🔺 بزرگترین برنده جنگ اوکراین
نشنال اینترست
🔸واضح است که بزرگترین بازنده جنگ خود اوکراین است. اوکراین پس از آن که طی مبارزه قهرمانانه، حمله اولیه روسیه علیه کییف را که شخص رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی را هدف قرار داده بود دفع کرد، اکنون خود را در یک جنگ خندقی همانند جنگ جهانی اول علیه روسها میبیند. خطوط مقدم در امتداد استانهای خرسون، زاپوریژیا، دونتسک و لوهانسک تا حد زیادی ثابت شدهاند. از زمان آغاز جنگ، حداقل 8000 غیرنظامی و دهها هزار سرباز اوکراینی کشته شدهاند. نزدیک به 18 میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه نیاز مبرم دارند و 14 میلیون نفر از خانههای خود آواره شدهاند.
🔹 با این حال یک کشور وجود دارد که در این قتل عام برنده است: چین. درست همانطور که پکن در دو دهه گذشته عقب مینشست و آمریکا را تماشا میکرد که خود را در مداخلات مختلف در خاورمیانه گرفتار میکند، اکنون که واشنگتن در یک جنگ طولانی و غیرقابل پیروزی دیگر گرفتار شده است، دوباره همان کار را انجام میدهد.
🔸سیاستگذاران چینی میدانند که درگیریهای مستمر و پرهزینه آمریکا در خارج از کشور تنها موازنه قدرت را بیشتر به نفع پکن خواهد کرد. چین در سیاست خارجی خود نیز از جنگ اوکراین بهره برده و روابط اقتصادی خود را با روسیه به طور پیوسته افزایش داده است و به گفته برخی کارشناسان مسائل چین، احتمالاً در آینده نزدیک سلاح و مهمات روسیه را تامین خواهد کرد.
🔹 طنز ویرانگر وضعیت این است که دقیقاً در همان زمانی که غرب باید روسیه را به عنوان وزنه تعادلی در برابر ظهور چین پرورش میداد، درگیر جنگ علیه مسکو شد. در عوض، غرب روسیه را به آغوش منتظر پکن سوق داده است، روسیهای که دلایل زیادی برای ترس از ظهور چین دارد
🔸 با این وجود، به جای موقعیتی که در آن ایالات متحده و روسیه با یکدیگر برای مهار چین همکاری کنند، ما در عوض وضعیتی داریم که در آن آنها عملاً در اوکراین علیه یکدیگر میجنگند. بنابراین آمریکا باید خود را برای رویارویی با دو قدرت بزرگ آماده کند، وضعیتی که تنها خوش بینان ساده لوح معتقدند که ایالات متحده میتواند در آن پیروز شود.
منبع
https://nationalinterest.org/blog/ukraine-war-china-only-winner-206471
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺 فاشیسم؛ گونهای از سرمایهداری یا سوسیالیسم؟
🔹 بخش دوم
ایتالیاییها نسبت به آلمانیها از مخرب بودن رقابت بازار برای اهداف ملی بسیار روشنتر فکر میکردند. آنها سوسیالیسم شوروی را به دلایلی که در بالا ذکر شد راهحلی برای مشکل نمیدانستند. در عوض، آنها از همکاری میان کار، سرمایه و طبقه سیاسی در سطح صنعت دفاع میکردند. ایده این بود که با کار کردن به صورت جمعی، این سازمانهای کارتل گونه میتوانند به این سوالها پاسخ دهند که چه چیزی، به چه مقدار، به چه قیمتی و با چه دستمزدی باید تولید شود. با اولویت دادن به منافع ملی، این جمعها میتوانستند صنایع را یک یک راهاندازند و یک صلح همکارانه را بین ایتالیاییها به وجود آورند. بنابراین باز هم سیستم مقداری از ظاهر سرمایهداری مانند مالکیت اسما خصوصی را حفظ میکرد، ولی باز هم در باطن این مالکیتها تحت سلطه مدیریت جمعی تحدیدکننده و ناسیونالیست قرار داشتند.
