آغاز مهر و طنین دوباره ی زنگ مدرسه و نسیم خوش تعلیم و تربیت بر همه ی آموزگاران پرتلاش ، مهربان و مهرپرور مبارک باد🍃
توصیه هایی به همکاران در ابتدای سال تحصیلی جدید:
🌿جانمایی دانش آموزان در کلاس
🌿شناسایی اسمی تک تک دانش آموزان کلاس
🌿ارائه ی برنامه هفتگی به تک تک دانش آموزان
🌿بررسی فرم الف پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
🌿 تهیه و مدیریت تجهیزات آموزشی کلاس
🌿برگزاری آزمون های کتبی و شفاهی به منظور ارزشیابی آغازین ( ورودی ) و تعیین نقطه ی شروع آموزش هر درس
🌿پر کردن برگ شرح حال پوشه کار
🌿مشخص کردن قوانین کلاس با همکاری دانش آموزان
🌿برنامه ریزی درسی موثر (تدوین طرح درس)
🌿ایجاد ارتباط موثر و پر شور
🌿شناسایی دانش آموزان در معرض خطر یادگیری و دانش آموزان سرآمد
🌿به روز کردن اطلاعات مورد نیاز آموزشی متناسب با تغییرات کتب
🌿استفاده از منابع آموزشی جدید جهت ارائه تدریس موثر
❓ چگونه دانش آموزان ابتدایی بهتر یاد بگیرند؟
برای بهبود فرآیند یادگیری دانشآموزان ابتدایی، میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:👇👇
🌿 تدوین برنامه درسی مناسب: برنامه درسی باید با توجه به نیازها و سطح توانایی دانشآموزان تنظیم شود. مطالب باید به صورت سلسله مراتبی و هماهنگ با سن و شرایط روحی و جسمی آنها ارائه شود.
🌿 استفاده از روشهای تدریس تعاملی: روشهای فعالیت محور مانند گروهبندیهای کوچک، بازیهای گروهی، پروژههای کاربردی و استفاده از تعامل با اشیاء و وسایل آموزشی میتوانند به یادگیری بهتر کمک کنند.
🌿 استفاده از تصویرسازی و ویدئوها: استفاده از تصاویر رنگارنگ، نمودارها و ویدئوها میتواند به دانشآموزان در فهم بهتر مفاهیم کمک کند.
🌿ایجاد محیط یادگیری مناسب: محیط آموزشی باید جذاب و مورد توجه باشد. استفاده از تزئینات مناسب، منابع آموزشی قابل دسترسی و مناسب و نظم دادن به فضای درسی میتواند محیط را برای یادگیری مناسب آماده کند.
🌿استفاده از فناوری: استفاده از فناوریهای آموزشی مانند نرمافزارهای آموزشی تعاملی، اپلیکیشنهای یادگیری و منابع آموزشی آنلاین میتواند به دانشآموزان کمک کند تا به صورت جذاب و تعاملی مطالب را فرا بگیرند.
🌿تشویق و انگیزهبخشی: تشویق و انگیزهبخشی به دانشآموزان بسیار مهم است. اعتراف به پیشرفتهای آنها، استفاده از سیستمهای پاداش و تقویت مثبت، توجه به نیازهای شخصی و اهداف دانشآموزان میتواند
✅جهت سفارش #تبلیغات در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
چندراه برای تقویت املا:
✅ یک بار متن را برای دانش آموز بخوانید. یک بار هم خود او بخواند. سپس برای او از همان متن املا بگیرید.
✅ کلماتی را که در نوشتن آن ها مشکل دارد برایش صداکشی کنید یا خودش صداکشی کند ، بعد بنویسید.
✅ می توانید کلمات جدید هر درس را روی کارت های مقوایی یا کاغذی به ابعاد 7*10 سانتی متر بنویسید، سپس ابتدا کارت را به او نشان دهید تا بخواند بعد کارت را برگردانید و از او بخواهید تا بنویسد.
✅ با ترکیب حروف صامت و مصوت کلمه سازی کرده و سپس با همان کلمه جمله بنویسد.
مثال برای تمرین بالا:جو ؛ جوراب : امین از بازار جوراب خرید.
✅ روی کارت شکل کلماتی را که در نوشتن آن ها مشکل دارد را بکشید و دانش آموز را راهنمایی کنید تا پشت کارت نام شکل را بنویسد ، درصورتی که نتوانست از روش های بالا کمک بگیرد.
✅ همکاران و اولیاء گرامی دقت داشته باشید که همیشه نوشتن خوب نتیجه ی خواندن خوب است، پس برای نوشتن املا دانش آموز باید حتما متن را خوانده باشد.
✅جهت سفارش تبلیغات در مجموعه کانالهای پانزده گانه تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar3
#پایه_سوم #آموزش #ابتدایی
❓ چگونه دانش آموزان ابتدایی بهتر یاد بگیرند؟
برای بهبود فرآیند یادگیری دانشآموزان ابتدایی، میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:👇👇
1. تدوین برنامه درسی مناسب: برنامه درسی باید با توجه به نیازها و سطح توانایی دانشآموزان تنظیم شود. مطالب باید به صورت سلسله مراتبی و هماهنگ با سن و شرایط روحی و جسمی آنها ارائه شود.
2. استفاده از روشهای تدریس تعاملی: روشهای فعالیت محور مانند گروهبندیهای کوچک، بازیهای گروهی، پروژههای کاربردی و استفاده از تعامل با اشیاء و وسایل آموزشی میتوانند به یادگیری بهتر کمک کنند.
3. استفاده از تصویرسازی و ویدئوها: استفاده از تصاویر رنگارنگ، نمودارها و ویدئوها میتواند به دانشآموزان در فهم بهتر مفاهیم کمک کند.
4. ایجاد محیط یادگیری مناسب: محیط آموزشی باید جذاب و مورد توجه باشد. استفاده از تزئینات مناسب، منابع آموزشی قابل دسترسی و مناسب و نظم دادن به فضای درسی میتواند محیط را برای یادگیری مناسب آماده کند.
5. استفاده از فناوری: استفاده از فناوریهای آموزشی مانند نرمافزارهای آموزشی تعاملی، اپلیکیشنهای یادگیری و منابع آموزشی آنلاین میتواند به دانشآموزان کمک کند تا به صورت جذاب و تعاملی مطالب را فرا بگیرند.
6. تشویق و انگیزهبخشی: تشویق و انگیزهبخشی به دانشآموزان بسیار مهم است. اعتراف به پیشرفتهای آنها، استفاده از سیستمهای پاداش و تقویت مثبت، توجه به نیازهای شخصی و اهداف دانشآموزان میتواند در بهبود یادگیری آنها موثر باشد.
7. همکاری با خانواده: ارتباط فعال و مستمر با خانوادهها و اطلاع رسانی مناسب به آنها درباره عملکرد و پیشرفت دانشآموزان بسیار مهم است. همکاری با خانواده میتواند تواناییهای دانش آموزان را افزایش دهید.
✅جهت سفارش تبلیغات در مجموعه کانالهای پانزده گانه تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar3
#پایه_سوم #آموزش #ابتدایی
🌷 تاثیر قصهگویی بر کودکان🌷
تاثیر قصهگویی را میتوان در توان صحبت کردن کودکان، قدرت تخیل و حتی توانایی ارتباط گرفتنشان با محیط دنبال کرد.
✳️ قصه گفتن به پرورش قدرت بیان، عواطف و افکار کودکان کمک میکند.
✳️ نیروی تخیل را در آنها پرورش میدهد و آن را تقویت میکند، قوه ابتکار و ابداع را در آنها تحریک میکند، اعتماد به نفس را در آنها رشد میدهد و کودک را به مفاهیمی مثل آزادی و عدالت اجتماعی علاقهمند میکند. به طور کلی قصهگویی نیازهای عاطفی کودک را برآورده میکند.
✳️ او را برای دریافت پیامهای اخلاقی و انسانی و حتی قوانین یک شهروند خوب بودن آماده میکند.
✳️ داستان و قصه نقش بسیار مهمی در تکوین شخصیت کودک دارد. با انتخاب درست قصهها کودک به ارزشهای اخلاقی بسیاری مثل پایداری، شجاعت، نوع دوستی، جوانمردی، آزادگی، امیدواری، ایستادگی در برابر زور و طرفداری از حقیقت پی میبرد.
✅جهت سفارش تبلیغات در مجموعه کانالهای پانزده گانه تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar3
#پایه_سوم #آموزش #ابتدایی
🌷 تعریف کاربرگ 🌷
ابزار آموزشی است که از طریق خلق موقعیتهای یادگیری فردی و گروهی در کلاس، پیوسته فرایند تدریس را ارزشیابی میکند و بازبینی هفتگی آن تصویر روشنی از فعالیتهای آموزشی صورت گرفته در کلاسهای درس را به مدیریت مدرسه ارائه میکند. کاربرگ طرح درس عملیاتی شده معلم است که معلم به وسیله آن میتواند کلیدواژههای اصلی را که کف آموزش مینامیم در کلاس به تدریس، مباحثه و بازخوردگیری بگذارد. هر برگ دو صفحهای از کاربرگ، مفاهیم یک هفته آموزشی را شامل میشود. تدریس خلاقانه در کلاسهای درس توسط معلم، نیازمند خلق موقعیتهای متناسب برای مشارکت دانشآموز در جریان یادگیری است. کاربرگ، ابزار آموزشی است که هدف اصلیاش، کمک به معلم برای انتخاب شیوههای مناسب تدریس، در جهت رسیدن به این هدف است. کاربرگ، عرصه عملیاتی کردن طرح درس معلم در زمینه تدریس است که امکانات لازم را برای خلق موقعیتهای یادگیری در اختیار معلم قرار میدهد. پرسشهای کاربرگ به گونهای طراحی شدهاند تا در خدمت تدریس معلم باشند و بنا به تشخیص وی، در کلاس مورد استفاده قرار گیرند. این معلم است که نقش کلیدی را در بهکارگیری مؤثر کاربرگ در کلاس ایفا میکند. لازم به ذکر است کاربرگ یکی از ابزارهای مهم مرسوم در جهان به منظور اجرایی کردن «اهداف قصد شده» است. به عبارت دیگر با کاربرگ به راحتی میتوان «اهداف اجرا شده» را پیش برد.
✅جهت سفارش #تبلیغات در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar
🔹دوازدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان با تمرکز بر سلامت دختران
🔹زمان: هفدهم الی هجدهم آبان ۱۴۰۲
🔹مکان برگزاری : شیراز
🔹محورهای کنفرانس:
۱. سلامت روان در دختران نوجوان
۲. رفتارهای پرخطر در دختران نوجوان
۳. اختلالات اسکلتی عضلانی و فعالیت فیزیکی در دختران نوجوان
۴. اختلالات تغذیهای در دختران نوجوان
🔹مهلت ارسال خلاصه مقالات: دهم مهرماه سال ۱۴۰۲ از طریق وب سایت کنفرانس
https://whc2023.sums.ac.ir/fa/
✅جهت انجام آزمون ضمن خدمت ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@ltmsme
#معلم #ضمن_خدمت #آزمون
50793818035368.m4a
3.53M
#پادکست_صوتی
#مهارت_معلمی
🔻۱۵ نکته در معرفی معلم در #جلسه_اول
🧔♂آقا اجازه!
🧕خانم اجازه!
⁉️توی جلسه اول خودمو چه جور معرفی کنم؟
.................................
✅جهت سفارش #تبلیغات در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar
پاییز می رسد که مرا مبتلا کند
با رنگ های تازه مرا آشنا کند
🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂
بوی مهر، بوی مهربانی، بوی لبخند، بوی درس و مدرسه و شوق کودکانه در پیاده روها، بوی دفتر حساب و مشق های ناتمام، بوی دوستی و محبت…
پاییز با خود شور می آورد و قاصدکها خبر بازگشایی مدارس می دهند، درختان آماده می شوند تا با شوق، برگهای رنگارنگشان را چون کاغذهای رنگی بر سر کودکانی که مشتاقانه به مدرسه می روند بریزند و سارها بر شاخه های انبوه درختان صف کشیده اند، تا آوازهای گرمشان را بدرقه کنند.
نسیم، نفس های معطرش را هر صبح بر گونه های سرخابی کودکانه شان می دمد تا خواب را در سایه های کوتاه دیوار جا بگذارند و مشتاقانه تا حیاط منتظر مدرسه بدوند دیوارهای آجرنمای مدرسه را سراسر شور و شوق پر کرده است .
کلاسها با آغوش باز در آستانه درها ایستاده اند تا میهمانان خود را در آغوش بکشند.
واژه ها بر تخته های سیاه جان می گیرند و پروانه می شوند تا در نفس های هیجان زده کودکان پرواز کنند و فضای لرزان کلاس را گرم نمایند.
چه شور و حالی دارد این روزهای آغاز مدرسه، روزهایی سراسر دلهره، شوق و اضطراب، روزهای مهر و مدرسه، روزهایی که خیابانها سرخوش هیجان لبریز صداهای کودکانه جاری در پیاده روهایند.
روزهایی که عشق هر سحر، عاشقانه از پشت پنجره کلاس ها سرک می کشد تا با بالاآمدن آفتاب، تنشان را در نفس های معطر کودکان شست وشو دهند. روزهایی که آفتاب به شوق مدرسه رفتن هر صبح زودتر از آواز خروس ها بیدار می شود. روزهایی که ماه، بالای سر دفترهای مشق به خواب می رود.
مهرگان بر مهرورزان شادباش
🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁
مطالب مفید علمی و فرهنگی
پرورشی و ایده های ناب مخصوص اولیا . دانش آموزان و همکاران فرهنگی
@madrese_yar
جهت سفارش #تبلیغ در مجموعه کانالهای بانوان و کودکان با ما در ارتباط باشید
@teacherschool
#لبیک_یا_خامنه_ای #امام_زمان #معلم
👈👈نکات مهم ویژگی شخصی و حرفه ای برای معلمان دوره ابتدایی
✅ ویژگیهای شخصی: سلامت جسمی و روحی، آراستگی ظاهری، شادابی، سن معلم و ...
✅ ویژگیهای حرفه ای و فنی: معلومات عمومی، مهارت در برقراری روابط و مناسبات شخصی
👈 دانش آموزان ابتدایی بیشتر به دنبال جنبه های ظاهری هستند و احساسشان بر منطق غلبه میکند پس هرچه معلم شاداب تر و جوان تر و آراسته تر باشد تاثیر گذاری اش بر دانش آموزان هم بیشتر است.
👈دانش آموزان معلمان خود را به سه دسته بسیار شیک پوش – ساده و معمولی – بسیار نامرتب تقسیم میکند.
👈 در مقطع ابتدایی دانش آموزان به رنگ های شاد بیشتر توجه میکنند و رنگ های تیره آنها را دلگیر میکند. پس لباس معلمان باید متناسب با ذوق و سلیقه دانش آموزان و منطبق بر هنجارها و تمیز و آراسته و راحت باشد.تاثیر شخصیت معلم بر روی دانشآموزان قابل انکار نیست. به همان اندازه که دانش، تجربیات و مهارت آموزشی معلم در یادگیری و افزایش معلومات دانشآموز موثر است، منش او بر رفتار دانشآموزان نیز تاثیرگذار است. در واقع مهمترین و کارسازترین عنصر شکلدهی رفتار نسل جدید در فرآیند تعلیم و تربیت بعد از والدین وابسته به شخصیت و منش معلمان است. زیرا معلم در فرآیند تعلیم و تربیت دانشآموزان تها عنصر ذیروح و مداخلهگری است که میتواند بنیادهای تعلیم و تبربیت فعال و خلاق را در پرتو عقلانیت، مدنیت و معنویت پایدار سازد.
بچه ها بسیار ریز بین ودقیق هستد ومعلم خود را زود ارزیابی می کنند در این بین ظاهر معلم بیش از هر چیز دیگری دانش آموزان را تحت تاثیر قرار می دهد .
نگاه اول بچه ها به ظاهر معلم، به لباس، کفش، جوراب، زیپ، دکمه، مو ورخسار معلم است، از این رواست که معلمان باید ضمن پرهیز از افراط وتفریط به نظافت وظاهر خود برسند و دائما" مراقب باشند و وضعیت ظاهری خود را بررسی کنند که مبادا بر اثر غفلت حالت نامطلوبی برای دانش آموزان پیدا کنند.
نامرتب بودن معلم نمی تواند اورا الگوی شایسته ای برای دانش آموزان قرار دهد، باید به گونه ای در محیط آموزشگاه وکلاس درس جضور یابند که سیمای ظاهری آنها بهانه ای به دست شاگردان واولیای ندهد تا خدای ناکرده شخصیت اورا زیر سوال ببرند.
در حدیثی از رسول گرامی اسلام آمده است: لباس نو بپوش ونیک نام زندگی کن" از این حدیث نبوی می توان فهمید میان نیک نامی وپوشیدن لباس نوعی ارتباط وجود دارد، اگرچه لباس شخصیت ما را شکل نمی دهد اما نوع لباس ووضع ظاهر افراد اغلب پایه ای برای قضاوت اولیه در مورد افراد است و تاثیر شگرفی بر قضاوتهای دیگران نسبت به ما دارد.
🌺🌺🌺🌺🌺
✅جهت سفارش تبلیغات در مجموعه کانالهای پانزده گانه تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar4
#پایه_چهارم #آموزش #ابتدایی
🗂 پوشه کار
📁پوشه کار چیست؟
📁چه مواردی باید در پوشه کار قرار بگیرد؟
🔺پوشه کار: مهمترین ابزار ارزش یابی
کیفی_توصیفی است که هویت دانش آموزان را در همه ی ابعاد شخصیتی با هدف و سازمان منظمی در خود نگه داری می نماید.
🔺مجموعهای از نمونه کارهای دانشآموزان که در جریان یاددهی_یادگیری هدفمند جمع آوری گشته، آگاهانه انتخاب گردیده و منظم، سازماندهی شده و بیانگر میزان تلاش، پیشرفت و موفقیت دانشآموزان است و به عبارتی همچون آلبومی، تصاویر گوناگون و در مسیر رشد دانستن، توانستن و بکاربستن دانش آموزان را در مراحل مختلف فرآیند یاددهی_یادگیری، به نمایش و قضاوت میگذارد.📄📎
🔺پوشه می تواند به صورت کلاسور، پروندان (زونکن)، پوشه دکمه دار، کیسه پلاستیکی و ... باشد. مشروط بر اینکه سه اصل:
🟢حفظ و نگه داری موثر
🟢دسترسی آسان
🟢 زیبایی ظاهری رعایت گردد.
🌷روی جلد:
✔روی جلد هر پوشه مشخصات، نام استان ، منطقه، مدرسه، پایه تحصیلی و نام آموزگار نوشته شود.
✔در شیرازه پوشه نام و نام خانوادگی دانش آموز نوشته شود.
✔عکس دانش آموزان پایه اول روی شیرازه چسبانده شود، به دلیل اینکه نمی توانند نام و فامیل خود را بخوانند.
🌷محتوای پوشه:🗂🔖
✔️ محتوای پوشه باید مجموعه ای از نمونه کارهای مرتبط، به هم پیوسته و فرایندی دانش آموز را شامل گردد که علاوه بر بازده عملکرد یادگیری و ... نارساییهای یادگیری دانش آموز و نحوه رفع مشکلات و اصلاحات آن ها را نیز نشان دهد.
✔️پوشه باید👇🏻
🔸اولاً به تفکیک دروس باشد
🔸 ثانياً همراه با بازخورد مناسب و تاریخ باشد، تا آموزگار را در قضاوت یاری کند.
✔️محتوای پوشه به سه بخش:👇🏻
۱. آزمون ها
۲. تکالیف
۳. تولیدات
طبقه بندی می شود.
🌷آزمون: 📝
✔️آزمون مداد کاغذی
✔️آزمون های عملکردی
هر نوع آزمون و فعالیتی که مراحل فرایند یادگیری را شامل شود و بیانگر میزان تلاش و موفقیت دانش آموز در جهت تحقق هدف های آموزشی و پرورشی باشد.
( آزمون ها دارای جدول انتظارات آموزشی باشد.)
🌷تکالیف:✍
✔️تکالیف درسی خارج از کلاس
✔️تکالیف مهارت محور
✔️تکالیف درسی کلاسی انفرادی شامل: آثار و تکالیف نوشتنی، تمرینات، املاء و جمله نویسی، خودآزمایی ها و مسائل و ...
✔️ تکالیف درسی کلاسی گروهی چرکنویس و کارهای ابتدایی در طراحی تحقیق تا مواد نشان دهنده ی حاصل کار تحقیقی هر نوع تکلیفی که مراحل فرایند یادگیری را شامل شود و بیانگر میزان تلاش و موفقیت دانش آموز در جهت تحقق هدف های آموزشی و پرورشی باشد.
🌷 تولیدات: 💿🖇
✔️آثار هنری دانش آموز.🎨
✔️ خلاصه داستان، فیلم و بازدیدها.🎬
✔️کارهای عملی دانش آموز.
✔️ گزارش مصاحبه دانش آموز با افراد متفاوت.🎤
✔️گزارش هایی علمی مثل: گزارشهای گردشهای علمی.🔬
✔️هر تولیداتی که مراحل فرایند یادگیری را شامل شود و بیانگر میزان تلاش و موفقیت دانش آموز در جهت تحقق هدف های آموزشی باشد.
✅جهت سفارش تبلیغات در مجموعه کانالهای ۱۵ گانه تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar2
#پایه_دوم #ابتدایی #آموزش
👈چالش های کودکان دیر آموز و راهکارهای مقابله با آن(۱)
ویژگی های دانش آموزان دیرآموز شامل ناتوانی در جنبههای مختلف عاطفی، تحصیلی، اجتماعی و فردی است و میتوان نشانههای زیر را در این کودکان مشاهده کرد:
❌اعتماد به نفس پایین
❌ضعف شدید انگیزه
❌دامنه توجه و تمرکز پایین
❌کمبود یا عدم احساس ارزشمندی
❌توجه زیاد به بازی
❌محبتپذیری بالا
❌عدم رشد عقلی متناسب با رشد سن شناسنامهای
❌داشتن نشانههای اختلالات یادگیری
❌دقت کم
❌مشکل در پردازش اطلاعات
❌ضعف حافظه دیداری و شنیداری
❌تأخیر در الگوهای گفتاری و زبانی (دیر صحبت کردن)
❌ناتوانی در برقراری ارتباط با کودکان همسن و ارتباط بهتر با کودکان کوچکتر
❌نمرات پایین و افت تحصیلی
❌شناخته شدن به عنوان کودکان درونگرا یا خجالتی
❌کمحرفی
❌وجود اختلالات رفتاری در دانش آموز دیر آموز مانند تحریکپذیری بالا، زود خشمگین شدن و پرخاشگری
❌بیثباتی عاطفی
❌اضطراب و استرس بالا در موقعیتهای اجتماعی
❌مشکل در مهارتهای ظریف
❌کندی حسی حرکتی
❌نقاشیهای بسیار ساده، ناپخته با جزییات اندک
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
✅جهت سفارش #تبلیغات در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar
✍انواع املا؛
۱. املای دو نفره پای تابلو : بدین صورت که یک نفر دانش آموز به دانش آموزی دیگری املای پای تخته می گوید و او می نویسد اگر نویسنده کلمه ای را بلد نبود از همکلاسیهایش شکل درست کلمه را می پرسد. بعد جای این دو نفر عوض می شود و سرانجام همه کلاس دو نفر دو نفر پای تابلو می آیند.
🍀2. املای پرده ای : به این شکل که متن املا توسط معلم یا دانش آموزان قوی پای تابلو نوشته می شود. بچه ها متن را با دقت می بینند و می خوانند آنگاه پرده ای روی نوشته ها کشیده می شود تا تابلو پاک می گردد و آن متن برای کلاس املا گفته می شود.
🌸 3. املا گفتن فرد برای خودش : بدین صورت که اول بچه ها متنی را بخوانند بعد هر کس جمله ای یا جملاتی از متن را روی تابلو می نویسد و می شیند بعد فرد دیگر همین کار را می کند تا آخر.
🍀 4. نوشتن املا در فضا : بچه ها کلمات را به جای نوشتن روی کاغذ با انگشتان و در فضا می نویسند.
🌸 5. متنی را که می خواهیم فردا املا بگوییم را روی تخته می نویسیم‚ بچه ها آن متن را در دفترشان بنویسند و شب بخوانند‚ معلم همان متن را برای کلاس املا بگوید.
🍀 6. املای یاران در یاد گیری : بدین صورت که هر فرد ابتدا مثلا سه کلمه سخت را در دفترش می نویسد سپس افراد هر نیمکت کلماتشان را برای هم می خوانند و هر کسی کلمات دو نفر دیگر را هم به کلماتش اضافه می کند و بالاخره املاهای همه افراد کلاس یکسان می گردد.
🌸 7. املای کامل کردنی : بدین صورت که معلم متن ناقصی را املا می گوید و کلمات ویژه ای را که ارزش املایی را داشته باشد را در متن جا می اندازد حالا بچه ها متن را با کلمات ویژه کاملش می نمایند.
🍀8. چند حرف مثل ( ب ‚ م ‚ ا ‚ د ‚ ز ‚ ی ‚ روی تخته نوشته می شود تا بچه ها با این حروف چند کلمه مثل ( بادام ‚ بز ‚ داماد ‚ میز ‚ بم ‚ دزد و ... ) که می توانند بنویسند.
🌸 9. دانش آموزان با انگشت به کمر نفر جلویی املا بنویسند.
🍀 10. املا نویسی با حروفی که یک شکل دارند و چند صدا مانند حرف " و " یا حرف " ی " بدین صورت که بچه ها هر چند کلمه ای که می توانند بنویسند که در آن ها این حرف " و " صدای واو بدهد بعد کلماتی که صدای او بدهد مثل کاهو و نیز کلمات چای.زری.مرتضی.
🌸 11. معلم از کلماتی که اکثر شاگردان آن ها را غلط نوشته اند متنی تهیه کند و از آن متن املا بگویید.
🍀 12. از دانش آموزان خواسته کلماتی بنویسند که با ( پ ) شروع شوند مثل ( پوست ‚ پوتین ) و یا به ( ز ) ختم شوند مثل ( سبز ‚ از و ... )
🌸 13. روی نمک یا ماسه از طرف شاگردان املا نوشته شود.
🍀14. تصاویری به یچه ها نشان داده شود تا بچه ها برای هر تصویر یک جمله بنویسند و جمله کسی پذیرفته می شد که از نظر املایی درست باشد.
🌸 15. کلماتی به بچه ها داده شود تا آن ها مرتبش کنند که معنی دار شود و املایش را صحیح بنویسند.
🍀 16. متنی را املا بگوییم و بچه ها به صورت گروهی مشورت کنند و بنویسند.
🌸 17. متنی را انلا می گوییم و بچه ها مجازنداگر املای کلمه را نمی دانند با مراجعه به کتاب شکل درست آن کلمه را بیابند.
🍀 18. کلمات مشکل متن املا را روی می نویسیم و شپش متنی را برای بچه ها املا می گوییم تا اگر شکل آن کلمات مشکل را نمی دانند به تابلو نگاه کنند و املای آن را بیابند.
🌸19. یک متن کوتاه دو یا سه جملاه ای را روی تابلو می نویسیم و پاک می کنیم بچه ها آن جمله را در دفترشان بنویسند.
🍀 20. یکی از صفحات مجلات رشد یا کتاب داستان را در نظر بگیرند و دور کلمه های خوانده شده خط بکشند.
🌸 21. بچه در منزل برای اولیا خود املا بگویند و املای آنها را تصحیح نمایند.
🍀22. معلم متنی را املا بگویدو در همین حین کلمات مشکل متن را روی تابلو بنویسد.
🌸 23. یکی از دانش آموزان املا را پای تابلو می نویسد و بقه در دفترشان می نویسند.
🍀 24. یک کلمه را بگوییم و بچه ها هم خانواده آن کلمه را خودشان به عنوان املا بنویسند.
🌸 25. تصویری را به بچه ها نشان می دهیم تا انها جمله ای در مورد آن تصویر بنویسند.
🍀26. هر گروه یا هر فرد متنی را برای املا تهیه کنند و به کلاس بیاورند و معلم یکی از آن متن ها را انتخاب کند و برای همه کلاس املا بگوید.
🌸 27. دانش آموزان کلمات مشکل متنی را که بناست برای آنها املا بگوییم انتخاب کرده و روی کارت بنویسید معلم از همین کلمات کارتها به بچه ها املا بگویید بعد شاگردان املای خود را از روی کارتهاییکه در اختیار دارند تصحیح نمایند.
🍀 28. از هر گروهی که می خواهیم دو یا سه کلمه پیدا کنند که صدای ( ص ‚ ث ‚ س ) داشته باشد بعد از این کلمه ها یک املای معلم ساخته می گیریم و بچه ها صدای مورد نظر را قرمز بنویسد.
🍃🍃🍃🍃🍃
✅جهت سفارش تبلیغات در مجموعه کانالهای تدریس یار ؛
@teacherschool
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@tadriis_yar5
#آموزش #ابتدایی #پایه_پنجم