هدایت شده از ابوذر
«وطن امروز» برخی شاخصهای اصلی اقتصاد را پیش از پایان دولت سیزدهم بررسی میکند
روی ریل پیشرفت
گروه اقتصادی: چند هفته دیگر عمر دولت سیزدهم به پایان میرسد و دولت چهاردهم به صورت رسمی کار خود را آغاز میکند. با توجه به اهمیت مقوله اقتصاد در شرایط کنونی، این موضوع (شرایط اقتصادی کشور) باید به صورت خاص دیده شود، زیرا دولت سیزدهم در حالی کشور را تحویل گرفت که اقتصاد درگیر انواع ناترازیها بود ولی امروز اقتصاد کشور در شرایطی متعادل و آماده جهش به پزشکیان تحویل میشود.
در این میان باید مد نظر داشت که رشد اقتصادی به عنوان یکی از شاخصهای اساسی رونق اقتصادی در کشور بویژه در زمان فعالیت دولت سیزدهم بهبود قابل ملاحظهای یافت و آخرین گزارش مرکز آمار نشان میدهد اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲ رشد 5.7 درصدی با نفت و 3.4 درصدی بدون نفت را ثبت کرده که بالاترین نرخ رشد از سال ۹۶ تاکنون بوده است.
این اتفاق مثبت در اقتصاد در حالی رخ داد که میانگین رشد اقتصادی در 3 سال پایانی دولت دوازدهم منفی 2.05 درصد بود اما رشد اقتصادی کشور با یک جهش چشمگیر در سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب به 5.6، 5 و 5.7 درصد رسید.
تحلیل رشد اقتصادی از سوی اقتصاددانان نشان از کیفیت خوب سیاستهای به کار گرفته شده دارد. متوسط نرخ رشد سرمایهگذاری کل یا تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در طول سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ منفی 13.8درصد بود. این نرخ در سال ۱۴۰۰ به 4.1 درصد، در سال ۱۴۰۱ به 2.5 درصد و در سال ۱۴۰۲ به 4.8 درصد رسید به طوری که متوسط آن در طول دولت سیزدهم 3.7 درصد بود.
کارشناسان اقتصاد و مسؤولان دولت سیزدهم خزانه خالی را از تدبیر و امیدیها تحویل گرفتند. دولت دوازدهم به وضوح بارها اعلام کرده بود از بهمن ۱۳۹۹ به بعد توان پرداخت حقوق کارمندان را ندارد و هم خزانه ریالی و هم خزانه کالاهای اساسی کشور خالی است.
دولت روحانی حتی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان تنخواه بودجه سال ۱۴۰۰ را سال ۱۳۹۹ هزینه کرد و در واقع خزانه با بدهی به دولت جدید رسیده بود اما با تلاش شبانهروزی دولت شهید رئیسی امروز وضعیت ارزی مناسب با ذخایر کامل کالاهای اساسی به دولت چهاردهم تحویل میشود.
حالا فرصت برای رئیسجمهور جدید مهیاست تا اقتصاد کشور را جهش دهد. این دستاوردها با تلاش شبانهروزی رئیسجمهور شهید و دولت ایشان به دست آمده و مردم در انتظارات خود بارها اشاره داشتند امید دارند این روند ادامه داشته باشد و دوباره داشتههای کشور در سبد مذاکره هزینه نشود.
اینکه اقتصاد کشور در حال حاضر در چه شرایطی به رئیسجمهور منتخب پزشکیان سپرده میشود، موضوعی است که در سرفصلهای مجزا آن را بررسی خواهیم کرد.
افزایش تولید نفت با اتکا به توان داخلی و بدون وابستگی به برجام
در دولت روحانی، تولید و فروش نفت با چالشهای عمدهای مواجه بود، تا جایی که صادرات این محصول به روزی کمتر از ۳۰۰ هزار بشکه نیز رسیده بود و با توجه به اینکه اقتصاد ایران یک اقتصاد نفتی محسوب میشود، کاهش درآمدهای حاصل از فروش نفت کسریهای زیادی را در درآمدهای دولت ایجاد کرده بود، تا جایی که این مشکلات منجر به عملیاتی شدن بخش کمی از برنامه بودجه شده بود.
وزیر نفت در آخرین گزارش خود اعلام کرد: در بخش تولید شاهد تحولات قابل توجهی بودیم؛ در آغاز به کار دولت سیزدهم تولید نفت ایران روزانه ۲ میلیون و ۱۰۷ هزار بشکه بود اما این حجم تولید در شرایطی به دولت چهاردهم سپرده میشود که روزانه ۳ میلیون و ۵۷۰ هزار بشکه تولید داریم؛ بنابراین تولید نفت در 3 سال اخیر ۶۰ درصد افزایش داشته است.
تمرکز بر بهبود سبد معیشت با حذف ارز رانتی ۴۲۰۰ ل
دولت سیزدهم در همان ابتدای مشروع به کار اعلام کرد قصد دارد با یک جراحی اقتصادی بساط ارز ۴۲۰۰ تومانی را که سرمنشأ فسادهای بسیار گستردهای شده بود، جمع کند. در همین راستا نیز دولت بتدریج شروع به حذف این ارز از گروههای کالایی کرد تا در نهایت به صورت کلی ارز ۴۲۰۰ تومانی از ادبیات اقتصادی ایرانل حذف شد.
با توجه به تفاوت نرخهای ارز، افزایش هزینه تامین نهاده بر اثر حذف ارز ترجیحی و...، افزایش قیمت کالاهایی که ارز ترجیحی میگرفتند اجتنابناپذیر بود اما با وجود همه این اتفاقات، نه تنها قیمت کالاهای خوراکی آنطور که کارشناسان پیشبینی میکردند افزایش نیافت، بلکه بتدریج روند ثبات نیز به خود گرفت؛ به عنوان نمونه قیمت گوشت قرمز و مرغ به عنوان 2 کالای مهم در سبد مصرفی خانوار در روزهای پایانی دولت سیزدهم به ترتیب ۶۲۰ هزار تومان و ۸۳ هزار تومان است.
هدایت شده از ابوذر
کنترل نسبی متغیرهای اقتصاد کلان
اقتصاد ایران بیش از ۵۰ سال است با معضل تورم دست و پنجه نرم میکند، به شکلی که میتوان گفت یکی از بزرگترین مصائب اقتصاد کشور همین تورم بالاست. در دولت سیزدهم اگرچه ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد اما با اقداماتی که شد تورم به صورت نسبی کنترل شد و روند کاهشی به خود گرفت.
گزارش بانک مرکزی نشان میدهد رشد پایه پولی با کاهش ۱۵ واحد درصدی، از ۴۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۷ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است. رشد نقدینگی نیز از ۳۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۴ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده که حاکی از کاهش ۶ واحد درصدی رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۲ است.
