⭐️ قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی (حفظه الله تعالی) ⭐️
♦️ #نهجالولایة - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه السّلام ♦️
♦️ جلسه هجدهم - شبِ بیست و یکمِ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ (ه.ق)
♦️ ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ (ه.ش)
✳️ قسمت دوم ⬇️⬇️ از دقیقه ۱۹ تا دقیقه ۳۸
🔸 نقل شده است روزی جناب رسول الله (ص)، وارد مسجد شدند و نمازگزاری را دیدند که در قنوت نمازش چنین دعا میکرد که "اللّهُمَّ إغفِر لِى وَ مُحمَّداً وَ لاتَرحَم مَعَنا أحداً" خدایا من و پیغمبر اکرم (ص) را ببخش و هیچکس را با ما شریک نکن!
🔹 جناب رسول الله (ص) برآشفتند. بعد از نماز به او فرمودند این چه نحوه دعا کردن است. إستَوسِع رَحمَةَ الله. رحمت خدا را وسعت بده.
🔸 سعی کنیم همدیگر را بالا ببریم و به فکر یکدیگر باشیم. در تاریخ، راجع به شهدای صدر اسلام نقل شده که ده نفر مجروح شده بودند. سقّایی برای نفر اوّل آب بُرد. او گفت آب را برای مجروح دیگری که از من تشنهتر است، ببر. سقّا نزد نفر دوم رفت. او نیز از آب ننوشید و گفت برای مجروح بعدی که از من تشنهتر است، ببر.
🔹 سقّا نزد هر یک از آنها که رفت، با همین صحنه مواجه شد. نهایتاً به نفر دهم رسید. همین که خواست به او آب بدهد، دید شهید شده است. رفت سراغ نفر نهم و دید او هم شهید شده. نهایتاً نزد نفر اوّل رفت که او هم شهید شده بود.
🔸 سعی کنیم به فکر یکدیگر باشیم بلکه بالاتر، به فکر دشمنان خود نیز باشیم.
🔹 روزی که مردم برای بیعت با امیرالمؤمنین (ع) رفته بودند، ابنملجم نیز در بین بیعتکنندگان بود. پس از بیعت، هنگامی که از محضر آقا میرفت، حضرت به او فرمودند یابن ملجم! شما با من بیعت کردی؟ به آقا عرض کرد بله با شما بیعت کردم.
🔸 همین که خواست برود، دوباره حضرت به او فرمودند یابن ملجم! آیا با من بیعت کردی؟ که جناب شیخ مفید در ارشاد نقل فرمودند ابن ملجم برای بار دوم برآشفت امّا مرحوم علامه مجلسی فرمودند سومین بار برآشفت.
🔹 به هر حال به آقا گفت بله با شما بیعت کردم که امام فرمودند اگر با من بیعت کردی چرا جان و روح من، روح تو را نمیشناسد؟ چرا باهم آشنایی نداریم؟ "إنَّ رُوحِى لاتَعرِفُ رُوحَك"
🔸 بعد از آن، حضرت ابیاتی را با خود زمزمه فرمودند که
أنا أريدُ حَيَاتَه وَ هُوَ يُريدُ قَتلِى
من حیات و سعادت او را میخواهم امّا او میخواهد مرا بکشد.
🔹 غرض، با اینکه حضرت، ابن ملجم را میشناختند امّا از هیچ کمکی به او دریغ نمیفرمودند.
🔸 سیرهی حضرت در زمان حکومتشان به این صورت بود که از شنبه تا پنجشنبه، وجوهات، بیتالمال و... را جمعآوری میفرمودند و روزهای جمعه، به خزانه میرفتند و تمام بیتالمال را به تساوی بین مردم تقسیم میکردند که همین عدالت حضرت، موجب شد افراد زیادی به دشمنی با ایشان بپردازند.
🔹 غرض، با اینکه حضرت، ابن ملجم را میشناختند امّا همیشه نسبت به او دلسوزی میفرمودند. ایشان بعد از تقسیم بیتالمال، اکثر اوقات، سهمیهی خودشان را به ابن ملجم که در آن زمان بسیار تنگدست بود، میدادند.
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
⭐️ قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی (حفظه الله تعالی) ⭐️
♦️ #نهجالولایة - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه السّلام ♦️
♦️ جلسه هجدهم - شبِ بیست و یکمِ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ (ه.ق)
♦️ ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ (ه.ش)
✳️ قسمت سوم ⬇️⬇️ از دقیقه ۳۸ تا دقیقه ۵۵
🔸 خدای متعال، شما مردم را به عنوان نعمتی بزرگ، به ما روحانیّت عطا کرد و ما باید بیشتر از اینها، از شما مراقبت میکردیم و اعمال خودمان را میپاییدیم البته در بین صاحبان این لباس هم افراد باتقوا و باکرامت بسیاری یافت میشود منتها باید بیشتر از اینها کار میکردیم.
