راهحل سوم برای بحران افغانستان -۳
7- آمریکا و پادوهای منطقهای آنها شاید بدشان نیاید که ایران را مثل خود -احمق- شان، درگیر یک چالش نظامی در همسایه شرقی کنند، یا از آن طرف، در مقابل آتشافروزی و ایجاد ناامنی، منفعل نگه دارند و هزینههای امنیتی و سیاسی و اقتصادی برای ایران بتراشند. امنیت و ناامنی همسایگان، ذات سرایتکنندهای دارد.
بنابراین امنیت و ثبات همسایگان، برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است؛ همچنانکه امنیت مردم افغانستان (اعم از شیعه و سنی، و پشتون، تاجیک، هزاره، ازبک، ترکمن، بلوچ و...) اهمیت بالایی دارد. ایران، چاره کار را در پایان دادن به «گروکشیهای مبتنی بر اسلحه»، و برقراری قانون اساسی مشترک و مکانیسمهای برآمده از آن میبیند؛ به نحوی که حقوق همه اقوام و مذاهب تامین گردد و نقطه پایان بر چند دهه جنگ و خشونت و ویرانی گذاشته شود. این، حق ملت شریف افغانستان -به عنوان یکی از با هوشترین و با فرهنگترین ملتهای منطقه- است که آتش ناامنی و سایه شوم جنگ از سرش دور شود.
8- برخی افراطیون مدعی اصلاحات (مثل سازمان مجاهدین انقلاب)، دو دهه قبل اصرار مشکوکی داشتند مبنی بر اینکه ایران در کنار طالبان، وارد جنگ با آمریکا شود. همطیفان آنها در آغاز دهه هفتاد شمسی، وقتی آمریکا بوش پدر دستور حمله به عراق را صادر کرد، مدعی شدند صدام، خالد بن ولید است و باید به حمایت از او وارد جنگ شویم. البته یک طیف دیگر همینها، به آمریکا برای اشغال افغانستان کمک کردند، تا جایی که خاتمی بعدها از ناسپاسی دولت بوش پسر و قرار دادن ایران در محور شرارت گله کرد! از این موضعگیریهای پرتناقض مدعیان اصلاحطلبی که بگذریم، موضع نظام، عدم دخالت در امور همسایگان در عین هوشیاری، رصد تهدیدها، و مواجهه هوشمند با راهبرد آمریکا بوده است. ایران اهل مداخله در هیچ کشوری نیست؛ همچنانکه نسبت به نقشههای دشمن، غافل یا منفعل نمیماند. به تعبیر امیر مومنان (ع) در نامه 62 نهجالبلاغه؛ «إِنَّ أَخَا الْحَرْبِ الْأَرِقُ وَ مَنْ نَامَ لَمْ يُنَمْ عَنْهُ. انسان رزمنده، بیدار است و هرکس به خواب رود، دشمنش نمیخوابد.»
#محمد_ایمانی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴📷 #جهان_مدیا|حقوق ۲۰ میلیون تومانی برای تهیه پاورپوینت!
🔹 لیستی از حقوق های ماهیانه برخی از مشاورین و دستیاران مدیریت شرکت دولتی «شستا» (وابسته به تامین اجتماعی) که احمد توکلی آن را منتشر کرده است.
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
9.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴رذالتی که هرگز فراموش نمی شود...
🎥نخستین ماه تابستان، یاد آور وقایع تلخ و دردناک تیرماه 1360 و جنایات منافقین کوردل است.
🔺تنها خاصیت این قطعه ملکوک از تاریخ ایران، آشکار شدن چهره وقیح و بی حیایی این خائنان همیشه مدعی و دشمنان خلق بود.
🔸آنها در 40 سال اخیر بیش از 17 هزار ایرانی از نوزاد شیر خوار تا پیرمرد عصا به دست را ناجوانمردانه و با مذبوحانه ترین شکل به شهادت رساندند، اما رقت انگیزترین کارشان، بوسیدن دست صدام و نوکری برای افسران بعثی در دوران دفاع مقدس بود.
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🌿اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن🌿
#هفت_شهر_عشق
﷽
اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَفی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
#سلام_امام_زمانم
🔴زنان را از مقام شرافت پایین کشیدند.
♦️امام خمینی (ره):ظلم ها کردند به زن،زن را از آن مقام شرافت و عزت که داشت پائین کشیدند،زن را از آن مقام معنویت که داشت شئی کردند. به اسم آزادی، آزاد زنان و آزاد مردان، آزادی را از زن و مرد سلب کردند.زن ها و جوانان ما را فاسد الاخلاق کردند.
♦️شاه برای زن این خاصیت را قائل بود که گفت، (زن باید فریبا باشد،) البته با آن نظر حیوانی که او داشت، با آن نظر جسمانی، مادی، حیوان پست که او داشت زن را نظر می کرد (باید فریبا باشد) .
📚صحیفه نور،جلد 6،صفحه 185-186
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
چرا این ادعا از جانب جناب روحانی قابل پذیرش نیست؟
🗣 حسن روحانی ادعا میکند که مسائل و مشکلاتی که در روزگار کنونی مردم را آزار میدهد، زیر سر «ترامپ» است؛ پس اگر مردم میخواهند کسی را لعن و نفرین کنند، آن فرد «ترامپ» است.
🔔 میخواهیم با استفاده از مبنای مورد قبول خودِ ایشان، ثابت کنیم که این مدعا بیمبنا و باطل است.
قاعدتا آقای روحانی به خاطر دارند که در دوران تبلیغات انتخابات ۹۲ چگونه عرصهی منازعات بین ایران و غرب در سالهای اخیر را که منجر به وضع و اِعمال تحریمهای بیسابقهی آمریکا و اروپا علیه ملت ایران شده بود به گونهای ترسیم کردند که گویی به جای گرفتن یقهی غربیها در اِعمال تحریمهای ظالمانه، باید مسئولان داخلی کشورمان را مقصر دانسته و غرب را بیتقصیر قلمداد کنیم! این همان تصویر جعلیای بود که آقای روحانی با هنرنمایی در برابر دیدگان ملت قرار داد؛ یعنی عامل صدور قطعنامههای شورای امنیت، تحریمها و نیز به نتیجه نرسیدن مذاکرات، نه دشمنی و استکبار چشمآبیهای مستعمِر؛ بلکه غلط بودن نوع تعامل با غرب و ضعف مذاکرهکنندگان ایرانی بوده است!
اکنون اما جناب روحانی که در میدان لِنگ کردن به بدترین نحو ممکن لِنگ خوردهاند، ظاهرا به کلی مبنایشان را به فراموشی سپرده و آمریکاییهایی که به زعم ایشان تا پیش از آغاز دولت راستگویان! مسئول و مقصر قطعنامهها و تحریمها نبودهاند، به یکباره از جانب جنابشان نه تنها مقصر وضع تحریمها علیه ملت ما عنوان شده؛ بلکه به تنها عامل بروز مشکلات آزاردهنده و عجیب کنونی در کشور بدل میگردند!
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴 مختصات یک توافق مطلوب!؟
✍️ #احمد_بنافی
🔹 وزارت بازرگانی آمریکا طی اطلاعیهای اعلام کرد اسامی ۳۴ شرکت را در فهرست سیاه همکاری اقتصادی این وزارتخانه قرار داده است. در اطلاعیهای که روی وبسایت وزارت بازرگانی آمریکا قرار گرفته اعلام شده، این شرکتها در کانادا، چین، ایران، لبنان و روسیه و چند کشور دیگر مستقر هستند. در این خصوص چند نکته حائز اهمیت است:
🔸 این تحریمها در چارچوب قانون مربوط به کنترل صادرات علیه این کشورها و از جمله ایران، آنهم به بهانه نقض حقوق بشر اعمال شده است. بهعبارتی وزارت بازرگانی آمریکا با استفاده از قانون مربوط به صادرات برای الزامآور کردن کشورهای رقیب خود بهره گرفته و بواسطه آن شرکتها و افراد حقیقی و حقوقی را مشمول تحریمهای خود قرار داده است. این قانون به شکل فوقالعادهای دست آمریکا را باز میگذارد که به بهانه صادرات کالاهای آمریکایی تحریمهای هدفمند خود را اعمال نماید.
✅ این اقدام پیچیدگیهای سازمان تحریم آمریکا را نمایان می سازد. هر چند این قانون جدید نیست، اما استفاده از آن شکل جدیدی به خود گرفته است. تا بیش از این آمریکا از طریق اوفک OFAC یا دفتر نظارت بر اموال خارجی که زیر مجموعه وزارت خزانهداری آن کشور است، تحریم های خود را اجرایی میکرده است. این شیوه جدید در اطلاعرسانی و اعمال تحریم علیه کشورهای هدف، معماری و ساختار پیچیده تحریم های آمریکا را نشان میدهد که از شیوههای مختلفی بهره میگیرد.
🔹 با این شیوههای جدید در اعمال تحریمها و با توجه به این پیش فرض که تحریم به عنوان سلاح راهبردی در استراتژی امنیت ملی آمریکا برای مهار رقبا تعریف شده است، اکنون سوال اساسی این است که چه نوع توافقی و با چه مختصاتی مطلوب جمهوری اسلامی است؟
🔸 قبل از پاسخ به این سوال باید به این نکته توجه داشت که ویژگیهای نظام تحریمهای آمریکا به گونهای است که در آن تحریمها میتواند از حیث عنوان تغییر کند، بدون آنکه ماهیت و نتیجه آن تغییر نماید. به زبان سادهتر آمریکا میتواند یک عنوان تحریم را در توافق متوقف، اما دستور اجرایی آن را به بهانه دیگری مانند تروریسم، حقوق بشر و در شیوه جدید قانون مربوطه به صادرات مجدداً احیا نماید. این دقیقاً همان تجربه درسآموز برجام است که آمریکائیها نشان دادند حسن نیت لازم را ندارند و اگر بخواهد میتوانند به بهانههای واهی تحریمها را مجدداً بازگردانده و تشدید نمایند.
✅ در مواجهه با این شرایط لغو یا متوقفسازی تحریمهای آمریکا در مذاکرات کنونی ۱+۴ با ایران برای دستیابی به توافق جدید سادهانگارانه است؛ مگر اینکه ضماندهی طرف آمریکایی در توافق احتمالی به گونهای باشد که بازدارندگی ایجاد نماید. باید توجه داشت که درکف انتظارات، توافقی مطلوب ایران خواهد بود که در آن ساختار تحریمهای آمریکا مضمحل شده و قابلیت برگشت پذیری تحریمها غیر ممکن گردد. از طرفی نتیجه چارچوب راستیآزمایی لغو تحریمها بعنوان انجام تعهدات طرف مقابل، بهگونهای تضمین کننده برگشت ناپذیری تحریمها و انتفاع دائمی ایران باشد. به عبارتی هیچ اقدامی نباید مانع از انتفاعی جمهوری اسلامی خصوصاً در حوزه اقتصادی گردد.
🔹 در مقابل آن توافقی نیز مطلوب آمریکا خواهد بود که جمهوری اسلامی را در محیط و فضای مذاکره کماکان حفظ نماید. بخش مهم ماجرا این است که آمریکا احیا برجام را برای تداوم مذاکره میخواهد. در شرایط کنونی مذاکره و امتیازگیری برای شرطی کردن حوزه امنیت ملی ایران طراحی تیم امنیت ملی بایدن برای مهار ایران است. طراحی که جک سالیوان و رابرت مالی در اظهاراتی ناخودآگاه به ابعاد تاریک و پنهان آن نور تاباندهاند. در این شرایط که تحریم تبدیل به بخش چسبنده استراتژی آمریکا شده، انتظار از طرف آمریکائی برای تعلیق و لغو تحریمها به گونهای که ساختارهای تحریمی ازبین رود، بسیار خوشبینانه و دور از انتظار است.
💢 در مواجهه با چنین رویکردی تولید هزینه، مهار کننده و خنثی کننده تحریمهاست. بیشک ابزار تحریم را نمیتوان از استراتژی آمریکا حذف نمود، اما زمانی این ابزار در استراتژی آمریکا ناکارآمد میگردد که فایده لغو یا تعلیق تحریمها را بیشتر از تشدید آن ببینند. برای دستیابی به این مهم چارچوب راستیآزمایی لغو تحریمها بایستی به گونهای طراحی گردد که پیچیدگیهای معماری تحریمها نتواند برگشت پذیری تحریمها را در آینده ممکن سازد. به عبارتی توافقی برای ایران سودمند است که نسبت به بدعهدیها بازدارندگی ایجاد نماید و در آن هزینهمند کردن تعهدناپذیری آمریکا به واسطه قابلیت بازگشت پذیری تعهدات عملی ایران در کوتاه مدت، جبران گردد.
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌🎥 مردم نایس و بافرهنگ #انگلیس درحال بدرقه ایتالیایی ها، بعد از باخت تیمشان مقابل #ایتالیا
#وحشی_های_متمدن
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi