eitaa logo
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
796 دنبال‌کننده
533 عکس
285 ویدیو
66 فایل
کانالی در راستای تبیین گفتمان مقاومت اسلامی و تحلیل راهبردی مسائل جهان اسلام حجت الاسلام علی درخشانی طلبه سطح 4 حوزه علمیه قم دانش پژوه دوره دکتری علوم سیاسی کانال راهبر مربی(ویژه فعالان فرهنگی): @rahbar_morbbi راه ارتباطی: @Derakhshani72
مشاهده در ایتا
دانلود
طبق پیش‌بینی هیچ پاسخی درباره ابهامات واردات خودرو داده نشد. حقیقت آن است که در کل بازار خودروی کشورهای همسایه نهایتا ۵۰هزار عدد خودرو وجود دارد که ۹۰درصد آن هم برخلاف تصور، خودروهای لوکس و میلیاردی هستند. در حالیکه حداقل به ۴میلیون خودرو برای تعادل قیمتی در بازار نیاز داریم. این واردات هم طوری است که پس از واردات به علت عدم قیمتگذاری دولتی با قیمت چندبرابری معامله میشوند. منتفع این سیاست فقط ثروتمندان طبقه مرفه و متضرر این سیاست توده مردم خواهند بود. گرانی ناشی از جهش قیمت ارز، سفره مردم را و گرانی ناشی از تقاضای بیش از عرضه‌ی خودروی وارداتی، بازار خودرو را متورم خواهد کرد. همانطور که می‌بینید فقط در شهر تهران بیش از ۲۰۰هزار آگهی خودرو وجود دارد و پرتکرارترین واژه جستجو شده در اپلیکیشن دیوار،واژه «پراید» است در حالیکه خودروهای بسیار باکیفیت‌تر در بازار وجود دارد! راه نجات صنعت خودرو از مسیر آزادسازی تولید خودروی ارزان باکیفیت زیر ۳۰۰میلیون تومان میگذرد و باقی راهکارها پوچ و دارای ذینفعان غیرمردمی است. ✍سیدامیرحسین حسینی ✅به افرا بپیوندید: @afra_eco
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
طبق پیش‌بینی هیچ پاسخی درباره ابهامات واردات خودرو داده نشد. حقیقت آن است که در کل بازار خودروی کشو
یکی از معضلاتی که در کشور گرفتار آن هستیم نبود شفافیت و نداشتن اطلاعات دقیق است چند تا مثال را با هم مرور کنیم: ۱_خودرو: مسیولین و تصمیم گیران با عدم شناخت مسئله و بر اساس آمارهای غیر دقیق فضای مجازی قانونی را تصویب می کنند و بعد می بینند که مستندات آنها درست نبوده است سال گذشته قرار شد ۱۰۰ هزار خودرو وارد کنند ولی موفق نشدند چرا؟ چون اولا شرط گذاشتند خودوری ۱۰-۱۵هزار دلاری وارد کنند که در نهایت موفق نشدند چنین خودروهایی پیدا کنند اما مانع دوم آن کمبود منابع ارزی بود که عملا اجازه چنین کاری را نداد. حالا دیدند خودروی صفر گران هست و توان پاسخ گویی نیاز داخل را ندارد گفتند برویم دست دوم با عمر کمتر از ۵ سال وارد کنیم!! همه هم راضی بودند گفتن عجب تصمیمی خوبی گرفته شد اما در اینجا هم اشکالاتی وجود داشت. ✅ مبنای چنینی تصمیمی بازهم اطلاعات دقیق نبود بلکه مستند به چند کلیپ از مزایده های خودرو و ... در کشورهای منطقه بود که نادرست بودن بعضی از اینها را قبلا در کانال نشان دادیم. ✅اشکال دوم برآورد دقیق نداشتن از میزان خودروهای موجود با این شرایط ذکر شده در کشورهای منطقه بود یعنی دقیق نمیدانم که در کشورهای اطراف چه تعداد خودروی کارکرده وجود دارد و چه تعداد برای فروش وجود دارد و در نهایت چندتا ازین خودروها سهم ما می شود؟ مسئله ی مهمتر اینکه این خودروها به قیمتی دست ما می رسد ۴_۵هزار دلار هست یا بیشتر؟ و چندین سوال بی جواب دیگر که نتیجه ی همه ی اینها تصمیمات غیرکارشناسی شده و غیر عملیاتی هست که مشکلی را حل نمی کند ولی مشکلاتی را در پی خواهد داشت. ✅در مسئله ی واردات خودرو یک مشکل اساسی که وجود دارد و معمولا در نظر گرفته نمی شود بحث ارز مورد نیاز برای واردات خودرو هست، آیا اصلا منابع ارزی کشور اجازه ی چنین کاری را می دهد؟ اگر می دهد آیا اولویت اول کشور هم هست یا اینکه کلی پروژه اساسی در کشور منتظر تزریق پول است و دارد دوران طلایی تکمیل آن ها از دست می رود بنابراین اگر پولی هم باشد نوبت به اولویت دهم و بیستم که واردات خودرو و ... باشد نمی رسد؟ لذا انتظار از مسئولین این است که به صورت کارشناسی کار را دنبال کنند و با توجه به محذوریت ها و اولویت های کشور تصمیم گیری کنند و قانون گذاری کنند نه از روی جو گیری و برای جذب آرای مردم در اننخابات و...
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
یکی از معضلاتی که در کشور گرفتار آن هستیم نبود شفافیت و نداشتن اطلاعات دقیق است چند تا مثال را با هم
مثال بعدی ۲_وضعیت محصولات کشاورزی: میزان نیاز به هر محصول در داخل کشور چقدر است؟ تولید داخل چقدر است؟ سهم هر استان در تولید هر محصول چقدر است؟ چه میزان مازاد داریم تا صادر کنیم چه میزان کمبود داریم تا وارد کنیم؟ الگوی کشت سراسری ما چگونه باید باشد؟ این ها سوالاتی هست که مسیولین امر جواب شفافی برای آن ندارند حتی وزیر جهاد کشاورزی میزان گندم تولیدی را بر اساس تخمین به رهبرانقلاب گزارش می دهد نه بر اساس اطلاعات دقیق و آمار مستند! خروجی این عدم شفافیت می شود برنامه ریزی های روزمره و گرانی های پی در پی و بعضا فاسد شدن محصولات روی دست کشاورز و تولید کننده در واقع بازار هیچ وقت متعادل نمی شود و صادر کننده و وارد کننده نیز تکلیف خود را نمی داند و مشگل ناترازی تولید هیچ وقت حل نمی شود. ✅ نتیجه عدم شفافیت می شود مدیریت ناکارآمد.
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
مثال بعدی ۲_وضعیت محصولات کشاورزی: میزان نیاز به هر محصول در داخل کشور چقدر است؟ تولید داخل چقدر است
مثال بعدی ۳_ساخت خانه ویلایی و تخصیص زمین: در استانی مثل قم به راحتی می توان کمربند شهر را باز کرد و زمین های غیر قابل استفاده را به محدوده شهری اضافه کرد ولی مسئولین با وجود دستور رئیس‌جمهور با ویلایی سازی مخالفت کردند اما دلیلشان چه بود؟ مصرف آب در ویلایی ۲۰٪بیشتر از آپارتمانی می باشد لذا ویلایی سازی درست نیست چون منابع آبی محدود است خوب در اینجا هم دوباره با یک آمار تخمینی و غیر دقیق مواجه هستیم اگر مسئولین مربوطه از درستی ادعای خود مطمئن هستند ۵۰۰۰یا ۱۰۰۰۰واحد ویلایی و آپارتمانی را با یکدیگر مقایسه کنند و به صورت دقیق و بر اساس مستندات علمی نه بر اساس حدس و گمان و تخمین های غیر مستند به مردم گزارش دهند. چون اگر مشکل آب وجود داشته باشد ۱۰_۲۰کیلومتر دورتر از شهر هم همین مشکل وجود دارد ولی در بیابان های اطراف و دورتر از شهر اجازه ساخت منازل ویلایی را می دهند!!
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
یکی از معضلاتی که در کشور گرفتار آن هستیم نبود شفافیت و نداشتن اطلاعات دقیق است چند تا مثال را با هم
مسئله ی اصلی برای ما وجود آمار و اطلاعات دقیق هست لذا اول باید آمار برای ما مشخص شود و بعد تصمیم بگیریم نه اینکه تصمیم بگیریم و بعد ببینیم می شود یا نمی شود؟
✳️وضعیت تجارت خارجی ایران در ماه‌های اخیر چگونه است؟ تجارت خارجی کشور در دو ماهه امسال به ۲۵ میلیون و ۷۳۲ هزارتن به ارزش ۱۵ میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار رسید. از مجموع تجارت خارجی کشور در ۲ ماهه امسال ۲۱ میلیون تن به ارزش ۷ میلیارد و ۵۱۳ میلیون دلار به صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و تجارت چمدانی و ۴ میلیون و ۷۳۲ هزارتن به ارزش ۷ میلیارد و ۹۴۱ میلیون دلار به واردات اختصاص داشت. ذرت دامی با ۵۳۶ میلیون دلار، گوشی تلفن همراه هوشمند ۲۴۷ میلیون دلار، دانه سویا تراریخته ۲۲۷ میلیون دلار، قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری ردیف تعرفه ۸۷۰۳ به استثنای لاستیک ۲۰۹ میلیون دلار و برنج کامل سفید شده به ارزش ۲۰۶ میلیون دلار اختصاص داشت. ۱۵ درصد از ارزش کل واردات در ۲ ماهه امسال به ۵ قلم فوق الذکر اختصاص داشته است.
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
✳️وضعیت تجارت خارجی ایران در ماه‌های اخیر چگونه است؟ تجارت خارجی کشور در دو ماهه امسال به ۲۵ میلیون
نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه ارز موردنیاز واردات کشور‌ حدود 40 میلیارد دلار در سال است، اظهار کرد: در حاضر صادرات غیرنفتی ما نیز نزدیک به همین رقم 40 میلیارد دلار است و بنابراین به‌زودی صرفا از محل صادرات غیرنفتی خود می‌توانیم نیازهای وارداتی خود را تامین کنیم. http://fna.ir/1sh1q2 تاریخ این مصاحبه آبان ماه سال گذشته بوده است. صادرات و واردات ما به سختی با هم تراز شده اند و اگر قرار بر واردات خودرو باشد یعنی سالی ۲_۳میلیارد دلار نیاز ارزی جدید ایجاد می شود که تامین آن به بقیه بخش ها آسیب می زند لذا اگر صادرات ما چند برابر واردات و نیاز ارزی کشور باشد به راحتی می توان بحث واردات خودرو را دنبال کرد.
5.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رهبر انقلاب: در دوران هوش مصنوعی نمی‌توان با همان شیوه‌های ۴۰ سال پیش کار کرد 🔹بزرگ‌ترین توصیۀ امام ادامه راه او و پیروی از میراث اوست. ما باید آن ۳ تحولی که امام ایجاد کرد را دنبال و حفظ کنیم. 🔹در دوران هوش مصنوعی و کوانتوم و... نمی‌توان با همان شیوه‌های ۴۰ سال قبل کار کرد. امروز ابزارها باید متناسب با زمان انتخاب شود. ✍هوش مصنوعی می تواند حکمرانی را تسهیل کند و با کمک آن شفافیت را ایجاد کرد. بخش های مختلفی در کشور روی پروژه های هوش مصنوعی کار می کنند که در آینده نزدیک نتایج کار آنها را خواهیم دید.
✳️ اسرائیل: در مقابل ایران تنها ماندیم رسانه‌های صهیونیستی: 🔹ایران بعد از ۷ سال امروز و در حالی که امارات در شرف پیوستن به ائتلاف دریایی جدید ایران در منطقه است، سفارت خود را در ریاض بازگشایی می‌کند. این همگرایی ایران با کشورهای عربی هشدارهای مهمی در پی دارد مبنی بر اینکه نقشه منطقه در حال تغییر است. 🔹در این میان مصر نیز به عنوان اولین کشوری که توافقنامه صلح با اسرائیل امضا کرده بود، اکنون مذاکراتی را با تهران جهت بهبود روابط با آن آغاز کرده است. 🔹درباره پرونده هسته‌ای ایران و بسته شدن پرونده تحقیقات علیه ایران توسط رئیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی نیز اسرائیل در یک جبهه دیگر در برابر این کشور تنها ماند.
✳️آمار عجیب از تعداد خانه‌های خالی در کشور / برخی صاحب ۱۰۰ خانه خالی هستند دولت اعلام کرده که تا کنون حدود ۲۰۰ هزار خانه خالی در کشور مشمول مالیات شده و اولویت شناسایی، واحدهای آن دسته از مالکانی است که بیش از ۱۰۰ خانه‌ی خالی در اختیار دارند؛ یعنی صدها نفر در ایران مالک بیش از ۱۰۰ خانه خالی هستند.
روسیه: ایدۀ گازی ایران را بررسی می‌کنیم 🔹معاون وزیر خارجۀ روسیه: آژانس‌های روسی طرح ایران دربارۀ ایجاد قطب گازی توسط روسیه، قطر و ترکمنستان را از نزدیک بررسی خواهند کرد. ما در این زمینه با همۀ بازیگران در تماس نزدیک هستیم. 🔸وزیر نفت چند روز پیش گفته بود در تلاشیم که با همکاری روسیه، ترکمنستان و قطر، عسلویه را به قطب گازی تبدیل کنیم. @Farsna - Link