eitaa logo
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
6.4هزار دنبال‌کننده
54.9هزار عکس
60.7هزار ویدیو
691 فایل
کانال رسانه تحلیلی سیاسی با حضور بیش از ۳۰۰۰ استاد حوزه و دانشگاه ♨️ تحلیل سیاسی https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e ارتباط با ما: @ansar_mgh @aboozar58 @zareir @aliakbari20 کانال‌ سخنرانی سیاسی @PS1400
مشاهده در ایتا
دانلود
انفجار بمب در وزیرستان شمالی پاکستان/ ۴ نفر کشته و ۱۸ تَن زخمی شدند بر اثر انفجار یک بمب در بازار «رزمک» در وزیرستان شمالی پاکستان، ۴ نفر کشته و ۱۸ تَن زخمی شد.
طلب گندم‌کاران در روزهای آینده پرداخت می‌شود معاون اول رئیس‌جمهور: بنده از گندمکاران عذرخواهی می‌کنم و بیش از ۸۵ درصد بدهی دولت به این عزیزان مصوب شده و در مرحله پرداخت است. تخصیص‌ها انجام شده و امیدواریم در روزهای آینده بخشی از دِین خود را به این عزیزان ادا کنیم.
بن گویر قصد انفجار اوضاع را دارد شیخ عکرمه صبری خطیب مسجدالاقصی به شدت به اظهارات خطرناک وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی درباره مسجدالاقصی واکنش نشان داد.
شکایت اردوغان از نماینده پارلمان ترکیه رئیس‌جمهور ترکیه از نماینده حزب آتاتورک شکایت کرده و خواستار دریافت غرامت ۲۵۰ هزار لیری(حدود ۳۰۰ میلیون تومانی) شده است. وکیل اردوغان گفته است که دلیل این شکایت، اظهارات بی‌اساس تونکای اوزکان علیه رئیس‌جمهور است.
پیامک هشدار وزارت راه به متقاضیان مسکن ملی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران با ارسال پیامک به متقاضیان نهضت ملی مسکن به آنها هشدار داد نسبت به تکمیل آورده تا سقف ۲۳۰ میلیون تومان اقدام کنند.
خسارات زیادی به تاسیسات انرژی اوکراین وارد شده است رئیس‌جمهور اوکراین حمله امروز را ترکیبی و یکی از بزرگترین حملات در طول درگیری خواند. او گفت بیش از ۱۰۰ موشک و حدود ۱۰۰ هواپیمای بدون سرنشین استفاده شده است. پیش از این، وزارت دفاع روسیه تاکید کرد که نیروهای مسلح روسیه به تاسیسات زیرساخت انرژی حیاتی حمله کردند که عملکرد مجتمع نظامی-صنعتی اوکراین را تضمین می‌کرد.
هدایت شده از ابوذر
روز بزرگداشت «حکیم محمد زکریای رازی»؛ کاشف کرانه‌های دانش و خرد ایرانی در کودکی خوانده بودیم کاشف الکل است؛ اما بسیار بیشتر از اینها با حجم حیرت‌آور کارهایش در حوزه دانش و حکمت، با تحقیقات و نوآوری های عظیم و دستاوردهای بی‌شمار در انواع دانش‌ها، نه تنها یکی از درخشان‌ترین چهره‌های تاریخ فرهنگ ایران، که یکی از پرفروغ‌ترین ستارگان تاریخ علم جهان شد. پنجم شهریورماه در تقویم ملی ایران، روز بزرگداشت یکی از بزرگ‌ترین و نامورترین دانشمندان تاریخ این سرزمین است که نامش همواره یکی از پرافتخارترین فصول عصر زرین تمدن و فرهنگ ایرانی- اسلامی را تداعی می‌کند. «محمدبن زکریای رازی» طبیب، فیلسوف، حکیم، منجم، شیمیدان، فیزیکدان، ریاضیدان، منطقی و متاله و کیمیاگر نامدار قرن سوم و اوایل قرن چهارم هجری در ایران، آنچنان در وسعت دامنه تحقیقات و فعالیت‌های علمی عظیم خود، چهره پوشیده که گاه این چهره، سر در ابر اسطوره و افسانه، نهان کرده است.
هدایت شده از ابوذر
آثار او در علوم و فنون مختلف؛ از اکسیر و کیمیا تا فلزشناسی، از طبیعیات تا منطق و حکمت، از الهیات تا اخلاق، و بویژه علم پزشکی، چنان پرشمار و ارزشمند است که تصور جمع این همه تتبع و دانش و اشراف و احاطه بر تمامی شاخه ها و گرایش‌های یک علم را در یک تن، حقیقتا دشوار و دور از ذهن می‌سازد. او جهانی را در انسانی جلوه بخشیده بود. بنیانگذار شیوه نوین معاینه و درمان در بیمارستان او در جوانی ابتدا مشغول به زرگری و بعدا کیمیاگری شد.ورود به این عرصه با آسیب به بینایی وی با مواد شیمیایی همراه بود که همین امر باعث سوق دادن او به‌سمت علم پزشکی شد و در نهایت در سن ۳۰ سالگی به بغداد رفت و دربیمارستان بغداد در علم پزشکی استاد شد. رازی پس از اتمام آموختن پزشکی، ریاست بیمارستان معتضدی در بغداد را به عهده گرفت،اما پس از مرگ «معتضد»، خلیفه عباسی به ری بازگشت.رازی پس از بازگشت خود ریاست بیمارستان ری را به عهده گرفت و در آنجا تا پایان عمر خود به تربیت دانشجویان و طبابت مشغول شد. تعداد کتاب‌های او که درزمینه‌های ریاضیات و نجوم،تفسیر و تلخیص، فلسفه،مافوق طبیعه، الهیات، کیمیاگری،کفریات و فنون دیگر است بالغ بر ۱۸۰ جلد است. مهم‌ترین کتاب‌های رازی «الحاوی» و «البرهان» نام دارند. او نه‌فقط در پزشکی، بلکه در جراحی هم صاحب نظر بوده است. در یکی از آثار خود آورده که در صورتی که سنگ مثانه از روش‌های طبی قابل درمان نباشد، باید آن را با انجام عمل جراحی درمان کرد. از دیگر نظریه‌ها و یافته‌های رازی می‌توان به قدم‌های وی در حوزه شکستگی‌ها و دررفتگی‌ها، نقش خوراک بر تندرستی و نوشته‌هایی درباره بیماری‌های کودکان اشاره کرد.
هدایت شده از ابوذر
فیلسوف لذت و رنج، در اندیشه به ماهیت و غایت هستی رازی نظریاتی در باب فلسفه نیز داشت. او از تفکرات فلسفی رایج عصر خود که فلسفه ارسطویی‌- افلاطونی بود، پیروی نمی‌کرد و عقاید خاص خود را داشت که مورد انتقاد اهل فلسفه قرار می‌گرفت. او در فلسفه به سقراط و افلاطون متمایل بود و تأثیراتی از افکار هندی و مانوی در فلسفه او به چشم می‌خورد. با این وجود هرگز تسلیم افکار مشاهیر دیگر نمی‌شد و اطلاعاتی را که از پیشینیان به‌دست آورده بود مورد مشاهده و تجربه قرار می‌داد و سپس نظر و قضاوت خود را بیان می‌کرد و این را حق خود می‌دانست که نظرات دیگران را تغییر دهد یا تکمیل کند. رازی فلسفه را چنین‌ تعریف می‌کند که انگار «فلسفه تشبه به خداوند عزوجل است به قدر طاقت انسانی» و چون آفریدگار بزرگ در نهایت علم و عدل و رحمت است پس نزدیک‌ترین افراد به خالق، داناترین و عادل‌ترین و رحیم‌ترین آن‌ها است. طبق نظریات رازی، جهان سراسر شر و رنج است و تنها راه نجات، عقل و فلسفه‌ است و روان‌ها از تیرگی این عالم پاک نمی‌شود و نفس‌ها از این رنج رها نمی‌شوند مگر از طریق فلسفه؛ در فلسفه اخلاق رازی مسئله لذت و رنج از اهمیت زیادی برخوردار است.
هدایت شده از ابوذر
کاشف «الکل» و «اسید سولفوریک»؛ پدر علم شیمی جهان رازی تحصیل شیمی را پیش از پزشکی آغاز کرد. او با وجود اینکه کیمیاگری را باور داشت، پایه‌گذار شیمی نوین است و آثار ارزنده‌ای از خود در باب این علم به‌جای گذاشته است. مهم‌ترین کتاب رازی در زمینه شیمی، کتاب «سرّ الاسرار» است. با وجود گذشت سال‌های بسیار، زکریای رازی هنوز بزرگ‌ترین شیمی‌دان ایرانی است و از همین رو کشفیات زیادی در زمینه شیمی داشته است که می‌توان از بین آن‌ها به الکل، اسید کلریدریک، استات مس برای شست‌وشوی زخم‌ها، مرگ موش و اسید سیتریک اشاره کرد. علاوه بر این‌ها، رازی کشفیاتی در زمینه پزشکی نیز دارد. او اولین کسی است که تفاوت‌های بین آبله و سرخک را بیان کرد و آن‌ها را از یکدیگر تمیز داد. او همچنین نخستین پزشکی است که داروهای الکالوئیدی غیرسمی را ساخت و در درمان بیمارانش استفاده کرد. رازی در سال‌های پایانی عمر، بینایی خود را از دست داد. ابوریحان بیرونی سبب کوری او را کار کردن با مواد شیمیایی مختلف و بخار جیوه بیان کرده است. مهم‌ترین دلیل شهرت وی بین مردم، کشف الکل و اسید سولفوریک به شمار می‌رود.
هدایت شده از ابوذر
نظر استاد شهید «مرتضی مطهری» درباره اتهامات به رازی و اعتقاد شیعی او برخلاف منتقدان رازی، برخی انتساب انکار نبوت به رازی را اتهامی بیش ندانسته‌اند و بر آن‌اند که شواهدی مبنی بر اعتقاد رازی به شریعت و معاد وجود دارد. صاحبان این رأی، به سخن ابن ابی اصیبعه درباره ساختگی بودن کتاب‌های ملحدانه رازی و همچنین به اشاراتی در کتاب‌های طب الروحانی و السیرة الفلسفیه استناد می‌کنند که حاکی از اعتقاد رازی به خدا و حیات پس از مرگ و پایبندی او به شریعت و اصول اخلاقی است. به نظر شهید مطهری، چون تمام کتاب‌های رازی در دسترس نیست نمی‌توان پیرامون او اظهار نظر قطعی کرد، اما از مجموعه قرائن به دست می‌آید که او منکر نبوت نبوده بلکه با مدعیان دروغین نبوت در ستیز بوده است. و حتی بعید نیست که او شیعه دوازده امامی بوده باشد و به همین دلیل اسماعیلیان بر او می‌تاختند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وزیر کشور: استانداران به شایعات توجه نکنند با قوت و جدیت به‌کار خود ادامه بدهید. دو تا استاندار فعال اعلام کردند آمادۀ واگذاری مسئولیت هستند و تا آخرین لحظات هم خدمت می‌کنند؛ همین را هم بیان نکنید. مسئولیت‌ها امانت هستند. همکاران استاندار به شایعات توجهی نکنند. رئیس‌جمهور خیلی دقیق و شفاف مطالبی را در خصوص جابه‌جایی‌ها گفتند.