فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اپوزیسیون مدعی دمکراسی،عزاداری حسین(ع) را تحمل نمیکند.اگر ازش بپرسید با امام حسین مشکل داری؟ حتما کتمان میکند اما حقیقت را در مواضع همین افراد ببینیدکه مرزی بین امام حسین و انقلاب اسلامی نمی بینند.میدانند اکثر مردم نیز چنین اند.سر استقامت جمهوری اسلامی را در همین جا جستجو کنید
💬 #عبدالله_گنجی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اخیرا ترامپ در توییتی از بروز ایراد در ماهوارهبر ایرانی ذوقزده شده است!
گویا ترامپ اطلاع ندارد که آمریکا از دهه ۵۰ میلادی تا همین اواخر بیش از ۸۰ مورد پرتاب ناموفق ماهواره داشته است. از جمله دلایل این ناکامی، انفجار ماهوارهبر بوده که مشهورترینهایش را در این کلیپ خواهید دید؛
💬 آسید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ سخنان جنجالی حمید رسایی در مورد حکم بازداشت حسن عباسی
🔰 عباسی و عباسیها دهانشان باز است چون جیبشان بسته است/ دکتر عباسی از منتقدان آملی لاریجانی و علی لاریجانی بود، این حکم مربوط به دوره آملی لاریجانی است و از آقای رئیسی میخواهیم که پرونده ایشان را مورد بازبینی قرار دهند...
🔺 #حمید_رسایی
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔴 #خلاف_گویی های برجامی #قسمت_چهارم 🔺 طرح مسئله: آیا براستی همانگونه که مدافعان و حامیان توافق وین
🔴 #خلاف_گویی های برجامی
#قسمت_پنجم
🔺 طرح مسئله:
۱. آیا براستی همانگونه که آقای رئیس جمهور و مذاکرهکنندگان با شدت و حدت مدعی هستند، به موجب برجام و قطعنامهی ۲۲۳۱، ایران از ذیل فصل ۷ منشور ملل متحد خارج شده است؟ (خبرگزاری ایلنا - ۲۴ دی ۹۷ - کد خبر: ۷۱۵۵۵۰)
۲. آیا میتوان برجام و قطعنامهی ۲۲۳۱ را به عنوان خط پایان جنجال طولانیمدت هستهای ایران تلقی کرد؟
❇️ پاسخ مسئلهی ۱:
با مطالعهی متن قطعنامههای ششگانهی شورای امنیت علیه برنامه ی صلحآمیز هستهای کشورمان، بهوضوح عیان میشود که هیچیک از ۶ قطعنامهی مذکور ذیل کلیت فصل ۷ منشور صادر نشده است. به بیان روشنتر، ج.ا.ایران هیچگاه ذیل کلیت فصل ۷ (من جمله بند ۴۲) نبوده است که اکنون خارج شده باشد، بلکه تنها ذیل دو بند از این فصل یعنی بندهای ۴۰ (اقدامات موقت به منظور جلوگیری از وخامت وضعیت) و ۴۱ (تحریم اقتصادی و دیپلماتیک) بوده است.
⬅️ در بند ۱۰ از قطعنامهی ۱۶۹۶ آمده است:
Acting under Article 40 of Chapter VII of the Charter of the United Nations ...
⬅️ و در بند ۱۰ از قطعنامههای ۱۷۳۷ و ۱۷۴۷، بند ۱۳ از قطعنامهی ۱۸۰۳ و بند ۲۴ از قطعنامهی ۱۹۲۹ نیز میخوانیم:
Acting under Article 41 of Chapter VII of the Charter of the United Nations ...
🎯 نتیجه: مدعای خروج کشورمان از ذیل فصل ۷ منشور، سالبه به انتفاء موضوع و اساسا بلاوجه میباشد.
❇️ پاسخ مسئلهی ۲:
دانستیم که براساس قطعنامههای صادر شده، کشور ما در بدترینِ حالات ذیل بند ۴۱ از فصل ۷ گنجانده شده است، نه کلیت آن.
اکنون میخواهیم دریابیم که پس از سپری شدن مذاکرات درازمدت و ملالآوری که به سندهای برجام و قطعنامهی ۲۲۳۱ و اعطای امتیازات گسترده و فراوان و بعضا بیسابقه به طرفهای غربی منتهی و مختوم گشت، پروندهی غیرحقوقی و ظالمانهای که برای ایران ما تشکیل شده است، در حال حاضر در چه وضعیتی به سر میبرد؟ به بیان سادهتر، آیا از ذیل بند ۴۱ خارج شدهایم یا خیر؟
مطالعه و تدقیقی نه چندان خستهکننده، ما را به این نکتهی تأسفبار واقف میسازد که پس از ۲۲ ماه مذاکره و حصول برجام و قطعنامهی ۲۲۳۱، پروندهی ما کماکان نیز «حداقل» تا ۱۰ سال پس از صدور قطعنامهی ۲۲۳۱ ذیل این بند باقی خواهد ماند؛ یعنی حتی با فرضِ بودنِ ایران ذیل فصل ۷، باز هم تغییری در وضعیت ایران پس از برجام ایجاد نشده است.
