✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
در سروش ما به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
🚘حمایت از تولید و تناقض خودروی ایرانی
✍محسن مهدیان
اسم #تولید_داخلی که میاد ناخواسته ذهن ها سمت #ایران_خودرو و #سایپا می رود. رفتار #انحصاری و #سوداگرانه خودروسازان داخلی در تولید خودروی بی کیفیت و گران قیمت، ذهنیت تاریخی مردم در حمایت از تولید را تخریب کردند.
اما باید چه کرد؟ آیا سال حمایت از تولید داخلی بهانه ای برای استمرار وضع کنونی و شرایط #رانتی برای برخی شرکت هاست؟
یک نکته را باید توجه کرد؛ بین #اقتصاد_مقاومتی با #خودکفائی_اقتصادی و یاخوداتکائی اقتصادی تفاوت است. اساسا امروزه حرف از خودکفائی اقتصادی بی معنی است. بجای خودکفائی باید از #استقلال_اقتصادی یا همان اقتصاد مقاومتی سخن گفت.
تفاوت ایندو چیست؟
خودکفائی یعنی اتکا به تولید داخلی فارغ از #رقابت با دنیا. اما استقلال یا همان اقتصاد مقاومتی یعنی حمایت از تولید داخلی برای رقابت با رقبای خارجی.
رهبری درباره اقتصاد مقاومتی می گویند اقتصادی که در مقابل تکانه ها و شوک های خارجی مقاوم باشد. شوک و تکانه خارجی فقط تحریم نیست. تولید کننده داخلی باید بتواند با رقیب مشابه خارجی رقابت کند؛ هم در قیمت و هم کیفیت. البته رسیدن به این مرحله #حمایت می خواهد.
با این توضیح حمایت از تولید داخلی باید همراه با دو #شرط باشد؛ #محدود باشد و #مشروط.
محدود باشد یعنی به تولید کننده فرصت داده شود تا فلان زمان مشخص، قدرت رقابت پیدا کند و احساس مادام العمری در حمایت رانتی و بازار انحصاری نداشته باشد.
دوم اینکه مشروط باشد که تولید کننده باید سود خود را از طریق رشد بهره وری کسب کند نه افزایش قیمت. باید به اشتغال و سرمایه گذاری و نوآوری و کیفی سازی توجه داشته باشد و با شاخص های کمی عملکرد این بخش در رقابت پذیری مورد ارزیابی قرار گیرد.
در غیر اینصورت حمایت از تولید داخلی فرصتی برای انحصار تولید کننده و ظلم به مصرف کننده می شود و بعد از مدتی تعصب لازم برای حمایت از تولید داخلی ازبین خواهد رفت.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
در سروش ما به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
⭕️ برای این احمدی نژاد، بقایی خوب یک بقایی مرده است!
✍ دکتر محمدحسن قدیری ابیانه
1⃣ مشاهده بدن رنجور فردی که به خاطر اعتصاب غذا لاغر و نحیف شده است، فارغ از جرایم و کارنامه آن فرد ترحم بر انگیز است. اما از آن رقت انگیز تر مشاهده سیاستمداری است که طاقت نبودن در کانون توجه را ندارد و برای جلب توجه دست به هر کاری می زند.
2⃣ جسد بی جان بقایی، بیشتر از بقایی زنده ولی رسوا و بی آبرو به درد معرکه گیری های احمدی نژاد می خورد. بقایی همانگونه که قبلا خود اعتراف کرده است، دربرابر احمدی نژاد اراده ای از خود ندارد. بقایی گفته است که اگر احمدی نژاد بگوید بمیر، بدون سوال خواهد مرد. اکنون بقایی ظاهرا در تلاش برای خودکشی است اما یقین دارم که چشمان مضطربش به دهان احمدی نژاد است که آیا از تصمیمش مبنی بر وادار کردن بقایی به خودکشی منصرف خواهد شد و به او اجازه زنده ماندن خواهد داد یا اینکه نه، انتظار دارد بقایی این بازی جاهلانه را تا آخر به پایان برساند.
3⃣ چند سال پیش هم در نامه ای اعلام کرده بودم که بقایی فردی به شدت حقیر و بی ریشه و دروغگو است و در تعجب بودم که چگونه احمدی نژاد با آن هوش سرشار، فردی با سطح درک و شعور بقایی را در پست های مدیریتی حساس و بالا به خدمت گرفته است. اکنون می فهمم که از ابتدا نقش او در پازل احمدی نژاد، یک بازیچه بی اختیار و مهره ای بی ارزش و بی اراده که نهایتا پس از رسوایی با کمی تشویق و تحریک حاضر به خودکشی شود بوده است.
4⃣ وضعیت قوه قضاییه ما، هرچقدر هم که نابسامان باشد که متاسفانه هست، بدون شک به سامان تر از بخش های تحت مدیریت آقای بقایی در زمان تصدی بدون صلاحیت او در سازمان میراث فرهنگی و معاونت اجرایی ریاست جمهوری است. پس این خیمه شب بازی ها و اشک تمساح ریختن ها، حنای بی رنگ است. با جنجالهای اخیر گروهک بهاری و مشی هیجانی و نیرنگ آمیز آنها، جای تردید باقی نمی ماند که آنها به هیچ وجه به دنبال اصلاح نقاط ضعف متعدد دستگاه قضایی نیستند. احمدی نژاد می خواهد بقایی را به عنوان مهره ای سوخته و رسوا، قربانی بازی سیاسی خود و انتقام گیری شخصی و کودکانه از برادران لاریجانی کند.
5⃣ خودکشی بقایی از همان جنس خودکشی افراد ضعیف و سست عنصر پس از رسوا شدن است که به دلیل ضعف شخصیت و نداشتن عقبه فکری و اعتقادی کافی، تحمل مواجهه با عواقب خطای خود و شروعی دوباره را ندارند و با اندکی تشویق یا تحریک دست به خودکشی می زنند. به نظر می رسد وقتی احمدی نژاد اعلام کرد آرزو دارد جان خود را فدای بقایی کند، رندانه در حال تکمیل مراحل آماده سازی روانی بقایی مأیوس و ساده لوح برای خودکشی بوده است و اینگونه بقایی را به نقطه ای رساند که صراحتا اعتراف کرد مرگ وزندگیش تابع تصمیم احمدی نژاد است. لذا واضح است که احمدی نژاد به بقایی حکم خودکشی داده است و بقایی نیمه جان و چشم انتظار تغییر نظر احمدی نژاد چه بمیرد چه نمیرد، احمدی نژاد باید محاکمه شود؛ در صورت زنده ماندن بقایی، به دلیل تشویق به خودکشی، که خود جرم مستقلی است باید محاکمه شود و در صورت مرگ بقایی نیز به دلیل قتل عمد و اینکه در نقش سبب اقوی از مباشر بوده است باید چشم انتظار محاکمه خود باشد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
در سروش ما به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
📢 درMi۶ با آقازاده ها چه میکنند؟
🔹چند روز پیش یکی از نمایندگان مجلس هشدار که ۴۰۰۰#آقازاده #ژن_خوب در انگلیس تحصیل میکنند که به برمیگردند و سهم خواهی میکنند و بحران هایی که به علت عدم کار آمدی گریبانگیر کشور خواهد شد!
اما این سکه روی دیگه ای هم داره!
فرض کنید، مسئول ارشد سرویس #جاسوسی انگلیس MI۶ هستید و در به در به دنبال یافتن راه نفوذی به حکومت ایران!
و از قضا به شما گفته اند همین حالا ۴۰۰۰ نفر از فرزندان مسئولین کشور هدفی مثل جمهوری اسلامی در کشور شما تحصیل میکنند!
🔹آیا بشکن نمیزنید!
چه چیزی از این بهتر؟
۴۰۰۰ سوژه ناب از فرزندان جمهوری اسلامی که قرار است چندین سال در انگلیس زندگی کنند و مثل موم در دستان تیم های مراقبت شما!
یکی از یکی چرب تر و خوش خوراک تر!
آیا روی اینها،کار نمیکنید؟
آیا تیم های حرفه ای تعقیب و مراقبت را روی آنها سوار نمیکنید؟
آیا جاسوس هایی از جنس مخالف، چیزی شبیه پروژه پرستوی #موساد، سراغ آنها نمی فرستید؟
آیا در موبایل اتاق،رخت خواب، آنها دوربین و دستگاه شنود کار نمی گذارید؟
آیا برای مسولين آینده کشوری که نظم نوین جهانی تان را بر هم زده پرونده سازی نمیکنید؟
هرچه باشه شما MI۶ هستید!
کهنسال ترین سرویس امنیتی جهان با چهارصد سال سابقه خرابکاری!
طولی نخواهد کشید که کلکسیونی از فیلم ها و مدارکی، جمع آوری کرده آید که هر حق و السکوتی بابت آنها میتوان مطالبه کرد!
سالها میگذرد و همان آقازاده ها میشوند مسئول در مثلاً #وزارت نفت یا صنعت و خارجه، سفیر، وزیر، وکیل!
عدم کفایت به کنار!
🔹موقع امتیاز گرفتن و نفوذ سازمان یافته و بستن قرارداد های #استعماری فرا خواهد رسید!
هرجا مقاومتی شد و کار گره خورد، یک کپی از شاهکار های آقازاده محترم در زمان دانشجوی در لندن روی میز او یا پدر گرامی قرار میگیرد، و با این یادداشت ضمیمه که اگر میخواهید این فیلم فردا در بی بی سی فارسی یا رسانه های موازی مثل #آمدنیوز منتشر نشود، فلان قرارداد را از فلان شرکت داخلی مثلاً #قرارگاه_سازندگی_خاتم_انبیاء گرفته و با فلان شرکت انگلیسی مثلاً #شل یا #توتال امضاء کنید!
🔹تمام شد mi۶رسالت خود را انجام داد!
پروژه نفوذ به بار نشست و هزاران برابر هزینه آن دوربین و دستگاه شنود،منفعت نصیب بریتانیا کبیر شد!
کارخانه ها در ایران تعطیل و کارگران بیکار شدند!
دلیل این مشکل هم بی بی سی حضور ایران در سوریه و عراق معرفی میکند!
یک تیر و چند نشان استعمار پیر!
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
در سروش ما به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
✍تحلیلی از "جاسوسی محیط زیستی" و نحوه ورود #شاه_مهره هایشان به بدنه مدیریتی کشور
🔸 نخبگان کشورها را پس از جذب در مراکز آموزشی شاخص و پس از حمایتهای همه جانبه و لابی برای اخذ جوایز معتبر با کارنامهای معتبر بعنوان "رهبران جوان" راهی کشورهایشان میکنند.
وظیفه آنها اجرای اسناد بالا دستی "یونسکو" و اجرای سیاستهای اصلی "سازمان ملل" است.
🔸 "رهبران جوان"جدیدترین، کم هزینهترین و موثرترین سلاح "استعمار نوین" بشمارمیآیند. بدینصورت که پس ازتربیت آنها با فرهنگ و تمدن غرب مبتنی بر اصول نئولیبرالیسم و جایگزینی پیشفرضهای دینی و اعتقادیشان با مبانی سکولاریسم، چریکهایی اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، محیط زیستی تربیت میشوند.
🔸 "رهبران جوان" پس از بازگشت به کشورهایشان با حمایتهای گسترده رسانهها بعنوان یک "لیدر موفق" به جامعه معرفی شده و پس از انجام مصاحبههای متعدد با رسانههای سمعی-بصری بعنوان یک "آلترناتیو مدیریتی" به دولتها پیشنهاد میشوند؛ دقیقا مشابه سناریویی که برای #کاوه_مدنی اجرا شد!
آنچه که در ادامه خواهید دید، بخش کوچکی از رپرتاژ وسیع رسانهای برای معرفی #کاوه_مدنی و تزریق به بدنه مدیریتی کشور است. نکته حائز اهمیت حمایتهای پیدا و پنهان رسانههای معاند یا اپوزسیون از "رهبران جوان" است! رسانههایی که تمام تلاششان نه اصلاح، بلکه سرنگونی نظام است!
🔸 نفوذ جواسیس در "محیط زیست"یکی از خطرناکترین حوزههای نفوذ است چرا که در پدیدههای محیط زیستی، میزان آسیب و زمان بازگشت، حیاتی است و به تنهایی میتواند امنیتِ آبی و غذایی یک کشور را با چالشهای جدی روبرو کند! کاری که #کاووس_سیدامامی بعنوان #شاه_مهره "بحران آب" به عهده داشت!
🔸 جاسوسی محیط زیستی از سال ۸۱ و با تصویب"آیین نامه ویژه شکار" تسهیل شد! پرونده #شکار_ویژه هر چه نکرد اما پای جواسیس را به کشور باز کرد! درست جایی که پای "David Laylin" با آژانس"ایران سافاری" و فروش مجوز شکار "قوچ لارستان" به ثروتمندان امریکایی به قیمت صدهزاردلار به ایران بازمیشود!
🔸 "دیوید لیلین" از همکاران"موسسه حیات وحش پارسیان"متعلق به #مراد_طاهباز و #کاووس_سیدامامی و مشاور "مرکز مطالعات اسلام و خاورمیانه" در واشنگتن است! پدر دیوید درموضوعاتی همچون "جدایی آذربایجان از ایران" و "تعیین حق آبه ایران از رودخانه هیرمند" نقش فعالی داشته است! درهر دو باختیم!
🔸 نکته شیرین ماجرا اما اینجاست که در رسانههای کشورمان از "دیوید لیلین" بعنوان "مشاور مرتبط با مسائل تالابها و مدیریت منابع آب" نام برده میشود!
سئوال اما اینجاست؛ چرا "محیط زیست" و "منابع آبی" ما برای امریکاییها و انگلیسیها تا این حد مورد توجه قرار گرفته است!؟
🔸 سئوال اصلی اما اینجاست؛ مگر "استعلام افراد" از "گالریهای نقاشی" گرفته میشود که فردی "سه تابعیتی" بنام #کاوه_مدنی اینگونه براحتی در حساسترین برهه در یکی از مهمترین سازمانها به معاونتی چنین راهبردی میرسد!؟
🔸نهادهای مربوطه باید پاسخگو باشند که چگونه افرادی همچون "گری لوئیس" که از چهرههای مرتبط با #نایاک و باند #نمازی و #هومن_مجد است به راحتی سالها در ایران فعالیت میکند آن هم تحت پوشش "محیط زیست" برای تحقق اهداف #SDGS !
استفاده از سلبریتیها برای تئوری "راه بنداز جا بنداز" هم قابل توجه است!
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
در سروش ما به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
✍مجتبی خامنه و سید مجتبی خامنه ای ، یک نفر یا دو نفر ‼
⚠️لطفا با دقت کامل مرور کنید و نشر دهید .
🔰مجتبی خامنه کیست؟
🔹داستان از آنجا شروع شد که عده ای در شبکه VOA از جمله پرویز ثابتی مقام امنیتی نفر دوم #ساواک و... ادعا کردند پسر رهبر ایران تاجر است و حال اصل ماجراچیست ؟
🔹آقای #مجتبی_خامنه شخصی ست که از پدری ایرانی و مادری اهل دبی به دنیا آمد نامبرده بواسطه ثروت مادری در اول جوانی بعنوان یکی از ده تاجر برتر دبی به فعالیت خود ادامه می دهد که هم اکنون در خیلی از شهرهای ایران هم سرمایه گذاری نموده است و این شخص هیچ گونه ارتباطی با خانواده مقام معظم رهبری نداشته و با توجه به اینکه نام ایشان تقریبا با نام آقای سید مجتبی خامنه ای همخوانی دارد تهمت های زیادی را متوجه پسر رهبری کرده که خیلی از این موارد از طریق شبکه های ماهواره ای در اختیار مردم ایران قرار می گیرد.
🔹حواسمان باشد کارشناسان VOA وقتی می خواهند دروغ بگویند جوری دروغ می گویند که قابل باور باشد و متاسفانه برخی مردم ساده هم باور می کنند در ضمن اطلاعات مجتبی خامنه در سایت اقتصاد و دارایی دبی موجود است نه روحانی( معمم) است و نه فرزند رهبر.
🔹سیدمجتبی حسینی خامنه ای با #مجتبی_خامنه " فرق داشته و نباید اجازه بدهیم با این تشابه بعضی از مردم دچار شبهه و انحراف شوند.
🔹 این کار نشان میدهد که دشمن تمام تلاشش را میکند تا شخصیت رهبری را تخریب کند و چون الحمدالله رهبری و خانواده ی ایشان به این گناهان آلوده نشده اند دشمن از طریق دروغ و تهمت قصد دارد تا مردم را فریب دهند.
و
◾️چه ساده لوحند مردمی که به پاکی #رهبر خود و خانواده اش ایمان دارند اما باز هم تهمت هارا باور میکنند!
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
در سروش ما به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
رسانه رکن چهارم حمایت از شعار سال
✍دکتر عبدالله گنجی
تحقق شعار امسال که عبارت است از «حمايت از کالاي ايراني» به چهار رکن اصلي برميگردد که عبارتند از توليدکننده، مصرفکننده، دولت و رسانه. هر کدام از مثلث مصرف، توليد و حمايت وظيفهاي بر عهده دارند اما رسانه به عنوان ابزار مستقل از آن سه رکن، ميتواند پيوند هر سه را برقرار نمايد، کمکاري هر کدام از سه ضلع را به تصوير بکشد و عاملان به شعار سال را برجسته نمايد اما ورود جدي و تأثيرگذار رسانه چگونه ميتواند باشد؟
1- رسانهها اعم از رسانههاي مکتوب و مجازي ميتوانند تبليغ رايگان کالاهاي ايراني را به عهده بگيرند و يا حداقل تعرفه را دريافت نمايند. دولت اگر به دنبال ارتقاي توليد و مصرف کالاي ايراني است از هماکنون بايد بخشي از سياستهاي تشويقي و ترغيبي خود را به رسانهها اختصاص دهد تا در قبال تبليغ رايگان کالاهاي ايراني دچار مشکلات اقتصادي نشوند. بنابراين اولين قدم در اين راه ايجاد ساز و کار و سامانهاي است که با محوريت دولت بين توليدکننده و مصرفکننده تعامل برقرار شود و در عين حال هزينهاي را متوجه توليدکننده نکند. روي ديگر اين سکه ممنوعيت تبليغ کالاهاي خارجي در رسانههاي داخلي است که بستن اين پل به تعامل دولت و رسانه و حمايت از آنان در قبال نفي تبليغ خارجي و تبليغ کالاي ايراني بستگي دارد.
2- رسانهها بايد با هدف ارتقاي کيفيت و اصلاح باور به کيفيت کالاي ايراني سازمان استاندارد را به ميدان بياورند، ضعفهاي آن را برجسته کنند تا برطرف شود و نقش آن در کيفيت را برجسته نمايند. اين سازمان از ابزارهاي مهم اعتمادسازي است اما گويي ديده نميشود و نقش حاشيهاي براي آن قائلند. امسال بايد سازمان مذکور ديده شود و ويژهبرنامهاي در سيماي جمهوري اسلامي در طول سال بدان اختصاص يابد تا تأثيرگذاري و کنترل و نظارت آن به اطلاع مردم برسد. رسانهها بايد بر اين سازمان نوتاباني کنند و آن را فعال و ميداندار نمايند.
3- رسانهها بايد مشوق توليدکنندگان همتراز ملت ايران باشند و مصرفکنندگان کالاهاي ايراني را چهره نمايند. خانوادهاي که جهيزيه فرزند خويش را يکپارچه ايراني ميخرد بايد در بهترين صفحه رسانه ديده و الگويي براي ديگران شود. ايجاد سامانهاي براي معرفي توليدکنندگان و مصرفکنندگان برتر براي بهرهبرداري رسانهها لازم و ضروري است. الگوسازي در اين زمينه رسالت اصلي دولت و رسانههاست.
4- رسانهها ميتوانند صفحهاي را به «سبک زندگي» اختصاص دهند و تصوير زندگي ايرانياني که اين سبک را برگزيدهاند در آن برجسته نمايند. کالاي ايراني بايد شاخصهاي از زندگي ايراني معرفي شود و در رسانهها به صورت مستمر و در بخشي مشخص آورده شود تا توسط خوانندگان و مخاطبان قابلتعقيب باشد.
5- خانمها نقش کليدي در مصرف کالاهاي ايراني دارند و مردان در اين ميان نقش حداقلي را ايفا ميکنند. توجيه خانمها و پرهيز دادن آنان از پرستيژ «خارجي» بخشي از مأموريت رسانههاست. کليد و رمز استفاده از کالاي ايراني در دست خانمهاست. نهضت و قيام آنان براي استفاده از کالاي ايراني ميتواند اقتصاد کشور را نجات دهد. به تعبير دقيقتر کليد رونق اقتصاد داخلي در دست زنان است. فرهنگ مصرف کالاي ايراني بايد توسط خود آنان توليد و بازتوليد شود. زنان بايد بلندگوي مصرف کالاي ايراني در رسانه ملي و رسانهها باشند. آنان جنس خود را بهتر از مردان ميشناسند و در توليد اعتماد براي همجنسان خود از مردان مؤثرترند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
در سروش ما به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
✍علی قلهکی
▪چرا نمیگذارند پرچم #تلگرام در مقابل پیامرسانهای بومی بیافتد؟!
روزانه ۳۰ گیگ پهنای باند کشورمان است
۲۵ گیگ آن را تلگرام میسوزاند
چهار یا پنج شرکت عمده، وارد کننده پهنای باند کشور و فروشنده اصلی آن هستند.
حال پیدا کنید مالکان آن چهار یا پنج شرکت را
تا معادله حل شود!
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
در سروش ما به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
⚡️آیا آمریکا با #تجارت_آزاد پیشرفت کرد؟
✍سید یاسرجبرائیلی
🔹وقتی ایالات متحده آمریکا تشکیل شد، الکساندر همیلتون نخستین فردی بود که بر کرسی وزارت خزانه داری این کشور تکیه زد.
🔹نخستین ماموریت همیلتون، تهیه گزارشی درباره وضعیت اقتصادی آمریکا بود. او نتیجه تحقیقات خود را پنجم دسامبر ۱۷۹۱ با عنوان "گزارش درباره تولیدات"(Report on Manufactures) تقدیم کنگره کرد که مبنای مصوبات کنگره در صیانت از بازار آمریکا برای کالای آمریکایی شد.
🔹به نظرم قلب گزارش همیلتون، این پاراگراف است:
"صنایع نوتأسیس باید از رقابت و تهاجم تولیدکنندگان خارجی محافظت شوند و تا وقتی که کارخانهجات داخلی بزرگ و قوی شوند، دولت باید با افزایش حقوق گمرکی از آنها حمایت کند. زمانیکه صنعت داخلی توسعۀ کافی یافت، و هزینۀ متوسط تولیدات پائین آمد و تولیدکنندگان از «صرفه های ناشی از مقیاس» برخوردار شدند، سپس دولت می تواند در آن بخش، تجارت آزاد را پیشه کند تا بر اثر رقابت بین تولیدکنندگان داخلی و خارجی، قیمت ها پائین بیاید و کیفیت اجناس و خدمات بالا برود."
🔹پاتریک بوکانان در اینباره مینویسد:
"ایالات متحده پشت دیوار تعرفهای که توسط جرج واشنگتن، الکساندر همیلتون، کلی، لینکلن و دیگران ساخته شد، از یک جمهوری ساحلی ارضی، به بزرگترین قدرت صنعتی جهان تا به حال، آنهم صرفا در یک قرن، تبدیل شد.
چنین سیاست موفقی به حمایت گرایی از تولیدات داخلی معروف است که امروزه ناپسند قلمداد میشود."
🔹هیچ کشور پیشرفتهای در جهان وجود ندارد که بدون صیانت از بازار و بازارگشائی برای تولید داخلی خود به پیشرفت رسیده باشد.
🔹پیشرفت البته لوازم دارد. شرط لازم و اولیه آن صیانت از بازار داخلی برای تولید داخلی است. شرط دیگر این است که نظام اقتصادی به تولید پاداش دهد نه به دلالی. شرط سوم این است که هدف نظام حمایتی، نه بیشینهسازی سود تولیدکننده، که پیشرفت صنعتی باشد؛ یعنی تولیدکننده در برابر امتیازاتی که از دولت میگیرد موظف باشد بخش مشخصی از عایدات خود را صرف تحقیق و توسعه کند و تکالیفی در رابطه با ارتقای فناوری و افزایش کمیت و کیفیت محصولات داشته باشد.
🔹هیچ نظام اقتصادی در دنیا وجود ندارد که بدون حمایت، هدایت و نظارت قدرت فائقه مرکزی، یعنی دولت، کشور را یه پیشرفت رسانده باشد. لیبرالهای ایرانی اما قائل به این هستند که اقتصاد را اگر به حال خود رها کنند و آزاد بگذارند، به مدد دست نامرئی آدام اسمیت، نیروهای بازار در جهت پیشرفت کشور عمل خواهد کرد. این جنگل اقتصادی که با شعار آزادی ایجاد میشود، به پیشرفت منجر نمیشود، بلکه چنانکه میبینیم جولانگاه مفسدان و رانتخواران و دلالان، و قربانگاه مولدان و صنعتگران میشود.
🔹کشور را باید از شر لیبرالیسم نجات داد. برای پیشرفت ایران، باید چوب لیبرالیسم را از لای چرخ اقتصاد خارج کرد.
🔹مردم بدانند چه در دولت هاشمی، خاتمی و روحانی، و چه در دولت احمدینژاد، آنچه در این کشور اجرا شده سیاستهای اقتصادی لیبرال و نولیبرال بوده و هر پیشرفتی حاصل شده، به مدد، هدایت یا اجبار نیروهای خارج از دولت بوده است. اگر اقتصاد ایران در اختیار جریان انقلابی قرار گیرد، در همه حوزهها پیشرفت حاصل خواهد شد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
در کانال سروش ما به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
🔴شب 22 بهمن ساواکی نشوید
✍ محمد زعیم زاده
1️⃣ نکته اول این است که امروز دو جریان هستند که سعی در القای یک فضای واحد به جامعه دارند، پیشفرض این دو جریان هم این است که اعتراضات دیماه بستر امتیازگیری از حاکمیت را فراهم آورده است و میتوان با ابزار فشار اجتماعی و رسانهای منویات سیاسی را پیگیری کرد؛ اصلاحطلبان رادیکال و حامیان محمود احمدینژاد، نمادهای اصلی این دو جریان هستند.
2️⃣ نکته دوم اینکه اگر فکر میکنید فرصتطلبی تنها ویژگی مشترک این دو جریان است اشتباه میکنید، ویژگی مشترک بعدی این دو جریان اخلال در دستگاه محاسباتی است.
3️⃣ نکته سوم در اشتراک نظری و عملی این دو جریان در ایده جایگزینی است که به مردم معرفی میکنند، هر دو با زبان بیزبانی و به انحای مختلف میگویند آلترناتیو وضع موجود ما هستیم، اما از بد حادثه نهتنها هیچکدام دیکته نانوشته نیستند بلکه در وضع موجود اگر مدعی خرابی هستند بیشترین نقش را داشتهاند.
4️⃣ نکته چهارم اشتراک در روش است، هر دوی این جریانها برای پیشبردن هدف سیاسی، اسب رادیکالیسم را زین کردهاند و بر طبل تند کردن فضا میزنند، روش و طریقی که ایدهای تکرای برای کنشگری سیاسی است.
5️⃣ نکته پنجم اشتراک این است که گویا هیچکدام از این دو جریان نمیخواهند از تجربیات قبل درس بگیرند، مسیری که عدهای امروز ترسیم کردهاند و برایش با ادبیاتهای مختلف نسخه میپیچند یکبار توسط جریان اصلاحات در دوره دوم خرداد تجربه شده است آنهم در شرایطی که هم حاکمیت در موضع اقتدار کنونی نبود و هم ابزارها برای فشار بیشتر وسیعتر و متنوعتر بود و هم تجربه خطای راهبردی 88 در کار نبود، اما حتی در آن شرایط هم در درازمدت برای بقای سیاسی نتیجهای جز گردش به راست و مستمسک شدن به حسن روحانی و علی لاریجانی در پی نداشت.
6️⃣ نکته ششم این است که هر دوی این جریانها در گفتمانی که سعی کردهاند برای خود انحصاری تبلیغ کنند صادق نیستند، هم جریان اصلاحات با عدم تحمل منتقد و تمسخر مخالف نمره بالایی در آزادی نمیگیرد و هم حامیان محمود احمدینژاد اگر ژرفتر به عملکرد مرادشان فکر کنند میبینند عدالتی که خطقرمزش کابینه است و عدالتخواهی که تنها پس از برخورد قضایی با حامیانش غلیان میکند و میتواند با فردی مثل مرتضوی ساخت و پاخت کند، صادقانه نیست. اما خب این دو جریان تفاوتهایی هم با هم دارند، واقعیت این است که جریان حامی احمدینژاد در مسیر رادیکالیسم نوسفر و کمتجربه است، آنها خوب است به عاقبت رادیکالیسم در جریان اصلاحات نگاه کنند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در کانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
✍ مهدی محمدی
درک اینکه ‘این کشور تحت حمله قرار دارد’ یکی از فوری ترین نیازهای جامعه امروز ایران است خصوصا که حمله کنندگان قصد خود را پنهان هم نمی کنند. تهاجمسایبری دیشب صرف نظر از ابعاد فنی آن، اگر این حس را منتقل کند، سرجمع ضرر نکرده ایم. این حمله از طریق نفوذ در سويیچ های سیسکو صورت گرفته که عموما به عنوان یکی از اجزای ضروری زیرساخت سایبری کشور شناخته می شود. همین هم خود دارای پیام است. وقتی یکی از اجزاء زیرساخت خود را به طور ‘وابسته’ تعریف می کنید، آن جزء اسیب پذیرترین جزء سیستمتان خواهد بود. حالا تصور کنید که کسانی به نام اصلاحات، می خواستند کل سیستم بانکی کشور را توسط پیمانکار خارجی ‘بازسازی’ کنند؛ شاید هم تا حدی جلو رفته بودند. این حمله یک هشدار است. کسانی در جهان سرکار آمده اند که بنای کوتاه آمدن ندارند حتی اگر بنشینید و تماشایشان کنید. در یک نبرد، وقتی یک طرف نجنگد، جنگ متوقف نمی شود بلکه این اوست که ‘شکست’ می خورد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
در کانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در کانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
⚡️۳ جریان حامی دلار ۶ هزارتومانی
✍ محسن مهدیان
جهش قیمتی دلار منشا #روانی دارد و ناشی از پیش بینی بازار از دورنمای سیاسی کشور است. فارغ از ارزیابی پیشبینیها، مردم نسبت به #تدبیر مسوولین در شرایط پیشرو #بیاعتمادند.
طبیعی است که این بیاعتمادی، تلاش ها برای آرامیدنِ "تلاطم ارز" را ناکام گذارد.
اما سه جریان نیز مقوم و سمپات وضع موجودند و به یقین در مقابل هرگونه آرامش بازار، مقاومت و از "یله گی ارز" حمایت می کنند.
شناخت این ۳ جریان که پیوند #دلالان_سیاسی با #سوداگران_اقتصادی و با همراهی علمی #نئولیبرالهای_وطنی است بسیار ضروریست.
⚡️《جریان اول》؛ #ژنرالهای_بازارمسلک و متصل به قدرتند که از ابتدای دولت یازدهم، نقش #دولت_سایه را در اقتصاد بازی کردند.
این جریان از ارز ۶ هزارتومان و فراتر از آن به حکم #ظاهرگرایی_اقتصادنئوکلاسیک و #قشریگرایی_بازارآزاد دفاع می کند و در یک "توهم پیچیده اقتصادی" معتقدست راه نجات اقتصاد و رشد عملکرد تجاری در #کاهش_ارزش_پول_ملی است.
⚡️《جریان دوم》 #لجنه_سرمایهداری در محافل رسمی وتجاری کشورست که نفع شان در ارز گران و خاک مال شدن پول ملیست. این گروه همان تجار سنتی اند که فرمان صادرات و منافع انحصاری خام فروشی را بدست دارند و با تقویت دلار، سوداگری شان شدت می یابد.
⚡️و اما 《جریان سوم》 "دلالان سیاسی" اند. دلالان سیاسی مستقر در دولت با همراهی طرفداران شان در محافل حزبی، پروژه "تشویش در اقتصاد" و "هراس در بازار" را با هدف #چانه_زنی برای تعدیل و تنزیل تصمیمات راهبردی نظام دنبال می کنند.
تحرکات این جریان سابقه دارست؛ چه آنکه در روزهای پایانی دولت دهم نیز در شرایط مشابه این روزها، خدمت رهبری رسیدند و با ترسیم شرایط "اغمای اقتصادی" و "بهم ریختگی بازار"، خواهان کوتاه آمدن از مواضع راهبردی انقلاب شدند.
این سه جریان یعنی پیوند #نئولیبرالهای_وطنی_مستقر_در_دولت به علاوه #لجنه_سرمایهداران_حاکمبر_صادرات و با میدان داری #دلالان_قدرتو_جناح_لابیگر حامیان اصلی دلار ۶ هزارتومانی و بلکه فراتر از آن هستند.
برای هرگونه ثبات باید مقاومت این جریان را شکست.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
💠 چرا دلار گران میشود؟
✍مصطفی ظاهری
گرانی دلار امروز نتیجه عملکرد مرکز "میانهروی" (المرکز العالمی لمکافحة الفکر المتطرف أو مرکز إعتدال) یا همان براندازی حکومت ایران است که ترامپ در سفر خود به عربستان آن را افتتاح نمود. توافق برای تأسیس این مرکز در ۲۱ مه ۲۰۱۷ در دیدار ملک سلمان بن عبدالعزیز، شاه عربستان با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در خلال برگزاری کنفرانس سران ریاض ۲۰۱۷ اعلام شد.
➕ سوال: دولت روحانی در این مدت چه کرد؟
➖ جواب: آقایان مشغول طرح ریزی دسیسههای انتخاباتی ۹۶ برای کسب رای بودند و بعد آن نیز هیچ نکردند.
🔺 اولین کاری که این مرکز کرد، تصویب و اجرای مالیات بر ارزش افزوده در ۶ کشور حاشیه خلیج فارس بود. ۵ کشور در ابتدای سال میلادی جاری آن را اجرا کردند و عمان قرار شد از سال آینده میلادی اجرا کند.
دعوای قطر هم از همینجا شروع شد. طرح اخذ مالیات ارزش افزوده برای اولین بار در این کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از روز اول ژانویه سال ۲۰۱۸ اجرا شد. برای بسیاری از کالاها و خدمات این مالیات ۵ درصد اعلام شده است. اخذ این مالیات درحالی آغاز شده که بسیاری از سرمایهگذاران خارجی برای سالها از معافیت مالیاتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس برخوردار بودند. ورای افزایش درآمد بودن برای این کشورها، این طرح افزایش شفافیت اطلاعات اقتصادی را نیز در پی داشته است.
🔻 وقتی مالیات بر ارزش افزوده در امارت اجرایی شد، فعالیت صرافیهای غیر رسمی همکار با بانک مرکزی در دبی مختل شد، چرا که خدمات ارزی آنها برای بانک مرکزی ایران غیر شفاف و خلاف قوانین جاری امارات متحده عربی بود و امکان سندسازی برای این حجم انبوه فعالیت ارزی امکان پذیر نمی باشد. در نتیجه درهم امارات افزایش قیمت داشت و به طبع آن قیمت دلار نیز بالا رفت. الان هم زمان گزارش سه ماهه اول به سازمان مالیاتی است و این شرکت های تجارت عامه اماراتی جانب احتیاط را در پیش گرفته اند و این احتیاط دستان بانک مرکزی برای تامین ارز را خالی کرده و در نتیجه دلار به ۵۷۰۰ تومان رسانده است و احتمالا بیشتر هم خواهد شد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
فشار از پایین چانه زنی از بالا
✍حسین شمسیان
در سال های حاکمیت مطلق جریان اصلاحات در دهه هفتاد، پروژه قتل های زنجیره ای،پروژه روزنامه سلام،پروژه کوی دانشگاه و چندین وچند پروژه مهم و ویرانگر دیگر رقم خورد و کشور توسط تیمی از درون دولت،دائما دستخوش آشوب و درگیری بود.
🔴آن روزها کسی به سادگی قبول نمی کرد که دولت پشت خیلی از ماجراهای بنیان برافکن و ضد ملی باشد، اما بیان استراتژی «فشار از پایین چانه زنی از بالا» از سوی سعید حجاریان ،آخرِ ماجرا را نشان داد.
🔴آنها بعد از به خیابان کشیدن دانشجویان در کوی و تلاش ناکام برای کشته سازی از آنها ، در یکی از جلسات شورای تامین، صراحتا اعلام کردند که مقصد حرکت بعدی اوباش(که به دروغ دانشجو معرفی می شدند) فلان جاست و بعد مزورانه گفتند تنها راه توقف دانشجویان،تسلیم دربرابر فلان موضوع است و ...!
این یعنی دقیقا فشار از کف خیابان برای امتیاز گیری سیاسیون در اتاق های در بسته!
✅البته جواب هوشمندانه و قاطع آن روز باعث شد که شخص مطرح کننده تهدید،عقب نشینی کرده و خودش را با موتور به جماعت اوباش برساند و فرمان عقب نشینی بدهد ...
🔺اکنون همان سناریو در حال تکرار است .
🔴دانشجویی در کار نیست اما دلار قرار است همان کار را با همه مردم بکند!
سناریو سازان آن روز،بیست سال بعد از آن ماجرا،مار خورده و افعی شده اند!
🔴آنها به جای دست گذاشتن روی نقطه تحریک یک قشر جامعه، سلسله اعصاب کل کشور را با دلار متشنج کرده اند و مردم را به صورت لحظه ای با کاهش ارزش زندگیشان مواجه کرده اند!
⚫️به نظرتان الان در کدام اتاق و مرکز «چانه زنی» در جریان است!؟ به نظرتان بر سر چه چیزی!؟
⚫️آیا پروژه تسلیم دیگری همانند برجام درکار نیست!؟آیا قرار نیست بازی نا تمام آمریکا در به زانو درآوردن ایران،3 سال بعد از گام اول،با فلج اقتصادی ایران تکمیل شود!؟
🔺رئیس جمهور در پستو است،نوبخت و سیف هم کاری نمی کنند.
🔺زنجیره ای ها عکس جشن نمی گذارند ، آنها مشغول تحریک آستانه تحمل مردمند.
انتظار دارند پیامد این فشار شدید تسلیم باشد نه به راه افتادن یک نه دی دیگر یا 23 تیر دیگر!
آیا کسی هست مانند جلسه آن روز قاطعانه جلوی جنگ خیابانی را بگیرد یا بازی دلار جام زهر دیگری را رقم خواهد زد!؟
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
تغییر استراتژی الزامی است
✍مهدی محمدی
اردیبهشت و خرداد، 2 ماه مینگذاری شده در سال 97 است. برجام، ارز، منطقه (با تمرکز بر سوریه) و تحریم، 4 حوزهای است که تلاش خواهد شد در آنها بحران ایجاد شود. تبدیل مساله به بحران، غیرقابل حل نشان دادن موضوعات، ایجاد تبعات امنیت ملی برای موضوعات و در نهایت روی میز گذاشتن راهحلهایی از جنس سازش، مهمترین پدیدههایی است که با آنها مواجه خواهیم بود. در همه این موارد مساله اصلی از دید کسانی که بیرون از ایران درصدد تجمیع بحرانها در ماههای اولیه سال هستند، گروگان گرفتن افکار عمومی ایران و ایجاد حس بنبست، تهدید و فروپاشی است. جنگی که در هفتههای آینده با آن مواجه خواهیم بود جنگ روایتهاست، به این معنا که خود مسائل، به میزان روایتی که از آنها خواهد شد مهم نیستند. به تعبیر دیگر، منازعه ذهنی و ادراکی که در راه است، بسیار مهمتر از منازعه راهبردی، اقتصادی یا سیاسی خواهد بود.
اگر بخواهیم موضوع را کمی روشنتر کنیم میتوان مورد به مورد بحث کرد که چگونه یک نبرد ادراکی جدید در حال آغاز شدن است. درباره برجام و تحریمها مساله اصلی این نیست که ترامپ تصمیم گرفته از طریق عدم تعلیق تحریمهای برجامی یا اعمال تحریمهای جدید (یا هر دو) از برجام خارج شود، بلکه مساله اصلی این است که ترامپ قصد دارد ایران و به طور مشخص تامینکنندگان امنیت را به عنوان مقصر به هم خوردن برجام معرفی کند. در مساله ارز هم باز منازعه اصلی بر سر این است که نزاع دولت و مخالفان آن به عنوان ریشه اصلی بحران معرفی شود.
ادامه در پست بعد ...
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
⬆️ادامه پست بالا..
درباره منطقه هم روشن است که آمریکاییها به طرز ناشیانهای تصور میکنند میتوانند پیروزیهای منطقهای ایران را به موضوع مجادله و اختلاف در داخل ایران تبدیل کنند و به این ترتیب حداقل از سرعت برنامه منطقهای ایران بکاهند. ملاحظه میکنید که در تمام موارد آنچه در اصل هدف گرفته شده، افکار عمومی جامعه ایرانی است و آمریکا تلاش میکند از طریق وارد کردن افکار عمومی ایران در دوقطبیهای جدید، تهدیدهایی مانند پیشرویهای منطقهای ایران را به فرصتی تازه برای خود بدل کند.
2 عامل هست که بسادگی میتوان ادعا کرد طرف خارجی بشدت روی آن حساب کرده است؛ عامل اول ناکارآمدی، کارنابلدی و سردرگمی دولت در مدیریت بحرانهاست. نگاه سیاسی به بحرانها و با ابزارهای دستوری و امنیتی درصدد حل آنها بودن و چسبیدن به یک سلسله راهحلهای قدیمی، نپخته و مبتنی بر ایدئولوژی لیبرال، به همراه جدی نگرفتن هشدارها و خیرخواهیها، دولت را بشدت در مقابل بحرانسازیهای دشمن بویژه در حوزه تحریمها و اقتصاد آسیبپذیر کرده است. دولت آقای روحانی باید درک کند که اکنون نیاز به تجمیع همه ظرفیتهای کشور برای مقابله با بحرانها دارد و این مسلما از طریق صحنهسازی و اتهامزنی حاصل نخواهد شد. کنترل کسانی درون دولت که همچنان تصور میکنند دولتداری مساوی عملیات روانی است، نخستین گامی است که دولت باید برای بهبود اوضاع خود بردارد. دوره این هم که تصور کنند با هیولاسازی از رقیب و فرافکنی مشکلات همچنان میتوانند از پذیرش مسؤولیت وضع موجود فرار کنند، گذشته است. حتی اگر رقیب آسیبپذیر باشد، افکار عمومی هوشمندانه به هر کس سهمی را که سزاوار آن است خواهد داد و آسیبپذیری رقبا را به عنوان توجیه کارنابلدی دولت در نظر نخواهد گرفت. اکنون البته زمان گروکشی هم نیست و ضرورت ندارد سر این بحث باز شود که بسیاری از این بحرانها و تهدیدها با جزئیات در ماههای گذشته پیشبینی و به دولت اطلاعرسانی شده بود و دولت یکسره به همه آنها بیاعتنایی کرد اما این هم پذیرفته نیست که دولت بیمحابا شروع به متهم کردن کسانی کند که همه هشدارهای لازم را خیرخواهانه به آن داده بودند. کاملا روشن است که آمریکاییها روی ناکارآمدی داخلی دولت حساب کردهاند و به میزانی که دولت از راهحلهای واقعی و ابتکاری دوری کند و به سیاسی کردن مسائل علاقه نشان دهد، انگیزه دشمن برای فشار نیز تقویت خواهد شد.
عامل دومی که آمریکاییها روی آن حساب کردهاند، شبکه همکار غرب در ایران و مشخصا اصلاحطلبان رادیکالی هستند که اخیرا همه مرزها میان خود و نتانیاهو، بنسلمان و ترامپ را برداشتهاند و همان حرفهای آمریکا را عینا در داخل تکرار میکنند. آمریکا بشدت به این شبکه همکار نیاز دارد تا فشار خارجی را به مطالبه سازش و تسلیم در داخل ترجمه کند. بخشی از این شبکه در میان مرتبطان دولت و مشخصا افراد فعال در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری و بخشی هم در بیرون دولت، سازمان پیدا کرده است. تجربه پرونده هستهای هم بخوبی نشان میدهد فشارها از زمانی «اثر» کرد که یک جریان داخلی شروع به خلق همان دوقطبیهایی در داخل کرد که آمریکا میخواست.
ادامه در پست بعد ....
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
⬆️ ادامه پست بالا ...
اکنون آمریکا نیاز به کسانی دارد که خطر کنند و برنامه موشکی و منطقهای ایران را زیر سوال ببرند و از آن مهمتر در برنامه موشکی و منطقهای به جای ایران حق را به ترامپ و نتانیاهو بدهند. با تاسف باید گفت کسانی در ایران پیدا شدهاند که این نقش را بازی کنند و تا زمانی که به این خیانت آشکار پایان داده نشود، جلوی برنامه آمریکا در ایران را نمیتوان گرفت. تحریم و فشار اکنون جاده صافکنهایی در داخل ایران دارد که اگر لازم باشد حاضرند در تانک آمریکایی بنشینند و وارد تهران شوند. اجماع ملی در طرد این خائنان و قاطعیت در مقابله با آنها عنصر ضروری هرگونه برنامهریزی برای کنترل بحران در آینده است. مرور مولفههای این فضا تردیدی باقی نمیگذارد که دولت آقای روحانی اگر واقعا خواهان مدیریت بحرانهاست باید تغییر پارادایم دهد. پارادایمهای پیشین که به موضوعات امنیت ملی به عنوان ابزار چانهزنی سیاسی نگاه میکرد و همه شرکا را در غرب و همه فرمولها را در برجام خلاصه میکرد به بن بست رسیده است. اگر دولت یک بار دیگر گزینههای خود را مرور کند خواهد دید امید به گرفتن نتیجه از فشار، مهمترین عامل بحرانهای جدیدی است که آمریکا در تدارک آن است و اگر این امید کنترل یا زایل شود، زیرساخت تئوری جدید فشار فروخواهد پاشید. دولت اکنون باید قبل از هر کار در شرکای داخلی و خارجی خود تجدید نظر کند و پارادایمهای غیربرجامی در طرح سیاست خارجی خود را جدی بگیرد. آن زمان است که خواهد دید مسائل چندان هم غامض نیست. و در نهایت اینکه اکنون زمان اجماع ملی است و اجماع ملی رخ نخواهد داد مگر اینکه مرزها با دشمن شفاف شود و مدعیان وحدت ملی دست از نمایندگی سخنان آمریکا درون کشور بردارند. اگر آمریکا از ایجاد شکاف در ایران ناامید شود، گزینههای فشار و تحریم دچار بحران راهبردی خواهد شد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
🔹ملاحظات پاسخ دهی فوری به رژیم صهیونیستی
✍️#تحلیل_کوتاه
📌رژیم صهیونیستی با سوء استفاده از فضای تنشآلود روسیه و آمریکا در پی ادعای واهی حمله شیمیایی دولت سوریه به دوما، پایگاه هوایی T4 را مورد هدف قرار داد که منجر به شهادت چند مستشار نظامی ایرانی شد. در این راستا آنچه مسلم است لزوم پاسخدهی و معاقبه رژیم کودککش، حداقل در همان سطحی است که به T4 حمله شده است. اما سوال دیگر این است که زمان پاسخدهی چه وقتی باید باشد. هرچند پاسخدهی فوری عمدتا میزان بازدارندگی را افزایش میدهد اما در حال حاضر ملاحظاتی برای آن نیز وجود دارد:
1️⃣دولت سوریه و متحدانش بر ریل پیروزی بر تروریستها در حال حرکت هستند و آمریکا و متحدانش بخشی از ابزارهای خود در سوریه را از دست دادهاند. لذا حرکت شتابزده در فضایی که سطح تنش میان روسیه و آمریکا بالاست «احتمال» شروع جنگ بزرگتری را برای سوریه رقم خواهد زد که ممکن است دستاوردهای گذشته را از بین ببرد یا شرایط را برای کسب دستاوردهای بیشتر، وخیم سازد.
2️⃣در پیروزیهای غوطهی شرقی دمشق ایران مشارکت جدی و سطح بالا نداشت و به همین دلیل دامن ایران از اتهام حملهی شیمیایی مبرا ماند. این باعث شد سوی اتهامات متوجه روسیه و سوریه باشد، حال اگر ایران به عنوان مهمترین دولت مقاومت در منطقه، حملهای شتابزده انجام دهد، امکان دارد خود را کانون توجهات دولتهای مستکبر قرار دهد و در نتیجه مشکلات عدیدهای برای محور مقاومت به وجود آید.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
✔️در کجای تاریخ ایستاده ایم ❓❗
صورت مسئله غلط!! و جوابهای ما؟
✍ دکتر موسی نجفی
🔻🔺🔻وقتی از تقابل و جبهه بندی و یا حتی کمتر از آن از نوعی رقابت و زور آزمایی بین ما و غرب مدرن سخن گفته میشود ، بایستی بگوئیم همه این موارد به درجات و با شدت و ضعف میتواند به دو نوع مواجهه و یا رقابت "آشکار و پنهان" و یا "سریع و فرسایشی " تقسیم گردند ۰ اینکه یک انقلاب دینی غیر غربی (شما بخوانید ضد غربی) در مراحل رشد خود در کدام منزل ایستاده است ؟ و منازل قبلی و بعدیش کجاست ؟و در ارتباط و حتی مواجهه با غیر خودش چه نسبتی میخواهد برقرار کند ، پرسش و یا پرسش هایی است که برنامه ریزان استراتژیست و مدیران ارشد، لااقل دورنمایی از آن را بایستی ترسیم کنند۰
🔻🔺🔻متاسفانه در انتخابات سال گذشته برای تعیین عالی ترین سطوح اجرایی کشور کسی حتی زحمت ترسیم چنین خط مش و افقی را هم بخود راه نداد؛ شاید بیشترین عدم توجه به این امر مهم از اینجا ناشی می شود که برخی مسئولین کشور فراموش می کنند ، مدیران کشوری هستند که پرچم دار انقلابی بزرگ است و این تحول در مراحل رشد خود کشور را در شرایطی ویژه قرار داده است۰
🔻🔺🔻علیرغم این دورنما ، متاسفانه برای این شرایط جنگ فرسایشی نه برنامه ای دارند ، نه به الزامات چنین جنگی واقفتد ، نه استعداد سازماندهی استعدادها و تواناها را دارند ، نه هوش فهم شرایط و مدیریت کارآمد را ؛ از طرفی میدانیم به موازات بر نامه های اصلی که لازمه چنین شرایطی هست عملا توجهی ندارند ؛ اهم این برنامه ها عبارتتد از : انقلاب فرهنگی ، اقتصاد مقاومتی ، تحول علوم انسانی و تمدن نوین اسلامی ، سبک زندگی اسلامی ، هویت ملی و نسبت ما با ابعاد مختلف تجدد و غرب و تمدن ناشی از آن ۰
🔻🔺🔻مدیران اجرایی و حتی برنامه ریزان ارشد ایران معاصر، آیا صرفا با داشتن یک خط ریش و یک یقه بسته و چند آداب ظاهری ساده میتوانند از پرسش های مهم مطرح شده خود را جدا ببینند ؟!
✳️🔰🔰راستی از نظر برنامه ریزان ارشد ، ما در کجای تاریخ ایستاده ایم؟ و آیا چنین پرسش و یا پرسش هایی اصولا برای آنها معنا و مفهومی دارد؟ ختم کلام آنکه بسیار تفاوت می کند دیدگاه و عملکرد کسانی که دوره و زمانه را دوران "اعتلا و تمدن" می دانند با کسانی که فکر می کنند در عصر "انحطاط و اضمحلال " زندگی می کنند۰
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat