هدایت شده از ابوذر
آثار او در علوم و فنون مختلف؛ از اکسیر و کیمیا تا فلزشناسی، از طبیعیات تا منطق و حکمت، از الهیات تا اخلاق، و بویژه علم پزشکی، چنان پرشمار و ارزشمند است که تصور جمع این همه تتبع و دانش و اشراف و احاطه بر تمامی شاخه ها و گرایشهای یک علم را در یک تن، حقیقتا دشوار و دور از ذهن میسازد. او جهانی را در انسانی جلوه بخشیده بود.
بنیانگذار شیوه نوین معاینه و درمان در بیمارستان
او در جوانی ابتدا مشغول به زرگری و بعدا کیمیاگری شد.ورود به این عرصه با آسیب به بینایی وی با مواد شیمیایی همراه بود که همین امر باعث سوق دادن او بهسمت علم پزشکی شد و در نهایت در سن ۳۰ سالگی به بغداد رفت و دربیمارستان بغداد در علم پزشکی استاد شد.
رازی پس از اتمام آموختن پزشکی، ریاست بیمارستان معتضدی در بغداد را به عهده گرفت،اما پس از مرگ «معتضد»، خلیفه عباسی به ری بازگشت.رازی پس از بازگشت خود ریاست بیمارستان ری را به عهده گرفت و در آنجا تا پایان عمر خود به تربیت دانشجویان و طبابت مشغول شد.
تعداد کتابهای او که درزمینههای ریاضیات و نجوم،تفسیر و تلخیص، فلسفه،مافوق طبیعه، الهیات، کیمیاگری،کفریات و فنون دیگر است بالغ بر ۱۸۰ جلد است. مهمترین کتابهای رازی «الحاوی» و «البرهان» نام دارند. او نهفقط در پزشکی، بلکه در جراحی هم صاحب نظر بوده است. در یکی از آثار خود آورده که در صورتی که سنگ مثانه از روشهای طبی قابل درمان نباشد، باید آن را با انجام عمل جراحی درمان کرد. از دیگر نظریهها و یافتههای رازی میتوان به قدمهای وی در حوزه شکستگیها و دررفتگیها، نقش خوراک بر تندرستی و نوشتههایی درباره بیماریهای کودکان اشاره کرد.
هدایت شده از ابوذر
فیلسوف لذت و رنج، در اندیشه به ماهیت و غایت هستی
رازی نظریاتی در باب فلسفه نیز داشت. او از تفکرات فلسفی رایج عصر خود که فلسفه ارسطویی- افلاطونی بود، پیروی نمیکرد و عقاید خاص خود را داشت که مورد انتقاد اهل فلسفه قرار میگرفت. او در فلسفه به سقراط و افلاطون متمایل بود و تأثیراتی از افکار هندی و مانوی در فلسفه او به چشم میخورد. با این وجود هرگز تسلیم افکار مشاهیر دیگر نمیشد و اطلاعاتی را که از پیشینیان بهدست آورده بود مورد مشاهده و تجربه قرار میداد و سپس نظر و قضاوت خود را بیان میکرد و این را حق خود میدانست که نظرات دیگران را تغییر دهد یا تکمیل کند.
رازی فلسفه را چنین تعریف میکند که انگار «فلسفه تشبه به خداوند عزوجل است به قدر طاقت انسانی» و چون آفریدگار بزرگ در نهایت علم و عدل و رحمت است پس نزدیکترین افراد به خالق، داناترین و عادلترین و رحیمترین آنها است. طبق نظریات رازی، جهان سراسر شر و رنج است و تنها راه نجات، عقل و فلسفه است و روانها از تیرگی این عالم پاک نمیشود و نفسها از این رنج رها نمیشوند مگر از طریق فلسفه؛ در فلسفه اخلاق رازی مسئله لذت و رنج از اهمیت زیادی برخوردار است.
هدایت شده از ابوذر
کاشف «الکل» و «اسید سولفوریک»؛ پدر علم شیمی جهان
رازی تحصیل شیمی را پیش از پزشکی آغاز کرد. او با وجود اینکه کیمیاگری را باور داشت، پایهگذار شیمی نوین است و آثار ارزندهای از خود در باب این علم بهجای گذاشته است. مهمترین کتاب رازی در زمینه شیمی، کتاب «سرّ الاسرار» است.
با وجود گذشت سالهای بسیار، زکریای رازی هنوز بزرگترین شیمیدان ایرانی است و از همین رو کشفیات زیادی در زمینه شیمی داشته است که میتوان از بین آنها به الکل، اسید کلریدریک، استات مس برای شستوشوی زخمها، مرگ موش و اسید سیتریک اشاره کرد.
علاوه بر اینها، رازی کشفیاتی در زمینه پزشکی نیز دارد. او اولین کسی است که تفاوتهای بین آبله و سرخک را بیان کرد و آنها را از یکدیگر تمیز داد. او همچنین نخستین پزشکی است که داروهای الکالوئیدی غیرسمی را ساخت و در درمان بیمارانش استفاده کرد.
رازی در سالهای پایانی عمر، بینایی خود را از دست داد. ابوریحان بیرونی سبب کوری او را کار کردن با مواد شیمیایی مختلف و بخار جیوه بیان کرده است. مهمترین دلیل شهرت وی بین مردم، کشف الکل و اسید سولفوریک به شمار میرود.
هدایت شده از ابوذر
نظر استاد شهید «مرتضی مطهری» درباره اتهامات به رازی و اعتقاد شیعی او
برخلاف منتقدان رازی، برخی انتساب انکار نبوت به رازی را اتهامی بیش ندانستهاند و بر آناند که شواهدی مبنی بر اعتقاد رازی به شریعت و معاد وجود دارد. صاحبان این رأی، به سخن ابن ابی اصیبعه درباره ساختگی بودن کتابهای ملحدانه رازی و همچنین به اشاراتی در کتابهای طب الروحانی و السیرة الفلسفیه استناد میکنند که حاکی از اعتقاد رازی به خدا و حیات پس از مرگ و پایبندی او به شریعت و اصول اخلاقی است.
به نظر شهید مطهری، چون تمام کتابهای رازی در دسترس نیست نمیتوان پیرامون او اظهار نظر قطعی کرد، اما از مجموعه قرائن به دست میآید که او منکر نبوت نبوده بلکه با مدعیان دروغین نبوت در ستیز بوده است. و حتی بعید نیست که او شیعه دوازده امامی بوده باشد و به همین دلیل اسماعیلیان بر او میتاختند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وزیر کشور: استانداران به شایعات توجه نکنند
با قوت و جدیت بهکار خود ادامه بدهید. دو تا استاندار فعال اعلام کردند آمادۀ واگذاری مسئولیت هستند و تا آخرین لحظات هم خدمت میکنند؛ همین را هم بیان نکنید.
مسئولیتها امانت هستند. همکاران استاندار به شایعات توجهی نکنند. رئیسجمهور خیلی دقیق و شفاف مطالبی را در خصوص جابهجاییها گفتند.
اندک اندک جمع یاران زنگنه میرسد
تصویری از آخرین نشست بیژن زنگنه با معاونان وزارت نفت را در ۲ شهریور ۱۴۰۰ مشاهده میکنید. از سه تغییر جدید در تیم وزارت نفت دولت چهاردهم، هر سه در این تصویر حضور دارند.
محسن پاکنژاد وزیر جدید نفت که در دوره زنگنه، معاون وزیر نفت در امور نظارت بر منابع هیدروکربوری بود.
کسری نوری که به عنوان مشاور وزیر نفت و سرپرست دفتر وزارتی منصوب شده و در دوره زنگنه مدیرکل روابط عمومی این وزارتخانه بود.
در آخرین تغییر نیز محمدصادق عظیمیفر مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش شد که در دوره زنگنه دستیار ویژه وزیر نفت بود.
واقعیت این است که تفکر بیژن زنگنه به صنعت نفت بازگشته است/ خط انرژی
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیلسیاسی
اندک اندک جمع یاران زنگنه میرسد تصویری از آخرین نشست بیژن زنگنه با معاونان وزارت نفت را در ۲ شهریو
بازگشت تیم زنگنه به وزرات نفت در حالی است که قبل از جلسات رای اعتماد گفته شد که پاکنژاد منتسب به زنگنه و گزینه پیشنهادی او به پزشکیان بوده است. همچنین صلاحیت و برنامههای او دوبار در کمیسیون انرژی مجلس رد شد. با این حال ۲۲۲ نماینده مجلس به اسم وفاق و همدلی او را به کرسی وزارت رساندند.
❇️ جان فوران آمریکایی درکتابش نوشته:
درسال 1329ایران از فروش هربشکه نفت به انگلیس 8سنت پول دریافت میکرد درحالی که در همان زمان بحرین از فروش هر بشکه نفت 35سنت، عربستان 56 سنت و عراق 60 سنت دریافت میکردند.
🔹 دلیل دشمنی انگلیس با انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) این چیزهاست!
منبع: کتاب مقاومت شکننده،نوشته جان فوران (استاد دانشگاه کالیفرنیا)، ترجمه احمد تدین، صفحه 426
به کانال اساتيد بسیجی دانشگاه بپیوندید.
https://eitaa.com/joinchat/2365522423C8a48834cf1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #بازخوانی | مخالفت قالیباف با لایحه دولت برای ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۰
🔹با توجه به اتمام سهمیه ارز ترجیحی سال ۱۴۰۰ در دولت روحانی، دولت سیزدهم برنامه خود برای حفاظت از معیشت مردم را در لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاستهای جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب پذیر» به مجلس یازدهم ارسال کرد.
🔹مجلس یازدهم به ریاست محمدباقر قالیباف ضمن رد دو فوریت و یک فوریت لایحه دولت، حذف ارز ترجیحی را در بودجه ۱۴۰۱ به دولت تحمیل کرد و بدون در نظر گرفتن مقدمات اجرایی، دولت را در دو راهی ادامه ارز ترجیحی با کسری شدید بودجه و حذف ارز ترجیحی با اعطای کالابرگ الکترونیک قرار داد.
🔹در نهایت، دولت سیزدهم تصمیم گرفت تکلیف مجلس را از طریق افزایش یارانه نقدی اجرا کند و در ادامه نیز کالابرگ الکترونیک را به آن اضافه کرد.
🔹مشخص نیست حامیان قالیباف با چه منطقی سعی دارند نقش مجلس و مشخصا رئیس آن را در تحمیل حذف یکباره ارز ترجیحی آن هم به روشی بر خلاف خواست و برنامه دولت، انکار کنند.
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
📸 تعداد زائرین اربعین در ۹ سال اخیر
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
8.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بازتاب عملیات اربعین حزبالله در رسانههای خارجی
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e