هر دوی این سیستمها به درستی باید «اتحادیه گرا» نامیده شوند. در چنین سیستمی است که این گونه تلفیقهای خصوصی-دولتی به وجود میآیند که مالکیت خصوصی با کنترلها و محدودیتهایی روبهرو شده و از همه انتظار میرود تا برای نیل به اهداف ملی تلاش کنند. به نظر میرسد با وجود مالکیت خصوصی در این نوع حکومتها (که منشا این ادعا است که فاشیسم نوعی از سرمایهداری است) ولی به هم زدن نظم غیربرنامهریزی شده بازار، آن هم در چنین مقیاس بزرگی و همچنین به دست گرفتن قدرت غیر رسمی کنترل نهادهای خصوصی از طریق تعیین اهداف ملی و موظف نمودن به تلاش برای رسیدن به آنها، هر دو نشاندهنده این امر هستند که این نوع از حکومت بیشتر شبیه به سوسیالیسم است.
حال با این مقدمه باید برای ما روشن شده باشد که مردم آمریکا از تشبیه دخالتهای اخیر دولت در امور اقتصادی به فاشیسم چه منظوری دارند. مطمئنا منظور اکثر آنها وجود کمپهای شکنجه یا به آتش کشیدن کتب نیست. افراد متفکر انگشت به سمت کمکهای دولتی، تملک شرکتهای خودروسازی و بانکها توسط دولت و تلفیقهای خصوصی دولتی گرفتهاند که از اواخر دوره بوش شروع شده و اقتصاد آمریکا را با دور شدن از سرمایهداری بازار نه به سوی سوسیالیسم، بلکه اقتصاد فاشیسم حرکت میدهد.
همانطور که قبلا نیز اشاره کردهام هرگونه دور شدن از بازار نتیجهای جز گستردن فقر در میان مردم ندارد و همانطور که هایک در «راهی به سوی بردگی» بحث میکند، اعطای قدرت اقتصادی به افراد دقیقا معادل با اعطای قدرت کنترل زندگی مان به ایشان است، چرا که هیچ کس قادر به تفکیک اهداف اقتصادی از اهداف غیراقتصادی نیست.
متاسفانه، بیاعتنایی به اقتصاد دولتهای فاشیست باعث ایجاد کج فهمیهای بسیاری در مورد این نکات شده است. اکثر کسانی که مشخصههای اقتصاد فاشیستی را در اقتصاد امروز آمریکا برای مقابله با کسادی بزرگ اخیر مشاهده میکنند نگران گسترش همکاریهای خصوصی-دولتی و افزایش نقش دولت در بخش خصوصی برای برطرف نمودن نیازهای «ملی» هستند. این تغییرات به وجود آمده خطر بزرگی را برای اقتصاد و مهم تراز آن برای آزادیهای فردی نه تنها در بازار، بلکه در کل ابعاد زندگی مان به وجود آورده است. تشخیص این خطر بزرگ اولین گام برای تضمین آزادی بیشتر در آینده است.
استیون هورویتز
https://eitaa.com/tahlil30yasi
16.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ماکیاولی و چالش قدرت
🔹چرا ماکیاولی مهمترین متفکر سیاسی مدرن است؟
https://eitaa.com/tahlil30yasi
*تحلیل | نسبت( انطباق )مصالح اسلامی بر منافع ملی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران
سیاست خارجی را می توان تلاش حداکثری یک کشور در راستای تأمین حداکثری منافع ملی دانست به عبارت دیگر سیاست خارجی به معنای رویکردی که یک دولت یا بازیگران عرصه بین الملل در روابط خارجی برمیگزیند و در آن از خود تحرکاتی در ابعاد مختلف نشان می دهد، با این تعابیر سیاست خارجی دربردارنده شیوا نگرش دولت نسبت به جامعه بین المللی است.
