🔻عزم اصلاحات برای تکرار دولت روحانی
🔰بهزاد نبوی از تحریم انتخابات تا ریاست نهاد اجماعساز اصلاحطلبان/ لشکرکشی اصلاحات برای تصاحب «ریاستجمهوری بیاختیار تدارکاتچی»
🚨برنامه اصلاحطلبان برای انتخابات آینده: تمدید ناکارآمدی و فرار از پاسخگویی
🔹از نظر اصلاحطلبان رئیسجمهور در کشور هیچکاره است و اختیاری ندارد. این سخن البته بیشتر معطوف به زمانی است که آنها در موضع پاسخگویی هستند و قرار است بابت اقدامات کرده و ناکرده خود در سالهایی که قدرت را در اختیار داشتهاند توضیح دهند.
🔹در غیر از آن ایام، با تمام توان وارد رقابتها میشوند و وعدههای آنچنانی صد روزه و یک ساله و چهارساله میدهند. دست آخر اگر پیروز انتخابات باشند با «نگذاشتند کار کنیم» و «اختیاراتمان کم است» از پاسخگویی فرار میکنند و اگر پیروز نشدند هم یا «تقلب شده» و یا «رد صلاحیت گسترده» باعث شده کاندیداهای اصلی اصلاحطلبان در صحنه نباشند!
🔹بهزاد نبوی از جمله کسانی است که در حرکتی اعتراضی، سال ۹۲ در انتخابات شرکت نکرده بود و حالا به عنوان رئیس گروهی از اصلاحطلبان برگزیده میشود که قرار است برای انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا معرفی کنند.
🔹او همچنین اعتقاد دارد که اختیارات رئیس جمهور «کم و محدود» بوده و «رئیس جمهور ۱۰-۱۵٪ بیشتر اختیار ندارد». نبوی البته برای فرار از پاسخگویی درباره همان ۱۰-۱۵٪ که هشت سال در اختیار همفکران او قرار داشته، میگوید که «روحانی همان ۱۰-۱۵٪ را هم نداشته است» و به این ترتیب خیال همه را از بابت پاسخگویی راحت میکند.
🔹او معتقد است که «برجام بزرگترین دستاورد جمهوری اسلامی در ۴۲ سال گذشته است» و «ریشه اصلی مشکلات کشور در سیاست خارجی است». نبوی معتقد است «اوضاع کشور خیلی بد است اما نقش دولت در ایجاد بحرانها خیلی خیلی کم است» و از سوی دیگر نقد دولت را در این شرایط منصفانه نمیداند.
⬅️ متن کامل این گزارش را بخوانید:
🌐 Rajanews.com/node/344295
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
سخنان جدید بیل گیتس در باره پساکرونا:
بزرگترین تهدیدات جهان پس از کرونا بیوتروریسم و تغییرات آب و هوایی است.
دقت کردید:
اول : بیوتروریسم
دوم: تغییرات اقلیمی و آب و هوا.
بیل گیتس سالهاست با سخنرانی در مجامع بین المللی از تهدیدات نوین بیولوژیک آینده بعنوان بزرگترین تهدید علیه بشریت صحبت می کند.
بیل گیتس در کنفرانس ۲۰۱۵ برنامه TED گفت در آینده تهدیدات بیولوژیک و میکروبی می تواند ده ها میلیون کشته دهد .
بیل گیتس همچنین چند سال پیش در کنفرانس امنیتی مونیخ هم به تهدیدات نوین بیولوژیک و بیوتروریسم و همه گیری های میکروبی ویروس بزرگ در آینده اشاره کرد.
به نظر شما علت اینهمه علاقمندی بیل گیتس مالک میکروسافت که هیچ تخصصی در حوزه زیستی ندارد به بیوتروریسم و تهدیدات بیولوژیک چیست؟
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
▪️کاریکاتور "مزرعه اینترنت"
روسیه برای «کنار گذاشته شدن» از شبکه اینترنت جهانی آمادگی داریم!
اینجا هم دولت اصلاحات و وزیر جوان اعتقاد دارند اینترنت ملی حرف مفت است....
🖌پیمان علیشاهی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴 #دادستان_اصفهان نمی تواند از موتورسواران شکایت کند
🔹راهپیمایی 22 بهمن امسال به علت #کرونا، در اکثر شهرها به صورت موتوری و خودرویی برگزار شد و متأسفانه یک اتفاق نابجایی هم رخ داد که توانست اصل راهیپمایی را به حاشیه ببرد و آن هم شعار «مرگ بر روحانی» از سوی جمعی از موتورسواران اصفهانی بود.
🔸اگرچه ما این اهانت را محکوم کرده و از همه مردم انتظار داریم در نقد کردن مواظب خطوط قرمز باشند و به افراد اهانت نکنند لکن اعتقاد داریم اینگونه حواشی باید ریشه یابی شوند. وگرنه محکوم کردن به تنهایی چاره کار نیست.
🔹در ادامه شاهد موضع گیری برخی سیاسیون و مسئولین دولتی مثل معاون اول دولت بوده ایم که به دستگاه قضا نامه نوشتند و درخواست کردند با موتورسواران برخورد شود. شاید هم تاکنون دادستانی اصفهان برای این جوانان احساسی پرونده تشکیل داده باشد.
🔸اما هدف بنده از نگارش این مطلب این است که بگویم دادستان اصفهان و دادستان کشور به لحاظ قانونی و حقوقی نمی توانند برای موتورسواران مذکور به اتهام «اهانت به رئیس جمهور»، پرونده تشکیل داده و با آنان برخورد کنند. چرا؟
🔹دوستانی که به مسائل حقوقی و قانونی اشراف دارند می دانند که طبق ماده 11 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 99/2/23 مجلس شورای اسلامی ناظر بر ماده 104 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392/2/1، جرم توهین (موضوع ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی) و جرم توهین به مقامات و روسای سه قوه و … (ماده ۶۰۹ ) جزو جرایم قابل گذشت قلمداد شده است.
🔸جرائم قابل گذشت هم مطابق ماده 12 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، فقط با شکایت شاکی خصوصی قابل پیگیری است. یعنی در مواردی که یک شخصی به شخصی دیگر اهانت کند یا به یکی از مقامات و مسئولین اهانت کند، فقط خود آن شخص و مقام می توانند رسماً شکایت کنند تا شکایت آنها پیگیری شود وگرنه مدعی العموم(دادستان) قانوناً نمی تواند اعلام جرم کند. مدعی العموم نمی تواند هم مرجع گزارش دهنده باشد و هم شاکی بنابراین با توجه به قابل گذشت بودن بزه توهین به اشخاص و مقامات، مدعی العموم نمی تواند شکایت کند.
🔹لذا در مورد مذکور فقط و فقط با شکایت شخص آقای حسن روحانی دادسرای اصفهان می تواند تشکیل پرونده داده و آن موتورسواران را احضار، تفهیم اتهام و دادگاهی کند. اگر هم تاکنون این موتورسواران احضار و تفهیم اتهام شده باشند پرونده باید متوقف و برای متهمین قرار موقوفی تعقیب صادر شود.
🔸متأسفانه عدم آگاهی سیاسیون و مسئولین دولتی به قوانین و انتظارات بی جا از دستگاه قضایی باعث این نامه نگاری ها و موضع گیری ها شده است.
🔻دوستان عزیز مخاطب می توانند این مطلب را با هر وکیلی در میان بگذارند.
✅ #داود_مدرسی_یان
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
ایستادن پای امام زمان خویش
امروز ۲۶ بهمن ماه سالروز شهادت شهیدان مدافع حرم
#مصطفی_زال_نژاد
#محمدهادی_ذوالفقاری
🌿اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن🌿
#هفت_شهر_عشق
﷽
اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَفی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
#سلام_امام_زمانم
💠ملت ایران شما درماندگان عاجز را که در سوراخ ها خزیدهاید و نفَس های آخر را میکشید به جهنم میفرستد.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور ،جلد ١۵،صفحه ۵٢
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥 #جهان_مدیا| اروپاییها چطور ایران را سرکار گذاشتند؟
🔹دستیار ویژه رئیس مجلس: من در سال ۸۲ عضو تیم مذاکرهکننده بودم. قرار شد ما غنیسازی را تعلیق کنیم و اروپاییها تحریمها را لغو کنند. ما غنیسازی را تعلیق کردیم، بعد از آن باید در ۳ کمیته چگونگی لغو تحریم بررسی میشد. ما هر ۲۰ روز یکبار باید به ژنو میرفتیم و مدام ما را معطل میکردند.
🔹در دور اول مذاکرات بعد از دو ساعت وقتی که به لغو تحریم رسیدیم، گفتند ما در آستانه تعطیلات ژانویه هستیم و بلیط داریم و باید برویم. در دور دوم هم زمانی که به جای حساس مذاکرات رسیدیم یکی از اعضا گفت رئیسجمهور ما سفر دارد و من باید بروم و درخواست کرد که جلسه به تعویق بیفتد.
🔹در جلسه سوم که بهانه نداشتند، طرف فرانسوی مذاکرهکنندهاش را تغییر داد و فردی را آورد که ۵۰ دقیقه حرف میزد اما به اندازه ۳۰ ثانیه هم صحبتهایش ربطی به موضوع نداشت. در نهایت که دو کمیته اقتصادی و هستهای به نتیجه رسید، آنها گفتند ما در قالب یک پکیج توافق میکنیم و تا مذاکرات سیاسی به نتیجه نرسد، نتایج جلسات را اجرا نمیکنیم.
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴 دادگاه ویژه روحانیت:روحانی به زودی باید در دادگاه حاضر شود.
🔹 شکایت های بسیار زیادی از حسن روحانی در دادگاه ویژه روحانیت ثبت شده است.
🔹 این شکایت ها که هم توسط افراد حقیقی و هم حقوقی ثبت شده است به تعداد فراوانی رسیده که در حال تجمیع این شکایت ها هستیم.
🔹 بعضی از این شکایت ها پس از بررسی اصطلاحا عدم استماع خورده است یعنی مورد قبول دادگاه ویژه روحانیت قرار نگرفته است ولی بسیاری از شکایت ها به دلیل متقن و مستند بودن، مورد قبول واقع شده است.
🔹 افرادی که شکایت کرده اند بارها به دادگاه ویژه روحانیت می آیند که چرا شکایت های ما رسیدگی نشده است لذا وظیفه داریم طبق مر قانون عمل کنیم.
🔹 درحال بررسی همه شکایت ها و تجمیع آنها هستیم و به زودی باید حسن روحانی در دادگاه حاضر شود.
پ.ن: مردم میتوانند با مراجعه به دادگاه ویژه روحانیت و کمیسیون ماده ۹۰ مجلس از حسن روحانی شکایت کنند تا پس از پایان دولت مورد بازخواست و محاکمه قرار گیرد.
#هتاک_اعظم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔵 یاران هاشمی
در میان همه پوسترهای تخیلی منتشره از کابینه، هیچ پوستری را به اندازه آنچه در ۹۲ بر سر کشور خراب شد، عجیب نیافتهام.
از تبعه اسکاتلند که رئیسجمهور ایران شد، تا هنرجوی ردصلاحیت شدهای که وزیر اطلاعات گشت؛ از مزخرف نامنده مسکن مهر که وزیر مسکن شد، تا قاتلی که رئیس میراث فرهنگی بود!
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
📌 اعلام جرم دادستان زنجان علیه وزیر ارتباطات
❗️پس از نقل قول "آذریجهرمی" از امام خمینی (ره) درباره عدم دل بستن به کاخ کرملین، دادستان زنجان علیه جهرمی اعلام جرم کرد.
💢 صادقی نیارکی، رئیسکل دادگستری استان زنجان با اعلام این خبر گفت: با توجه به اینکه هفته گذشته یکی از مسئولان کشور در زنجان صحبتهای نادرست و خلاف سیاستهای نظام ایراد نمودند که بلافاصله مستندات جمع آوری و با فوریت علیه این مسئول پرونده قضائی تشکیل شد.
✔️ دیروز هم "شجاعی" نائب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت:
❓سئوال از آذری جهرمی (وزیر ارتباطات) در مورد این اظهارات تا دو روز آینده تقدیم هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی میشود.
#مبارزه_با_فساد
#برخورد_بدونتبعیض
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
جنجال برای هیچ‼️
🔴 #ختم_کلام | چرا قالیباف با پوتین دیدار نکرد؟‼️
🔻 امیرعبداللهیان:
🔹رئیس مجلس به دعوت روسها به روسیه رفت و ابتدا اصلا پیام رهبر انقلاب مطرح نبود. وقتی به رئیس مجلس گفتند که باید پیامی تقدیم پوتین شود به روسها اطلاع دادیم.
