🔰خلاصه کردن کتاب، دو فایده اصلی دارد:
1⃣به فهم بیشتر شما از کتاب کمک میکند. سعی کنید از روی کتاب رونویسی نکنید. یک قسمت را بخوانید و سپس با زبان خودتان آن را خلاصه کنید. اینگونه ذهنتان بیشتر درگیرِ کتاب خواهد شد و احتمال بخاطرسپاری مفاهیمِ آن هم بیشتر است.
2⃣رجوع مجدد به مطالب کتاب را ساده تر میکند. حتما در آینده نیاز خواهید داشت تا مجددا به مفاهیم این کتاب مراجعه کنید. اگر خلاصه ای از کتاب داشته باشید که خودتان آن را نوشته اید، مراجعه مجدد و مرور مفاهیم برایتان لذت بخش تر و مفیدتر خواهد بود.
@tahavole
#پاسخ_ما
سلام و احترام
🔹منظور از مشغولیات فیزیکی،مثل اینکه ی نفر مثلا میگرن داره،یا بیماری موقت یا دائمی داره و باید دارویی مصرف کنه که ساعات مشخصی از شبانه روز را باید حتما استراحت کنه و امکان فعالیت جهت رسیدن به اهداف اش را نداره.
🔹تعیین اهداف بلند و کوتاه مدت،همون طوری که در فایل های تدریس،بیان کردیم مرحله ای بعد از پاسخ دادن به چرایی و چگونگی اهداف هست،که در واقع پاسخ به چرایی و چگونگی اهداف،ملاک واقعی یا غیر واقعی بودن اهداف تان خواهد بود.
گام مهم مهارت مدیریت زمان یعنی مقدار زمان خالی هفتگی و واقعی یا غیر واقعی بودن اهداف تان را برداشته اید.
تا برنامه ریزی صحیح جهت رسیدن به اهداف اتون یک گام بیشتر فاصله ندارید و آن اولویت بندی اهداف واقعی اتون بر اساس شرایط زمانی و مکانی و روحیه ای اتون هست.
🔹اما درباره خلاصه نویسی کتاب که فرمودید با حفظ کردن مشکل دارید، اتفاقا مهم ترین هدف ما از یادداشت نویسی مبارزه با عادت بد حفظ کردن هست،اتفاقا شما اصلا نباید حفظ کنید.
یادداشت نویسی مدنظر ما این هست که بعد از مطالعه هر مقدار از کتاب،هر آنچه از مطالعه فهمیده اید با ادبیات و جمله بندی خودتان یادداشت کنید.
به عنوان مثال بنویسید ۳۰صفحه از کتاب فلان را مطالعه کردم و اگر در یک پارگراف یا یک جمله بخواهم بگویم آنچه مدنظر نویسنده بود چه بود؟این هست.
دقیقا مثل اینکه فیلم دو ساعتی را در قالب چند دقیقه برای کسی که فیلم را ندیده تعریف کنید،شما در این حالت تمام دیالوگ های بازیگران را که حفظ نکرده اید تا تکرار کنید،بلکه فهم خودتان از یک فیلم دو ساعته را در عرض چند دقیقه مطرح می کنید.
@tahavole
#پاسخ_ما
سلام و احترام
🔹عصمت مراتبی دارد،بالاترین مرتبه عصمت را پیامبران و ائمه معصومین علیهم السلام داشته اند که در اصطلاح عرفانی انسان کامل نامیده می شوند.
دقیقا مثل نور،که شدت و ضعف دارد،نور خورشید را نور می گویند و نور ماه را هم نور می گویند و نور ستارگان را هم نور می گویند،همین طور تا پائین ترین حد نور را هم نور می گویند،در واقع همه در نور بودن مشترک هستند،ولی در شدت و ضعف داشتن با یکدیگر تفاوت دارند.
شدت مرتبه عصمت در حضرت رسول به حدی بود که قرآن می فرماید:
او یک کلمه از خود به شما نمی گوید،هر آنچه اعلام می کند ما به او می گوئیم و اگر یک روز کلام و کلمه ای از خود بگوید شاهرگ اش را قطع خواهیم کرد.
در فقیه و ولی فقیه شدت این حد از عصمت به اندازه پیامبر و امام معصوم و انسان کامل نیست ولی عصمت به معنای دوری از گناه کبیره و اصرار نداشتن بر گناه صغیره قطعا باید باشد و که البته هست.
کما اینکه در مراتب پائین تر یعنی امثال بنده و دیگران،چه بسا کاری که برای ماها انجام دادنش مشکلی نداشته باشد،انجام اش برای ولی فقیه دور از شان باشد که بقول آن جمله معروف:
حسنات و کارهای خوب ابرار و خوبان، چه بسا برای مقربان و متقیان گناه سلوکی باشد.