https://www.javanankhz.ir/تحلیل-نسبت-انطباق-مصالح-اسلامی-بر-منا/
https://eitaa.com/tahlil30yasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥صحبتهای با بغض سردار سلیمانی : ولله ولله ولله یکی از شئون عاقبت بخیری رابطه قلبی ما با این حکیمیست که امروز سکان انقلاب را در دست دارد.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺 خودزنی به روش آمریکا، بهرهبرداری به روش چین
نشریه نیشن
🔹 تمایل چین برای کاهش تنش میان ایران و پادشاهی سعودی، نه به دلیل جاهطلبی نظامی در منطقه، بلکه به این دلیل است که مقادیر قابل توجهی نفت از هر دو کشور دریافت میکند. انگیزه دیگر پکن بدون شک ابتکار بلندپروازانه کمربند و جاده است؛ ابتکار عمل «شی جینپینگ» که هدف از آن گسترش زیرساختهای اقتصادی زمینی و دریایی اوراسیا جهت رشد گسترده تجارت منطقه ای است؛ رشدی که چین و اهدافش در قلب آن قرار دارد.
🔸 علاقه چین برای پایان دادن به جنگ سرد میان ایران و عربستان، نبردی که دائما تشدیدتر میشد، به اندازه کافی روشن است اما این که چرا دو بازیگر چنین کانال دیپلماتیکی را انتخاب کردند، جای سوال است؟ به هر حال ایالات متحده هنوز خود را بازیگری برجسته و غیر قابل انکار میداند. با این حال، اگر این عبارت تا به حال معنای زیادی داشته باشد، امروز برجسته بودن ایالات متحده آشکارا رو به افول است آن هم به دلیل اشتباهاتی که راست گرایان اسرائیلی جهت پایان دادن به پیمان اسلو مرتکب شدند و افراطی های آمریکایی در سال 2003 و با حمله به عراق بدان دامن زدند. طبیعتا سوء مدریت ترامپ را نباید نادیده گرفت.
🔹 تهران هراندازه دور از اروپا باشد، با این همه باراک اوباما سرمایه زیای را هزینه کرد تا تعامل میان طرفین را افزایش دهد. در عوض سیاست های دونالد ترامپ موجب شد تا تهران در آغوش روسیه پوتین جای بگیرد.در واقع همه چیز می توانست متفاوت باشد. توافق هسته ای( برجام) در سال 2015 با میانجیگری دولت اوباما میتوانست پیشرفت ایران در برنامه هستهای اش را کندتر کند، این توافق محدودیتهای زیادی را بر تعداد سانترفیوژهای که ایران میتوانست داشته باشد و دارد اعمال کرد و میزان غنیسازی اورانیوم را کاهش داد.
🔸 در واقع کمپین فشار حداکثری ترامپ، ماحصلی نداشت. پس از مدتی ایرن راهی را برای ارسال نفت به چین پیدا کرد و محمولههای خود را در اختیار پالایشگاههای خصوصی که صرفا برای بازار داخلی فعالیت می کنند، قرار داد. از آنجایی که این شرکتها حضور یا دارایی بینالمللی ندارند و با دلار معامله نمیکنند، وزارت خزانهداری راهی برای مقابله با آنها ندارد.
منبع
https://www.thenation.com/article/world/china-saudi-arabia-iran-oil/
https://eitaa.com/tahlil30yasi
42.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / اشرف مروان؛ ابرجاسوسی که داماد جمال عبدالناصر بود / قسمت دوم
ازدواج اشرف مروان با دختر رئیس جمهور درهای بسیاری را برای او باز کرد
بدون شک اشرف مروان برای اسرائیل جاسوسی کرده اما شاید ماموری دوجانبه بوده
بر اساس اسناد موساد مروان خودش به اسرائیل پیشنهاد خدمات داده است
نهادهای امنیتی اسرائیل اسنادی که مروان در اختیارشان قرار داده را هنوز محرمانه میدانند
اشرف مروان در مرکز تصمیم سازی مصر قرار داشت
مصر و اسرائیل هر رو مروان را نیرویی وفادار میدانند
مصریها معتقدند اطلاعاتی که اشرف مروان در اختیار اسرائیل قرار داده بود صدمه جدی به مصر نزده است
بعد از مرگ اشرف مروان حسنی مبارک به عنوان رئیس جمهور مصر بیانیهای صادر کرد و او را مامور مصر خطاب کرد.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
اصول جنگ ترکیبی عبارتند از:
۱- ترکیب ظرفیتها
۲- ایدئولوژی و گفتمان
۳- حفظ بقا
۴- توازن
۵- نامتقارنی
۶ – تدافعی
۷- فرسایشی
۸- چند سویه بودن
۹- همزمانی
۱۰- عدم تطابق.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شایعه هندی بودن امام خمینی (ره) اولینبار توسط ساواک پخش شد و در ادامه نیز توسط رسانههای بیگانه در حال بازنشر است.
**https://eitaa.com/tahlil30yasi
6.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 این غلام امپراتوری صفوی تا سپهسالاری لشکر رسید!
https://eitaa.com/tahlil30yasi
✅ ناتو در قطب شمال
🔺شورای روابط خارجی اروپا در مقاله ای به افزایش اثرگذاری منطقه قطب شمال بر معادلات جهانی پرداخته است :
🔸قطب شمال از بسیاری جهات با قطب جنوب متفاوت است. قطب جنوب خالی از سکنه است و توسط یک معاهده جامع قطب جنوب اداره می شود، در حالیکه سرزمین قطب شمال مسکونی است و بین هشت کشور مستقل تقسیم شده است که شامل نروژ، سوئد، فنلاند و ایسلند، گرینلند - که بخشی از پادشاهی دانمارک باقی مانده است - ، قلمرو کانادایی نوناووت، آلاسکا در آمریکا و روسیه هستند.
🔹این کشور ها در معاهده قطب شمال گرد هم آمده اند و جلساتی برای هماهنگی ها پیرامون مسائل آب و هوایی ، توسعه پایدار و امور بومیان منطقه قطب شمال تشکیل می دهند.
🔸فعالیت شورای قطب شمال اندکی پس از شروع جنگ اوکراین به حالت تعلیق درآمد. در 3 مارس 2022، هفت کشور دیگر قطب شمال بیانیه ای صادر کردند و تهاجم روسیه به اوکراین را محکوم کردند.
🔹از حدود 4 میلیون نفری که در قطب شمال زندگی می کنند، نیمی در روسیه هستند برای همین بدون روسیه - بزرگترین کشور قطب شمال - منطق سازمان کمتر قابل درک است.
🔸در حال حاضر قطب شمال به دو بخش عمده تقسیم شده است یکی شامل کشورهای قطب شمال غربی و دیگری شامل قطب شمال روسیه.
🔹در این فضای جدایی و بی اعتمادی، ناتو در حال تبدیل شدن به یک بازیگر مهم است. فنلاند اکنون یکی از اعضای ناتو است و پس از پیوستن سوئد، روسیه تنها کشور قطب شمال خواهد بود که بخشی از این ائتلاف نیست.
🔸شورای قطب شمال با تمرکز غیرامنیتی خود و به عنوان مؤسسه کلیدی در قطب شمال، موفق شد دستور کار همکاری را تنظیم کند. اگر شورای قطب شمال اهمیت کمتری پیدا کند و به ویژه اگر ناتو اهمیت بیشتری پیدا کند، این تمرکز احتمالاً تغییر خواهد کرد و ملاحظات امنیتی به زودی بر رویکردهای غربی در قطب شمال غالب خواهد شد.
https://ecfr.eu/publication/feeling-the-chill-navigating-arctic-governance-amid-russias-war-on-ukraine/
https://eitaa.com/tahlil30yasi
8.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💗 زیرِ دینِ شُهدایید
✏️ نماهنگی دیدنی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اخیر نمایندگان مجلس
📥 کیفیت اصلی
khl.ink/f/52992
Aparat.com/v/iDIKv
https://eitaa.com/tahlil30yasi