⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️دلایل #حقانیت_قرآن چیست؟ (بخش دوم)
2⃣ #هماهنگی_آيات
🔷از جمله ادلّه حقانيت قرآن، هماهنگی و عدم اختلاف بين آيات است. قرآن در اين باره ميفرمايد: «افلا يتدبّرون القرآن و لو كان من عند غير الله لوجدوا فيه اختلافاً كثيراً؛ [نساء،۸۲] آيا در قرآن تدبر نميكنيد و اگر از جانب غير خدا بود، در آن اختلاف بسيار میيافتيد.» قرآن در مكانهای مختلف و زمانهاي گوناگون و در طی سالها نازل شده است، امّا با اين حال هيچ اختلافی در آن وجود ندارد.
🔷قرآن در جايی ديگر ميفرمايد: «اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتَابًا مُتَشَابِهًا مَثَانِيَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِينُ جُلُودُهُمْ وَقُلُوبُهُمْ إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ ذَلِكَ هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ[زمر،۲۳]؛ خداوند بهترين سخن را نازل كرده، كتابى كه آياتش [در لطف و زيبايى و عمق و محتوا] همانند يكديگر است؛ آياتى مكرّر دارد [با تكرارى شوق انگيز] كه از شنيدن آياتش لرزه بر اندام كسانى كه از پروردگارشان مى ترسند مى افتد؛ سپس برون و درونشان نرم و متوجّه ذكر خدا مى شود؛ اين هدايت الهى است كه هر كس را بخواهد با آن راهنمايى مى كند؛ و هر كس را خداوند گمراه سازد، راهنمايى براى او نخواهد بود!».
🔷آنچه كه ميتواند منشأ اختلافات و ناهماهنگی در سخن يك متكلم باشد، اين است كه يا متكلم جاهل باشد و يا دچار فراموشی شود. امّا اينها در مورد خداوند وجود ندارد، پس ديگر ممكن نيست قرآني كه از ناحيه خداوند است، كمترين اختلافی در آياتش وجود داشته باشد.[۱]
پی نوشت
[۱] تفسير موضوعی قرآن (آیت الله جوادی آملی)، انتشارات اسراء، ج۱، ص۳۳
منبع: راسخون به نقل از وبسایت اندیشه قم
#قرآن
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️راههاى ارزيابى ايمان واقعى چيست؟
🔷در لابلاى حوادث #جوهر_انسان شناخته ميشود، در فراز و نشيبها و گرفتن و دادنها و فقر و غنا ها جوهر انسان شناخته ميشود. در حدیثی وارد شده اگر شخصى را سه بار عصبانى كردى، و او حرفى نزد با او رفاقت برقرار كن. كسانى مدعى ايمان هستند، ولى اگر از مقام و عنوان و سرمايه آنان كم شود دست به هر كارى ميزنند. قرآن به يهوديانى كه ادعاهايى داشتند و خود را فرزندان و محبوبان خدا ميدانستند و ميگفتند. «نحن أبناء اللّه و حبّائه»[مائده،۱۸] و آتش دوزخ را فقط چند روزى در حق خود روا مى دانستند: «لم تمسّنا النّار الاّ أيّاماً معدودة»[بقره،۸۰] خداوند براى ارزيابى و ميزان صداقت آنان میفرمايد: اگر راست ميگوييد آرزوى مرگ كنيد. «فتمنّوا الموت ان كنتم صادقين»[بقره،۹۴]
🔷قرآن درباره ى دروغگو بودن ادعاهاى يهود ميفرمايد: آنان به خاطر عملكردشان هرگز آرزوى مرگ نميكنند. «و لن يتمّنونه»[بقره،۹۵] و هر يك از آنان دوست دارد هزار سال عمر كند. «يودّ أحدهم لو يَعَمّر ألف سنة»[بقره،۹۶] قرآن خطاب به پيامبر ميفرمايد: به پروردگارت سوگند كه ايمان واقعى نمی آورند، مگر زمانى كه در جنگ و نزاع هاى خود تو را داور قرار دهند و در دل خود هيچگونه ناراحتى از قضاوت تو نداشته باشند.[نساء،۶۵] در قرآن ميخوانيم علامت ايمان، خمس دادن است. حتى اگر از ياران پيامبر باشيم و در جبهه در كنار پيامبر جهاد كنيم و پيروز شويم و غنائم جنگى بگيريم، ولى خمس ندهيم، ايمان نداريم: «فأنّ للّه خُمسَه... اِن كنتُم آمنتُم باللّه و ما أنزلنا على عبدنا»[انفال،۴۱] بنابراين تسليم خدا بودن، تسليم داورى پيامبر بودن و نق نزدن و گذشتن از جان و مال نشانه صداقت است.
📕پرسشها و پاسخهای قرآنی حجه الاسلام قرائتی
منبع: وبسایت انوار طه
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #دشمنی_های_آمریکا علیه ملت ایران (بخش یازدهم)
🔷حضرت امام عمق کینه و دشمنی دشمنان نظام را این گونه تبیین فرمودند: «نکته مهمی که همه باید به آن توجه کنیم و آن را اصل و اساس سیاست خود با بیگانگان قرار دهیم، این است که دشمنان ما و جهانخواران تا کی و کجا ما را تحمل میکنند و تا چه مرزی استقلال و آزادی ما راقبول دارند؟ به یقین آنان مرزی جز عدول از همه هویتها و ارزشهای معنوی و الهی مان نمیشناسند. به گفته قرآن کریم هرگز دست از مقاتله و ستیز با شما بر نمیدارند، مگر اینکه شما را از دین تان برگردانند...
🔷آری اگر ملت ایران از همه اصول و موازین اسلامی و انقلابی خود عدول کند و خانه عزت و اعتبار پیامبر و ائمه معصومین علیهم السلام را با دستهای خود ویران نماید، آن وقت ممکن است جهانخواران او را به عنوان یک ملت ضعیف و فقیر و بی فرهنگ به رسمیت بشناسند، ولی در همان حدی که آنها آقا باشند ما نوکر؛ آنها ابر قدرت باشند ما ضعیف، آنها ولی و قیم باشند، ما جیره خوار و حافظ منافع آنها، نه یک ایران با هویت ایران اسلامی». (صحیفه نور، ج ۲۰، ص ۲۳۷)
🔷در یک جمله، ریشه اصلی دشمنی و خصومت آمریکا با نظام جمهوری اسلامی را باید در #ماهیت_استکباری و ظالمانه این کشور و #ماهیت_اسلامی حق طلبانه و ظلم ستیزانه #نظام_جمهوری_اسلامی جستجو نمود. بنابراین با توجه به ماهیت اسلامی جمهوری اسلامی و رویکرد استقلال طلبانه و ایستادگی در برابر نظام سلطه و حمایت از مظلومان و ماهیت استکباری و سلطه جویانه دولت آمریکا، امکان برقراری رابطه میان دو کشور وجود ندارد.
#منبع: وبسایت پرسمان
#آمریکا
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️آرایش زن در اجتماع (بخش اول)
🔶آرایش در برابر نامحرمان از نگاه دین ممنوع بوده و مورد نکوهش قرار گرفته است. خداوند متعال به زنان مؤمن دستور میدهد: «زینت و آرایش خود را آشکار نکنند جز آن مقدارى که آشکار است (صورت و دستها تا مچ) مگر براى شوهران و دیگر محارم». و در ادامه به زنان مؤمن سفارش میکند: «هنگام راه رفتن پاهایشان را به زمین نکوبند تا زینت مخفى آنان [که همان خلخال پا است] آشکار نشود و یا صداى آن شنیده نشود و موجب جلب توجه نامحرمان نگردد».[نور،۳۱] آسیبها و پیامدهاى منفى و گاهى غیرقابل جبران به واسطه حضور تحریک کننده زنان در بین نامحرمان دامنگیر فرد، خانواده و جامعه میگردد و در اینجا به گوشه اى از این آسیب ها اشاره مى نماییم:
1⃣«پیامدهاى فردى»:
🔻به طور طبیعى آرایش چهره به نوعى توجه و نگاه نامحرمان را به خود جلب مى کند، بدیهى است که این کار زمینه برخى از تحریکات را براى طمع ورزى ایجاد مى نماید، در حالى که حفظ شخصیت زن و کرامت انسانى او مى طلبد که با وقار لازم از منزل بیرون شود و از هر چیزى که توجه و رغبت دیگران را به او جلب میکند پرهیز نماید.[۱] بنابراین خود زنان آرایش کرده، اولین کسانى هستند که در #معرض_آسیب قرار مى گیرند. از سویى شخصیت زن به خاطر حضور آرایش کرده او در جامعه، او را تا حد یک عروسک، یا یک کالاى بى ارزش به سقوط میکشاند و ارزشهاى والاى انسانى او به کلى بدست فراموشى سپرده مى شود، و تنها بعنوان وسیله اى براى کامیابی هاى جسمى مورد توجه قرار مى گیرد.[۲]
2⃣«پیامدهاى خانوادگى»:
🔻بنیان خانواده، مقدس ترین پیوند اجتماعى است. براى ثبات این بنیان، #عفت و #حجاب مهم ترین عامل به شمار مى آید. اگر زنان آرایش ها و خودنمایى ها را به بیرون منزل بکشانند، و مورد نگاه هاى هوس آلود نامحرمان قرار بگیرند، ناخواسته عامل پیامدهاى منفى خواهند شد که در اینجا به برخى از آنها اشاره مى شود:
💠سستى نظام خانواده و تأخیر در ازدواج:
🔹حضور دختران آرایش کرده در جامعه موجب تنوع طلبى پسران در انتخاب همسرشان مى شود و در آرزوى رسیدن به دخترى که همه زیبایى ها را داشته باشد، ازدواج را به تأخیر مى اندازند. برخى دختران تصور مى نمایند اگر آرایش کرده در جامعه رفت و آمد کنند، زمینه ازدواج آنها بیش تر فراهم مى گردد؛ اما واقعیت آمارها خلاف آن را اثبات نموده است؛ زیرا بیش از این که مورد «توجه» باشند «طعمه هجوم نگاه هاى سمّى» هستند و شرایط ازدواج آنان سخت تر مى شود.
💠کاهش جذابیت همسران و افزایش طلاق:
🔹اگر مردان به راحتى و به آسانى در تمام صحنه هاى اجتماعى به زنان آرایش کرده و متنوع دسترسى داشته باشند، ضمانتى براى پایدارى محبت و دلبستگى آنان به همسرانشان نخواهد بود؛ زیرا تحریک هوى و هوس آنان را از زن خود دلسرد مى کند و در کانون گرم خانواده اختلاف و اختلال پیش خواهد آمد. این است که وقتى زن بزک کرده و بدحجاب در جامعه ظاهر مى شود، چشم ها، به سوى او نشانه مى روند و چه بسا فریفته و فریب خورده شده و سرانجام به جدایى از همسر منجر شود.
پی نوشتها
[۱] براى آگاهى بیش تر ر.ک: نظام حقوقى زن در اسلام، مرتضى مطهرى
[۲] برگزیده تفسیر نمونه، ج۳، ص۲۹۲
منبع: وبسایت پرسمان
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️دلایل #حقانیت_قرآن چیست؟ (بخش سوم)
3⃣ #اخبار_غيبی_قرآن
🔷در بسياری از آيات، خداوند اخبار از #غيب داده، و به انسانها اعلام كرده، اگر در حقانيت قرآن شك داريد، شما هم چنين كتابی بياوريد. بعضي آيات از حوادث آينده خبر داده است. در مورد سپاه روم ميفرمايد: «سپاه روم در سرزمين پايينتر شكست خوردند، ولي ايشان بعد از شكستشان به زودی در چند سال بعد غلبه خواهند كرد.»[روم،۱-۴]
🔷يا اينكه خبر از بازگشت پيامبر اکرم(ص) به مكه و فتح آن[قصص،۸۵]، خبر از توطئه دشمنان بر عليه پيامبر(ص) و حفظ نبی مکرم اسلام از دشمنان ميدهد، كه معلوم ميشود اين اخبار در توان انسان نيست، بلكه از ناحيه خداوند، و دليل بر #حقانيت_قرآن است.[۱]
پی نوشت
[۱] تفسير الميزان، (ترجمه سيد محمد باقر موسوی همدانی)، نشر دفتر انتشارات اسلامی، ج۱، ص۱۰۱
منبع: راسخون به نقل از وبسایت اندیشه قم
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #دشمنی_های_آمریکا علیه ملت ایران (بخش دوازدهم و پایانی)
🔷با توجه به زیاده خواهی ها و #ماهیت_سلطه_جویانه دولت #آمریکا، امکان برقراری رابطه با این کشور بر اساس احترام متقابل، وجود ندارد و پذیرش رابطه در شرایط کنونی به معنای پذیرش سلطه و چشم پوشیدن در برابر سلطه جویی های این کشور است و ملت ما پیرو مکتبی است که زیر بار ذلت و تحقیر رفتن را جایز نمیداند و ندای #هیهات_منا_الذله امام حسین علیه السلام با عمق جان آنها عجین شده است.