در بخش تورم نیز دولت سیزدهم تلاش کرد با سیاستهای تنظیم بازار و سیاستهای اطمینانبخشی و پیشبینیپذیرسازی بازار و کنترل فضای انتظارات تورمی، این مؤلفه را تا حدودی کنترل کند؛ در این راستا نیز نرخ تورم سالانه از ابتدای دولت یعنی مرداد ۱۴۰۰ از ۴۵ درصد به ۳۶ درصد در خرداد ۱۴۰۳ کاهش یافته است.
رشد تورم نقطه به نقطه تولیدکننده نیز که در زمان شروع به کار دولت حدود ۷۰ درصد بود، فروردین امسال به ۲۳ درصد کاهش یافت. همچنین در حوزه تورم تولیدکننده نیز در خرداد امسال نسبت به فروردین سال گذشته، نرخ تورم نقطه به نقطه از ۴۰ درصد به ۲۵ درصد و نرخ تورم سالانه از ۳۷ درصد به ۲۹ درصد رسیده و این برای نخستینبار است که بعد از ۶۷ ماه نرخ شاخص بهای تولیدکننده وارد کانال ۲۰ درصدی شده است.
سرمایهگذاری خارجی در ۳۳ ماه
در حوزه سرمایهگذاری خارجی رکورد جذب سرمایهگذاری ۱۶ساله با 5.5 میلیارد دلار سرمایهگذاری رسمی واقعی در سال گذشته شکسته شد. همچنین در مجموع از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳، تعداد ۶۹۰ طرح سرمایهگذاری خارجی به ارزش سرمایهگذاری خارجی مصوب معتبر 11 میلیارد دلار به تصویب هیات سرمایهگذاری خارجی رسیده است.
کاهش نرخ بیکاری
متوسط نرخ بیکاری افراد ۱۵ساله و بیشتر در طول سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ برابر ۱۰ درصد بود اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم متوسط نرخ بیکاری بتدریج روند کاهشی به خود گرفت و از ۹ درصد در سال ۱۳۹۹ به ۸ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید.
همچنین خالص اشتغال ایجاد شده (تغییرات شاغلان) از منفی یک میلیون نفر در سال ۱۳۹۹ به ۷۷۴ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ رسید. نکته مهم اینکه در پاییز سال گذشته نرخ بیکاری فصلی به عدد تاریخی ۷ درصد رسید.
استقراض دولت از بانک مرکزی صفر شد
در حوزه خزانهداری از ۷۶ هزار حساب بانکی دستگاههای دولتی به ۱۴ هزار حساب کاملا تجمیعشده تحت کنترل خزانه و نزد بانک مرکزی رسیدیم و از این محل از رسوب ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع نزد دستگاههای دولتی جلوگیری شد؛ این اقدام استقراض دولت از بانک مرکزی را به صفر رساند و علاوه بر این با حساب واحد خزانه، امکان فساد و زد و بند کاهش یافته است.
همچنین ابتدای دولت ۵۳۵ هزار فقره املاک دولت در سامانه سادا شناسایی شده بود که در دولت سیزدهم این عدد به یک میلیون و ۱۰۰ هزار فقره دارایی دولت افزایش یافت.
افزایش ۵۷ درصدی تجارت غیرنفتی
تجارت بدون نفت ایران (واردات و صادرات) از ۷۴ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۹ با ۵۷ درصد افزایش به ۱۱۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ رسید. در این راستا، ارزش صادرات غیرنفتی در سال ۱۳۹۹ به میزان ۳۵ میلیارد دلار بود که در سال ۱۴۰۲ با ۴۰ درصد افزایش نسبت به سال ۱۳۹۹ به رقم ۴۹ میلیارد دلار رسید.
همچنین سال ۱۴۰۲ حجم تجارت خارجی ایران با کشورهای همسایه با ۱۰ درصد افزایش به بیش از ۶۱ میلیارد دلار رسید. سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۷ میلیون تن کالا از مسیر ایران ترانزیت خارجی شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۵۴ درصد افزایش نشان میدهد. در مجموع میزان درآمدهای وصولی گمرک در سال ۱۳۹۹ به میزان ۲۷ هزار میلیارد تومان بوده که این رقم با افزایش ۹ برابری در سال ۱۴۰۲ به ۲۴۷ هزار میلیارد تومان رسید. همچنین ایران به صورت رسمی عضو سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس شد.
کنترل نسبی ناترازی بنزین
تأمین و توزیع روزانه ۲۴ میلیون متر مکعب سوخت سیانجی در کشور برای جلوگیری از ناترازی بنزین و تنوع در سبد سوخت خانوار و تبدیل ۲۴۰ هزار خودروی عمومی به دوگانهسوز به صورت کاملاً رایگان با فعالیت ۳۳۰ کارگاه تبدیل در کشور از جمله اقدامات دولت سیزدهم برای کنترل ناترازی بنزین است. همچنین اجرای طرحهای مختلف مانند سپهتن که برای کنترل و جلوگیری از انحراف و قاچاق سوخت در ناوگان حملونقل جادهای به بهرهبرداری رسید نیز از دیگر اقدامات در مدیریت مصرف سوخت بوده است.
در ایام سرد سال نیز با ارسال روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر فرآوردههای نفتی به نیروگاهها که معادل ۳ میلیارد لیتر در یک ماه است، از بروز مشکلات اساسی در کشور جلوگیری به عمل آمد. همچنین در 3 سال گذشته ۳ میلیون لیتر بنزین با کارت سوخت توزیع و در عمل ۵ میلیون لیتر بنزین روزانه به ظرفیت کشور اضافه شد.
هدایت شده از ابوذر
افزایش درآمدهای مالیاتی
گزارشها نشان از این دارد که افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق شناسایی مؤدیان جدید، تمرکز بر پایههای جدید مالیاتی و مقابله بیش از پیش با فرار مالیاتی با تکیه بر هوشمندسازی نظام مالیاتی و تقویت مالیاتستانی عادلانه رخ داده است. احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در این رابطه میگوید: در شروع دولت سیزدهم حدود 4 میلیون مؤدی در کشور داشتیم که با حقوقبگیران این رقم به 5.5 میلیون مؤدی میرسید؛ یعنی بار مالیاتی روی دوش این 5.5 میلیون نفر تقسیم میشد. با اقداماتی که در ۳ سال گذشته انجام شد و شناسایی فراریان مالیاتی، این رقم با افزایش بیش از 2 برابری به ۱۲,۵ میلیون مؤدی رسید. بنا به تأکید اسناد بالادست، اقتصاد ایران باید از سیطره درآمدهای نفتی خارج و درآمدهای قابل اتکاتری همچون مالیات را جایگزین کند. در همین راستا نیز دولت سیزدهم تلاش کرد از طرق مختلف و بدون ایجاد فشار بر بخش مولد کشور، درآمدهای مالیاتی را افزایش دهد به گونهای که میزان اخذ مالیات از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ سیر صعودی محسوسی داشته است و از مالیات ۱۰۹ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۳۹۷ به مالیات حدود ۸۰۶ هزار میلیارد تومانی رسیده که بیانگر افزایش ۷۴۰ درصدی است.
وضعیت بازارهای مالی
در 8 سال دولت تدبیر و امید با جهش قیمت دلار از ۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان و سپس بازگشت به حدود ۲۷ هزار تومان در پایان دولت، همه بخشهای اقتصاد متأثر شد. از جمله قیمت مسکن از متری حدود 3 میلیون تومان به ۳۲ میلیون تومان جهش کرد.
تیر ۱۴۰۳ در پایان کار دولت سیزدهم، میانگین قیمت مسکن در تهران حدودا متری ۸۱ میلیون تومان، سکه تمام بهار آزادی حدود ۴۰ میلیون تومان، نرخ دلار غیررسمی حدود ۶۰ هزار تومان و نرخ دلار نیمایی حدود ۴۳ هزار تومان است.
قیمت خودرو ۲۰۷ دندهای این روزها در بازار غیررسمی حدود ۷۵۰ میلیون تومان است که با توجه به مجوز واردات خودرو در سال جاری، زمینه کاهش قیمتها در این بازار هم فراهم شده است.
همچنین شاخص کل بورس که زمان شروع به کار دولت سیزدهم در کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی بود و تجربه سیاه ریزش سال ۹۹ و زیان سنگین، بیاعتمادی و قهر مردم را در کارنامه داشت، در روزهای پایانی دولت سیزدهم در کانال 2 میلیون و ۱۰۰ هزار واحد قرار گرفته است.
آل اسحاق: سیاسیون اقتصاد را به دست متخصصان بسپارند
یک فعال اقتصادی با تأکید بر اینکه سیاسیون باید اقتصاد را رها کنند و کار را به دست متخصصان بسپارند گفت: ما باید از حاشیه به متن اصلی اقتصاد برویم و کار را به افراد حرفهای تحویل دهیم.
یحیی آلاسحاق درباره چگونگی تقویت فرصتهای اقتصادی فراسرزمینی در کشورمان اظهار کرد: موضوع صادرات همیشه به عنوان اولین نکته مهم در زوایای مختلف مطرح میشود و در اصل قضیه هم هیچ شکی نیست.
این فعال اقتصادی افزود: با توجه به جایگاهمان در تجارت جهانی الان حدأقل 3 درصد از تجارت جهانی باید متعلق به کشور ما باشد اما یک صدم آن هم نیست. دلیلش این است که برخوردهای ما عمدتاً حاشیهای است تا متن و فقط حاشیهها را بزرگ میکنیم و به اصل قضیه نمیپردازیم.
آل اسحاق تصریح کرد: صادرات یک اصولی دارد و اصل اول هم این است که بازارهای دنیا صاحب دارند که رقیب ما هستند و اینطور نیست که بازارهای دنیا بی صاحب باشند. مجموعه زنجیره ارزش شامل بازاریابی و منافع شرکت حمل و نقل و منافع خریدار و فروشنده باید طوری باشند که همه نیازهای بازارهای دنیا را پوشش دهند.
وی گفت: مشکل اساسی ما این است که عموم سیاست گذاران، تصمیم سازان، فعالان اقتصادی و صادرکنندگان و بازاریابها تا 90 درصد در کار خودشان حرفهای نیستند و کار به دست سیاسیها افتاده درحالیکه کار تجارت یک کار کاملاً حرفهای است.
آل اسحاق تأکید کرد: تا زمانی که کار کشور در هر حوزهای از جمله اقتصاد و صادرات تحت تأثیر مسائل سیاسی باشد و بحث حرفهای کار کردن مطرح نباشد مسلماً وضعیت اقتصاد کشور هیچ تغییری نخواهد کرد.
وی بیان کرد: تولیدکنندگان ما باید محصولات صادراتی بسازند که از نظر کیفیت و قیمت و خدمات پس از فروش و بازاریابی به جنگ مشابه همان محصولات در منطقه و جهان بروند. نکته دوم این است که برای انجام این کار مهم باید یک فرد حرفهای با دانش کافی انتخاب شود تا بتواند قیمت تمام شده و بسته بندی را با دقت برنامه ریزی کند.
این فعال اقتصادی با تأکید بر اینکه تولیدکننده باید تولید صادرات محور داشته باشد افزود: تا زمانی که الزامات صادرات شامل کیفیت و قیمت و خدمات پس از فروش و بازاریابی را در داخل کشور فراهم نکنیم مصرف کننده آنگونه که باید و شاید تمایلی به مصرف کالای ایرانی پیدا نخواهد کرد.
آل اسحاق اضافه کرد: نظارت کننده بر این روند باید ابزار نظارتی و همت کافی و انضباط لازم و اقتدار اعمال نفوذ را داشته باشد نه اینکه یک فرد بی خاصیت و چهار کارمند بی خاصیت بر کارها نظارت کنند.
وی با تأکید بر اینکه سیاسیون باید اقتصاد را رها کنند و کار را به دست متخصصان بسپارند گفت: ما باید از حاشیه به متن اصلی اقتصاد برویم و کار را به افراد حرفهای تحویل دهیم.
اختلال سایبری جهانی دردسرساز شد/ واکنش ایلان ماسک
در پی اختلالات سایبری جهانی، فعالیت خطوط هوایی، بانکها، شرکتهای مخابراتی و بورس لندن در روز جمعه مختل شد.
اولین اشکالات فنی در اواخر روز پنجشنبه در آمریکا دیده شد که علت آن اختلال در خدمات مایکروسافت از جمله آزور و ۳۶۵ بود. خطوط هوایی فرونتیر که در دنور مستقر است، پروازها را به مدت بیش از دو ساعت متوقف کرد و مشکلات مربوط به خدمات آنلاین مایکروسافت را مقصر خواند. این شرکت هواپیمایی توقف پروازهای سراسری را لغو کرد و روند از سرگیری پروازها را از ساعت ۱۱ شب به وقت نیویورک آغاز کرد.
گروه LSE که بازار بورس لندن را اداره می کند، اعلام کرد با یک مشکل فنی جهانی مواجه است که از انتشار اخبار جلوگیری میکند. در آسیا، کاربران ژاپنی در بعدازظهر، گزارش اشکالاتی در سرویسهایی از جمله مجموعه نرمافزار اداری مبتنی بر اینترنت مایکروسافت ۳۶۵ را آغاز کردند. خطوط هوایی در فرودگاه های بمبئی و هنگ کنگ به بررسی دستی اطلاعات مسافران روی آوردند.
خطوط هوایی بزرگ آمریکا روز جمعه با اشاره به مشکلات ارتباطی، زمین گیر شدند. همزمان، شرکتهای رسانه ای، بانکها و شرکتهای مخابراتی در سراسر جهان، اختلال فعالیتهای خود را گزارش کردند.
جدیدترین اختلالات درست پس از آن رخ داد که مایکروسافت اعلام کرد که قطعی سرویس ابری آزور را حل کرده است. صفحات وضعیت این شرکت قبلا نشان داده بود که آزور و مایکروسافت ۳۶۵ برای چندین ساعت با مشکل مواجه شده بودند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، یکی از سخنگویان مایکروسافت اعلام کرد این شرکت در حال بررسی اشکالات فنی و مشکلات گزارش شده است.
کاهش قیمت دلار ادامه دارد
قیمت دلار در بازار آزاد از ابتدای صبح امروز روند کاهشی در پیش گرفته و از قیمت ۵۷ هزار و ۵۰۰ تومان به ۵۷ هزار و ۳۵۰ هزار تومان رسیده است.
کاهش ۴ هزار تومانی قیمت دلار در روزهای اخیر بازار ارز را در یک رکود نسبی فرو برده است.
درحالی که قبل از اعلام نتایج انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری قیمت دلار بیش از ۶۱ هزار تومان بود، ساعاتی پیش دلار در بازار ارز حوالی ۵۷ هزار و ۳۰۰ قیمتگذاری شد.
به اعتقاد کارشناسان سیگنالهای مثبت سیاسی و بینالمللی باعث کاهش قیمت دلار شده و صحبتهای سرپرست وزارت خارجه در رابطه با موضع ایران در برابر بازگشت آمریکا به برجام نوید آرامش در بازار ارز را میدهد.
کارشناسان معتقدند از سوی دیگر واکنش رسانهها و جوامع بینالمللی به انتخاب مسعود پزشکیان مثبت ارزیابی شده به گونهای که نشریه نیویورک تایمز با چاپ عکس پزشکیان در صفحه اول به مواضع بینالمللی او پرداخت و آن را مثبت ارزیابی کرد.
روایت رضایی از جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس؛
اسلامی: ایران در موضوع هسته ای طبق پادمان و NPT عمل میکند
تهران - ایرنا - سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: طبق گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، موضع ایران در مواجهه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی طبق پادمان و NPT است.
ابراهیم رضایی در گفتوگو با ایرنا، درباره دومین روز سفر اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به مشهدمقدس و برگزاری جلسات این کمیسیون به خبرنگاران گفت: در نشست امروز «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی میهمان اعضای کمیسیون بود و گزارشی از فعالیتها و اقدامات این سازمان در جهت فعالسازی صنعت هستهای برای بهرهمندی کشور ارائه داد.
وی افزود: رئیس سازمان انرژی اتمی توضیح داد در نخستین اقدام، سند راهبردی انرژی اتمی تهیه شد و این سند مبنای ریلگذاری برای پیشبرد سازمان شد. در مرحله بعد برای این سند، نهادسازی و قابلیتسازی لازم انجام شد.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: رئیس سازمان انرژی اتمی درباره قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها که در مجلس یازدهم به تصویب رسید، گفت که این قانون کمک کرد تا سازمان انرژی اتمی با قوت بیشتری حرکت کند. همچنین او گزارشی در ارتباط با اکتشاف معادن جدید به منظور تهیه سوخت مورد نیاز هستهای کشور ارائه داد و به فعال شدن نقاط معدنی جدید اشاره کرد.
رضایی با اشاره به سخنان اسلامی مبنی بر اینکه این سازمان در حال برنامهریزی برای تامین سوخت نیروگاه بوشهر به صورت بومی است، افزود: طبق گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، مشکل بدهی نیروگاه بوشهر حل شده است و نگهداری آن کاملا به صورت بومی است.
وی درباره بخش دیگر سخنان اسلامی، توضیح داد: در این جلسه مطرح شد که نیروگاه اتمی بوشهر در ردیف اول انجمن نیروگاههای دنیا قرار گرفته و تا به امروز به اندازه ۱۰۴ میلیون بشکه نفت صرفهجویی شده است و دو برابر هزینهای که برای آن صرف شده، درآمد داشته است. همچنین واحد ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر هم فعال است و ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در آن مشغول به کار هستند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش رئیس سازمان انرژی اتمی درباره توسعه سامانههای پرتودهی، گفت: این سامانهها در حوزه صنایع کشاورزی، موادغذایی، درمانی و رادیوداروها کاربرد دارند و تاکنون هم اثر موفقی داشتند.
رضایی تاکید کرد: آقای اسلامی درباره مواجهه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که چارچوب جمهوری اسلامی در مواجهه با آژانس، پادمان و NPT است و بخشی از مسائل کشور با آژانس هم حل شده است.
وی درباره توضیحات دیگر اسلامی درباره تولید آثار فاخر هنری در ارتباط با صنعت هستهای، تامین امنیت مراکز هستهای و سیاستهای هستهای اظهار کرد: او تاکید کرد سازمان انرژی اتمی در حال برنامهریزی برای حرکت به سمت تامین ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در جلسه صبح امروز نحوه شکلگیری کمیتههای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز بررسی شد.
هدایت شده از حبیباله بابائی
🔰 چند نکته ظریف به دکتر ظریف!
ایشان بعنوان سخنگوی شورای راهبردی کابینه دکتر پزشکیان در رسانه ملی گفتند:
"اگر از اکثریت -حالا ما که در ایران اکثریت اقلیت نداریم[!] ما همه مجموعه هایی هستیم از چیزهای مختلف- [باشند امتیازی ندارند] اگر از ادیان و مذاهب رسمی[!] باشید امتیازی می گیرید؛ اگر از مذهب رسمی(مسلمان شیعی) باشید امتیازی نمی گیرید! بخاطر اینکه می خواهیم امتیازی دهیم تا از اقوام و گروه هایی که امتیاز کمتر داشته اند..."
1⃣ بر اساس قانون اساسی و مذاکرات آن، ادیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی "تنها #اقلیت های دینی شناخته شده اند"(اصل۱۳) و مذاهب دیگر اسلامی(حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی) "دارای احترام کامل" می باشند ولی فقط اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری، #رسمی است(اصل۱۲)
سر کلمه "رسمی" در مشروح مذاکرات بسیار بحث شد و حتی بعضی مختص شیعه دانستن آنرا، انحصار طلبی خواندند!(ص۴۵۹)
اما پاسخ گرفتند که: "مساله نوشتن مذهب رسمی شیعه، امتیازی برای شیعه نیست؛ بلکه واقعیتی برای جلوگیری از هرج و مرج است"(ص۴۶۴)
منظور از رسمی بودن را توضیح دادند که قانون گذاری و مطابقت و عدم مغایرت با اسلام بر اساس یک مذهب می تواند باشد. در جایی که اختلاف بین مذاهب هست یک ضابطه لازم است چون قانون متضاد نمی توانیم تنظیم کنیم، یک قانون واحد باید باشد و الگو هم از اکثریت گرفته شده است به همان دلیلی که شما می گویید نظام ما جمهوری اسلامی است برای اینکه اکثریت به آن رای داده اند و غیر مسلمان، اقلیتی است محترم؛ اما نظام جمهوری "اسلامی" است؛ اگر آن اکثریت احترام دارد این اکثریت(شیعه) هم احترام دارد. در آنجاهایی که تفاوتی بین مذاهب هست بعنوان یک ضابطه بعد از بیان اسلام نوشته می شود: مذهب شیعه اثنی عشری است(ر.ک: ص۴۶۲)
• البته همانجا رسمیت مذاهب دیگر فقط در آزادیِ انجام مراسم مذهبی و تعلیم و تربیت دینی بیان می شود. فقه این مذاهب در "احوال شخصیه" (ازدواج و طلاق و ارث و وصیت) و دعاوی مربوط به آن در دادگاه ها رسمیت دارند. در هر منطقه ای که پیروان هریک از این مذاهب اکثریت داشته باشند، "مقررات محلی" در حدود اختیارات شوراها بر طبق مذهب خواهد بود با حفظ حقوق پیروان سایر مذاهب(اصل۱۲)
⬅️ آقای ظریف به این میزان رسمیت محدود توجه نکرده و همه را رسمی می خواند و حتی منکر بودن اکثریت و اقلیت می شود!
2⃣ پیش نویس اصل۱۱۵ قانون اساسی از جمله شرایط رئیس جمهور را "معتقد به مذهب رسمی و #مروج آن" بیان می کرد. قید مروج مذهب تشیع در قانون اساسی قبل از جمهوری اسلامی هم بود.
مخالفین این قید از جمله کسانی بودند که قید را زاید و تحصیل حاصل می خواندند و می گفتند وقتی اکثریت مردم ایران شیعه اند واضح است رئیس جمهور از آنها و مروج مذهب رسمی خواهد بود (ص۴۶۴و۴۶۵و ۴۶۶/ص۱۷۷۰)
آنها فکر نمی کردند روزی رئیس جمهوری با تظاهر بیشتر به تشیع و نهج البلاغه و امام حسین(ع) و محرم سرکار بیاید که سخنگوی شورای راهبردی او جای مروج مذهب بودن، امتیاز نداشتن شیعه برای عضو کابینه شدن را طرح کند!
• مقصود از این سنجه را #تبعیض_مثبت به نفع اقوام و مذاهبی که کمتر امتیاز داشته اند طرح می کند.
تبعیض مثبت به نفع اقوام و مذاهب(غیر رسمی)، وقتی عادلانه است که اندازه نسبتشان به اکثریت باشد نه اینکه در شرایط مساوی تخصص و تعهد، فرد منتسب به اکثریت(شیعه) مطلقا فاقد امتیاز و اقلیت دارای امتیاز مثبت باشند!
این در تقابل روشن با ترویج مذهب تشیع است که حتی شرط شاهان ایران در قانون اساسی از مشروطه به بعد بوده است.
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۴/۲۹
☑️ @m_ghanbarian
🔰 چند نکته ظریف به دکتر ظریف!
ایشان بعنوان سخنگوی شورای راهبردی کابینه دکتر پزشکیان در رسانه ملی گفتند:
"اگر از اکثریت -حالا ما که در ایران اکثریت اقلیت نداریم[!] ما همه مجموعه هایی هستیم از چیزهای مختلف- [باشند امتیازی ندارند] اگر از ادیان و مذاهب رسمی[!] باشید امتیازی می گیرید؛ اگر از مذهب رسمی(مسلمان شیعی) باشید امتیازی نمی گیرید! بخاطر اینکه می خواهیم امتیازی دهیم تا از اقوام و گروه هایی که امتیاز کمتر داشته اند..."
1⃣ بر اساس قانون اساسی و مذاکرات آن، ادیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی "تنها #اقلیت های دینی شناخته شده اند"(اصل۱۳) و مذاهب دیگر اسلامی(حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی) "دارای احترام کامل" می باشند ولی فقط اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری، #رسمی است(اصل۱۲)
سر کلمه "رسمی" در مشروح مذاکرات بسیار بحث شد و حتی بعضی مختص شیعه دانستن آنرا، انحصار طلبی خواندند!(ص۴۵۹)
اما پاسخ گرفتند که: "مساله نوشتن مذهب رسمی شیعه، امتیازی برای شیعه نیست؛ بلکه واقعیتی برای جلوگیری از هرج و مرج است"(ص۴۶۴)
منظور از رسمی بودن را توضیح دادند که قانون گذاری و مطابقت و عدم مغایرت با اسلام بر اساس یک مذهب می تواند باشد. در جایی که اختلاف بین مذاهب هست یک ضابطه لازم است چون قانون متضاد نمی توانیم تنظیم کنیم، یک قانون واحد باید باشد و الگو هم از اکثریت گرفته شده است به همان دلیلی که شما می گویید نظام ما جمهوری اسلامی است برای اینکه اکثریت به آن رای داده اند و غیر مسلمان، اقلیتی است محترم؛ اما نظام جمهوری "اسلامی" است؛ اگر آن اکثریت احترام دارد این اکثریت(شیعه) هم احترام دارد. در آنجاهایی که تفاوتی بین مذاهب هست بعنوان یک ضابطه بعد از بیان اسلام نوشته می شود: مذهب شیعه اثنی عشری است(ر.ک: ص۴۶۲)
• البته همانجا رسمیت مذاهب دیگر فقط در آزادیِ انجام مراسم مذهبی و تعلیم و تربیت دینی بیان می شود. فقه این مذاهب در "احوال شخصیه" (ازدواج و طلاق و ارث و وصیت) و دعاوی مربوط به آن در دادگاه ها رسمیت دارند. در هر منطقه ای که پیروان هریک از این مذاهب اکثریت داشته باشند، "مقررات محلی" در حدود اختیارات شوراها بر طبق مذهب خواهد بود با حفظ حقوق پیروان سایر مذاهب(اصل۱۲)
⬅️ آقای ظریف به این میزان رسمیت محدود توجه نکرده و همه را رسمی می خواند و حتی منکر بودن اکثریت و اقلیت می شود!
2⃣ پیش نویس اصل۱۱۵ قانون اساسی از جمله شرایط رئیس جمهور را "معتقد به مذهب رسمی و #مروج آن" بیان می کرد. قید مروج مذهب تشیع در قانون اساسی قبل از جمهوری اسلامی هم بود.
مخالفین این قید از جمله کسانی بودند که قید را زاید و تحصیل حاصل می خواندند و می گفتند وقتی اکثریت مردم ایران شیعه اند واضح است رئیس جمهور از آنها و مروج مذهب رسمی خواهد بود (ص۴۶۴و۴۶۵و ۴۶۶/ص۱۷۷۰)
آنها فکر نمی کردند روزی رئیس جمهوری با تظاهر بیشتر به تشیع و نهج البلاغه و امام حسین(ع) و محرم سرکار بیاید که سخنگوی شورای راهبردی او جای مروج مذهب بودن، امتیاز نداشتن شیعه برای عضو کابینه شدن را طرح کند!
• مقصود از این سنجه را #تبعیض_مثبت به نفع اقوام و مذاهبی که کمتر امتیاز داشته اند طرح می کند.
تبعیض مثبت به نفع اقوام و مذاهب(غیر رسمی)، وقتی عادلانه است که اندازه نسبتشان به اکثریت باشد نه اینکه در شرایط مساوی تخصص و تعهد، فرد منتسب به اکثریت(شیعه) مطلقا فاقد امتیاز و اقلیت دارای امتیاز مثبت باشند!
این در تقابل روشن با ترویج مذهب تشیع است که حتی شرط شاهان ایران در قانون اساسی از مشروطه به بعد بوده است.
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۴/۲۹
☑️ @m_ghanbarian
🇱🇷 وقتی انتخاب مستقل ها در انتخابات آمریکا یک افسانه است!
نماد دموکراسی جهانی که غرب زده های ما نسبت به آن احساس خودباختگی دارند امروز در وضعیتی قرار دارد که وقتی مردم آمریکا از عملکرد دولت تکنوکرات بایدن در «غزه مجروح» ناراضی هستند و اعتراضات گسترده خود را نیز نشان داده اند، بدلیل ساختار سیاسی کاملا کنترل شده در آنجا مجبورند بین او و ترامپ که پیش بینی میشود بر غزه سخت تر هم بگیرد باز به بایدن رای بدهند و اصلا حزب یا گزینه سومی در خواب هم تصور رای آوردن ندارد!
می شود در مدح آزادی سخنرانی های طولانی کرد ولی محدودترین مدل دموکراسی مستقیم یا غیرمستقیم (پارلمانی) در خود انگلستان و فرانسه و آمریکا در حال اجراست و ما که به یکباره بعد از سه سال مدیریت جناب رییسی آنقدر آزادی داریم که کار را به شخصی مثل پزشکیان و ظریف بدهیم، دموکراتیک و آزاد نیستیم!
واقعا بدترین جلوه تفکر در غربگرایان شرق ظهور دارد. همین باصطلاح روشنفکرانی که با تبختر و غروری حیرت انگیز، تحلیل می کنند و همه هم باید آن را نماد «علم» بدانند و اگر کسی هم اعتراض کند مورد بیشترین تحقیر و حمله قرار خواهد گرفت.
ولی دوره ای که بشود ما را با ادعای «کارشناس» و «متخصص» فریب بدهید گذشته است! نسلی گسترده از بچه های انقلاب هم علوم غربی را خوانده هم شناخت میدانی بومی دقیق تر از مقلدین غرب پیدا کرده است و دیگر حنای شما رنگی ندارد! کافی است مقهور و ضعیف و خودباخته نباشیم که فرمود: «هیهات منا الذله»
📍 @komeilialireza
هدایت شده از مدرسه تولید محتوا
#یادداشت
💢به نام روانشناسی به کام نهیلیست.
در حال گشت زدن و رصد کردن اینستاگرام هستم که پستی از یک پیج روانشناسی توجهم را به خود جلب میکند.
پست با عنوان: «چه انیمیشنی ببینیم» تیتر خورده و به نظر قلاب خوبی برای کشاندن پدران و مادران به سمت پیج و دیدن این پست است.
یک آقای روانشناس چند انیمیشن خارجی و هالیوودی برای درمان بعضی اختلالت روانی کودکان معرفی میکند.
از تعجب دهانم باز مانده
چند جمله زیر پست مینویسم
اما چالشی برایم ایجاد شده
سرچ بیشتری میکنم و میبینم این دسته پیجهاکم نیستند که در حال معرفی انیمیشنهای هالیوودی برای رفع مشکلات کودکان هستند.
چگونه نام خود را روانشناس یا مشاور کودکان گذاشتهاند، نمیدانم!؟
اگر نگاهی به مباحث استاد مستغاثی، شاهحسینی و فرجنژاد بیاندازید متوجه میشود اشکال کار کجاست.
سالانه میلیونها و میلیاردها دلار صرف ساخت انیمیشنها میشود تا بتوانند باورهای کودکان ما را آنطور که در نظام نظم نوین جهانیشان برنامه ریزی شده تغییر دهند و در این امر موفق هم بودهاند.
و حالا مشاوران و رواندرمانگران ما با بیاطلاعی از پشت پرده این سیاست گذاری کلان در حال ضریب دادن به آن هستند.
مادر و پدری که از مشکلات کودک خود به تنگ آمده با مراجعه به چنین پیجها و مشاورانی گمان میکند که چاره مشکلات فرزندش را یافته و به همراه فرزند به تماشای انیمیشنی مینشیند که دقیقا در حال انگاره سازی و باورمندی کودک و حتی والدین به مفاهیم اومانیستی (انسانگرایی) و نهیلیستی (پوچانگاری) غرب است.
در این انیمیشنها مصادیقی را معرفی میکنند که اصلا الگوی مناسبی از نظر اخلاقی، رفتاری و … برای فرزندان ما نیستند.
قائدتا این انیمیشنها در حال قبح زدایی از دوستی پسران و دختران، همجنسگرایی، زندگی به تنهایی، سرکشی فرزندان در مقابل والدین، تجرد پدر یا مادر و بسیاری از این قبیل مفاهیم و حتی اشاعه باورها و عقاید ضد توحیدی، چند خدایی و رابطه با موجودات غیرارگانیک و عرفانهای نو ظهور، کابالا، یهود و … هستند که از نگاه تمدنی ما نقاط منفی زندگی انسانی به حساب میآیند.
قطعا کم کاری صدا و سیما در بیان این امور بی تاثیر نبوده اما احساس میشود که نیاز است نیروهای متخصص و متعهد در این زمینه وارد میدان شوند و نهادهای مربوطه نیز با حمایت و پشتیبانی خود یاریرسان نیروهای جهادی باشند تا بتوان قسمتی از این هجمه که نقش بسیار مهمی در تربیت نسلهای بعدی دارد را کنترل نمود.
✍️مصطفی گودرزی
👇به [مدرسه تولید محتوا] وارد شوید👇
@toolid_mohtava
♨️ باید برای روشنفکری ما گریست!
✍🏻 محمدرضا مالکی
🔸برای ارتباط با ذهنیت جامعه #روشنفکری مشاهده و شنیدن مناظرات «#آزاد» لازم است. معدودی از مناظرات قابل دیدن و شنیدن است و البته غالبا از مباحث جدی علمی خالی است.
🔹جالب است که روشنفکرهای ما در این زمانه نیز تقریباً همان روشنفکرهای غربزده اواخر قرن دوازده و اوایل قرن سیزده شمسی هستند. تنها پیشرفتی که کردهاند این است که کتابهای ترجمه شده بیشتری خواندهاند و با مفاهیم غربی بیشتری آشنا شدهاند.
🔸باید بر این جامعه روشنفکری گریست که نه تنها #جامعه و #تاریخ و #فرهنگ خود را نمیشناسند بلکه حتی نمیتوانند #غرب را نیز چنانکه که خود غربیان توصیف کردهاند بشناسند. نتیجه این توصیفهای دور از واقعیتهای ایران و ایرانی تشویش خاطر، و انسانی به هم ریخته بیهویت و آشوبناک است که از همه چیز ناراضی است و هیچ نقطه اتکایی برایش باقی نمانده است.
💢برای این انسان های درمانده و بی هویت که حتی توان خلق یک مفهوم برای جامعه خود ندارند چه باید کرد؟ چه دارویی می تواند بیماری بی هویتی و بی معنایی زندگی را درمان کند؟
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وب | ایتا | تلگرام | اینستاگرام | تویتر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حضور مادورو در کارزار انتخاباتی با خودروی «تارا»
«نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا و همسرش برای رفتن به محل سخنرانی مبارزات انتخابات ریاستجمهوری از خودرو ایرانی تارا استفاده کردند.
مردم و بازار ونزوئلا استقبال قابل توجهی از خودروهای ایرانی داشتهاند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه مهم کارشناس برنامه انارستان شبکه افق تلویزیون به پدران و مادران: ۷۰ درصد دل درد نوزاد عاطفی است!
روزی که حال مادر بد است، دل درد نوزاد بیشتر است.
به آغوش کشیدن فرزند در کودکی توسط پدر، امنیت و اعتماد در نوجوانی را به همراه دارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی از اختلال در فرودگاه دبی در نتیجه اختلال الکترونیکی جهانی
امروز ۱۸ جولای ۲۰۲۴
بایدن رئیسجمهور آمریکا به #کرونا مبتلا شد …
بله آقای خسروانی .
همه دنیا با حیرت به ما که همچنان پس از گذشت ۳ سال از توییت شما منتظر واکسیناسیون هستیم نگاه میکنن و توی دلشون میگن مگه هنوز کرونا هست؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حتی سایهها هم دارن فریاد میزنن که
خرید محصولات ۱سر۱ئیلی کمک به نسل ک.شی در غزهس!
آغاز جلسه امنیتی با حضور نتانیاهو
منابع صهیونیستی اعلام کردند «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم اکنون جلسه کارشناسی را به منظور بررسی و ارزیابی دلایل حمله پهپادی ارتش یمن به تل آویو را آغاز کرد.
یکی از تاپهای گزینههای کابینه
حداقل ۴۰ ، ۵۰ امتیازی داره
از اقلیت های مذهبی هم فراتره
از نظر جنسیت هم که معلوم نیست
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
سه پسر رهبر انقلاب در یک قاب
در مراسم ختم مرحوم سيد جواد حجازى
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ علت اصلی مخالفت با آقای میرباقری چیست؟!
او برخلاف خیلی ها درد اصلی را میداند، او میداند از سبک زندگی غربی نمیشود خروجی حجاب فاطمی گرفت.
او میداند یک بام و دو هوا نمیشود عمل کرد، نمیشود بچه رو ببری تو پارتی بگی نماز بخون. نمیشود تو زن را تبدیل کنی به ابزار جنسی و یا ابزار فروش کالای بیشتر کنی و ماهیت اسلامی را ازش بگیری بعد بری به حجابش گیر بدی.
حجاب خروجی سبک زندگی ایرانی اسلامی است، شاید یکی در دل غرب هم بتونه محجبه باشد ولی بستر خیلی مهم است، شما وقتی بسترت برای بی حجابی است، دیگه نمیتونی از جوان گلایه کنی که چرا پوشش تو فلان جور است.
چون سبک زندگی او چنین است وچنین پوششی را میطلبد.
نمیشه شهرداری تو پول بگیرد و شهر را به سبک شهرهای غربی ایجاد کند بعد انتظار داشته باشی همه جا مهر و تسبیح بفروشند، در اون مدل مشخص است چی میفروشند.
میرباقری دقیق فهمیده است و برای الان هم نیست ، سالهاست که فهمیده است ولی صدایی ندارد ، اخیرا هم که کمی صداش پخش شده، اینجوری بهش حمله میکنند.
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
📌 آن که رئیس جمهور خواهد شد!
▪️آنها که تصور می کنند تا چند روز دیگر پزشکیان رئیس جمهور خواهد شد سخت در اشتباهند! چون پزشکیان نه تنها ایده والگوی مشخصی برای اداره کشور ندارد بلکه درک و تصور او از اداره کشور و جایگاه ریاست جمهوری و اختیارات و مسئولیتهای آن غیرواقعی و تخیلی است ! حوصله مطالعه و کسب اطلاعات در این عرصه را هم ندارد.
▪️پزشکیان نه مانند خاتمی اهل نظر و اندیشه است و نه مثل رفسنجانی و احمدی نژاد شخصیتی مدیر و قدرت طلب ! او حتی مانند روحانی، سیاست باز و سیاسی کار هم نیست!
▪️نگاه پزشکیان به سیاست و اداره کشور بسیار عامیانه و معمولی است و نه می تواند و نه مایل است از پیچیدگی های حکمرانی درک درستی داشته باشد! او حتی با وجود چهار دوره نمایندگی مجلس ( و یک دوره نایب رئیسی مجلس) توانایی و تمایلی به انجام وظایف نمایندگی هم نداشت و به گواهی برخی از نمایندگانی که در مجالس مختلف با او همکار بوده اند از انجام بسیاری از مسئولیتهای نمایندگی شانه خالی می کرد.
▪️ و دقیقا به علل فوق ، اصلاح طلبان او را گزینه ای مطلوب برای ریاست جمهوری دانسته و با هدف بازگشت به قدرت ،گرد او جمع شده و برایش تبلیغات کردند. طرح اصلاح طلبان برای دولت پزشکیان از این قرار است :
▪️پزشکیان در ظاهر رئیس جمهور خواهد بود و برخی از وظایف تشریفاتی و نمایشی رئیس جمهور را انجام خواهد داد اما در عمل،قدرت میان طیفهای مختلف اصلاحات تقسیم خواهد شد و ریاست جمهوری بنام پزشکیان اما به کام قدرت طلبان اصلاحات خواهد بود!
▪️ ریاست جمهوری پزشکیان،سفره گستره قوه مجریه را دو دستی تقدیم تشنگان قدرت خواهد کرد و آنها بدون مزاحمت یا دخالت رئیس جمهور، هر چه بتوانند انجام خواهند داد و هر چه اراده کنند را خواهند بلعید و البته طوق مسئولیت و پاسخگویی را بر گردن پزشکیانِ بی خبر و ساده دل خواهند انداخت و هزینه های تخلفات و منفعت طلبی هایشان را به حساب پزشکیان واریز خواهند کرد !
▪️ در عمل، سکان ریاست جمهوری به دستِ تازه بدوران رسیده ها و نسل میانی اصلاحات خواهد افتاد،بدون آن که مسئولیت،پاسخگویی،عواقب و پیامدهای منفی آن را پذیرفته و برعهده گرفته باشند!
▪️ نشانه های این روند خطرناک و فاسد در شکل گیریِ کمیته هایِ سهم خواهی و تقسیم قدرت به مدیریت ظریف و با مشارکت سیاسی کاران حرفه ای جبهه اصلاحات به وضوح قابل مشاهده است!(روندی که حتی داد بهزاد نبوی را هم درآورده است!)
▪️به همین دلیل،"دولت آینده" خطرناک ترین و آشفته ترین دولت جبهه اصلاحات خواهد بود چون رئیس جمهور آن،تسلطی بر زیر مجموعه خود نخواهد داشت و مدیران دولت هم از رئیس جمهور حساب نخواهد برد و تمکین نخواهد کرد!
▪️ راهکار مقابله با این وضع نامطلوب،ورود جدی، هوشمندانه و بی تعارف مجلس به مقوله رای اعتماد به وزرا است و در این مسیر مسئولیت اصلی بر دوش نمایندگان انقلابی و متعهد مجلس است.نمایندگانی که مانع تکرار خطای نابخشودنی مجلس نهم در دادن رای اعتماد کامل به کابینه پر مسئله و مشکل ساز حسن روحانی باشند.
✍🏻 محمد صادق کوشکی
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️🖊یکم روحیه بگیریم
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
رهبری در ۷۹/۴/۱۹ فرمودند:
بنده به عنوان کسی که از اوّلِ این انقلاب تا امروز در مسائل گوناگون و در عرصههای مختلفِ این نظام، با جوانب و جریانهای گوناگون مواجه بودهام؛ هم آدمها را میشناسم، هم حرفها را میشناسم و هم با تبلیغات رسانهای دنیا آشنا هستم؛ به یک #جمعبندی رسیدهام که بهطور خلاصه این است:
یک طرح همه جانبه امریکایی برای #فروپاشی نظام جمهوری اسلامی طراحی شد و جوانب آن از همه جهت سنجیده شد. این طرح، طرح بازسازی شدهای است از آنچه که در فروپاشی اتّحاد جماهیر #شوروی اتفاق افتاد. بهنظر خودشان میخواهند همان طرح را در ایران اجرا کنند...
دشمن در چند مورد اشتباه کردند:
اشتباه اوّلشان این است که آقای #خاتمی، گورباچف نیست.
اشتباه دومشان این است که اسلام، #کمونیسم نیست.
اشتباه سومشان این است که نظام مردمىِ جمهوری اسلامی، نظام دیکتاتوری #پرولتاریا نیست.
اشتباه چهارمشان این است که ایرانِ یکپارچه، شوروىِ متشکّل از سرزمینهای به هم سنجاق شده نیست.
اشتباه پنجمشان این است که نقش بیبدیل #رهبری_دینی و معنوی در ایران، شوخی نیست.
متن کامل بیانات در آدرس زیر
https://farsi.khamenei.ir/amp-content?id=3016
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
چگونه تو زمین ظریف بازی نکنیم و شکستش بدیم
به نظرتون کسی با ضریب هوشی ظریف نمی دونه حرفاش در مورد انتخاب وزرا (تاکید بر زن بودن، غیر شیعه بودن و جوان بودن) حساسیت برانگیزه؟
ظریف هم می دونه هم برای واکنشای ما سناریو چیده
اولین سناریو چیه؟
زن بودن ده امتیاز داره
هر کی اعتراض کنه میوفته وسط زمین
بازی آقای ظریف و یه برچسب زن ستیز بهش می خوره و میره گوشه رینگ و باید از خودش دفاع کنه
نتیجه چیه؟
ظریف و رفقاش میشن مدافع حقوق زنان
انقلابیون هم میشن زن ستیزای مردسالار
عین همین اتفاق هم در مورد شیعه نبودن یا جوون بودن تکرار میشه و در نهایت ظریف و رفقا میشن مدافعان آزادی، حقوق زنان و اقلیت های
مذهبی و جوونا
انقلابیون هم میشن زن ستیزای تمامیت خواه ضد آزادی های دینی و مدافع فسیل هایی که سال هاست مناصب رو در اختیار دارن
همین جو به مجلس هم منتقل میشه و مجلسی ها هم برای اینکه این برچسبا بهشون نخوره گزینه های تیم ظریف رو رای اعتماد میدن و خلاص
حالا راه حل چیه؟
اصلا اصلا اصلا تو زمین بازی ظریف بازی نکنیم و زمین بازی جدید تعریف کنیم
یعنی به جای اینکه بگیم امتیاز دادن به زن بودن غیر شیعه بودن و جوون بودن اشتباهه
روی این گزاره وایسیم که ما فقط و فقط دنبال شایسته سالاری هستیم بدون توجه به جنسیت، مذهب و سن
مرحله دوم پاتک زدن به ظریف اینه که به جای حمله کردن به معیارهای ظریف برای انتخاب کابینه، با گزینه های ظریف به صورت موردی برخورد کنیم یعنی فردی رو که معرفی میشه رو حلاجی کنیم و نقاط مثبت و منفیش رو برجسته کنیم و به زن بودن، غیرشیعه بودن و سنش کاری نداشته باشیم
حریف یه شیاد حرفه ایه تو زمین بازیش بازی نکنید
✍ امیر حسین منصوری
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e