فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 نماینده سابق مجلس خبر می دهد. خبر آن قدر سهمناک و دردآور است که دوست داریم خیال کنیم حقیقت ندارد. سرمایه های چند نسل کشور که با فروش نفت به دست آمده چگونه از بین می روند؟ نفت مهمان چند روزه این کشور است. روزی از همین روزها بالاخره تمام می شود:
⭕️ روحانی صندوق توسعه ملی را خالی کرد
📌موسیالرضا ثروتی، نماینده سابق مجلس:
🔹روحانی «صندوق توسعه ملی» را خالی کرد و واریزی صندوق ذخیره ارزی را از ۴۳ درصد به ۲۰ درصد کاهش داده است
🔸در ۱۰۰ سال اخیر هیچ دولتی به اندازه روحانی اوراق قرضه منتشر نکرده است
🔹دولت روحانی بدهکارترین دولت ۱۰۰ سال اخیر است
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
❤️ بدون شرح!
- چرا آخوندا نمیرن کمک #سیل زده ها؟
- چرا آخوندا با عمامه کمک میکنن؟
- چرا عراق و سوریه و لبنان و افغانستان و پاکستان که ما سر سیل و جنگ رفتیم کمک، نمیان کمک کنن؟
- چرا کشورای همسایه دارن کمک میکنن؟ مگه ما غیرت نداریم؟
- چرا چرا...؟
[یک شبانه روز از زندگی مغزهای کوچک زنگ زده!]
*هانی هاشمی*
✅نفت ایران و نفت نروژ
✍محمدرضا فرهادی
🆔برخی سوال می پرسند که پول نفت ایران کجا هزینه می شود و صرف چه مسائلی میشود. بیش از همه موارد باید گفت ایران کشوری با درآمد نفتی است که بودجه کشور بیش از همه توسط نفت تامین می شود.
✴️طبق قانون در شرایط کنونی درآمد حاصل از نفت در سه حوزه هزینه می شود؛ اول شرکت ملی نفت سهمی از این درآمد را بابت هزینه های استخراج نفت و اداره امور پروژه های نفتی به خود اختصاص می دهد. در عین حال صندوق توسعه ملی برای پروژه های توسعه ای سهمی از این درامد را ذخیره می کند و بخش سوم نیز سهمی است که برای هزینه کرد در قالب بودجه در نظر گرفته می شود.
🈸سهم شرکت ملی نفت از درآمدهای حاصل شده برابر 14.5 درصد و سهم صندوق توسعه ملی برابر با 32 درصد است.
🅾نکته بعدی این است که دولت در شرایط اضطرار و براساس تشخیص و موافقت مجلس از صندوق توسعه میتواند برداشت داشته باشد. این امر در شرایط اضطرار است.
✳️اما در رابطه با نروژ وضعیت این کشور از چند جهت با ایران تفاوت دارد:
- درآمد نروژ علاوه بر نفت از فروش ماهی است.
-جمعیت این کشور 5 میلیون است و ایران82 میلیون.
- نروژ2 میلیون بشکه نفت روزانه می فروشد و ایران1 میلیون بشکه.
-نروژ کشوری با درآمدهای چندگانه(انرژی، ابزی پروري، بیمه، کشتیرانی ) است که همین.تنوع عملا نیاز این کشور کوچک به درآمدهای نفتی را از بین برده است. اما متاسفانه در کشور همچنان این بیماری هلندی فروش نفت ادامه دارد و دولت ها به دنبال جایگزین نفت نیستند.
تاجزاده: "آیتالله #سیستانی: «روحانیون عراقی بههیچوجه وارد مناصب دولتی نشوند و در صورت تمایل/نیاز، لباس روحانیت را کنار بگذارند و از حوزوی بودن استعفا دهند. نیروهای حشدالشعبی(بسیج مردمی عراق) نیز بههیچعنوان وارد فعالیت اقتصادی نشوند». کاش ما نیز پس از پیروزی انقلاب چنین عمل میکردیم."
البته شما نقشتان راخوب ایفاکردید چون کاری کردیدکه برخی، روحانیت ودین را مایه مشکلات بدانند وچه جای تعجب که برخی علما ازترس امثال شما بخواهند کسی با لباس دین واردسیاست نشود همین شماکه سه دهه ازانقلاب قدرت داشتید ودردهه دیگرهم به نهایت توان، سنگ اندازی کردید تادوباره به قدرت برسید.
https://twitter.com/nazokbin_ir/status/1117320671716102144
#سیاوش_اقاجانی
🔴 آیا ۹۸ سال شکست تاریخی دشمن است؟
✍ #عبدلله_گنجی
دقت در روندها، پدیدهها و تحولات موجود در ایران و جهان نشان میدهد که سال ۹۸ میتواند سال شکست تاریخی امریکا در مقابل ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی باشد که مقام معظم رهبری نیز با محاسبات دقیق نوید آن را دادند. البته این شکست را باید با توجه به عینیات موجود و به دور از آرزوپردازی فهمید تا باورپذیر گردد. قبل از ورود به چرایی و استدلالات این شکست، ذکر این نکته ضروری است که شکست دشمن و پیروزی ما به معنی عدم فشار سنگین اقتصادی- روانی بر ملت و نظام نیست بلکه پیروزی ما زمانی فهمیده میشود که دشمن در رسیدن به هدف ناکام بماند. ضربه وارد کردن دشمن به معنی پیروزی نیست بلکه رسیدن او به هدف به منزله پیروزی است. در جنگ تحمیلی نیز ما خسارات سنگین انسانی و اقتصادی متحمل شدیم، اما چون دشمن به هیچ یک از اهداف اعلام شده نرسید، ایران پیروز آن جنگ شناخته شد. در تحریم نیز تاکنون دشمن به هدف مدنظر نرسیده است، اما خسارت وارد کرده و تا به هدف نرسد پیروزی در دسترس او نیست. اما چرا باید سال ۹۸ را سال شکست تاریخی امریکا از ایران دانست؟ شواهد و مدارک آن چیست؟
۱- بارندگیهای امسال - به جز تلخی سیل در برخی مناطق کشور – برخی از بحرانهای امنیتی و زیستمحیطی را حل نمود و رشد تولید و اشتغال را با خود به ارمغان آورد و به تبع آن صادرات غیرنفتی رشد خواهد نمود و درآمدهای ارزی کشور بیشتر خواهد شد.
۲- گرایش جدی مردم به مصرف کالای ایرانی که در سایه عرق ملی و تحریم دشمنان محقق شده تولید را رونق میدهد و مصرف کالای ایرانی باعث اشتغال و رشد چرخه تولید خواهد شد.
۳- وحدت مثالزدنی که با خروج امریکا از برجام، تروریست نامیدن سپاه و وقوع سیل به وجود آمد نعمت بزرگی است که در هنگامه ایستادگی مقابل دشمن محقق شد. حلقه تکمیلی آن اثبات بیخاصیت بودن و نفاق اروپا خواهد بود. بیخاصیتی اروپا در اجرای برجام آخرین اتمام حجت وحدتساز نظام در مقابل چشمان ملت است که از منطق قوی برخوردار است.
۴- اقدامات احمقانه ترامپ در خصوص پایتختی بیتالمقدس برای صهیونیستها، جولان اشغالی، قتل خاشقچی، خروج از معاهدات بینالمللی و مواجهه غیرمنطقی با برجام و سپاه، اپوزیسیون شناسنامهدار را نیز منفعل و بیخاصیت کرده است و اکنون زمینه اجتماعی را برای همراهی با امریکا نامناسب نمیبیند و اینچنین مجریان تلویزیونهای دشمن نیز در همبستگی با ایران در ماجرای تروریستی اعلام کردن سپاه لباس سبز میپوشند و دفاع از ایران در رسانههای غرب پررنگ شده است. از سوی دیگر منطق ۴۰ ساله نظام جمهوری اسلامی درباره فلسطین و نیات امریکا برای مردم منطقه برجستهتر شده است.
۵- بینتیجه بودن مذاکرات امریکا- کره و مهلت یکساله کره به امریکا خود تابلوی بزرگی از بیمنطقی است که در مقابل چشم ملت ما رخ داده است و درک این همانی آن موجب استنباط بیفایده بودن هرگونه مذاکره با امریکا است.
۶- بحران لیبی و ونزوئلا از سقوط قیمت نفت پیشگیری کرد و تلاش امریکا برای تولید بیشتر سعودیها نیز منجر به کاهش قیمت نشد. از سوی دیگر اعلام شد که فروش نفت ایران در ماه مارس به قبل از تحریم بازگشت و این خود نوید پیروزی برای کشوری است که تکمحصولی است و دشمن بر این پاشنه آشیل متمرکز شده است.
۷- هموار شدن مسیر شرق بعد از سفر لاریجانی به چین و ژاپن و تمام قد ایستادن دولت همسو در عراق و ترکیه منفذهایی است که نیازهای اضطراری را برطرف میکند و افزایش فروش گاز میتواند درآمدهای ارزی را در هنگام کاهش احتمالی فروش نفت افزایش دهد.
۸- خفت و خواری امریکاییها در مذاکره با طالبان و ناامنی منطقه برای آنان احتمالاً به خروج امریکا از افغانستان منجر خواهد شد که خود شکستی مضاعف برای امریکا بعد از سالها هزینه مالی و انسانی در افغانستان است.
۹- اخلال در ناتوی عربی با خروج بزرگترین کشور عربی یعنی مصر، بینتیجه بودن جنگ یمن برای پدیدآورندگان و افتضاح قتل خاشقچی نیز موفقیت همپیمانان امریکا را در منطقه تضعیف کرده است که خود آورده مضاعفی برای نظام جمهوری اسلامی است.
۱۰- چفت و بست منافقین با امریکا- با توجه به پایگاه اجتماعی آنان در ایران- نه تنها تهدید نیست که خود فرصتی برای چهرهنمایی از امریکاست. دادن اطلاعات غلط و تبدیل شدن آرزوهای منافقین به محاسبات امریکاییها خود از زمینههای پیروزی است. بازی خوردن مسئولان امریکایی با برآوردهای منافقین را در این شکست دست کم نگیریم.
۱۱- انتخابات ۱۳۹۸ خود آخرین برگ زرین شکست دشمن و پیروزی ملی است که انشاءالله در سایه وحدت موجود و مشارکت بالای مردم- مانند ۲۲ بهمن- بسان سیلی بزرگ ملت ایران بهصورت امریکا خواهدبود
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔴 آیا ۹۸ سال شکست تاریخی دشمن است؟ ✍ #عبدلله_گنجی دقت در روندها، پدیدهها و تحولات موجود در ایران و
ادامه ی مطلب👆
اما آنچه نباید از نظر دور داشت اینکه ما در جنگ روانی آسیبپذیرتر از جنگ واقعی هستیم و باید برای این مهم تدبیری جدی اندیشید. امریکا در ۱۵ مرداد ۹۷ اولین مرحله تحریمها را اعمال کرد، اما از بهمن ۹۶ تا مرداد ۹۷ دلار به ۱۸ هزار تومان رسیده بود. بعد از اعمال تحریمها در مرداد و آبان ارز از مرز ۱۸ هزار تومان به ۱۱-۱۰ هزار تومان بازگشت. این کاهش در حالی بود که جنگ واقعی تازه شروع شده بود. این نشان میدهد که دولت ما به دلیل خاطر جمع بودن از استحکام برجام منتظر خروج امریکا و این عملیات روانی نبود. ممکن است با هر تهدیدی قیمتها بالا و پایین شود، اما اتفاق عملی رخ ندهد. مقابله با جنگ روانی مهمتر از مقابله در جنگ واقعی است که امید است بدان توجه مضاعف شود.
🔴سلبریتی و مغزهای زنگ زده چه کسانی هستند؟
کسانی که اگه عراق به کمک سیل زدگان ما نیامده بود، میگفتن اینهمه تو عراق پول خرج کردیم و جون دادیم آخرش چی شد؟
و کسانی که وقتی عراق به کمک سیل زدگان آمده میگن: مگه ما غیرت نداریم؟ چرا عراقیها اومدن کمک؟
*zahrahb*
🔴ریاکاری برای معامله....
فکر کردیم #حمایت_اصلاحات_از_سپاه صادقانه است دم خروس زد بیرون که هدف معامله است
#مرعشی:اکنون فرصت مناسبی است که سپاه پاسخی مناسب به همدلی مردم و گروهای سیاسی بدهد و ارتباطاتش با گروهای سیاسی را تحکیم بخشد!
#عبدی:تداوم حمایت از سپاه بستگی به تجدیدنظر این نهاد نسبت به انتقادات دارد
#عبدالله_گنجی
🔴 تنگه هرمز را نبندید، بر آن عوارض عبور ببندید!🔴
دوران #شعار و #شوآف به پایان رسیده! همچنین دوران تهدید و بزن دررو! اقدام #آمریکا در تروریستی خواندن #سپاه، اقدامی در جهت نقض حاکمیت ملی کشورها و خلاف #حقوق_بین_الملل است. اقدام متقابل جمهوری اسلامی نیز باید در سطح این حرکت تهدیدآمیز باشد. اخذ عوارض از #تنگه_هرمز از کشتی های آمریکا و متحدان آن میتواند چنین پاسخ درخوری باشد.
تنگه هرمز جزء آبهای سرزمینی ایران است و بیش از ۶۰ درصد از منابع نفتی دنیا مجبور به عبور از این کریدور استراتژیک هستند.
بر اساس ماده ۲۶ کنوانسیون #حقوق دریاها، کشور ساحلی میتواند برای خدماتی خاص از قبیل تأمین امنیت و فانوس دریایی و مبارزه با آلودگیهای زیستمحیطی کشتیها و علیالخصوص نفتکشها از کشتی های عبوری #عوارض اخذ نماید. طرح اخذ عوارض در سال 91 در #مجلس نیز مطرح شد ولی هیچگاه به دلایل نامشخص! به سرانجام نرسید.
اکنون زمان اجرای این طرح است. هم نوعی محک برای دولت و مجلسی است که به فرموده #رهبر انقلاب در برابر تهدیدات امریکا، اقدام عملی ندارتد. هم بهترین پاسخ به دولت تاجرمسلک و تروریست پرور آمریکاست که در برابر اقدامات خصمانه اش، جریمه شود و هزینه سنگین اقتصادی و سیاسی بپردازد.
ضمن آنکه، کشورهای "عرب عبری" در حاشیه خلیج فارس ( #عربستان، #بحرین، #امارات و عمان) بدلیل حجم زیاد کشتی های عبوری خود از تنگه تنبیه مفصلی خواهند شد. ایران میتواند برای ابراز حسن نیت به سایر کشورهای متحد خود در منطقه، حتی این عوارض را به صورت گزینشی انجام دهد. درآمد حاصل از این عوارض، میتواند از درآمد تولید #نفت ایران بیشتر باشد و سهم زیادی در بهبود اوضاع اقتصادی کشور داشته باشد.
متن کامل یادداشت #محمد_عبدالهی در خبرگزاری فارس: http://fna.ir/d91d1q
.
این ارقام "میلیارد دلاری" آشنا
✍ برخی کانال های تلگرامی می گویند دولت، از صندوق بین المللی پول و بانک جهانی تقاضای وام ۱۸ میلیارد دلاری کرده است. صحت و سقم این خبر لابد از سوی مدیران ذی ربط معلوم خواهد شد.
🔹اما رقم ۱۸ میلیارد دلار از یک طرف ما را به یاد ۱۸ میلیارد دلار ذخیره ارزی می اندازد که دقیقا یک سال قبل، با بی تدبیری مفرط دولت به قیمت ۴۲۰۰ تومان ظرف دو ماه واگذار شد و رانت ۱۳۰ هزار میلیاردی را برای یک گروه فرصت طلب فراهم کرد. و البته فراتر از حراج بیت المال، موجب تشدید سیلاب نقدینگی، ایجاد تورم انتظاری و سرریز گرانی به حوزه های مختلف اقتصادی شد. http://fi9.ir/9bf25c
♦️از سوی دیگر باید یادآور شد چندسال قبل به خاطر برخی پیش بینی های موهوم و عوام فریبی، چنین ادعا می شد که به واسطه برجام، ۱۵۰ میلیارد اموال بلوکه شده و ۲۰۰ میلیارد سرمایه گذاری خارجی به علاوه روزانه ۱۰۰ تا ۱۷۰ میلیون دلار (ماهانه پنج و سالانه ۶۰ میلیارد دلار) درآمد به کشور سرریز خواهد شد.
🔹... اما همه اینها یک رویا بود؛ یا به قول مدیر مسئول روزنامه شرق؛ "بزک کردن توافق برای قبولاندن آن به مردم و نظام".
#محمد_ایمانی