افرا
🔻بهرنگ توفیقی سریالهای خوبی را کار کرده. سریالهایی جذاب و پر کشش. دلیل اصلی موفقیت او هم قصه های خوبی است که انتخاب میکند. حالا چه این قصه ها با قلم فاخر و خواستنی سعید نعمت الله نوشته شده باشد. چه قلم مذهبی معنوی حامد عنقا یا دیگران.
🔻 افرا اما ضعفهایی داشت که عمده آنها در قصه های قبلی توفیقی هم وجود داشت لکن در اینجا بیشتر خود را نشان میداد. اگر بخواهم در یک کلمه خلاصه کنم باید بگویم «پاسخهای نیم جویده و سرپایی به مسائل خیلی مهم». افرا مساله های بسیار مهمی را آغاز میکند ولی همه را رها میکند.
🔻مساله عدالت و ظلم بمثابه یک واقعیت کلان فرهنگی اجتماعی، موضوع جذابی است اما در نهایت به یک امر اخلاقی معنوی فردی فروکاسته میشود و با دل کندن پدر از کارخانه اش تمام میشود. یک پاسخ لوس و بی خاصیت. این همان دردی است که سریال آقازاده هم دچارش بود. انگار همه چیز به یک دلبستگی شخصی یک فرد به مال دنیا ختم میشود حال آنکه حل مساله بمثابه یک درد کلان اجتماعی فرهنگی ورودهای جدی تری لازم دارد که توفیقی تصمیم به چنین ورودهایی ندارد. بلکه گویا به جز این مشکل اخلاقی شخصی او دیگر مشکل چندانی با وجود آن گسلهای جدی ظالمانه در کلان جامعه که ظالم پرور است، ندارد.
🔻نکته دیگر شخصیت وحید و انتقام او است. یادم میآید در دهه شصت فیلم سینمایی «مشت» را در سینما دیدم. با اینکه شش هفت سالم بود که آن فیلم را دیدم اما جذابیت داستان فیلم و شیرینی آن هنوز هم در ذهنم هست. داستان جوانی کارگر که از یک پولدار محتکر مشت میخورد به دلیل مخالفتش با احتکار او و بعد تصمیم میگیرد همین مشت را به او بزند. انتقام گرفتن وحید میتوانست چنین مزه ای پیدا کند. قیام جوان آزاده ای که تصمیم میگیرد مقابل ظلم بایستد تصمیمی الهام بخش به دیگران اما این پرونده هم نیم جویده رها میشود. یک انتقام از سر داغ شخصی که با کشف حقیقت و توبه افراد تمام میشود.
🔻بدتر آنکه توفیقی به وحید حق میدهد که برای احساس ظلم خود به همه ظلم کند به همسر مسعود به خود مسعود به پدرش به مادرش به همسر خودش به خانواده مهران به خود مهران و این همه ظلمهای او به اسم انتقام که گاهی حالت بیماری به خود میگیرد از طرف کارگردان چشم پوشی و رها شود. این یعنی او بنا ندارد بین انتقام عاطفی و کور و بلکه ظالمانه و انتقام عاقلانه انسانی الهام بخش تفاوت بگذارد.
🔻پرونده نیمه باز دیگر اینکه فیلم میتوانست محل تلاقی سبک دو پدر باشد، پدری که بنا دارد پدر بودن خود را با فهم درست روابط انسانی باز بیابد و پدری که بنا دارد پسرش را با محاسبات و معاملات و پول پیدا کند. اما این پرونده هم نیم جویده و ناپروده رها شد. چه بسا میشد به این ترتیب دو ساختار ارتباطات اجتماعی بلکه حاکمیتی را به تصویر کشید که نشد و بی هدف و ناتمام رها شد.
@ali_mahdiyan
*♨️ رسانه تحلیلی و سیاسی ایتا*
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
⭕️مروری بر سخنان شهید مطهری دربارهی #بهداشت_اجباری
بخش 1 از 2
❇️پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR با انتشار مطلبی درباره بهداشت اجباری، در بخش دیدگاه دیگران، به انتشار سخنان شهید مطهری(ره) در اینباره پرداخت. با هم بخشی از آن را مرور میکنیم:
📌 #سلامتی_مساله_ای_سلیقه_ای_نیست
🔸وقتی من فهمیدم بیماری و سلامتی مسئلهای #واقعی است نه سلیقهای، ناچار ازآنجهت که #مسئول سلامت خود هستم باید حدودی را برای سلامت و بهداشت خود در نظر داشته باشم و از محدودیتهایی پیروی نمایم.
