تبیین_عالی برای خیلی از ماها که بعضی وقتا سکوت بهترین کمک برای جبهه حقه!!
کانال تِبیان
#حدیث
#روایت
https://eitaa.com/tabian313
💎 تفاوت نگاه عبرتبین و دنیاطلب
🔻أمیرالمؤمنین علی عليهالسلام:
مَن أبصَرَ بِها الدنّیا بَصَّرَتهُ وَ مَن أبصَرَ إلَیها أعمَتهُ؛
❇️ هر کس به دیده عبرتبین به دنیا بنگرد، دنیا بینایش کند و هر کس بدان با دیده تمایل بنگرد، دنیا کورش سازد.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۰، ص ۱۳۳
https://eitaa.com/tabian313