لذا سطح تقوا و عصمت ولی فقیه از مردم زمان خود، قطعا بالاتر هست تا بتواند به عنوان رهبر و جلودار باشد.
و اگر در این جمله هوشمندانه شهید چمران دقت کنید،ایشان گفته اند که نمی گویم ولی فقیه معصوم هست ولی نوعی از عصمت را دارد،که این نوعی از عصمت همان شدت و ضعفی است که مفصل توضییح دادم.
🔹آنچه در زیست ذیل حکومت ولی فقیه،اهمیت دارد این هست تمام حرکات و رفتار و روش و منش و گرایش هایمان طبق فهم ولی فقیه از اسلام ناب،باشد.
و ولی فقیه جز بر اساس دین بیان شده توسط پیامبر و تفسیر شده توسط ائمه کلامی و حکم و فتوایی نخواهد داد،لذا از جمله مهم ترین شرایط رهبری اعلم بودن فقهی مطرح است.
🔹در قصه ای مثل برجام که ذکر فرمودید،هیچ وقت حضرت آقا جمله ای مبنی بر اینکه در این قصه من رهبر اشتباه کرده ام بیان نفرموده اند.
اتفاقا از همان روزهای اول شروع مذاکرات،بارهاعدم خوش بینی مذاکرات را با صراحت بیان کردند،اشتباه در قصه برجام را دیگرانی انجام دادند که به شروط رهبری در مذاکرات توجه لازم را نکرده اند.
🔹اما در باب سوال نقد رهبری که پرسیده بودید،اگر مراد از نقد یعنی در کمال حفظ احترام شانیت رهبری،اشکالاتی که به ذهن افراد می آید باشد،که ما بارها شاهد این اتفاق بوده ایم بخصوص در جمع های دانشجویی که با صراحت مطالب در حضور رهبری بیان می شود و ایشان با کمال سعه صدر و پدرانه پاسخ متقابل می دهند و در این مدت رهبری حضرت آقا،به اذعان تمام مجتهدان ادوار مختلف مجلس خبرگان رهبری،هیچ اقدامی که مشمول نقد به عملکرد حضرت آقا باشد،دیده نشده است.
@tahavole
فردا روز پر عمق عرفه است.
در اهمیت درک این روز و قرائت دعای عرفه،همین یک جمله بس است که:
با کل اهمیت و فضیلت و ارزش غیر قابل شمارشی که روزه مستحبی در این روز دارد،ولی تاکید اکید شده است که اگر احتمال این را می دهید که در صورت روزه گرفتن بی حال شوید و از درک دعای عرفه محروم شوید،روزه روز عرفه را بیخیال شوید!
بسیار بدیهی است که چنین اهمیت و تاکید بر دعای عرفه،صرف قرائت بدون فهم معنای دعا نیست.
از طرفی اکثرا بدون ترجمه،فهم و درک درستی از مضامین دعا نخواهیم داشت،
در حین قرائت دعا هم امکان فهم دقیق معنا و ترجمه دعا را نداریم.
تنها راهکارش این هست،که امروز چند دقیقه ای را وقت بگذاریم و ترجمه آسان و روان ولی درستی از دعای عرفه را مطالعه کنیم تا فردا حین قرائت دعا، بهره معرفتی کاملی ببریم.
این کار بسیار موثر است و به تجربه اش واقعا می ارزه.
1_90608116.pdf
1.82M
سلام بر همراهان گرامی
فایل فوق حاوی سادهترین ترجمه #دعای_عرفه به صورت جملهجمله و بسیار سلیس و روان است که با تلاش و تحقیق ویژه، تولید شده است.
پیشنهاد میکنیم یک بار متن دعا و ترجمه آنرا مرور بفرمایید ، تا در عصر پر فضیلت #عرفه، بیشترین بهره معنوی را بدست آورید.
@tahavole
سلام بچه ها!
هدف امون از تشکیل کانال صد درصد دانشجویی #در_جستجوی_تحول و دور همی تشکیلاتی مجازی امون،فقط و فقط یک چیز بوده و هست و لاغیر.
اونم اینکه علت مهم عدم بهره وری و عدم تاثیرگذاری فردی و تشکیلاتی ما بچه مذهبی ها،یک چیز هست:
ضعف در مبانی اسلام ناب مدنظر امام و حضرت آقا روحی فداه.
کل هم و غم حقیر در ارائه محتواهایی که در دوره های دانشجویی و اینجا ارائه می دهم،همین قصه پر غصه مبانی ضعیف بچه های مذهبی هست.
بچه ها!
از یک طرف دلسوز و دغدغه مند واسه انقلاب هستید و از طرف دیگه تلاشی برای قوی کردن و عمق بخشی به مبانی اتون ندارید،چراااااا؟؟؟!!!!!!!!
بالا غیرتا یک ساعت در شبانه روز اتون، سهم انقلاب نمیشه؟؟؟!!!!!!!!!
اینه نتیجه شعارهامون که:
اینهمه لشکر آمده به عشق رهبر آمده
رهبر اگر فرمان دهد جان را فدایش می کنیم
فدا کردن جان پیش کش،بابا یک ساعت تو شبانه روز وقت گذاشتن واسه چشم گفتن به خواسته آقا مبنی بر عمق بخشی به معارف دینی،اینقدر سخت هست؟؟!!!
هنوز خودمون تو مبانی مانده ایم،چطور میخوایم محیط دانشگاه را طوری تغییر بدیم تا ریزش به انقلاب بالا بره؟!
بی مایه فطیره رفقا
این متن گلایه را با دقت بخوانید،خطاب من عمومی است به همه دوستانی که دوست دارند کار تمییز برای انقلاب کنند ولی دو شاخه تلفن را اشتباهی زدند تو پریز برق!!
لطفا با سعه صدر مطالعه کنید و به هیچ عزیزی بر نخوره🙏🙏
ماها حرف های گزنده و تلخ امون را به همدیگه بزنیم،بهتر است تا دیگران به شکل طعنه بارمون کنند.
مخلص همه اتون
محمد روضه سرا
👇👇👇👇👇
"جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی"
به کلمه بالا فکر کردید؟؟
جبهه یعنی همه تک تیرانداز؟؟ یعنی همه بیسیمچی؟؟ یعنی همه فرمانده؟؟ یعنی همه اطلاعات عملیات؟؟ همه آشپز و راننده؟؟
بله همه میگن نه هرکی سرجای خودش،از این شعارهای تو خالی...
پس چرا همه الان برای خودشون فرمانده ن و تز میدن؟؟ هر کس یا هر هیات و مجموعه ای ساز خودشو میزنه؟؟
سی هزار سنگر بدون ارتباط بین فرماندهان یا بدون وجود بیسیمچی و دیده بان!!!
نیرو،امکانات و... همه چی هست اما جبهه نیست...چون نمیخواهیم یک هدف کلان را محقق کنیم و در جامعه اثرگذار باشیم.
همین که هر مجموعه و هیات 10،50،100 نفر جذبی داشته باشه و همه نماز بخونن، چله زیارت عاشورا بگیرند.اردوی راهیان نور بروند براشون کافیه...
👆این مشکل محتوایی که در بین ما ریشه کرده...
نیازی نمیبینیم با کسانی که تو شهرمون مجموعه دارند تعامل کنیم چه برسه با شهرهای دیگه
چیزی که ما انجام میدیم اینه:
وای مجموعه،هیات فلانی این مداح رو اورده،این سخنران رو آورده،تعداد حضورش n تا بوده ما باید بالاتر و بیشتر باشیم.ٰ،بعضی ها هم به ظاهر اینو نمیگن اما در باطنشون دقیقا همین حرفا رو میزنن و بخاطر اینکه رضای خداس به روی خودشون نمیارن.
ما نمیخواهیم کارجمعی،کار حکومتی،کار اجتماعی کلان کنیم،ما میخواهیم همون کارهای قبل انقلاب( جلسه قرآن، تواشیح،حفظ قرآن و....) رو انجام بدیم
اسلام ما روز به روز محدودتر میشه، در حد همون اسلام عبادی و فردی.
حداکثر محل خودمون رو نگه میداریم نه اینکه شهر،کشور،جهانمون رو به سمت مطلوبیت و بهتر شدن ببریم.
با خودت رو راست باش لطفا ‼
May 11
روز نهم روز عرفه و از اعياد عظيمه است اگرچه به اسم عيد ناميده نشده است و روزي است كه حق تعالي بندگان خويش را به عبادت و طاعت خود خوانده و مَوائد جُود و احسان خود را براي ايشان گسترانيده و شيطان در اين روز خوار و حقيرتر ورانده تر و خشمناكترين اوقات خواهد بود و روايت شده كه حضرت امام زين العابدين(عليه السلام ) شنيد در روز عرفه صداي سائلي را كه از مردم سؤال مي نمود فرمود به او واي بر تو آيا ازغير خدا سؤال مي كني در اين روز و حال آنكه اميد مي رود در اين روز براي بچّه هاي در شكم آنكه فضل خدا شامل آنها شود و سعيد شوند.
📚مفاتیح الجنان،اعمال روز عرفه