🔸مثلًا اگر معاشرت با فلان مسلول برای من احساس خطری در سلامتیام داشته باشد ناچار من بایستی در #روابطم با آن شخص مسلول نوعی تجدیدنظر بنمایم؛ یعنی رابطه من از نظر بهداشتی با یک نفر سالم و رابطه من از نظر بهداشتی با یک فرد مریض و مسلول نمیتواند یکجور و یکسان باشد. همچنین رابطه من با یک محیط سالم و بیمیکروب و رابطه من با یک محیط میکروبزا نمیتواند یکجور باشد.
🔸این از نظر #فردی. از نظر #خانواده و خاندان خودم هم همینطور، و از نظر #جامعه هم- که من #مسئول_جامعه نیز هستم- باید روابطم از مسائل #حقیقی پیروی نماید. اینجا از یک طرف من مسئول سلامت خود هستم و از طرف دیگر باید در راه مبارزه با این بیماری در اجتماع #کوشش کنم و سلامتی در جامعه ایجاد نمایم و احیاناً اگر لازم شود خودم را و سلامتم را #فدای جامعه کنم و گاهی مریضی در مقابل فعالیتهای بهداشتی من مقاومت میکند ولی من نباید او را در انتخاب بیماری #آزاد بگذارم بلکه باید سلامتی را به او بدهم. او بعد از کسب سلامتی از من تشکر خواهد کرد و ممنون خواهد شد.
📚مجموعه آثار، ج24(کتاب پانزده گفتار)، ص541.
*♨️ رسانه تحلیلی و سیاسی ایتا*
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
🖊 ابوالفضل ساجدي
☘️ دلايل واقع نمايي زبان قرآن 2️⃣
👈🏼 و پاسخ به نافيان مانند آقاي شبستري و ...
✅دليل اول ناظر به واقعي بودن گزاره هاي توصيفي (اصول اعتقادات) بود، يعني آنچه كه قرآن در توصيف انسان، خدا، تاريخ اقوام، جهان مادي و غيرمادي بيان مي كند.
🔸دليل دوم، ناظر به رابطه گزاره هاي هنجاري قرآن، با واقعيت است. عمل به اين گزاره ها (كه همان احكام يا بايدها و نبايدهاي اخلاقي، حقوقي، فقهي و ...است،) ضرورت منطقي دارد. چرا؟
▫️چونكه گزاره هاي هنجاری قرآن، با گزاره هاي توصيفي ارتباط واقعي دارند. به همين دليل، عمل به احكام اسلام، ضرورت منطقي بالقياس پيدا مي كند.
▫️منظور از ضرورت بالقیاس (كه در علم منطق تعريف مي شود،) ضرورتي است كه وقتی موضوعی را با امر دیگری مقایسه می كنيم، بوجود مي آيد. مثلا:
▫️گزاره (اگر غذا لابلاي دندانها بماند، سبب پوسيدگي دندان مي شود) يك گزاره ي توصيفي واقعي است كه وضعيت دندان را بيان مي كند.
▫️گزاره (بايد براي سلامت دندان، مسواك زد) يك گزاره هنجاري يا دستوري است.
▫️عمل به اين گزاره، سليقه اي و دلبخواهي نيست بلكه در مقايسه با سلامت دندان، مسواك زدن ضرورت منطقي پيدا مي كند؛ يعني اگر بخواهيد به سلامت دندان برسيد منطق اقتضا مي كند كه مسواك بزنيد چون اين (بايد) يا گزاره ي هنجاری با آن (هست) يا گزاره ي توصيفي ارتباط دارد.
🔸بر اين اساس، عمل به احكام اسلام، ضرورت منطقي بالقياس، پيدا مي كند، يعني اگر خدا و وحي قرآني، واقعي هستند و انسان مي خواهد به كمالات الهي و سعادت دست يابد، عمل به احكام قرآن ضرورت منطقي دارد.
(ادامه دارد.)
(لينک ديدگاه آقاي شبستري ):
https://eitaa.com/sajedi_ir/520
(لينک دليل اول واقع نمايي زبان قرآن):
https://eitaa.com/sajedi_ir/1731
#زبان_قرآن. #واقع_نمايي
Eitaa.com/Sajedi_ir/
Instagram.com/Sajedi_ir/
پرونده تخلف #روحانی و #جهانگیری به قوه قضاییه ارسال میشود
خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس:
پرونده آقایان👈روحانی، جهانگیری، مجتبی صدیقی، رضا فرجی دانا، محمد فرهادی، محمدعلی نجفی، منصور غلامی، محمدرضا رضوان طلب به دلیل تخلف و جهت بررسی به قوه قضاییه ارسال میشوند.
تخلف مسئولان دولت یازدهم و دوازدهم برای نمایندگان کمیسیون اصل۹۰ در موضوع بورسیهها محرز بوده است.
براساس تبصره ۵قانون نحوه اجرای اصل ۹۰قانون اساسی پرونده مسئولان دولت روحانی برای بررسی به قوه قضاییه معرفی میشوند.
بذرپاش(رئیس دیوان محاسبات) در مجلس:
۴۹ درصد از احکام بودجه توسط دولت قبل رعایت نشده است
تعلل سه ماه شورای عالی #بورس در سال ۹۹ در تزریق👈مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار از مصادیق ترک فعل بوده است.
دولت در سال ۹۹ حدود ۵۹ هزار میلیارد تومان را برای پرداخت بدهی اوراق مالی صرف کرده است.
امروز که شرایط فروش نفت اینگونه است از دولت و مجلس انتظار میرود از ظرفیتهای معدنی کشور استفاده شود.
تخلف وزارت علوم دولت روحانی در موضوع بورسیهها محرز شد
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس: طبق آمار رئیس سازمان دانشجویان وزارت علوم روال جذب ۳۶۲۰ دانشجوی بورسیه شده در دولت روحانی غیرقانونی بوده است.
روحانی، جهانگیری، فرجیدانا، فرهادی و غلامی برای تعیین و تکلیف تخلف در پرونده بورسیهها به قوه قضاییه معرفی شدند.
دستور قضائی ترخیص فوری محموله ۱۶ هزار تنی برنج
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان از صدور دستور قضائی برای ترخیص فوری محموله بزرگ و ۱۶ هزار تنی برنج وارداتی از بندر شهید رجایی بندرعباس به منظور ارسال آن به سراسر کشور با هدف کنترل قیمتها خبر داد.
تخلفات بودجهای #روحانی در سال آخر ترمز برید
گزارش دیوان محاسبات از تفریغ بودجه سال 1399 نشان میدهد رعایت احکام و قوانین بودجه توسط دولت روحانی در سال پایانی عملکرد آن به شدت سقوط کرده است و بیانضباطی مالی و قانونگریزیهای دولت روحانی نسبت به سالهای قبل به اوج خود رسیده است.
العامری:
نتایج انتخابات را نمیپذیریم
به گزارش المیادین، هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح عراق با بیان این که در نتایج انتخابات تقلب صورت گرفته شدهاست، اعلام کرد: نتایج انتخابات را نمیپذیریم و از آراء نامزدها و رای دهندگان خود با تمام قدرت محافظت میکنیم.
نقدعلی(نماینده مجلس):
هم اکنون شکایت از روحانی با ۵۰۰ هزار امضا به کمیسیون اصل ۹۰ تقدیم شده است ضمن اینکه در گزارش تحقیق و تفحص از وضعیت بورسیهها نیز اسم آقای روحانی و معاونش در صدر اسامی متخلفان ذکر شده است.
سرلشکر باقری وارد اسلام آباد شد
سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در راس یک هیئت بلند پایه نظامی–امنیتی وارد اسلام آباد شد و در فرودگاه "نور خان" شهر راولپندی مورد استقبال مقامات نظامی پاکستان قرار گرفت.
روحانی شریک جرم تخلیه منابع آبی کشور
دولت #روحانی با عدم اجرای قانون در زمینه انسداد چاههای غیرمجاز، شریک جرم متخلفان در تخلیه منابع آبی کشور بوده است.