🔷مقام معظم رهبری میفرمایند: «خیلىها بودند از همان اوایل انقلاب، میگفتند آقا حالا که انقلاب پیروز شد، دیگر بس است؛ برویم با آمریکایىها مسائل را تمام کنیم! این معنایش این بود که شعار ظلمستیزى انقلاب تخطئه شود. این را تشویق میکردند. در طول زمان، بودند کسانى که دنبال این بودند؛ یعنى برویم با آمریکا همراه شویم؛ آن کسى که #دشمن_اصلى ماست، برویم زیر بال او؛ به دامن او پناه ببریم. معناى این حرف، فروختن قضیه فلسطین است. معناى این حرف، اغماض کردن از جنایات آمریکا در عراق و افغانستان و امثال اینهاست.
🔷معناى این حرف، چشم بستن بر روى این همه ظلمى است که آمریکا در جهان بر ملتها دارد انجام میدهد. معناى این حرف، یعنى به این مسائل اعتراض نکنیم. خب، عادى کردن روابط معنایش این است که دیگر ملت ایران و مسئولین ایران نتوانند صریح اعتراض کنند و حرفشان را بزنند؛ و یک مرحله آن طرفتر، تدریجاً مجبور بشوند حرف آنها را قبول کنند. خب، این ثبات و استقامت، پر زحمت بود؛ اما بابرکت بود، رحمت الهى را هم جلب کرد، توجه ملتها را هم جلب کرد.»[۱]
[۱] بیانات معظم له در خطبههای نماز جمعه تهران ۸۹/۱۱/۱۵
#منبع: وبسایت پرسمان
#آمریکا
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️پیامدهای نامطلوب غفلت مسئولین از #اندیشه_های_امام_خمینی (بخش اول)
🔶 #امام_خمینی(ره) براساس کتاب استراتژیک قرآن با ما سخن گفت، در حالی که متاسفانه در چهل سال گذشته برخی مسوولین، درک درستی از اندیشه های قرآنی ایشان نداشته اند. رویکرد به غرب، نشان دهنده عدم فهم درست اندیشه های حضرت امام است.
💠مسئولین آگاه و آشنا به اندیشه های امام شجاعند
🔷جهان امروز درگیر مسائل بغرنجی شده است. جهان امروز از فشارهای زورگویان عالم رنج های بسیاری را تحمل میکند، رنجی که ماحصل اندیشه ها و سیاست های لیبرالیسمی است که پایگاه اصلی آن در دل سکولاریسم و اندیشه جدایی دین از سیاست است حکایت دارد. اگر اندیشه های متعالی حضرت امام خمینی(ره) را به درستی فهم کرده بودیم، امروز قدرتمند تر از همیشه در برابر آمریکا حاضر میشدیم، اما #حضور_قدرتمند در برابر آمریکایی که مردم کشورش در برابر ظلم و نژاد پرستی به خیابان ها ریخته اند، وابسته به #عملکرد_مسوولین_آگاه و آشنا به دیدگاه ها و اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) است تا برای تبیین و عملیاتی کردن آن از ترس، چیزی به دل راه ندهند.
💠مسئولین غریبه به دیدگاه امام خطرناک هستند
🔷مسلما با دولتهایی که نیم نگاه غلیظی به غرب دارند و دستشان دائم به سمت غرب دراز است و به ظرفیتهای خود اعتقادی ندارند، نمیتوان به دنبال احیای آرمان های حضرت امام بود. مقام معظم رهبری دائما بر موضوعات #ایستادگی در برابر آمریکا و در برابر زورگویان عالم و دفاع از حق ملت مظلوم ایران و همه مظلومان جهان تاکید دارند، اما در مقابل این خواسته به حق رهبر انقلاب، جریانی از داخل، که ما از آن به عنوان جریان لیبرال داخلی نام میبریم، در برابر تاکیدات امام و ایشان برای ایستادگی در برابر آمریکا و غرب، از خود مقاومت نشان میدهد، و این گویای آن است که برخی از مسئولین ما با دیدگاه های سیاسی امام و آرمان های متعالی ایشان بیگانه هستند و این یک خطر بزرگ برای هویت جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود.
منبع: وبسایت راسخون
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️آرایش زن در اجتماع (بخش دوم و پایانی)
🔶آسیبها و پیامدهاى منفى و گاهى غیرقابل جبران به واسطه حضور تحریک کننده زنان در بین نامحرمان دامنگیر فرد، خانواده و جامعه میگردد و در اینجا به مورد سوم از این آسیب ها اشاره مى نماییم:
3⃣ «پیامدهاى اجتماعى»:
💠سقوط ایمانى و اخلاقى جامعه
🔷حضور آرایش کرده زنان در جامعه، علاوه بر اینکه نشانه پاى بند نبودن و بى مبالاتى فرد به احکام و اعتقادات اسلامى است، نگاه هاى آلوده مردان هوسباز را به خود جلب مى کند و آتش شهوت را در دل آنان شعله ور مى سازد و هنگامى که این وضعیت در جامعه شیوع پیدا کند، همه حدّ و مرزها به تدریج شکسته مى شود و #حریم_عفاف خدشه دار مى گردد و گناه و آلودگى همه جامعه را فرا مى گیرد و سرانجام با از بین رفتن سرمایه هاى معنوى، پایه هاى ایمانى مردم سست گردیده، جامعه در سقوط اخلاقى و فساد قرار مى گیرد.[۱]
💠افزایش التهاب و آرامش اجتماعى
🔷اگر زنان به صورت تحریک آمیز در اجتماع ظاهر شوند، التهاب و هیجان روحى بینندگان هر لحظه با دیدن صحنه اى تازه، افزایش مى یابد، و از آن جا که ازدواج و رسیدن به آن، در تمامى موارد دلخواه، ممکن نیست، باعث برهم خوردن تعادل روحى بینندگان مى گردد.
💠کم رنگ شدن حضور مثبت زنان در جامعه
🔷زنى که تن و اندام خود را در معرض دید همگان مى گذارد، در حقیقت ویژگى هاى «جنسیتى» خود را ابزارى براى ارتباط ناسالم جنسى قرار مى دهد و اصطلاحاً کوچه و بازارى مى شود. به عبارت دیگر او مى خواهد با تکیه بر فریبندگى جنسى خویش، جاى خود را در جامعه باز کند، نه با تکیه بر انسانیت خود؛ و بدین ترتیب اعلام مى کند که آن چه براى او مهم است، جاذبه هاى زن بودن اوست، نه انسان بودن و نه اندیشه و نه لیاقت و کارآیى او و حال آن که اسلام با ممنوع نمودن آرایش زنان در جامعه خواهان آن است که زنان و مردان مسلمان با جنبه هاى انسانى خود در اجتماع حاضر گردند.
💠گسترش فساد اجتماعى
🔷در جامعه اى که حجاب، متانت، عفت و حیا ارزش تلقى مى شود، زن پایه هاى این ارزش را از رفتار و کردار خود، به بینش و باور خویش سرایت مى دهد و از طرفى نه تنها زنان دیگر، بلکه مردان را نیز متوجه ارزش هاى جامعه مى سازد و جامعه را به سلامت و ارزش هاى واقعى سوق مى دهد. اما اگر زن، روش ها و منش هاى خود را تغییر دهد و به خودنمایى و آرایش هاى ظاهرى بپردازد، ارزش هایى چون حجاب و حیا و وقار را خدشه دار مى کند و خود و اجتماع را به تباهى و فساد و در نهایت به ضدارزش ها مى کشاند.[۲]
پی نوشت ها:
[۱]. ر.ک: آثار و پیامدهاى فرهنگى اجتماعى گسترش بدحجابى، محمدحسین درافشان، پیام زن، شماره ۱۸۴ و ۱۸۵.
[۲]. همان.
منبع: وبسایت پرسمان
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️دلایل #حقانیت_قرآن چیست؟ (بخش چهارم)
4⃣ #معجزات_علمی_قرآن
🔷از علوم و دانشهايی صحبت كرده كه در زمان نزول قرآن نبوده است. مدتها نظريه هيئت بطليموس بر افكار بشر حاكم بود كه زمين را ساكن و مركز، فرض ميکردند، تا اينكه ديدگاههای جديد علمی و منطبق بر واقع، در مورد گردش ستارگان ابراز شده. امروز علم هيئت هيچ ستارهاي را ثابت نميداند، و به اين حقيقت پی بردهاند كه تمام ستارگان مانند خورشيد و... در گردش هستند، و حركت فلكی و دوری دارند؛ قرآن از اين حقايق سالها پيش از دانش بشري خبر داده است، قرآن در مورد حركت دوری آفتاب و ماه و زمين چنين اظهارنظر ميکند: «لا الشَّمْسُ يَنْبَغِي لَهَا أَنْ تُدْرِكَ الْقَمَرَ وَلا اللَّيْلُ سَابِقُ النَّهَارِ وَكُلٌّ فِي فَلَكٍ يَسْبَحُونَ[یس،۴۰]؛نه خورشيد به ماه میرسد، و نه شب بر روز سبقت ميگيرد، همه در مدار خاص شناورند.»
منبع: راسخون به نقل از وبسایت اندیشه قم
#قرآن
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️پیامدهای نامطلوب غفلت مسئولین از #اندیشه_های_امام_خمینی (بخش دوم)
🔶 #امام_خمینی(ره) براساس کتاب استراتژیک قرآن با ما سخن گفت، در حالی که متاسفانه در چهل سال گذشته برخی مسوولین، درک درستی از اندیشه های قرآنی ایشان نداشته اند. رویکرد به غرب، نشان دهنده عدم فهم درست اندیشه های حضرت امام است.
💠دست خالی نخبگان در دفاع از آرمان های حضرت امام
🔷بیتردید زمانی که مقام معظم رهبری پشت سر حضرت امام حرکت می کند و اندیشه ها و آرمان های ایشان را هر روز تبیین و روشن تر از قبل به ما گوشزد می نماید، نخبگان سیاسی و مومنان حقیقی نباید اجازه دهند #رهبر، در اجرای این مسئولیت مهم تنها بماند، بلکه باید به طور اخص در صحنه میدانی برای تبیین و اجرای اندیشه های حضرت امام حاضر شوند. این سوال باید پاسخ داده شود که نخبگان سیاسی ما تاکنون درباره اهمیت این موضوع چه کرده اند؟ آیا نباید یک محاسبه جدی بین خودمان راه بیاندازیم و ببینیم که آیا توانسته ایم گفتمان مورد نظر امام را به درستی طراحی کنیم؟ آیا بعد از گذشت بیش از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی، توانسته ایم نقاط ضعف، قوت و خلأهای تئوریک و خلأهای مدیریت میدانی خود را بشناسیم تا در جهت تبیین آرمان های حضرت امام با شتاب بیشتری حرکت کنیم؟
💠فضای ذهنی برخی از مسوولین بیگانه از اندیشه های امام است
🔷قطعا مدیران باید از این موضوع پشتیبانی به عمل آورند، در حالیکه متاسفانه شاهد چنین پشتوانه تئوریکی نیستیم. لذا هنگامی که برخی مسئولین قصد ورود به حوزه روابط بین الملل و حوزه روابط خارجی را دارند، باز هم مجبور به پذیرش نظریاتی که در مکاتب رایج سکولار است میشوند و آن را برای کشوری که نام جمهوری اسلامی بر آن نقش بسته باز تولید میکنند! این موضوع نشان میدهد برخی مسئولین جمهوری اسلامی در فضای ذهنی که امام به دنبال تبیین آن بود نیستند.
منبع: وبسایت راسخون
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️دلایل #حقانیت_قرآن چیست؟ (بخش پنجم و پایانی)
5⃣ #عدم_تحريف_قرآن
🔷از جمله ادله حقانيت قرآن، عدم تحريف این کتاب آسمانی است. خداوند ميفرمايد: «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُون؛َ[حجر،۹] به درستی كه ما قرآن را فرستاديم و #حافظ آن خواهيم بود.» خداوند قرآن را با اوصافی مانند عزيز، محكم، نور، نذير، ذكر و هادی و... توصيف ميكند. لذا اگر كتابی محرّف باشد، نميتواند اين اوصاف را داشته باشد، امّا چون قرآن کریم دارای تمام اين اوصاف است، معلوم ميشود، دچار تحريف نشده، زيرا عزيز به معنای نفوذ ناپذير است، و حكيم به معنای محكم و استوار. بنابراین نه شبهات علمی ميتواند در او خلل ايجاد كند، و نه حيله شيطان و نه با زور شمشير ميتوان با او مبارزه كرد.
🔷همچنين قرآن تذكر برای بشر [اعراف،۲]، نذير برای عالمين [فرقان،۱] است. پس قرآن بايد تا قيام قيامت باشد، و به همه افراد بشر برسد، و قرآنی حجّت است كه تحريف نشده باشد.[۱] انسجام آيات قرآن از جهات مختلف ادبی و علمی و فصاحت و بلاغت و غيره چنان تنظيم شده است كه امكان نفوذ در قرآن مقدور نيست، كه همان معنی #عزيز است، نمیشود چيزی از آن كم كنی و چيزی بر او افزوده نمایی، و اين حقيقت نيز نشان دهنده اين مطلب است كه #قدرت_علمی #فوق_بشری بر تنظيم آن حكمفرما بوده، و اين #كتاب_عزيز از ناحيه خداوند عزيز بر پيامبر(ص) عزيز نازل شده است.
پی نوشت
[۱] تفسير موضوعی قرآن (عبدالله جوادی آملی)، انتشارات اسراء، ج ۱، ص ۳۳۳
منبع: راسخون به نقل از وبسایت اندیشه قم
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌷⚡️🌷⚡️🌷⚡️🌷⚡️
🌷
⭕️ #روح چیست؟ (بخش اول)
🔶 #روح، موجودی مجرد است و جسم و قابل قسمت نیست و حیات و فعالیت اعضای بدن، به او متکی است.
🔷واژه #روح در قرآن در سوره ها و آیات متعددی تکرار شده است و متبادر از آن، همان موجودی است که مبدا حیات و زندگی است و آن را منحصر به انسان و یا انسان و حیوان ننموده است، بلکه آن را در غیر انسان و حیوان نیز اثبات نموده است مثل آیه مبارکه: «... فاتخذت من دونهم حجابا فارسلنا الیها روحنا؛[مریم،۱۷] «... مریم میان خود و آنان حجابی افکند و در این هنگام، ما #روح خود را به سوی او فرستادیم». و آیه مبارکه: «و کذلک اوحینا الیک روحا من امرنا[شوری،۵۲] همانگونه (که بر پیامبران پیشین، وحی فرستادیم) بر تو نیز #روحی را به فرمان خود وحی کردیم»؛ و آیات دیگر. پس برای روح، مصداقی در انسان هست و مصداق های دیگری نیز در برخی موجودات دیگر.
🔷این دو آیه و آیات دیگر به صراحت دلالت بر وجود روح در انسان و برخی موجودات دیگر غیر از انسان به معانی مختلف وجود دارد. از جمله آیاتی که به صراحت دلالت بر این دارد که مراد از روح، تنها روح انسانی است، آیه مبارکه زیر است: «یسئلونک عن الروح قل الروح من امر ربی؛[اسراء،۸۵] از تو (ای پیامبر) راجع به روح می پرسند، بگو #روح از کار خدا است و به شما جز اندکی از علم داده نشده است». در این آیه گرچه روح، مطلق آورده شده و لکن از قرائن موجود در آیه، استفاده میشود، که مراد از روح مورد سؤال، روح انسانی است که به امر خدا انجام گردیده است. بنابر عقیده بیشتر مفسران در آیه بالا روح به معنای روان و عامل حیات به کار رفته است.[۱]
🔷مفسر بزرگ اهل سنت «شیخ ابوالفتوح رازی» در تفسیر «روح الجنان»[۲] در ضمن بیان اقوال مختلف در مورد مفهوم و معنای #روح میگوید: «آنچه در این آیه مورد سؤال قرار گرفته، روح آدمی است که قوام حیات به آن است و آدمی به آن زنده و با فقدان آن انسان زنده نمیماند».
🔷مرحوم شعرانی در حاشیه تفسیر رازی چنین بیان می کند: «تفسیر روح با این مفهوم درست تر به نظر می آید که سؤال از وجود روح و حقیقت آن از دیرباز میان ملل جهان متداول بود، خاصه یهود و مخصوصا آن جماعت از یهودیان که با فلاسفه آمیخته و از عقاید و اختلافشان درباره روح، اطلاع یافته بودند، تعجب بشر درباره روح از آن است که می بیند قدرتی است بر خلاف طبیعت و گویی بر ضد آن در نبرد است و گوشت و پوست و استخوان را چون به خود رها کنند زود پوسیده و متعفن و پراکنده میگردد و #روح، او را سالها از فرسودگی و تعفن، نگاه میدارد و به حرکت و سخن می آورد و تعقل و ادراک میکند و اینها هیچیک، کار جسم نیست، جسم، سنگین است و سوی پائین میل دارد و روح بر می جهد و جسم را می جهاند.
پی نوشت:
[۱] بررسی مقدماتی اصول روانشناسی اسلامی (دکتر سید ابوالقاسم حسینی)، ج ۱، ص۲۰و۲۱
[۲] تالیف شیخ ابوالفتوح رازی، با حواشی مرحوم حاج میرزا ابوالحسن شعرانی، کتابفروشی اسلامی، سال ۱۳۸۵ه.ق
منبع: حوزه نت به نقل از مجله مکتب اسلام، شماره ۹،حسین حقانی زنجانی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌷⚡️🌷⚡️🌷⚡️🌷⚡️
🌷
⭕️ #روح چیست؟ (بخش دوم)
🔷«حال پس خود #روح از چه مبدا و منشا است؟ خداوند جواب داد که مبدا آن از فرمان خدا است و مانند نور خورشید بر ابدان تابیده و اگر فرمان الهی نبود و از ورای عالم طبیعت، دستوری نرسیده و فروغی نتافته بود، همه چیز جامد بود و صامت». تفسیر آیه «و ما اوتیتم من العلم الا قلیلا؛ شما آدمیان جز اندکی که از علم، نصیب ندارند» این است که #روح از دیدگاه قرآن، موقعیتی در عالم وجود دارد و آثار و خواصی در این عالم، بروز میدهد که بسیار بدیع و عجیب است و شما از آن بی خبرید!. مرحوم «بحرانی» مؤلف تفسیر «برهان» در تفسیر آیه فوق از حضرت امام باقر(ع) نقل میکند که فرمود: «معنای آیه، این است که جز تعداد کمی از بشر، از روح، آگاهی ندارند».
🔷علامه طباطبائی(ره) در تفسیر «المیزان»[۳] مینویسد: «کلمه روح بطوری که در لغت معرفی شده، به معنای مبدا حیات است که جاندار به وسیله آن قادر بر احساس و حرکت ارادی میشود، ولی مراد از روح در این آیات همان روح و نفس به نام «نفس ناطقه» میباشد که در کالبد همه افراد انسانهای موجود، وجود دارد، و وجود آن از ناحیه خدا و وابسته به او است». چنانکه در آیه دیگر میفرماید: «... انما امره اذا اراد شیئا ان یقول له کن فیکون؛[یس،۸۹] فرمان او چنین است که هرگاه چیزی را اراده کند، تنها به آن میگوید: موجود باش! آن نیز بی درنگ موجود میشود.
🔷از این آیه معلوم می شود که: ۱) امر خدا یعنی ایجاد هستی و وجودی است که از ناحیه خداوند به روح متعلق شده و این موجود، وابسته به خداست و به امر او پیدا شده نه علل و اسباب دیگری. ۲) موجودی به نام #روح، وجود دارد و به همین مناسبت حضرت مسیح(ع) به عنوان کلمه خدا و روح او شمرده شده، آنجا که میفرماید: «انما المسیح عیسی بن مریم رسول الله و کلمة القاها الی مریم و روح منه؛[نساء،۱۷۱] مسیح، عیسی بن مریم، فقط پیامبر خدا و کلمه اوست که آن را به مریم القاء کرده است و روحی از جانب او است».
🔷خداوند در برخی از آیات روح و جان موجود در انسان ها را متعلق به خود دانسته؛ یعنی تنها از ناحیه او به انسان، عطاء شده است. چنانکه در مورد خلقت حضرت آدم(ع) میفرماید: «فاذا سویته و نفخت فیه من روحی؛[حجر،۲۹] هنگامی که کار انسان را به پایان رساندم و در او از روح خود (یعنی یک روح شایسته و بزرگ) دمیدم». و در آیه مبارکه دیگر چنین وارد شده است: «ثم سواه و نفخ فیه من روحه؛[سجده،۹] سپس اندام انسان را موزون ساخت و از روح خویش در وی دمید».
🔷در این دو آیه #روح، متعلق به انسان ذکر شده و با کلمه «من» آورده شده، یعنی مبدا پیدایش او از ناحیه خداست، و نام این ایجاد را «نفخ» یعنی دمیدن نهاده است[۴] هم چنانکه این کلمه در سایر آیات وارده در این باب نشان دهنده همین واقعیت است: «یلقی الروح من امره علی من یشاء؛[مومن،۱۵] وحی را به هر یک از بندگان خویش که بخواهد القاء مینماید». و آیه «ینزل الملائکة بالروح من امره علی من یشاء من عباده؛[نحل،۲] فرشتگان را با وحی به هر یک از بندگان خویش که بخواهد می فرستد تا دلهای مرده را به وسیله آن زنده نماید».
🔷و آیه «تنزل الملائکة و الروح فیها باذن ربهم من کل امر؛[قدر،۴] فرود آیند فرشتگان و روح (مراد جبرئیل است) در آن شب به اذن خدا با هر کاری که تقدیر خدا در امور مختلف است». چنانکه خوانندگان ملاحظه می کنند، کلمه «من» در همه این آیات میفهماند که روح از جنس و سنخ امر است و آنگاه امر را بیان میکند و میفرماید: «انما امره اذا اراد شیئا ان یقول له کن فیکون؛[یس،۸۲] جز این نیست که هرگاه خداوند اراده کند چیزی را، امر کند به او و بگوید باش، پس به وجود می آید» .
پی نوشت
۳ ترجمه آقای موسوی، ج ۲۵، ص ۳۴۰و۳۴۱
۴ کتاب بررسی مقدماتی روانشناسی اسلامی، ص۲۳
منبع: حوزه نت به نقل از مجله مکتب اسلام، شماره ۹،حسین حقانی زنجانی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ مقام معظم رهبری:
🔹 #زن اگر چنانچه در محیط خانواده، محترم شمرده بشود، بخش مهمّی از مشکلات جامعه حل خواهد شد. باید کاری بکنیم که بچّهها #دست_مادر را حتماً ببوسند؛ اسلام دنبال این است.
🔸از بیانات معظم له ۱۳۹۲/۰۲/۲۱
#امام_خامنهای
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️پیامدهای نامطلوب غفلت مسئولین از #اندیشه_های_امام_خمینی (بخش سوم)
🔶 #امام_خمینی(ره) براساس کتاب استراتژیک قرآن با ما سخن گفت، در حالی که متاسفانه در چهل سال گذشته برخی مسوولین، درک درستی از اندیشه های قرآنی ایشان نداشته اند. رویکرد به غرب، نشان دهنده عدم فهم درست اندیشه های حضرت امام است.
💠امام به ما آموخت....
🔷امام خمینی(ره) با اندیشه های خود به ما نشان داد که باید رسالت تاریخی خود را به خوبی ایفا کنیم. امام به ما آموخت که تنها راه نجات بشر تفکر ولایی و تمسک به دیدگاه قرآنی و ساخت حکومتی مبتنی بر مردم سالاری دینی است. امام از دیدگاه قرآن به ما آموخت که جامعه بدون امام نمی تواند به سرمنزل هدایت رهنمون شود و ولایت بدون ولی امر و ولی امر بدون داشتن امتی فهیم نمی تواند آرمانهای اسلامی را به منصه ظهور برساند. امام به ما آموخت که در هر حالتی باید پشت سر ولی امر خود باشیم تا دشمن نتواند اهداف خبیثانه خود را علیه جامعه اسلامی عملیاتی کند و کاری از پیش ببرد.
💠تبعات غفلت از اندیشه های امام در جامعه هویداست
🔷امام به ما آموخت که باید #تمدن_اسلامی و سبک زندگی اسلامی را به دنیا نشان دهیم تا رؤیای جامعه اسلامی و آن آرمان شهر و آرمان حکومت محقق شود. متاسفانه برخی مسئولین ما در برابر این آرمان شهر اسلامی و ساخت تمدن اسلامی در چهل سال گذشته کوتاهی های بسیاری کرده اند، تبعات غفلت مسئولین الگو برداری از شیوه های زندگی غرب است و به جای اینکه درون گرایی به جامعه آموزش داده شود، نگاه به بیرون برجسته شده است.
منبع: وبسایت راسخون
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌷⚡️🌷⚡️🌷⚡️🌷⚡️
🌷
⭕️ #روح چیست؟ (بخش سوم و پایانی)
💠عالم خلق و عالم امر
🔷به طور کلی در مطالعه آیات قرآنی، در جهان آفرینش دو پدیده، جلب توجه مینماید: یکی پدیده «خلق» که در مسیر سلسله علل و اسباب، قرار داشته و بر زمان و مکان، منطبق می گردد و مسیر تکامل را تدریجا می پیماید. دیگری پدیده «امر» که نشان دهنده ارتباط موجودات با خداوند می باشد، در این پدیده، تدریج وجود ندارد و تنها با اراده خداوند به طور آنی، موجود میگردد و اسباب و وسائل مادی در آن راه ندارد و در حقیقت پدیده و عالم امر که روح از آن عالم است، عالم موجودات غیر مادی است.[۱]
🔷مرحوم علامه طباطبائی(ره) در معنای «امر» در ذیل آیاتی که از تفسیر «المیزان» نقل کردیم، میگوید: «امر هر چیز، عبارت است از ملکوت آن چیز و برای هر موجودی، ملکوتی و امری است که در آیات ۱۸۵ و آیه ۷۵ سوره انعام و آیه ۴ سوره قدر به آن اشاره شده است.» مطابق آیات قرآن، هر دو پدیده یعنی پدیده مادی و قابل لمس یعنی «عالم خلق»، و پدیده های امری و مجرد غیر مادی، یعنی «امر و خلق» هر دو از جانب خداوند می باشد، چنانکه در سوره اعراف آیه ۵۴ میفرماید: «الا له الخلق و الامر؛ آگاه باشید که آفرینش و تدبیر جهان از آن اوست یعنی به فرمان او است».
🔷خداوند این معنی را در آیات دیگر از جمله آیه ۵۹ سوره آل عمران، نیز متذکر میگردد، به اینصورت که ابتدا خلقت آدم را ذکر و ارتباط آن را با خاک که یکی از اسباب آن است، بیان، سپس وجود آن را بدون ارتباط به چیزی با تعبیر «کن» یعنی «باش» خاطرنشان میسازد، پس کیفیت خلقت آدم به صورت تدریج، انجام پذیرفته، ولی نفخ روح به صورت غیر تدریجی و یا پدیده امر به وجود آمده، پس روح انسان به امر خداوند موجود گشته است و نظیر این آیه را خوانندگان می توانند در آیات ۱۲ تا ۱۴ سوره «مؤمنون» مطالعه نمایند.
🔷چنانکه در آیه ۵۹ سوره آل عمران ملاحظه میگردد، قرآن پیدایش پدیده روح را به عنوان کیفیتی متفاوت با مراحل قبلی، معرفی کرده است، یعنی جنین در ماه های اول دوره جنینی، دارای حیات و در حال رشد و نمو می باشد و موقعی که رشد به حدی رسید که ساختمان قلب، کامل گردید و شروع به طپش نمود و اعضای بدن کامل شد، حیات نباتی جنین تبدیل به حیات عالی تری گردیده، پدیده دیگری به نام روح و نفس، به وجود می آید و از آن تعبیر به کیفیت امری شده است. در روایت وارد از امام سجاد(ع) در تفسیر نورالثقلین[۲] به این حقیقت اشاره شده که حیات ابتدائی که بیشتر، جنبه نباتی دارد به کیفیت بالاتری که برای تعقل و زندگی مستقل آماده گردیده، تبدیل میگردد.[۳]
🔷پس، از آیات فوق استفاده میشود که #روح موجودی محقق و مجرد از ناحیه پروردگار بوده، جسم نیست، زیرا به تعبیر مؤلف کتاب «رسالة النفسیة»[۴] «جسم قسمت پذیر بوده و روح، قسمت پذیر نیست، و روح عرض هم نیست، زیرا که عرض را به خود، قیام نبود و جان، اصل آدمی است و همه اعضاء، تبع وی است، عرض چگونه بود... ؟» جالب این است که مؤلف کتاب «رسالة النفسیة» فضل الله بن حامد حسینی، متوفای ۹۲۱ه.ق بعد از ذکر مطالب یاد شده، دو بیت شعر فارسی نیز در زمینه مورد بحث چنین سروده است: «سری است که جز نهفتنش نیست روان/ دری است نفیس و سفتنش نیست روا/ رازی که میان جان جانان منست/ دانسته نیست و گفتنش نیست روا»
پی نوشتها
[۱] رساله نفسیه (فضل الله بن حامد الحسینی)، ص۲۷
[۲] ج ۱، ص ۵۴۰
[۳] بررسی مقدماتی اصول روانشناسی اسلامی، ج ۱، ص ۲۴ - ۲۵
[۴] ص ۲۷ و ۲۸
منبع: حوزه نت به نقل از مجله مکتب اسلام، شماره ۹،حسین حقانی زنجانی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️پیامدهای نامطلوب غفلت مسئولین از #اندیشه_های_امام_خمینی (بخش چهارم و پایانی)
🔶 #امام_خمینی(ره) براساس کتاب استراتژیک قرآن با ما سخن گفت، در حالی که متاسفانه در چهل سال گذشته برخی مسوولین، درک درستی از اندیشه های قرآنی ایشان نداشته اند. رویکرد به غرب، نشان دهنده عدم فهم درست اندیشه های حضرت امام است.
💠نمره دولت های ما در اقامه عدالت منفی است
🔷مفهوم نظام سیاسی در تفکر حضرت امام، مفهومی کاملا متفاوت از آن مفهومی است که در مکاتب سکولار آمده است و عمل می شود. اعم از سوسیالیزم و سرمایه داری. سرمایه داران امروز به بن بست خورده اند و همچون سوسیالیزها در حال خارج شدن و به بن بست رسیدن هستند، در حالی که تفکر امام در جهت گیری کلی مردم و در رأس آن ربوبیت و ولایت حضرت حق است. لذا امام براساس کتاب استراتژیک قرآن با ما سخن گفت، در حالی که برخی از مسئولین ما در چهل سال گذشته به کمترین شکل ممکن توانسته اند این کتاب استراتژیک را برای جامعه اسلامی عملیاتی کنند و مفهوم کاملا معنایی آن را برای جامعه تبیین کنند؛ در حالی که برخی مفهوم نظام اسلامی را عین دولت و حکومت می بینند، این نگاه اشتباه است؛
🔷وقتی امام می گوید #حفظ_نظام از اوجب واجبات است، به معنای حفظ دولت نیست! بلکه به معنای اهمیت رویکرد و جهت گیری اسلامی است که در عرصه های مختلف حکومت داری باید پیاده شود، یعنی جامعه باید پشت سر امام حرکت کند. اینجاست که حکومت اسلامی تنها به مردم اهمیت می دهد. اینجاست که مقام معظم رهبری فرمود: «دولت های ما نمره خوبی در بحث عدالت ندارند، چرا که هدف تشکیل دولت اسلامی اقامه قسط و عدل است.» بنابراین نشان می دهد مسئولان ما اندیشه های حضرت امام را خوب نشناخته اند که به غرب متوسل می شوند و در جنبه داخلی هم مفهوم پاسخگو بودن به مردم را نشناخته اند.
منبع: وبسایت راسخون
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ #امام_خمینی(ره)
🔷خدا می خواست پس از انتشار کتاب کفرآمیز آیات شیطانی در این زمان اتفاق بیفتد و دنیای تفرعن[۱] و استکبار و بربریت، چهره واقعی خود را در #دشمنی دیرینه اش با #اسلام برملا سازد، تا ما از ساده اندیشی به در آییم و همه چیز را به حساب و اشتباه و سوء مدیریت و بی تجربگی نگذاریم و با تمام وجود درک کنیم که مساله اشتباه ما نیست، بلکه تعمد جهانخواران به نابودی اسلام و مسلمین است.
پی نوشت
[۱] مانند فرعون متکبر و ستمکار بودن
📕صحیفه نور، ج ۲۱، ص ۱۰۰ و ۲۹۱ / ۳ اسفند ۱۳۶۷
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️کیفر دست دادن، تماس با نامحرم و نداشتن حجاب چیست؟
🔶چه عقاب و کیفری برای این موارد وجود دارد؟ ۱. دست دادن با نامحرمان، ۲. تماس فیزیکی با نامحرمان، ۳. نداشتن حجاب
💠در متون دینی ما، برای گناهانی که در پرسش مطرح شده، مجازات و کیفرهای اخروی بیان شده است که در این مختصر به چند روایت از باب نمونه بسنده میکنیم:
🔺الف. «دستدادن با نامحرم»
🔷پیامبر اکرم (ص) در این باره فرمودند: «وَ مَنْ صَافَحَ امْرَأَةً حَرَاماً جَاءَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ مَغْلُولًا ثُمَّ یُؤْمَرُ بِهِ إِلَى النَّار؛ [ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص ۲۸۳] کسى که با #زننامحرمى دست دهد، در روز قیامت در حالى که به زنجیر کشیده شده است، محشور میشود و سپس فرمان میرسد که او را راهى دوزخ سازند».
🔷«مَنْ صَافَحَ امْرَأَةً تَحْرُمُ عَلَیْهِ فَقَدْ بٰاءَ بِسَخَطٍ مِنَ اللّٰهِ عَزَّ وَ جَلَّ؛ [من لا یحضره الفقیه، ج۴، ص۱۴] هر کس با زنى که به او مَحرَم نیست، دست بدهد، بدون تردید به غضب و خشم خداوند - عزّ و جلّ- رو کرده و آن را براى خود خواسته است».
🔺ب. «تماس فیزیکی با نامحرم»
🔷تماس فیزیکی با نامحرم مصادیق مختلفی دارد؛ مانند: دست دادن - که در بالا روایت آن ذکر شد -، لمس، زنا و... . نمونه ای از روایات در ادامه ذکر میگردد: پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: «من التزم امرأة حراما قرن فی سلسلة من النّار مع الشّیطان فیقذفان فی النّار؛ [وسائل الشیعة، ج۲۰، ص۱۹۶] هر که زن نامحرمی را در آغوش بگیرد، او را با شیطان به زنجیرى آتشین مى بندند و هر دو را در آتش مى افکنند».
🔷امام رضا(ع) میفرمایند: «پیامبر اکرم (ص) در شب معراج گروهی از زنانی را دیدند که به عذاب دچار شده بودند.[۱] در آن شب، زنی را دیدند که صورت و بدنش را با قیچی جدا میکردند، و او کسی بود که خود را بر مردان [نامحرم] عرضه میکرد.[۲]
🔺ج. «نداشتن حجاب»
🔷در همان روایت بالا آمده است که پیامبر اکرم(ص) در شب معراج، زنی را دیدند که به موهایش آویزان شده بود، و مغز سرش میجوشید و آن زنی بود که موهایش را از مردان نامحرم نمیپوشانید.[۳]
پی نوشتها
[۱] شیخ صدوق، عیون اخبار الرضا (ع)، ج ۲، ص ۱۰ و ۱۱
[۲] همان
[۳] همان
منبع: وبسایت اسلام کوئست
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
تبیین
✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨
🔸
⭕️هرم #سواد_رسانه (بخش اول)
🔶 #سواد_رسانهای دستیابی به مجموعه از مهارت هاست که به کمک آن میتوانیم به درستی از #شبکههای_اجتماعی استفاده کنیم و به تجزیه و تحلیل اطلاعات بپردازیم. نویسنده در این نوشتار، #سواد_رسانهای را به صورت یک هرم در نظر گرفته است که طبقات پایین آن گستردهتر و به نوعی پیشنیاز طبقات بعدی است.
🔶شاید بارها به اسم #سواد_رسانه، آسیبهای انیشمینها و بازیهای رایانهای و فیلمها را شنیدهایم و حتّی معرّفی فرصتهای فضای مجازی را هم سواد رسانه میگویند. راهکارهای درست استفاده کردن از وسایل و ابزارهای رسانهای را هم سواد رسانه میگویند. پس سواد رسانه دقیقاً چیست؟
🔶میتوانیم #سواد_رسانه را به صورت یک هرم فرض کنیم که طبقات پایین آن گستردهتر و به نوعی پیشنیاز طبقات بعدی است و هر چه بالاتر میرویم هم، افراد کمتری سواد آن طبقه را دارند.
💠طبقهی اوّل: «سواد دیجیتال»
🔷آشنایی با ابزارهای دیجیتال و مهارتهای کار کردن با آنها را #سواد_دیجیتال میگویند؛ یعنی بلد باشیم از گوشی موبایل یا تبلت یا رایانه یا کنسول بازی یا حتّی تلویزیون یا هر وسیلهی دیجیتالی دیگری استفاده کنیم و هر چقدر #تخصّصیتر بتوانیم با این ابزارها کار کنیم، یعنی سواد دیجیتالی بیشتری داریم.
🔷خیلی اوقات، افراد به خاطر نداشتن همین سواد، ضربههای سنگینی میخورند. دختر نوجوانی که نمیداند ساختار اپلیکیشن اینستاگرام چگونه کار میکند و تصاویر خود و خانوادهاش را به راحتی در شبکههای اجتماعی میگذارد و پس از آزار و اذیّتها، تازه متوجّه میشود که به طور پیشفرض، هر تصویری که منتشر میکند، همهی مردم دنیا میتوانند ببینند.
🔷اینجا #بیسوادی_دیجیتالی این دختر نوجوان در استفاده از این ابزار باعث شده تا از فضای مجازی #آسیب ببیند، درحالیکه اگر سادگی کار کردن با اپلیکیشن اینستاگرام برایش توهّم دانستن ایجاد نمیکرد به دنبال آموزش میرفت و سپس استفاده میکرد.
✍مصطفی ضابط
منبع: وبسایت راسخون به نقل از مجله باران
#سواد_رسانهای
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد