🔰قسم حضرتعباس را باور کنیم یا دم خروس را...
🔸جیغ بنفش برای دوقطبی کارگر_صداوسیما
✴️هنگامی که کمیسیون اصل نود اقدام به افزایش بودجه صدا و سیما نمود، برخی از خواص جریان اصلاحات به همراه جریان رسانه ای خود، به سیاق هر سال، یک دو قطبی فراگیر با محتوای "حقوق کارگر- بودجه صداوسیما" ایجاد کردند.
🔸در این خصوص توجه به چند نکته را لازم می دانم:
1⃣زمانی می توانیم بگوییم که این افراد نیت تحقیر دولت ندارند که به جای نیش و کنایه زدن به دولت از منظر نقد منصفانه طرح مسئله کنند و دولت را نصحیت و هدایت نمایند. مثلا چه می شود به جایی این نوع مقایسه که القای ناامیدی است، دولت و صداوسیما را با زبان لین توصیه به بهروری و صرفه جویی کنند.
2⃣ مسئله از این فراتر است. جریانی که اکنون و ریاکارانه در دفاع از کارگران بر می آید و به صدا و سیما می تازد، در سال ۱۴۰۱ که دولت سیزدهم حقوق کارگران را ۵۷ درصد افزایش داد، به شدت علیه این تصمیم دولت موضع گرفت و با آن به بهانه تورم زا بودن، مخالفت کرد. حالا دوم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را. گویا هدف زمین زدن دولت است، ولو به هر مستمسکی باشد.
3⃣ اتفاقا از میان دولت ها، دولت سیزدهم بیشتر افزایش دستمزد و خدمات را نسبت به کارگران داشته است و بی انصافی است که اقدامات این دولت را نادیده بگیریم.
4⃣مطابق قانون برنامه ششم دولت مکلف است حداقل ۰/۷از بودجه عمومی را به صداو سیما اختصاص دهد، رقمیکه اساساً در مقایسه با شبکههای رقیب ناکافی است. با این حال همین مبلغ نیز عملا هیچگاه محقق نشده است. چه اینکه در سال ۱۴۰۲ که بودجه عمومی دولت ۲۱۶۴ همت است، باید حداقل ۱۵ همت به عنوان بودجه صداوسیما تخصیص داده شود. اما امسال با انتقال اعتبار مصوب صدا و سیما در تبصره ۱۴ به ردیف اصلی عملا این ردیف نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد خاصی(دو همت) نداشت. بنابراین و با توجه به فاصله تقریبا ۴ برابری نرخهای تولید در بخش خصوصی و نمایش خانگی با نرخهای صداوسیما و عدم رشد مناسب بودجه تولید سازمان در سالهای متوالی و نیز در لایحه بودجه۱۴۰۲ عملا آنتن صداوسیما با افت جدی کمیت و کیفیت مواجه شد. از سوی دیگر بودجه جداگانهای نیز برای مجموعه های فاخر و ویژهی در دست ساخت مثل حضرت موسی و حضرت سلمان و برخی تولیدات دیگر، در نظر گرفته نشده است؛ لذا انتظار می رفت با شرایط فعلی روند تولید این دو مجموعه نیز متوقف یا به شدت کند شود.
5⃣ ایجاد ناترازی و کسری در بودجه از اساس نادرست بوده و در نهایت منجر به تولید تورم می شود. اما وقتی کشور در یک بحران و چالش بزرگ مثل جنگ روایت ها و جنگ روانی علیه مردم قرار گرفته ، جز تامین مالی برای عبور از این چالش، راهکاری باقی نمی ماند.
6⃣دلیل جیغهای بنفش جریان تحریف ، دلسوزی برای کارگر ایرانی نیست بلکه صداوسیمای قوی و پرمخاطب باطل کننده نقشههای شوم دشمنان و ایران اسلامی و جریان تحریف است.
📝علی محمدی
@tahlileghtesadi
🔰تاثیر انتخابات بر اقتصاد
1⃣ یکی از چالشهای مهم امروز اقتصاد ایران، ابهام در افقهای سیاسی و کمبود سرمایه اجتماعی در میان سیاستگذاران کشور است. سیاستگذار همواره با این تهدید روبهروست که با اجرای یک سیاست اصلاحاتی و تغییر در ساختار، منتفعین و متضررین یک حوزه با مخالفتهای شدید چالشهای امنیتی و اعتباری برای دولت حاکم ایجاد کنند. افزایش مشارکت در انتخابات میتواند باعث تقویت سرمایه اجتماعی برای شروع و پیشبرد اصلاحات اقتصادی شود.
2⃣انتخاب افراد شایسته در قامت قانونگذار میتواند بستر لازم برای توسعه را فراهم کند. انتخابات پرشورتر منجر به انتخاب افکار قوی و فرهیخته می شود که می تواند زیربنای توسعه را تدارک ببیند.
3⃣ نتایج مثبت یک انتخابات با مشارکت حداکثری میتواند روی انتظارات مردم بر متغیرهای کلان اقتصادی اثر مثبت داشته باشد. چرا که فضای آرامش به اقتصاد تزریق می کند. در نقطه مقابل مشارکت حداقلی حاکمیت را با بحران مقبولیت و کاهش امنیت سرمایه گذاری روبرو می سازد.
4⃣وجود احزاب و تشکلهای متعدد در انتخابات میتواند با پاسخگو کردن مسوولان در قبال رای مردم، زمینه را برای تحقق وعدههای احزاب بهویژه در زمینه اقتصادی فراهم کند.
@tahlileghtesadi
12.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸حمایت مردمی از تولید...
🎥ادعای فروشنده های اسباببازی: وقتی روی اسباببازی نوشتۀ انگلیسی چاپ میشود فروش آنها بالاتر میرود...
🔺حمایت از تولید داخلی به معنای حمایت از کالای بی کیفیت نیست و تولیدکنندگان وظایفی دارند، تعهداتی دارند که یکی از مهمترین آنها کیفیت کالای تولید شده و وجود خدمات و پشتیبانی پس از فروش است.
الحمدالله صنعت اسباب بازی در ایران بسیار متنوع،گسترده و با کیفیت است.
از طرفی لازم است به ابعاد فرهنگی تولید و رشد اقتصادی با نگاه به ذهنیتهای فردی و اجتماعی توجه کرد و نسبت به تقویت فرهنگ سهمآفرینی در رشد اقتصادی کشور بهجای نگاه سهمخواهی حساس بود. مردم ما باید مسئولیت خود را در اقتصاد بپذیرنند و با رفتار اقتصادی صحیح تقویتکنندهی زیرساخت اجتماعی برای حمایت و پشتیبانی تولید و مانعزدایی از آن باشند.
@tahlileghtesadi
تحلیل اقتصادی. علی محمدی
🔰تاثیر انتخابات بر اقتصاد 1⃣ یکی از چالشهای مهم امروز اقتصاد ایران، ابهام در افقهای سیاسی و کمب
7.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر امانتداری شود بهتر است. اگر هم تشخیص شما چیز دیگری است که اشکالی ندارد.
🔶سیگنال ارزی از بهارستان به بازار فردوسی...
🔸 تلاطم در بازار ارز
*طبق برآوردهای اولیه تا پایان اسفند، دولت باید برای سال جاری ۱۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی( ۲۸۵۰۰) جهت کالاهای اساسی تخصیص دهد. قابل توجه اینکه تعداد کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت می کنند ۲۸قلم کالا می باشد.
* دولت در پیشنهاد لایحه بودجه سال آینده میزان ارز ترجیحی را ۱۵میلیارد دلار در نظر گرفت.
*مجلس در بررسی لایحه تعداد کالاها را از ۲۸قلم کالا به ۷ قلم کالا و از ۱۵ میلیاد دلار به ده میلیارد دلار تقلیل داد.
*آقای حاجی بابایی می گوید هدف از این کار کمک به جلوگیری در سوء استفاده از ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی می باشد!
*اما به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه هدف مجلس از این اقدام، آزاد شدن ۵ میلیارد دلار برای تامین اعتبار بخشی از کسری بودجه به میزان ۴۴۱همت می باشد که خود مجلس بر بودجه تحمیل کرده است.
*هدف مجلس و دولت هر چه باشد، باید بدانند که سوراخ دعا را گم کرده اند. جلوگیری از سوء استفاده از منابع ارز ترجیحی از مسیر توسعهی نظارت و کنترل بر مبادی تخصیص و تامین ارز، و همچنین بهینه سازی نظام توزیع است.
*اقدام دولت و مجلس سیگنال محکمی از پاستور و بهارستان به بازار بود که دولت در حال حذف ارز ترجیحی است. این مسئله در کنار شوک های امنیتی در منطقه، فضای لازم را برای صعود دلار از مقاومت خود( از حیث تکنیکال) فراهم کرد.
@tahlileghtesadi
📝قرارگاه جنگ(اقتصادی)...
📣رهبر انقلاب: به نظر من سران قوا میتوانند در این جلسهای که اختیارات به آن داده شده و میتوانند کارهای زیادی بکنند و تصمیمهای زیادی بگیرند، این را _موانع_مطرح کنند و حل کنند. حالا اگر هم حل نشد، بالاخره رهبری را در جریان بگذارند و حل کنند؛ این البتّه [جزو] مسئولیّتهای دولت است. ۱۴۰۲/۱۱/۱۰.
*در حالی که جبهه دشمن در یک نبرد همهجانبه و هماهنگی کامل در بستر علمی و عملیاتی در خزانه داری امریکا تشکیل قرارگاه جنگی اقتصادی علیه ملت ایران داده است، در این سوی نبرد آثاری از آرایش جنگی، اتاق فرماندهی جنگ اقتصادی، جنبوجوش در صف و ستاد این نبرد درقامت یک جنگ اقتصادی دیده نمیشود.
درواقعا گرچه قرارگاه مربوطه از سوی رهبری شکل گرفته است( شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا) اما مسئولین از ظرفیت های این ساختار به درستی استفاده نمی کنند.
*پیوست های رسانهای موجود و اقدامات قرارگاه جنگ اقتصادی در ایران با واقعیتهای صحنه نبردِ پیچیده، علمی، ویرانگر و بیرحمانهای که وجود دارد همخوانی ندارد.
🟠مقاومت و پیروزی ایرانیان در جنگ اقتصادی، تثبیت نخواهد شد مگر اینکه قرارگاه جنگ اقتصادی چهار رسالت را به درستی انجام دهند:
1⃣سازماندهی تولید در همه ابعاد و مردمی سازی آن کلید پیروزی در جنگ اقتصادی است.
2⃣سلاح جنگ اقتصادی( ارز ) دشمن ناکارآمد شود. باید از اقتصاد دلارزدایی شود و مانع از دلاریزه شدن آن شد.
3⃣هدف از این جنگ ایجاد فاصله غیر استاندارد بین مطلوبیت های اقتصادی وانتظارات مردمی است.
🔺مطلوبیت های اقتصادی( تولید) از طریق تحریم کاهش می یابد. نقطه مقابل آن رفع موانع تولید است.
🔺سطح انتظارات از طریق جریان تحریف افزایش می یابد. نقطه مقابل آن، اقدامات موثر و علمی در مقابل جریان تحریف است. تحریم بی اثر نمی شود مگر با شکست جریان تحریف.
4⃣فرهنگ جامعه از ثروت بادآورده، سفته بازی و فعالیت نامولد جدا شود و شکل حمایت واقعی از تولید به خود بگیرد.
@tahlileghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ۱۶ ثانیه دقیقا نمایی است از توسعه با نسخه ی وارداتی. این مربی با غرور تمام، در حالی که بازی تمام نشده، با پذیرش شکست تیم را رها می کند تا به خیلی ها که تصور می کردند با وارد کردن فوتبالیست های تراز اول دنیا، می توان فوتبال را توسعه داد، نشان دهد توسعه به دست دیگران اتفاق نمی افتد، بلکه توسعه یعنی توان آباد کردن.
@tahlileghtesadi
☢سه نما از نیروگاه هسته ای بوشهر.
🔺از رشد تا توسعه صنعت هسته ای.
📸در این تصویر سه عکس از نیروگاه اتمی بوشهر تقدیم شده است.
🔺عکس اول: نمای نیروگاهی است که پیش از انقلاب، آلمان ها متولی اصلی ساخت آن شدند. با شروع انقلاب آلمان ادامه کار را رها کرد و در هنگام جنگ تحمیلی توسط رژیم بعث مورد حمله قرار گرفت و عملا غیر قابل استفاده شد. بعد از جنگ نیز غربی ها حاضر به ساخت نیروگاه هسته ای در ایران نشد و حتی در مسیر ایرانی ها در دسترسی به این صنعت مانع ایجاد کردند.
🔺عکس دوم : نیروگاهی است که مهندسان ایرانی با کمک روس ها و بدعهدی مکرر آنها بالاخره تمام کردند و هم اکنون در مدار قرار دارد.
🔺عکس سوم: فاز دوم نیروگاه بوشهر است که توسط مهندسان ایرانی شروع شده و برآورد می شود ۹۵درصد آن با استفاده از توانمندی های داخلی به اتمام برسد.
📝نکته راهبردی: قبل از انقلاب کشورهای غربی زیادی در زمینه تاسیسات هسته ای در ایران سرمایه گذاری کردند که بخش مهمی از آنها جنبه سیاسی داشت. این سرمایه گذاری ها منجر به رشد صنعت هسته ای کشور می گردید اما کشور را به توسعه این صنعت نمی رساند. چرا که کشورهای غربی حاضر به انتقال تکنولوژی و دانش هسته ای به ایران نبودند.
انقلاب و رویکردهای منبعث از آن باعث شد تا مهندسان ایرانی به خودباوری و روحیه "ما می توانیم" برسند و همین سبب گردید تا کشور در همه ابعاد دانش و تکنولوژی هسته ای به توان آباد کردن برسد؛ و این دقیقا همان توسعه صنعت هسته ای است.
و اکنون کشور به دنبال ساخت نیروگاه اتمی سیریک با پنج برابر ظرفیت نیروگاه بوشهر است.
@tahlileghtesadi
7.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شرکت صنعت دریایی ایران( صدرا)، تبلوری از نعمت خودباوری و رسیدن به توان آباد کردن می باشد که از سرچشمه انقلاب اسلامی و رویکردهای حاصله از آن جاری شده است.
رویکردهای قبل از انقلاب هیچ گاه نمی توانست ما را به توسعه برساند.
@tahlileghtesadi
تحلیل اقتصادی. علی محمدی
شرکت صنعت دریایی ایران( صدرا)، تبلوری از نعمت خودباوری و رسیدن به توان آباد کردن می باشد که از سرچش
🔸یکی از مخاطبین کانال در پاسخ به این کلیپ فرموده اند که:
اگر رژیم پهلوی باقی می ماند بسیار بیشتر به توسعه اقتصادی می رسیدیم و اتفاقا اکنون مثل ژاپن و کره بودیم.
متن زیر در پاسخ به مسئلهی بالا تهیه شده است و اندکی طولانی است، ولکن احتمالا تحلیل دقیقی در پاسخ به این ابهام، ارائه خواهد داد؟
@tahlileghtesadi
تحلیل اقتصادی. علی محمدی
🔸یکی از مخاطبین کانال در پاسخ به این کلیپ فرموده اند که: اگر رژیم پهلوی باقی می ماند بسیار بیشتر به
🔶آیا اگر رژیم پهلوی می بود به توسعه اقتصادی می رسیدیم و اکنون مثل کره و ژاپن بودیم؟
*ابتدا باید تعریفی از توسعه ارائه کنیم. چنانچه می دانید توسعه متفاوت است با رشد اقتصادی. رشد اقتصادی به معنای رشد تولید و خدمات در یک کشور است و به دست دیگران نیز حاصل می شود اما توسعه مقوله ای درونزا است. توسعه یعنی توان آباد کردن.
* معتقدم پهلوی احتمالا ما را به پیشرفت اقتصادی در قامت آنچه در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس می باشد، می رساند، چراکه آنچه در این کشورها حاصل شده رشد اقتصادی است اما هیچگاه ما را به توسعه اقتصادی از جنس آنچه در آلمان و کره می باشد نمی رساند. استدلالهای این ادعا کدامند؟
*اگر کشوری رویکرد و جهتگیری اش در حوزه اقتصاد به جای استحکام ساخت درونی قدرت( به معنای تقویت مولفه های تولید داخل)،در پی واردات کالا و کارخانه باشد، و یا به جای توسعه اقتصادی مبتنی بر هویت خود، به دنبال پیاده سازی نسخه های بیگانه و تأمین منافع آنها باشد، چنین نظامی قادر نیست به توسعه اقتصادی دست یابد.
* توسعه اقتصادی یک کشور در شرایطی حاصل می شود که برنامه ریزی ها در چاچوب منافع کلان آن کشور تدوین شوند. اما آنجه در تاریخ ایران پهلوی شاهد هستیم کاملا در مغایرت با این مسئله است. ایالات متحده می کوشید تا ایران را در تمام عرصههای نظامی، سیاسی و اقتصادی به خود وابسته کند. وابستگی ایران در رژیم پهلوی اصلی ترین عامل جاماندن ایران از مسیر توسعه بود.غرب در بخش اقتصادی شأنیتی به غیر از تامین نفت خام دنیای غرب، برای ایران قائل نبود.
*رویکردهایی که ایران پیش از انقلاب در زمینه سیاست داخلی و خارجی، الگوی امنیت و مدل توسعه اقتصادی و فرهنگ در پیش گرفته بود منطبق بر الگوی حامی_پیرو بود و اساسا در این الگو نقشی که برای ایران در نظام تقسیم کار جهانی تعریف کرده بودند، هیچ گاه نمی توانست ایران را از حیث رویکردها در مسیر پیشرفت و توسعه واقعی، عمیق، پایدار و مستمر قرار دهد و اتفاقا این رویکردها ضد توسعه بود.
*آنچه به عنوان صنعت در قالب ذوب آهن اصفهان، صنعت هسته ای، گسترش بنادر و .... به ایران آمد، هیچ گاه همراه با انتقال تکنولوژی و فنآوری نبود و اتفاقا شرکت های غربی در قبال دلارهای نفتی که از ایران دریافت می کردند، صرفا به انتقال تجهیزات پرداختند و هیچگاه اجازه نمی دادند مهندسان ایرانی در قامت فهم تکنولوژی آنها حضور یابند. صنعتی شدن در دوران پهلوی از طریق فروش نفت بود. نفت بفروش، کارخانه و مهندس اجاره ای وارد کند.
* کره و ژاپن، صنعتی شدن را از مسیر تقویت توان بومی و ملی طی کردند.رویکردها و عملکردهای این دو کشور دقیقا منطبق بر مبانی علمی و ظرفیت های درونی بود، نه منافع خارجی.
*داشتن اعتماد به نفس در ایران و ایرانیِ زمان پهلوی در قالب فرهنگ غربزدگی و آنچه پهلوی به دنبال آن بود، به کلی نابود شده بود. این مسئله چنان در فرهنگ ایرانی از مشروطیت به این سمت، رسوخ کرده بود که تا سالهای متمادی و حتی اکنون جریاناتی در کشور، پیشرفت را در وابسته بودن به غرب می دانند.
* موتور توسعه اقتصادی علم است. صنعت هسته ای، نفت و بسیاری از علوم صنعتی و غیر صنعتی از چندین دهه قبل از انقلاب در عرصه جهانی رخ برآورده بودند ولکن تولیدات علمی در دانشگاه های ایرانی در آن زمان در حداقل ممکن بود. کشوری با این سطوح پایین علمی چگونه می توانست به توسعه اقتصادی دست یابد؟
*چنانچه جمهوری اسلامی در شرایط و مطلوبیت رژیم پهلوی بود و موانع متعددی همچون جنگ، تحریم و ... در مقابل خود نداشت، با سرعت بیشتری به سمت توسعه حرکت می کرد. با این وجود سرعت رشد شاخص توسعه انسانی در ایران از همه کشورهای عربی بالاتر است. ایران کنونی در بسیاری از علوم و فن آوری در سطوح بالای جهانی و در کنار ۵ کشور برتر دنیا قرار دارد. کشورهای عربی در کدام صنعت و فنآوری دارای رتبه جهانی هستند؟
@tahlileghtesadi
♨️پارس جنوبی نمادی از توانمندی ایرانی
🔹 درحالی که غولهای بزرگ نفتی دنیا همراه قطر هستند و ایران در شرایط سخت تحریم قرار دارد، تولید گاز ایران در میدان پارس جنوبی از ۶سال پیش( ۱۳۹۶) از قطر پیشی (روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون متر مکعب ) گرفته است.
🔸تفاوت دیگر ایران و قطر در این میدان گازی در همین است که قطر به واسطه جمعیت بسیار کمتر( دو و نیم میلیون ) توانسته، گاز استخراجی را صادر و تبدیل به سرمایه گذاری نماید اما ایران ( با جمعیت ۸۷میلیون) گاز استخراجی را در مسیر گسترش رفاه مردم به کار برده است. لذا اگر درآمد سرانه قطری ها بالا است نباید تعجب کنید.
🔸مسئله وسعت سرزمینی را نیز نباید فراموش کرد. ایران گاز استخراجی را در یک وسعت بسیار گسترده بین مردم خود تقسیم کرده است اما قطر وسعتی به اندازه استان قم دارد.
✍کانال تحلیل اقتصادی
📊 تحلیل های علمی، جامع و مختصر از آخرین تحولات اقتصادی و بازارهای مالی.
https://eitaa.com/tahlileghtesadi