🔹 مسئولین ما باید بسیار بسیار میکوشیدند امّا افسوس که کمکاریها، روحیات مردم را خراب کرد و باعث از دست رفتن بخشی از جوانهایمان شد. همهی ما باید در روز قیامت پاسخگو باشیم.
🔸 کشور ما امروزه باید به عنوان یکی از مهمترین نقاطِ توریسمِ علمیِ جهان محسوب میشد به گونهای که دانشمندان و فرهیختگان بسیاری از سراسر عالَم به ایرانِ مهدِ علم میآمدند.
🔹 همانند زمان جناب رسول الله (ص) که در روایات آمده است هنگامی که حضرت، در مکّه اظهار نبوّت کردند، از سراسر عالَم، دانشمندان بسیاری از یهودیان، مسیحیان، مجوسیان و دیگر مذاهب که سابقهی چندین هزار ساله در علم داشتند، به مکّه آمدند.
🔸 حجاز، قبل از جناب رسول الله (ص)، نه علمی داشت، نه کمالی، نه صنعتی و نه ابتکاری. جاهلیّتِ حجاز به خصوص مکّه، مثالزدنی بود و تنها چیزی که داشتند، این بود که در ادبیاتِ عَرَب، بسیار پیشرفته بودند و به بلیغترین و فصیحترین وجه، شعر میگفتند منتها اَشعارشان، محتوای چندان مناسبی نداشت.
🔹 با ظهور جناب خاتم انبیاء در مکّه، یکدفعه تمام دانشمندان عالَم، رو به سوی حجاز آوردند تا ببینند آن کسی که ادّعای خاتمیّت میکند، چه کسی است و چه فرمایشاتی دارد؟
🔸 مرحوم جناب شیخ مفید (ره) در کتاب الاختصاص میفرمایند بسیاری از دانشمندان سطح بالای یهود، گرد هم آمدند و از بین خود، سی تن از علمای شاخص خود را برگزیدند تا در متون یهودیت غَور کنند و سوالات گوناگونی را در علوم مختلف از جمله حکمت، ریاضیات، هندسه، طب، نجوم، علوم غریبه و امثال آن استخراج کنند و از محضر جناب رسول الله (ص) بپرسند.
🔹 آنها در حدود هزار سوال، در مُطلَق علوم مطرح کردند و به محضر جناب رسول الله (ص) در مکّه آمدند که حدود صد و پنجاه سوال را مرحوم شیخ مفید (ره) در الاختصاص آوردند.
🔸 نکتهی قابل توجّه این که جناب رسول الله (ص) تمام سوالات آنها را با عباراتی که عیناً در متون خودشان آمده بود، پاسخ میدادند و این امر تحسین آنها را برانگیخت تا جایی که رئیس و اَعلَمِ آنان، در تأييد فرمایشات حضرت، پیوسته میگفت: "صَدَقتَ یا مُحَمّد" درست گفتی، درست گفتی.
🔹 ایرانِ ما هم باید مهدِ علم در جهان میشد البته قبول دارم که قدر جوانهای عزیزمان را ندانستیم و از این بابت باید در پیشگاه الهی توبه کنیم.
🔸 پدرها و مادرهای عزیز! به فکر فرزندانتان باشید و از آنها مراقبت کنید، نازشان را بکشید و با محبّت و علاقهی تامّ، راه را نشانشان دهید نه اینکه آنها را سرکوب کنید و با تندی و تلخی رفتار کنید.
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
⭐️ قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی (حفظه الله تعالی) ⭐️
♦️ #نهجالولایة - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه السّلام ♦️
♦️ جلسه هجدهم - شبِ بیست و یکمِ ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ (ه.ق)
♦️ ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ (ه.ش)
✳️ قسمت چهارم ⬇️⬇️ از دقیقه ۵۵ تا آخر
🔸 پدرها و مادرهای عزیز! خودتان را وقف فرزندانتان کنید و بدانید تمام زحماتی که میکشید، در آنسوی عالَم محفوظ است که "اَلدُّنیا مَزرَعَةُ الآخِرَة". و لذا هنگامی که طور وجودیتان عوض شود، میبینید که تمام رنجها و سختیهای شما، شکوفا میگردد و برایتان، صُوَرِ صعودیِ برزخی حاصل میشود.
🔹 عزیزان من! وقفِ فرزندان خود شوید و هیچگاه به آنها تَشر نزنید. درست است که گاهی فرزندان از شما حرفشنوی ندارند امّا در عین حال، با ملاطفت با آنها رفتار کنید و آن قدر در حقّشان لطف کنید که با لطف شما، راه درست را بیایند و گرنه با تَشَر و تندی، از شما رهیده میشوند و بین شما و فرزندتان جدایی میافتد.
🔸 درست است که برای جوانهایمان ارزش زیادی قائلیم امّا جوان، حتماً باید در سایهی پیر رشد کند. بدون پیر نمیشود چرا که پیر، در خشت خام آن بیند که جوان در آیینهی صاف نمیتواند ببیند. و لذا جوانها را رها نکنید.
🔹 ما شما را دوست داریم و خیر و سعادت شما و جوانهایتان را میخواهیم. ما خواهانِ شماییم و دوست داریم که جوانهای عزیز ما، در دنیا، جزء بهترینها باشند. همه باید قدر جوانهایمان را بدانیم.
🔸 جوانهای عزیز! هر کجا که علم است، به دنبالش بروید. "اُطلُبوا العِلمَ وَ لو بِالصِّین" و در عین حال، خودتان را حفظ کنید، وقارتان را، عزّتتان را، انسانیّت و کمالتان را.
🔹 همه با هم متّحد شوید. صنف انسانی تشکیل دهید. هر کسی، هر کاری که از دستش بر میآید، برای شهر و روستا و کوچه و محلّهی خود، انجام دهد. زحمت بکشید که بدون شک، آیندهی بسیار درخشانی در انتظار شماست.
🔸 عباراتی را از کتاب شریف نامهها برنامههای حضرت علّامه حسنزاده آملی (ره) قرائت میکنیم :
🔹 از قرآن کریم؛
"حَسبُنَا اللهُ وَ نِعمَ الوَکیل"، برای محفوظ بودن از بَدان و از بیم و بدی آنان.
"لا اِلهَ اِلّا اَنتَ سُبحانَکَ اِنّی کُنتُ مِنَ الظّالِمین"، برای رهایی از اندوه.
"أُفَوِّضُ اَمری اِلَی الله اِنَّ اللهَ بَصیرٌ بِالعِباد"، برای در امان بودن از فریب بیگانگان و ایمنی از مکر و حیلت دشمنان.
"ما شاءَ اللهُ لا قُوَّةَ اِلّا بِالله"، برای زندگانی خوش داشتن، آسوده زیستن و در گشایش به سر بردن که این، یکی از معانی فرج است.
🔸 باری، بیمارِ بیدار، پیش از آن که دست از جان بشوید و منادی حق را لبّیک بگوید، طبیب طلَبد، درد خویش را بدو گوید و درمان جوید. از این بندهی شرمنده طبیب خواستی و راه چاره جُستی؛ به سان آن تشنه که در طلب آب به دنبال سَراب شتافت تا چون رسید، جز حِرمان چیزی ندید و نیافت.
🔹 برادرم! نعمت بیداری، روزیِ هر بی سر و پا نمیشود و این پیک کوی وفا، با هر دلی آشنا نمیگردد و هر مشامی این نسیم صبا را بویا نمیشود و هر زبانی به ذکر آن، گویا نمیگردد.
🔸 حالا که آمدی، گویمت: "وَاستَقِم کَما اُمِرتَ" که "اِنَّ الَّذینَ قالوا رَبُّنا اللهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ المَلائِکَة".
🔹 چه خواهی که نداری و برای تو نیست؟ اگر طالب مقام محمودی، "وَ مِنَ اللَّیلِ فَتَهَجَّد بِهِ نافِلَةً لَکَ عَسی اَن یَبعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحموداً". اگر عاشق مواقف شهودی، "اَوَ لَم یَکفِ بِرَبِّکَ اَنَّهُ عَلَی کُلِّ شَیءٍ شَهیدٌ".
🔸 اگر دستورالعمل خوراک خواهی، الحمدلله همه ما بر سر سفرهی عالِم غیر مُعلَّمیم. میدانیم که چه کارهایم. احتیاج به دستور نداریم.
🔹 شیخ اجلّ سعدی گوید: "حکیمان، دیر دیر خورند و عابدان، نیم سیر و زاهدان، تا سدّ رمق و جوانان، تا طَبَق بر گیرند و پیران، تا عرق کنند امّا قلندران، چندان که در معده جای نَفَس نماند و بر سفرهی روزی، کس".
🔸 جوانا خدا پیرت کناد! ببین تا از کدامین صنفی؟ خدای عزّوجلّ فرماید:
"وَ کُلُوا وَ اشرَبُوا وَ لاتُسرِفُوا اِنَّهُ لایُحِبُّ المُسرِفینَ".
وَالْحمدُ للهِ ربّ الْعالمین
💢 کانال (طهورا و صفورا و صبورا)
7.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸#زیارت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام در روز دوشنبه 🌸
💢کانال ( طهورا و صفورا و صبورا )
6.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸#زیارت حضرت امام حسین علیه السلام در روز دوشنبه🌸
💢کانال ( طهورا و صفورا و صبورا )