در متن قطعنامهی ۲۲۳۱ - که با اصرار و مذاکرهی دیپلماتهای کشورمان تهیه و صادر شد - مکررا به بند ۴۱ استناد شده و عدم تغییر در وضعیت ایران را در نقاط مختلف متن به ما گوشزد نموده است. به عنوان نمونه میتوان به بند ۱۲ این قطعنامه اشاره کرد که به موجب آن، بازگشت خودکار تحریمها (مکانیسم ماشه) صریحا ذیل بند ۴۱ نگاشته و صادر شده است.
♦️ اما با چه استدلالی گفته شد که 👈حداقل👉 تا ۱۰ سال پس از صدور قطعنامهی مذکور ذیل بند ۴۱ باقی خواهیم ماند؟ آیا پس از اتمام دورهی ۱۰ ساله نیز ممکن است وضعیت فعلی ادامه یابد؟
♻️ پاسخ: با کمال تأسف باید گفت که علیرغم واگذار نمودن امتیازات بزرگ و بعضا ابدی به طرف مقابل در برجام، پروندهی ج.ا.ایران پس از ۱۰ سال نیز لزوما از ذیل بند ۴۱ خارج نخواهد شد؛ زیرا در بند ۸ از قطعنامهی ۲۲۳۱ به صراحت اعلام شده است که شورای امنیت متعهد میشود که پس از ۱۰ سال صرفا «جمعبندی» (concluded) خود را منتشر کند و هیچ تضمینی نسبت به «بستن» پروندهی ایران ارائه نمیکند؛ به این معنا که جمعبندی مذکور ممکن است به بسته شدن پروندهی ایران ختم شود و ممکن است که ختم نشود. البته باید به این موضوع، باز بودن ابعادی از پروندهی PMD ایران را نیز افزود که غرب به وسیله و بهانهی آن میتواند تا سالیان متمادی علیه فعالیتهای صلحآمیز هستهای کشورمان سنگاندازی نماید و باز همان آش و همان کاسه!
#ابرشاگرد
دیپلمات بلندیهای جولان!
حسین قدیانی: #محمدجواد_ظریف با اختلاف، بچهننهترین دولتمرد ایران است! یعنی ضمن معذرت از معصومیت دختربچهها بابت این قیاس، معتقدم #وزیر_خارجه دقیقا اخلاق دختربچهها را دارد! فکر میکنم گاهی میرود پیش #حضرت_آقا و...
ظریف: آآآآآقاااااا!
حضرت آقا: بله!
ظریف: یه چیز به این #حسین_شریعتمداری نمیگین؟ باز در #کیهان منو نقد کرده!
الغرض! مدام ایشان مایه از حمایتهای صدالبته مشروط #رهبر_انقلاب یا #سردار_سلیمانی یا حتی #سیدحسن_نصرالله از خود میگذارد، عوض آنکه با بهره از نعمتی به نام قدرت تکلم، مایه از زبان خود بگذارد و برای منتقد، دلیل اقامه کند! جوری این اخلاق ظریف، نخنما شده که انگار آقا یا آن ۲ عزیز نازنین دیگر که اسم بردم، فقط از مستر "J. Z" تعریف کردهاند! واقعا خوب است نصیحت کنم همین جا ظریف را که اندکی متکی به خود باشد و این همه پشت بزرگان، مخفی نشود! وانگهی! واضح است که حمایتهای بزرگان از ظریف، بیشتر بر مدار درایت، مصلحت و حکمت بوده و الا خود ظریف هم میداند که هیچ کدام از این حمایتها برگرفته از اعماق دل یا مبتنی بر رضایت کامل نیست و بیشتر به منش بزرگوارانهی متأثر از اخلاق #مالک_اشتر خامنهای و ۲ سردار داخلی و خارجیاش برمیگردد! در اینجا باید از ظریف پرسید؛ "مگر نگاه رهبر معظم یا حاجقاسم یا نصرالله به عناصر انقلابی نظیر مدیرمسئول کیهان، منفی است یا تا کنون تعریفی از انقلابیهای پیر و جوان نکردهاند که حضرتعالی مکرر با حمایتهایی که از خودتان میشود، قائم با شک بازی میکنید؟!" طرفه حکایت اینجاست؛ اگر ظریف، انتصاب روحانی بوده اما شریعتمداری منصوب شخص خامنهای است لیکن ما هرگز ندیدهایم که حاجحسین آقا در جواب امثال همین ظریف، پشت حکم رهبر مخفی شود! اینجا کاملا متوجه عمق تفاوت اخلاق مردان با نقزنیها و بلکه جرزنیهای کودکانهی ظریف میشوید! یعنی این بچهننه از بس پشت حمایتها پنهان شده که طریق دفاع از خودش را کامل از یاد برده! آنچه اخیرا ظریف به طعنه از "انقلابیهای زیر کولرنشین" یاد کرد، جوری زمخت و البته خندهدار بود کأنه خودش دیپلمات مستقر در بلندیهای جولان است! و همیشهی خدا کت و شلوارش خاکآلود بیابان! آقای ظریف! خیلی اگر به قاسم و نصرالله ارادت داری، جواب شعار "نه غزه، نه لبنان" را بده که همکیشانت حتی الان هم سر میدهند! قدرمسلم صرفنظر از دوستیهای خالهخرسهی بعضیها با مقاومت، نصرالله و سلیمانی به خوبی بلدند چگونه آن به آن سایهی خود را بر سر اسرائیل غاصب، سنگینتر کنند! خودت باش آقای ظریف! بزرگ شدهای...
#حسین_قدیانی
چند نکته درباره آینده مذاکرات ایران و غرب در باب برجام
اطلاعات موجود نشان می دهد هدف فرانسه از مذاکراتی که ایران را در آن درگیر کرده، یافتن راهی برای پای بندی غرب به برجام نیست. هدف 3 چیز است:
اول- جلوگیری از برداشته شدن گام سوم کاهش تعهدات از سوی ایران که باید روز 15 شهریور انجام شود و اگر مقدور بود، به عقب بازگرداندن دو گام پیشین.
دوم- نشاندن ایران پای میز مذاکرات یک توافق جدید به جای برجام که برنامه های دفاعی و منطقه ای ایران را در بر بگیرد و سقف های زمانی تعهدات برجامی ایران را بردارد.
سوم- نشاندن ایران پای میز مذاکره مستقیم، سطح بالا و فراهسته ای با امریکا.
نقش سوم در واقع مهم ترین کاری است که اکنون فرانسه در حال انجام آن است. از حدود یک سال قبل که اروپایی ها یک تلاش ظاهرا مستقل برای حفظ برجام را آغاز کردند هم هدف همین بود که نهایتا همه چیز به مذاکره مستقیم ایران و امریکا گره بخورد. اکنون اروپا به نقش واقعی خود، یعنی دلالی مذاکره ایران و امریکا بازگشته است.
دولت ایران باید به دقت 4 نکته را در مواجهه با این صحنه در نظر بگیرد:
1-یک خط اعتباری 15 میلیارد یورویی که تازه قرار است از طریق اینستکس صرفا برای معاملات غیرتحریمی هزینه شود، به هیچ وجه جایگزین تعهدات برجامی اروپا نیست.
2- هیچ توافقی با اروپا، نمی تواند مانع پاسخ مستقل ایران به راهبرد فشار حداکثری امریکا شود. داستان ایران و امریکا در منطقه، سوای چیزی است که در مذاکرات با اروپا می گذرد و ایران باید این نکته را اروپا تفهیم کند که مذاکره با آن، به معنای توقف کمپین تحمیل هزینه ایران به امریکا نیست.
3-آغاز هر نوع مذاکرات فراهسته ای به معنای رساندن امریکا به همان چیزی است که می خواهد. این مذاکرات برداشتن تحریم ها را موکول به توافقی چنان جامع می کند که دست پیدا کردن به آن عملا محال است.
4-ترامپ مذاکره با ایران را برای سیاست داخلی خود می خواهد نه برای حل مشکل تحریم ها. پس از آنکه ترامپ عکس دلخواهش را گرفت اساسا دلیلی برای برداشتن تحریم ها نخواهد داشت. برای گرفتن امتیاز باید نیاز طرف مقابل را گروگان گرفت نه اینکه پیشاپیش آن را برآورده کرد. ما به تعبیر آقای ظریف، به جای هتل های وین و ژنو، زیر کولر منزلمان هم که خوابیده باشیم، و به جای فروشگاه های نیویورک، از مغازه سر کوچه مان هم که خرید کرده باشیم، این مقدار را از منطق معامله فهمیده ایم.
#مهدی_محمدی
نسبت جامعه ۱۵۰هزار نفری #مداحان کشور به دو،سه مداحی که احتمالا صهیونیستها شکار کرده اند نسبت مسجد و توالت مسجد است که هر مسجدی توالت هم دارد اما مردم مسجد را مقدس می دانند.ایجاد شبهه، تردید و سوظن در فضای عمومی به هزاران مداح به بهانه یک احتمال، بی تدبیری و واجد ملامت است
#عبدالله_گنجی
سناتور تدکروز در واکنش به تحریم از سوی ایران، به مسخره گفته: حالا من و همسرم باید برنامه سفر کریسمس مان را تغییر دهیم!
آره قازقلنگ! اتفاقاً سردار سلامی هم بعد از تحریم آمریکا مجبور شد سفر تفریحی به سواحل فلوریدا رو لغو کنه. سردار نقدی هم از اینکه ژانویه امسال دیگه نمیتونه بره جزایر هاوایی خیلی ناراحته!
#فرید_ابراهیمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸هارت و پورت راه انداختن که بله میخوایم ائتلاف دریایی تشکیل بدیم، وارد خلیج فارس بشیم و امنیتش رو تامین کنیم(نا امنش کنیم)، پمپئو دوره گردی کرد تو دنیا،از همه خواست در این ائتلاف مشترک آمریکایی_بریتانیایی شرکت کنند، منتهی آخرش استرالیا و جزیره بحرین اونم با فشار آمریکا اعلام آمادگی کردند.....خب نقشه ای بود که نگرفت، تو خود بخوان حديث مفصل از این مجمل....
🔹انگلیسی جماعت یک روده راست تو شکمش نیست و نبوده، حالا که نقشه ائتلاف نگرفته برای خالی نبودن عریضه و ابراز وجود اعلام کرده که بله پهپاد میفرستیم خلیج فارس....بفرستید، پیشرفته تر و پیچیده تر از گلوبال هاوک که نیست، بیاد روی آب های ما میاریمش پایین....دوران این لاف ها تموم شده،شما فعلا پیگیر آزادسازی نفتکش "stena impero" باشید......
🔸ترجمه:بریتانیا مشغول بررسی وضعیت برای ارسال پهپاد به خلیج فارس است تا همزمان با تنش با ایران از مسیر کشتیرانی حمایت کند، نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا پهپادهای ریپر را در اختیار دارد، وزن این پهپادها 5 تن بوده و میتواند موشک ها و بمب هایی تا وزن 1 تن را حمل کند و تا برد 3000 کیلومتر قادر به فعالیت است.......
اگر #قوه_قضاییه با حمایت از #سوت_زنی و افشاگری مسئولانه مفاسد مخالف است بگوید:
چه شرایط سهل و سریعی برای دریافت گزارش علیه مفاسد ایجاد کرده است!؟ آیا میداند که ملاقات یک دادستان چقدر کار سختی است؟! آیا میداند خیلی از دادستانها تا یک مطالبه رسانهای نشود حساس نمیشوند؟!
#مطالبه
https://twitter.com/nazokbin_ir/status/1168560413132361729?s=19
#سیاوش_آقاجانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴اعتراضات جالب قاضی پور، نماینده ارومیه به تجمع نمایندگان مجلس دور روحانی: چرا فقط اعضای دفتر رئیس جمهور باید وزیر شوند؟ آقای جهانگیری خودت وزیر میشدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅بازتاب دستاورد مهم پزشکان ایرانی در شبکه عربی
📍این فناوری باعث جذب بيماران خارجی و افزایش درآمد ایران شده
🔵 سیاست همیشگی
تورم حدود ۴۰ درصد است.
نگرانیم.
روحانی از مذاکره مجدد با آمریکا میگوید.
باز هم نگرانیم.
روحانی تبصره میزند که اگر تحریمها برداشته شود صرفا گفتگوهای با ۵+۱ میتواند ادامه داشته باشد.
دیگر نگران نیستیم و از داشتن چنین رئیس جمهور مکتبیای همه اصولگرایان خوشحالاند.
twitter.com/GhadiriNetwork
#احمد_قدیری
انتشار یک فیلم از یک مراسم #عقد_موقت یک دختر ۹ ساله در کهگیلویه و بویراحمد قطعاً ناراحت کننده است اما انتشار آن (همزمان با بررسی لایحه مربوط به افزایش سن ازدواج و موسوم به #کودک_همسری) کاملاً شائبه برانگیز است؛ البته همین فیلم مصداق خوبی برای عدم کارآییِ محدود کردن سن ازدواج و تغییر قانون فعلی است (در قانون فعلی ازدواج رسمی دختران زیر ۱۳ سال منوط به اجازه دادگاه میباشد) چراکه #ممنوعیت_مطلق ازدواج برای یک سن خاص، نهتنها کمکی به حل ازدواجهای دارای آسیب نمیکند بلکه باعث میشود تا به مانند همین مورد به سمت غیر رسمی شدن (موقت) کشانده شوند که در آن صورت مشکلات بیشتری خواهند داشت و راه حل تنها میتواند تشدید نظارت، افزایش الزامات قانونی برای کسب اجازه از #دادگاه و رفع نواقص قانون فعلی باشد تا ممنوعیت مطلق برای یک سن خاص که بیشتر شبیه پاک کردن صورت مسئله می باشد تا حل آن!!
➕ هرچند که کاش خبرنگار به اصطلاح دلسوزی❗️که اولین بار این فیلم را منتشر کرده، لااقل به اندازه مصی علینژادِ بیشرف، شعور داشت و تصاویر سوژههایش را مات میکرد و امنیت آنها را بر باد نمیداد!
#مهدی_قاسم_زاده
🔴آیا از عملکرد روحانی و دولت ۱۱ و ۱۲ راضی هستید؟
⏪برای پاسخگویی به لینک زیر بروید و نظر مبارکتان را ثبت بفرمایید
🌺لطفاً با ریتوئیت این پیام به قوت و استحکام این نظرسنجی کمک کنید شاید دولت غربگدا و اشرافی فریدون از خواب بیدار شود
https://tb-o.com/nazar/new/26
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ۲۳ دی ۹۶ | عراقچی در شبکه یک سیما: تهدیدات ترامپ، توخالی است؛ ترامپ توان برهم زدن برجام را ندارد و از این مرحله عبور میکنند؛ پاره کردن برجام ممکن نیست
🔹 ۶ شهریور ۹۸ | عراقچی، معاون ظریف در همایش سازمان اطلاعات و امنیت خارجی در گام دوم انقلاب: هر کس دیگری هم جای ترامپ در آمریکا بود، از برجام خارج میشد؛ آمریکا چون نتوانست به اهداف خود برسد، تصمیم گرفت از برجام خارج شود! ما نیز سیاست خود را به مقاومت فعال تغییر دادیم!
🔹 ۱۰ شهریور ۹۸ | ظریف در مصاحبه با روزنامه ایران: انقلابیون زیرکولرنشین، مقداری از انقلابیون واقعی یاد بگیرند؛ مشکل دوستان ما این است که نمیخواهند راستیآزمایی حرفهای خودشان را بپذیرند؛ گفتند که آقای ترامپ به هیچ وجه از برجام خارج نمیشود! وقتی که از برجام خارج شد، گفتند به این دلیل خارج شد که ...؛ آقا! بپذیرید که تحلیل شما اشتباه بوده است؛ تقریباً هر تحلیلی که درباره موضوع هستهای داشتند، اشتباه بوده است!
.
📷 ۱۲ شهریور ۹۸ | وزیر بهداشت: تقریبا تمام داروها و مواد اولیه دارویی وارداتی به نوعی با مشکل تحریم مواجه شده است
🔹 ۱۵ اردیبهشت ۹۸ | وزیر بهداشت: نقل و انتقال مالی برای همه امور با مشکلاتی روبرو است؛ دارو و تجهیزات پزشکی هم تحریم است
🔹 ۲٧ آبان ۹٧ | وزیر بهداشت سابق: الان دارو آماده حمل است، اما هواپیما و کشتی حاضر نیست حمل کند؛ بنابراین از ادعا تا عمل فاصله است
🔸 ۱۹ آبان ۹٧ | روحانی: برای واردات کالاهای اساسی و دارو مشکلی نداریم
به راهبرد رهبری برگردید - ۱
موضوع رهبری (leadership)، جایگاه ویژهای در مباحث سیاست جهانی پیدا کرده است. ضرورت رهبری برای تعیین راهبردها و انسجامبخشی توانمندیها، تبدیل به مطالبهای مهم در کشورها و سیاست بینالمللی شده است. خیلی از سیاستمداران امنیتی، درباره این خلأ بزرگ اظهار نگرانی میکنند. ما اما به برکت انقلاب اسلامی، از مزیّت رهبری بهرهمند هستیم؛ هر چند که معالاسف «حکمت متعالیه» ولایت فقیه، آن چنانکه باید فهمیده نشده و مورد اهتمام و التزام کافی قرار نگرفته است.
مواجهه جمهوری اسلامی با راهبرد جبهه صهیونیسم مسیحی در چند دهه اخیر، به یک نتیجه راهبردی انجامیده است: پیروزی و پیشروی جبهه مقاومت در عین دفاع مشروع، و هزیمت و عقبنشینی جبهه مقابل، با وجود تعدی و تهاجم. فرآیند دامنهدار برجام و پسابرجام را باید در همین متن (context) تحلیل و بررسی کرد که آیا آنچه دولت و وزارت خارجه، بهویژه در 16 ماه گذشته و هفتههای اخیر انجام دادهاند، منطبق با موقعیت جبهه خودی بوده یا نه؟ راهبرد حکیمانه امام خمینی و امام خامنهای، موجب زوال رهبری و راهبرد در جبهه قدرتمند غرب شد؛ امپراتوری بزرگی که توانسته بود رقیب قدرتمندی مثل شوروی را از پیش پا بردارد، اما در برابر محور مقاومت اسلامی، دچار سلسله شکستها شده؛ و بنابراین برای نفوذ و استحاله راهبرد اسلامی- انقلابی طراحی کرده است.
۱- از آمریکا تا انگلیس و اسرائیل و حتی فرانسه، شاهد گسیختگیهای سیاسی- اجتماعی گسترده هستیم. اما از انگلیس و فرانسه مهمتر، وضعیت آمریکا و اسرائیل بهعنوان پیشانی رهبری جبهه صهیونیسم مسیحی است که جنگ جهانی چهارم و سوم (مستقیم و نیابتی) را برای غرب آسیا طراحی کردند. شکست در این دو جنگ، به بحران دستاورد دامن زد و سپس باور زوال رهبری و راهبرد را در واشنگتن و تلآویو فراگیر کرد. آمریکا از اوج فروپاشاندن شوروی و بلوک شرق، ادعای کدخدایی جهان و تغییر نقشه خاورمیانه جدید، به حضیض شکست در سلسله جنگهای افغانستان و عراق و سوریه - و به یک معنا لبنان و غزه و یمن- افتاد و 7 هزار میلیارد دلار خسارت دید. کار چنان گره خورده که «ولفگانگ ایشینگر» رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ 25 بهمن 95 به روزنامه ایندپندنت گفت: «جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. همهپرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و انتخاب ترامپ، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و ناتو را در وضعیت متزلزلی قرار داده... دولت فعلی آمریکا ممکن است به منزله کاتالیزور [سرعتدهنده فعل و انفعالات] در این روند عمل کند».
۲- ایشینگر ادامه میدهد «در دوره جدید، بازیگران غیرغربی امور بینالمللی را شکل میدهند. برخی از اساسیترین ارکان غرب و نظم جهانی تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار کرد و زمینه را برای پرکردن خلأ توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم نمود». همان زمان، موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به روزنامه «دی ولت» گفت «قدرت رهبری آمریکا در حال زوال است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبیشده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست. بزرگترین دموکراسی دنیا بیثبات شده است». چند روز بعد، آقای ظریف گفت «جهان وارد مرحله پساغربی شده است». اما مشی دولت و وزارت خارجه غالباً، خلاف این واقعیت بوده است.
۳- آريل شارون نخستوزیر اسرائیل، سال 2001 ادعا کرد كار فلسطينيها را 100 روزه تمام ميكند. صهیونیستها، قصاب صبرا و شتيلا را که 3500 فلسطيني را قتلعام كرده بود، بولدوزر میخواندند اما همین جنايتكار مجبور شد تابستان 2005 دستور عقبنشيني از غزه را صادر كند. شارون در سخنراني تلويزيوني گفت «عقبنشيني از غزه، اقدامي دردناك اما اجتنابناپذير براي تامين آينده اسرائيل است. ما نميتوانيم براي هميشه غزه را نگاه داريم». صهیونیستها پس از عقبنشینی از جنوب لبنان و نوار غزه، همه جنگها را با سرشکستگی پشتسر گذاشتهاند و این در حالی است که پنجمین ارتش قدرتمند دنیا معرفی میشدند.
🔻ادامه دارد🔻
#محمد_ایمانی
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
به راهبرد رهبری برگردید - ۱ موضوع رهبری (leadership)، جایگاه ویژهای در مباحث سیاست جهانی پیدا کر
به راهبرد رهبری برگردید - ۲
۴- آنچه از اسرائیل در دهه گذشته زائل شد، قابل جبران نبود. علت کدام است؟ قدرتمندی و حکمت رهبری جبهه مقاومت، و فقدان رهبری و راهبرد در هیئت حاکمه اسرائیل. گزارش کمیته وینوگراد (کمیته اطلاعاتی- قضایی بررسی علل شکست اسرائیل در جنگ 2006) خاطرنشان میکند: «رهبری سیاسی در جنگ 33روزه، دچار بحران و سردرگمی بود. [ضمن مسکوت گذاشتن نقش شیمون پرز رئیس رژیم،] نخستوزیر، مسئول اصلی شکست است. با وجود اعلام طراحی 4ماهه، این جنگ فاقد طرح مشخص و راهکارهای جایگزین بوده است. تناسبی میان سناریوها و آنچه در عمل در جریان بود، وجود نداشت. ارتش بدون برنامه و با سردرگمی رفتار کرد و در برابر حملات موشکی حزبالله ناتوان بود. تصمیم استراتژیک و دکترینی برای خروج از جنگ وجود نداشت. این جنگ، اشتباهی وحشتناك و ناکامیخطرناک بود. ما شکافهای خطرناک در بالاترین سطوح هرم سیاسی و نظامی را مشاهده کردیم». همچنین پس از شکست اسرائیل در جنگ 22 روزه غزه، روزنامه هاآرتص نوشت «مشکل ما فقط نخستوزیر نیست؛ ما نمیدانیم چگونه جنگهای خود را پایان ببریم و دستاورد تعبیر کنیم تا به شکست تفسیر نشود. دستاورد 60 ساله ما با این جنگ از بین رفت».
۵- پس از بیان این مقدمه فشرده درباره ضعف و سردرگمی دشمن، و صرف نظر از گذشته برجام، میتوان گفت آنچه دولت و وزارت خارجه در 16 ماه اخیر (پس از ابطال برجام توسط آمریکا و لغو عملی تعهدات توسط اروپا) انجام دادهاند، با جایگاه اقتدار جمهوری اسلامی و راهبردی که رهبر انقلاب بهویژه در دوره اخیر ترسیم کردهاند، مطابقت ندارد؛ چه در ارسال پالس بیهنگام به ترامپ که او را گستاختر کرد و چه در اعتماد به اروپا بهویژه پلیس بد مذاکرات برجام (فرانسه). به اقتضای عقل و تجربه، مسیر فعلی وزارت خارجه، غیرحکیمانه و اشتباه است. در اینباره تصریحات راهبردی وجود دارد که رفتارها را قابل ارزیابی میکند.
۶- رهبر انقلاب، تیر ماه ۹۷ در دیدار هیئت دولت فرمودند: «کار را در محدوده مقدورات کشور با جدیّت دنبال بکنید؛ منتظر این و آن نباشید. ما یک روز مشکل اقتصادی کشور را موکول کردیم به برجام... نتیجه این شد که مردم نسبت به برجام شرطی شدند، که وقتی آن بابا میخواهد از برجام خارج بشود، تا مدّتی که او میگوید خارج میشوم، ما همین طور دچار تلاطم در بازار خواهیم بود؛ ما شرطی شدهایم دیگر، مردم را ما شرطی کردهایم. حالا هم «بسته اروپایی»؛ مردم را درباره بسته اروپایی شرطی نکنید. البتّه اروپاییها مجبورند، ناچارند، چشمشان چهارتا! بایستی بگویند چگونه خواهند توانست از منافع ما دفاع کنند. امّا این را جزو موضوعات اصلی کشور قرار ندهید. ما مقدوراتی در کشور داریم؛ گره نزنید بهبود اقتصاد کشور را به چیزی که از اختیار ما خارج است... در روزنامه خواندم ترامپ گفته که میخواستم به ترزا مِی سفارش کنم راجع به سختگیری نسبت به ایران، او به من سفارش کرد درباره سختگیری راجع به ایران. آن وقت تلفن میزند به آقای دکتر روحانی و اظهار ارادت و اخلاص هم به ایشان میکند. اینها را بایستی با این چشم نگاه کرد».
۷- ایشان همچنین فروردین ۹۸ تأکید کردند «نمیتوانیم به غربیها هیچ امیدی داشته باشیم. در همین قضیّه برجام، وظیفه اروپاییها چه بود؟ این بود که میایستادند در مقابل آمریکا، میگفتند ما به تعهّد خودمان پایبندیم؛ تعهّد آنها این بود که تحریمها بهطور کلّی برداشته بشود؛ با بهانههای مختلف نَایستادند، خودشان هم در عین اینکه مدام به ما تأکید میکنند که «مبادا از برجام خارج بشوید»، عملاًً از برجام خارج شدهاند؛ یعنی حتّی تحریمهای جدیدی را بهوجود آوردهاند. از اینها میشود توقّع داشت؟ این کانال مالیای هم که مدام گفته میشود به شوخی شبیهتر است؛ البتّه شوخی تلخی است. این هیچ معنیای ندارد؛ آن چیزی که وظیفه آنهاست با آنچه دارند مطرح میکنند زمین تا آسمان فرق میکند. در آخرین مسئله، باز اروپاییها مثل گذشته از پشت خنجر زدند، خیانت کردند. از اینها توقّع نمیشود داشت؛ هیچ توقّعی نمیشود داشت».
🔻ادامه دارد🔻
#محمد_ایمانی
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
به راهبرد رهبری برگردید - ۲ ۴- آنچه از اسرائیل در دهه گذشته زائل شد، قابل جبران نبود. علت کدام است؟
به راهبرد رهبری برگردید - ۳
۸- حضرت آیتالله خامنهای 25 تیر امسال، در تحلیل رفتار مستکبرانه دشمن فرمودند: «آفت بزرگ دولتهای غربی، تکبر آنها است. اگر دولتِ مقابل آنها دولت ضعیفی باشد، این تکبر کار خود را میکند. اما اگر کشوری باشد که واقعیت آنها را دید و شناخت و ایستاد، آنها زمین میخورند. الان در قضایای بین ما و اروپاییها، علت اینکه مشکلات باقی میماند، تکبر آنهاست». به شهادت روند طی شده میتوان گفت دولت و وزارت خارجه، حتی اگر بر خط قرمزهای حداقلی خود هم که مذاکرهناپذیری برجام یکی از آنهاست، میماندند و مقتدرانه مواجه میشدند، با شوخی تلخ دشمن روبهرو نمیشدند. آیا کسی باور میکند اروپاییها که هفت ماه وعده دادند اما حاضر نشدند 4 میلیون یورو اعتبار برای اینستکس اختصاص دهند، اعتبار 15 میلیارد دلاری کنار میگذارند؟ یا اینکه میخواهند دولت ما را چند ماه دیگر سر بدوانند و اعتبار تهدید او را با عمل نکردنش به ضربالاجل گام سوم مخدوش کنند؟! آیا میشود روی فرانسه که به تعهدات خود عمل نکرد و علنا میگوید پلیس بد مذاکرات برجام بوده، حساب باز کرد؟ یا به دولتی در آمریکا اعتماد کرد که وزیر خارجهاش اذعان کرد «زمانی که رئیس CIA بودم، دروغ میگفتیم و تقلب و دزدی هم میکردیم. اینها یادآور افتخارات تجربه آمریکایی است»؟! آیا با عقلِ دیوانه مذاکره مواجه هستیم که هم مذاکره با آمریکا را دیوانگی میخواند و هم میگوید «هرگز فرصت مذاکره و ملاقات با آمریکا را از دست نخواهیم داد»؟!
۹-تنازل از مفاد حداقلی برجام، خودزنی دیپلماتیک است. امکان صادرات نفت نه با اجازه گرفتن از آمریکا بلکه با هزینهدار کردن کارشکنی طرف مقابل ممکن است. نظیر کاری که با انگلیس کردیم. خرید و فروش امن نفت برای همه و ناامنی و محدودیت برای همه. ادبیات آقای ظریف در گفتوگو با نشریات اروپایی که حتی مطالبه حقوق ایران در برجام را هم منتفی میکند، زیبنده دولت نیست: «تنها چیزی که میخواهیم، فروش نفت و دریافت پول آن است» و «اروپا خود را به یازده نکته متعهد کرده. اینها شامل سرمایهگذاریها، هواپیمایی غیرنظامی، حملونقل و بازگشت شرکتهای اروپایی است. ما هیچ یک از اینها را بهعنوان پیششرطی برای اجرای کامل تعهدات خود درخواست نمیکنیم. تنها میخواهیم بتوانیم نفت خود را بفروشیم. ارز ما 75 درصد ارزش خود را از دست داده. اروپا تنها خود را به بیانیهای که از برجام حمایت میکند محدود کرده، اما اینجا انسانها شغل و درآمد خود را از دست میدهند». آیا بعد از این ادبیات منفعل، جای مقاومت و مذاکره هم باقی میماند؟ (و حال آنکه توافق منعقد شده، جای چانهزنی هم ندارد).
۱۰- چاره چیست؟ کنار گذاشتن انفعال، رفتار قاطع متقابل، و باور به اقتدار بیبدیل جمهوری اسلامی در منطقه، چنانکه رهبری درباره گستاخی انگلیس فرمودند و عملیاتی شد: «انگلیس خبیث دزدی دریایی میکند و کِشتی ما را میدزدد؛ جنایت میکنند و شکل قانونی به آن میدهند. جمهوری اسلامی و عناصر مؤمن نظام، این خباثتها را بیجواب نمیگذارند». از لحاظ انباشت عبرتها و تجربهها و نصایح مستند رهبری و کارشناسان، حجت بر دولت تمام است. اگر مذاکرات اخیر با فرانسه (بخوانید آمریکا) موجب کلاهبرداری دوباره دشمن شد، برای بیخبرترین عوام هم مسموع نخواهد بود که کسانی فرافکنی کنند و سوءرفتار خود را پای عالیترین مقام نظام بنویسند.
#محمد_ایمانی
روحانی مدعی است که فایده #مذاکرات، افزایش فروش نفت ایران بوده است. برای اینکه واقعیت روشن شود به نمودار زیر دقت کنید:
میزان فروش نفت در بهار 92 (پیش از دولت روحانی): 1769هزار بشکه در روز
میزان فروش نفت در زمستان 93 (یک سال و نیم پس از آغاز مذاکرات روحانی): 1299هزاربشکه در روز
https://twitter.com/mjakhavan/status/1168749492717412353?s=20
#محمدجواد_اخوان
توییت #احمدی_نژاد در مورد جهان اسلام و مسئله #کشمیر، نزدیک ۸ هزار و ۵۰۰ تا لایک خورده تا حالا و جالب اینکه اون توییت #مایکل_جکسون که اینهمه توی ایران سر و صدا کرد، ۴ هزار و خوردهای؛ من جای احمدی نژاد بودم یه کم جدی تر میگرفتم بحث #جهان_اسلام رو !!
💬 هادی آگاهی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مقاومت، مکمل دیپلماسی شد؛ در پسابرجام، از جیب مردم باید ایستاد
🔹 ۱۲ شهریور ۹۸ | روحانی در صحن علنی مجلس: بدون مقاومت داخلی، راه به جایی نمیبریم؛ مقاومت و دیپلماسی مکمل همدیگرند؛ هیچ کشور معمولی نمیتوانست در برابر این تحریمها شش ماه مقاومت کند؛ آمریکا فهمید که ملت ایران با فشار حداکثری به زانو در نمیآید؛ بعد از ۱۶ ماه مقاومت، نگاه دنیا نسبت به ما عوض شده است؛ بعد از خیانت آمریکا، اروپاییها هم به وظیفه خود عمل نکردند؛ نباید صدای دشمن را از حنجره ولو گروه مخالف دولت بشنویم؛ بگذارید دشمن با حنجره خود حرف بزند؛ امروز باید متحد و در کنار هم باشیم؛ با اتحاد میتوانیم از این مشکلات عبور کنیم
🔸 ۳۱ فروردین ۹۶ | روحانی در انتخابات: چرا دروغ میگوییم؟! یک عده میگفتند بایستید، مهم نیست! از جیب چه کسی مهم نیست؟ از جیب خودتان بروید دنبال تحریم، نه از جیب مردم؛ برجام ما را آزاد کرد
#مکتوبات
روی ترازوی ضریب جینی؛
روحانی با طبقات پایین چه کرد؟
✍️ ضریب جینی، نشانگر میزان فاصله میان طبقات پایین و بالای جامعه است. کاهش آن، نشانگر کاهش نابرابری طبقاتی و افزایش آن، نمایشگر تشدید این شکاف است.
🔹این ضریب در دولت قبل از دولت روحانی، به شکل محسوسی پایین آمد. علت، در هدفگذاری برای خدمت رسانی و توانمند کردن طبقات پایین تر بود. مدیران، بیشتر در میان مردم بودند، مشکلات شان را می شنیدند و برای کاهش آن برنامه ریزی و تلاش می کردند.
♦️طبق گزلرش مرکز آمار، ضریب جینی، از رقم 425. در سال 84 (آغاز دولت نهم) به 365. در سال 92 کاهش یافت. اما پس از آن، با آغاز دولت روحانی به طور پیوسته و مداوم بالا رفت و در درسال گذشته (97) به رقم 409. رسید.
🔹آقای روحانی چند سال است -حتی پس از به هم خوردن برجام- پُز افزایش فروش نفت به 2/5 میلیون بشکه را می دهد. بماند که ما، قبل از برجام تا 1/5 میلیون بشکه نفت می فروختیم اما حالا این رقم، با برجام به زیر چند صد هزار بشکه رسیده و تحریم ها نیز شدید تر از قبل برگشته است.
♦️اما نکته مهم این است که در این شش ساله افزایش و کاهش فروش نفت و بالا و پایین شدن درآمدهای دولت، ضریب جینی علی الدوام رو به افزایش بوده است. http://fi9.ir/0prq2v
🔹یعنی این که دولت برآمده از ائتلاف اشرافیت، کمترین اهتمام را برای کاهش شکاف طبقاتی داشته، بلکه برخی سیاستگذاری هایش موجب تشدید این شکاف شده است. حس عمومی مردم نیز همین را تایید می کند.
♦️این سوء مدسیریت و اولویت قائل نشدن به طبقات محروم را دیگر نمی شود به تحریم نسبت داد. نمودار ضریب جینی به اندازه کافی گویاست.
#محمد_ایمانی