🔹آنها گفتند فردی که با پوتین دیدار میکند باید بین ۱۰ تا ۱۴ روز در روسیه بماند و به مناطق مختلف سفر کند اما در این مدت باید تحت کنترل تیم پزشکی کرملین باشد و بعد از این مدت در دیدار حتی میشود با پوتین مصافحه کرد.
🔹ما قبول نکردیم، گفتند که تیم پزشکی کرملین بیاید ایران و تا ۱۴ روز شما را تحت نظر بگیرد و بعد با پوتین دیدار کنید. آنها گفتند اخیرا پوتین به همین روش با دو رئیسجمهور دیدار کرده ولی ما بازهم نپذیرفتیم و گفتیم عزتمندانه نیست.
🔹آنها برای دریافت پیام رهبر انقلاب عجله داشتند و در نهایت گفتند آقای پوتین، رئیس دوما را به عنوان نماینده معرفی میکند و نامه را به او بدهید.
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
مستند هتل کوبورک را از شبکه ۳ دیدم و لحظه به لحظه به باند بیعرضه، فاسد، وطن فروش، غربگدا و نفوذی اصلاحطلبان لعنت فرستادم که طی ۳ دهه گذشته هر زمان که بر سرکار بودهاند جز همراهی صددرصدی با غرب و فساد و تباهی و چوب حراج زدن به داروندار کشور هیچ هنری نداشتهاند./سید عبدالله متولیان
#سرطان_اصلاحات افسادطلب
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔺عراقچی: رهبر انقلاب هیچگاه نسبت به مذاکره و نیت طرفهای مقابل خوشبین نبودند و از روز اول تا آخر هم فرمودند که خوشبین نیستند؛ ما هم طبق فرمایش رهبر انقلاب، بر اساس بدبینی مذاکره کردیم ولی در عین حال همیشه از نفس مذاکره و تیم مذاکرهکننده حمایت کردند!
➕ هرچند اگر واقعا براساس بدبینی مذاکره کرده بودید، #امضای_کری را تضمین نمی دانستید و قبل از طرف مقابل، دست به اقدام عملی نمی زدید اما کاش اگر طبق فرمایشات رهبری عمل کرده اید، شروط ۹ گانه ی ایشان را نیز رعایت می فرمودید تا امروز متهم نمی شدید به تلاش برای #شریک_جرم تراشی و رفع مسئولیت از خودتان!!
#جریان_تحریف
#همینقدر_وقیح
#مهدی_قاسم_زاده
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 مجلس به توهینهای رئیسجمهور رسیدگی میکند
💬 #دانا
✅ آقای روحانی همه باید در برابر قانون پاسخگو باشند!
💢 ببینیم توهین های رئیس جمهور در طول 7 سال گذشته چگونه پیگیری میشود، سپس پیگیری فقط یک شعار برخواسته از تحمل 7 سال خسارت محض روحانی چه میشود؟ قوه قضائیه لطفا مقابل فشار سیاسی دولت بایستد و هردو طرف را پیگیری قانونی نماید.
#سیاسی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔹جمهور و جمهوریت، چگونه حرمت می یابد؟
♦️یادداشت روز کیهان:
http://kayhan.ir/
#محمد_ایمانی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔹جمهور و جمهوریت، چگونه حرمت می یابد؟ ♦️یادداشت روز کیهان: http://kayhan.ir/ #محمد_ایمانی @tahlile
جمهور و جمهوریت، چگونه حرمت مییابد؟ - ۱
معیارهای «تکریم جمهور» یا «توهین به جمهوریت» کدام است؟ جابهجایی معیارها (استانداردها) از سوی برخی مدیران و فعالان سیاسی، چه نقشی در این باره ایفا میکند؟ چه چیزهایی موجب افزایش یا آسیب در اعتماد و مشارکت مردم میشود؟ آیا میتوان معیارها را زیرپا گذاشت یا با تحریف، دچار قبض و بسط کرد و باز هم مدعی احترام به جمهور شد؟ آیا جمهوریت، کاربرد فصلی دارد که صرفا در موسم انتخابات باید به یاد آن افتاد و سپس، بیاعتنایی پیشه کرد، تا فصل بعدی که دوباره آن را از صندوقچه عتیقهجات بیرون کشید؟ یا پایه و مایه همیشگی سیاستورزی است؟
۱- مشارکت حداکثری مردم در سیاست و انتخابات، نه فقط فضیلت، بلکه ضرورت و نیاز همیشگی کشور است. تاسیس و تداوم انقلاب اسلامی، جز با همین نقشآفرینی مردم نمیتوانست صورت پذیرد. آقای روحانی در سخنرانی 22 بهمن خبر داد: « مقام معظم رهبری در همه انتخاباتها تاکید کرد که انتخاب منتخب، بسیار مهم است؛ اما اهمّ، مشارکت مردم است. عینِ این کلمات را چند روز پیش که در محضرشان بودم یک بار دیگر تکرار کردند. من بارها از 25 سال، این جمله را از ایشان شنیده بودم و باز هم فرمودند مشارکت، اهمّ است و انتخاب درست، مهم. همه ما باید به فکر مشارکت حداکثری، سالم و رقابتی باشیم، که همه احساس کنند در انتخابات هستند و حضور دارند». آقای روحانی، در حرم مطهر امام(ره) هم گفته بود «باید کاری کنیم که مشارکت در انتخابات بالای ۷۰ درصد برود. تاکید امام بر این بود که در همه انتخاباتها مردم شرکت کنند. تاکید امام بر این بود که انتخاب کردن حق مردم است، و هر آن کس که مردم را از انتخاب کردن بازدارد و نگذارد در میان سلایق مختلف، آنکه میخواهند برگزینند و مردم را برای حضور پای صندوق آرا دلسرد کنند، حتما از مشی و راه امام فاصله دارد».
۲- ناظران البته خلاف این رویکرد را از برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات سراغ دارند؛ چه زمانی که سال 75 برای تمدید دوره رئیسجمهور مستقر گفتند قانون اساسی را دور بزنیم، چه در تهدید و استعفای برخی مدیران و نمایندگان مدعی اصلاحطلبی که خواستار تعطیلی انتخابات مجلس بودند، و چه در گفتوگوی آقای موسوی خوئینیها (رئیسشورای مرکزی مجمع روحانیون) با خبرگزاری ایرنا و روزنامه سازندگی (23 دی 97) که اذعان کرد: «در انتخابات سال 76 یک وقت متوجه شدیم خبرهایی میآید که بالاخره میخواهند یکجوری بازی انتخابات را به هم بزنند و بناست همان کسی را که میخواهند روی کار بیاورند. من و آقای کروبی رفتیم خدمت آقای هاشمی. هاشمی در پاسخ گفت اتفاقا من با آقای خامنهای اینجا اختلاف نظر دارم. آقای خامنهای نظرش این است که باید انتخابات خیلی پرشور باشد و مردم همه بیایند و هرچه مردم بیشتر بیایند، بیشتر تایید نظام است... وجه منفی رویکرد آقای هاشمی این بود که در مسیر هدفش، اگر معتقد بود کاری باید انجام شود، دیگر هیچ مانعی را بر سر راه نمیپذیرفت؛ چه این مانع قانون باشد، چه اشخاص و حقوق دیگران. هر حقی را در قبال این حقی که معتقد بود باید زنده کرد، نادیده میگرفت. من به شخصه یکی از مواردی که بارها با ایشان صحبت میکردم، بحث قانون بود. ایشان معتقد بود کار باید راه بیفتد، برای راه افتادن کار میشود قانون را دور زد... این روزها برای پیادهسازی یک نگاه، تعبیری به اسم «مهندسی انتخابات» بهکار میبرند. آقای هاشمی آن زمان (سال 76/ رئیسجمهور) را در نظر بگیرید با آن روابط و امکانات و قدرت را، آقای هاشمی آن زمان می توانست انتخابات را جوری مهندسی کند که آن نتیجهای که میخواهد گرفته شود».
🔻ادامه دارد🔻
#محمد_ایمانی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
جمهور و جمهوریت، چگونه حرمت مییابد؟ - ۱ معیارهای «تکریم جمهور» یا «توهین به جمهوریت» کدام است؟ جا
جمهور و جمهوریت، چگونه حرمت مییابد؟ - ۲
۳- ادعای مشارکت حداکثری در حالی مطرح میشود که حامیان سیاسی رئیسجمهور در دو انتخابات، (با عرض پوزش) میگویند «روحانی و دولتش، عاریهای و رحم اجارهای بودند و مسئولیت عملکردش با ما نیست»! مردم وقتی میبینند واکنش آقای روحانی و دولت در مقابل این قضاوت ادامهدار، نوعا سکوت بوده، چگونه باید به این ائتلافهای ناسالم اعتماد کنند؟ آیا چنان کاسبیهای انتخاباتی و سپس طلاقهای سیاسی، موجب جلب اعتماد و افزایش مشارکت میشود یا سبب دلسردی و دلزدگی مردم؟!
اینکه مردم چه دو دهه قبل و چه امروز، هنگام مطالبه وعدهها، از افراطیون مدعی اصلاحطلبی میشنوند «رئیسجمهور، تدارکاتچی نظام است و حتی پانزده درصد هم اختیارات ندارد»، و بعد در سر رسید انتخابات، میبینند همین جماعت، قبل از همه، قابلمههای خود را اول صف گذاشتهاند و سر و دست میشکنند، اعتمادآفرین است یا اعتمادسوز؟
جماعتی که با رحم اجارهای خواندن دولت و رئیسجمهور، مسئولیت را از سر خود باز کرده و تصویر کودک سرراهی از دولت ساختهاند، به شعور مردم توهین میکنند و همین توهینها در کنار پاسخگو نبودن و طلبکاری بلاوجه است که موجب میشود محبوبیت طیف مذکور نزد مردم، به زیر ده درصد و هفت درصد برسد.
آیا می شود کسانی مسولیت خسارت های رفتار خود را نپذیرند و باز هم به وعدههای آتی آنها دل خوش کرد؟ آیا پذیرفتنی است که پس از انتخابات، پشت به جمهور بنشیند و مدیریت اشرافی پیشه کنند و در فصل انتخابات، دوباره یاد جمهور بیفتند؟!
۴- حق جمهور، فقط مشارکت حداکثری و رای دادن است؟ یا ادای حقوق آنها، تازه پس از انتخابات آغاز میشود؟ آقای روحانی اخیرا گفت «اگر در این هفت سال و نیم در بخشهایی نتوانستیم آن چنانکه شایسته ملت ایران بوده عمل کنیم، از مردم طلب عفو میکنم.». طلب عفو کردن برای کدام کارهای نکرده و کرده؟ مردم درباره کدام کردهها و نکردهها باید تصمیم بگیرند که عفو کنند یا از حق خود نگذرند؟
طلب عفو صادقانه باید مصادیقش روشن باشد؛ همچنانکه باید از ندامت و پشیمانی قلبی برخیزد. علامت آن هم این است که خاطی نادم، از خطا برگردد یا برای جبران خسارت، چنان ارادهای نشان دهد که حتی اگر نتوانست همه مافات را جبران کند، دل صاحبان حق، نرم شود و از قصور و تقصیرها درگذرند. در غیر این صورت، لقلقه لسان است و مستوجب توبیخ خدا و خلق.
۵- اگر قرار بود با کلمات «حراست»، «معیشت مردم» و «وظیفه»، یک جمله معنادار ساخته شود، لابد میشد همین عبارتی که آقای روحانی دیروز در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت: «حراست از معیشت مردم ، وظیفه نخست ماست». اما آیا عملکرد برخی دولتمردان، به عنوان اولویت وظایف، صیانت از معیشت مردم بوده که کالاها و خدمات مختلف، شاهد تورم 600 تا 800 درصدی در این هفت سال بوده است؟
اگر به این وظیفه بدیهی عمل نشده، آیا میشود همه مسئولیت قصور و تقصیرها و انحراف از مسئولیت را گردن بدعهدی آمریکا و تحریمها انداخت؟ اگر نسبت سهم «سوء مدیریت» و «تحریم» در مشکلات اقتصادی، نود به ده یا هفتاد به سی درصد است، طبعا آقای روحانی و تیم او مطابق وظیفه عمل نکردهاند.
اگر هم به ماهیت پلید و پیمان شکن رژیم آمریکا -با وجود هشدار کارشناسان- توجه نشد، این لجبازی و بیاعتنایی به هشدارها، مایه ضریب دادن و تقویت رفتار خصمانه آمریکا بوده، و باز هم، از انجام وظیفه تخلف شده است. اگر هم با وجود مشاهده خصومتها و خدعههای دولت اوباما (قبل و بعد از برجام)، باز هم آدرس اعتماد و حسن ظن نسبت به دولت بایدن را میدهند، ضد انجام وظیفه است.
♦️ادامه دارد♦️
#محمد_ایمانی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
جمهور و جمهوریت، چگونه حرمت مییابد؟ - ۲ ۳- ادعای مشارکت حداکثری در حالی مطرح میشود که حامیان سیاس
جمهور و جمهوریت چگونه حرمت می یابد؟ - ۳
عبارت «حراست از معیشت مردم، وظیفه نخست ماست»، وقتی در ماههای پایانی یک مدیریت هشت ساله شنیدنی است و مردم را امیدوار میکند که مدیران دولتی قاصر یا مقصر، اعلام کنند از مسیراشتباه برمیگردند و بنا دارند با اعتماد به ظرفیتهای بزرگ داخلی و دیپلماسی مستقل از آمریکا، کوتاهی در حق معیشت مردم را جبران کنند. نه اینکه در بازی هفت ساله مار و پله با آمریکا و اروپا، بارها گزیده شوند و باز هم بخواهند به خانه اول برگردند و بیاعتنا به عبرتها، دوباره با سرنوشت کشور قمار کنند!
۶- هر قدر رفتارهای ترازمند و استاندارد و بهنجار، میتواند امید و اعتماد و مشارکت را گسترش دهد، رویکردهای ناتراز و نابهنجار مدیریتی میتواند خلل وارد کند. رفتارهایی مانند انتصاب فلان استاندار به یک سازمان ملی، در حالی که عملکرد او در ماجرای سیل و یا واگذاری فلان شرکت دولتی و حواشی ناشی آن محل سؤال و انتقادهای جدی است، ناقض احترام به حقوق جمهور است؛
شبیه همان کاری که پس از انتخابات 92 و 96 با وزارت صمت و نفت و سازمان خصوصیسازی و برنامه و بودجه و شهرداری تهران و... شد. روسا و فعالان ستادهای انتخاباتی را بر امور مهم گماشتند و نتایج تلخ آن در قالب عقبگرد عمیق صنعت و تجارت و اقتصاد کشور، بر سر سفره مردم آمد. تعجب از این است که با وجود اطلاع از نارضایتی مردم، همان دست فرمان ادامه پیدا میکند.
آیا میشود هم دل موتلفان را در شرکت سهامی انتخابات به دست آورد و هم جمهوریت را پاس داشت و از امید مردم صیانت کرد؟ میشود حقوقهای نجومی چند ده میلیون تومانی را با انواع شگردها به نجومیبگیران برگرداند و آنگاه دم از مردمی زد که با حقوق چند میلیونی سر میکنند؟ باید از مدیریت اشرافی پرسید غیر از حرف، در عمل چه کردید که محبوبیت شما به زیر ده درصد و هفت درصد سقوط کرد؟ آیا میتوان قصور و تقصیرهای مدعیان اصلاحات و اعتدال را پشت انتقاد از نظارت شورای نگهبان پنهان کرد و حال آنکه این طیف در هر انتخابات، چند برابر فرد یا افراد مورد نیاز، نامزد در گود رقابت داشته اند؟
۷- به نظر میرسد بالغ بر بیست سال مظلوم نمایی توام با تحریف مدعیان اصلاح طلبی، به حداشباع رسیده و مردم در انتخابات آتی حق دارند انتخابی از سر عبرت آموزی، و معطوف به باز گرداندن ریل مدیریت اجرایی به تراز «جمهوری اسلامی» انجام دهند. دلسوزان انقلابی اگر میخواهند کشور مجددا شاهد پسرفت نباشد، باید برای مشارکت حداکثری و انتخابی شایسته «جمهوری اسلامی» تدارک کنند. تدارکی از جنس تمهید فضای گفتمانی، همراه با راهبرد و برنامه و تیم.
#محمد_ایمانی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
مشارکت انتخاباتی؛ حداکثری یا حداقلی؟
🔹مشارکت حداکثری مردم در سیاست و انتخابات، نه فقط فضیلت، بلکه ضرورت و نیاز همیشگی کشور است.
♦️آقای روحانی اخیرا خبر داد: «رهبری در همه انتخاباتها تاکید کرد که انتخاب منتخب، بسیار مهم است؛ اما اهمّ، مشارکت مردم است. عینِ این کلمات را چند روز پیش تکرار کردند. من بارها از 25 سال، این جمله را از ایشان شنیده بودم و باز هم فرمودند مشارکت، اهمّ است و انتخاب درست، مهم".
🔹ناظران البته خلاف این رویکرد را از برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات سراغ دارند؛ چه زمانی که سال 75 برای تمدید دوره رئیس جمهور مستقر گفتند قانون اساسی را دور بزنیم، چه در تهدید و استعفای برخی مدیران و نمایندگان مدعی اصلاح طلبی که خواستار تعطیلی انتخابات مجلس بودند، و چه در گفتوگوی موسوی خوئینیها با خبرگزاری ایرنا (23 دی 97):
🔻«در انتخابات 76 یک وقت متوجه شدیم خبرهایی میآید که بالاخره میخواهند یک جوری بازی انتخابات را به هم بزنند و بناست همان کسی را که میخواهند روی کار بیاورند. من و آقای کروبی رفتیم خدمت آقای هاشمی.
🔻هاشمی در پاسخ گفت اتفاقا من با آقای خامنهای اینجا اختلاف نظر دارم. آقای خامنهای نظرش این است که باید انتخابات خیلی پرشور باشد و مردم همه بیایند و هرچه مردم بیشتر بیایند، بیشتر تایید نظام است.
🔻آقای هاشمی در مسیر هدفش، اگر معتقد بود کاری باید انجام شود، دیگر هیچ مانعی را بر سر راه نمیپذیرفت؛ چه این مانع قانون باشد، چه اشخاص و حقوق دیگران. آقای هاشمی آن زمان با آن روابط و امکانات و قدرت می توانست انتخابات را جوری مهندسی کند که آن نتیجهای که میخواهد گرفته شود».
🔹ادعای مشارکت حداکثری در حالی مطرح میشود که حامیان رئیس جمهور میگویند «روحانی و دولتش، عاریهای و رحم اجارهای بودند و مسئولیت عملکردش با ما نیست»!
♦️مردم وقتی میبینند واکنش روحانی و دولت، نوعا سکوت بوده، چگونه باید به این ائتلافهای ناسالم اعتماد کنند؟ آیا کاسبیهای انتخاباتی و سپس طلاق سیاسی، موجب جلب اعتماد و مشارکت میشود یا سبب دلسردی ؟!
🔹اینکه مردم هنگام مطالبه وعدهها، از افراطیون میشنوند «رئیسجمهور، تدارکاتچی نظام است و حتی پانزده درصد هم اختیارات ندارد»، و بعد در سر رسید انتخابات، میبینند همین جماعت، قبل از همه، قابلمه اول صف گذاشتهاند و سر و دست میشکنند، اعتماد آفرین است یا اعتمادسوز؟ جماعتی که از خود سلب مسئولیت کرده و تصویر کودک سرراهی از دولت ساختهاند، به شعور مردم توهین میکنند.
♦️حق جمهور، فقط رای دادن است؟ یا ادای حقوق آنها، تازه پس از انتخابات آغاز میشود؟ روحانی اخیرا گفت «اگر در این هفت سال و نیم در بخشهایی نتوانستیم آن چنانکه شایسته ملت ایران بوده عمل کنیم، از مردم طلب عفو میکنم.». طلب عفو برای کدام کارهای نکرده و کرده؟ مردم درباره کدام کردهها و نکردهها باید عفو کنند؟
🔹طلب عفو صادقانه باید مصادیقش روشن باشد؛ همچنان که باید از ندامت قلبی برخیزد. علامت آن هم این است که فرد، از خطا برگردد یا برای جبران خسارت، چنان ارادهای نشان دهد که دل صاحبان حق، نرم شود . در غیر این صورت، لقلقه لسان است و مستوجب توبیخ خدا و خلق.
#محمد_ایمانی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ناگفتههای امیرعبدالهیان از ماجرای عدم دیدار رییس مجلس و پوتین
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi